הצעהאילת.

בס"ד

אני יודעת על עצמי, שבינתיים, בחידונים שבהם התמודדתי, לא התחלתי ללמוד, עד שכמעט מאוחר מדי, ואז נסיתי לדחוק הכל בזמן מועט, ולא הצלחתי כ"כ בחידונים בגלל זה.  בד"כ מה שקורה בחידונים, זה שכשליש מהחומר אני לומדת היטב, ולעומק, כחצי אני לומדת באופן מאוד מחפף, וכשישית אני קוראת פעם אחת לפני החידון במקרה הטוב, ולא נוגעת בו בכלל במקרה הרע.  מנגד, כשאין חידון באופק, אני כמעט ולא לומדת.

הבעיה שלי עם החידון של הפורום, (שבאמת דבר מעולה - אל תבינו אותי לא נכון,) היא שאני דחיתי את הלמידה עד לרגע האחרון (לא חסרים תירוצים) וכרגע לא חושבת שאני יוכל להשלים הכל. (כמובן שאני ינסה להשלים לפחות את מה שבמחוזי.)

אני רוצה להציע דרך אלטרנטיבית, וממש רוצה לשמוע את דעתכם עליה. 

בחופש יש שבעים ימים - עשרה שבועות. בחומר למחוזי, יש 297 פרקים "רגילים" (שלא צריך לדעת בע"פ) ובנוסף 12 פרקים במשלי (שצריך לדעת בע"פ.) מה שאני רוצה לעשות, זה ללמוד כל יום 5 פרקים "רגילים", ו - 6 פסוקים במשלי. בשבת, אין חומר שצריך ללמוד, אלא לנוח/לשנן/להשלים את מה שעוד לא נלמד. במוצ"ש, יש חידון בפורום, (או אם אינכם מעוניינים בבית, בידי אחד האחים.) כשחציו על החומר החדש, וחציו על החומר הקודם (לאחר החידון הראשון,) החומר כמובן מצטבר.

בין כה וכה, אני בעז"ה אלמד ככה בחופש, אם אתם חושבים שזה רעיון טוב, באמת נוכל לעשות את החידון בפורום. (לדעתי הכי כדאי שכל שבוע מישהוא אחר יחבר את השאלות, אבל אם צריך, אני אשמח לחבר כל שבוע.)

רעיון טוב~מישי~

רק משהו קטן לא הבנתי- ואם אנחנו לא נהיה בבית באותה שבת..??? יש מצב לעשות ביום ראשון- בכלל מוצ"ש לפעמים עייפים ועסוקים אז אני בעד כמו ההצעה שלך רק שיהיה אפשר לעשות את החידון במוצ"ש וביום ראשון...

השאלה היא אם נתנאל מסכים כי זה נראה לי המון עבודה... אבל אפשר פשוט לשות את החידון קצר יותר.... (פחות שאלות)

במחשבה שניה~מישי~

אני לא בטוחה שזה יעבוד כי אז אין כ"כ על מה לבחון (לדוג' אם נלמד רק את ישעיהו שבוע אחד- אז לא יהיה כ"כ מה לשאול כי את הכל אמר ישעיהו...)

מה שכן אפשר להחליט שכל נגיד שבועיים עושים חידון על כמות מסוימת של חומר (נגיד משהו כמו 60 פרקים "רגילים" ו2-3 פרקים במשלי) ואז החומר מתווסף (ואז אפשר לעשות על יותר חומר ושיהיה יותר שאלות...).

עכשיו ראיתי את השורה האחרונה שלך~מישי~

זה באמת רעיון לא רע שכל פעם מישהו אחר יחבר את השאלות... (ואז בפעם הזאת הוא פשוט לא השתתף...)  עוד פעם צריך לשאול את נתנאל מה דעתו...

זה חומר מצטבר (=חומר מתווסף)אילת.

לכן, אם נלמד שבוע אחד נגיד ישעיהו, אז זה יהיה הוא בתוספת כל הקודמים לו, (שאתם נתן להתבלבל,) ולכן יש על מה לשאול.

לדעתי כדאי להתחיל עם משהוא כמו בראשית. (בו מתבלבלים הרבה מאוד בתוך הספר.)

(יש לי כבר לו"ז אפשרי, פשוט זה הרבה לכתוב, אז אני מעדיפה קודם לקבל קצת פידבקים.)

זה באמת רעיון מעולה לעשות את זה גם ביום ראשון.

תודה רבה על תגובתך (תגובותיך.)

אופסאילת.

נדמה לי שלא הסברתי טוב מה זה חומר מצטבר. מה שזה אומר, זה שהחומר של כל שלב נוסף לחומר של השלבים הקודמים. כלומר - אם בחידון הראשון שואלים על א', בשני שואלים על ב' + א', בשלישי שואלים על ג' + ב' + א'.

רעיון מעולה...צוקי!

.....צוקי!

לו"ז מפורטאילת.

60   בראשית + נחמיה          שבועיים

28   שמות                         שבוע

33   במדבר + יהו                שבוע

31   שמואל א                     שבוע

29   שמואל ב +עזרא           שבוע

31   מלכים א + עמוס           שבוע

30   ישעיה + שופטים א-ט     שבוע

28   מלכים ב + שופטים י-יב  שבוע

29   ירמיה + שופטים יג-כא   שבוע

סך הכל  

299                                 10 שבועות

נסיתי שלא לפצל ספרים, ולכן זה איננו בדיוק 30 פרקים בשבוע, אלא קצת יותר או פחות, את שופטים פיצלתי, כי הרגשתי שאין דרך אחרת, אבל נסיתי לא לפצל באמצע שופט.

אם אתם רוצים לשנות, בשמחה

בראשית   50

שמות      28

במדבר    16

יהושע     17

שופטים   21

שמואל א 31

שמואל ב 24

מלכים א  22

מלכים ב  25

ישעיה     21

ירמיה     20

עמוס      9

עזרא      5

נחמיה     10

מבחינתי אין בעיה...~מישי~

שכחת חלק מהמילה- במדבר+יהושע (בשורה שלישית)...
שכוייח על ההשקעה בלכתוב ולספור פרקים^^^

זה ממש מעולה!
אבל בכ"ז נראה לי כדאי לחכות שעוד אנשים יגיבו. במיוחד שלומית (כי היא המנהלת של הפורום) ונתנאל...

הנה אני מגיבb/c

א.אתם יודעים,אני לא מנהל הפורום...אין מה לחכות לתגובה שלי אלא של המנהלת עצמה

ב.כל פעילות שתביא ילדים ללמוד ולהתכונן לחידון ולבקיאות בכלל בתנ"ך,היא מבורכת ואני הולך לעשות דבר כזה במציאות בעיר שלי,בחופש הגדול,וההשקעה שלי בזה גדולה

ג.ניגש לעניין:

לגבי הרעיון אילת,כל אחד יש לו את הדרך המיוחדת שנוחה לו כדי ללמוד,יש כאלו שמתחילים בנביאים ואז בתורה או שעוברים רק על מה שקשה להם,או שמשקיעים את מרבית הזמן בחיפוש מקבילות בתנ"ך והשוואת סיפורים כך שהתוכנית שאת מתכננת לעצמך לא בטוח שהיא גם מתאימה לאחרים,ואם נקבע מראש מה יהיה החומר לאנשים לאותו שבוע זה כמו כפייה לעבוד ע"פ תוכנית מסויימת.

לכן דעתי היא לא לעשות זאת בכל שבוע אבל כן יהיה ניתן לעשות בפורום שלבים בתוך החידון כאשר לא יהיה כל פעם על כל החומר אלא חידון אחד על תורה,חידון שני רק על נביאים ראשונים,חידון שלישי על זיהוי נביאים ונאומים למיניהם,חידון רביעי משלי ולאחר מכן לעשות כמה שלבים על כל החומר למחוזי.

אני רק רוצה להזכיר שכשהצעתי את הרעיון שלי לחידון בפורום היו כאלה שרצו לעשות בקיאות כללית על כל התנ"ך או להוסיף את כמה פרקים וספרים(וזה מה שעשיתי)...לכן להגיד שהחידון שלי הוא רק על החומר למחוזי הוא טעות.

אבל אין ספק שהרעיון הוא רעיון ענק....ומי יודע,זה שאני בדעתי,לא אומר שהרעיון המקורי שלך לא יתקיים.

עלו והצליחו ותחזקנה ידיכם

לגבי ההצעה השלך~מישי~

רעיון טוב באמת לעשות פעם אחת על תורה, פעם על נביאים ראשונים, פעם על נביאים אחרונים ופעם על משלי... זה עוזר להתרכז באמת כל פעם בסגנון מסוים..
רעיון ממש טוב!

נראה לי נחכה לעוד תגובות ואז אפשר יהיה לערוך הצבעה^^^

הבנתי את מה שאתה אומר.אילת.

לעניות דעתי אנשים שרוצים להתמקד במה שקשה להם יכולים ללמוד טיפה ממה שבחומר לשבוע הזה, ובשאר הזמן להשקיע במה שקשה להם, ועדין להשתתף בחידון שבמוצ"ש.

לאנשים שמחפשים מקבילות והשוואות אולי באמת לא כדאי להשתתף. 

עדיין, לעניות דעתי כדאי לעשות את זה לאנשים שכן לומדים ככה, (אלא אם אני היחידה.)

תודה על התגובה שלך =)

ומה את אומרת על ההצעה שלו~מישי~

כי הרעיון שלו זה בעצם לעשות במרוכז על כל נושא שיש בו דברים שאפשר להתבלבל איתם. וזה גם עוזר וגם יש יותר על מה לבחון...מצד שני זה פחות מחייב ללמוד כל הזמן (כלומר אם יש כל שבוע חידון אתה באמת תלמד טוב....)

לדעתי ההצעה שלו טובה,אילת.

ויכולה לעזור מאוד.

עם זאת, אני חושבת שזה עשוי להיות פחות יעיל, שכן אין את החידון שמכריח ללמוד.

למרות שבעצם הכי טוב זה בטח גם וגם.אילת.
השאלה היא איך אפשר לשלב??~מישי~

אולי אחרי שנגמור את כל החומר לעשות חידונים כל כמה זמן על משהו מסוים... (נביאים ארחונים\תורה\נביאים ראשונים\משלי). או שאפשר את החומר שלומדים ועושים חידון כל שבוע לעשות לפי הסדר אבל אז יש פחות על מה לבחון כל שבוע (כי כשלומדים נביאים אחרונים, למשל אז יש בהתחלה רק את ישעיהו. אחרי זה קצת מירמיהו. אחרי זה ירמיהו וישעיהו ורק אחרי זה ירמיהו, ישעיהו ועמוס...)

מה אתם אומרים?

אבל באמת הרעיון שלך מעולה מהבחינה הזאת שהוא מחייב ללמוד... ומכיוון שגם אני אחת עם תירוצים בלי סוף... אז זה נשמע לי רעיון מעולה.

למעשהאילת.

יש בהתחלה את עמוס, ואז באמת כמעט ואין מה לשאול עליו, (ואז אולי כדאי ליום ראשון, שיהיה גם 5 פרקים מישעיה.) אבל כבר בשבוע שלאחריו יש גם את ישעיה, ככה שיש מה לשאול.

כן...~מישי~

האמת שהנראה לי הכי טוב ללמוד את כל החומר (כולל מה שנתנאל הוסיף לחידון שלו- בנחמיה,ישעיה,ירמיה, וכן את נחום וצפניה) ולהיבחן לפי התוכנית שלך (פשוט להוסיף את הפרקים של ישעיה, ירמיה ונחמיה. ולהוסיף לשבוע אח"כ גם את צפניה ונחום).
ואחרי כל זה- אפשר לעשות חידון לפי נושאים (הרעיון של נתנאל).

סליחה על הפילסופים^^^^
מה דעתכם?

נשמע מעולה אילת.
*יהושעאילת.
זה רעיון מעולה..Rבה Cמחה

באמת כשאין לחץ של חידון מאוד קשה ללמוד ברצף, ואם מחלקים את החומר בצורה יעילה זה ממש יכול לעזור!!

אני בעד.. ובעז"ה בחופש אני אשמח לחבר גם שאלות.

שיהיה ב"הצלחה בהכל!!

המשך יום טוב

תודה רבה אילת.
בעיה שהרגע חשבתי עליהאילת.

הרגע נזכרתי בזה, אבל החופש מתחיל ביום שלישי, (לא יום ראשון.)

אם החידונים הם במוצאי שבת, אנחנו מתחילים באיחור של עשרה פרקים.

זה גם אומר שיש 2 ימים ריקים בסוף החודש.

אפשר להחליט שהשבועיים הראשונים יהיו רק בראשית (ומשלי, ללא נחמיה,) ואז או שאפשר ללמוד אותו ביומיים הנוספים, או שאפשר לשחק עם הלו"ז, ונגיד לסיים ביומיים האלה את שופטים, (או ספר אחר.)

אפשרות נוספת היא להחליט בכל זאת להצמד ללו"ז המקורי, ולהתחיל ללמוד כבר עכשיו. (יש את שבת, יום ששי, היום בצהרים, יום ראשון בצהרים, ואת יום שני בצהרים.)

לדעתי כדאי לעשות הצבעה כמה שיותר מוקדם. (לגבי מה קורה בחופש)

ואז להחליט מה לעשות מבחינת 2 הימים, במידה וההצעה שלי תבחר.

כמובן שאפשר להחליט להתחיל נגיד ללמוד עכשיו 10 פרקים בבראשית, ואח"כ לראות מה קורה בחופש, או לחילופין להחליט כבר עכשיו שנלמד את נחמיה בסוף.

(או במילים שונות פשוט תגיבו )

לדעתי~מישי~

אפשר להשאיר את זה כמו בלו"ז הקודם=) לי אישית אין בעיה להתחיל מיום ראשון ללמוד....
מה שכן יכול להיות שאני לא אוכל להשתתף בכל השלבים, כיוון שהחופש שלי מאוד עמוס ויש לי שבועות תפוסים שאין לי זמן בהם בכלל. לכן הצעתי היא שכל חידון יהיה בפני עצמו (שהנק' לא יתווספו) ואם נרצה נוכל לעשות אח"כ כמה חידונים גדולים (נגיד כמו שאמרנו לפי נושאים: חידון אחד על התורה, אחד נביאים ראשונים, אחד נביאים אחרונים ונאומים ואחד משלי).

אוקי. רוצים לערוך הצבעה?? (למרות שאפשר שפשוט תגיבו מה אתם רוצים לא חייבים הצבעה). הבעיה היא שהרבה מן הנרשמים לא נכנסים לפורום בד"כ... אז מה עושים עם זה? ז"א איך להודיע להם ולשאול אותם?

שלחתי לכולם הודעה,אילת.

אני ממש מקווה שיראו אותה בזמן הקרוב.

יופי=)~מישי~
מצביעה לחידונים בכל מוצ"ש/ימי ראשוןאחת העם...

עוד לא הספקתי כמעט כלום בחומר...עצוב

אחלה רעיוןבתותי

בעד

אני בעד!-טומי-

לא הספקתי ללמוד..

יופי... נראה לי ההצעה התקבלה ברוב קולות=)~מישי~

לפחות בנתיים...נראה לי נחכה עד יום ראשון לעוד תגובות אם יהיו ואז יהיה אפשר להתחיל לפי התכנית שלך.
מה דעתך אילת?

נראה לי כרעיון טוב.אילת.

כדאי גם לסכם עם נתנאל סופית.

עוד דבר נוסף אחרון - מה עושים עם עשרת הפרקים?

לדעתי כדאי להצמד לתוכנית המקורית ונהיה קצת באיחור.

אם אנשים מעדיפים אחרת - בשמחה. =)

*ולכל השישיסטים שיש להם בגרות בהיסטוריה ביום ראשון - יש את שבת, ויום ראשון אחרי הבגרות, ואת יום שני.

נצמד לתוכנית המקורית לדעתי...~מישי~

מקסימום ללמוד קצת יותר ביום אחד...

כן...אילת.
כל מי שקבל את ההודעה שליאילת.

מה שאני מבקשת מכם לעשות, זה להגיב פה איזה חידון הייתם מעדיפים. =)

הערות, הארות, וכל דבר אחר יתקבלו בברכה. =)

אני מעדיפה את החידון ש: b/c הציע.נחמה בין החוחים =]
אני מעדיפה חידונים כל שבועnoga14

אבל לא הבנתי ממתי זה אמור להתחיל

החידון הקרוב הוא מוצאי שבת פרשת שלח לך,אילת.

וביום ראשון שלאחריו. (אותו חידון, כל אחד בוחר מתי לעשות אותו.)

הוא כנראה יהיה על בראשית פרקים א-ל, ועל 36 הפסוקים הראשונים במשלי.

אם אנשים מעדיפים, הוא יהיה על פרקים א-כ בבראשית, ו24 הפסוקים הראשונים במשלי.

ואז ביומיים האחרונים בחופש נלמד עשרה פרקים כלשהם.

*אם זה יהיה לפי ההצעה הזו.אילת.
לגבי ההצעה שלך אילתb/c

מפני שכולם רוצים,אני מציע שנלך לפי התוכנית הזאת ונעשה את החידון כל שבוע במוצאי שבת וביום ראשון

אך יש לי כמה עניינים לגבי זה:

א.כדאי שכל שבוע מישהו אחר יכתוב את החידון(כל אחד יש לו סגנון אחר,מסתכל על דברים שהאחר אולי לא חשב עליהם וכו'...)

ב.לכתוב במפורש על מה הולך להיות החידון של סוף השבוע(או\ו יום ראשון) שבוע א':בראשית+כך וכך...

כדי שגם מי שיש לו תוכניות אחרות וסדר לימוד שונה ממי שבפורום יוכל להשתתף בחידון..

ג.לאחר שאנחנו נעבור כפורום על תוכנית הלמידה הזאת,יערכו 4 חידונים מסכמים(הרעיון שהצעתי) אך גם לפי התמקדות(1.תורה,2.נביאים ראשונים,3.נביאים אחרונים+נאומים,4.כל פסוקי משלי)

ולאחר 4 החידונים המסכמים יערך חידון על כל החומר בלי התמקדויות(שזה בעצם החידון בפורום שעליו דברתי)

אם תסכימי איתי לגבי העניינים הללו אז צריך לארגן רשימה של כל שבוע ומי מארגן את החידון עליו,כיצד החידון ינוהל,שעות  וכו'....

וכל השאר כבר  דברים טכניים

בהצלחה לכולם.....

אני מסכימה אתך לגבי העניינים האלה. אילת.

דברים שלדעתי צריך להחליט:

1.רמת קושי.

2.מי מחבר מתי.

3.מבנה החידון.

4.להחליט אם הניקוד מצטבר.

5.להחליט אם מפרסמים תוצאות (של אנשים-לדוגמא, במקום הראשון אדם עם X נקודות, בשני חוה עם Y נקודות, בשלישי שת עם Z נקודות...)

6.עניינים טכניים... 

אנשים שבינתיים התנדבו לחבר חידון:

אני (אילת.)

שלומית (Rבה Cמחה.)

מתנדבים נוספים יתקבלו בברכה =)

לדעתי כדאי שהחידון ייערך כך:

את השאלות מפרסמים בשירשור חדש בפורום.

כל מי שמשתתף בחידון עונה על השאלות, ושולח את תשובותיו במסר למחבר החידון.

מחבר החידון בודק את החידונים של כולם, ושולח להם את הניקוד שלהם.

אח"כ, מפרסמים את התשובות בשירשור, (ואולי גם תוצאות.)

דבר נוסף ששכחתי - מבנה החידון, ואורכואילת.

כלומר - איך יהיה בנוי החידון, וכמה שאלות יהיו בחידון.

ההצעה שלי לבניית חידון הוא:

חלק א' - שאלות אמריקאיות/פתוחות (לא משלי)

כשבערך חצי הוא ממה שנלמד בשבוע הזה ובערך חצי משבועות קודמים.

חלק ב' - שאלות פתוחות של השלמת פסוקים במשלי.

כשעדין בערך חצי הוא ממה שנלמד בשבוע הזה, ובערך חצי משבועות קודמים.

צריך גם להחליט כמה שאלות (בערך) יהיו בחידון.

אני מאוד אשמח לחבר חידון=)~מישי~

בקשר לרמת קושי: אני בעד בערך ברמה של המחוזי בכתב וקצת שאלות יותר קשות (גם במחוזי בכתב יש שאלות מאוד קלות וכמה קשות...).
לדעתי הניקוד לא צריך להצטבר ולגבי השאלה האם מפרסמים תוצאות. לדעתי לפחות בחידונים של פעם בשבוע לא כדאי לפרסם תוצאות... אפשר ב-4 החידונים המסכמים ובחידון האחד המסכם לגמרי לפרסם תוצאות....
מס' שאלות:25-30, לדעתי. (אפשר בהתחלה לעשות פחות אם לא יהיה מספיק על מה לשאול^^).

גם אני אשמח לחבר חידוןb/c

בקשר לסגנון בניית החידון-גם בזה אין מה לחלוק

אבל בקשר לפרסום תוצאות אני מציע שכן נפרסם כל שבוע את התשובות הנכונות

ואת התוצאות נפרסם כך שלא ידעו את השם אבל ידעו את הניקוד ז"א

מקום ראשון עם 30 נקודות

מקום שני עם 25

מקום שלישי עם 24

וכך כל ילד שיבדוק ידע את הניקוד והוא יראה אם הוא זכה ובנוסף אלו שלא זכו לא יתפרסם שמם אלא הם ידעו לפי הניקוד

תהילה ונתנאל - תודה רבה =)אילת.

נראה לי שנשתמש בעצה של נתנאל.

נתנאל~מישי~

ממש חכם הרעיון עם התוצאות (שמראים רק את הניקוד ולא את השמות).....
אני בעד=) ואני רואה שגם אילת...

אבל פספסתי משהו- החידון הקרוב הוא היום (כלומר מוצ"ש פרשת שלח לך) ומחר?
כי חשבתי שמתחילים ללמוד מהשבוע הקרוב....

מתי בדיוק היטb/c
תיקון:מתי בדיוק היום?השעה כבר 12 בלילה...b/c
...אנונימי (פותח)

אני גם בעד חידונים בכל מוצ"ש ,כך יש יותר סדר בלמידה (בשבילי לפחות).

החידון הקרוב הוא מוצ"ש פרשת חוקתאילת.

אני אשמח לחבר =)

אה אוקי....~מישי~

לא הבנתי... כי כתבת גם הודעות לעיל שזה במוצ"ש פרשת שלח... ואני לא התכוננתי... טוב=) 
החידון במוצ"ש חוקת הוא על בראשית+נחמיה+ 72 פסוקים ממשלי??

רק שנדע,על מה החומר??b/c

אופס, התבלבלתי.אילת.

אני ממש מצטערת. סליחה מכולם. 

הכוונה היתה מוצ"ש פרשת חוקת. (השבת הראשונה בחופש.)

החומר בעז"ה יהיה בראשית א-ל ומשלי פרק י, ופרק יא פסוקים א-ד.

אז בסוף התחלת החידון נדחתה בשבוע?אחת העם...

אם כן אז מעולה...

נ.ב

כשיש הצגת סופשנה על הראש אין מתי ללמוד...=]

וואי אני כבר התבלבלתי...~מישי~

מוצ"ש חוקת זה בשבוע הבא (זתומרת לא השבת הקרובה) אבל השבת הראשונה בחופש זה השבת או שהתכוונת השבת הראשונה שהיא גם בחופש של היסודי? 

השבת הקרובה - פרשת קרח.אילת.

סליחה שאני מבלבלת את כולם.

אני מסכים לזהיאיר!

אוקי...=)~מישי~
אני יכולה לעשות שבוע הבא~מישי~

מוצ"ש חוקת החידון על בראשית+נחמיה+פרק י-יא ויב' פס' א-ט במשלי.

החידון שלי יהיה בסגנון קצת שונה. אבני מתכוונת לעשות גם שאלות פתוחות ולשאלות במשלי לתת נק' לכל מילה (שיהיה שוה יותר נק'). הנק' שיהיה אפשר לקבל זה יהיה בין 25-50.... (עוד לא החלטתי בדיוק...)

בנחמיה- החומר של החידון או כל הספר?אנונימי (פותח)
החומר של החידון.אילת.
החומר של החידון של המחוזי~מישי~

או גם מה שנתנאל הוסיף?

נתחיל עם החומר לחידון.אילת.

בזמן הנוסף (כ2-5 ימים לאחר שמסיימים, עד לתחילת הלימודים), נעשה את מה שנתנאל הוסיף.

מעולה=)~מישי~
אוי, ראיתי את זה רק עכשיו!!אנונימי (פותח)

טוב, אני אצטרף לשבוע הבא..;)

שבוע טוב!

ואו מגניב...אנונימי (פותח)

אני כבר חודש לומד בצורה כזאת! רק שכל יום אני לומד שלוש פרקים וחוזר עליהם 5 פעמים ו 3 פסוקים ממשלי וחוזר עליהם כמה שצריך עד שאני יודע בעל פה, וככה עד החידון המחוזי אני אדע את החומר די טוב.

תרצה להצטרף?אילת.
כן אתה מוזמן..=)~מישי~

רעיון ממש טוב!!אנונימי (פותח)
קפץ לי-אנונימי (פותח)

רעיון ממש טוב, וממש יעזור לי (לא נגעתי בחומר.. מרב בגרויות לא רואים את היער;),

בקיצור- רעיון ממש ממש טוב, וממש עוזר. וסליחה שהגבתי כ"כ מאוחר- לא ראיתי את השרשור עד שאיילת שלחה לי.. ב"הצלחה לכולם!

ב"הצלחה גם לך!=)~מישי~

וגם עם הבגרויות ב"הצלחה לכולם... (תהנו מזה שאתם גומרים עם זה עוד שנה-שנתיים...)
לשילת- במוצ"ש הקרוב וביום ראשון יש את החידון הראשון על פרקים א-ל בבראשית + פרק י' במשלי ופסוקים א-ד בפרק יא... 

מי רוצה לכתוב את החידון בשבוע הקרוב?אילת.

אני הייתי שמח לכתוב-רק להגיד על מה החומרb/c
החומראילת.אחרונה

בראשית + נחמיה  

שמות    

+משלי י-יב, י"ג (א-יז)

בהצלחה!   

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך