בס"ד
אני יודעת על עצמי, שבינתיים, בחידונים שבהם התמודדתי, לא התחלתי ללמוד, עד שכמעט מאוחר מדי, ואז נסיתי לדחוק הכל בזמן מועט, ולא הצלחתי כ"כ בחידונים בגלל זה. בד"כ מה שקורה בחידונים, זה שכשליש מהחומר אני לומדת היטב, ולעומק, כחצי אני לומדת באופן מאוד מחפף, וכשישית אני קוראת פעם אחת לפני החידון במקרה הטוב, ולא נוגעת בו בכלל במקרה הרע. מנגד, כשאין חידון באופק, אני כמעט ולא לומדת.
הבעיה שלי עם החידון של הפורום, (שבאמת דבר מעולה - אל תבינו אותי לא נכון,) היא שאני דחיתי את הלמידה עד לרגע האחרון (לא חסרים תירוצים) וכרגע לא חושבת שאני יוכל להשלים הכל. (כמובן שאני ינסה להשלים לפחות את מה שבמחוזי.)
אני רוצה להציע דרך אלטרנטיבית, וממש רוצה לשמוע את דעתכם עליה.
בחופש יש שבעים ימים - עשרה שבועות. בחומר למחוזי, יש 297 פרקים "רגילים" (שלא צריך לדעת בע"פ) ובנוסף 12 פרקים במשלי (שצריך לדעת בע"פ.) מה שאני רוצה לעשות, זה ללמוד כל יום 5 פרקים "רגילים", ו - 6 פסוקים במשלי. בשבת, אין חומר שצריך ללמוד, אלא לנוח/לשנן/להשלים את מה שעוד לא נלמד. במוצ"ש, יש חידון בפורום, (או אם אינכם מעוניינים בבית, בידי אחד האחים.) כשחציו על החומר החדש, וחציו על החומר הקודם (לאחר החידון הראשון,) החומר כמובן מצטבר.
בין כה וכה, אני בעז"ה אלמד ככה בחופש, אם אתם חושבים שזה רעיון טוב, באמת נוכל לעשות את החידון בפורום. (לדעתי הכי כדאי שכל שבוע מישהוא אחר יחבר את השאלות, אבל אם צריך, אני אשמח לחבר כל שבוע.)