מקלדת ומשחקי קומפי- לא פרסומת.שירשור

אני מתלבטת אם לקנות לביתי בת שנה ושמונה את המשחק של קומפי.

זה משחק מחשב עם מקלדת מיוחדת לו.

מצד אחד נראה לי מעולה לפיתוח שפתי, העשרת שפה וכו'.

מצד שני נדמה לי שזה טיפשי כבר מעכשיו להצמיד אותה לכל האלקטרוניקה..

מה אתם אומרים?

יש למישהו ניסיון בזה?

תודה!!

נשמע כמו בזבוז כסף מטורףAvrechit

מלבד העובדה שזה "טיפשי כבר מעכשיו להצמיד אותה לכל האלקטרוניקה", כמו שציינת בתבונה.

למה שלא תשקיעי את הכסף בספר איכותי, כמו "הספר הראשון שלי", בדיסקים טובים לילדים או בלגו איכותי?

אכן, "נשמע טפשי להצמיד אותה" לכל הוירטואלי הזה.ד.

תדברי איתה - תעשירי לה את השפה.  ויש הרבה משחקים "ממשיים", עם תוצאות ממשיות, עגלות, בובות, פאזלים, קוביות, ספרונים וכו' - ולא שלוחצים על כפתור וקורה משהו... יש גם קלטות טובות.  לענ"ד, ילד צריך להתרגל איך עובד העולם המוחשי לפני שהוא מפעיל את ה"כאילו" הוירטואלי...

אני רואה שאני בדעת מיעוטיהודיה מא"י

כי אני חושבת שזה דווקא כן טוב לתת להם להתעסק עם האלקטרוניקה.

בעידן של ימינו, כישורי מחשב חיוניים לא פחות מכישורי קריאה, ובדיוק כפי שאני מאפשרת לבן שלי להתחיל לקרוא ברגע שהוא חפץ ומתעניין בכך, כך אני אני נותנת לו מחשב (בהגבלה כמובן). וכשבן השלוש שלי היום כבר כמעט ויודע להתקין ווינדוס בעצמו, ותיקן באחרונה מכשיר MP4 מקולקל שהיה לו על תקן צעצוע (ואח"כ קילקל אותו שוב כשזרק אותו יותר מידי פעמים על הריצפה) וכאלו דברים, ברור לי שהכישורים האלו יהיו לו שימושים ביותר בעתיד הקרוב והרחוק.

ודווקא לקטנטנים יש למחשב הרבה מה להציע.

פיתוח של מוטריקה, קשר יד-עין, התאמות, צבעים, אותיות, שפה, צלילים

מה שכן גם אני חושבת שזה בזבוז. המקלדת עם התוכנות השונות מגיעה לכמה מאות שקלים, כשאפשר להשיג שפע של לומדות להורדה או באינטרנט, חינמיות או כמעט חינמיות, שמשחקים בהם עם המקלדת הרגילה של המחשב או בעזרת העכבר.

יש מצב שאת מעלה כאן כמה אתרים מומלצים?חנצ'ו

לא מצאתי אתר טוב בשיטוטי ברשת...

אנחנו כבר עברנו ללינוקסיהודיה מא"י

ושם פשוט נכנסו ל'מרכז התוכנות' ומצאתי כמה משחקים מועילים. (זיכרון צלילים, משחקים אותיות, פאזלים ועוד)

אבל אני אתר אחד שאני זוכרת שהיינו משתמשים בו,  http://www.myfirsthomepage.co.il/ktantanim.htm

לא הכל שם טוב וחינוכי, יש שם גם דברים טיפשיים. אבל מצאנו שם לא מעט, והוא גם הוביל לאתרים אחרים עם משחקים טובים.

וכיום כשהילד שלי משחק במחשב, אני לא מגבילה אותו דווקא למשחקים החינוכיים יותר, אלא נותנת לו לבחור לבד (בהגבלות מסוימות) וראיתי שהוא משחק בשמחה בהחלט גם במשחקים הטובים.

נראה לי קצת מוקדםחילזון 123
קפץ...חילזון 123

עוד איזה שנה וחצי תוכלי לתת לה לשחק  בדברים פשוטים עם העכבר.

נראה לי סתם ביזבוז מקלדת מיוחדת וכל זה.

היה לנו - מיותריוקטנה

אלא אם שואלים אותך: "מה להביא במתנה?" ואין לך רעיון אחר

אצלנו נהנים מהמחשב הרגיל באותו הגיל שמתחילים להתעניין בקומפי, ככה שאין לו ערך מוסף. יש אתרים טובים גם לפעוטות קטנים, ואין תועלת מיוחדת במקלדת של קומפי. הם צ'יק צ'ק קולטים את הקטע עם העכבר וגם עם המקלדת. יש להם מוטיבציה גבוהה להגיע לשליטה במחשב! בסך הכל אני לא חושבת שזה רע. זה העולם שלהם, אחרי הכל, אם נרצה בכך או לא. כמובן שכן כדאי לווסת, אבל אתם עוד לא שם

ההתלבטות שלי היא בגלל שהיא רואה את בעלי ואותישירשור

מבלים זמן רב על המחשב.

אם זה בגלל הלימודים שלנו ואם זו העבודה.

והיא מחקה אותנו, מתיישבת מול, מתקתקת על המקלדת ומזיזה את העכבר.

האם לא כדאי בגלל זה להושיב אותה מול משהו שילמד אותה במקום להעביר את הזמן בלחקות את אבא ואמא?

והייתי מעוניינת לשמועעל אתרים באינטרנט לגיל הזה, חוץ מקומפדיה, גלים וגוב לא מצאתי משהו ובטח שלא לגיל שנה ומעלה.

תודה רבה!!

הערה ב"עיקרון"...ד.

זאת באמת בעיה. כאשר ילד היה רואה את ההורים שלו עסוקים בדברים "מוחשיים", היה מחקה אותם: אמא מכבסת, מגהצת, מכינה אוכל...  אבא שעובד בגינה, לומד, אפילו נוהג.  הילד היה רואה דבר שתוצאתו או אווירתו היא "טבעית" למעשה שנעשה.  

כאשר אנו מזיזים את ה"עכבר"  של המחשב התזוזה שכתוצאה איננה פיזית. זה לא דבר שדוחף דבר, אלא תוצאה וירטואלית. כך גם כתיבה במקלדת ביחס לכתיבה בעיפרון.  קודם כתבו אותיות במכשיר כתיבה, אח"כ מכונת כתיבה וכעת במקלדת.  בתודעה ובהרגל שלנו, ברור שהמקלדת היא "קיצור דרך" לכתיבה ביד. הדור החדש שגדל, עלול "לדלג" על השלב הזה. שבעיניו הוירטואלי יהיה ה"טבעי".  אז נכון שאנחנו גם מדליקים חשמל במתג ולא נאנחים לרווחה שסוף סוף לא צריך להדליק את המדורה או מנורת הנפט... אבל אי אפשר להשוות בין הפעולות החד פעמיות האלה לשהות הממושכת על יד המחשב. לענ"ד הדילוג הזה הוא בעייתי בהתפתחות של הילד.

אמנם אפשר לומר, שיראה לפחות שיש במחשב "עולם ומלואו", אך יתכן שזו בדיוק הבעיה: קודם כל שיראה שבעולם יש עולם ומלואו.. גם ברור לי שמבחינה מוחית ההתפתחות שבאה כתוצאה מהכתיבה ביד ומה שהיא משדרת אל המוח - כלל איננה מה שבא מהלחיצה הקלה על מקשי המקלדת..

הקיצור, דעתי העניה היא שכמה שהילד יראה את ההורים שלו בפעילות/לימוד מחוץ למחשב - ובוודאי התעסקות איתו - כן ייטב.

כשילד גדל - אפשר יותר להסביר לו: זה שייך לעבודה של אבא. הוא כותב מאמרים, הוא מסכם מה שלמד, הוא קורא משהו שכתבו על... ילד מבין שיש כאן משהו תכני, פונקציונאלי, לזמן שצריכים - ולא משהו שחיים סביבו. וגם עם זה - הדברים אינם פשוטים..

זו לא "הלכה פסוקה" אלא דברים שחשבתי, וחומר למחשבה ולהתבוננות.

לעניות דעתי - לא.Avrechit

מה רע בלשבת ולחקות את אבא ואמא? למה היא צריכה לפתח בזמן הזה כל מיני כישורים? מה, גם כשהיא מאכילה את הבובה שלה  או לוקחת מברשת שיניים ו"מצחצחת" זה נראה לך כמו "להעביר את הזמן", שעדיף לנצל אותו לדברים מועילים יותר?

אני מסכימה עם הדברים החכמים שכתב ד., ובפרט עם המשפט דעתי העניה היא שכמה שהילד יראה את ההורים שלו בפעילות/לימוד מחוץ למחשב - ובוודאי התעסקות איתו - כן ייטב.

ומוסיפה: אני מעדיפה להרגיל את הילדים שלי להתעסקות עם המחשב כמה שפחות. אני גם לא מראה להם סרטים מהאינטרנט כמו אסי וטוביה, כדי לא להרגיל אותם לכך שזו אפשרות קיימת. ובע"ה, בקרוב מאוד נתנתק כדי שהמושג אינטרנט ייצא מהבית.

גם אם השימוש במחשב הוא בלתי נמנע, אני לא דואגת - הם ידביקו את הפער מהר מאוד ברגע שיצטרכו. זו לא מיומנות כמו מוזיקה, מוטוריקה, שפה או קריאה, שכדאי לפתח מוקדם ככל האפשר.

בכל אופן, אם ילד רואה את ההורים ורוצה גם, אז בגיל הרך נתתי להקליד אותיות במחשב וגם לשחק עם הצייר.

^^^ גם אצלנו, אין סרטים, אין משחקים.בננה*

הילדים בכלל לא מתעסקים במחשב.

אני גם גדלתי בלי מחשב והיום אלופה הם נראים לי כאלה גלמים כשהם יושבים מול המסך והעינים מתרוצצות מצד לצד.. מה שכן, לאמא זה מאד קל לתקוע אותם מול מסך  - זה בטוח!

מנסיון - קומפי לא מוסיף שום ידעיוקטנה

לא המקלדת עצמה, ולא התוכנות הנלוות.

אתר חביב לצעדים ראשונים עם העכבר והמקלדתיוקטנה
חמוד,תודהאנונימי (פותח)
דיברתי עם בעלי על הנושאשירשור

ולאור תגובותיכם החלטנו להימנע מקניית המשחק דווקא בגלל שיכול להיווצר כאן עניין של הרגל מגונה מעט של התמכרות לישיבה מול מחשב ובזבוז זמן טוטאלי לכשתגדלנה.

ד. תודה רבה, בהחלט העלי לי מס' נקודות למחשבה שמתבטאים בעוד נקודות שונות בחיי בנותינו בכל מה שקשור לדוגמא האישית.

בכלל נראה לי שאצמצם את שעות פעולותי על המחשב לשעות הלילה מהאוחרות.

אבדוק את האתרים שניתנו כאן, בכל זאת, ניתוק מוחלט מהמחשב לא נראה לי שיקרה..

יישר כח. בהצלחה רבה.ד.

ואגב, הישיבה הממושכת של ילדים בגילאים שונים - ולא רק ילדים - היא באמת יוצרת התמכרות שמורגשת ממש בראש.   זו באמת חכמה גדולה, ליצור מצב, אצל מי שמעונין בכלל בשימוש ילדיו במחשב, שמחשב הוא משהו ש"משתמשים בו" ונהנים ממנו חלק מוגדר מהזמן, אבל אנחנו עצמאים ממנו. יש לנו הרבה מה לעשות - ואחד מהדברים הוא המחשב. מגיל מסוים ילדים יכולים להבין את זה, יכולים להבחין שסתם "מתקתקים" עליו וכו' - ולהבין שאנו קוצבים יחד איתם, ביחס  נעים ובהחלטיות, זמן למחשב, באיזכור הסיבה. כמובן, יש הבדלים בין ילד לילד ונסיבות וכו'..

ספר אלקטרוניכלנית1

אפשר לקנות ספר אלקטרוני שבו לוחצים על ציור והמכשיר משמיע את שם העצם (בעוד שנה תוכלי לקנות ספר שמלמדת אותיות או מספרים). תבדקי בחנויות צעצועים. היתרון הוא בקשר שהיא תעשה בין לחיצה על ציור לבין המילה שנאמרת וזו התחלה של אלקטרוניקה ויחד עם זאת לא ממכר ולא נותן אפשרות לשבת ולבהות באפס מעשה במסך.

היום לא ממליצים להושיב ילדים קטנים מעבר לזמן מסויים מול מחשב/וידאו כי הציורים המרצדים גורמים לחוסר ריכוז.

אני יוצאת נגד העדראנונימי (פותח)

היה לנו והילדים מאוד נהנו.

חבל,שנה שעברה הנחנו ליד הפח.(הילדים גדלו...)

למה להגיד "העדר"? הרי האנשים כאן אמרוד.

את דעתם מתוך שיקול דעת ולא כ"עדר"..  ואני בהחלט מחזיק בדעתי וגם נימקתי אותה.

אז את יכולה לנסח, "אני יוצאת נגד דעת הרוב כאן"... מותר לך כמובן..

ולא כל דבר שהילדים נהנים אומר שהוא נכון.

מה כולנו עושים פהמה'אחרונה

אם לא נדבקים למחשב? צוחק

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך