מכתב לנעמהאנונימי (פותח)

באמת שאני לא יודע מה לכתוב.. אנחנו התרגלנו קצת לפשרות, ואם לא לפשרות אז להתנזרות..

ואת נעמה,הגעת ושינית הכל...!

את הוכחת שאפשר גם וגם, שאפשר לפתח קריירה בשילוב עם תחביב בלי לוותר על הערכים שלך, על מה שחונכת עליו..

ואני קטונתי..מביט על עצמי וקצת מתבייש..כולנו מתפשרים לפעמים,נותנים לעצמינו הקלות...

את נעמה, הדוגמא לקידוש ה' באמת, בלי צביעות בלי פשרות, גם כשהסביבה מן הסתם לא תמיד תמכה..(ואני מתכוון לאחוזים קטנים מאוד בעם)

אני רוצה שתדעי מה שאת יודעת, שתדעי שכולנו אחרייך,הולכים איתך לכל מקום..!

את שברת מיטוסים לא נחמדים בכלל על הציבור הדתי, הוכחת שאפשר גם אחרת..

נתת לנו את הגאווה לראות שחקנית ישראלית עולה לפרקט כשהיא מאמינה בצדקת דרכה ולא מפחדת מגורמים אחרים.

את עולה לפרקט ומצטיינת שם, לא משאירה את הדת מאחור..

בקשה קטנה לי אלייך נעמה, היי חזקה, המשיכי להיות מי שאת. המשיכי להיות אותה נעמה שפיר!

ההתעקשות שלה ממש נוגעת ללב.<אריאל>

אני אישית נגד מעורבות של דתיות בספורט שיש בקהל/בשיפוט גברים.  (ואם בספורט עסקינן, אז גם תמיכה בספורט שכל כולו נשען על משחקים בשבת, כדורגל- לא נראית בעיניי.) 

עדיין, יפה שהיא לא מתפשרת על העקרונות שלה, אפילו אם הם לא ההעקרונות ההלכתיים לגמרי.

סליחה על הבורות אבל מי זאת?ענבל
כדורסלנית דתייה...אנונימי (פותח)

מיישוב דתי בצפון, לא זוכר בדיוק..

למדה באולפנית טבריה אני חושב.

כבר הרבה זמן שהיא משחקת כדורסל, בנבחרת, בישראל, ומחוצה לה.

מצטיינת, קוצרת שבחים, ותמיד בצניעות, עם חולצה מתחת לגופייה והימנעות מחילול שבת.

עכשיו בפיב"ה החליטו שהיא לא יכולה לעלות לשחק כמו שהיא רוצה (עם נבחרת ישראל), צריך שתהייה אחידות וכאלה, כאילו שאין שחקנים שמשחקים על חולצות...

עכשיו חושבים על פיתרון, וזה לאחר עירעורים..

צריכים להיות גאים באנשים כאלו..

שחקנית כדורסל נשים דתייה בדרג גבוה.<אריאל>

אאל"ט, היא רוצה לשחק בנבחרת, אבל האיגוד לא מסכים לה לשחק עם חולצה מתחת לגופייה. והיא כמובן, מתעקשת, מטעמי צניעות.  

נכנסתי כבר על דיון הזה בשכבה שלי, אפשר לחפור סביב זה ולהתווכח - לכל אוהבי הויכוחים...רמקול

היא מהושעיה ...סתם אחת

באמת מלכה ..

אני מעריצה את ההתעקשות שלה...אולרייט

אריאל - היא הולכת עפ"י עקרונות הלכתיים שהרב שלה מורה עליהם. זה לא סתם..

מה שקורה זה שבקיץ בעז"ה אמורה להתקיים אליפות אירופה לנבחרות לאומיות, אך כרגע נעמה מנועה מלשחק בה מאחר ופיב"א - איגוד העל של הכדורסל האירופי מסרב לאפשר לה לשחק עם חולצה מתחת לגופיה בגלל חוסר אחידות של הלבוש של כלל הנבחרת.

הסירוב הזה אומר שיש לנעמה ולנבחרת ישראל שתי ברירות נכון לעכשיו(וןחוץ מלהגיש ערעורים ותביעות על הפרת זכויות אדם בבי"ד האירופאי..) - או לא לשחק או שכל הנבחרת תשחק עם חולצות מתחת לגופיות מה שלא ממש ראלי כי השחקניות רגילות לשחק עם גופיה ולכן משחק עם חולצה ומעליה גופיה יכול לפגוע בתנועה, במהירות וכדומה...

מכנסיים קצרות? לא מכיר הרבה רבנים שמתירים.<אריאל>

הסבר קטן..אנונימי (פותח)

כשאתה פוסק הלכה, אתה לא פוסק סתם.

אתה חופר עמוק עמוק בנקודות המחלוקת ובסיבות האיסור, משווה למציאות העכשווית ואז פוסק..

במקרה של מכנסיים האיסור מגיע משני מקורות עיקריים,

"לא ילבש" והבלטה של איברי הגוף, הבלטה אסורה.

אז זהו... שזה כבר לא לבוש גבר, כבר מקובל שמכנסיים הם לבוש לגיטימי בעולם...... (במשחקים לפחות....)אני מקווה שאתם יודעים...

ובקשר להבלטה, זה רחב מספיק.

כמובן שאין להשתמע מכך שאין איסור בהליכה במכנסיים, גם אם הן רחבות, אך במקרה הספציפי הזה, כשמדובר בליגה לבנות, אני חושב שלרב שהתיר לה, יש על מה לסמוך........

תאורטית אתה צודק. מעשית לא.<אריאל>

יש המון איסורים בנושא הזה חוץ מ"לא ילבש": בלהופיע לפני גברים בפני עצמו יש פסול הלכתי. ופסיקה אישית לא תקפה פה,  כי זה לעיני כולם- אתה לא יכול להתיר לדתייה לשחק עם מכנסים קצרות- כי אח"כ יקומו וילמדו ממנה ומהפסיקה הזו (היא הופכת אוטו' לפסיקה רחבה, מכנסים קצרות מותרות לנשים).

אין כזה דבר, לא תוכל להצדיק אותה הלכתית. כמו שלא תוכל להצדיק חילול שבת בכדורגל- זה הסיבה שאין גברים דתים בכדורגל, ולצערנו גם לא יהיו נשים דתיות בכדורסל. 

תקשיב גבר!אנונימי (פותח)
עכשיו תקשיב. ..זה קפץ...אנונימי (פותח)

לכל אחד התחביבים שלו, השאיפות שלו, אותן הוא רוצה לממש.

ואולי זה יפליא אותך אבל יש נערות שמעוניינות לשחק כדורסל מקצועני...

בגלל זה הוקמה הליגה לנשים, ליגה נפרדת לבנות שרוצות להגיע למיצוי עצמי, גם בתחום הזה.

כמובן שיש גברים בעסק, אבל אין מה לעשות, לא ניתן להתחשב בהכל, הם בתפקידים עניינים, ואם הם חורגים מזה אז זו בעיה, אבל לא שלה!

אם היא מעוניינת לשחק, ממש בהצלחה כל עוד היא שומרת על גדרי הצניעות, מה שהיא עושה!!

גדרי הצניעות...תרשה לי לגחך.<אריאל>
עבר עריכה על ידי <אריאל> בתאריך י"ד סיון תשע"א 13:10

אין שום מקור לפסיקה שכזאת, פשוט אין על מה להסתמך. גם אם תמצא מקום לפרש איכשהוא את אחד הראשונים,  זה יהיה נורא זניח. 

וגם אם תמצא דעת יחיד בדורנו שמתיר זאת.  דעתו, שוב זניחה במעמדה ובמספרה.  גם למתירנות יש גבול.  

עוד דבר.<אריאל>

זה דיון ארוך בנושא אחר, אבל אשה שומרת על צניעותה בפני גברים- בשבילה.  

אי אפשר לומר שזה בעיה שלהם, כי הם לא מודעים לבעיה בכלל. (כמו שהיא לא מודעת...אני מניח)

הנק' שלי שכל עוד שהתחום הזה לא מתוקן, אי אפשר להכנס לתוכו במטרה להגשים שאיפות עצמיות.

מקשיב! ..<אריאל>
קודם כל יישר כח עצום!ד"ר אריק

בס"ד

היה גם סיפור עם בתאל גטרר (או משהו כזה) ועם ילד (שאני לא זוכרת את שמו) עם הסייף- אין על האנשים האלה!!!

מה שאני לא מבינה-למה בנות לא יכולות לשחק כדורסל\כדורגל\ג'ודו\טניס\קראטה-או מה שזה לא יהיה?!  אם כל הכבוד, אנחנו גם בנות אדם, כן, כן, תאמינו או לא-אבל גם לנו יש אף, ועיניים, וראש, בטן, גב, רגליים וידיים- איזה קטע, נכון?! אז מה הבעיה שתהיה נבחרת לנשים?! אז איזה בעיה הלכתית יכולה להיות פה?!- אני לא מסכימה עם האמירה שבת דתיה לא תוכל להיות בנבחרת כדורסל! נכון, בעולם החילוני מחפשים איך להפריע לנו ולהראות לנו שאנחנו לא יכולים להתקדם האלה-שיש סטירה, או שאת משחקת כדורסל או שאת דתיה, אז אנחנו צריכים להראות להם שהם טועים ובגדול! אני יכולה להיות דתיה, ולהיות בנבחרת כדורסל!

אריאל...מרב.

הבעיה זה כמה דברים:

א- הלבוש. היא חייבת לשחק עם מכנסיים קצרים וגופיה. ההלכה, אם אני לא טועה, אומרת שחיייבם ללבוש חצאית ארוכה וחולצה עם שרוולים.

ב- בנים. בן שופט, בן מאמן, בנים צופים במשחק. ואסור.

חוצמזה- יפה לה שהיא שומרת על העקרונות שלה... לא אומרת שזה העקרונות הנכונים שלי, אבל יפה לה בכל מקרה[=

מופנה אלי?.. זה בדיוק מה שאמרתי..P:<אריאל>

לא. מופנה לד"ר אריק XDמרב.
הרחמן הוא ירפאנו רפואה שלמה רפואת הנפש ורופאת הגוףאביי

!!!!!!!!!!!!!!!!

נאי לא מבינה מה הדיון הסתימי הזה?

מה לא ברור בזה שאם הרצונות שלך נפגשים עם הרצונות של התורה אתה הוא מי שצריך 

להתגמש????

שאני אבין 

כי אם היה מותר הייתי מוציאה אלבום שירים ורצה לבמה 

חוץ מזה שהרבה התעמלות זה לא בריא לנשים!!!!!!!!!!!!!!!! 
(ועוד נשואות....)

בנוגע למיקודם (הרחמן....) אז תשתדלו לכוון בזה בברכת המזון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בבקשה!האדמו"ר מצנעא

תקימי ליגה נפרדת לגמרי לנשים דתיות! נשים תשחקנה שם בבגדים לא צנועים, אמנם, א הכניסה תהיה מותרת אך ורק לנשים! 

היא יכולה להתעקש עד מחר על חולצה מתחת לגופייהענבל

אבל מה עם מכנסיים? מה עם כל הבעיות האחרות? אי אפשר להחליט שאת זה אני מקיים ומצוות אחרות אני מזניח

וד"ר אריק אין בעיה שחקי במקום בו את גרה כמו שאנחנו עושות לא צריך בשביל זה ללכת לנבחרת בטח לא כשזה נוגד הלכות מאוד בסיסיות

זאת הייתה כוונתי gbck630 =]=]ד"ר אריק
אה אני הבנתי מדברייך דבר שונה =)ענבל
קצת סדר חברים...!אנונימי (פותח)

למה הפכתם אותה הא?? למכשילה את הרבים..

לאחת שמקפידה על מה שהיא רוצה...ומתעקשת בלי תועלת בכלל!

אני לא אהיה נחרץ אם אומר שכמה אנשים צריכים להבין טיפה יותר את המציאות..!!

גם בנות רוצות לשחק כדורסל, אני בטוח שנעמה שיחקה בליגות המקומיות אבל בשלב מסוים היא הלכה לפן המקצועי יותר, לליגות הגבוהות. כי באמת זה מה שהיא אהבה והאמינה בו!

אותה נעמה כמו שכתבתי לה במכתב... שברה מיתוס מאוד גדול, דתיים יודעים לשחק!

אבל אין מה לעשות וכמו שגיחכו כאן...ישנם מגבלות, ישנם בנים שצופים בה ובדיוק בגלל זה היא משתדלת להנות מהתחביבים בלי למשוך צומת לב אסורה..

נעמה ודאי לא עושה מעשה אסור, ההיפך! היא מוכיחה לכולנו שגם דתיים מסוגלים..לא רק לשחק אלא מבחינתינו, להינות!

נעמה לא מתכחשת למציאות, אם הייתה עושה כך אז לא היו בעיות עכשיו באליפות, נעמה מאמינה במה שהיא עושה ויודעת לנתב את הדברים..

בבקשה...אל תבלבלו ת'מוח...לא כולם יודעים מי זו נעמה שפיר, אולי בגלל שהיא לא מנסה להבליט את עצמה...

ועוד בקשה קטנטונת.. דיי נפגעתי בשבילה .. כשקראתי שהיא "יכולה להמשיך עם החולצה אבל יש לה מכנסיים"  משו כזה...

היא עושה מה שהיא מסוגלת, אי אפשר לשחק עם חצאית...

לא צריך להתנזר בכוח, צריך לדעת לתקן.

זו לא חוכמה להעריץ אנשים שנשארים חזקים, נראה אותףך משיג אנשים שנשארו חזקים גם בתנאים לא כל כך...

היא שומרת שבת, אוכלת רק כשר, גם אם זה קשה וזה קשה...!

בחייאת, דעו להעריך!

אם היא שחקנית אז איך היא שומרת על צניעותידיד
אף פעם לא ידעתי שיש כזה דבר שחקניות חשבתי שיש רקידיד

בנים

צדיק! תתפלא!!אנונימי (פותח)

מסתבר שאפשר... אז נכון שיהיו כל מיני קצ'ים (שמשתדלים ממש לעמוד בהם כמה שניתן!)... אבל אי אפשר להתחשב בהכל!

המטרה היא לדעת להסתדר! לעמוד בניסיונות בכבוד בלי לוותר על עצמך, לא להתנזר!!

ויש לה היתר מהרב שלה, אל תדאג, היא יודעת מה היא עושה...!!

לדעת לעמוד על שלך, לא ליסוג מעצמך.

אפשר לשאול מי זה הרב הזה? מענין אותיענבל
זה לא משנה...אנונימי (פותח)
זה תמיד קופץ לי...אנונימי (פותח)

הייתי באמצע לומר שזה לא משנה... כי בואי נהיה דוגריים כל שם של רב שאני אכתוב ואתם לא מכירים, נצתרך שרשור חדש רק כדי לשאול: מי זה הרב הזה??

ת"ח שסרח...

יש לה רב ומאחת כזו אני מצפה שזה יהיה רב אמיתי, אולי אחרות היו נשברות ולא צריכות שום היתרים, המציאות מלמדת שיש לנו במה להתגאות!!

קודם כלענבל

ברור שאני גאה בה כי היא יהודיה אבל לפי דעתי (ואני אומרת אותה למרות שאני יודעת שלא יאהבו אותה פה) זה לא בסדר מה שהיא עושה היא גם אומרת שהיא דתייה וגם הולכת לשחק מול בנים ופורצת כל מיני גדרי הלכה הדרך שלה לפי דעתי לא נכונה ואתה מוזמן לחלוק עלי בשמחה אני בטוחה שיש פה עוד כאלה שחושבים כמוני ככה שתהיה לי עזרה.

אני לא יודעת מי זה הרב הזה אבל כמו שאריאל כבר אמר הוא דעת מיעוט ואפילו יחיד יכול להיות.

ולגבי זה שהיא רוצה לשחק אף אחד לא מונע ממנה לשחק אבל שזה יהיה ביישוב שלה לא לפני בנים ובצניעות ותאמין לי זה אפשרי וזה גם מה שעושים ביישוב שלי.

אני לא חושבת שיש עניין לשחק דווקא בנבחרות אם היא רוצה באמת לשחק היא יכולה לעשות את זה גם ליד הבית שלה.

פשוט מאוד!!אנונימי (פותח)

קודם כל היא משחקת בליגה לנשים בלבד, לא נגד בנים..

ולגבי משחק ביישוב, אין מה לעשות כמה שנרצה הרמה היא לא אותה הרמה...

צריך לשאוף גבוה, למעלה, הכי למעלה שאפשר..!!

זו אהבה שלה והיא מוכחה שאפשר, פשוט אפשר לעשות את זה גם כשאתה דתי!!

יש מגבלות? סבבה!

נקשה על עמינו מעט ונתגמש למסגרת, גם של התורה וגם של הספורט!!

ובקשר לרב, נכון שיש דבר שנקרא דעת יחיד אך יש גם דבר שנקרא מקרה יוצאי דופן... כל מקרה לגופו!

אין בעיה לשאוף למעלה כל עוד זה במסגרת ההלכהענבל

וזה בדיוק העניין שהדבר היחיד שהיא מוכיחה זה שאפשר לעגל את ההלכה וזה ממש לא נכון!!

מה זה נתגמש??? איך אפשר?? זה חוקי התורה אז מה? גם נתחיל ללכת עם אני לא יודעת מה כדי להתאים לחברה? נראה לך שמישהי שרוצה להיות זמרת תתגמש ותלך להיות זמרת?

לא ולא! כי זה אסור ואין כזה דבר תתגמש ברור שכל מקרה לגופו אבל אין מקרים שאומרים לעבור ממש על ההלכה

הבנת אותי לא נכון...אנונימי (פותח)

כשאמרתי נתגמש לא התכוונתי שהיא תעבור על איסורים, התכוונתי שמצד הספורט יהיה לה מעט מורכב והיא תתגבר על זה..

ומצד ההלכה, יש לה את הרב שלה שמתיר לה דברים מסוימים(ורק אותם היא עושה, מקפידה על כל השאר!!)

כאן הרעיון, לדעת לשלב, לא לברוח!

נכון שזה לא דומה אבל קצת.. כמו בצבא! גם בצבה ישנם בעיות, אז מה?? אז לא נתגייס?? (נניח שלא היה גיוס חובה)

אה, פה אתה משרת את המדינה!! ראשית צמיחת גאולתינו!!

זה גם חלק מהגאולה,לדעת להתמודד!

רבני צוהר פעלו בשבילה לכל מי שהסתפק אם הרבנים שמעו על העוולה הזו שנעשתה בישראל...!

ולכל מי שעדיין לא בטוח, שירשום נעמה שפיר בגוגל. יש עליה המון כתבות, במיוחד עכשיו, עם פולמוס החולצה.. תראו איך הטוקבקיסטים החילוניים מתייחסים לזה!!

צא ולמד!!

היא ממש הזכירה לי תקופה מחיי..שחזרתי בתשובהרות014

אני זוכרת את הקושי שלי להפסיק לשחק כדור רגל וכדור סל ברמה נורמלית.

תמיד הייתי עם הבנים במשחקים ובנבחרות..

וכן, גם לי ציפה עתיד מזהיר.

יש לי מלא מדליות בבית..

ואז שהחלטתי לחזור בתשובה..

החלטתי קיצוני יחסית שאני מפסיקה...

הצלחתי באמת להפסיק.

עד שמצאתי כמה בנות שיסכימו לשחק איתי..

אבל לא היינו באותה רמה וזה היה מאכזב..

ואני לא יכולה להגיד שאין לי נפילות או רצון עדיין לשחק כמו שצריך עם בנים.

מידי פעם קורה שאני לא יודעת איך אני מוצאת את עצמי על המגרש..

אם כל הבנים..

ואני כבר בת 20.. לא 12..

זה משהו בדם.. לא נראה לי אפשר להסביר את זה.

ולכן אני כל כך מתחברת לנעמה...

וחושבת שכן יש מקום לתת לה..

ועוד עם היא מצליחה לשלב את זה עם בנות אז זה ממש מדהים..

למרות כל מה שאמרתם לגבי המכנסיים וכל זה..

אני עדיין לא חושבת שזה נכוןענבל

לשלב עד גבול מסוים לא כשזה בא על חשבון דברים אחרים

ותסביר לי איזה רב מתיר לבחורה ללכת עם מכנסיים קצרים ולשחק מול בנים כשזה איסור בתכלית האיסור??

ובתמורה... את תסבירי לי...אנונימי (פותח)

מאיפה הבאת את זה שהיא משחקת נגד הבנים???

זו ליגה לנשים בלבד!

היא בנבחרת ישראל לנשים!!

בא על חשבון דברים אחרים?

מי קבע? תלוי איך אתה מתמודד!!

צריך להמעיט בבעיות, ומה שבכל זאת קורה, יש לה רב שמתיר.

אתם לא חייבים להכיר את כל הרבנים בעולם...!

לכבד, גם בשביל עצמכם, לא תמיד הכל כמו שאתם מכירים

החיים הם לא שחור ולבן!

נראה לי שהי התכוונה "מול בנים"-שיש בנים שצופים.אין כמוני
לזה התכוונתי ^^^ענבל

ונכון שאנחנו לא מכירים את כל הרבנים בעולם ונכון שלא הכל זה שחור ולבן אבל יש דברים בסיסים שאני עדיין לא מצאתי מישהו שמתיר אותם

טוב...סבבה!אנונימי (פותח)

השאלה מה העיקר, האם היא באה כאמת כי היא אוהבת את זה, בשביל הפאן, ובעצם זה קצת כמו לדרוך על דשה בשבת... אתה לא מתכון..!

אני יודע מה תחזירו לי...זה שהיא לא מתכוונת זה לא הופך את זה למותר...הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות...

עזבו אותכם משטויות, מישהי רוצה לממש פוטנציאל, עושה את זה ובגדול ב"ה, היא מקפידה לא לעבור קווים.

צריך להיות גאים בה! כמות הקידוש ה' שהיא עושה עצומים..!

היא באה לשחק, לא להנות מראייה של בנים..!

לא יודעת כמה קידוש ה' זה אבל לא נתווכחענבל

כי זה חסר טכם

יש רבנים בגוש גדולים שמתרים מכנסים לבנותרות014

אז נכון עכשיו תגידו לי שגושניקים זה עם..

אז לא איכפת לי..

אני מהעם הזה..

מכנסיים קצרים?ענבל
איזה רבנים???אין כמוני
על אותו משקל...אנונימי (פותח)

המכנסיים הקצרים (במקרה הזה) הם רחבים יותר

ודחילאק! היא משחקת, בבריכה אני בלי כיפה...

אני הולך עכשיו לשחק כדורגל ממש חם אני אוריד ציצית?יושב בדד
לא, אתה לא תוריד...אנונימי (פותח)
חלאס עם הקפיצות!!אנונימי (פותח)

מה יש לי...

בכל אופן, כאן הסיפור שונה כי כשראית שיש רבנים שמתירים מכנסיים וכשמדובר על מכנסיים רחבים שלפי דעתי אין בעיה אם זה בתוך המשחק, אין יותר מידי ברירות, ככה משחקים, מה לעשות?!

בדיוק בגלל זה היא שאלה רב...!

רק לומר...אנונימי (פותח)
באמת שנמאס...אני לוחץ על אנטר...אנונימי (פותח)

אקיצר...מעניין כאן בשרשור, כיף לי לנהל אתכם דיון אמיתי ומצטער עם קצת פגעתי...

בכל אופן, במוצ"ש המשחק הראשון של הנבחרת...

נקווה שיימצה פיתרון לבעייה...

עד אז...נשתמע..אני פה...!

זה תכליתנו בעולם- להוכיח לכולם שהדתיים...דניאלה .ד.

שהם טובים כמו החילונים שהם טובים יותר מה.. ויותר מ...

והכי הכי מ..

אם אני לא משחקת כדורגל אז אני מתנזרת?

אם אני לא הולכת להבחר לראשות הממשלה אז אני מתנזרת?

לא כי פשוט הבנתי ממך שאני צריכה להוכיח לכל העולם שאני לא מתנזרת.

אני דתיה אבל לא 'תקועה'

יופי לי

אחי תרשה לי לומר לך משהו חשוב...

כשיש לנו חוקים מוכתבים מראש.. כשיש דעת תורה, אז הולכים לפיה

כשרוצים היתרים- אפשר להשיג אותם בכל מקום.

לא יודעת איזה רב זה.. אבל לא ניתנה לאף אחד הסמכות להתיר חוסר צניעות

ועוד בצורה כזאת!

הרב שלה פוסק הלכות? תגיד לי מיהו הרי אמרת משו פה למטה..

"ומצד ההלכה, יש לה את הרב שלה שמתיר לה דברים מסוימים(ורק אותם היא עושה, מקפידה על כל השאר!!)

כאן הרעיון, לדעת לשלב, לא לברוח!"

אני קוראת לזה בריחה מין ההלכה, מין התורה ומין המחויבות.. כרגע אני לא מדברת על נעמה, אלא על עצם הרעיון לשחק ככה

אם אתה רוצה להביא דוגמה ל'ללכת עד הסוף' אפשר גם להביא דוגמה

של רב שהגיע לאן שהגיע

אפשר להביא דוגמה על אדם שהקים משהו והלך איתו עד הסוף

הנה דוגמה יפה-

משה למפרט.. אדם שחשב על רעיון כמו הפורומים.. והנה אנחנו מתכתבים פה היום

כן...אנונימי (פותח)

אני שכיר אותו, ואת אח שלו אישית...

את בעצמך רואה שהוא הקים פורומים גם בלי להתחשב בזה שאני אתכתב עם דניאלה...

זה לא להתנזר..!

תשאל אותו ואת אחיודניאלה .ד.

אחרי הכל.. מה דעתם על הפורומים

ומה המטרה בתכל'ס..

יש על זה גם בלוג שמשה כתב..

לא רוצה להרחיב על כרגע על הטפל.

משה עשה את זה בידיעה מסוימת, לא כהתכחשות לדרך אמת

התפיסה שלך ממש מוטעת!<אריאל>

לטענתך, אם אני רוצה לעשות משהו בצורה הלכתית אני פשוט צריך למצוא רב שיתיר לי את זה.

סליחה על ההתבטאות- אבל צעד אחד לפני רפורמה!  

יש המון פוסקים, ואי אפשר למחוק את כולם מהעיניים, ופסיקה אישית תקיפה לעניין הסמוי מן העין,כגון טהרה וכד'... (מזכיר עוד פעם כי בחרת להתעלם מהתגובה הקודמת שלי פה, גם כשאתה לא מתייחס, אוהבים אותך). 

(אשמח לביסוס על זה שרבני צוהר פסקו בשבילה.. נחמד שאתה זורק את זה ככה)

וממש הצחיקה אותי ההשוואה בין הצבא לכדורסל. בין הגאולה לכדורסל. 

איך אמרת? 'דחילאק'?

אז דחילאק כדורסל זה תחביב, הפיכת ספורט ל'הופעה' זה אקט רומאי בכלל,  אין מה להשוות בין כדורסל נשים לקידוש השם, סליחה אבל אם כבר- להיפך.  חילונים חושבים שהדתיים התחילו להתגמש ולוותר על ההלכה...'"מדינת הלכה' -'מדינת תורה' כבר לא תהיה לנו פה.. "

מצאתי, את הביסוס שלך, כביכול להיתר ללבוש מכנסים<אריאל>

הרב דוד סתיו בעצם אומר- שבמקרה הזה אי אפשר להתיר לה לשחק בלי חולצה, פשוט אי אפשר, ולכן- צריכים לאפשר לה..(אי אפשר להזיז את ההלכה כי הם הדעה המקילה ביותר, אז תזיזו את התקנון ותאפשרו לה לשמור על עקרונותיה)  

נעמה החליטה, ומה שהחליטה תואם את ההלכה, שעדיף שנשים ישחקו צנועות, מאשר שלא.

עקרונתיה... מילה חשובה- היא מעוניית להתקרב להלכה, צעד מבורך וטוב, חשוב לה לשחק עם חולצה מתחת לגופייה. זה העקרון שלה- לא בהכרח העקרון ההלכתי...

לא מצאתי אמירה של הרב סתיו שמתיר לנשים להיות בציבור עם מכנסיים רחבות. (ואני מניח שאשתו של הרב סתיו הולכת עם חצאית ארוכה..)

אולי באמת לא צריך...אנונימי (פותח)

כי אם יש לה היתר לשחק (ואתה בעצמך רואה שישנה התייחסות למקרה שלה גם אצל הרב סתיו)

הם גם לוקחים בחשבון את המכנסיים..!

אני לא חושב שהם משכנעים את עצמם שהיא משחקת עם תחצאית מתחת לברך...

הם גם לא מתירים לה את זה.<אריאל>

טוב טוב....אנונימי (פותח)

אחד אחד...

לא אמרתי שרבני צהר פסקו בשבילה, אמרתי שהם התערבו למענה, ומזה אני מבין שהם יודעים ומעוניינים שהיא תמשיך לשחק.(כתבה כאן באתר לפני מספר ימים!)

תודה שאתה אוהב אותי כשאני מתעלם אבל מה אמרת??

רפורמה??

היא לא שינת את ההלכה בכלל!

היא שאלה רב והוא התיר, אם היא היתה משנה את ההלכה אז כמו שאמרתי, המכתב לא היה נשלח אליה...כי פשוט לא היה צריך אותו, כי היא תשחק רגיל...!

ובקשר לקידוש ה'- כתבת כבר בגוגל נעמה שפיר???????

היא מקבלת כסף על המשחק לא?יושב בדד

אז לשחק בשבת זה לא עבודה בשבילה?

אריאל אני דוקוא לא מסכימה עם מה שאמרת בנוגערות014

לרפורמה..

אני יודעת שהרבה אנשים בגוש למשל חושבים שכן למצוא רב מקל זה משהו גדול !

ההלכה לא צריכה לכפות עלייך דברים..

אתה צריך לחיות.

אם אתה סובל במסגרת ההלכה כנראה שזה לא טוב..

ויש דברים שמשתנים בהלכה..

לא כולם הולכים איך שהחרדים הולכים.

ויש דברים שנוספים ויש דברים שנשכחים..

מבין?

"עשה לך רב..."<אריאל>

כלל גדול בתורה. 

רב, לא רק במשמעות של מורה דרך,אחד שתלך אחר הנחיותיו' אלא גם כמודל לחיקוי. 

התופעה הזו שאנשים מחפשים את הרב המקל בנרות והולכים לפי הפסיקה שלו,לא יהודית, זה מראה על משיכה לחיים קלים יותר כמו שאמרת, להשתמט אפילו במקצת, מעולה של תורה.  

מכירה את אלה?.. בעניין הזה: "הרב שרלו הוא הרב שלי..." - השרשור הזה צועק: "פה- הרב דוד סתיו הוא הרב שלי.." את לא תראי את אשתו של הרב סתיו הולכת עם חצאית קצרה, אז ח"ו עם מכנסיים קצרים. המודל לחיקוי מתבטל פה, הרב עובד בשבילנו בזה שהוא מקל. 

יש דברים שמשתנים בהלכה, אבל זה לא פשוט כ"כ כמו שהמון אנשים מציגים את זה- בגלל שלהדליק אור זה לא טרחה בכלל, זה אומר שזה לא מלאכה? יש גדרים הלכתיים שלפיהם הולכים יש ראשונים, אחרונים, רמב"ם, שו"ע רמ"א וכו'...

אני לא ח"ו מוריד מצדקתם של רבני הגוש, לרב תמיד יותר קל להחמיר מלהתיר, ובפסיקות שלהם- אפילו שלא תמיד יש עליהם קונצנזוס- הם 'הופכים את העם לזכאים'.  

-אבל כשרב מתיר, הוא לא יכול להתיר לדעתו-  הוא לא יכול לסתור את הגדולים שעל כתפיהם אנו נשענים. בהלכה כיום יש רוב דעות ויש מיעוט- אם רוב הרבנים טוענים דבר X, (שיש קונצזנזוס כמעט מוחלט בעניין) בלי קשר לדעת הרב שאתה הולך לפיו: כל עוד לא שעת הדחק- אל תצא נגדם. (כי לך תדע נגד איזה ענקים אתה יוצא...)

אני בטוח שפסיקות מעין אלו לא נועדו כדי להוריד בקדושה של עמ"י ולפרוק מעולה של תורה, מה שהמון אנשים מוצאים בהן. אלא דווקא להיפך, לקרב את החלשים. המון רבנים לא מסכימים עם הדרך הזו, להזיז את ההלכה לכיוון החלשים תוך כדי הסתמכות על דעת יחיד בראשונים או משהו כזה. 

ההלכה מגבילה- ברוב המוחלט של הפעמים ההגבלות הן בשבילנו. 

אני לא צריך להסביר למה חשוב לשמור על צניעות, וכד'. 

שנזכה לחיות מתוך קדושה, אהבת ה', אהבת התורה, העם והארץ. 

שבת שלום.

<אריאל>.

סוף סוף נזדמנה לי השבת תמונהיושב בדד

והיא הרבה יותר צנועה ממה שאתם מתארים פה...

בשלבים מסויימים בקריירה בגלל התקנות היא הדביקה מדבקות שכיסו את הכתפיים והידיים בגלל האיסור על שרוולים.

אתם מדברים על חילול ה' אבל לדעתי אין קידוש ה' יותר גדול מזה שנבחרת ישראל [דובר על אופציה כזו] תעלה צנועה למגרש.. המטרה של עם ישראל היא לקדש את שם ה' בעולם - להיות אור לגויים! מה יותר קידוש ה' מזה?

ואני רוצה לצטט את סיום טורו של קלמן ליבסקינד השבת:

"ועוד הערה אחת אחרונה. כמי שגדל במגזר הדתי-לאומי, זה שהצמיח גם את נעמה שפיר, חשתי השבוע לצד בושה ובוז כלפי כל מה שהזכרתי כאן [התמיכה בה בחו"ל וע"י הגויים לעומת ההתנכרות לה פה בארץ י.ב], גאווה גדולה לעמוד איתה באותה משבצת. כי מהמקום שבו נמצאת נעמה שפיר - עם הכישרון שלה, עם האופק המקצועי שמצפה לה, עם ההתקדמות, עם הפריחה ועם ההצלחה - קל מאוד להחליק במדרון. לשכנע את עצמך שהאליפות הזאת יכולה לקדם אותך ולתרום לך, ושבסך הכל לא מדובר כאן באכילת חזיר או בחילול שבת. שזה רק סיפור של כמה סנטימטרים של טקסטיל בשרוול. לא עניין שבשבילו שווה להפסיד את אליפות אירופה. האמירה השקטה והבוטחת הזו שלך, נעמה, שאת מוכנה לוותר על האליפות אבל לא על הצניעות שלך ועל החינוך שלך, היא אמירה שראויה בעיני להצדעה. נדמה לי שבלי שהתכוונת לכך, הפכת השבוע למודל חינוכי לצעירים דתיים רבים."

אם היא מודל לצעירים דתיים אז אני מרחמת עלינוענבל

נכון כל הכבוד לה!

אבל תסלחו לי אני לא הייתתי רוצה מודל כזה לילדיי

אני לא חושב שראוי להגיד "מרחמת"...שואף לאור
אז מה להגיד?ענבל
וואו שבוע טוב!!אנונימי (פותח)
בכל אופן...אנונימי (פותח)

אני חושב שצריך להתמקד בעיקר ולא בטפל!

נעמה משמשת מודל לחיקוי ולהערצה להרבה אנשים, בארץ ובחו"ל.

ברור שישנם אנשים שלא היו רוצים שנעמה תהיה בתפקיד המודל, אך ישנם עוד כמויות שכן רוצים!!!

בסך הכול נעמה מוזכרת לחיוב במעגלי חברה רבים.

אני חושב שאפשר לזקוף לזכותה את הזכות הזו, אם לא נוח לך- בסבבה, אבל את מה שהיא עשתה ופעלה, אי אפשר לקחת..!

שאפו!

הסבר כללי: התנזרות זה לא חוסר התפשרותדניאלה .ד.

בעצם פשרה זה דבר בעייתי

כשאתה לוקח אותה בתור רעיון 'לרדת אל העם'

ולהעלות משם אנשים...

אני לא אשים מכנסיים כדי לחזק בנות לדרך התורה

אני ארד עם החצאית ואעשה את זה כמו שאני, בפשטות בלשון של כולם

כמו כולם רק שאני עם החצאית.

שכתבת את המכתב הזה לנעמה.. לדעתי היית צריך להדגיש את כל הפרטים

הקטנים האלו שבגללם אנשים בזבזו שעות אנרגיה.

להבין את זה.

בכ"מ שבוע טוב

בשורות טובות

זה נכון...אנונימי (פותח)

אבל עדיין, היא לא באה להחזיר בתשובה אף אחת, ודאי שפשרות ו"לרדת אל העם" הם מושגים מסוכנים, בכלל הציונות הדתית היא זרם שיכולים להתבלבל כשאתה בו...

אבל זה הרעיון, משחקים עם מכנסיים, לא עם חצאית..

היא בחרה לממש פוטנציאל ועושה את זה בצניעות האפשרית (כן כן)

מה קידוש ה' מה?!שמוליק פיין

בס"ד

אני לא יודע מאיפה הבאתם את זה שנערה שמשחקת מול גברים ורצה וקופצת בחוסר צינעות מוגזמת עושה קידוש ה'? איפה הצניעות?איפה היהדות נכנסת פה? כי מה כי היא משחקת עם חולצה ומכנסיים אז היא עושה קידוש ה'?! לא מבין אתכם...

תקשיב כפרה...אנונימי (פותח)

הקידוש ה' שהיא עושה זה בזה שהיא לא נשברת.

ולהשבר זה לשחק רק עם גופיה.

ולהשבר זה לא לאכול כשר, גם כשהיא עם חברות.

ולהשבר זה לצאת ולחלל שבת...

הציבור בחו"ל ובארץ מעריץ אנשים כמו נעמה.

אנשים שהחליטו שגם הם יכולים!

גם להם מותר!

יש בעיות? פותרים אותן, עד כמה שאפשר.

היא לא יכולה לשחק עם חצאית שמטטה ת'רצפה..משחקים עם מכנסיים...(נעים להכיר)

כשחברות שלה לקבוצה מחכות שהשבת תצא כדי שיוכלו לראות אותה (היא לא יוצאת לפני)

כשחברות אוכלות איתה מחוץ למסעדה רק כי אסור לה לאכול את האוכל הכשר שלה בפנים....

כשאין סוף קשיים מוערמים עליה ויצור קטן שואל-

למה לך??!!!?!

למה את צריכה להפסיד אליפויות, להגביל את כישורי המשחק שלה (עם חולצה אחרי הכל)

נו יאללה כולה חתיכת לא כשר, נו... כולם אוכלים...

דווקא אז נעמה קמה ואומרת לא!!

היא מוכנה להפסיד אליפויות אבל את אמונתה לא תחליף..!!

אני יודע מה תענו...

זה לא להחליף אמונה???

כן, זה לא להחליף אמונה!!!

אני צריכה לברר את זה ואז אראהדניאלה .ד.

אי אפשר להניף מילים בלי לראות.. מצטערת

אני בד"כ מאמינה למה שאני רואה

ואם לא כנראה שזו אמונת ד' תמימה

תודה בנתיים, מקווה שאבין מה הולך שם באמת

בשמחה!!אנונימי (פותח)

אולי עוד כמה אנשים צריכים לברר לפני שמתקיפים...חיוך

לכו תבררו, ותחזרו עם תשובות, בתקווה שנדע להעריך.

להעריך, פשוט ככה!

שמוליק^^^...אריאל דוד
וואלה מגניב.....אנונימי (פותח)

בואו נקפיץ בייחד... שלוש ארבע ו...

טוב אני מבינה שיש איזה רב שמתיר להענבל

אבל בכל זאת

זה קידוש ה'???

זה רק מראה שאנחנו יכולים להתגמש עם ההלכה וזה טעות ביסודה!

ההלכה היא הלכה נכון שהיום יש מקרים שמוסיפים קצת על ההלכה אבל את הבסיס לא משנים!!

וזה לא נשמע הגיוני שרב מורה למישהי לשנות בסיס בהלכות צניעות זה פשוט לא נשמע הגיוני

.ומה זה לא לוותר על האמונה שלה???

איזו מין אמונה זאת?

אמונה שבה היא כופרת בהכל חוץ מבאמונה בקב"ה ובלבישת חולצה מתחת לגופיה?

אני מצטערת אם אני נוקבת אבל אני באמת לא מבינה!

סלקטיביות בהלכה.<אריאל>

אני מרגיש שאני מדבר לקיר... אה-היי! 

^^^ אריאל אפשר הסבר כי לא הבנתי מה רציתענבל
אהלן!אנונימי (פותח)

באמת אני חושב שאין כאן גמישות עם ההלכה, אחרי הכל היא משתמשת בהיתר הרבני שניתן לה רק לדברים הנצרכים באמת.

אנשים נתפסו לזה, סובבים סביב עניין החולצה וקצת שוכחים...

שוכחים שנעמה היא דתייה בדיוק כמוכם, היא שומרת על שבת, כשרות וצניעות עד כמה שניתן.

שילוב של אהבה בלי לוותר על עקרונות..!

עקרונות אה!?!?

כן, עקרונות!

לא הגזמנו קצת עם ה"כופרת באמונתה"??!?!?

זה קצת לא הוגן אני חושב, להפוך אותה לכזאת, מה עשיתם ממנה?!!?!?      "לא מוכנה להחליף את אמונתה" זה לא אני אמרתי, זה היא אמרה...!!!

אבל אני חושבת שזו אמונה מעוותתענבל

גם חילונים שומרים שבת וכשרות ולא אני לא משווה אותה לחילוניה

אבל זה עקרונות שלפי דרכי הם לא נכונים

ואני עדיין לא הבנתי איך רב יכול להתיר אותם בשביל שמישהי תוכל לשחק כדורסל???

זה כדורסל! זה לא חיים ומוות

אוקי...אנונימי (פותח)

כל אחד והעקרונות שלו, ואשרי מי שמצליח לעמוד בהם.

גם חילוניים שומרים שבת וכשרות אבל הבאתי את זה כי זו דוגמה קלאסית לכך שאנשים נתפסו על דבר פעוט יחסית וכאילו העלימו את דמותה של נעמה הדתייה, איך שזה נראה עכשיו, נעמה מסורתית משהו...

למה הפכתם אותה רבאק!!!!!!!!

דתיה רגילה בדיוק כמוכם, רק שהיא שאפה גבוה והיום היא משלבת.

וכן, רב יכול להתיר גם דברים כאלו, תתפלאו!

יש כל כך הרבה דברים שהם לא חיים ומוות ועדיין בנות וסתם אנשים עושים, זו ההנאה שלהן!!!

לא הכל מתנגש עם ההלכה, לא כל מה שמותר צריך לעשות, אז מה?!!?

לא צריך, אפשר!!

טוב זה חסר טעם כל אחד באמונתו יחיהענבל
יופי!אנונימי (פותח)

אבל תמיד צריך לכבד, מה שלא תמיד עשו פה...

העקרונות שלה הם גם העקרונות של הרבה אנשים, אולי הם לא מודעים לזה...

הבעיה היא שאתה מציג את המצב שלה כאידיאלי.<אריאל>

כמושלם- מבלי שום דבר פגום. 

לומר שהצעד שלה יפה, את זה אמרתי, בהודעה הראשונה שלי פה. 

היא עשתה צעד יפה, להפוך אותה לגיבורת העם היהודי בזה שהיא יוצאת לשחק כדורסל לעיני גברים ושומרת על העקרונות שלה? מוגזם. 

זה כל הדיון- שנמרח פה יותר מדי לטעמי.

וואלה צודק...אנונימי (פותח)

אני מציג את הצעד כאידיאלי...

אולי עוד דתיות יתחילו לממש שאיפות חבויות שלא יוצאות לפועל... והענף יהפוך לצנוע יותר...!

אה?!!?

במקום זה כולנו בורחים...

גם דתיות רוצות לשחק!!

אם היית טורח לקרוא את מה שכתבתי למעלה<אריאל>

לא היית כותב את הטענה הזו. 

דתיות רוצות לשחק? שיקימו ליגה נפרדת- מבלי שופטים גברים וקהל גברי- הרחבתי למעלה.  

פשרנות זה לא פתרון. 

לא בשביל תחביב, ולא בשביל מקצוע

אגב כדורסל בלי פשרנות-  לא התפשר על ההלכה והפסיד מיליונים של דולרים. 

אנל'א יודע מה כתבת למעלה...אנונימי (פותח)

פשרנות זה לא פיתרון, ודאי, אך גם הסתגרות זה לא.

שאיפות צריך ואפשר לקיים, כל עוד זה לא פוגע בהלכה.

וזה לא!!!!!

ראה אינסוף הסברים בשרשור הזה למה אפשר להתיר.

אפשר להתווכח שעות על ההלכה<אריאל>

ועשינו את זה למעלה כבר. 

הרב סתיו תמך בעמידה בעקרונות שלה ותו לא, ממש לא התיר מכנסים בפני גברים.

אם שאשה תופיע במכנסיים קצרים בפני מאות ואלפי גברים, וע"י זה תגשים את היעדים שלה, לדעתך, לא פוגע בה- הדיון איתך נראה לי קצת חסר ערך. אם אתה לא חושב שבהגשמת יעדיה, היא פוגעת בעצמה- אין לי מה להגיד לך עוד.   

לפחות היא שומרת על העקרונות המצומצמים שכבריש לה...האדמו"ר מצנעא

בעז"ה, היא תשמור על כל העקרונות שאמורים להיות לה כבת ישראל, שאמורה להיות צנועה.

תודה...אנונימי (פותח)אחרונה

יש המון בבנות ישראל שלצערינו אינן נחשבות כצנועות...

מה לעשות, זו המציאות ואנו צריכים לתקן.

לא את מה שמתוקן, לא את נעמה.

לא, אני לא חושב שהיא פוגעת בעצמה, בטח לא כשהיא מחשלת את עצמה ע"י שמירה על גדרים.

משם היא תצא מחוזקת הרבה יותר.

אשרינו שזכינו לנעמה, הלוואי ועוד הרבה יהיו כמוה, ועוד נזכה לראות ספורט מקצועי גם בקרב הדתיים, ודת בקרב מקצועני הספורט!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך