*****חוצות היוצר רות עבור**** ניגונים

בס''ד

ממ--אני אמורה לכתוב על עצמי קטע קצר, אבל בכנות- אין לי אפילו מושג קלוש מה לכתוב, אני אשתדל-וקבלו בהבנה!

טוב, אז  שלום- אני כאן לפניכם.  אני לא יודעת מה אפשר להגיד עלי-כותבת בעיקר, ואוהבת לצייר. 

אני אוהבת את הכתיבה של אדמיאל קוסמן, הוא מאוד רך בכתיבה שלו, יש בו משהו חומל. אבל הוא עדיין נשאר על האדמה. מקווה יום אחד לכתוב טוב באמת. בכלל- שאני אסתכל על כל היקום--והעולם המדהים הזה שה' ברא. ואוכל לכתוב כי כרגע אני רוצה לכתוב- לא כי סתם פתאום יש לי רוח לזה. או בקיצור-לשלוט בכתיבה. 

רגע!  עוד שאיפה. לכתוב שמח-שיר טוב ושמח. אבל באמת שהוא יהיה ברמה טובה ממש. 

מצפה מעצמי להכי טוב שאני יכולה-ציפיה שלא מתממשת במציאות, לצערי.

אה כן! בקטונותי אני מורשת להכניס לפורום אשירה לה' (ביחד עם בת שמש וקלאבין! תנו כבוד לאנשים התותחים האלו!! 

|מעריץ|)

וואו, כתבתי המון. זהו? כן, כנראה שזהו.

שבוע טוב לכולם! 

אה כן-ואני רוצה להגיד תודה לאפרתוש המדהימה הזאת (או באיך שאתם מכירים אותה- "הרהור עמוק") על כל הפרוייקט.

ולכל העורכים המדהים שלנו! שכוייח!

קראתי את י,טל אוריה
שאלתי אליךעירוניסט גאה

את כותבת שאת רוצה לשלוט על הכתיבה ואני רוצה לשאול האם מצאת

דרך כלשהי לגרום לעצמך ל"מוזה" בשביל הכתיבה בתור אחד שיוצר שירים

גם לי זה מפריע מאוד אני רואה אוהב לכתוב ולהלחין שירים אבל אני

מצליח לעשות את רק שנחה עלי הרוח ולכן ישי לי מעט מאוד יצירות

וזה די מבאס אותי היה לי פעם שהייתי אחרי הופעה של אברהם פריד

ומיד אחרי ההופעה הלחנתי על המקום שני שירים אבל זה הפעם היחידה שקרה

לי משהו כזה ומאז בממוצע אני כותב שיר בערך פעם בשנה/שנתים וזה די מבאס

אותי כי אני רוצה לכתוב!!! אבל זה פשוט לא הולך לי... אם יש לך עצות בשבילי

אשמח מאוד לשמוע

נ.ב היצירות של מ-ה-מ-מ-ו-ת יש לך כישרון אדיר וכדאי שתנצלי אותו למשהו מעבר

כמו להוציא דיסק או משהו בסגנון... חשבת על זה פעם?

ניגונים

ממ, אני חושבת ששירה זה צורך, ומאוד גדול. כך שהמוזה זה לא דבר שסתם בא-זה כשהצורך גדול מאוד מאוד.

(אבל החוק הזה משום מה לא תמיד עובד לי. דווקא בתקופות קשות שלי-בגלל כל הרגשות, יש לי מחסום כתיבה, ורק אחרי שאני מגיעה כבר לשלב של השלמה יכול לצאת משהו.)

אשרייך שהצלחת להלחין שניים ברצף!

ואני? דיסק? לשירים שלי אין מנגינה, אז אני לא חושבת שזה ראלי. תודה!

ואגב--עדכון מאוחר, גם אלעד אחראי על הפרוייקט הזה. אז תודה רבה! וכבוד גם לו.

(ואגב--שכוייח על הפרוייקט, אולי זה המקום להגיד תודה גם על זה. )

גם לי יש שאלה.. (ומותר לענות לtnhrtnhr?..)אביב

איך התחלת לכתוב? מתי? האם בעקבות אירוע מסוים? (לא מקורי אבל מסקרן.. )

מאיפה יש לך אוצר מילים נרחב? את קוראת הרבה?

את חושבת שיש קשר בין איכות הכתיבה למכות הקריאה שלך?

וthrythr:

זה עניין של לשבת לכתוב. להכריח את עצמך, פשוטו כמשמעו. אני חושבת שעל כתיבה, כמו על כל סוג אחר של אומנות (בנגינה זה כנראה הכי בולט), צריך להתאמן ולהתאמן. נראה לי שאצל רוב רובם של האומנים ניתן להבחין בהתפתחות ועלייה ברמה עם השנים, הניסיון ו..האימון..

אז פשוט שב, בכיתה, באוטובוס, בחדר וכו' עם דף ועט, תחשוב על משהו שקרה לך ותשתחרר. זה בא בסוף. מילה, ועוד מילה, ועוד מילה, ופתאום יש שורה. ועוד מילה, ועוד מילה, ועכשיו זו כבר שורה שניה.

בהצלחה..!!

ניגו' - מעריכים אותך!! למרות שאת לא נראית כמו שישיסטית!!

♥♥♥

*למכות (שורה שלישית) = לכמות. XDאביב
את חושבת שיום יבא ואת תפסיקי לכתוב?הרהור
אה. ושאלות ממוחזרות..הרהור

אם היית מפרסמת הכל בספר, מה היה שמו? ואיך הייתה נראית ההקדשה (אם הייתה כזאת)?

בעולם הלא וירטואלי, אנשים  סביבך קוראים את זה? משפחה? הם יודעים על זה שאת כותבת?

ניגונים

אביב--

ממ, אף פעם לא ממש התחלתי לכתוב. זה פשוט היה שם תמיד--מאז כיתה א' יש לי חוברות שירים.

חח, אין לי אוצר מילים נרחב בכלל. ואני קוראת הרבה.

אני מניחה שיש קשר-אני לא מרגישה אותו על עצמי. שירה זה אחד הדברים שממש באים מתוך התת מודע ומהמודע ביחד, מן עירוב כזה. אני מניחה שככל שאקרא ספרים יותר ברמה-הכתיבה שלי תשתפר, אבל אני לא מרגישה את זה על עצמי.

ואני נגד לשבת ולהכריח את עצמי לכתוב. שירה זאת סוג של יצירה שונה-אין כאן עניין של להכריח את עצמי. שירה זה דבר שבא ממני-אני לא רוצה לכתוב, אז זה פשוט לא יבוא.

הרהור--

אני מקווה הכי בעולם שלא, אני ארגיש ריקה בלי זה.

אני חושבת שחלל. או מהות. בלי קשר לשירים האלו. וההקדשה?.. ממ, לך. זה מה שהייתי כותבת.

יודעים שאני כותבת-אף אחד לא קורא.

ועוד שאלות ממוחזרות--ליבי

-מאיזה רגש הכתיבה יוצאת? מאיזה מקום?
-את אוהבת לכתוב?
-מה היצירה [המפורסמת פה] היא המשמעותית ביותר מבחינתך? ולמה?
-איך הגעת לפסיפס? [סתם מעניין]
-מה היית עושה עם יום אחד לא יכולת לכתוב יותר?

בהצלחה!

[כיף שיצא לך משהו טוב בסוף, כמו תמיד.]

|לא ממוחזר|בקטנה

כמה את והיצירות קשורות האחת לשניה?
כמה הקשר עמוק?

יוו. אני בעד.פלספנית

בעזהי"ת

האם הכתיבה מושפעת מהסביבה? ז"א, אם התחביב שלך לא היה מתקבל כמו שהוא מתקבל אצל חברותייך, אצל המשפחה- האם הוא היה מתקבל בבוז ובקריאות גנאי. היית ממשיכה לכתוב? היית מחביאה תוצרים?

ממ--ניגונים

-מאיזה רגש הכתיבה יוצאת? מאיזה מקום? ממ, לא יודעת. אני חושבת שמתוך כל מקום שבי וכל רגש. אני יכולה מתוך שמחה מטורפת לכתוב את השיר הכי דיכי שיש.

-את אוהבת לכתוב? מאוד מאוד.
-מה היצירה [המפורסמת פה] היא המשמעותית ביותר מבחינתך? ולמה? כולם חשובות בעבורי. אבל רק התפקחות וחללים נכתבו ממש מתוך משבר-אז כנראה שהם.

-איך הגעת לפסיפס? [סתם מעניין] חברה שלי ששלחתי לה שירים לביקורת-הראתה לי את המקום.
-מה היית עושה עם יום אחד לא יכולת לכתוב יותר? בע. לא יודעת, אני מניחה שהייתי מרגישה ריקנות מטורפת בהתחלה, ואז הייתי לומדת לחיות עם זה והולכת ללמוד ציור או ריקוד באופן רישמי-להחזיר את החסר, למרות שזה לא יהיה אותו דבר.

כמה את והיצירות קשורות האחת לשניה?
כמה הקשר עמוק? הם אני ואני הם. אנחנו מילים נרדפות.

אני לא מראה שירים שלי בעקרון מול אנשים שממש רואים אותי, רק כאן אני מפרסמת, אני לא חושבת שאצליח להקריא יצירה שלי אי פעם. 

הייתי ממשיכה לכתוב בכל מצב-הכתיבה היא דבר שבא איתי. זה כמו להגיד לי שפתאום לא יהיה לי אף ופה-כי הסביבה תחשוב שהם לא יפים ומכוערים. זה חלק ממני שאי אפשר לשנות.

עכ''ל.

למה אנונימיות?אלנטריס

מה המקור של הרצון הזה?

ניגונים-גפן36

את אוהבת שחופרים לך על היצירות?

נגיד- מתי כתבת אותה? למה? וכו', או שאת מאלה ש-

'פרסמתי ותבינו לבד'? (בסגנון המבין יבין ומי שלא..)

ניגונים

אלנטריס- אני חושבת שאני אשאיר את השאלה ללא מענה. זה בסדר?

גפן- תראי, יש שאלות שבכל זאת נוגעות במקומות ש.. שאת לא מפרסמת לעיני כל. כל עוד השאלה לא יותר מדי אישית- אין לי בעיה לענות, ולרוב אני סבלנית.

[והיא מצטערת על זה עכשיו.]פלספניתאחרונה
|חושב על שאלות|יורבית

עד שיש לך במה כזאת, לא נבזבז

אז..

מאיפה את שואבת את כל זה? זה פשוט זורם לך, או שאת צריכה לשבת ולעבוד קשה?

היצירות משפיעות על החיים שלך, משנות בהן משהו - או שהן פשוט משקפות אותם?

אממ ...האלי גאלי

הפרסום של היצרות משפיע עלי ??

(-קצת פרוט ::את מרגישה לפעמים שאת כותבת כדי לפרסם ?- כאילו , שהכתיבה באה לא ממקום של פריקה \הבעה וכאלה , אלא מתוך רצון לאמר משהו לכולם ? או שאת מייפה דברים , או לא כותבת דברים מסוימים כי זה יתפרסם ??)

אני מופתעת שלא שאלו (או שכן ופספסתי???)

אבל מאיפה ההשראה לכתיבה ?

על מה את חושבת שהכי הרבה יוצא לך לכתוב??

זה מה שעלה לי בנתיים ..

את כותבת מקסים !!! בהצלחה ..חושף שינייםליל''ט..

ממ.ניגונים

מאיפה את שואבת את כל זה? זה פשוט זורם לך, או שאת צריכה לשבת ולעבוד קשה?

היצירות משפיעות על החיים שלך, משנות בהן משהו - או שהן פשוט משקפות אותם?

אני יושבת וכותבת. יורה את המילים- לא חושבת על מה אני כותבת באותו הרגע.

אני חושבות שהיצירות שלי זה עירוב של השתקפות ושינוי ביחד. כלומר- אני כותבת וזה משקף אותי, אבל זה גם נותן לי פרסקטיבה שונה. משפיע עלי במקום כלשהו.

מעולם לא כתבתי כדי לפרסם. אני לא מצליחה להכניס מסרים ואידאלים לתוך השירים שלי בכוונה תחילה.

ודברים שאולי לא מתאימים לכאן- אני פשוט לא מעלה. 

מאיפה ההשראה? זה תמיד שם וקיים. הכתיבה זה לא תוצאה של מספר סיבות.

לא יודעת על מה יצא לי הכי הרבה לכתוב, אולי.. אולי על הפחד לצאת לבחוץ. בעצם- אני לא בטוחה בזה. בכלל אני לא בטוחה שיש לשירים שלי נושא מוגדר. זו שאלה קשה.

תודה.

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

עבודה מהבית קלילה נוראאנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

אולי יעניין אותך