השאלה שלי מה מבחינה הלכתית האם זה מותר בשביל להשיג לדוג' את הר הבית?
השאלה שלי מה מבחינה הלכתית האם זה מותר בשביל להשיג לדוג' את הר הבית?
א למצוות יישוב הארץ וכיבוש הארץ ישלהן תוקף הלכתי ככל המצוות האמורות בתורה
- יותר ממדרש שצריך להבין אותו כי כמובן שהוא לא כפשוטו.
ב גם למי שטוען שאנו מחוייבים למדרש הזה, הרי שהוא נוהג בשעה שעם ישראל בגולה, והראיה שבזמן התנ"ך עם ישראל נלחמם בגויים...
אלא רק בגלות.. וכאלה..
לא ביררתי את זה אף פעם..
אז לא לירות בי.
הדברים שלי הם לא הלכה מסיני.
ישראל נלחמו בהם "אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה!!"
יש הבדל, בין לישב הר הבית לבין ישוב שאר ארץ ישראל
קיימות מאות מצוות שאפשר לקיימם רק בהר הבית כמו למשל: הקרבת קרבנות, עליה לרגל, בניין בית המקדש ועוד.
ולכן השאלה אינה במקומה, יש לשאול כך: האם מותר לבטל מצוות התורה משום "אסור להתגרות באומות העולם".
נניח אם בכדי לקיים שמירת שבת לדוגמא, היינו חייבים לעבור על "אסור להתגרות באומות העולם", היה מותר לנו לחלל את השבת?
נראה לי שהתשובה ברורה.
לא מבין את השפה..
ישר כח
אז נא להגיב בעד התגרות
דניאלה: סליחה על חשיפת הקלפים...=)
רק אם את לא בעניין להתגרות בגויים..
ערבים.. אז רציתי לשאול אם זה לא התגרות בגויים <צ>
אם זה מותר להתגרות סתם בגויים.. בירור הלכתי
אלירז תודה מותק..
מצד אחד פוסק הדור מרן הרב אלירז פוסקת שמותר להתגרות בגויים, ומצד שני מרן הרב אריאל דוד פוסק שאסור להתגרות בגויים. אז מה עושים? ספק דאורייתא לחומרא ודרבנן לקולא, השאלה אם זה דאורייתא או דרבנן, אז צריך לשאול את הפוסקים.
[שים לב: אדמורית! לא פוסקת..]
עזבי זה אחד המסובכים תצטרכי ללמוד את זה הרבה בשביל להבין... וכל החרדים מסתמכים על השבועה הזאת שאסור לעלות לארץ ולמרוד באומות והחרדים אומרים שכשהקמנו את המדינה זה נחשב להתגרות באומות בגלל זה הם נגד המדינה ...ועל זה כל המחלוקות עם החרדים (או לפחות כמעט כולם) בקיצור מסובך אבל שווה לך ללמוד על זה
תודה למרן הרב אלירז ולאדמו"ר אריאל דוד..
ולכל מי שענה לי, תודה רבה
נו, יש גם דברים טובים בבגרות בהיסטוריה =)
"תומכי הציונות הדתית טענו שהתמורות שחלו במעמד יהודי אירופה [האמנסיפציה] הם סימנים המעידים על ביטול שלושת השבועות, והם הצעד הראשון לגאולה "אתחלתא דגאולה", וכי יש לזרז את הגאולה המשיחית בעזרת הגאולה הטבעית שעיקריה: קיבוץ גלויות; שיבה לארץ ישראל; עבודת אדמה; שימוש בשפה העברית כשפת דיבור יומיומית...."
[[אמנסיפציה= שוויון זכויות ליהודים במערב ומרכז אירופה במהלך המאה ה- 19 לספירה]]
וי וי וי... איך הגעת לנתון הזה בדיוק? אני ממש לא מבין...
היחידם שאומרים את זה, הם פלג בתוך העדה החרדית, הקרוי: 'סאטמר'
אנא, לא להכליל, אוקיי? 
גם נטורי קרטא
יתכן שגם נטורי קרתא אומרים את זה.
האדמו"ר מסאטמר (הראשון. כן כן, זה ששרף את 'אורות') אמר שהם מטומטמים כי הם מסייעים לרוצחים. |אהמאהמאחמדיניג'אדאהמאהמ| אז נטורי קרתא הם לא פלג של סאטמר... אבל אני לא יודע אם גם הם טוענים את הטענה המגוחכת של שלוש השבועות...
לא כל גדולי הדור שלהם... אני אישית לא מתייחס כלל לדעת ת"ח כאלה ואחרים ששייכים לציבור החרדי. אזי אין למה לחשוש לדעתם.
לגבי 3 השבועות..
ברגע שהאהבה נחפצת - הכל מותר..
ואפשר לעלות בחומה..
ומותר להתגרות בגויים! 
שמעתי את זה מי גדולים וצדיקים כמו הרב ברלנד שאמר את זה בשיעור באומן לפני חמש שנים.
לגויים יש גם תנאים והם לא עמדו בזה אז זה בטל.
אז א"א אפשר לאמר שעוברים עבירה כשעוברים על 3 השבועות (ותודה למורה להסטוריה שהסבירה את זה בקשר לאמנציפציה
לא ברמב''ם, לא בטור, לא בשו''ע, לא ברי''ף, לא ברא''ש, וכו' וכו'.
א''א לבטל את כל מצוות יישוב הארץ שנפסקה בכל {רוב ככל} הפוסקים, ונכתבה הלוך וחזור בכל התורה בגלל מדרש אחד.
לא כך בונים תורת חיים.
.
במכתב שכתב מרן האור שמח לקק"ל כתב: "כעת הסבה ההשגחה אשר באספת הממלכות הנאורות בסאן רעמא, ניתן צו אשר ארץ ישראל תהיה לעם ישראל, וכיון ש"סר פחד השבועות" וברישיון המלכים, קמה מצוות ישוב ארץ ישראל ששקולה כנגד כל מצוות שבתורה למקומה". - דהינו גם קודם לכן לא היה "איסור" של השבועות, רק פחד, וכעת זה הות לאחר הסכמת האומות. [וגם אם אח"כ האומות חזרו בהם אי"ז מועיל להם - כפי שכורש בזמנו התחרט ולא הועיל לו].
.
ומהרח''ו ויטאל [תלמיד האריז''ל] כותב שהשבועות התבטלו מזמן.
הנה דוגמה להתגרות שאני חושבת שהיא אסורה..
לדוגמה: היינו ביום ירושלים בכותל, בדרך בשוק הערבי חבר'ה משלנו
לא יודעת מאיזה ישיבה וזה גם לא חשוב.. צעקו ליד הערבים "ערבי הוא בן **** "
הערבי קם עליו ועוד שניה היה הורג אותו.
מבינים?
להכעיס בכוונה ערבים, גם בהתנחלויות.. ואני לא מדבר מתוך מקום של להוכיח אלא רק רוצה לברר
לדעתי יש בזה בעיה!
וצריך לברר מבחינה הלכתית איפה הגבול..
[חוץ מניבול הפה כמובן]
אבל חכם יותר מדי - זה לא..
לא כל דבר צריך להיות מעוגן בהלכה..
להתגרות שיראל יותר מידיי!
וחוצמיזה מספיק העיטון של מדרש/ הלכה
דברים כאלו שיש בהם עיניינים לא פשוטים כמו דיני נפשות ודיני שטח א"י וכ'
צריך סמך הילכתי בעיניינים האלו לענ"ד
"איתא מדרש פליאה: "אין מניחין תפילין אלא בשבת", והוא פלא." (בא"ח, פרשת חיי שרה, הלכה א')
לכאורה לפי מדרש פליאה, יש להניח תפילין אך ורק בשבת! מה שמנוגד להלכה! אני לא אכנס לאיך שמפרשים את זה, אך לפי אלה שלוקחים את שלוש השבועות להלכה, גם מדרש פליאה צריך להיכנס להלכה ובעצם לאסור הנחת תפילין ביום חול, ולחייב להניח תפילין בשבת... ברור לכל בר דעת שזה לא יתכן, אבל לפיהם זה יתכן.
אם היה איסור, אזי אפילו להדביק סטיקר 'א"י שלנו' על מכונית היה אסור, לכאורה.
הוספתי אנטרים - על מנת להקל על הקריאה.
מה קידוש ה' עכשיו?
אז ככה קודם כל לא כתוב בתורה כולה שאסור להיתגרות בגויים!
רק במסכת מגילה(ו,ב) ששם מדובר על יהודי שהיה לו עסקיים פרטיים שזה יותר מורכב
(גם בהקשר של נקמה מותר רק שזה גורם לחילול ה' אסור לבן אדם חס ושלום לעשות למישו משו ולא משנה מיזה ממנעים אשיים!)
כל הבלאגן במגילת אסתר התחיל מאיזה יהודי ''משוגע'' (מרדכי) שהחליט שהוא מיתגרה דווקא!!!
הוא אפילו לא ניסה להוציא את עצמו מישם או להימנע.. לא לא!!
הוא הגיע כל יום דווקא כדי להראות שהוא לא מישתחווה!!!
וזה כיביכול עיצבן את המן ואז הוא עשה גזרה על כל היהודים!
עוד סיפור על חנניה מישאל ועזריה שלא הישתחווו..
כך התגרו בנבוכדנצר עד שזרקו אותם לאש (והם ניצלו כידוע).
בשתי הסיפורים האלו ידוע שהם היו יכולים להינצל אם לא יגיעו או לא יעמדו באמצע כל העם ויעשו דווקא..
מרדכי היה יכול לא להגיע לשער המלך.
אז בכל זאת למה???
ידוע שכל היהודים הלכו להישתחוות לנבוכדנצר שעשה עצמו לאליל שיצא נגד ה' יתברך !!
והם ראו פה את החילול ה' שהולך להיות והם לא הסכימו לזה!
ידוע המידרש שהעם אמרו ליחזקאל שהם לא הולכים להישתחוות,ה' אומר ליחזקאל שהוא לא הולך להציל אותם ויחזקאל אומר להם והם בכל זאת הולכים!
אותו דבר אברהם ונימרוד.
בכל מיקרה אין מצב שיהיה מציאות שכאילו אין ה' בעולם.
כנ''ל מרדכי הוא לא שותק על חילול ה' ,והעונש ד''א בא ביגלל המישתה בסוף לא ביגלל מורדכי.
''גדול קידוש ה' מחילול ה' '' ומרדכי ידע את זה!
כמו כן שחיטת קורבן הפסח שאלו האלוקים של מצריים.
אנחנו לא בגלות אבל יותר נוח לנו לחשוב שאנחנו בגלות!
טוב אפשר להאריך הרבה יותר אבל אין לי כוח חחח....
אם תירצו להקשות עליי אני בפרטי - אשריכם.
(וד''א כדי מאד ליקרוא את החוברת של הרב בנימין כהנא שמדבר בידיוק על זה.
קוראים לה "מה יאמרו הגויים")
הרב אמר פעם אנחנו כבר נימצאים בבוקר אבל יותא נוח לנו לחשוב שאנחנו נימצאים בלילה''!!!
אשריכם!!
שתצליח.
עיין "המספיק לעובדי ה'"(ר' אברהם בן הרמב"ם) במידת הביטחון.
כל גדולי הדור בדור של מרדכי טענו כי הוא אינו אלא שוגה. כל העניין של התגרות באומות הוא סוגייה מורכבת.
אליהו הנביא לא היה פחדן... הוא עמד מול אחאב וקרא לו "עוכר ישראל", לאחר שהאחרון קרא לו כך. אליהו נרדף ע"י השלטונות ורצו להרוג אותו, אך הוא בכ"ז לא פחד. אבל מה לעשות, אליהו הנביא עלה השמימה.
חזרת אליהו היא חזרת הגבורה. מהי חזרת אליהו? הגאולה. אזי מי שמאמין שאנחנו כבר על סף הגאולה, חוזרת אליו גם רוחו של אליהו, רוח הגבורה.
כך אני לפחות מפרש את 'צדקת הצדיק', ס' רי"ח.
היתר
כלומר: הייתי יכול לחשוב שצריך תמיד להלחם ולא להתכופף, ואומרים לי שמותר לי, בעת הצורך, להגיד תפילה לשלם הצר ירום הודו וכו', כדי שלא יהרגו אותי.
כאילו מה?!
אנחנו מחפשים צרות??? כאילו שממש חסר לנו....
מה הקטע???
לזרוק אבנים על ערבים לקלל - אותם מה זה נותן לי?? (להתחיל להתגרות בהם...)
אם הם מתחילים אז בכיף...
אבל למה להתגרות???
מה?? למה חסר לנו אנשים מתים??? (ח"ו) פצועים??? (ח"ו)
במה זה יעזור???
ואני שואלת באמת מתוך רצון לקבל תשובה!!
אז ח"ו אנחנו עלולים לעבור ארץ-מערבית לארצנו הקדושה
פה אנחנו מקוממים את הערבים ימ"ש עלינו ומתגרים בהם
אנחנו השנואים שלהם וגרים להם מתחת לאף.........
מקווה שהבנת....
אם צריך עוד הסבר בשמחה גם באישי
יש לנו צבא והם אמורים לטפל בערבים .
אני מסכימה איתך שהם לא עושים מספיק!
הם חייבים לעשות יותר-אבל אם הם לא עושים התפקיד שלנו הוא לא להתגרות בערבים מה שיוצר עוד יותר פיגועים אלא לנסות להשפיע מלמעלה...
ללכת לצבא(רק בנים)ולהילחם שם חזק,לדבר עם אנשים שמשפיעים,לא חסר מה לעשות חוץ מאשר להיתגרות בערבים ולגרום לצה"ל לטפל בעוד דברים חוץ מבערבים...
עצם קיומך בעולם מתגרה בעמלק... על אחת כמה וכמה בא"י.
אבל אם היו יהודים יוצאים וזורקים אבנים וכו' הרבים היו בורחים כמו כלבים והם גם היו מאד מפחדים ממתנחלים (שיש להם פאות ארוכות וכיפות גדות) לדוגמא רוב תושבי אבוסננא עזבו את השכונה מפפחד המתנחלים ויש עוד הרבה דגמות והרבה מה לכתוב ואין לי כח לכתוב דברים ארוכים מקוה שהובנתי.
לא מכיר משפט כזה
האחת הכי טובה לדעתי.. זה שכל השבועות תלויות אחת בשניה... וכשהגוים לא עמדו בשבועתם שהיא לא לענות את היהודים יותר מדי... (כאילו כמו שיש אנשים בגלות מותר לענות אותם אבל לא יותר מדי... לדוגמא להרוג אותם זה יותר מדי...) וכשהרגו לנו 6 מיליון יהודים זה ניראלי קצת יותר מדי... (לא רק בשואה... גם היו הרבה פורעניות שעשו ביהודים) אז מתוך זה שהם לא עמדו בשבועתם כך התבטלו כל שלושת השבועות...
בס"ד! הרב כהנא צדק!
מאיפה הבאת אתזה שאסור להתגרות בגויים??? מותר ומותרר ואפילו מצוה!!!
כי ככה אנחנו מראים שאנחנו לא מפחדים מהם ואנחנו בוטחים רק בק'ב"ה וזה קידוש ה'!!!
יש עינייין של איבה בגויים, אבל מדובר שם על חו"ל. פה, פארץ ישראל אם גויי עושה לך משהוא, לפי דעתי לא רק שמותר להתגרות בו, זה חובה על כל אחד לעשות אתה זה!!! זה חלק מהמלחמה שאנחנו נמצאים בה, אם אתה לא יכול ללכת להילחם על ארץ ישראל, שלא יפחד קצת להתגרות בגויים, זה בושה לעם ישראל זה שמפחדים להתגרות בגויים!!!!
ניצחתי!!!!!!!!!!!
סגירת חשבון קטנה...
ואפשר להפריך כל אימרת חז"ל באימרה אחרת לענ"ד.
אני עוד מבררת ת'עיניין
בע"ה אפתח שרשור נחמד של דעות רבנים לגבי העיניין בלי נדר
תודה!
מה קורה אז?
הדור שלנו לא דומה לדורות קודמים
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7