תגידו, מה לדעתכם אומר המושג-
אהבת ישראל?
מה הוא כולל בתוכו בעצם? איזה פעולות תכל'ס אתה עושה שהם שייכות ל"אהבת ישראל", ואיזה פעולות לא?
הבנתם אותי?
אני רוצה איזה הגדרה של המושג...
תגידו, מה לדעתכם אומר המושג-
אהבת ישראל?
מה הוא כולל בתוכו בעצם? איזה פעולות תכל'ס אתה עושה שהם שייכות ל"אהבת ישראל", ואיזה פעולות לא?
הבנתם אותי?
אני רוצה איזה הגדרה של המושג...
ולא בצורה פרובוקטיבית!
השאלה היא איך אנחנו רואים את המושג אהבת ישראל - ?
בס"ד
כמובן שלא נלך ונחבק שוטרים וחיילים אבל בסוף אחרי הכל לזכור שהם אחים שלנו ואנחנו מרחמים עליהם ומצטערים שהם חוטאים ולא להגיד הם חוטאים וזהו!!
בס"ד לק"י.
וכמובן, מילים: דוד אברמזון.
לאהוב כל פאנאט - גם אם הוא חוטף ג'ננה ומקלל - כי מבינים שבאמת אכפת לו וכואב לו על א"י!
זו אהבת ישראל..
לאהוב כל ממלכתי - בהנחה שה' טח את עיניו מראות ולמרות הכל הוא אח שלך..
זו אהבת ישראל..
לדעת שמתוך כל האהבה-
כשילד עושה משהו שאסור כמו לרוץ לכביש או להכניס אצבע לחשמל-
הוא צריך לקבל מכה על היד-
כדי לא לחזור על הטעות הזו בחיים! ולזכור שהיא מסוכנת!
לטובתו!! ומתוך אהבתו!!
זו אהבת ישראל!
שמזיקים לעם ישראל והוציאו עצמם מכלל העם היהודי
וכל המרחם על אכזרים סופו מתאכזר לרחמנים (וע"ע גוש קטיף ודוק.)
בס"ד! הרב כהנא צדק!
לאהוב כל יהודי שההלכה מצוה לאהוב ולשנוא כל מי שההלכה מצוה לשנוא...
אבל אהבה אמיתי שממש יהיה אכפת לך מכל יהודי כאילו זה אתה עצמך!! כמו הרב כהנא הי"ד
שאם מישו בצרה או קרה לו משו אז להרגיש את הכאב שלו ולנסות לעשות הכל כדי לעזור..... לכל יהודי איפה שהוא נמצא..
אמן שנזכה!!
אני תוהה למה אתה ממשיך להטעות את הציבור, אחרי שכבר הוכחתי לך שדברי הרב זצ"ל, עם כל כבודו ומעלתו, נסתרים מפשט גמרא.
אתה יודע מה נאמר על הרב זצ"ל? שהוא היה לומד 60 דפי גמרא ביום. עוד נאמר עליו שהיה מסיים את התנ"ך אחת לחודש, יודע בע"פ את כל ספר הזוהר, על כל נושא שתזכיר הוא היה אומר לך את המהר"ל עליו, היה קורא 22 שורות בו זמנית וכו'. בקיצור, לא היה כמו הרב זצ"ל בדורו (את זה אמר הביס ישראל מגור!), אז אתה חושב שהוא לא ידע את הגמרא הזו?
כותב שם הגר"א על הרמב"ם: "...נמשך אחר הפילוסופיה הארורה וכבר היכו אותו על קדקדו".
אז יש לך שתי אפשרויות - לשרוף את השו"ע שלך בבית...או להכיר בזה שכמו שיש מצב שהנשר הגדול נמשך אחרי דעות כוזבות של הפילוסופים בימיו בדברים מסויימים מאוד יש מצב שגם הראי"ה נמשך אחרי פילוסופיה שנוגדת בבירור את דעת התורה.
צריך להזהר מכל הצהרה של "בימינו דין זה כבר לא תקף". לאט לאט אבל בטוח מוסיפים לזה עוד והורסים את כל התורה...זאת התורה לא תהיה מוחלפת גם אם כל גדולי הדור יצהירו שצריך להחליף אותה! התורה מזהירה שאם יבוא נביא ויגיד לבטל מצווה לעולם צריך לסקול אותו...ושם מדובר באחד שהוחזק כנביא, היה צדיק אמת כל ימיו וקיבל נבואות אמת כל חייו. זאת התורה לא תהיה מוחלפת! התורה קודמת לרבנים! התורה קודמת למלכים! התורה קודמת לנביאים!
1. כול אדם ולא משנה כמה גדול הוא בתורה יכול להמשך על ידי דעות כוזבות, אם כך איך ניתן לדעת אם אותו אחד אכן מדבר דברי תורה ולא נמשך החוצה? ובמיוחד איך אפשר לעשות זאת בימינו שבה דעת התורה משתנה לפי דעתו ומוצאו של הרב ולא ניתן אפילו להתפלפל על כך ולצאת בשלום?
2. אתה אומר שהתורה לא תהיה מוחלפת גם אם כול גדולי הדור יצהירו שצריך, אני רוצה לראות מישהו מנסה לעשות משהו נגד החלטתם של גדולי הדור, גם את הציווי יהיה לעבוד אלילים אף אחד לא יעיז להמרות את פיהם מפחד קנאתם, אז איך ניתן יהיה באמת לשים את התורה מעל לכול?
הבהרה אני לא מדבר על רב מסויים אלא באופן כללי מחילה אם מישהו רואה זאת אחרת...
וזה אומר ש...? אתה יודע מה אמר הרב עובדיה שליט"א על הרב אליהו זצ"ל? הרבה דברים... אתה חושב שאתה ראוי להגיד על גדולי עולם את מה שאמר גדול עולם על גדול עולם אחר?
אל תחשוב שאתה ראוי להגיד על הרב זצ"ל את מה שהגאון אמר על הרמב"ם.
אגב, גם החזו"א אמר את אותה סברא כמו של הרב זצ"ל בנוגע לשנאת יהודים כיום.
רבנו הרב צבי יהודה זצ"ל היה אומר שהרב זצ"ל היה ההמשך הישיר לגאון.
העניין שעליו מדבר הגאון הוא לא הלכתי (הוא מדבר על האם כל עניין הכשפים והקמעות המזוכר בגמ' הוא אמיתי או לא, שזה סתם דיון רעיוני ללא שום נפקא מינה הלכתית, לענ"ד).
בס"ד! הרב כהנא צדק!
"משנאיך ה' אשנא "
"אהבי ה' שנאו רע"
יש מצוה לאהוב את הצדיק ויש מצוה לשנוא את הרשע
זה להרביץ לחייל על מנת להציל אותו מלעשות עברה
סנהדרין דף עב ע"ב:
משנה. ואלו הן שמצילין אותן בנפשן: הרודף אחר חבירו להרגו, ואחר הזכר, ואחר הנערה המאורסה. אבל הרודף אחר בהמה, והמחלל את השבת, ועובד עבודה זרה אין מצילין אותן בנפשן.
רש"י שם:
ואלו שמצילין אותן - מן העבירה.
בנפשן - ניתנו ליהרג לכל אדם כדי להצילן מן העבירה, ומקראי נפקי.
אבל כשבחור מצהיר שזו ההגדרה שלו לאהבת ישראל, זה אומר דרשיני
כי זה די מובן למה הוא שאל בפורום
ואהבת ישראל לדעתי, כוללת את האהבה והאהדה הבסיסית לכל יהודי, שקשור בקשר פנימי עם האומה וכנסת ישראל. וזה כולל כל מי שניצוץ אמונה בליבו
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7