דיון בקשר לכל שרשורי השיריםמחפש את האור..

ובבקשה, תחשבו רציני ובאמת, לפני שאתם מגיבים...

בנתיים עד היום רצו פו 7 שרשורי שירים, בהם הובאו כבר מאות שירים, בעברית ובאנגלית.

עכשיו, אני מודה שגם אני שומע ומשתמש בשירים.

אבל...וזהו אבל גדול...

עזבו לרגע את החוק הישראלי והבינלאומי שאוסר העתקת שירים, ורואה את זה כגזל לכל דבר - מה עם ההלכה? אנחנו, כמשתמשי אתר דתי, שרובנו ככולנו כאן דתיים, אמורים להיות מוסריים יותר משאר העולם, ואפילו יותר משאר תושבי הארץ - וההלכה אוסרת גזל. ואין דרך אחרת לכנות את מה שהולך פה לדעתי - פשוט גזל. 

אומנם זה המון שירים בודדים מזמרים שונים, להקות שונות, ודיסקים שונים - אבל תעשו חשבון, תחברו את כל השירים פה ל"כאילו דיסקים", כשבכל דיסק ממוצע יש 10-15 רצועות - ותגלו שעז היום "נגנבו" כאן עשרות דיסקים... שזה יוצא אלפי שקלים, ואפילו יותר... בממוצע כל שיר שווה 5-7 שקלים בערך (ותקנו אותי אם אני טועה). ואם יש פה רק 300 שירים (ויש הרבה יותר, בעיקר כשקיבצו את כל השירים ביחד...) - פעם אחת ששמעו כל שיר כבר יוצאת במינימום 1500 ש"ח... ויש המון אנשים ששומעים את השירים ככה שזה יוצא הרבה הרבה יותר...

לדעתי אנחנו באמת צריכים לעשות חשבון נפש בקשר לנוהג הזה... (ותודה לחבר שלי שהסיב את תשומת ליבי לאיסור החמור של מה שאנחנו עושים כאן...).

עכשיו, אני יודע שיש שיענו: "אבל זה רק שיר אחד, ואני לא מתכוון לקנות את הדיסק בכל מקרה" ויש כאלה שאפילו יתהדרו בפסקים מסויימים של רבנים מסויימים על "זוטו של ים" ודברים מעין זה - אך תבדקו את עצמכם באמת, ותראו שזה רק תירוצים - כי עדייון, גם אם יש פסיקות מאוד מקלות, עדיין רוב הרבנים אוסרים את הדבר הזה, מה גם שגם אלו שמתירים, מובטח אני שהם לא מתירים את זה בצורה ממוסדת כל כך כמו שהולך כאן בשרשורים...הרי בתכל'ס, בן אדם יכול להרכיב כאן אחרי זמן מה דיסקים שלמים של זמרים!

אשמח אם יתפתח כאן דיון רציני ואמיתי על הנושא הזה...

יום טוב לכולם וחופש בטוח!!!

אני לא רואה בעיה להעתיק של גוייםצחקן

אבל רואה בעיה בלשמוע את זה ואת המזרחי-זוועתי שמעלים פה חופשי בעוה"ר..

בקיצור -מה שאין בעיה לגזול יש בעיה לשמוע, מה שיש בעיה לשמוע אין בעיה לגזול...

לא מסכים איתךמחפש את האור..

פסק שולחן ערוך שגם גויים אסור לגזול. וזה פשוט גם לפי המוסר האנושי.

לכן אסור לגזול גם שירים של גויים. 

חוץ מזה שבכלל לא דיברתי על האם זה זוועתי או לא - לא זאת מטרתת השירשור.

ונקודה אחרונה - לאחר ספירה מדוקדקת שערכתי עכשיו - רק כחמישים שירים הם אלו באנגלית, ויתר השירים (ראה מספר מדוייק בהודעה הבאה שלי) הם שירים בעברית...

מותר לגזול גוי? זה חידוש עצום והיסטורי.דורום
במציאות בעיהצחקן

כאן כשאין כמעט סיכוי שיתפסו אותך זה פחות בעיה, בקניין רוחני.

עדכון מספרי - כמות שירים עצומה!מחפש את האור..

כעת ערכתי ספירה מדוקדקת, ונדהמתי.

רק ברשימה המאוחדת שיש בשרשור השביעי, בלי כל השירים שנוספו בשרשור עצמו - יש 800 שירים!!!

מתוכם רק כ50 לועזיים (לא זוכר בדיוק, תסלחו לי...).

אז כן, אני מודע לכך שהרבה מהשירים הם קטעים מסרטים, או כאלו שהותרו לפרסום/הוקלטו מהרדיו ודברים מעין אלו...לכן אני אהיה לארג' - תורידו מה800 250 שירים שהם מותרים, או קי?  - עדיין נשארו 550 שירים שהורדו באיסור!!!

מה אתם אומרים על זה?

היה על זה מאות שרשורים בעבר...עץ על מים
לא יודעת מה לומר.. יש מצב שאתה צודק!!~n אני~

אני יכולה להגיד על עצמי שהשתמשתי פה בפווול שירים..

צ'מע יש מצב שזה באמת גזל.. אבל אני ממילא לא הייתי קונה דיסק, אז מה זה משנה אם אני לוקחת שיר?

אין לי פה ממש דעה בכל הקטע הזה.. אני מבינה את 2 הצדדים..

איפה? אני לא מצאתי...מחפש את האור..

אשמח אם תכווני אותי אליהם...

אבל בלי קשר - כל עוד הנוהג ממשיך, משמע שיש עניין להציף את הדיון שוב כי אנחנו לא לומדים... ולא מדובר פה בדבר שאפשר לפטור ב: "חשבנו על זה והחלטנו להמשיך בזה" - כי בכל זאת, מדובר פה הן בהלכה שהיא קריטית לנו, ומדובר פה הן בחוק (שכן, כציונים ושומרי חוק אנחנו מחוייבים גם אליו - מה גם שבמקרה קיצוני, חברות התקליטים יכולים לתבוע את ערוץ 7 על הפרת זכויות יוצרים ומתן במה לגזל - וכבר עשרות אתרים נסגרו על זה, וכל יום נסגר עוד אתר הורדות פיראטי...אז ערוץ 7 זה לא מטרתו, אבל עדיין אפשר לתבוע אותו על כך, או לכל הפחות לדרוש מהאתר לסגור את הפורום/לחסום כל שרשור מעין זה... זה במקרה קיצוני!)

אני לא זוכרת איפה השרשורים האלה....עץ על מים

אבל היה כמה בעבר, והיה דיונים וכו'....

וארי צלוב אני חושבת הביא פסק של הרב מלמד שמתיר.... נראלי שככה אבל היה על זה ויכוחים כבר ודיונים ומה לא...

לא יודעת מתי.. אבל היה!!

תגובה:אורחת כבוד

ומה עם שירונט ויוטיוב וכל האתרים האלה?? אחלה, נכון.. אני גם משתמשת הרבה בשירשורים, והגיוני מאד שיש בזה בעיה, צריך לשאול רב.. רב שכל \רוב אנשי הפורום הולכים לפיהו, ומה שהוא אומר נעשה.. הרב אבינר לדוגמא...

אבל מצד שני-- זה גם דרך שהזמרים מתפרסמים-- שומעים את השיר הזה ואת השיר הזה וכו וכו.. ואז הולכים לחנות דיסקים- אה! וואלה לזמר\ת הזה\זאת יש שירים יפים בואו ניקנה את הדיסק\ נמליץ לחברים.. אבל עדין צריך לשאול רב  שמסכימים איתו...

^^ חח, הרב אבינר?נושי104

עכשיו כל הפנאטים יצאו עלייך..

[לא באתי לפתוח דיון עליו, סתם הצחיק אותי..]

ומחפש את האור -נושי104

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t347698#4255436

^^ זה שירשור שאריאל פתח על זה..

אוי אוי אוי... הרב אבינר? את בטוחה?האדמו"ר מצנעא

אני אישית הולך לפי הרב דב ליאור שליט"א בכל הנוגע לגזילה וגניבה... ועכשיו ברצינות - זה מותר לפי ההלכה. מותר לעשות רב להלכות שבת, ואחד להלכות צניעות וכו'. אז אני עושה מה בראש.

האדמו"ר מצנעא -מחפש את האור..

דבר אחד הוא לעשות רב לכל עניין, ודבר אחר הוא לחפש בכל עניין שאתה רוצה להקל בו את הרב הכי מקל, ואז להגיד שבעניין הזה אתה הולך לפיו...

חוץ מזה שיש הלכה שיחיד ורבים הלכה כרבים, ובמקרה הזה ברור שרוב רובם של הרבנים אוסרים באיסור דאורייתא את הגזל הזה... יודע מה? תן לי שמות של 10 רבנים שמתירים את הגזל הזה, תוך הסתמכות על מקור הלכתי. ועשר רבנים רציניים, לא כאלה שקיבלו תעודת הסמכה לרבנות אתמול אם אתה מבין למה אני מתכוון... תן לי שמות של עשרה מהם...

יכול להיות שאתה צודקענבל

אבל אני ברשותך כן אשתמש ב"תירוצים" כן אני יודעת שאני לא אקנה שום דיסק לא משנה של מי כי ההורים שלי פשוט לא יקנו אז כן אני מרשה לעצמי להוריד.

אני לא יודעת מה לגבי ההלכה אבל באמת לי פעם אמרו שלהוריד שיר יחיד ולא את כל הדיסק זו לא בעיה כי אם אתה רוצה שיר מסוים אז מה הטעם שתקנה את כל הדיסק כשאת השירים האחרים אתה בלל לא רוצה???

תקראו מה כתבתי בסוף ההודעה הראשית...מחפש את האור..

הגבתי לכל הטענות שלכם.

נכון, יש מתירים - ו"הבת של אבא" - בדיוק לפסק של הרב מלמד התייחסתי כשאמרתי שיש מתירים, אבל כאמור - יחיד מול רבים... רוב רובם של הרבנים עדיין אוסרים.

ולאלה שאמרו ששיר אחד קטן מתוך דיסק אפשר - גם אם זה נכון, לפי הפסק של הרב מלמד - אני מסופק מאוד כמו שכתבתי בהתחלה, אם לזה התכווון הרב כשהתיר - לכל המיסחור של העברת השירים מאחד לשני בצורה ממוסדת וגדולה כל כך כאן באתר... כאמור, עוד שנייה אנחנו עוברים את מחסום האלף שירים!!! דוגרי, זה נשמע לכם מוסרי?

עזבו רגע את התירוצים של "זה רק שיר אחד ואין מצב שאני אקנה את הדיסק" וכו'... זה נראה לכם מוסרי?

ול"אורחת כבוד" - תבדקי את עצמך דוגרי - כמה מהזמרים ששמעת שירים שלהם כאן מהאינטרנט, בסוף תקני את הדיסק שלהם? כמה אחרים יקנו? מעטים...זה לא רציני...

למרות שבמקרה האישי שלי את דווקא צודקת ודרך שירים של אודי דווידי ששמעתי בעבר (לא מכאן) - בסופו של דבר קניתי את כל 4 הדיסקים שיצאו עד אז. אבל זה נדיר. רוב האנשים לא קונים בסופו של דבר, פשוט כי זה המון כסף...

ועוד נקודה למחשבה - כמו שאמרתי קודם, לפעמים זה מגיע למצב (בעיקר אצל זמרים מפורסמים) - שאדם יכול להרכיב מהשרשורים פה דיסק שלם של זמר מסויים, שזה כמעט כמו לבוא לסטימצקי, לקחת את הדיסק, לשים בתיק ולצאת מבלי לשלם... רק שבגלל שזה באינטרנט, והפורמט שונה, אנשים מעדיפים להתעלם מזה...

אבל עלתה כאן הצעה רצינית - מה דעת יושבי הפורום כאן לבחור רב אחד שרובנו יסכים לו, לשאול את דעתו לגבי מה שהולך כאן, ולקבל בהכנעה את הפסק שלו?

רוצים?

אני מסכימה שישאלו רבענבל

אבל נראה אותך מוצא רב שרוב הפורום הולך לפיו כי למשל הרב אבינר זה לא

אני גם מסכימה~מישי~

הבעיה היא איך נמצא רב כזה שכולם מסכימים. 
למרות שאני לא צד בעניין הזה כי פה ספציפית אני לא מורידה שירים.

אם כבר אני אשמח אם תשאלו אותו גם על צפיה ישירה שהבנתי שזה בעייתי...

הצעות לרבנים...מחפש את האור..

ברור ששום רב לא כולם יסכימו, אבל רב שהרבה יסכימו זה כבר מספיק... אני רושם פה הצעה לכמה וכמה רבנים, ושכל אחד יגיד איזה 2 רבנים הוא הכי מעדיף... (וכן, בכל זאת אני מכניס כא את הרב אבינר...):

1. הרב דוב ליאור (ראש ישיבת קריית ארבע)

2. הרב שלמה אבינר (ראש ישיבת עטרת ירושלים/כהנים)

3. הרב שמואל אליהו (רבה של צפת)

4. הרב אליקים לבנון (ראש ישיבת אלון מורה. רב המועצה האיזורית שומרון)

5. הרב יונה מצגר (הרב הראשי לישראל האשכנזי)

6. הרב צפניה דרורי (רבה של קריית שמונה)

7. הרב צבי טאו (ראש ישיבת הר המור)

8. הרב חיים סבתו (מעלה אדומים)

9. הרב יעקב שפירא (ראש ישיבת מרכז)

10. הרב יהושוע שפירא (ראש ישיבת רמת גן)

11. הרב יעקב אריאל (רבה של רמת גן)

12. הרב ישראל מאיר לאו (רבה של תל אביב)

13.הרב יהושע וייצמן (ראש ישיבת מעלות)

14. הרב אליעזר מלמד (ראש ישיבת הר ברכה)

15. הרב זלמן מלמד (רבה של בית אל. אביו של הרב אליעזר)

16.הרב יובל שרלו (ראש ישיבת פתח תקווה)

17. הרב אהרון ליכטנשטיין (ראש ישיבת הגוש).

18. הרב חיים דרוקמן (ראש ישיבת אור עציון).

אני עוצר בח"י רבנים. השתדלתי להתפרס על הציונות הדתית. אם למישהו יש רעיונות לעוד רבנים - מוזמן בשמחה. מי שמוכן לשמוע וללכת לפי דעת רב, מוזמן בבקשה לכתוב שמות של 2 רבנים אותם היה מעדיף לשאול, מתוך הרשימה שכאן. תודה!

הרב ליאורדי"מ
הרב מלמד(הבן) והרב טאו והרב אבינר\הרב יעקב שפיראאורחת כבוד
תבחרו אחדדי"מ

(ושהוא יהיה רב)

הרב שלמה אבינר, והרב אליקים לבנון.חרותיק
הרב דרוקמן או הרב שמואל אליהופעמיים חי
ובואו נדבר רגע על עניין "זוטו של ים"...מחפש את האור..

שהוא המקור העיקרי לפסיקת הרב מלמד.

ישנה בעייה אחת בביטוי הזה... והיא, שלא הזמר הוא זה שהחליט שהשיר יעלה לאינטרנט ויהפוך לזוטו של ים, וזה אפילו לא קרה לו בטעות, כמו שקורה לאדם שבטעות חפץ שלא מושלך לים... אלא מה שקורה כאן הוא שמישהו, בזדון ומתוך חשיבה, "משליך" את השיר לתוך האינטרנט, ואז יופי, השיר הזה הוא כבר "זוטו של ים" ואפשר להעתיק אותו בלי בעייה... זהו, שזה כמו שנביא מקרה לדוגמא, של אדם שיש לו שקית עם 1000 שוקולדים כשעל כל שוקולד כתוב את כל הפרטים שלו, כך שאין בעייה להחזיר לו אותם - ואדם אחר חוטף לו את שקית השוקולדים ומשליך אותה באמצע הופעה עם אלפי בני אדם לעבר כל הקהל וצועק:  "עכשיו זה זוטו של ים! לכולם מותר לקחת למרות שאתם יודעים בדיוק למי זה שייך!"...מגוחך, לא ככה? אז המקרה שלנו הוא בדיוק אותו דבר אם תחשבו על זה בצורה הזאת...

ובנוסף - וזהו בנוסף גדול - נניח שבאמת "זוטו של ים" תופס כאן - עדיין יש את החוק הישראלי, והבינלאומי שעדיין תופס ולא מתחשב בכלל ב"זוטו של ים", ומבחינתו אפילו העתקה של שיר אחד בלבד נחשב גזל שאפשר להעניש עליו - ואל תשחקו לי אותה עכשיו צדיקים תמימים שהולכים אך ורק על פי דעת תורה - "דינא דמלכותא דינא" תופס בענייני ממונות כמו כאן, ולכן החוק מחייב אותנו אפילו אם ההלכה מתירה! נקודה!

מצטער שאני לוחמני כל כך, פשוט מדובר כאן בנושא באמת כאוב... שאנחנו כציבור הדתי צריכים לעשות חשיבה מחודשת עליו (ועוד לא דיברתי בכלל על נושא העתקת הסרטים שגם הוא פרוץ בקרב הציבור שלנו, ובו  כל התירוצים שנתתם בקשר לשירים נעלמו, כי כל סרט עומד בפני עצמו וגניבה של הסרט שקולה לגזילת 30 שקל מבתי הקולנוע/90 שקל ממוכרי הדיוידי.... אבל לא זה נושא השרשור כעת...)

זה בעניין זוטו של ים.

אז יאללה לכו לשאול רב.. אני בעד!!~n אני~
ובינתיים לא עדיף להקפיאדואגת!

את השרשור? אם יש בעיה הלכתית בזה אז השירשור מחטיא רבים...

ואם יתגלה שאין בעיה/ מותר, יהיה אפשר לשחחרו

ניראלך שהזמרים לא יודעים שכולם מורידיםa.i

שירים באינטרנט ?!

ואל תדאג..יש להם מספיק כסף מההופעות ב"ה

יש הבדל בין יודעים, למסכימים! והם בטוח לא מסכימים!מחפש את האור..

ונראה אותך משקיע מאות שעות באולפן, עשרות אלפי שקלים, ובשנים של עבודה על פיתוח הקול שלך וכו' - ואחרי זה מקבל בהבנה ובאהבה את העתקת השירים המסיבית שנעשית באינטרנט... אתה רואה את זה עכשיו מהצד של הצרכן שלא רוצה להוציא כסף, או שרוצה "רק" שיר אחד", ולכן אתה אומר את זה - הזמר רואה את זה מהצד שרוצה להכניס את הכסף לכיס שלו ובצדק לגמרי! וזה לא קשור להופעות - זמרים מצליחים מקבלים כסף גם מהופעות, גם מדיסקים וגם מתמלוגים על השמעות ברדיו, ומהכל ביחד הם מתפרנסים...

תתחילו לחשוב קצת על הצד השני חבר'ה, באמת...

^^ אז מה עם כולם מורידים שירים? כולם מדבריםלמען שמו!

לשוה"ר, גם אני ידבר?! אני יהיה הכי בסדר שאפשר. (ישתדל לפחות..)

אני ממש מסכימה- אסור לנו להוריד שירים מהאינטרנט. זה ממש גניבת דעת.

כמה דברים..ארי צלוב

א' כבר דיברו על זה כמה פעמים ואפשר לחפש
ב' עצם הגישה הבעייתית זה אם חושבים שיש גזל.. יש הרבה שפשוט לא סוברים שזה גזל..(זה לא שמותר לגזול מגויים  
   אלא זה פשוט לא גזל להוריד ככה שאין פה גזל הגוי או ק"ו היהודי..)

ג' סיכמנו כבר פעם שמי שרוצה יכול להוריד ומי שלא סומך על זה שבאמת לא יוריד..
ד' אין לי עכשיו ממש זמן אבל בהזדמנות ארחיב..

ארי - כברא הגבתי על זה.מחפש את האור..

אבל בשבילך, שוב:  אמרת: "יש הרבה שפשוט לא סוברים שזה גזל.." - עד היום נתקלתי רק בדעה הלכתית אחת של הרב מלמד שמתירה - כבר התקלתי את "האדמור מצנעא" ואני מתקיל גם אותך עכשיו, תן לי עוד דעות הלכתיות מנומקות של פוסקים חשובים שמתירים. וסתם אנשים, עם כל הכבוד, לא יכולים פשוט "לסבור שזה לא גזל", כי אנחנו פשוטים ולא מתמצאים בהלכה... אנחנו הולכים על פי פוסקי הדור, ולכן צריכים דעות של כאלו שמתירים... 

אחרת אני אתחיל לחשוב שכשזה נוח, כולם פתאום פה הם תלמידי הרב מלמד בעניין הזה... תעשה לי טובה...

ובנוגע למה שאמרת שכבר דיברו על זה כאן - הכל טוב ויפה, אבל כל עוד לא הגיעו למסקנה הלכתית, יש עוד עניין להעלות את זה...

בנוגע לג', להחלטה שאמרת - גם היא בעייתית מבחינתי, כי קודם כל, לא כולם מודעים לחומרת הבעייה בהורדה שכזו...זה נתפס כדבר תמים יחסית... דבר שני, גם מי שמעלה שירים נחשב כגזלן כאן המחטיא את הרבים, ולאתר דתי שכזה אין מנדט להיות במה להחטאת הרבים... ככה אני חושב. לכן אם המסקנה הסופית תהיה שבאמת זה אסור, לדעתי האתר, כאתר, צריך למנוע התרחשות כזאת בין כותליו...

ודבר אחרון - צריך להתחשב גם בהיבט המשפטי-ישראלי-בינלאומי שיש כאן, כמו שכבר אמרתי... כל הזמן סוגרים אתרים לא חוקיים, ויכולים לעשות בעיות גם לערוץ 7 בעניין אם יעלו על זה... הרי המדינה בינכו אוהבת להתנכל למתנחלים ולערוץ 7 בפרט, אז אם אפשר עוד יותר להתנגח בהם, יהיו הרבה שיקפצו על המציאה...

ואני אשמח אם תרחיב...

יום טוב וחופש בטוח לכולם!

לא רוצה לפתוח את זה שוב אבל תכלס..ארי צלובאחרונה

צריך להגיע לאיזה מסקנה אז..
*שאלתי גם רבנים אחרים שאני לא ינקוב בשמותם וכן, לא רק הרב מלמד מתיר אלא עוד הרבה מתירים אמנם אולי

חלק לא בצורה גורפת אבל שירים מסויימים של זמרים ולא דיסק שלם- מותר להוריד..

*בצורה הדתית כמו שאמרנו זה לפחות מחלוקת ככה שאין פה להחטיא כי יש על מי לסמוך..

*לגבי ההיבט המשפטי-ישראלי-בינלאומי כבר משה (Admin) פעם הגיב על זה שאין עם זה פה בעיה (עכשיו אם הוא

מחליט שיש עם זה בעיה> אין בעיה.. אני באותו הרגע יפסיק..)

הצעות לרבנים שניתן לשאול אותם הלכתית, כאן >>>&מחפש את האור..

אני מעתיק מה שכתבתי באחד ההודעות הצדדיות כאן, כדי שיותר יראו...

ברור ששום רב לא כולם יסכימו, אבל רב שהרבה יסכימו זה כבר מספיק... אני רושם פה הצעה לכמה וכמה רבנים, ושכל אחד יגיד איזה 2 רבנים הוא הכי מעדיף... (וכן, בכל זאת אני מכניס כא את הרב אבינר...):

1. הרב דוב ליאור (ראש ישיבת קריית ארבע)

2. הרב שלמה אבינר (ראש ישיבת עטרת ירושלים/כהנים)

3. הרב שמואל אליהו (רבה של צפת)

4. הרב אליקים לבנון (ראש ישיבת אלון מורה. רב המועצה האיזורית שומרון)

5. הרב יונה מצגר (הרב הראשי לישראל האשכנזי)

6. הרב צפניה דרורי (רבה של קריית שמונה)

7. הרב צבי טאו (ראש ישיבת הר המור)

8. הרב חיים סבתו (מעלה אדומים)

9. הרב יעקב שפירא (ראש ישיבת מרכז)

10. הרב יהושוע שפירא (ראש ישיבת רמת גן)

11. הרב יעקב אריאל (רבה של רמת גן)

12. הרב ישראל מאיר לאו (רבה של תל אביב)

13.הרב יהושע וייצמן (ראש ישיבת מעלות)

14. הרב אליעזר מלמד (ראש ישיבת הר ברכה)

15. הרב זלמן מלמד (רבה של בית אל. אביו של הרב אליעזר)

16.הרב יובל שרלו (ראש ישיבת פתח תקווה)

17. הרב אהרון ליכטנשטיין (ראש ישיבת הגוש).

18. הרב חיים דרוקמן (ראש ישיבת אור עציון).

אני עוצר בח"י רבנים. השתדלתי להתפרס על הציונות הדתית. אם למישהו יש רעיונות לעוד רבנים - מוזמן בשמחה. מי שמוכן לשמוע וללכת לפי דעת רב, מוזמן בבקשה לכתוב שמות של 2 רבנים אותם היה מעדיף לשאול, מתוך הרשימה שכאן. תודה!

הרב ליאורדי"מ
לא קראתי את התגובות אז יכוליות שכבר אמרו..קשקושה קטנה

דבר ראשון: זה שיר אחד מדיסק לא הביאו דיסקים שלמם וזה בידיוק כמו לקחת מחבר שיר אחד. בעלי הדיסקים לוקחים את זה בחשבון...

דבר שני: זה גם פירסום לזמרים אני נגיד שמעתי שיר אחד מפה והחלטתי לקנות דיסק שלו כי ממש אהבתי..

הזמרים לוקחים דברים כאלה בחשבון...

אני לא חושבת שזה גזל..

אמרו את זה כבר.מחפש את האור..

מוזמנת לראות מה הגבתי להם בהודעה שלי : "תקראו מה כתבתי בסוף ההודעה הראשית"...

ליפני כמה זמן שאלתי את הרב אבינר אם מותר להורידידיד

שירים מהאינטרנת והוא לא התיר לי, אבל אני בדאבוני הרב ממשיך לבקש שירים בשרשורי השירים. אני מתרץ לעצמי תרוצים שכמו שאמרתם זה רק שיר אחד ואני לא הקנה את הדיסק. למשל אני אוהב מאוד את השירים של אודי דוידי ואמרתי לי שאני לא מוריד שירים שלו מהשרשור שירים אז ביקשתי מאבא שלי שהקנה את הדיסקים שלו וקנתי את כול הדיסקים שיצא עד עכשיו.

סלחו לי רבותי אולי כדאי שמתישהו תבינו שחברת התקליטאביי

התקליטים קונה מהם את הזכויות של השיר והם שרים אותו רק בהופעות וכד'..

אודי דוידי וכאלה הם לא ככה אבל במעט כל חילוני או משהו בסגנון עושה רק עם חברות תקליטים 

מקווה שהבנתם!

סליחה?מחפש את האור..

ונגיד שזה נכון - זה אומר שמחברות תקליטים מותר לגנוב?

חוץ מזה שאתה ממש לא מדייק - חברות התקליטים לא קונות את הזכויות על השיר, אלא על מכירת הדיסקים - הא ריה, שהתמלוגים על השמעת השיר ברדיו הולכים ישירות לזמר - אם השיר היה שייך לחברות התקליטים שהיו קונות את הזכויות, לא היו תמלוגים לזמר! מש"ל.

שבת שלום!

כן, עשרה אנשים הורידו ביחד דיסק שלם, ואז מה?מתו"ש

בס"ד

הם ישברו אותו ביניהם?! (הבנת את כוונתי או להסביר?)

חשבתי על זה...מיריצ'י =)

אבל לפעמים גם מגזימים עם המחירים של הדיסקים!!!

ואם אני שומעת-אז לא דיסק שלם...אני לא כזאת'י גנבת...

ומגזימים? נו, זה נותן לגיטימציה להעתיק?מחפש את האור..

תשמעי, ראיתי רכב מה זה יקר, המוכר פשוט מגזים עם המחיר של האוטו,ף פשוט ככה - לכן החלטתי לקחת לו "רק" את החישוקי מגנזיום של הגלגלים - מה פתאום שאני אקח את כל האוטו, אני לא גנב...

הבנת?

הבנתי את כוונתך ובכל זאת.מחפש את האור..

בלי קשר לדיסק שלם או לא דיסק שלם - גם שיר בודד זה בעייה!

אפשר לנצל"ש?~מישי~

מה דעתכם (או עדיף דעת הרבנים ששאלתם) לגבי צפיה ישירה?

זאת גם שאלה כבדה...מחפש את האור..

וגם לגביה אני עדיין מתלבט. ברור שזאת גם שאלה הלכתית, אבל כשאני חושב על זה עכשיו, צריך לשאול רב שמתמצא הן בעולם ההלכתי באופן מלא, והן בעולם המודרני, כלומר יודע את הלכי הרוח, את המציאות האינטרנטית וכו'...

לגבי צפייה ישירה--אורחת כבוד

אנחנו שאלנו את הרב שלנו- והוא אמר שזה מותר. השאלה היא אם זה גם לגבי הורדת שירים..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך