ובבקשה, תחשבו רציני ובאמת, לפני שאתם מגיבים...
בנתיים עד היום רצו פו 7 שרשורי שירים, בהם הובאו כבר מאות שירים, בעברית ובאנגלית.
עכשיו, אני מודה שגם אני שומע ומשתמש בשירים.
אבל...וזהו אבל גדול...
עזבו לרגע את החוק הישראלי והבינלאומי שאוסר העתקת שירים, ורואה את זה כגזל לכל דבר - מה עם ההלכה? אנחנו, כמשתמשי אתר דתי, שרובנו ככולנו כאן דתיים, אמורים להיות מוסריים יותר משאר העולם, ואפילו יותר משאר תושבי הארץ - וההלכה אוסרת גזל. ואין דרך אחרת לכנות את מה שהולך פה לדעתי - פשוט גזל.
אומנם זה המון שירים בודדים מזמרים שונים, להקות שונות, ודיסקים שונים - אבל תעשו חשבון, תחברו את כל השירים פה ל"כאילו דיסקים", כשבכל דיסק ממוצע יש 10-15 רצועות - ותגלו שעז היום "נגנבו" כאן עשרות דיסקים... שזה יוצא אלפי שקלים, ואפילו יותר... בממוצע כל שיר שווה 5-7 שקלים בערך (ותקנו אותי אם אני טועה). ואם יש פה רק 300 שירים (ויש הרבה יותר, בעיקר כשקיבצו את כל השירים ביחד...) - פעם אחת ששמעו כל שיר כבר יוצאת במינימום 1500 ש"ח... ויש המון אנשים ששומעים את השירים ככה שזה יוצא הרבה הרבה יותר...
לדעתי אנחנו באמת צריכים לעשות חשבון נפש בקשר לנוהג הזה... (ותודה לחבר שלי שהסיב את תשומת ליבי לאיסור החמור של מה שאנחנו עושים כאן...).
עכשיו, אני יודע שיש שיענו: "אבל זה רק שיר אחד, ואני לא מתכוון לקנות את הדיסק בכל מקרה" ויש כאלה שאפילו יתהדרו בפסקים מסויימים של רבנים מסויימים על "זוטו של ים" ודברים מעין זה - אך תבדקו את עצמכם באמת, ותראו שזה רק תירוצים - כי עדייון, גם אם יש פסיקות מאוד מקלות, עדיין רוב הרבנים אוסרים את הדבר הזה, מה גם שגם אלו שמתירים, מובטח אני שהם לא מתירים את זה בצורה ממוסדת כל כך כמו שהולך כאן בשרשורים...הרי בתכל'ס, בן אדם יכול להרכיב כאן אחרי זמן מה דיסקים שלמים של זמרים!
אשמח אם יתפתח כאן דיון רציני ואמיתי על הנושא הזה...
יום טוב לכולם וחופש בטוח!!!

]