טוב, הנה, אני מוציאה את זה החוצה..נמאס לשמור בלב~בל"חית

כבר המון זמן שלא טוב לי!!! כאילו, טוב לי ב"ה אבל הכל עובר עם הרגשה מגעילה....

כאילו לא משנה מה אני אעשה, זה יגמר בגרוע מכל...

אני לא יודעת איך לתאר את זה בדיוק..אבל זו מן תחושה כזו...

אני מרגישה שכל הזמן באים אלי סימנים שמשהו לא טוב עומד לקרות...

זה מתבטא בחלומות...גם נדודי שינה כאלו שלא מפסיקים שזה כבר מפחיד, כל שעה עגולה בלילה ואני קמה...

ביום יום...בכל מיני דברים...בבית,

בסניף, פתאום השבט  בסוג של נפילה....

כל כך שקט בחוץ, ובלב בפנים - איזה רעש!! אימאלה...פשוט אמא!!!!

זה אומנם לא יוצא בדמעות אבל הלב כבר סחוט מהדמעות..

ואוף, לא! אני כ"כ לא כזאת! אני לא בן אדם דכאוני.....

כל הזמן אני שומעת בתוכי קול שאומר: "את מסוגלת להרבה יותר, מה את עושה? מי את? איפה הראש שלך??"

ונכון, זו תקופה..וזה עובר, ואני מתבגרת...אבל מה בינתיים?

ולא, ח"ו, אני לא מאבדת את האמונה לרגע, אני לא מפקפקת....ואני לא מתייאשת...(ב"ה)!!!

אבל אני עושה ועושה ועושה ומשתדלת לעשות הכי טוב שבעולם! ואז בסוף בשניה אחת, כל מה שבניתי נהרס!

אז כן, אני אומנם נופלת, ואז לומדת מהטעויות...אבל כמה אפשר?!

לא רוצה להגיע למצב של קריסה פיזית ונפשית...אני רוצה לעמוד, אבל איך?

אני רוצה להיכנס וללכת בשביל הנכון, אבל יש כל כך הרבה שבילים,

איך אדע מה הכי נכון וטוב בשבילי..

כולם נראים יפים וטובים, כולם נראים מוארים מבחוץ, אבל מה השביל האמיתי??

אני לא אדע אם לא אנסה, ואם אנסה את הלא נכון, אני מפחדת להיאבד בו ולא למצוא את הדרך חזרה...

אני לא מחייכת מבחוץ ובוכה מבפנים...אני מחייכת וצוחקת גם בחוץ וגם בפנים...

אבל עכשיו החיוכים שבפנים ממש שונים..זו לא אני...

תאמינו או לא, אני מרגישה לא כאן!

מדברים איתי...שומעים אותי...אבל אני מרגישה שאני בעולם אחר....

לא בועה...משהו אחר...משהו שונה...

גם כשאומרים לי "כל הכבוד!" "ותמשיכי כך!"...אני לא מאמינה להם!!!

באמת שאני לא יודעת מאיפה זה בא לי..ואולי זה היצר שמתחיל לריב איתי....וגרם לי להיכנס אל עצבות כזו...

פעם חשבתי שהזמן בידיים שלי, וכל פעם אני מגלה שהוא בורח לי...

וזה מה שפוגע לי ברוב הדברים..

מצטערת אם ערפלתי את הדברים עוד יותר..

כתבתי כל מיני עובדות על הפחד שלי ללא הקשר וסדר מסויים...

כל אלו שמכירים אותי...

שלא תחשבו שאני צבועה, ונראית מבחוץ הכי מאושרת בעולם...

גם בפנים אני מאושרת...

אבל עכשיו זה קצת קשה...

אוהבת אתכם, ותודה שיש מקום כדי לפרוק!!

(סליחה על האורך..ועל הבאלגן)

המשך יומעולה~

...כפרעלייך!!=)

אמאל'ה... כתבתי וכתבתי וכתבתי... ואז החלטתי שזה יותר מידי לשתף בפורום שחצי מהאנשים פה מכירים אותי.

אז חשבתי לכתוב מניק חסוי, ולשפוך... ולשפוך... ולשפוך...

אבל הגעתי למסקנה שזה גם ככה לא יעזור לי ואני סתם מבזבזת לאנשים רגעים מהחיים.

בסוף החלטתי שאולי אכתוב קצת בכל זאת, רק שתביני עד כמה מצבך מעולה, ומעכשיו תתני לו רק לעלות, כי אם תזניחי אותו כמוני- הוא רק ירד וירד וירד עד שיהיה גרוע פי מיליון!

כתבתי שהמצב שלי פי מיליון יותר גרוע ממך כי אני מזדהה איתך בהמון, ושונה ממך בהמון דברים חיוביים שהוספת על עצמך.

את מנסה, אני מיואשת. את שמחה גם מבפנים, אני לא שמחה אפילו לא מבחוץ.

אני מרגישה שזה הסוף גם כן. אני מרגישה כאילו הכל הולך עוד רגע להיעלם לפעמים וכבר שום דבר לא חשוב עכשיו. אני מרגישה שאני חיה במעין עולם אחר. אולי העולם הזה הוא עוד חלום או הזיה שלי. פעם הייתי עושה שינויים קיצוניים במחשבה שיש לי את כל הזמן שבעולם- היום אני מפחדת שאולי מחר אני כבר לא אהיה. היום אני מפחדת לעשות שינוי, אני מפחדת כמו שכתבת... אני יודעת מצד אחד שאם לא אנסה איך אדע, אבל אולי לא אצליח למצוא את הדרך והאומץ לחזור. אולי אני אסיים עוד רגע את החיים שלי בדרך לא נכונה.

פעם אני שלטתי בזמן, היום הוא מתעתע בי ובורח לי בין האצבעות מבלי שהספקתי לעשות איתו משהו.

קיצור סורי שחפרתי, אף אחד לא מכריח אותך לקרוא זה היה יותר בשבילי בניסיון לפרוק קצת את העצבים... סורי אני עצבנית על כל העולם ומדוכאת כל החיים. קיצור אל תלכי בדרכי ותטפלי בדיכאון כבר מההתחלה ולא באיחור של כמה חודשים טובים...

יום טוב.

כמה דבריםשואף לאור

א.נדודי שינה יכולים להגרם גם מענייני תזונה ועניינים בריאותים את לאו דווקא צריכה לקשור את הדברים ביחד,מומלץ לבדוק זאת .

אם זה חלום שחוזר על עצמו ממש אני ממליץ לפנות לרב.

ב.אנשים מעודדים ותומכים בצורה שכזאת לא עושים זאת ממניעים שקריים או מאינטרסים פרטיים ,הם באמת ראו לנכון לעודד ולברך אותך על פועלך ! ,אז כדאי להאמין להם,בחני את הדברים מחדש,אל תפחיתי מערכך !.

ג."באמת שאני לא יודעת מאיפה זה בא לי..ואולי זה היצר שמתחיל לריב איתי....וגרם לי להיכנס אל עצבות כזו..." אני חושב שבודאי ליצר יש קשר בלבול האדם ולכן ,הלחמי בו וכבשי אותו !

ד."פעם חשבתי שהזמן בידיים שלי, וכל פעם אני מגלה שהוא בורח לי...

וזה מה שפוגע לי ברוב הדברים.." זמן הוא דבר יחסי (מעניין מי אמר את זה) כשמנצלים אותו כראוי יש ממנו הרבה ,כשלא מנצלים אותו הוא חולף בין רגע.

אם יש לך יותר מדי מחוייבויות וכו' תשקלי להפחית כמה מהן ,יכול להיות שזה מעמיס עליך יותר מדי !,את בסה"כ אדם אחד תשארי לאנשים אחרים גם קצת עבודה בעולם !

ממש מזדהה עם חלק מהדברים...תן חיוך....=)

ד"א-למישו יש את נוסח הטבת חלום?[ממש דחוף!!]

בבקשה:שואף לאור

http://www.kipa.co.il/ask/show/7848-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%97-%D7%94%D7%98%D7%91%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D

תודה לכל מי שהביא לי ת'נוסח!!!תן חיוך....=)

זה היה בשביל חברה שלי...

מקווה שאני לא יצטרך אותו בחיים!בעז"ה!

יומטוב!

תעזרי בשחנשי"ם עם חברות קרובותאיתיאל קריספין
גמאני מרגישה ככה לפעמים...אנונימי (פותח)

וואו לפעמים זה מהזה קורה לי אבל לוידעת כזה מתגברים וחושבים מחשבות טובות ושמחות ומנסים להתמקד בדברים הטובים בחיים ויש מלא כאלה!!!!!!!! גם אם זה משו פשוט כמו כזה אני חיה  וסתם שתדעי ה אוהב אותך ועוד מלא אנשים גם אם את לא מרגישה את זה עכשיו אל תדאגי את עוד תראי את זה בעז"ה בקרוב...

אני לא יודעת מה מציק לך וגורם לך להרגיש כ"כ רע אבל אל תפסיקי לשמוח גם אם זה ניראה לך רק מבחוץ כי זה גם עוזר ויכול אח"כ להחזיר אותך להיות באמת שמחה ולהיות באמת את!!!!!!!!!!!

מקווה שעזרתי לפחות קצת... פשוט זה מה שעוזר לי כשאני מרגישה ככה......

שלום לךאנונימי (פותח)
שלום לךאנונימי (פותח)

אני חושבת שזה בסדר גמור שזה מכעיס אותך .

אולי תנסי למצוא מישהו מהאנשים הקרובים אליך שיכול לבדוק אם זה בעיה שאפשר לפתורבשיחה או שזה בעיה עמוקה יותר...

נראה לי שאנחנו כאן פחות יכולים לעזור....

בכל אופן שיהיה בהצלחה =).

יקירתי,להבת-כוח

אני ממש מתפללת שהקב''ה ישלח לי את המילים הנכונות להגיב לך.

דבר ראשון, באמת שולחת לך חיבוק! 

דבר שני, את באמת מתארת פה התחבטות נפשית מאוד גדולה, ואני רוצה לאחל לך בהצלחה רבה! בעז''ה את תצאי מהדבר הזה מאוד מחוזקת וקרובה. השאלה היא איך תצאי.

אז כפי שאת בוודאי יודעת ככל שגדלים מפתחים אישיות אישית וכל בן אדם מתפתח לכיוון שלו, וחווה דברים בצורה שלו. ולכן תשובה אחת אין, הייתי שמחה ממש להכיר אותך ולנסות לעזור. אבל בינתיים אנסה לענות בכלליות יותר לפי מה שאמרת.

דיברת על זה שיש לך תחושה מגעילה, מעין חוק מרפי קטן שיושב לך בראש ומאותת לך שמשהו כאן יגמר לא טוב. אני מאוד יכולה להזדהות עם זה. אני חושבת שלהרבה אנשים לפעמים יש איזשהו קול קטן שאומר להם שזהו. אז שתדעי שאת ממש לא לבד, כנראה זה איזשהו קול שהקב''ה שולח עם מטרה. 

הקול הזה מצד אחד דוחף ומדרבן, לפעול, לעשות, להספיק. ומצד שני הוא כל כך מרפה ידיים, הפחד הזה במקום לקדם ממש סוחט את כל המיץ.
אומרים שלעולם יקדים אדם תפילה לצרה. ואיך ידע שיש צרה? איך ידע להתפלל לפני שבאה צרה? מה יש לו גלאי צרות? לא. הפחד מגיע לפני צרה ואז אדם צריך להתפלל, הפחד מאותת לו. ואם יתקדם וישתפר- הצרה כבר לא תהיה צרה בעיניו. אז יש טוב בפחד, יש לה יכולת קידום כשהיא מתקיימת במידה מאוזנת. ומה עושים כשהיא יוצאת מאיזון? 

דבר ראשון, אני חושבת שהפחד גורם לך לחפש סימנים, השבט בנפילה, זה שאני מתעוררת כל שעה, דברים בבית. הדברים האלה הם חלק מתוכנית אלוקית ויכול להיות שהם סימנים מלמעלה ויכול להיות שלא. לדעתי מבחינתך את לא צריכה להתלבט האם הם סימנים או לא. אלא לראות את הדברים וללמוד מהם. בצורה פשוטה יותר, נטולת החישובים האלה שנורא מכאיבים לך ומייסרים אותך.

את רוצה לדעת מה הקב''ה מנסה לומר לך, איזה סימנים הוא מנסה לאותת. את מבינה שיש תשדירים שבאים ארצה ואת רוצה להבין אותם. וזה טוב, אני ממש זוכרת את עצמי באותו מצב. וזה היה מפחיד, זה היה מרפה ידיים, כי בסופו של דבר אני לא יכולה לדעת למה הקב''ה מתכוון. אני יכולה לנחש, אני יכולה לנסות להבין אבל אני לא יכולה להיות בטוחה. ואם זה היה עושה לך טוב, הייתי אומרת לך מעולה- זה מצויין שאת בכזה חיבור לקב''ה. אבל אני שומעת פה זעקה שאומרת שקשה לך צורת החשיבה הזאת. אמרת שאת מאמינה וזה לא מרפה אותך מהבחינה הזאת. והנה ממש מבחן האמת. האם האמונה הזאת מתבטאת. לי בתקופות שבהם הייתי ממש בטוחה שהאמונה שלי חזקה ויציבה באו דברים שדרשו ממני עוד יותר לחזק אותה. חשבי עם עצמך איך את מתחזקת בביטחון שהכל מה' יתברך, שהוא מסדר את הדברים, איך את נקשרת אליו ובוטחת בו. זה קל מאוד להגיד, אבל זה מאוד קשה לעשות. אנחנו מאוד נוטים להיות חזקים ולא להישען על אף אחד. העצה היחידה שיש לי כיצד לעשות את זה- עולה לי השיר "דבר אליו, דבר אליו אליו, דבר עם ה', דבר עם ה". דברי איתו. "בצרה קראת ואחלצך." יש מצווה להתפלל לקב''ה מתוך הקושי. כי הקושי ניתן למטרה, וכדי לעמוד במטרה הזו- צריך להיות בקשר ישיר עם הקב''ה. כי הרי הקושי ניתן ממנו.

ולא! כל זה לא הופך אותם לאדם דכאוני, אלא לאדם ער לעצמו, ער לרגשותיו, ער למחשבותיו. 

לפעמים יש לנו כשלונות, לפעמים דברים שאנחנו בונים נהרסים. הבל הבלים אמר קוהלת. לא? אבל, "סוף דבר הכל נשמע את האלוקים ירא ואת מצוותיו שמור זה כל האדם". יש לנו את התכלית פה. נכון שלפעמים דברים נהרסים, ונכון שזה ממש קשה ליפול עוד פעם ועוד פעם! 

את לא רוצה להגיע למצב של קריסה נפשית אז את לא תגיעי למצב של קריסה נפשית, אבל עם עבודה- תפני למישהי שיכולה לעזור לך. תפני להורים, ליועצת, לפסיכולוגית כלשהי. לפעמים הנפש צריכה סדר ועזרה וזאת לא בושה לבקש אותה. 

הדבר הבא שאמרת, את רוצה לדעת מה הדרך שאת צריכה ללכת בה. זהו רצון חיובי וטוב מאוד! אבל לא תמיד קל להגיע לדרך האמיתית. אנשים בגילאים 30-40 עדיין מתחבטים עם השאלה מה האמת. 

השאלה כשלעצמה היא נהדרת. את רוצה לדעת מה לעשות, מה הייעוד, מה המטרה שלי ומה המטרה בכלל. וזאת שאלה טובה! שכמובן עם הזמן תהיה לך תשובה אליה. 

עכשיו אני מאוד מזדהה עם ההתחבטות הזאתי, אני בעצמי עדיין באמת לא מבינה. הכל נראה כ''כ נכון. גם הצד הזה, וגם הדרך הזאתי, וגם הדעה הזאת. אבל חייבת הרי להיות אמת אחת. אם כן, מהי?! 

כשאני התחבטתי בשאלה הזו בזמנו, התשובה שנתתי לעצמי היתה תשובת בינתיים- ז''א, משהו זמני עד שאני אוכל להתמודד יותר עם השאלה. אני החלטתי שבהכל יש אמת, אני צריכה לבדוק במסגרת ההלכה מה האמת שלי. ובשביל זה להישאר ערה ורגישה למה שאני עושה. אני רוצה להיפתח, בסדר- להיזהר איך. אני רוצה ללמוד דברים מסויימים- סבבה, אבל איפה? אני רוצה חֶברָה מסויימת- מעולה, רק לראות שאני יכולה להתמודד איתם.

זה לא נכון שאם לא תנסי לא תדעי. תסתכלי שניה על כל הדברים שהם כן בטוחים לך. ברור לך שלגרש יהודים מהאדמה שלהם זאת טעות. ברור לך שלרצוח זה עוול שלא יעשה. ברור לך שגניבה זה שפל מוסרי. ברור לך שלקחת שוחד זה איום ונורא. נכון? מעולה! אז יש לך אמות מוסר בסיסיות. ומעליהם את בונה עוד מוסר. המוסר האלוקי שמתערב עם איך שאת תופסת את העולם ויחד יוצר השקפה. השקפה זה ממש לא משהו שנבנה ביום אחד. אבל זה ממש לא משהו שצריך לטעום את כל העולם בשביל להגיע אליו. (יש אנשים שצריכים לטעום, את מכירה את עצמך ויודעת האם את אחת כזאת). מספיק מודעות והסתכלות. את רואה איך אנשים חיים סביבך, את רואה דעות שונות ואידאות מנחות אחרות. ואת יכולה ע''י זה לבנות את עצמך.

ושוב פעם, לא לפחד. גם אם תלכי בדרך אחת תוכלי לחזור ממני, אין בעולם הזה משהו מוחלט- רק הקב'ה. אבל תחשבי לפני כמובן.

את לא צריכה לפחד חביבתי, לא לפחד מהפחד, לא לפחד מחוסר הידיעה. (עוזר, נכון? )

הדבר הבא שתיארת זה החוסר נוכחות, תחושה משונה שאת לא מכירה של לא כאן. משהו שקצת קשה להסביר אבל שאת מרגישה אותו חזק. אז נכון אני לא בטוחה במאה אחוז שהבנתי, אבל אני מבינה שאת מרגישה מוזר. 

חשבי, למה את לא מאמינה לאנשים כשהם אומרים לך כל הכבוד? לי הייתה סיבה שבגללה היה לי קשה לשמוע כל הכבוד, אני משערת שהסיבה שלך שונה משלי, אבל אולי מה שאמרתי לעצמי יכול לעזור לך- אנשים שאומרים כל הכבוד הם ממש ממש שליחים של הקב''ה, הקב''ה נתן להם את הפירגון בפה כדי לחזק אותך. בין אם מגיע לך או לא. את צריכה לשמוע את הפירגון הזה כדי להתחזק. הקב''ה עוזר לך בכזאת קלות להתקדם, אל תדחי את זה! 

מאיפה זה בא לך? תשובה אין לי. אני תמיד אומרת שדברים כאלה מגיעים בגיל ההתבגרות כי זה גיל של גיבוש עצמי. ולפני גיבוש הרבה פעמים יש קצת פירוד, סמטוחה בלע''ז.

אל תיכנסי לעצבות, הישארי חזקה! את חזקה!

אשמח מאוד לדבר איתך באישי, ומקווה שנגעתי ולו בקצת בנקודות שהעלת.

ב''הצלחה רבה יקירתי!

תודה רבה ענקית לכולכם=] עזרתם מאוד...!!בל"חית
אחות.. דניאלה .ד.

הימים האלו שקשה לנו כל כך כי הכל בירידה..

זה יותר במוח מאשר במציאות.

ימים של ניסיונות קשים מהרגיל.. ימים שבהם את מוכיחה את האמונה שלך

ואהבה שלך לבורא.

אני בטוחה שהוא גאה בך.. יודעת למה? כי את עומדת בזה יופי, ממשיכה הלאה וזה מדהים.

המציאות היא בעיקר בראש ד' קרוב אלייך הרבה יותר משאת מרגישה.

תמשיכי להיות חזקה! צדיקה.

היאוש לא יפיל אותך.. את חזקה הרבה יותר

אולי באמת זה ההוא שהתחיל לדבר מתוכךדניאלה .ד.

ולערער אותך..

משהו שכתבתי שנה שעברה

יאוש- השם השני של יצהר (יצר הרע)

תקראי קצת ספרים של רבי נחמן מברסלב..ירון קורצן

על שמחה... אולי זה יעודד אותך

אוי. זה כ"כ מוכרבתותי

גם אני עכשיו בכזה מצב......................

אני לא אפרט כי אין לי כוח לכתוב הרבה אבל אם את רוצה "להחליף חוויות"-את מוזמנת בשמחה באישי

איך אני מתמודדת?

לא יודעת.................

יש כל מיני דברים שאני מנסה אבל לא נעים לי לספר על זה בפורום פתוח-לא משהו בעיתי פשוט עלולים לקפוץ עלי.....

כל הכבוד שזה מה שאתן חושבות בכאלה מצבים..טובי =][=

|מקנא| טוב זה קינאת סופרים אז מותר..

איך אפשר לא להתייאש?! זה אנושי ביכלל?

צריך לזרום עם החיים ןלשמוחפורר

גם במצבים הדפוקים בחיים צריך ללמוד איך לצאת מהם אבל בכל התהליך צריך גם לזרום עם החיים ולשמוח בכיףף בלי דאגות על מה שהיה!!!!

הכל יעבור בעזרת ה' זה תקופה כזאתידיד
וואו, זה ממש מזכיר לי את התקופה.....אביה...

אוקיי. אל תפחדו, אבל הייתה לי תקופה שהייתי בטוחה שאני עומדת למות עוד שניה בערך.

כל הזמן חשבתי על רמזים שהנה, עוד שניה אני לא פה...

הייתי בטוחה שעוד שניה מחבל מתאבד לידי, מכונית דורסת אותי, אני מקבלת התקף לב וכו'....

הייתי גם כל הזמן מדברת על מוות וחברות שלי רציני פחדו ממני...

פעם אחת לפני מבחן אני וחברה דיברנו, ואז אמרתי "יכול להיות שאני בכלל לא אהיה חיה במבחן..."

קיצור, שריטה רצינית.

והנקודה היא - שב"ה עבר לי

בואו ספרו לי על זה בתורנשמה שלי!!=]

אח שכבר שבוע לא ישנה בלילות ובוכה...

לא קראתי את כל התגובות אבלל...אנונימי (פותח)

מה שבל"חית כתבה לדעתי זה אופייני ל"גיל ההתבגרות" וזו תקופה כזאת שעובת עם הזמן....

אני ממש מזדהה איתךקאפחית

היי

גם לי זה קורה שאני עושה ועושה ומשתדלת ובסוף הכל נהרס ...

למשל ניקח את דוגמת המחשב שבאמת שמשעמם אפשר להגיע לדברים לא טובים

באינטרנט ובאמת שנסיתי להיגמל מזה כמה וכמה פעמים.

היתה תקופה שלא נגעתי במחשב אבל מתישהו כבר ממש שיעמם לי אז חזרתי ועכשיו אני רק מחכה שאני אלך כבר לאולפנה שתמלא לי את הזמן..

אבל אני מציעה לך לנסות לתגבר את עצמך בלימוד תורה ולנסות לדבר עם הקב"ה ולבקש ממנו שיעזור לך

זה ממש עוזר ...

מקווה שעזרתי..

לפעמים יש תקופות כאלה...תהילולאחרונה

אולי תנסו להסתכל על החלרים שכן הולכים...

לפעמים זה מעודד..

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך