תותחים!!!!! סוף סוף משהו משמח
זה עשה לי את היום!!!!כל הזמן שמח
איזה שפיציםםם!!גלוק17
יווו גם לי
אביה7
שיא התותחחים!
מגיע לו, נקווה שהוא ילמד לאט לאט עם מי לא מתעסקים ![]()
ועל זה נאמר: "אוי לרשע ואוי לשכנו" (איפהשהו באבות)האדמו"ר מצנעא
יכול להיות שהם לא כאלה תותחים?~nhykb~
יכול להיות שאם הוא היה מוזמן לחתונה- הוא היה רצוי בה על ידי המארחים?
מנהסתם הם הזמינו אותו כי הם רצו שהוא יהיה (ולא רק מתוך נימוס, אלא בגלל שהם באמת חברים או משהו)
אם הוא הלך בגלל "אנשי הימין"- א. אולי זה ציער את בעלי השמחה?
ב. אולי זה גזל מכיוון ששילמו בשבילו על מנה וכו'?
אני לא חושבת שצריך להכניס פוליטיקה לכל דבר.. אני מאוד מצטערת.
אבל אם לי היתה חתונה, ואני מזמינה למשל את שכן שלי שהוא כתב שמאלני בהארץ, וגם את החברים הימנים שלי, אני ממש לא ירצה שיתחילו שם וויכוחים פוליטים וזה ייגמר בזה שהוא יעזוב את החתונה...
זה רק אני או שזה קצת מזכיר את הסיפור של "קמצא ובר קמצא" הידוע לכולנו עוד מימי הגן, כאשר פה המגרשים הם לא המארח אלא האורחים האחרים?
אולי לכזה רשע לא דופקים חשבון..?!?!?אלירז
למה כואב לך על המארחים יותר מעל כבוד התורה ומכבוד כל אותם האנשים שהוא רמס??
תשימי את עצמך במקום של האורחים~nhykb~
את באת בשביל המארחים. בשביל חתן וכלת השמחה.
בדיוק כמו שלא תבואי ותעשי מה שבא לך מכיוון שאת רק אורחת.. ככה גם פה.. במיוחד אם זה יפגע במארחים.
אם את יודעת שלא תתאפקי, או שיש שם מישהו שהוא לא לרוחך ותצטרכי לפגוע בו (כי זאת כבודה של תורה.. ) אז פשוט אל תבואי לחתונה.
דרך ארץ קדמה לתורה. קודם תהיי בנאדם, ותתיחסי אליו בתור בנאדם, אחר כך נדבר על תורה.
לא נראה לי שידעו מראש.. לפי הכתבה זיהו אותו בחתונהאלירז
עצמה.
ואני מצירה על חתן וכלת השמחה שאלו אורחיהם.
גם אם זיהו בחתונה עצמה-~nhykb~
דרך ארץ לא יזיק לאפאחד.
דרך ארץ קדמה לתורהשי"מ
כי היא יסוד לתורה אבל התורה זה העיקר וזה רק בגדר הכנה לתורה כמו שעושים יסודות לבית אבל הבית עצמו זה העיקר. כל בריאת העולם היתה בשביל א. ישראל ב. התורה. ואם אין כבוד לתורה אז גם הדרך ארץ היא כלום. כמו שאנשים עושים צמות ונהים עצבנים וכועסים על כולם. הוא יש כאלו מקפדים בעניני חסידות ושוכחים את ההלכה. לכן אם יש ביזוי לתורה אז כן צריך לבייש את האנשים האלו.
שאלה לי אליך -מחפש את האור..
נניח ועילת על טרמפ.
עכשיו, מה את עושהאם אחת מהדברים הבאים מתממשים:
1. הנהג פותח רדיו על התחנה הכי שמאלנית בארץ ומתחיל לשמוע דיון נאצה על המתנחלים.
2. הנהג מתחיל לדבר בפלאפון עם מישהו ומתחיל לקלל ולהשמיץ את המתנחלים.
מה את עושה?
תשובה שלי - מקסימום מבקשת לרדת מהאוטו, אבל בשום פנים לא מבקשת שיכבה את הרדיו או שיפסיק את השיחה, או מעצבנת אותו בקשר לזה... יש כללים בעולם היהודי ואחד מהם הוא שכשאתה אורח אתה לא יכול להרשות לעצמך לעשות כל דבר, גם אם לדעתך זהו בשביל כבוד תורה, או בשביל לפגוע ברשע שפוגע בישראל - לא מתאים לך, תעזוב אתה בעצמך את המקום - מי שמך לשוטר להחליט בעבור בעל השמחה למי מתאים להיות כאן ולמי לא? בעל השמחה מחליט, ומי שמתערב לו בהחלטה, לדעתי נחשב כגזלן ממש!
זה לא דומה^^^כל הזמן שמח
יש כלל ויש פרט.....
במקרא שאתה מביא זה לא יעזור לבקש ממנו וגם אם כן הוא אדם פרטי אבל במקרא של שי ניצן זה מחאה ציבורית כללית ולכן זה דוחה את ההפסד הפרטי...כמו שמותר לחסום כבישים(ר' אברהם שפירא אמר)נכון יש להאדם כאן נזק אבל לפעמים הכלל דוחה את הפרט.
ממלכתים למה אתם תמיד נגד הדברים שאנחנו עושים על כל דבר יש לכם הערות נמאס !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני חוזר ע הכותרת הקודמת - לא לא לא.מחפש את האור..
העניין כאן הוא לא לגבי שי ניצן, עליו באופן עקרוני אין לי בעייה שתעשו לו בעיות - העניין הוא בעלי השמחה שהם כן, מה לעשות, פרט. ואסור לתת ל"כבוד הכלל" לרמוס את "כבוד הפרט", כי אז אבדנו...
ביום שבו אלוקים ימנה אותך להיות הסגן שלו להחליט למי להרוס את החתונה ולמי לא (ואתה לא יודע מדוע ביקשו בעלי השמחה משי ניצן לבוא וכמה זה היה חשוב להם, ואתה לא יודע מה הם הרגישו כשהוא עזב בצורה הזאת...) - תודיע לי, אני הראשון שיכנע למרותך.
אני מרגישה שקדושת הפרט כאן היא בעייתיתאלירז
[לגבי הטרמפ. לפחות יש לאותו שמאלנצ'יק זכות שהעלה אותי. ואני חייבת בכבודו על כך]
כאן בשמחת החתונה-
אם החתן והכלה יודעים שיש להם חברים פאנאטים. אז שידאגו להרחיק בין שי ניצן לבינם
או לא להזמין את אחד הצדדים..
קיצור קצת זבש"ם.
אני בטוח שהם לא הושיבו אותם באותו שולחן...מחפש את האור..
ובנוגע לחופה - הם לא יכולים כל כך להחליט איפה יעמוד כל אחד... נדרש איפוק עצמי מכל אחד מהצדדים...
ולא להזמין אחד מהצדדים כבר מזכיר לי משום מה כל כך את הקטע של קמצא ובר קמצא, כמו שאמרופעם, רק ש"בעל הבית" עכשיו כאן הוא האורחים... תמיד הזדעזעתם שהעיפו את בר קמצא מהמסיבה שארגן בעל הבית - אבל זה דומה בדיוק למקרה כאן! האוחרים העיפו את שי ניצן מהחתונה, כי לא מתאימות להם דעותיו, וכי הם חושבים שהוא עוכר ישראל. אבל מי ערב לכם שזה לא מה שחשב בעל הבית על בר קמצא? הרי הוא שנא אותו כנראה מסיבות מוצדקות לטעמו - ובכל זאת הוא בסופו של דבר גרם לביזיון הזה...
תחשבו על זה...
קמצא היה עני מרודצעיר רענן
שסילקו אותו רק בגלל היותו עני ולא במעמד הראוי..
את שי ניצן סילקו בגלל שהוא מתנכל לתורת ישראל.
^^ וגם לא סילקו אותו, הוא היה יכול להישאר..אביה7
תעשי לי טובה...מחפש את האור..
אם זה לא נקרא לסלק, אז אני לא יודע מה זה כן לסלק... להיתמם ולהגיד שאדם יכול להחליט ככה, זה לטמון אתה הראש בחול. כשמציקים לך אתה מבין שעדיף לך ללכת - אבל זה בגלל מי שמציק, לא בגלל מי שהציקו לו...
מותר לסלק אותו....יהודי מרמ"ג
הבן אדם הזה פושע! וכמו שאם היית עולה טרמפ על רוצח היית מסגיר אותו, אז גם כאן אותו דבר.
^^^^^^^^^^^די"מ
ומאיפה הבאת את זה?מחפש את האור..
הסתכלת במקור לפני שאמרת את זה?
כי להזכירך, בר קמצא הסכים לשלם על כל הסעודה הענקית, כך שלא נראה לי שהוא היה כ"כ עני מרוד (אלא אם כן בימים ההם היה משכנתא של מזרחי טפחות ואז זה כן הגיוני) - ובכל מקרה, מצוין במדרש במפורש שבר קמצא היה שנוא לבעל הבית - לא שהיה עני מרוד...
סיפורדי"מ
פעם איזה שני חברה עלו על טרמפ והתחילו לקלל את כל ראשי הממשלות למינהם
ביקש מהם הנהג להיות בשקט אמרו לו:אתה נהג תנהג
לענ"ד זה ממש לא בסדר..אביה7
אני גם לא חושב שזה בסדר אבל זה עדיין מגניבדי"מ
לא מגניב בכלל. חילול ד' גדול.האדמו"ר מצנעא
זה סיפור שרץ אני בכלל לא בטוח שהוא אמיתידי"מ
אם אתה חושב שזה מגניב אז משהו אצלך לא בסדר.מישהו10
ודרך אגב, אני לא סובל את החתימה שלך.
למה אתה שונא את החתימה?כל הזמן שמח
היא יותר מידי יהודית בשבילך?
בדיוק להיפך. היא יותר מדי לא יהודית בשבילי.מישהו10
מה לא יהודי בה?די"מ
תודה רבהדי"מ
אמרתי כבר - אוי לרשע ואוי לשכנו!האדמו"ר מצנעא
גם כן! אם אתם כאלה "אנשים הגונים" נגד המחאה המאד..רמ"ג
(והיופיוף ישלים) אז לכו קצת קדימה היהיו עוד יותר הוגנים ותתחילו לדבר כשתראו מה האיש הזה עושה....
כמה שעמ"י יכול להיות מזוכיסט! נזעק על עצמו נגד עוולתו שכל העולם עסוק בלהציק לו! ממש "כבשה הוגנת" בין שבעים זאבים... עוד מעט גם לא תסכימו שנילחם בערבים אם יהיה להם כמות נשק פחותה מאיתנו.....
ככה יעשה לאיש אשר רודף את תורת ישראלמנחם בן דב
התורה לא תניח לו
יצאתם מפרופורציות.בת שמש
הבנאדם ממלא תפקיד, לבנאדם יש דעות שונות משלכם, נו אז מה??
תנו לו לחיות!!!
לא יצאנו מפרופורציות.אבגדה
הבנאדם מועל בתפקיד, לבנאדם יש דעות שונות משל התורה, נו אז זהו!!
למה שנתן לו לחיות???
תפקידו בעולם-לעבוד את ה'!!!
הוא לא מאמין בזה.בת שמש
אתה לא יכול לעשות חשבונות לכל העולם,
אתה לא יכול!!!
הוא דתי והוא מאמין בתורת ישראל וברבניהמנחם בן דב
וחוצמזה, מה זה קשור??
זה חידוש הלכתי?יזהר
גם אדם שלא מאמין בשמירת שבת פטור מסקילה ומכרת?
עובדה: אתה לא סוקל אותו.בת שמש
בימים בהם נהגו סקילה, כל היהודים האמינו בקב"ה.
אפילו המתייונים האמינו בתורה.
היום המצב הוא לא כזה, ואכן- אין עונשים כאלו.
לא כל היהודים האמינו בקב"ה, גם אז...האדמו"ר מצנעא
ואת לא יכולה לבטל מצוות עשה מדאורייתא, של דין צדק, כיוון שלא מאמינים בקב"ה... למרות ששמעתי שרבי ביטל את העונש של הסוטה כי היו כ"כ הרבה סוטות שזה ממש הרב כמות נכבדת מעמ"י. אבל זה כמובן היה עם סנהדרין שיכולה לבטל מצוות כהוראשת שעה, אבל לך יש סנהדרין?! כאשר יבוא המשיח, אם אדם לא מאמין יחלל שבת את חושבת שהוא לא ייסקל?! ייסקל גם ייסקל!
והמסקנה שלך שגויה בעליל...האדמו"ר מצנעא
אין עונשים כאלה כי אין סנהדרין קטנה ק"ו גדולה, לדאבוננו, אבל כשיהיה בעזהי"ת במהרה בימינו, יהרגו.
תביאי הוכחה שהמתיוונים האמינו בתורה.צחקן
מילוי תפקידו הוא בכך שהוא מבזה את התורה הקדושה?!האדמו"ר מצנעא
הבנאדם הזה לא באמת ממלא את התפקיד שלו! הוא משתמש בתפקיד שלו כדי לבזות את התורה הקדושה, ולזה לא ניתן יד! נמחה! במדינת ישראל לא יעבדו מבזי ת"ח! וזה כולל עוכרי ישראל כמו טיבי שלא ראוי לחיות כאן אך ורק על מה שהוא אמר על הרב עובדיה, על אחת כמה וכמה על מה שהוא עושה (ק"ו על העובדה שאסור לו לחיות כאן לפי ההלכה...)!
גם הנאצים, להבדיל, מילאו תפקידים.רחלקה
בעזהי"ת.
אז מה?
יש דברים שהם לא לגיטימיים.
הנאצים פגעו באדם כאדם,בת שמש
אבל התורה לא נתפסת כדבר לגיטימי בעיני כולם.
מה פתאום?יזהר
סתם העללות שוא. הנאצים לא פגעו באדם כאדם. הם באו במטרה קדושה לטהר את העולם מהזוהמה היהודית. כל זה על בסיס משנה סדורה ועמוקה בשם "תורת הגזע", שבבסיסה עומד הדארוויניזם החברתי.
לנאצים הייתה משנה סדורה, ומעשיהם נתפסו בעניהם כמלאכת קודש, על טהרת המוסר, כפי שהם הבינו אותו.
ולמה אני אומר לך את כל זה? כדי שתביני, שהמדד לאמת והמדד למוסר הם התורה הקדושה בלבד. התורה שעל פיה נברא העולם והוא קודמת לו. היא יכולה להתפס כדבר לא לגיטימי בעיני מאן דהו, אבל היא עדיין האמת המוחלטת.
את יכולה לחפש הבדלים עקרוניים בין תורת הגזע הנאצית, לבין המוסר היהודי, אבל בסופו של דבר, ברמה הפילוסופית, תשארי ללא תוצאות. יש הבדל אחד ויחיד: התורה היא מת, הנאציזם הוא שקר. זה הכל.
*אמת לא מתדי"מ
ודאי...יזהר
מאי נפקא מינה? אין כזו.האדמו"ר מצנעא
התורה מחייבת גם את מי שלא מאמין בה.
הדוגמה פסולה מיסודה.האדמו"ר מצנעא
'אותו האיש' (אני לא מסוגל לעלות על דל שפתיי את שמו ר"ל) הוא מבזה ת"ח, ועושה הפוך ממה שפקדו עליו.
מה ביג דיל?אורח בעולם
איזה תותחיייםםםם!!אורייןאחרונה
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7