אני בטוח שרובכם יקרא ויגיד "עוד איזה חפרן" אז אני כותב לחלק שכן יתעניין..
הייתי בגבעות במשך שנים בניתי לא מעט ואז השתנתי התרחקתי מהגבעות מעט לא שהייתי אנטי אבל הבנתי שטעיתי בהרבה דברים המדינה היא המדינה שלי!! הצבא הוא הצבא שלי!! הארץ היא הארץ שלי!! והתורה? היא התורה של כולם ערבים ויהודים דרוזים ושאר הגויים (כן התורה מצווה גם את הגויים בדיוק כמו היהודים הם בחרו שלא להקשיב יש גויים שבחרו שכן..)
ברגע שכבר לא הייתי ב"ראש שלכם רובכם נטש אותי זרק הפסיק לדבר והתחיל לזלזל היום אני כבר לא דתי לא בראש שלכם
פגעתם בי כחבר'ה
ואז הבנתי יש בחבר'ה שלכם כלכך הרבה שנאה על חיילים על ממשלה על מדינה על ערבים על שמאלנים על הרוגים על אי צדק על חוסר שיוויון שבעצם שכחתם את העיקר..
הקב"ה העניק לכם הרבה מתנות ואתם לקחתם אחת והפחתם אותה לעיקר את ארץ ישראל שזה דבר גדול וחשוב אבל מה אם כבוד לאחר? מה אם כבוד לחייל בתור בנאדם.. מה אם כבוד לחבר שישן איתך בגבעה חי איתך שנים ופתאום כשהוא חילוני הוא כלום.. הוא צריך שלמוע יום לפני החתונה שלך שאתה התארסת לפני חודשיים...
הקרבתי הרבה למען הארץ וכלום למען הזולת כלום למען המדינה (ולא משנה מי שולט בה היא שלכם) ולעולם לא יהיה לכם שקט לעולם לא יהיה לכם אהבת ישראל לעולם לא יהיה לכם תורת אמת תורת חיים!!
חלקכם אוהבים לצעוק "כהנא" אבל שוכחים שהרב כהנא תמך במדינה הורה לתלמידיו להתגייס חגג יום העצמאות אם הלל ולא שנא ערבים!! הרב כהנא פשוט אהב יהודים כל מעשין לא באו משנאה אלא מאהבה וזה זה שחסר לכם אהבה וכבוד לזולת..
נפגעתי אני כבר לא מתכוון לחזור אתם יכולים להמשיך להתקשר לבקש תרומות או מעשרות תשכחו ממני אני הבנתי מי אתם לא כי אתם אנשים רעים סתם כי יש בכם שנאה!!
בציבור החילוני יש לא מעט חסרונות אבל מעלה אחת ששווה פי מיליון יותר ממעלתכם במלחמה על שלמות הארץ הציבור החילוני מקבל כל אחד בכל רמה בכל שלב בחיים לא נוטש חברים אפילו אם יחזרו בתשובה אפילו אם ישתנו יש להם כבוד לזולת לעצמם למדינה אפילו שהם ימנים פי מיליון ממכם (וצאו מהסרט יש יותר מהשומרון כמו "לוחמי ציון" וישראל שלי" לדעתי הרבה יותר קרובים לאמת ממכם..
צאו הגאווה ש"אני מבין אני יודע" צאו מהשנאה לחיילים מהשנאה למדינה עשו את עבודתכם מאהבה לאדמה מאהבה לחייל מאהבה למדינה וכן לפעמים מתוך אהבה רבים אבל באהבה במיתון ובכבוד.,..
אני המתלש"ע (מתנחל לשעבר)..
רציתי להעיר כמה הערות "בונות"אנונימי (פותח)
יש בידך טעות, מאנחנו לא שונאים חיילים אנחנו פשוטנעלה ונבנה
חושבים שמן הראוי בגירוש שהחייל יסרב פקודה וחייל שאינו מסרב פקודה הינו רשע ורשע אנחנו רשאים לשנוא.
אני לא בטוחה שאתה מכיר את כל החבר'ה..אלירז
הכרת חבר'ה מסויימים מאוד..
חבל להכליל את כולם באותה קבוצה...
המדינה הזו - זו המדינה שלי!!
ואני אוהבת אותה ומוכנה להקריב הכל למענה!
כנ"ל הצבא! כנ"ל חילונים, חרדים וכו'..
ערבים - לא יודעת אם אפשר להגדיר כשונאת במובן ה"שנאה" הקטן של בני אדם
הם אוייבים ושונאים של עמ"י > משמע אויבי ה'..
ו"משנאיך ה' אשנא"
אני חושבת שדווקא יש לנו הרבה אהבה..
הרבה אהבה לה' יתברך, לתורה ולא"י.
שאנחנו מוכנים ללכת בשבילו רחוק וגם לסבול.
טבעי שמישהו שאוהב מאוד - יהיה גם קנאי לאהוביו.. וידאג להם.
אתה אולי מפרש את זה כשנאה.
ונקודה למחשבה:
אם אחרים לא הולכים על פי האמת , זה אומר שאינך יכול לחיות את דרך האמת שלך לבדך?
אם יש לחבר'ה שנאה - אתה לא יכול לחיות את אותה דרך אמיתית בלעדיה?
אלירז שמחת אותיאנונימי (פותח)
שיש עוד אנשים שיש להם אהבה בדרך ונכון וטבעי שמתוך אהבה תבוא גם קנאות כמו אם מישו יפגע בחברה שלי אני "יטפל" בו לא מתוך שאני שונא אותו אלה מתוך קנאות למה שייך לי ואני אוהב אותו ואקריב למענו הכל..
אבל.. הייתי איתכם חייתי איתכם 5 שנים הקמתי כמה גבעות נלחמתי לא מעט בחייליםישנתי כמעט כל ה5 שנים האלה איתכם בגבעות אכלתי איתכם והייתי איתכם בזמן מכות אם ערבים חיילים יס"מ דוצים ושאר חינג'ורים ותגי מחיר
זכורים לי הרבה דברים טובים אך לא מעט דברים רעים..
ואני מסכים איתך לאהבה לה' ולתורה אבל חושב שארץ ישראל זה לא אהבה או קנאות הפעולות שלכם זה שנאה למי שאינו אוהב את ה' והולך בדרכיו
אין לכם שום רגש לאחר לשונה לחילוני למזרוחניק (ככה אתם מכנים את המגזר הזה בפורום בתור שם פוגעני אני מכנה בתור שם כבוד..)
כמו שהיה איתי נהייתי חילוני אני כבר לא שווה הזמנה לחתונה הודעה על אירוסין דיווח על פינוי ושאר דברים ופעילות פתאום יש עלי שמעות שיקריות וכשאני פוגע מישו הדיבורי אלי הוא בזילזול אם הערות פוגעיות
אבל להתקשר לבקש תרומה זה עושים הכי נחמד שיש.. )-:
וסתם הערה אם המדינה שלך למה יש לך בחתימה "מדינת הציויינים מתפוררת"?
אני ציוני גאה אוהב את הארץ והעם!! העם כי הוש שלי ולא משנה אם יש שמאלנים או ימנים אתיופים או ערבי שהתגייר אני אוהב את כולם כי הם חלק מני חלק מעמי!!!
ובקשר לנקודות למחשבה אני יענה בקצרה לא רוצה להכנס היותר מידי..
נכון שאני יכול לחיות את חיי בדרך הנכונה לבד אבל מה יהיה אם ילדי שיושפעו מהחברה? אני לא רוצה שהבן שלי ירביץ לחיילים ברמות שאני הרבצתי מתוך שנאה יוקדת...
אני מעדיף להרחיק אותו לצד השני שם הכל שקר הוא יחפש אמת וימצא את האמצע אני מקווה
וחוצמ"ז שאני כבר כ"כ פגוע ממכם שאני מעדיף לא להיות וזהו..
וואו...אלירז
ככה:
> לגבי החתימה, זה שיר נחמד.. מבחינתי ציויינים זה גם אני.
[כל בוקר - ותחזינה עינינו בשובך לציון.. פטריוטיזם והכל..]
מה לעשות שהמדינה מתפוררת אם לא נעשה משהו?
> כואב לי לשמוע שהחברים שהיו לך - כנראה אינם חברים! ולא נשמעים יותר מדי בני אדם..
אני מכירה הרבה חבר'ה מהגבעות שחזרו בשאלה וחתכו לצד השני בהמון נושאים ודעות
והם עדיין חברים של כולם..
אפילו אני יצאתי עם חבורה שלימה של חבר'ה.. כולם חברים טובים ואוהבים
חלק גבעוניסטים ונשואים. חלק כבר חילונים עם חברה שהביאו איתם.
גם חברות שלי.. שהיום רחוקות מהדת, היו איתי ונהנו מאוד.
היתה שם אהבה גדולה בין כולם.. לא יודעת מה איתך..
אבל כדאי להצמד לאנשים הנכונים בחיים!!
כנ"ל לגבי הילדים. תמצא חברים אמיתיים ובני אדם.
מי שמצוות בין אדם לחברו שלו מתוקנות - רק הוא דוס אמיתי!!
השרשור הזה הטריד אותי כ"כ שחשבתי היום מה מציק ליאלירז
ונזכרתי-
שבתחילת התיכון, אני יחד עם עוד בחור, החלטנו להידסדס [מלשון להפוך לדוסים]
והתחלנו את כל הקטע של הגבעות וכו'..
המעניין הוא שדווקא החבר'ה המזרוחניקים שלו [שאתה מכנה בשם כבוד..]
- הם אלו שדחו אותו והיו מגעילים אליו מפני שסטה מהמסלול שלהם..
אלירז!!!!!
מצחיק מה שכתבת שהמדינה זה המדינה שלך ואת אוהבת אותה ובחתימה שלך כתוב "מדינת הציוניים מתפוררת..."
אז....... בחיית דינק אז אל תדברי יפה סתם, כל הצחוקים האלה והבדיחות של החבר'ה (שאני מכיר, ואני מכיר הרבה!)מהגבעות מאוד רדוד מהבחינה של מחשבה והתבוננות אמיתית אלא סתם דיבורים באוויר(כמו בני עקיבא...) ושנאה ושנאה וזה שקר ! צאו ממנו ! תחשבו מה ה' רוצה מעבר לא"י היקרה! והיא מאוד יקרה! מה העיקר!ב ומה יותר טפל ! רצון ה' זה אהבה ופחות חצוניות והתלהמות ושנאה רוצים בירור אמיתי ... ו... תהיו כמו רבנו מרדכי אליהו זצוק"ל- להוסיף אהבה ופשטות (היה שותף בהגנה על ירושלים במלחמות ורצה להיות מחובר לחיילים ולחזק את מדינתנו!) ולא שיחק אותה והיה נבדל ופרוש וגם שהיה לו דברים למחות עליהם מחה!! אבל בדרך ארץ ובאהבה תפסיקו לשנוא!! שקר!
כפרה- א. את לא יודעת מי אני ומה דעותיי!!אלירז
ב. אני מדברת מאוד לא יפה כשאני רוצה, ואם אני מדברת יפה - סימן שזה בדיוק מה שאני חושבת!!
ג. לא קראת כנראה את כל המשפט שלי.. אני ציונית!! ואני אוהבת את המדינה.. מה לעשות שהיא בדרך להתפוררות?
חלילה וחס ושלום! היא לא תתפורר, בעזהי"ת!האדמו"ר מצנעא
שהממשלה תתפורר! ![]()
עצוב לקרוא את הדברים שלך.מישהו10
אבל מההתרשמות שלי מהפורום, אני בספק עד כמה יש כאן נכונות לקבל ביקורת.
אאוץ'!אלירז
אפילו אם יחזרו בתשובה...?האדמו"ר מצנעא
אחי, נראה לי שמרוב ביקורת שיש לך על הציבור שלנו (אתה מכליל את כולו בתוך 'נוער הגבעות', מה שכולל רק כהניסטים וחב"דניקים הזויים...), שכחת את הביקורת על הציבור החילוני.
לא כל הציבור שלנו הוא רק נוער הגבעות (אני פשוט מתעב את המושג הזה...). יש עוד הרבה סוגים וחוגים. ביניהם ממלכתיים סטייל הרבנים טאו ואבינר, שאלה אוהבים חיילים יותר מהאמהות של החיילים...
אכן, המדינה היא מתנה. נראה לי שאתה נקשרת אל החבר'ה היצהרניקים... אז ככה, לא פוסלים את המדינה עקב שטויות שהממשלה עושה. יש להפריד את המדינה מהממשלה, וממילא כאשר תהיה לנו ממשלה של אנשי חיל, יראי א-לקים, אהבי אמת ושונאי בצע - היחס יהיה שונה. רק כצל'ה!
אני אישית טיפוס הפוך לגמרי מאיך שאתה הצגת את כל הציבור שלנו... ובאמת שאתה הכללת סתם.
אתה צודק..חלקית..ירון קורצן
דרך ארץ קדמה לתורה.. אנחנו לא שונאים חיילים או את המדינה וכו' (גם אנחנו אומרים הלל וההורים שלנו משלמים מיסים וחיים תחת שלטון מדינת ישראל...) אבל שאמרת שלקחנו רק דבר אחד מהתורה.. את המצוות שקשורות לארץ וכו' זה לא נכון כולנו עדיין שומרים שבת ולובשים ציצית וכו' פשוט על המצווה הזאת יש הכי הרבה מאבק ואם לא נשקיע מאוד מאוד ערבים ישתלטו לנו על שטחים לכן במצווה הזאת אנחנו משקיעים!! (ואני לא מדבר רק על התנחלויות ומאחזים.. גם ביפו רמלה לוד ועוד הרבה יש השתלטות של ערבים). וצריך הרבה מאמץ במצווה הזאת ספיציפית כי עליה יש הכי הרבה מאבק.. אם לא תשמור שבת המצווה לא תעלם אבל כשיפסיקו להילחם על הארץ הערבים ישתלטו פה..
לפי כל הדברים שאתם אומרים..מישהי=)
אפשר להבין אתכם בצורה לא נכונה. להיו נוער גבעות זה רע? זה בדיוק אותו דבר להגיד ש.. להיות דתי זה רע.. לא יודעת זה נשמע ממש פוגע!!!!!!!!!
וחוץ מיזה מי שאוהב את א"י חייב להכליל בתוך האהבה גם את הגבעות. וקראתי פה שאתם אוהבים את כולם אבל זה נראה שאתם מוציאים את אלו שמוכנים למות בשביל הארץ את נוער הגבעות. ולפי דעתי אני אהיה גאה לשמוע שיקראו לי נוער גבעות. גם אם תעשו זאת בתור גנאי. אוהבת את עמ"י!
למה? מי אמר שצריך לשמור איתך על קשר?יזהר
איפה כותב שאסור לפגוע בך?
(זהו מהלך מתודי. נא לא להפגע)
התורה הקדושה!!אלירז
ואני כן...אנונימי (פותח)
אני שונא ת'מדינה היא לא המדינה שלי המדינה שלי פירושה מדינת הלכה ואת זה המדינה לא רוצה... כול קשר ביני לבין המדינה אינו מקרי בהחלט!!!!
זה לא אומר שאני לא ישתמש לצורך הענין באגד או בכבישים שהם בנו מכיוון שכתוב " ויונצלו את מצרים ..."
מי שהקים את המדינה היה כופר גדול לכון שהרב קוק אמר עליו שיש לו ניצוץ של משיח בן יוסף אבל זה לא הופך אותו לצדיק אלא להפך הוא רשע ושכול מי שקורא את השורות האלה ישאל את עצמו האם אבות אבותי התפללו... חלמו... נהרגו... נירצחו ... בשביל מדינה כזאותי .... זה הפסגה של החלומות שלהם .... ניראה לי התשובה תהיה לא באופן מושלם....
גם אם נתחיל לספור את הפשעים שלהם לא נגמור מחר ... וזה לא אומר שאני לא אומר תודה לקב"ה על זה שהתקדמנו בגאולה הרי מגלות של גוים נכנסנו לגלות של יהודים ... עד כן המדינה ...
לצבא אני לא הולך להתגיס ולא רק משום שהצבא כיום פוליטי אלא בעיקר שזה לא צבא יהודי צבא יהודי מלמדים לתקוף ולא להתגונן לשלוח חילים ולא לשלוח דמוי חילים .... ובקיצור המוסר מלחמה שלו לא מוסר מלחמה יהודי ,אין שום מצווה ואפילו זה עברה להרוג סתם ערבי אבל במלחמה אין פשרות אם אני נילחם נגד ערבים אז כול הערבים שווים בעיני באותה מידה אני (לצורך הענין בתור מפקד)לא ישלח חילים לכפר ערבי ויגיד להם לבדוק לפני שאתם יוראים שזה לא חף מפשע אני במלחמה ובמלחמה אין כזה דבר חף מפשע ולצערינו הערבים יכולים ללמד אותנו מהו מוסר מילחמה .... הוא (הערבי) מבחינתו הורג את כול היהוד' מה אכפת לו אם קוראים לו משה או לוי הוא יהוד' וביהוד' אני נלחם אז יאללה ....
סתם כך אני אני נימצא בגבעות באופן קבוע אני אומר לך אני אוהב את כול החברה והם אוהבים אותי (לפחות אני מקווה) ואני שומר על קשר גם אם כאלה שכבר עזבו גם אם כאלה שהלכו לצה"ל... ואצלי הם לא פחות מימישהו קבוע במאחזים... לילה טוב ואם יש לך דברים נגד החברה תגיד אותם בהתחלה אחרת אתה שומר בלב זה מתבשל ובסוף מתפרץ ואז יותר קשה לחזור אחורה ....לילה טוב
הרב קוק לא אמר שהוא משיח בן יוסףדי"מ
דומני שכן.האדמו"ר מצנעא
אחד שכזה2 - עשה לי טוב אחי, תקרא את מזמור י"ט למדינת ישראל של רבנו הרצ"י, אוקיי?...
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=218&id=2022&q=
הרצי"ה והרב קוק היו מאד שונים במיוחד בנושאים האלודי"מ
"אני ההמשך האבסולוטי של מרן אבא זצ"ל!" - רבנו.האדמו"ר מצנעא
מאוד שונים?! סליחה?! רבנו היה ממשיך דרכו של הרב זצ"ל! הוא לא סותר בכלום את הרב זצ"ל!
פעם רבנו כתב מאמר חריף בעיתון נגד איש ציבור כלשהו, והוא כינה אותו "בעל הגויה". אות ואחד אמר שהרב זצ"ל לא היה עושה דבר כזה. רבנו היה בסערת רגשות! כיצד ניתן להגיד דבר כזה! מיד רבנו רץ לארגז של פרסומים ישנים עם המון כתבים ישנים, והוציא משם עיתון ישן, שם הרב זצ"ל כינה מישהו אחר "בעל הגויה". מה אנחנו למדים מזה? רבנו היה הממשיך האבסולוטי של מרן אביו זצ"ל!
ואתה יודע את מי הרב קוק כינה "בעל הגויה" אחד מראשידי"מ
הציונים
הרב קוק היה חסיד הרצי"ה ממש לא
הרב קוק חשב שהרצל הוא רשע ולא רצה לתלות תמונה שלו לרצי"ה היה תמונה בחדר שלו
זה שגדלתם בחוגי מרכז (גם אני) ובלבלו לך תשכל לא אומר שזה נכון
צאו מהסרט!!!
אני בשוק!האדמו"ר מצנעא
א. נכון, אותו אחד היה מקס נורדאו, אם אינני טועה. לא רציתי להגיד משהו שאני לא בטוח בו. אז מה? זה כמ ושרבנו תקף את אחד העם. אחד העם גם היה ציוני. הוא היה ציוני 'רוחני', הוי אומר - מטומטם שחושב שא"י היא גשמית-ארצית בלבד.
ב.. הרב זצ"ל היה חסיד...? ממש לא. הוא למד בוואלוז'ין, רבותיו העיקריים הם האדר"ת והנצי"ב. מי מהם חסיד במקרה? גם שאר רבותיו (והיו לו המון...) לא חסידים... הרב זצ"ל נולד לר' שלמה זלמן הכהן קוק זצ"ל, שהיה מיסנגד גדול, אבל נקשר לחב"ד, ושם מצא את אשתו - שהיתה חב"דניקית. אבל זה לא הופך את הרב זצ"ל לחסיד. אדרבא, הרב זצ"ל תוקף את התפיסה החסידית לתורה ב'אורות התורה', למשל. שתי תמונות היו בחדרו - תמונה של הגאון, ותמונה של האדמו"ר הזקן. וזאת כי הוא רצה לאחד את שני הפלגים. אכן, רבנו ממש לא היה חסיד... יש המון סיפורים על כמה שהוא התנגד שתלמידיו יהפכו אותו לאדמו"ר, והם חסידים...
ג. הרב זצ"ל לא אמר שהרצל רשע! לא שמעתי דבר כזה מעולם! ואם רבנו עושה משהו - תהיה סמוך ובטוח שזה לא סותר את הרב זצ"ל!
רבנו היה תלמידו המובהק של הרב, ואתה חושב שהוא יעשה דברים נגד הרב?... נעזוב את העובדה שהוא אביו.
הוספות לב:האדמו"ר מצנעא
לפני עלייתו לארץ, הרב זצ"ל כתב כי הידבקות בצדיק היא דבר חיוני. לכאורה, תפיסה חסידית, נכון? כאשר הוא עלה לארץ, הוא כתב כי מוטב שלא להידבק רק בצדיק אחד, כי אם בכלל ישראל, כי אם אתה נדבק ב'רבי' אחד, אתה מקבל את כל התכונות שלו - יתרונות וחסרונות. כאשר אתה נדבק בכלל ישראל, וממילא בכלל צדיקיהם של ישראל - אתה מקבל את היתרונות של כל הצדיקים, ורק את היתרונות! כמו שהרב כותב: "ההוויה בכללותה היא בלא שום חטא; החטא מצוי רק בערך הפרטים." (אורות הקודש, ג', ז) כלומר, רק בצדיק אחד פרטי יש חסרונות, בכלל הצדיקים יש רק יתרונות! והוא כותב מבקום אחר: "בשעה שאדם חוטא הוא בעלמא דפירודא - כל פרט ופרט עומד בפני עצמו." (ערפלי טוהר, ל"ח) הוי אומר - רק בפרט יש חטאים.
אם זו חסידות, אני לא יודע מהי התנגדות...
עכשיו ר' איציק ועוד אחד מיצהר עובדים על ספר עלדי"מ
יחסו של הרב קוק לציונות כשיצא הספר תוכל לראות כמויות של מקורות
ודרך עגב לא פלא שאתה בשוק זה לא פשוט שאומרים לך שכל החיים עבדו עלייך
עם כל הכבוד ליצהרניקים...האדמו"ר מצנעא
אף אחד בדור הזה, אבל אף אחד, לא יותר מכיר את הרב זצ"ל מרבנו. ותבינו את זה כבר!
שאלה:
דיברתי עם חרדי לאחרונה וגיליתי שיש תופעה די נרחבת של חרדים שלומדים את כתבי הרב זצ"ל, אבל רק כתבים שלא נערכו בידי הרצי"ה (שמונה קבצים, אורות הקודש) בטענה שהרצי"ה בכלל לא הבין את אביו ולקח את תורתו לכיוון לא נכון, ולכן הוא עיוות את הכתבים. ובכלל, הרב קוק לא היה ציוני כמו שהרצי"ה מנסה לצייר אותו. לטענה שהרב זצ"ל נתן לרצי"ה לערוך את כתביו ענו לי - זה שאדם נתן למישהו להגיה לו את הכתבים זה לא אומר שהוא סמך עליו שהוא מבין אותו. וכו’ וכו’ כל מיני טענות מופרכות ותאוריה שהיא טלאי על גבי טלאי.
אם הרב מכיר איזה שהם ציטוטים של הרב זצ"ל על הרצי"ה, שהרב אומר שהרצי"ה דווקא הבין אותו והוא הממשיך שלו וכו’, אשמח לקבל אותם. הרב הבין במי מדובר, אז ציטוט כמו "הרצי"ה תלמיד חכם גדול" לא מעניין אותם.
תשובה:
קודם כל, ברוך ה' שיש כאלה מהם שלומדים כתבי מרן הראי-ה, זה לא היה פעם. מרן הרב קוק היה מוחרם אצלם לגמרי.
לגבי מורנו ורבנו הרצי"ה זצוק"ל, בגיל שבע עשרה סיים בבלי וירושלמי ואז מרן הרב זצ"ל כותב אודותיו (אגרות ראי"ה א, אג' ק"ב): "וב"ה שאני יכול לצאת ידי חובתי כמעט במכתבו של בני שיחי' אשר הוא ת"ל הוא כמעט האחד עמי המתרגל לעמוד על דעתי ולהקשיב את שיח נשמתי. נפשו ב"ה טהורה היא ועדינה, והוא מבוסם בהמון רעיונות טובים ומאירים, שיהיו בע"ה לברכה לו ולעולם". בגיל שבע עשרה, מרן הרב קוק סומך על הרצי"ה שיענה תשובות לשואלים במקומו (!!!) ומעיד עליו, שלא רק שהוא מבין את דרכו אלא מסוגל להקשיב לשיח נשמתו (!!!). צריך לדייק בביטויים של מרןהרב.
מי שהכיר את הרצי"ה מקרוב, יודע שהוא היה מבורך בכשרונות גאוניים, הן בתפיסה מהירה וחדה והן בזכרון פלאי. ומעל הכל, כשרון הקדושה והדבקות האלוקית.
בשנת התרע"ט, בהיות הרצי"ה כבן עשרים ושמונה, כותב אליו הרב 'הנזיר', רבי דוד כהן זצ"ל, אשר, כידוע, הוא שערך את 'אורות הקודש': בנוגע להגהת גליוני הדפוס (של חלקים מספר 'אורות') אשמח לשרת בזה לפי כחי, אך 'להכנה ומסירה לדפוס' לא אדע כוונת מר, כי ודאי אין לסמוך על שום איש לסדר ולהכין כתבי מרן שליט"א, אלא כבודו, ברא כרעא דאבוה, היודע לשקול ולספור כל מילה ומילה לפי טיבה ועניינה, לפי כוונת רבנו – וראוי והגון לכך". (חוברת 'דודי לצבי', חילופי אגרות שבין מרן הרצי"ה והרב 'הנזיר'). יש לדייק במילים ולדעת ולזכור מפי מי הן יוצאות!!!.
בשנת תרפ"ו כותב לו מרן הגאון הרי"ם חרל"פ הסכמה (מובאת בליקוטי הראי"ה לרב נריה זצ"ל): "הרב המאור הגדול לממשלת התלמודיים. פרי קודש הילולים, חכם חרשים ונבון לחשים, צדיק מושל ביראת אלקים, גפן אדרת לגאון ולתפארת מורנו הרב צבי יהודא הכהן קוק שליט"א . . . והנני אומר לו יורה יורה ידין ידין, ועליו יש לסמוך כאחד המורים הגדולים בישראל. אשרי תהי העדה אשר תזכה לבחור בו ולשים אותו אלוף לראשה, רב ומורה ודאין בהלכה. ידוע תדע כי זכתה לגבר בגוברין מיחידי הסגולה שבישראל . . . ". איזה הגדרות מופלאות שהגדירו אחד מתלמידי חכמים הענקים גדולי הדור, מרן הרב חרל"פ, והרצי"ה אז כבן שלושים וחמש.
בשנת תרפ"ח כותב מרן הרב קוק כתב מינוי לרצי"ה ('אור לנתיבתי', ע"מ שע"ז): הנני ממנה בזה, את בני הרב צבי יהודה הכהן קוק להיות בא כחי, בכל ענייני הישיבה הגדולה, העולמית, המרכזית שלנו, בין במצב הרוחני שלה, בין במצב החומרי שלה, וידיו כידי ופיו כפי ועשייתו כעשייתי . . . ". הישיבה היא משאת נפשו של מרן הרב זצ"ל, היא אמורה לגדל תלמידי חכמים שימשיכו את דרכו של מרן הרב זצ"ל והוא ממנה את הרצי"ה לאחראי, בא כחו, בכל ענייניה, בין ברוחניות ובין בגשמיות.
מה אפשר לכתוב יותר מזה לסתור טענות בלע שנובעות מבורות וחוסר הכרה, אם לא חלילה מדבר אחר.
ה' יתברך יזכנו להיות דבקים בתלמידי חכמים וצדיקים אמיתיים, גדולי ישראל אמיתיים. כלשון הרמח"ל בפרק י"ט ממסילת ישרים: "הם הרועים האמיתיים המוסרים עצמם על צאנו של הקב"ה".
אני ממליץ מאוד לקרוא את הספר 'בדרך התורה הגואלת'.
בברכה רבה,
הרב חיים אביהוא שורץ
-------
כ"כ לא אכפת לי ממה שהיצהרניקים עושים, ואיזה ספר הם מוציאים. כי אם יש מישהו שסותר הכי הרבה פעמים את הרב זצ"ל - זה אתם, היצהרניקים! לא מזלזל בכם ח"ו, אבל אתם סותרים את הרב זצ"ל כ"כ הרבה פעמים. תנו לת"ח שממשיכים את דרכו של הרב זצ"ל, דרך תלמידיו הגדולים, מהרב עמיטל זצ"ל ועד הרב טאו, ומהרב שרלו ועד הרב הרב אליעזר מלמד. אלו אנשים, שהם תלמידי תלמידיו של הרב זצ"ל (הרב עמיטל היה תלמיד של הרב חרל"פ זצ"ל, והרב שרלו תלמיד של הרב עמיטל). רק לבעל מסורת מתלמידו המובהקים של הרב ניתן לפרש אותו.
אין צורך לקרוא את הפסקות שאחרי דעת הרב על רבנו.האדמו"ר מצנעא
תגיד לי, זה לא האדמו"ר מליו' האחרון שאמר שהרב טעה?האדמו"ר מצנעא
אנחנו אנחנו לא מגדירים את עצמנו תלמידי הרב קוקדי"מ
אבל אני חושב שר' איציק יודע ללמוד הרב קוק יותר טוה ממך ומהמון מרכזניקים
וזה בדיוק הבעיה שלכם שרק "בעל מסורת מלמידו המובהקים של הרב יכול לפרש אותו"
מה זה בלבול שכל הזה מאיפה המצאת את זה?
מאיפה אני יודע לעזאזל ללמד את הרב זצ"ל?!האדמו"ר מצנעא
למה אתה מביא אותי בתור דוגמה?! ![]()
כמו הבקרה שהבאתי בתגובה אחרת, ואני מצטט בדיוק:
הרב זצ"ל כותב באגרת לראש ישיבה ברוסיה (אם אני לא טועה), שלא יגייס את תלמידיו לצבא הרוסי, ועדיף שילמדו תורה. מזה ר' אמנון יצחק לומד שתלמידי ישיבות לא צריכים להתגייס לצבא הישראלי.
ה'סברא' הזו ממש לא חדשה. עוד לפני קום המדינה, עוד לפני שרבנו היה הראש ישיבה של מרכז, הרה"ג שאר ישוב הכהן שליט"א מספר שכשתלמידים מהישיבה התחילו להתגייס למחתרות, מישהו תלה על פתח הישיבה כרוז שמביא את האגרת הנ"ל, ובעצם קורא לתלמידים לחזור לישיבה. יש לציין, כי הרב חרל"פ, שהיה אז ראש הישיבה, עמד מנגד ולא אמר מילה על כל העניין הזה של הגיוס לבייני"שים. הרב שאר ישוב התגייס בעצמו למחתרות, והודיע את דבר הכרוז לרבנו. הוא מספר שרבנו רץ, הסתכל על הכרוז, וקרע אותו לגזרים! הוא צעק: "לא יתכן שיעוותו את דברי מרן אבא זצ"ל ככה! מרן אבא זצ"ל דיבר בכלל על המחתרות הישראליות!" ומקבילהן כיום, צבא ישראל.
זו דוגמה טובה לאיך שעיוותו את הרב. והכל בגלל שלא יודעים על מה הרב דיבר!
^זה מה שקורה כאשר לא לומדים את הרב ממישהו שלמד מתלמיד שלמד מתלמיד וכו' של הרב זצ"ל. ר' אמנון יצחק הי"ו, למד את האגרת בעצמו, ועיוות את הכתוב. ושמעתי מפי הרב הושע רבינוביץ' שליט"א, מחבר הספר 'מאורות הרצי"ה', שהרב, הוא אותו רב שנמצא גבוה גבוה, ואיננו מגיעים לרמתו ולא יכולים להבין אותו. מאידך רבנו, הוא רבנו, הוא הרב שלנו, הוא זה שמחבר אותנו עם הרב. זה שמתווך בינינו, אלה שנמצאים למטה, לבין הרב שנמצא גבוה.
*המקרההאדמו"ר מצנעא
אז ר' איציק אם אתה לא מכיר אותודי"מ
ממש לא כמו הרב אמנון יצחק
אני באמת לא מכיר את 'ר' איציק'...האדמו"ר מצנעא
הר' היחיד שאני מכיר הוא ר' אברום זצ"ל...
לא אמרתי שהוא כמו ר' אמנון יצחק, אבל אתה רואה מה קורה כשאין לך מסורת מהרב זצ"ל. וזה יכול לקרות תמיד, ורואים מה קורה כשלומדים את 'לנבוכי הדור' ללא הדרכה של ת"ח בקי ברב זצ"ל.
ר' אברום נתן סמיכה לר' איציק ושיבח אותו ביותרדי"מ
ומאי נפקא מינה?האדמו"ר מצנעא
שתדע מי זהדי"מ
![]()
אוקיי, אז ר' אברום הסמיך אותו.האדמו"ר מצנעא
ר' אברום הסמיך גם את הרב שרלו...
אני לא מבין איך עוזרת לי הידיעה הזו (עם ר' אברום).האדמו"ר מצנעא
כן ר' איציק היה אחד אנשים שר' אברום החזיק מהםדי"מ
אבל מה זה עוזר לי?!האדמו"ר מצנעא
אני לא מבין אותך אחי...
ומה זה קשור שה' היחיד שאתה מכיר זה ר' אברום?די"מ
ללמדך שאני לא מכיר אותו...האדמו"ר מצנעא
אני יודע שהוא יצהרניק. מספיק לך?!
בהקבלה בין המחתרות לצה"ל אתה עושה אותו דבר.צחקן
מוציא את דברי הרב מהקשרם.
מה ההבדל ביניהם (הצבא והמחתרות)?האדמו"ר מצנעא
ואם יש הבדל ביניהם, אתה חושב שהרצ"י לא ידע את זה?
שלא תעז לצאת נגד המחתרות--מישהי=)
התכוונתי לשם כולם 100מישהי=)
בסה"כ המרכזניקים של אז הלכו ללח"י בעיקר...האדמו"ר מצנעא
או לאצ"ל, אבל לא נראה לי שלהגנה.
אין שום הבדל בין צה"ל למחתרות, כיום.
וגם אם יש הבדל, בכ"מ רבנו הרצ"י תמך גם בגיוס לצה"להאדמו"ר מצנעא
וודאי שתמך!!אנונימי (פותח)
אז התפיסה הרווחת הייתה שמדינת ישראל מייצגת את הגאולה. וזה שהיא עכשיו פגומה מאוד, זה רק משהו שיתחלף בהמשך - כך סברו רובם ככולם של אנשי הציונות הדתית מרכז הרב וגוש אמונים.
אבל אם נסתכל, אנו נראה שהמדינה רק מתדרדרת ומדרדרת, ואנשים צריכים לקום ולהבין - אין אפשרות לתקנה מבפנים, המדינה לא תשתנה!!! - המדינה פגומה במהותה הדמוקרטית, מאז שבן גוריון הכריז עליה. והגיוני שעכשיו אם הרצי"ה היה רואה את אוסלו, ואת הגרוש, היה משנה את תפיסתו. אבל אכן, עובדה שהוא האמין בצבא ובמדינה.
אמנם באשר לראי"ה לפי דעתי אי-אפשר לדעת, שכן נפטר לפני קום המדינה. יתכן ואם היה בהקמת המדינה היה אומר - לא זו המדינה שחלמנו עליה!!! ואולי כן היה אומר שזאת המדינה שחלמנו עליה, אבל בהמשך היא תתפרק ותקום אחרת? (כפי שסברו אף חלק מאנשי לח"י - והעיקרי שבתי בן דב)
בכל מקרה לפי דעתי כיום יש לראות מקומה של המדינה לפי המציאות בימים אלו, ולא לפי הרבנים קוק שחיו בזמנים אחרים. ואולי גם אם המדינה תיסוג מיו"ש, וצה"ל יעשה הסכם שלום עם הפת"ח ושניהם ילחמו ביהודים - אולי גם אז תסגוד למדינה כמו הרצי"ה? כדאי להתעורר מלפני כן!!!
אם כך את/ה חושב/ת... ראה/י מה אומר ר' אברום!האדמו"ר מצנעא
לשם של כולם 100מישהי=)
לידיעתך ההגנה בתקופת הסזון,הסגירה אנש י אצל ולחי לידי הבריטים ואם אני לא טועה נהרגו מזה אנשים יקרים.. את או אתה יכולים לקנות אלנקם ויבנה והבריחה אל החופש. ובסוף הספר אלנקם את יכולה לראות את הציפיה של אנשי לחי שההגנה והאצל יהיו כבר לצבא אחד .....למרות כל מה שמתואר בספר.. ומי שקרא יבין...
דובל'ה...גושני"ק
חמור קופץ בראש...
אמת, הראי"ה היה קיצוני, אבל, כמו רבים וטובים לפניו, הוא פקח את עיניו, אינני זוכר איפה, אבל ידוע שהוא עבר שינוי בחייו והשקפותיו!! כמדומני בזמן שהוא הגיע לארץ, אחרי הרבנות בלונדון, אז הייתה התפקחות... יה"ר שתפקחנה עיניכם, ותראו- שבשנאת חינם נחרבה הארץ...(אני אתן לך להבין את ההמשך, באם נתקלת בבעיות- פנה אליי, אשמח להמשיך לך את המשפט)
קיצוני במה? אכן, הוא עבר שינוי בחייו לאחר שהוא עלההאדמו"ר מצנעא
היה אומנם ליטאי אבל יש אגרות שלו לרצי"ה שמהם רואיםטוביה2
שהוא למד גם ברסלב (ולא לשכוח שאימו מבית חסידי אם אני זוכר נכון) ולא הבנתי מה אתה אומר אם הוא ניסה לאחד את שתי הפלגים לא אומר שהוא גם למד את שתיהם?
באשר לטענההמגוחכת שהרצי"ה הוא שכפול בזמן של הרב זצ"ל אני רוצא לתת שתי דומאות שלא כ"כ מתישבות עם התפיסה הזאת
א. באיגרות הרא"יה יש איגרת למשפחתו בחו"ל שבה הוא גם מתיחס לגלויה שהם שלחו לו שמודפס בה צלמהם של הרצל וד"ר נורדאו והוא כותב שם שאתם יודעים שאין דעתי נוחה משנייהם ובימיוחד מהשני (אותו ד"ר) ולעוצתו לרצ"יה היתה תמונה של אותו הוזה בחדר העבודה
ב. ביחסו לתנועה הציונית כותב הרב לרבנים בחו"ל שלדעתו צריך לנקים תנועה שלישית שלא תהיה רק תורה (כמו אגודה) ושלא תהיה רק א"י כמו הציונות להגיד א"כ שהרצ"יה הוא העתק של אביו?! תהיו רצניים
חסידי ברסלב ניסו לקרב אליהם את רבנו הרצ"י.האדמו"ר מצנעא
אני לא זוכר מה הרב זצ"ל אמר לו על זה, אבל זה לא משנה. הוא למד את שניהם, ברור, אבל זה לא אומר שהוא הסכים עם התפיסות החסידיות.
א. "אין דעתי נוחה משניהם" - כתבו את אותו דבר גם על בנ"ע, בשם הרב זצ"ל. אני לא בטוח שזה נכון, אבל זה לא אומר כלום. לנורדאו הרב קרא "בעל הגויה".
ב. רבנו הרצ"י היה קיצוני בהכל, כמו אביו. קיצוני באהת עמ"י, קיצוני באהבת תו"י, קיצוני באהבת א"י, קיצוני בהכל! כשאדם קיצוני במשהו אחד, למשל ביד ימין, אז מציירים את יד ימין שלו גדולה יותר משאר האיברים. רבנו היה קיצוני בכל. מה יוצא? אדם ענק!
"כמעט החאד עמי המתרגל לעמוד על נפשי" - בגיל 17 כבר זכה רבנו לתואר על זה ע"י אביו. באותה אגרת הרב מפקיד ביד רבנו את ניהולה ברוחני והגשמי של הישיבה המרכזית! את משאת נפשו, המקום האמור להמשיך את תורתו, הוא מפקיד בידי רבנו!
לא להיות מטומטמים!
תשובה שענה הרב חיים אביהוא שוורץ על זה:האדמו"ר מצנעא
שאלה:
דיברתי עם חרדי לאחרונה וגיליתי שיש תופעה די נרחבת של חרדים שלומדים את כתבי הרב זצ"ל, אבל רק כתבים שלא נערכו בידי הרצי"ה (שמונה קבצים, אורות הקודש) בטענה שהרצי"ה בכלל לא הבין את אביו ולקח את תורתו לכיוון לא נכון, ולכן הוא עיוות את הכתבים. ובכלל, הרב קוק לא היה ציוני כמו שהרצי"ה מנסה לצייר אותו. לטענה שהרב זצ"ל נתן לרצי"ה לערוך את כתביו ענו לי - זה שאדם נתן למישהו להגיה לו את הכתבים זה לא אומר שהוא סמך עליו שהוא מבין אותו. וכו’ וכו’ כל מיני טענות מופרכות ותאוריה שהיא טלאי על גבי טלאי.
אם הרב מכיר איזה שהם ציטוטים של הרב זצ"ל על הרצי"ה, שהרב אומר שהרצי"ה דווקא הבין אותו והוא הממשיך שלו וכו’, אשמח לקבל אותם. הרב הבין במי מדובר, אז ציטוט כמו "הרצי"ה תלמיד חכם גדול" לא מעניין אותם.
תשובה:
קודם כל, ברוך ה' שיש כאלה מהם שלומדים כתבי מרן הראי-ה, זה לא היה פעם. מרן הרב קוק היה מוחרם אצלם לגמרי.
לגבי מורנו ורבנו הרצי"ה זצוק"ל, בגיל שבע עשרה סיים בבלי וירושלמי ואז מרן הרב זצ"ל כותב אודותיו (אגרות ראי"ה א, אג' ק"ב): "וב"ה שאני יכול לצאת ידי חובתי כמעט במכתבו של בני שיחי' אשר הוא ת"ל הוא כמעט האחד עמי המתרגל לעמוד על דעתי ולהקשיב את שיח נשמתי. נפשו ב"ה טהורה היא ועדינה, והוא מבוסם בהמון רעיונות טובים ומאירים, שיהיו בע"ה לברכה לו ולעולם". בגיל שבע עשרה, מרן הרב קוק סומך על הרצי"ה שיענה תשובות לשואלים במקומו (!!!) ומעיד עליו, שלא רק שהוא מבין את דרכו אלא מסוגל להקשיב לשיח נשמתו (!!!). צריך לדייק בביטויים של מרן הרב.
מי שהכיר את הרצי"ה מקרוב, יודע שהוא היה מבורך בכשרונות גאוניים, הן בתפיסה מהירה וחדה והן בזכרון פלאי. ומעל הכל, כשרון הקדושה והדבקות האלוקית.
בשנת התרע"ט, בהיות הרצי"ה כבן עשרים ושמונה, כותב אליו הרב 'הנזיר', רבי דוד כהן זצ"ל, אשר, כידוע, הוא שערך את 'אורות הקודש': בנוגע להגהת גליוני הדפוס (של חלקים מספר 'אורות') אשמח לשרת בזה לפי כחי, אך 'להכנה ומסירה לדפוס' לא אדע כוונת מר, כי ודאי אין לסמוך על שום איש לסדר ולהכין כתבי מרן שליט"א, אלא כבודו, ברא כרעא דאבוה, היודע לשקול ולספור כל מילה ומילה לפי טיבה ועניינה, לפי כוונת רבנו – וראוי והגון לכך". (חוברת 'דודי לצבי', חילופי אגרות שבין מרן הרצי"ה והרב 'הנזיר'). יש לדייק במילים ולדעת ולזכור מפי מי הן יוצאות!!!.
בשנת תרפ"ו כותב לו מרן הגאון הרי"ם חרל"פ הסכמה (מובאת בליקוטי הראי"ה לרב נריה זצ"ל): "הרב המאור הגדול לממשלת התלמודיים. פרי קודש הילולים, חכם חרשים ונבון לחשים, צדיק מושל ביראת אלקים, גפן אדרת לגאון ולתפארת מורנו הרב צבי יהודא הכהן קוק שליט"א . . . והנני אומר לו יורה יורה ידין ידין, ועליו יש לסמוך כאחד המורים הגדולים בישראל. אשרי תהי העדה אשר תזכה לבחור בו ולשים אותו אלוף לראשה, רב ומורה ודאין בהלכה. ידוע תדע כי זכתה לגבר בגוברין מיחידי הסגולה שבישראל . . . ". איזה הגדרות מופלאות שהגדירו אחד מתלמידי חכמים הענקים גדולי הדור, מרן הרב חרל"פ, והרצי"ה אז כבן שלושים וחמש.
בשנת תרפ"ח כותב מרן הרב קוק כתב מינוי לרצי"ה ('אור לנתיבתי', ע"מ שע"ז): הנני ממנה בזה, את בני הרב צבי יהודה הכהן קוק להיות בא כחי, בכל ענייני הישיבה הגדולה, העולמית, המרכזית שלנו, בין במצב הרוחני שלה, בין במצב החומרי שלה, וידיו כידי ופיו כפי ועשייתו כעשייתי . . . ". הישיבה היא משאת נפשו של מרן הרב זצ"ל, היא אמורה לגדל תלמידי חכמים שימשיכו את דרכו של מרן הרב זצ"ל והוא ממנה את הרצי"ה לאחראי, בא כחו, בכל ענייניה, בין ברוחניות ובין בגשמיות.
מה אפשר לכתוב יותר מזה לסתור טענות בלע שנובעות מבורות וחוסר הכרה, אם לא חלילה מדבר אחר.
ה' יתברך יזכנו להיות דבקים בתלמידי חכמים וצדיקים אמיתיים, גדולי ישראל אמיתיים. כלשון הרמח"ל בפרק י"ט ממסילת ישרים: "הם הרועים האמיתיים המוסרים עצמם על צאנו של הקב"ה".
אני ממליץ מאוד לקרוא את הספר 'בדרך התורה הגואלת'.
בברכה רבה,
הרב חיים אביהוא שורץ
שקר! הרב זצ"ל לא אמר שהרצל רשע!אריאל יוסף
להיפך!
במלאת מאה שנה להולדתו של הרצל הוזמן הרב זצ"ל לקחת חלק באירוע לציון התאריך, והוא נענה ברצון "להשתתף עם החוגגים לשם זכר כבודו של מרים דגל תחיית האומה ד"ר הרצל ז"ל" (אדרות ב', רצ"ד)
(וישנן עוד דוגמאות בכתבי הרב על יחסו החיובי להרצל, ואכמ"ל)
הרב זצ"ל גם ספד להרצל, אם אני לא טועה.האדמו"ר מצנעא
אני פשוט אצטט לך את מה שחשוב:האדמו"ר מצנעא
ט. המדינה כהתגשמות חזון הנביאים.
ולעומת מה שנאמר: "האם זו המדינה שאותה חזו נביאנו?" אומר אני: זוהי המדינה שחזו הנביאים. כמובן, אין המדינה בתכלית השלמות, אולם נביאינו ורבותינו, ממשיכיהם, אמרו שהמדינה תהיה כזו: זרע אברהם, יצחק ויעקב, ישובו ויקימו בה תקומה יישובית ושלטון מדיני עצמאי; לא נאמר לנו אם יהיו הם צדיקים או שאינם צדיקים. אומר הנביא: "בקבצי את בית ישראל... וישבו על אדמתם... וישבו עליה לבטח ובנו בתים ונטעו כרמים..." (יחזקאל כ"ח כ"ה-כ"ו) - נטיעת כרמים נאמרה, הקמת ישיבות לא נאמרה... אמנם, מתוך חזרת ישראל אל אדמתם נביא לידי הגדלת התורה והאדרתה, אולם הצעד הראשון - ישראל על אדמתם! כביטויו של ר' אלי' גוטמכר: "ואצלי כבר ברור שאם יקיימו ישראל שיתחילו לעבוד אדמת הקודש בסך ק"ל משפחות - שתהיה התחלת הגאולה, גם כשלא יהיו ישראל ראויים לכך" (נדפס בראש ס' "נפש חיה"). בודאי, רוצה היה אותו צדיק בהגדלת התורה ויראת השמים, אבל סדרי הגאולה כאלו הם: ישוב חקלאי, קימום המדינה ומתוך כך - להמשך, להעלאה בקודש, להרבצת התורה, להגדלתה ולהאדרתה.
י. הכפירה במעשי ד' הנגלים לנו היא כפירה בתורה שבכתב, בתורה שבעל-פה ובדברי הנביאים.
כבר למעלה ציינו, כי לחרפתנו ולצערנו, חלק ניכר מהציבור שלנו איננו מאמין במעשי ד' הנגלים לנו. כן, כדאי לומר פעם אחת דברים ברורים ולא להיות פוסחים על שתי הסעיפים: חוסר אמונה יש כאן, כפירה המתלבשת בלבוש של חרדיות וצדקות, כופרים הקוראים לאחרים בשם זה, וכל הפוסל - במומו פוסל! זוהי כפירה בתורה שבכתב, בדברי נביאינו ובתורה שבע"פ, אשר בארו לנו מהו הקץ המגולה: בשעה שארץ ישראל נותנת פריה בעין יפה ובשפע. כיצד מעיזים הם פניהם ומתחצפים כנגד גדולי ישראל; האם היה ר' אלי' גוטמכר רמאי ח"ו?! אמר מי שאמר כי טיפש הוא מי שחושב שזוהי אתחלתא דגאולה; האם ר' יהושע מקוטנא ("ישועות מלכו" יורה-דעה סי' ס"ו) היה טיפש?! כפירה זו במעשי ד' ובחסדיו עמנו, המתלבשת בלבוש של צדקות מרושעת - היא היא המעכבת את דבר ד' מלבוא ומלהתגלות בעולם. גם בחוגים שלנו ישנם כאלו המהססים, החוששים מליפול בספקות. אך עלינו לזכור: אמונה איננה ספיקות - "הוודאי שמו כן תהלתו". כשישראל משעבדים את לבם לאביהם שבשמים - ישנה גאולה שלמה.
אם גם זה ארוך מדי, תקרא את זה:האדמו"ר מצנעא
יג. יש במדינת ישראל דברים מכאיבים שיש בהם חילול ד' מרובה אך משום כך לא מסתלק ערך קידוש ד' שישנו במדינה, וביום-העצמאות.
אין אנו מחניפים לאפיקורסים ח"ו. יש במדינת ישראל דברים מכאיבים שיש בהם חילול השם מרובה. בייחוד שתי הצרות הנוראות: מערכת המשפט במדינה המשתמשת בחוק הרומאי, העותומני והבריטי - ויהא אפילו ההוטנטוטי - ואילו במשפט ישראל האמיתי ב"חושן המשפט", לא נסמכו ולא מסכימים; והחולשה הרוחנית ואזלת היד כלפי אותם ציידי נפשות ימ"ש וזכרם, ממשיכיו של אותו "פושע ישראל שעשאוהו גויים ע"ז" (אגרות הראי"ה), הנלחמים בנו בתוכנו. אולם, עם כל הנוראות צד חילול השם, הרי ערך קידוש השם הגדול לא יסולק בשום אופן מכל ענין המדינה ויום-עצמאותה.
אבל גם את זה הוא לא אמרדי"מ
אתם כמו ר' אמנון יצחק... ממש כךהאדמו"ר מצנעא
מעוותים את הרב זצ"ל בכל אפשרות!
הרב זצ"ל כותב באגרת לראש ישיבה ברוסיה (אם אני לא טועה), שלא יגייס את תלמידיו לצבא הרוסי, ועדיף שילמדו תורה. מזה ר' אמנון יצחק לומד שתלמידי ישיבות לא צריכים להתגייס לצבא הישראלי.
ה'סברא' הזו ממש לא חדשה. עוד לפני קום המדינה, עוד לפני שרבנו היה הראש ישיבה של מרכז, הרה"ג שאר ישוב הכהן שליט"א מספר שכשתלמידים מהישיבה התחילו להתגייס למחתרות, מישהו תלה על פתח הישיבה כרוז שמביא את האגרת הנ"ל, ובעצם קורא לתלמידים לחזור לישיבה. יש לציין, כי הרב חרל"פ, שהיה אז ראש הישיבה, עמד מנגד ולא אמר מילה על כל העניין הזה של הגיוס לבייני"שים. הרב שאר ישוב התגייס בעצמו למחתרות, והודיע את דבר הכרוז לרבנו. הוא מספר שרבנו רץ, הסתכל על הכרוז, וקרע אותו לגזרים! הוא צעק: "לא יתכן שיעוותו את דברי מרן אבא זצ"ל ככה! מרן אבא זצ"ל דיבר בכלל על המחתרות הישראליות!" ומקבילהן כיום, צבא ישראל.
זו דוגמה טובה לאיך שעיוותו את הרב. והכל בגלל שלא יודעים על מה הרב דיבר!
לא מכיר את האינפורמציה הזו, אבל מאי נפקא מינה?האדמו"ר מצנעא
אכן, דעתו של הרב חרל"פ ממש לא היתה כדעת רבנו. אבל הוא לא אמר דבר בנוגע לגיוס תלמידי הישיבות, עד כמה שידוע לי.
באמת....מישהי=)
גם אני לא מרגישה שייכות למדינה הזאתי ואני בחיים לא יאמר שמי שהקים ת'מדינה הוא משיח-כי משיח צריך להביס את כל האויבים והמדינה "היקרה" שלנו לא עושה את זה וצריך.... קיצור כולם יודעים את הכללים מי שהיה משיח בו יוסף שהעיד על עצמו שזה הוא זה היה האר"י ז"ל. ובואו נשווה בין האר"י לבין דוד בן גוריון... אבל להתגייס לצבא-לקרבי כי יש תקווה שתוכל להרוג ערבים......!!!!!!!!!![]()
לאחד שכזהאנונימי (פותח)
לא אגיד עליך דברים רעים כי גם אני חשבתי כמוך עוד בגיל 14 מייד אחרי גרוש גוש קטיף הלכתי אם הסטיקרים של "אין מצב שאתגייס לצבא הגרוש לישראל"
ואחרי עמונה לא הסכמתי לפתוח לאחי תדלת כי הוא חייל..
ולמרות כל זה הצבא הוא שלך אם הצבא לא היה כאן לא הייתה נלחם על השומרון בנימין וגב ההר אלה על תל אביב פתח תקווה ובני ברק.. תחשוב על יום בלי צבא ותבין שזה שהוא מונע ממך X דברים לא אומר שהוא לא מציל אותך בX דברים אחרים..
הצבא שומר עליך שתוכל לריב איתו בשומרון ונכון הוא נגדך בשומרון אבל הוא שלך ושל אבא שלך ושל בנים שלך וכל העם שלך..
וזה שבאו כמה חוליראות והשתלטו עליו לא סותר כלום אתה חייב להתגייס בשביל העם בגלל שהתורה מצווה אותך "מבן 20 שנה ומעלה" ולא משנה כלום!! אפילו בשנה הראשונה לחתונה שלך..
ונכון שמוסר המלחמה הוא לא המוסר היהודי אבל כמה שתעשה בצבא כל עוד תסרב לפגוע ביהודים אתה תעשה יותר ממה שאתה עושה בגבעות עכשיו..
ואם הייתה בגבעות ב4 שנים האחרונות אז אנחנו מכירים ואני לא רוצה להגיד לך את הייחס של חבריך ה"דוסים" ששומרים צניעות כמו כלב שמירה אבל לא מקפידים על כבוד הזולת..
....אנונימי (פותח)
אם לא היה צה"ל כנראה היה תחליף אחר, נכון?! ובא נחשוב ביחד מה היה קורא אם היה כאן את צבא יאיר שטרן...
הצבא הוא צבא הגנה לישראל, אבל זה לא אומר שהוא צבא עם אידאולוגיות מ"ההגנה" - אידיאולוגיות מתועבות, ולכן הצבא מתועב. זה שהוא עכשיו שולט פה על הביטחון (אהה... גם זה בקושי) זה לא אומר שהוא קדוש. בסוף לעם ישראל יקום צבא אחר.
לא מסכים!!אנונימי (פותח)
גם אם הצבא היה של יאיר שטרן הי"ד מי שתכלס היה מחלק את הפקודות לבא זה השלטון ולא משנה על מה הצבא קם אלה על מ שולטבו עכשיו ועכשיו מי ששולט בו זה מיעוט שחי איפהו בתל אביב ועוד קצת מפוזרים ברחבי הארץ אפילו בשומרון.. אבל אם אתה ושאר האנשים כאן לא היו בוגדים במדינה שלהם ומואסים במתנה שה' הביא לנו השלטון היה שלנו והצבא ממילא לא היה מבצע דבים רעים...
אחי אתה חי בסרט משהו רציני!!!אנונימי (פותח)
נראה לך שאם לא היינו מואסים ב"מתנה שה' הביא לנו" הכל היה טוב ויפה?! אה באמת מאמין שאם אותם מתנחלים שאינם מתגייסים (ומדובר במעט מאוד!!! פחות מאחוז אחד בטוח) כן היו מתגייסים ומנסים לשנות מבפנים, הצבא היה משתנה?!
זה הדרך שדווקא כל הציבור כן הולך בה, רובו ככולו של ציבור הציונות הדתית והמתנחלים מאמינים במדינה וחושבים שאם ישקיעו את החיים שלהם בשינוי שלה - היא אכן תשתנה. לכן מלא מלא קצינים וסרנים ואלופי משנה וכו' וכו' הם "דתיים", הרבה ח"כים דתיים, וכל אנשי החינוך מתווים את חינוך בית ספרם ע"י משרד החינוך הארור. אבל משהו משתנה?! כלום!!!! הצבא אותו צבא, הממשלה אותה ממשלה, והמדינה - תמשיך להיות אותה מדינה דמוקרטית בעלת נטיות אובדניות!!! ואם לא נבין שצריך להתנתק ממנה - אנו נתאבד יחד איתה!!!
הרעיון שאתה אומר הוא אבסורדי - בא נתגייס לצבא ואז הוא לא יגרש אותנו!!! זה מה שאנו עשינו במשך ששים שנה!!! ולא שינינו כלום!!! לא את גרוש ימית ולא את הסכם אוסלו ולא את גרוש גוש קטיף ולא את כל מה שבינהים!!!! ועכשיו סוף-סוף, קמו להם איזה עשר אנשים גבעונים - שהבינו שצריך לשנות מבחוץ ולא מבפנים - ואתה אומר שכל הפינויים קורים כי הם לא מתגייסים?!
ולגבי יאיר שטרן התכוונתי אם הוא היה מקים פה מדינה... והשלטון היה שלו - שלטון שמחלק פקודות מאוד ברורות לצבא שלו...
מה לא ריאלי בתסריט הנ"ל?!?!אנונימי (פותח)
למה שהשמאלנים ישתלטו?! הם בכלל מיעוט אפילו היום!! אני לא מבין בפוליטיקה בכלל, אבל נראה לי שהסיבה היחידה שהשמאל שולט הוא בגלל אופיה של המדינה כפי שהוקמה ע"י בן גוריון והוגדרה ע"י מגילת העצמאות. ויאיר שטרן היה מקים פה מדינה עם אופי שונה לגמרי, ועם היעדים שהוא הגדיר (שוודאי גם הם אינם כליל השלמות - אבל ביחס למגילת העצמאות וודאי שהם עדיפים פי מיליון) ולא היה נותן לשום תקשורת שמאלנית ופרוצה לפצות פיה.
זה מה שלא ריאליאנונימי (פותח)
מה שאני מלמד אותך זה הסטוריה לא פוליטיקה זה חשוב לא פחות מתנ"ך דע מאיין באתה ואיפה לא לטעות שוב.. בזמן הקמת המדינה לא היה פה ימין או שמאל לא היה ריב אחים כולם שמחו בשמחת של המדינה השמאל עדין לא בקע אבל גרעינו היה גם היה רבין וחבר מרעיו שהיו בעד לכבוש אבל אם תמיכה מהגויים לוותר על קצת בשביל להרוויח משו אחר לעומת זאת יאיר ושאר חבריו שהיו בעד "הכל או כלום" העיקר לא לקבל טובות ולא להיות חייב..
וגם אם יאיר היה מקים מדינה רבין וחבר מרעיו היו דואגים לחתור לתוכה ולהתבר ולהרוס לא משנה מה היה אופיה האמיתי מלכתחילה אני מבטיח לך שאם רבין הי אומר התקפלות גירוש או התנתקות ושאר חיבוסים כאלה בהתחלה כולם היו זורקים אותו קיבינימט!!
והתקשורת לא קמה מימין או שמאל או מאיזה מדינה כלשהי התקשורת בכלמקרה היתה קמה והיא מתיד ניזונה מאירופה והם בחרו למי לתת כסף למי לא.. ככה השמאל קיבל כוח הפעם ככה גם הוא יפול רק תחסום לו את הברזים...
והטרגדיות של המדינה הם לא בגלל שלא התגייסו כמה גבעוניסטים אבל הם אלו שיכלו לשנות את העובדות בצבא לאחר מעשה!! הם אלו שקובעים את הגבולות בשומרון בהרבה פחות מאמץ יכלו לקבוע את הגבולות בצבא.. הם יכלו לקבוע מתי יהיה גרוש ואם יהיה למי יהיה..
וזה שהו עוזר לךטוביה2
בדברים מסוימים לא אומר שהוא לא מזיק לך בדברים אחרים
אחד שכזה2 אתה ויריב אופניהמר זה אותו הדבר.פעמיים חי
סתם שאלהעוד מישהו
באמת יש כללים חדשים לפורום?
מאמר יפה בכל הרצינות.... מסכימה איתך! אבל..מישהי=)
בקשר לצבא זה לא קשור מה הן הדיעות שלו.. אם אתה שונא ערבים תתגייס לקרבי ותוכל להרוג ערבים.... איזה כיף!!!!!
לא יודע מי אתהאנונימי (פותח)
וממש לא מעניין אותי
ולא אמרתי שאתה צריך לשמור איתי על קשר וגם אם הייתה רוצה לא הייתי שומר איתך על קשר לאנשים כמוך אני מאחל רק רע כולך שנאה אחת גדולה לעם למדינה וגם לתורה כל מה שאתה עושה זה רק בשיל לפרוק כעס ועצבים
בגלל אנשים כמוך אני לא דתי בגלל אנשים כמוך אני לא בגבעות ובגלל אנשים כמוך נחרב בית המקדש ולא יבנה בזמן הקרוב..
תנסה לקרוא שוביזהר
את ההודעה לי, אבל הפעם לאט. בסדר?
כתבתייזהר
שזה מהלך מתודי, ושאל תפגע. כלומר: לא באתי לקנטר ולפגוע בך, אלא לעורר אותך לכיון מחשבה מסוים, שעשוי להאיר לך את כל העניין באור אחר.
לא.יזהר
כעס נובע מפער בין הרצוי למצוי. הדרך לצאת מהכעס היא לגשר על הפער הזה. איך? או ע"י אמונה בה' שהכל לטובה ושהפער הזה הוא גם לטובה, או ע"י הבנה שהרצוי לא באמת רצוי, או מוגזם, או לא מגיע לי וכו'.
כלומר: הכעס והתסכול שלך נובע מהתחושה שחייבים לך משהו, וזה לא נכון. טבע הדברים שקשרים בין חברים מתרופפים וקשרים אחרים באים במקומם. אנשים תופסים כיוונים שונים וזה מרחיק. אדם שחייו מרוכזים סביב האמונה בה', התורה והמצוות - מטבע הדברים יתרחק מאדם שזה כבר לא העניין שלו, גם אם לפני זה הם היו חברים טובים. זה עניין זה מה הנקודה המרכזית בחיים.
תנסה לחשוב מה הנקודה המרכזית שלך בחיים, ותבדוק על עצמך. נגיד שהנדוקה המרכזית שלך היא שאתה ימני, ועכשיו החבר הכי טוב שלך נהיה שמאלני קיצוני מחבק מחבלים ומפגין בבלעין. גם אם בהתחלה תמשיך להיות חבר שלו, לאט לאט הקשר יתרופף.
זה במושגים "חוליים". אם אתה מדבר במושגים של תורה: צריכים לאהוב אותך כי אתה יהודי וכו' - אני חושב שאין לך זכות להטיף מוסר לאחרים בדברים האלה, כיון שאתה במודע ובמכוון לא מקפיד על קיום מצוות. מעבר לזה, בדיון ההלכתי לא בטוח שתצא מנצח.
אפחד לא חייב לי כלום!!אנונימי (פותח)
אני חייב להבהיר לא באתי הטענות באתי הערות בונות..
קחו לצומת ליבכם כמה כעס ושנאה יש בכם לעומת אהבה..
וממש לא יצאתי מנקודת הנחה שמישו חייב לי משו יצאתי מנקודת הנחה שאם אכפת לכם מהאחר את תגידו וואלה אולי צריך איזה חשבון נפש..
ונכון שמטבע הדברים הקשר התרופף אבל לא יפה לזרוק ולזלזל אני קיבלתי יחס מזלזל העלבות וכמה שמועות שיקריות.. ויש לי עוד 2 חברים כמוני אגב...
ואני לא בא להטיף לאפחד הלכה תאמין לי שזה כבר לא זכותי או ענייני אבל אני כן יכול להגיד שאתם אפילו במוסר האנושי הרגיל לא עומדים (שוב לא כל הזמן ואל תקח בהכל אני מדבר על הנושא הספציפי הזה..)
אני אשית מקיר חברה שאם משהו הלך לצבא לא ידברושי"מ
איתו אבל הם אחוז קטן מאד בגבעות וזה בגבעות מאד מסוימות של פעם (לא יודע מה היום).
וחוץ מה לעשות אנשים שאת כל הזמן שלהם משקעים באיך להרוס לי את מה שאנחנו בונים למה שלא ישנאו אותם וכן כל חיל שלא מסרב פקודה הוא הורס לאנשים את החיים כל מה שהם השקיעו אז איך אתה רוצה שהם יוהבו חיילים.
וחוץ מי זה לדעתי אתה חי הרבה על החברה הצעירים של פעם אנשים מתבגים ומשתנים אני רואה הרבה חברים שלי שהיו בעבר בגבעות איזה שנויים.
שי"מאנונימי (פותח)
אני מסכים איתך על השינויים אבל נגד כל השאר אם אני רואה אחד שלא מוכן להסיע חייל אני לא יעלה עליו וידאג שאפחד אחר לא יעלה עליו!!
ולא החיילים הם המשקיעים זמן בלהרוס את הארץ זה המפקדים שתאמין לי בחלק גדול מהם הייתי יורה..
אני לא אומר שמה שהחיילים עושים זה בסדר אבל כל עוד הם לא מגרשים אותך ממש הם אחים שלך והם אמורים לזכות לכל הטוב על שהם שומרים עליך ובזמ שהם באים להרוס ולגרש הם אמורים לקבל את כל הרע שמגיע להם..
אתה צודק אני אשית מעלה חיילים טרמפיםשי"מ
אבל בפינוי אין לי אבדל בין חיל למפקד אוה שוטר.
איך אני משיג קישור לשרשור הזה?די"מ
תודהדי"מ
ברוך ה' מצוייןדי"מ
רק אין לי מושג מי אתה
צודק.. ואני גם הייתי מקורב לנוער גבעות פעם וראיתיפעמיים חי
שיש הרבה צדיקים שבאמת עושים הכל לשם שמיים והרבה נוער שוליים שאם לא היו דתיים היו הופכים לנרקומנים זרוקים.
.....אבישי רחובות
אני לא מבין אנשים שחושבים שבגלל שקבוצה שבתוך נוער הגבעות ממש בלתי מוסרית והכל צביעות כל הציבור הגדול שלנו ככה יש כ"כ המון דעות במגזר שלנו ואין סיבה בגלל זה להגיע למסקנה שכל הנוער גבעות והדתיים סתם שקרנים וגועליים....אני ממש מצטער שזה מה שקורה ושה' יחזיר את כל אלה בתשובה שלמה ויראה להם את הדרך האמיתית...
חילוקשואף לאור
אני חושב שלא עשית חילוק נכון בין הזרם המסויים שאליו השתייכת/אג'נדה פוליטית (שלאו דוקא נכון מבחינה הלכתית ותורנית !) ובין שמירת מצות ,אני חושב שהתסכלת על השניים שיכולים להוות שני מושגים נפרדים בתור מושג אחד.
וב"הצלחה בה!דניאלה .ד.

קודם כל - אתה לא חפרן, דבר שני:yedidiaz9
נוער הגבעות מוסר את נפשו על א"י יותר מה---ר---ב---ה אנשים מדינה ובעולם, מי המציא שלא אוהבים את המדינה? שיש שנאה לצה"ל? להרוגים? וכו...
קצת מחשבה...
דבר ראשון תודה..אנונימי (פותח)
ואני מסכים שהוא מוסר את נפשו אומנם לא יותר החייל ממוצע אבל כן יותר מכל השאר..
ולא אני זה שהמצאתי קרא פה את כל השרשורים ביחוד לפני יום העצמאות..
ואת השנאה לחיילים קרא את השרשורים אחרי איזה גרוש..
ולא להרוגים אפחד מפה לא מעיז לפתוחתפה זה לעבור את הגבול אפילו על חייל שגרש ונהרג לא יפתחו תפה..
מסכימה כמעט לגמריאנונימי (פותח)
לי בבית ש אח אחד יצהרניק שהולך עם הדעות שלו עד הסוף מותר להרוג/לפגוע בלי סיבה מיוחדת בערבים (להרביץ לערבים בגלל שהם גרים בארץ לא סיבה טובה). הכי מכעיס שלוקחים דברים מהתורה ומחברים אותם בלי שום קשר למה שרוצים ומדברים מסוימים מהתורה וההלכה מתאלמים לגמרי. אבל מה שבטוח שהם עושים את זה מתוך כוונה טובה בדרך כלל וזה מה שיותר כואב שהם באמת מאמינים שזו הדרך הנכונה ולכן כשה לשכנע אום לשנות את דעתם. הלואי שכל עם ישראל יביין באמת את האמת האמיתית ויגיע כבר המשיח ונדע בברור מה האמת
מה לא סיבה טובה בזה..?שמוליק פיין
בס"ד
הוא גר בארץ=הוא מעכב את ביאת המשיח לא סיבה מספיק טובה..?
ממה מתעלמים?יזהר
אפשר לדבר על נוער גבעות כזה או אחר, אבל היצהרניקים ודאי פועלים בהוראת רבנים ומתוך דעת תורה.
לא כולם..אבישי רחובות
היום אף אחד לא שם על אף אחדרמ"ג
זה ה"פוסט טראומה" של הגרוש... זה חבל מאד אבל גם יש בזה ייתרון... אין לאף אחד דרך לשלוט עלינו....
ברור שזה חיסרוןרמ"ג
כי היום כל צעד שנער גבעות עושה מרעיש את כל העולם. ואם כל הכבוד לנוער אין לו עדין ניסיון בדברים כאלה, הוא לא רואה את הכל והוא מילא כרסו תורה בענינים כאלה....
אז חייב כל נער שיהיה לו סמכות שהוא יכול לפנות אליה בנושאים מורכבים כמו: קו פעולה ירוק או אדום מתי ואיך. כל מי שאני מכירה אין לו מספיק את הרגישות לדעת בדיוק מתי ואיך והבאסה שהכל ממש משמעותי והתמונה ממש מסובכת, אתה צריך להיות רב, פוליטיקאי, גאון , ללא שיקולים זולת א"י ובעל ניסיון
אני מכירה רק אחד כזה - הרב לוינגר
גינצבורג גם טובים בדרך אבל הם פחות מתעסקים בשטח אלא במודעות שלך
לא מסכים איתך....יהודי מרמ"ג
נמאס כבר מהטענה הזאת. כל הזמן אומרים לגרעינים "אין לכם רב" "אתם לא מקבלים מרות" וכו'
בינתיים תנועת נחלה מסובבת את הרב לוינגר (שעל האירוע שהיה ברגב, הוא בכלל אמר להם שהוא רוצה אירוע בשכם...) ורק עסוקה בלהרוס גבעות (עיין ערך 18). אין מה לעשות. הרבנים היום לא חיים בשטח ולא יודעים מה צריך לעשות. וגם דניאלה כבר לא חיה במציאות יותר מידי...
ואתם יודעים מה צריך לעשות?יזהר
הכרת השטח נראית לך מספיקה לגמרי כדי לדעת מה לעשות?
כן. הכרת השטח וההכרה בכך שכל א"י שייכת לעמ"י.יהודי מרמ"ג
ראינו כבר מה קורה כשמקשיבים לרבנים....
אני רוצה להראות לך משהו:יזהר
אני חוויתי את הפוסט טראומה הנ"ל על בשרי. הנה מה שכתבתי ופרסמתי בפורומים ימים בודדים אחרי הגירוש:
אני מאשים את ראשי מועצת יש"ע ורבניה
על ששמו את הרבנים בראש המאבק למרות אי הכשרתם לדברים מסוג זה.
על ניהול מאבק נגד אלימות במקום מאבק נגד ההתנתקות.
על הובלת מהלך שהוביל להפסד ביודעין.
על הולכת הציבור שולל בהכרזות שאני הולכים אל הניצחון.
ויותר מכך- על הפקרת תושבי הגוש. מצד אחד הובלת המאבק להפסד ומצד שני בקשה מהתושבים שלא לארוז ולהמשיך להאמין.
על סירוס כל דרכי המאבק שלא תאמו את הקו של מועצת יש"ע.
על שיתוף פעולה עם הכוחות המפנים.
על עמידה בצד ברגעים המכריעים.
על ניסיון נלוז להציל את כבודם ואת כיסאותיהם ע"י סיסמאות בסגנון "לא הפסדנו!" "ניצחון הרוח" וכדו´
אני קורא לבנצי ליברמן, לזאב חבר, לצביקי בר-חי ולפינחס ולרשטיין להתפטר ולפנות את מקומם לטובים מהם.
אני קורא לציבור לבוא ולהפגין במועצות בברקן ובפסגות ובשאר המקומות ולקרוא לראשי מועצת יש"ע ל-ה-ת-פ-ט-ר !
לאחר מכן התבגרתי והבנתי שטעיתי. הבנתי שהתסכול שלי היה מוצדק, אבל עדיין טעיתי. רבנים כן צריכים להנהיג והם הכתובת למאבקים. השאלה היא איזה רבנים. ב"ה, אחרי הגירוש התוודעתי לרב כהנא וממשיכי דרכו, ולאחר מכן לרב יצחק, ולבסוף התוודעתי למו"ר הרב טל.
מידת היסוד היא החוט המקשר בין הרוחניות לגשמיות, בין התורה למציאות, והיא מידתו של הצדיק. הצדיקים האמיתיים יודעים לחבר (ובעצם - לגלות את החיבור הקיים) בין התורה לבין העולם. אפשר לתורה ומנותקים מן המציאות, ואפשר להיות מחוברים למציאות ומנותקים מהתורה, אבל משני הדרכים האלו אי אפשר לצמוח, אי אפשר להתקדם, וודאי שאי אפשר לקרב את הגאולה. רק החיבור האמיתי לשני הדברים יכול להניב פירות.
אם תרצה, משל מניווטים: אי אפשר בלי לדעת לקרוא המפה, ואי אפשר בלי לדעת להתאים אותה לשטח. חייבים היכרות מעמיקה עם המפה ועם השטח.
אני רוצה לומר לך משהואנונימי (פותח)
גם אני חוויתי את הטראומה בתור ילד, ומעולם לא חשבתי לצאת נגד הרבנים, במיוחד שראיתי אותם גם יוצאים נגד מועצת יש"ע. וגם אני סברתי שצריך ללכת לפי הרב טל והוא מחובר למציאות וכו' ואף סברתי ללמוד בישיבתו...
אבל "התבגרתי" והבנתי שכל עוד הרב טל מדבר על אידיאולוגיות, ולהתנתק מהמדינה וכו' וכו' אבל לא עושה שום דבר בנידון, ויושב לעצמו עם הארמונות שלו ביד בנימין וחושב שכך יביא את הגאולה - אין שום הבדל בינו לבין ישיבת סאטמר מבני ברק!!!!!! אני לא רוצה אידיאולוגיות!!!! אני רוצה לראות מה הם עושים בשטח!! כמה גבעות קמו ע"י הרב טל?! הא?! האם לשבת בתוך תחומי הקו הירוק בתוך ארמונות, לקבל תקציבים מהמדינה, וכל היום לשבת במזגן מול הגמרא או בחדרי הפנימיות - זה הדבר שיביא את הגאולה וישנה את המציאות?!? כיום אני התבגרתי, ואני יודע ששום רב אינו הולך הראויה....
הוצאת לי את המילים מהפה....יהודי מרמ"ג
אז כנראה שעליך להתבגר עוד קצתיזהר
קצת ללמוד תורה, לפתוח ספרים, ולהבין שלא בטוח שכל הגאולה תלויה בהאם הקמנו עוד מאחז, אלא בעוד כמה דברים נוספים. אחד מהם הוא גם לשבת במזגן וללמוד תורה. גם התורה, כפי שהיא נראת היום, זה חלק מהגלות, ולימוד תורה בצורה הנכונה מוציא את התורה מהגלות ומקרב את הגאולה.
אנחנו משתדלים לפעול הרבה, גם אם זה לא עולה לכותרות בערוץ 7, וגם אם לא נעצרים כל יומיים.
יש לי הרבה מה להרחיב, אבל אני בספק אם אתה מעוניין לשמוע, במיוחד שאתה מתחבא מאחורי ניק חסוי (שכמדומני השימוש בו בפורום הזה נאסר).
סורי אבל לא מעודכן..אנונימי (פותח)
מה קרה ב18? ומיזאת תנועת נחלה??ולא דיברתי על רבנים דיברתי על גוף מנהיג שיוכל לתת כיוון לא חייב רבני לא על כל גלגל תלך לשאול רב אבל צריך גוף מכוון שמונע על ידי כולם בלי ראש אבל גם אם מישו לא מסכים שיקבל את המרות של הרוב ותראו שתגיעו למטרה הרבה יותר מהר והמטרה תיהיה הרבה יותר נכונה..
ומה אתה מציע?יזהר
אל תתנו לעצמכם הנחות בניתוחים סוציולוגייםיזהר
את זה יכולים לעשות אנשים מבחוץ. אף אחד לא יכול לפתור את עצמו מאחיות שמעשיו בגלל שהוא ב"פוסט טראומה"
הרב כהנאמישהי=)
הרב כהנא הכיר בערבים כרוצחים!!! ואיך אפשר לא לשנוא רוצחים?!
זה לא אומר שהוא התיר לרצוח כל ערבי שקיים בשטחים...אבישי רחובות
למתלשעאנונימי (פותח)
מאד נגע לי ללב מה שכתבת אבל יש לי כמה השגות על העניין
קודם כל להאשים אחרים ולומר שהם אחראים למה שעובר עליך זה קל אבל זה לא האמת, לכל אחד יש בחירה והוא יכול להחליט אם הוא בוחר ללכת על הטוב או על הרע, כמובן שיכולים להיות גורמים חיצוניים שמשפיעים עליך אבל להאשים את כולם זה בריחה.
נגנבתי ממה שכתבת על החברה החילונית שפתוחה לקבלת השונה גם אם הוא יחזור בתשובה, תשאל רוב מוחלט של החוזרים בתשובה איך בעטו אותם מכל המדרגות כשהם עשו את הצעד הזה לעומת המגמה בציבור הדתי לקבלת השונה גם אם הוא לא הולך בתלם.
אני מאד מעריך חייל באפן אישי על זה שיש לו נכונות למסור את נפשו בשבילי אבל אני חושב שהוא צריך להיות אסיר תודה ל100 חברה (בהגזמה) ששומרים עליו בגבעות, האיום הביטחוני הכי גדול על עם ישראל היום זה פנוי יהודה ושומרון כשכל הארץ כולה תהיה מטווחת על ידי מדינת חמאס והיחידים ששומרים על עמ"י בחזית הזאת כרגע זאת אותה קבוצה קטנה שחייה ונלחמת על הגבעות.
לגבי הרב כהנא, נכון שהכל אצלו נבע מתוך אהבת ישראל ובדיוק בגלל זה הוא כותב כל הזמן על שנאת הרע "משנאיך ה' אשנא" והפסוק שהכי מתאים לעניין אוהבי ה' שנאו רע אם אתה באמת אוהב את ה' אתה חייב לשנוא את הרוע שהולך נגדו.
אני לא בא להצדיק את היחס הרע שקיבלת אבל אני יכול אולי לנסות להסביר אותו, כשבחור צעיר חי כל הזמן במציאות של לחימה כשכל הזמן מופעל עליו לחץ מכל הכיוונים (פינויים, מעצרים, ערבים, הורים שעושים בעיות) הכי טבעי זה לייצר שכבת מגן ולתקוף את הצד השני אחרת הוא לא ישרוד, הוא לא יכול רק להתגונן, לרוב בגיל מסוים מצליחים לקלוט את העניין ולקבל כוחות ולדעת לאזן בין אהבת ה' לשנאת הרע אבל בצורה נכונה ומדויקת. אני מאד מצטער שנפגעת מאנשים מסוימים ואם אני אחד מהם אני מבקש סליחה מעומק הלב.
יום טוב
..!!..100
לא קראתי הכל.אבל הדבר שקפץ לי ישר לעינים "משנאיך ה' אשנא" והפסוק שהכי מתאים לעניין אוהבי ה' שנאו רע אם אתה באמת אוהב את ה' אתה חייב לשנוא את הרוע שהולך נגדו.
אני רוצה להדגיש שכמה שחשוב לשמור על הארץ ולהתנגד לאלה שפוגעים בארץ, צריך לשמור על אהבת ישראל...שזה זה ערך לא פחות חשוב מא"י השלמה "ואהבת לרעך כמוך".. צריך להתנגד לדעותיהם אבל הכל בצורה יפה ולזכור שהם אחים שלנו גם אם הם אחים טועים ואבודים....
לדעתי החילוק הזה של "זה לא כולם כך " לא תופסאלחנן
כי החברה שהוא מדבר עליה לא כזאת גדולה שאפשר לעשות שם כל מיני חילוקים
לדעתי הבעיה נובעת מהגיל של החברה בגבעות ממוצע 16 נראה לי
וזה גיל מאד חד וחותך במיוחד כשהוא חי בחברה סגורה של אנשים שחושבים רק כמוהו
הרבה חברה שהתחילו כגיבעונים ששונאים כל דבר מתבגרים
ומגיעים בסוף פלוס מינוס לדרך האמצע
אני לא יודע מה הסיפור האישי שלך אבלטוביה2
הצבא הזה הוא לא אבל פשוט לא הצבא שלי הוא ניחם בי כל פעם כאשר אני בוא לעצמי בית הוא הורס אותו כשערבים תוקפים אותי הוא מגן עלהם (תסתובב בגב ההר אחרי פיגוע יש פיתאום הרבה יותר חיילים בשטח)
מי שבוחר להילחם בי כל עוד הוא על מדים אני לא לא לא בצד שלו
ועכשו בנוגע לטענת ה"כולנו יהודים" השיקרית (בצד שלהם יש הרבה מאוד גויים) ו"הם אחיים שלנו" וכו' וכו' אני רוצא לצטט כאן את דברו של מורנו הרצי"ה זצ"ל כששאלו אותו אם להתבצר בפינוי במקום שאם החיילים יבוא הם יסקנו את המתפצרים (גגות רעועים וכדומה) הוא ענה "השתגעת הם רוצחים" האנשים האלה לא חברים שלי אלה האויבים שלי ולטענה שלקחנו מצווה אחת ועשינו ממנה עיקר זה פשוט מאחר שהיום לאחר יותר ממאה שנות ציונות הגויים שונאים אותנו אם לא נילחם בהם (ובצבא) אל שלמות הארץ אז הגיים יהרגו אותנו ולכן זה פיקוח נפש של מיליוני יהודים ולכן אנו משעבדים את עצמנו לארץ ישראל
מי שעושה היום את רוב הפינויים הם המשטרה...אבישי רחובות
זה מהטימטום שלך!!!אנונימי (פותח)
סורי אבל את לוקח חציי דברים בלי להבין אותם בכלל!!
הרציה זצ"ל התכוון לזמן גירוש עצמו לא ליום יום ולא אני צריך לספר לך את יחסו לחיילים ביום יום..
ונכון שיש גויים אני מדבר על יהודים!!
ואתה עדין לא אכלת מספיק בשביל להתבגר ולהבין שלא הכל שחור ולבן בחיים נכון חייל זה חייל ובסיכומו של דבר הכוונה שלו טובה הוא מגיע משום מקום דוחפים לו לראש שזה מקום מסוכן ושיש שם רם מפגרים חולים בראש שבכל רגע הם יכולים להתנפל על ערבי ולהרוג אותו טבעי שהם התנהגו ככה אבל אם רק תפתח ליהם קצת למד אותם את השטח תסביר להם שם אלה שחולים הם פתאום יפתחו גם אם לא כולם אז הרוב וזה מניסיון אחי היה לי הרבה זמן להתחכך אם חיילים בגבעות..
וכן לאמשנה מה תגיד "ישראל אף עלפי שחטא ישראל הוא" ואומרים אתזה על כאלו שהמירו דתם...
אין שוב אב בעולם שיוכל להתכחש לבנו ושום אח לאחיו יש בניהם קשר דםולא משנה מה עושה השני!!!
תגובהאנונימי (פותח)
לעניות דעתי אתה טועה בגדול,
אני בתור ישובניק ממרכז הארץ סבור שהחבר'ה שאתה מכנה "נוער הגבעות" הם פשוט צדיקים!
הם גרים במקומות מסוכנים ליד הערבים ואם הם לא היו גרים שם אז כל יו"ש היתה ערבית והיתה לנו חצי מדינה!
אומנם אני בטוח שגם שם לא כולם צדיקים, אבל למה להכליל, וחוץ מזה אם היו באים לפנות אותך מהבית, לא היית נלחם? ובנוגע לכבוד לאחר - אני מכיר חבר'ה משם שהם הכי חברהמנים ומתגייסים לצבא ולמשטרה.
אני המתנחל בנשמתי לא לשעבר.
אחי סורי אבל כנראה שאתה לא מכיר!!!אנונימי (פותח)אחרונה
אני לא אמרתי שהם טיפשים שהורסים ח"ו!!!
הם עושים הכל למען הארץ אבל העם נשכח אצלהם ולכן חייל כבר לא בנאדם ו(אצל חלק) ואני לא ריך לתת לך שירשורים שהיו פה על המדינה בחג העצמאות..
ולא דיברתי על חברמנים או לא ולא דיברתי על פינוי דיברתי בכללי על כבוד לאחר ולשונה ולעם שלך...
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7