שאלה..ירון קורצן

למה כל הקומונריות של בני עקיבא כאלה ממלכתיות ומתנגדות לכל דבר שקשור לארץ?? אני מתכוון שהם כל הזמן מדברות "ארץ ישראל" "אידיאלים" וכו' אבל תכלס לא עושות כלום... רציתי להביא לסניף שלי כמה אנשים לשבת שידברו בנושא הארץ ועשיה והקומנרית פשוט לא מסכימה!! היא אומרת "אני לא רוצה שיבואו לפה קיצונים שיגידו לכם לזרוק אבנים על ערבים"..

מה קשור עכשיו קיצונים אני אומר לה אנשים שרוצים לדבר על עשייה... בקיצור ניהיו לי הרבה וויכוחים איתה והתיאשתי....

בכל המקומות זה ככה?? (דרך אגב אמרו לי שגושניקים נוטים לממלכתיות... ~~לא להעלב~~)

לא יודע אם זה קשור כ"כ לארץ מולדתירון קורצן

אם המנהלים רוצים.. שימחקו אני לא מקפיד

כי הנהלת בני עקיבא ממלכתים.. והם מייבשים ת'שכל.גלוק17
לא קיבלתי...ירון קורצן

סתם תירוץ... תכתבו באמת מה אתם חושבים..

הם באמת ממלכתים במלוא מובן המילה.קטיף שנית

ז"א שהם ניזונים ע"י משרד החינוך, וכיו"ב.

הששלכות של זה שהקומונריות יכולות רק לדבר ולא לעשות.

אוףףףףף זה מעצבן...!!ירון קורצן

הם אומרים שבמקום לצאת עכשיו למאבק על ארץ ישראל הם מתעסקים במאבק אחר.. על נגיד להפסיק להיות בפייסבוק.. לקום לתפילותת... וכו' לא אמרתי שאת זה לא צריך לעשות.. זה לא סותר!!

אבל אין עם מי לדבר, הקומונרית מחליטה הכול

ירון- זה אכן נכון שהנהגת בני עקיבא - ממלכתית על!אלירז

אצלנו ביישוב - לפני כמה שנים - התקבלה קומונרית, שדעותיה היו פאנאטיות לחלוטין.

הנוער ביישוב היה מבסוט עליה, גם המבוגרים.

[|נאנח| היו ימים שהישוב כאן היה רציני..]

לקראת תחילת השנה - בני עקיבא ביטלו לה את הקומונה, והכניסו מישהי "מתונה יותר" על פי התירוץ שלהם.

צר לי, זה חירטוט.עין האמונה

כל קומונרית פועלת לפי ראות עיניה ולפי האידיאלים שהיא רוצה להנחיל לסניף, זה לא קשור להנהלה של התנועה. בנוסף, צר לי אבל ראוי לשים לב שא"י היא בהחלט אידיאל חשוב אבל היא לא כל התורה כולה וכל קומונרית מפעילה שיקול דעת לגבי אילו ערכים היא רוצה לחזק בסניף.

כל הדיבורים שלכם על א"י זה יפה, אבל אתם שמים לב כמה לשון הרע רץ בפורום הזה? שלושת השבועות תכף כאשר הנקודה העיקרית בחורבן הבית היה דווקא הנקודה של שנאת חינם- מה שרץ פה בפורום  חופשי חופשי תחת מעטה של "מלחמה למען אידיאלים". אז יש אנשים שלא חושבים כמוכם- תתגברו. תתבגרו. תפסיקו לצאת על כל אחד רק כי הוא מאמין בדברים שונים מכם או בוחר לממש את אמונותיו בצורה שונה מכם.

בפן המעשי, יכול להיות שהיה מקום לשיח יותר מעמיק עם הקומונרית הספציפית אבל אין להשליך ממנה על כלל התנועה וכמובן לא בצורה כזאת- בה אתם מדברים בלי שום היכרות עם כל שאר ה350 קומונריות של התנועה. כל סניף עובד ושם דגש על משהו אחר וזה שלא כל סניף הוא חלוץ של ההתיישבות ולוקח את החניכים לנטוע עצים בחומש לא אומר שהם לא עושים עבודת קודש במישורים אחרים. העולם לא עומד על "ארץ ישראל ארץ ישראל וארץ ישראל". אני חלילה לא מזלזלת בצורה של להתיישב ולהפריח את הארץ אבל שימו לב לסדר עדיפויות שלכם ולהשתלחות החסרת מעצורים של הפורום בכל מי שאינו חושב כמוכם.

איפה שיש מאבק..שם צריך לתת את כל הכוחירון קורצן

אז כן!! ארץ ישראל, ארץ ישראל, ארץ ישראל..!!!

אבל למה להכליל???~nhykb~

אצלינו זה לא ככה..

ושנה הבאה אני קומונרית בבני עקיבא ואחד מהיעדים שלי זה להחדיר כמה שיותר "ארץ ישראל" לחניכים..

אבל את ממלכתית..;)שמוליק פיין

בס"ד

וזה פשוט ככה כי מי שלא ממלכתית בד"כ הולכת לגבעות או לשירות לאומי אחר..(נראלי..)

הכל יחסי בחיים =)~nhykb~

מקורות יודעי דבר לא טוענים שאני ממלכתית.. אבל בסדר..

אולי תשמרי על הפה שלך?מישהו10

את לא יודעת שהמשטרה קוראת פה?!

ואם כן? מה בסך הכל אמרתי?~nhykb~

להחדיר ערכים חיוביים זה לא פשע.

לא בכל מקום זה ככה.. בפ"ת עשינו שבת ארץ ישראלlior3

והיו שיחות  בכמה סניפים של כמה תנועות ונראלי דיי התלהבו..

אתה מכיר את כל הקומונריות שאתה פותח עליהן ת'פה?talr123

כשאני חשובת על זה...מרב.

באלי לעשות קומונה ולהחדיר להם טיפה פאנטיות... 

ו..כה, אם אני אעשה קומונה זה יהיה בבנ"ע..

או... סופסוף מישי עם גישה נכונה....רבקה...

במקום כל הזמן להתלונן על אחרים, צריך לנסות להשפיע, לשנות...

לדעתי זה הכי טוב לבוא מבפנים כדי להשפיע, אבל כמובן אם אתה לא מושפע מזה לכיוון הלא נכון....

יוווואוו...ירון קורצן

שמתי לב למשהו מעצבן בפורום.... כל דבר שמישהו כותב אנשים מחפשים לו במילים הקטנות ובכלל לא מסתכלים על משהו אומר... אני מתכוון לתגובות כמו "מה אתה מכליל" וכו'.. חאלס עם התגובות האלה ברור שאני לא מכיר את כל הקומונריות בעולם ושלא התכוונתי לכולם אלא רק לקומונריות בסניף שלי... מי שאין לו מה להגיד שלא יגיב פשוט!!!

ממלכתיים (במלעיל) = אנשים שמקדשים גם את הממשלההאדמו"ר מצנעא

למשל, ישיבות הקו למיניהן הן ממלכתיות לעילא ולעילא.

אבל מה הקשר לעניין? לא יודע. כנראה שהפכתם את האנשים הפחות פנאטים לממלכתיים...

לפי ההגדרות פה-רבקה...

ממלכתים זה אנשים שמקדשים את הממשלה יותר מהתורה....

חלילה וחס ושלום!האדמו"ר מצנעא

הם טוענים שהתורה מקדשת את המדינה והממשלה. למשל, הרב אבינר (שהוא אולטרה-ממלכתי) אמר שיש להגיד כבוד רה"מ בנימין נתניהו, ולא ביבי. הוא מקדש גם את הממשלה.

ממלכתים-מישהי=)

יש להם דיעה כזו שלא צודקת. כאילו הממשלה-מה שהיא אומרת נעשה דברי אלוקים חיים- ותאמינו לי שדיברתי עם ממלכתים בחיים שלי...

וואלק אחותי, אני מאמין לך, איזה אומץ...מישהו10
ושוב, הכללה גסה.עין האמונה

אתם נופלים באותו החטא שאתם מאשימים בו את כולם- אתם נאמנים לתקשורת. וזה שישנם דמויות ממלכיות שמופיעות בתקשורת שאומרות דברים מסוימים- אין ללמוד מהם על כלל הממלכתיים. זה שדיברת עם 5 חבר'ה שכן מאמינים בצורך של המדינה לא אומר שאת מכירה לעומק את המשנה האידיאולוגית עליה הם משתיתים את המעשים ומערכת האמונות שלהם. אף אחד לא אומר שהמדינה קדושה יותר מהתורה אבל ישנה הבנה לגבי משיח בן יוסף- הגאולה החומרית שכן, תרצו או לא, באה לידי ביטוי במדינה. לא "כל הממלכתיים" נגד סירוב פקודה. יש כאלה ויש כאלה. יש הרבה ממלכתיים- שמאד אוהבים את המדינה- שדווקא היו מסרבים פקודה. אתם יושבים פה, עושים הכלולת גסות ונאמנים לסטריאוטיפים כמו כל אחד אחר- שמאלני, ממלכתי, חילוני.

תתבגרו קצת.

אני מאמין שהמהלך שקורה פה כבר למעלה מ60 שנהפעמיים חיאחרונה

הוא ראשית צמייחת גאולתנו. זה נכון שיש הרבה בעיות עם הממשלות האחרונות וצריך להילחם בכל הכוח.

אבל בואו לא נהיה עוורים למהלך שקרה פה אחרי 2000 שנה: קיבוץ גלויות, הקמת בית יהודי בארץ.

חברים שלי מגדירים אותי פנאט ומתנחבל וקיצוני.

אבל אלה הם דעותי.

אתה צודק!-מישהי=)
אתה צודק!-מישהי=)

,ur nnkf,h,'talr123
אופס...talr123

אני ממלכתית (נראלי שהבנתם את זה כבר..קורץ)

לדעתי-

המדינה והממשלה הם שני גופים נפרדים.

את המדינה אני אוהבת, שמחה בה ומודה עליה.

הממשלה- לפעמים אני לא מסכימה איתה ולא רוצה חיבור אליה, ולפעמים היא עושה גם דברים חיוביים...

ולכן, כשהממשלה מחליטה על פינוי- אני אצא נגד הממשלה, לא נגד המדינה. ובגלל שצה"ל הוא חלק מאוד חשוב של המדינה (כנ"ל לגבי המשטרה- יש הרבה דברים שהיא עושה ואתם לא יודעים עליהם)- אני אהיה בעד גיוס (של בנים בלבד!) לצבא.

הבנתם ת'רעיון...

אבל המדינה מונהגת ע"י הממשלה!אבגדה

היית עולה על אוטובוס עם נהג שיכור?

אוטובוס שיביא אותי לגאולה, כן.האדמו"ר מצנעא

למדינה יש פוטנציאל להביא את הגאולה! רק כצל'ה יביא אותה בעזדי"ת!

אם אומרים לך שביהמ"ק נבנהאבגדה

ויש אוטובוס שעומד לצאת, אבל הנהג שיכור...

כרגע האוטובוס הזה-מזיק מאוד-לכן אנחנו נפנצ'ר את גלגליו...ונהרוס לו את המנוע...ועוד תקלות כיד הדימיון הטובה...

עד שיבוא נהג חדש שיכין אוטובוס חדש וטוב ויסיע את כולנו לבביהמ"ק!

במהרה בימינו.אמן, כן יהי רצון!

או שנלך ברגל בתותי
אני לא!מישהי=)

כדי להגיע לגאולה. צריך לשמור על החיים. אפשר גם לסלול דרך  ברגליים"קשה זה טוב"אומר דרור וינברג. כן צריך להתאמץ ולא לנסוע באוטובוס..

התכוונתי לאדמו"רמישהי=)
יותר נוח באוטובוס. הכי נוח - במונית.האדמו"ר מצנעא

רגע, מהתחנה המרכזית, איזה אוטובוס מגיע לשכונת גאולה? אני רוצה לבקר בבית רבנו הרצ"י זצ"ל.

<צ>

אמנם כבר דשנו בזה, ובכל זאתיזהר

יש עוד כמה מקבלי החלטות וקובעי מדיניות רשמיים ולא רשמיים במדינה, חוץ מהממשלה. ביניהם: תקשורת, בג"ץ, מפקדי צבא, משטרה ,שב"כ, פרקליטות, מנהל אזרחי ועוד. מה איתם? כולם זכים וטהרים, ורק הממשלה דפוקה? נחליף אותה והכל יסתדר?

תרוצים קלושים של ממלכתים...רמ"ג

מה את מחכה? מה עוד לא התפוצץ לך בפנים?? או בגלל מה שכ"כ התפוצץ לך את לא רואה ממטר...

סורי אבל זה פשוט מתסכל לראות אנשים שהם כן יחסית בשטח והם לא רואים! אפס!

חרטוטי שכל... נפרדים.... לא משנה מהם. הם הקליפה של הגאולה וקליפה זה דבר שהוא אומנם יונק את הישות שלו מהפנימיות אבל הוא רע, מיותר וחסר תוכן... אז תפסיקו להתבלבל

חבל כי המשפט שלך בחתימה יותר חכם מכל מה שאת מייצגת ביחד.....

רמ"ג- דיברת אליי?talr123

למה את מחכה?! לחזור לגלות? לשואה? ת"ח ות"ט? גירוש ספרד? עלילות דם?

אני באמת לא מבינה אתכם. לא להודות על המדינה זאת הכפיות טובה הכי גרועה שאני מכירה.

נכון. לא הכל מושלם. יש עיכובים בדרך.

למה לא להסתכל על הטוב שיש פה? אני לא צריכה לכתוב לכם כמה אנחנו מתקדמים מבחינת המדע, הכלכלה, הצבא..

אתם יודעים שבכל שנות ההסטוריה של עמ"י לא היה כ"כ הרבה לימוד תורה בא"י??

אתם יודעים כמה הסבים והסבתות של כולנו התפללו למדינה הזאת?

2000 שנה יהודים ייחלו להגיע למציאות הזאת.

מי אנחנו שנבוא ונבעט ונגיד שזה לא טוב?

הפעם הראשונה מאז בר כוכבא שיש פה ריבונות יהודית.

נכון- יש דברים קשים וכואבים. החרבת 2 חבלי ארץ בידי יהודים, חיילים שבויים, שנאת אחים, הלשנות, פיגועים ומלחמות.

אבל בואו רגע אחד נסתכל על הטוב, ונודה לקב"ה עליו.

זה שאנחנו פה, במדינה יהודית- זה הגשמת חלום של אלפי דורות לפנינו.

סורי שיצא ארוך...

לא, דוקא זה נשמע שהממלכתים מחכים לחזור לזהרמ"ג

כל מה שה' עושה הכל לטובה- אז ממילא צריך להודות על הכל

ואם נראה שהמצב לא משו וצריך שיפור אז צריך לעשות השתדלות, לא?

אז מה שבשואה היו רעבים ללחם, עכשיו אני צריכה לאכול לחם יבש משבוע שעבר? לא!

באמת פעם היו הרבה צרות זה אומר שצריך ל"הסתפק" בצרות עכשיו ולהיות בשקט? 

ה' הוא כל יכול. אנחנו מבקשים ממנו ג-א-ו-ל-ה. (כן... אני יודעת שזה נשמע מוזר)

ואם המצב הוא לא גאולה אז צריך לפעול וזה ההבדל בין ממלכתי לפנאטי.

הממלכתי אומר- פעם היה יותר רע בוא נשב בשקט ונודה שלא נקבל יותר גרוע (נשמע שזה עדיין בגלות, לא?)

והפנאטי אומר- הכל לטובה אבל המטרה היא גאולה שלמה ואני לא  ינוח עד שיבוא המשיח

אני מצטערת אם מקודם זה היה אישי. פה השתפרתי והכללתי את הכל. אין סיבה להרוס לר' לוי יצחק מברדיצ'וב ת'עבודה....

אל תוציאי לי מילים מהפה..talr123

אני אמרתי שצריך לשבת בשקט?

ממש לא.

אתם יוצאים נגד המדינה, אז פשוט אמרתי שיש הרבה על מה להודות. מה את חושבת, שאני לא רוצה גאולה? שאני לא רוצה לקדם אותה? אולי אני חושבת שיש עוד דרכים להביא את המשיח? אולי להקים מאחזים (בלי לזלזל..) זאת לא הדרך היחידה?

הגאולה היא תהליך, שהשלבים הראשונים שלו היו עליית תלמידי הגר"א, חיבת ציון והעלייה הראשונה, התנועה הציונית והעלייה השניה..

הקמת מדינת ישראל היא שלב נוסף. לאט לאט אנחנו מתקרבים- מהתיישבות רק ב4 ערי הקודש התרחבנו להקמת מושבות בגליל, בנגב ובמישור החוף. הקמנו ארגונים צבאיים משלנו- בר גיורא, השומר ואח"כ הגנה, אצ"ל ולח"י. ואז הוקמה המדינה- ריבונות יהודית בא"י! מלחמת ששת הימים- ההתיישבות התרחבה גם ליהודה ושומרון, לחבל עזה והכותל המערבי שוב בידינו!!! וכולי. כולנו מכירים את מה שקרה אח"כ...

כמו שאת רואה, אנחנו מתקדמים לכיוון הגאולה. (ויש לפעמים דברים שנראים לנו כמו הליכה אחורה! גוש קטיף, ימית..).. צריך לעשות עוד הרבה. אפילו הרבה מאוד. תפעלי את בדרך שמתאימה לך- במאבק על ארץ ישראל. ואני בעז"ה אפעל בדרך שהכי מתאימה לי. (ופה אני חייבת להודות- שתכל'ס, עדיין לא עשיתי הרבה. בעז"ה, אני מקווה להשלים את מה שלא עשיתי...)

לא דיברתי על אפחד דיברתי על פנאטים וממלכתיםרמ"ג
ועוד משו, המדינה היא לא! שלב נוסףרמ"ג

בואנה, עיניים. אם הבנתי נכון בכללי המצב אמור לשתפר עד הגאולה...

המדינה רק הולכת ונהיית "קליפה" יותר ויותר שום התקדמות לטוב. כל מה שהם עושים למען יהודים זה המינימום של המינימום וזה רק כדי להצדיק את המדינה "יהודית" בתכלס' אצל המקור של היהודים הם מתנהגים כמו קגלסים

כן, בדיוק.. רק יחס טוב לעצירים הערבים-מישהי=)

איזו התקדמות חבל"ז

מה? כל אחד מנסה להביא את המשיח, אבל בדרכו שלו.האדמו"ר מצנעא

ולא יודע לאיזה עיוות הגעתם בהגדרה של ממלכתיים. מבחינה מילולית זה כבר לא הגיוני...

אנחנו לא סתם מסתפקים....כישוף כושל

פעם לא היה מדינה ועכשיו יש!!

צריך להודות על זה!!אם מישו להבדיל היה נותן לך אופניים ממש יקרים שחיכתה להם 10 שנים ויש בהם כמה תקללות אתה לא תודה למי שנתן לך ת'מתנה??אתה תודה לו ואחר כך תנסה לתקן ת'אופניים....

אתה לא תשב ותגיד יופי יש לי אופניים ויש בהם בעיות אז הם לא שווים כלום!!!זאת תהיה כפיות טובה....

אותו דבר בדיוק ה' נתן לנו מתנה שחיכינו לה כל כל הרבה זמן!!

מדינה קיבלנו את ארץ ישראל!!!! וההנגה היא יהודית!!

אז נכון יש בה כמה תקלות!!אבל אפשר לתקן!!!

ובטח שצריך להודות!!

זה נקרא להסתפק??לא זה להודות ולהמשיך בתיקונים!

הוא נתן לי אופניים מעולים, בלי תקלותאבגדה

אבל מרגע שאני מתיישב הם מתחילות ליסוע לטולכרם, ואני לא מצליח לעצור אותם!!!

אז מה? לא תהיה שייך למדינה? תחזור לחו"ל...?~מישי~

תגיד שהמדינה הזאת לא טובה ותחכה למשיח? 
זו שיש ריבונות יהודית זה דבר חשוב. אנשים נוטים לזלז בזה.
מה בימי שיבת ציון כולם היו צדיקים? הממלכה החשמונאית- המנהיגים היו גם מתבוללים. אז מה? זה לא טוב. אבל זה עדיף ממה שהיה בגלות! ועלינו לנסות לשפר את זה, ברור.
אבל מה שצריך להניע אותנו זה אהבת א"י והתורה ולא השנאה העיוורת העזה לממשלה וכן לבג"ץ ולגופים האחרים שאין דעתכם נוחה מהם.

מלבד זאת בית המקדש חרב על שנאת חינם. אינכם מבינים שהשנאה הזאת היא בעייתית היא הגורמת לחורבן יותר מכל דבר אחר! אני לא אומרת שלא צריך להתנגד לדברים שסותרים את התורה (גם בפן המחשבתי לא רק ההלכתי נטו)- מובן שצריך! עם זאת צריך להבין שצריך לאהוב כל אדם באשר הוא יהודי.גם אם אני לא מסכים איתו. (אלא אם כן הוא ממש כופר בעיקר). וזה גם לדעתי יקרב את הגאולה.

ולי נמאס שהרבה ממה שמניע פה אנשים זה שנאה.
ברור שיש פה הרבה אהבת א"י. אני מאוד מעריכה אבל לפעמים השנאה מתגברת וזה כ"כ חבל. 

הופנה לרמ"ג (למה שהוא כתב בתגובה האחת לפני הקודמת~מישי~

שלו... (מקוה שהבנתם)

הגלות הפכה אותנו למפונקים...האדמו"ר מצנעא

הביאו לכם ריבונות על הארץ, גם בזה אתם לא שמחים?!

לא הביאו לנו, הביאו לאחים הכופרים שלנו.אבגדה
חח.. לנו אין קומונרית אז אין לי מושג...~מירב~
תקשיבו...ירון קורצן

אתם קולטים שאתם יושבים במדינה שהיא תחת שלטון יהודי לגמרי ובמדינה הזאת יהודי לא יכול להסתובב איפה שהוא רוצה (כל הכפרים ביהודה ושומרון.. ודוגמא פחות קיצונית רחובות מסיומים ביפו לוד וכו') וערבי כן יכול להסתובב איפה שהוא רוצה!!!! איך זה יכול להיות??????!??!?!?!? תסבירו לי???

זאת לא מדינה יהודית.אבגדה

זו מדינה עם רוב ממוצא יהודי ושלטון ממוצא יהודי וכבוד (קצת לפחות) לדת היהודית.

מי שחולק על קביעה זו-יש לי כמה שאלות אליך.

לו היה כאן רוב גויים-ראש הממשלה היה יהודי או גוי? (מדינה "יהודית" דמוקרטית הדמוקרטיה מבטלת את ה"יהודית"...)

האם האנשים (האלו ממוצא יהודי) במדינה הזו מתנהגים כמו יהודים?

האם יש ליהודי הגר במדינה איזשהו יתרון על גוי הגר בה?

האם יש למישהו המתנהג כמו יהודי במדינה הזו יתרון על מי שלא? האם יש לו לגיטימציה בכלל?

כבוד בסיסי? יחס הגון?

האם נותנים לאדם הרוצה לחיות כמו יהודי, את האפשרות לכך? כאשר נותנים לו, האם לא מנסים לשלול אותה ממנו?

האם המדינה הזו היא ברוח היהדות?

רק יש איזה כמה ערבים בשלטון-מישהי=)

ממש מושלם! אתם כאילו מסתנוורים המדינה  אני לא רואה כ"כ הרבה יתרונות. נראלי שיש יותר חסרונות.!!!!!!!!!עצבני

בקשר לרוחניות של מדינת ישראל...talr123

תדמיינו תינוק. האם התינוק, כשהוא נולד, ישר יודע תורה? אות אחת? יש בו רוחניות כלשהי שבאה לידי ביטוי?

לא.

אז למה אנחנו אוהבים אותו? ומנשקים? ומחבקים?

אין בו שום רוחניות! הוא רק אוכל, בוכה וישן! הכל פיזי!

גם במדינה... חבר'ה, תרגיעו. אנחנו בהתחלה... כמו שקודם דואגים לצרכים הפיזיים של התינוק, ככה גם מדינת ישראל- בינתיים היא סוג של משהו שהוא רק פיזי- מדינה יהודית לעמ"י! הגנה, כלכלה ביטחון....

בעז"ה, אחרי שהיא 'תתבגר' היא גם תביא לידי ביטוי את הכוחות הרוחניית שקיימים בה....

ברור שצריך לפעול ולהתקדם לקראת זה, ולעשות מה שאנחנו יכולים כדי לקרב את השלב הרוחני של המדינה.

אבל אם היא עדיין לא בדיוק על דרך התורה, זה אומר שהיא לא שווה כלום?? בואו לא נלד תינוקות, כי אין בהם רוחניות....

[אבגדה-

כדי לענות על השאלות שלך, הלכתי למגילת העצמאות.

אתה יכול לראות שמדובר במדינה יהודית...

אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל.

(וכדי להיות ישרה, הנה לכם גם כמה חסרונות:

תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין;)]

חברים יקרים! בואו נודה על האמת- אתם לא תצליחו לשכנע אותי, ואני לא אשכנע אותכם.. אנחנו במחלוקת, וזה בסדר....

אז אני מבחינתי, סיימתי להגיב את תגובותיי על הנושא הזה אם מישו רוצה באישי- בשמחה...

המשך חיים נפלאים לכולם!

שבעז"ה נגיע למדינה יהודית ע"פ ההלכה!

בשורות טובות.

אם התינוק היה שותק במיטה שלו, הכל היה בסדר,אבגדה

אבל תינוק שמרגע שנולד, לא מפסיק לדבסר דברי כפירה וחוצפה ?!?!

זה לא שאין בו רוחניות אלא שהוא מרד ברוחניות!!

והבעיה היא בחסרונות שהבאת...מדינה לא יכולה להיות דתית ובו בזמן לקיים שוויון זכויות ללא הבדלי דת...

בזה המדינה מעידה על אי-דתיותה. וזה חלק ממה שבאתי להראות לך בשאלות שלי.

החלק השני שהראתי לך בשאלות שלי-זה שהמדינה מעדיפה את קיום שוויון הזכויות-מאשר את יהדותה...

אם היה פה רוב ערבי-היינו בים-באופן חוקי.(ע"פ חוקי מדינת "ישראל "-החדשה, ואז כמובן שהיא גם היתה משנה שם ל"פלשתין".)

במה שהדמוקרטיה מאפשרת היא דתית, במה שלאאורח בעולם

היא דמוקרטית

הדמוקרטיה נפלה!!ילד רחוב
כולה שקר!
נכון-לזה קוראים העדפה של הדמוקרטיה על פני הדת...אבגדה

כי אם הדת היתה עדיפה-אז זה היה הפוך:

במה שהדת תאפשר היא תהיה דמוקרטית, במה שלא היא תהיה דתית...

אני לא אומרתtalr123

שהמדינה מושלמת והכל ורוד ומקסים.

ממש ממש לא.

נכון, יש פה כפירה, ושנאה לא"י ושנאת חינם ואהבת האויבים. הכל נכון.

אבל מה שאני אומרת זה שפשוט צריך להגיד תודה על מה שכבר כן יש (ויש המון!) ומפה להצמיח את הכל עד לגאולה השלמה בעז"ה.

"הצדיקים הטהורים

אינם קובלים על הרשעה

אלא מוסיפים צדק,

אינם קובלים על הכפירה

אלא מוסיפים אמונה,

אינם קובלים על הבערות

אלא מוסיפים חוכמה."

הראי"ה קוק

הבעיה היא שכרגע-אין פה מלכות ישראל...אבגדה

אלא-מערכת של יהודים  שמפעילה בחכמה את המערכת הכלכלית והתחבורתית.

באופן קצת פחות טוב-את הבטחון.

באופן פחות טוב עוד יותר-את הדת והחינוך...

נעזוב לרגע את עניין ניהול החינוך והדת...

באמת מצבינו מבחינת הדברים הראשונים-טוב יותר מבעבר-אבל אל לנו לשכוח שהמדינה במהותה-היא חסרת משמעות כמעט, כמו בשלטון גוים של גוים נחמדים...

כל עוד יתקיים הסעיף הזה:"תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין"

לא יוכל להתקיים הסעיף הזה-"אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל."

זה או שלטון העם או שלטון הדת!

הגיע הזמן לבחור...בנתיים השליטים הם העם-הכופרים...

דימוי התינוק-ממש אינו נכון-הדימוי היותר טוב-זה תינוק שמיום שנולד ממלמל דברי כפירה ומרביץ לאנשים סביבו...

יפה, אבגדה (איזה שם מציק להיגוי!!)רמ"ג

חחח ניסיתי לומר אותו בקול

אני חושבת,סטודנטית23

שלאחר הגירוש מגוש קטיף חל איזשהו מפנה במגזר הדתי לאומי. בעקבות כך, אחוז די קטן הצטמצם לו ל"קיצוניות" מסויימת שמוכנים לעשות הכל אבל הכל למען ארץ ישראל (כמו גם לזרוק אבנים על ערבים)...והאחוז היותר גדול שהתרחב לא, הוא אחוז ה"ממלכתי" שהבין כי "קיצוניות" היא לא הדרך, בטח שלא כוחניות ואלימות, כמו הראייה שהדרך הנכונה היא במודל השיח וה"פנים אל פנים" בתוך העם...כך שאם המטרה בשאלתך היא באמת לנסות להבין את הקומונרית שלך, אני מקווה שעזרתי לך במקצת...

לפחות לפי דעתי...(וזה לא אומר שאני מצדיקה או שוללת את דרכה)...

לסטודנטית23אורח בעולם

לעשות לארץ ישראל: "לזרוק אבנים על ערבים"?!?!? למה זה עוזר לארץ ישראל???

אורח בעולם,סטודנטית23

הודעתך לא הייתה ברורה,

עימך הסליחה, אשמח אם תכתוב שנית.

זה לא עוזר... לדעת אלה שעושים את זה זה עוזר\ שהם~מישי~

עושים את זה מכעס או מרצון לנקום.

לכולכם!!אנונימי (פותח)

אז ככה..

החמודים שדיברו על הקומונריות.. חשוב לי מאוד שתדעון שלפני שאתם פותחים תפה.. לכל קומונרית יש דעה משלה.. כמו שלכל אדם יש.. וכן אל תחרטתו שבנ"ע עושים שטיפת מוח ושכל הקומונריון ממלכתיות..כי אתם פשוט לא יודעים.. וזה לא ככה!!

ולא אני לא מצדדיקה את הקומונרית שלא עושה כלום למען א"י אבל אני חושבת שיש לה את הזכות להחליט איזה מהלכים כרגע טובים לסניף..קומונרית רואה תדברים במבט אחר מהמדריכים.. אנחנו לא מבינים הכל!! אבל מזה שהיא לא עושה כלום למען א"י ועד ללהגיד שקומונריות רק מדברות ולא עושותת.. הדרך ארוכה!! זה שהיא לא עושה מה שאתה חושב שעכשיו נכון זה לא הופך אותה ללא עושה..תנשום!!

ובקשר למדינת ישראל.. צריך הרבה תפילות!! נכון, המצב עכשיו הוא לא הכי אידיאלי.. אבל גם שם.. אנחנו לא באמת יודעים הכל!! מה לעשות..!? אבל כן, צריך לקום כל בוקר ולהודות על זה שיש לי בית לגור בו ושאני לא מתפדחת ללכת עעם חצאית!! ההפך- אני גאה ללכת איתה!! אנחנו כבר כלכך התרגלנו לזה שיש לנו מדינה משלנו ששכחנו מה הערך שלה!! וברור שהמצב לא אידיאלי ומושלם.. אבל אנחנו בדרך.. דוס שיהיה לכולנו יומקסים..

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך