לילה טוב
תודה על ההשקעה שלכם![]()
לילה טוב
תודה על ההשקעה שלכם![]()
ישיבה גבוהה, לא? אז איך מחזירים אותה להיות ישיבה גבוהה...? מה מחזירים לה בעצם?
נותנים כאילו חלק... בנתיים אם הם יהיו ילדים טובים יקבלו גם הסדר.
חוץ ממרכז, כל הישיבות הגבוהות (לא משנה לאיזה ציבור הן משתייכות) לא עושות שום הסדר עם הצבא, לא? אז מה מחזירים להם?
הם יהיו כמו מרכז....
בשיתוף עם מרכז... בעצם לפי הכתבה, אפילו הסדר מרכז מנע ברק מהישיבה עד עכשיו. בסדר, עכשיו היא ישיבה גבוהה, ככל ישיבה גבוהה.
כי היא רוצה להיות ישיבה גבוהה. כידוע, הרב מלמד האב אומר שכולם צריכים ללכת לישיבות גבוהות, והסדר הוא רק לאנשים בודדים. אולי הוא השפיע בבזמן הזה על הבן שלו.
לא באמת...
היום בשטחי יו"ש כל הטבה היא הכשרת הקרקע "לאסירות תודה" ולהפחתת התתנגדות.
הייתה ספיקולציה כזאת של מישי חכמה שעוקבת בכנסת אחרי כל מיני מהלכים סמויים (נראלי היא גם התפרסמה בערוץ) היא אומרת שהדרך היחידה שהם יכולו לעשות את זה חלק זה רק ב"בום" ובמסווה ביטחוני. שברק (זה נשמע שממש מתאים לו לעשות את זה) יכריז על מצב בטחוני בסיכון גבוה וייפנה את כולם משטחי יו"ש, יוציא את צה"ל, יוציא את אחריות הממשלה מהשטחים האלה. כך שמי שיוצא עם הצבא יוצא- לא פינוי בכוח וכך כולם יתפנו מרצון
כמובן שהפתרון היחיד של מי שאכפת לו מהארץ הוא פשוט לשדוד את הבסיסים של צה,ל מנשק ולהתחיל להגן על עצמינו ועל השטח....(כמובן שאני נגד דרך פעולה כזאתי ואין לי שום קשר לפורעי חוק)
(אגב, העבירו הצעה חוק שקבעה שאם יש למעלה מ300,000 פליטים בבת אחת הממשלה תוכל לפטור אותם ב400 ש'ח וזהו!)
מהלכים קטנים שמכשירים את הקרקע למצב הזה.... שה' יעזור
תכף יהודה ושומרון כולנה ניתנות לערבים.
צאו מהישיבות בואו לגבעות!
ואני לא בא לפתוח על זה דיון עכשיו.
אתה צודק עמ"י-תורה וא"י זה הבסיס לעמ"י בארץ ישראל האהובה!!!!!! מתה על ארץ ישראל. אמא אדמה!
ואין שום הצדקה לישיבה בלי גבעה.
שיקימו ישבות בגבעות... מה הבעיה? מין "כוללים" עצמאים ללא מלגות כשההפסקות צהרים כוללות בניה.
אם יהיו 5 כאלה ובכל אחד כזה יהיה 20 חבר'ה אתה מתאר לעצמך מזה?
יאללה לצאת בקמפיין "כל הארץ ישיבה"
ואז הבנות יוכלו לשבת בנחת בבית ולסרוג לכם כיפות......
לעומת זאת, אם היו עוד 100 אנשים בגבעות, העולם היה נראה אחרת.
אבל חסרים אנשים שלומדים תורה לשמה.
א"א להקים ישיבות בגבעות?
ישיבה לא חייבת להיות דבר מורכב כ"כ, במיוחד אם כל מה שמעניין אותך ב"ללמוד בישיבה" זה הלימוד לשמה-פשוט כמה אנשים ועוד אדם מבוגר מקימים איזה בית, ומתיישבים שם ללמוד, עושים תורנות על הכנת אוכל, ושאר העניינים הטכניים. יש בעיה עם זה?
הלימוד שם יהיה יותר לשמה דווקא משום שהוא כ"כ מוזר-כשמישהו במקום כזה יחליט שהוא רוצה ללמוד-הוא ילמד לשמה...
הכל קשור בשלוש דברים עמ"י-תורה-א"י הלי עמ"י אין תורה ובלי תורה אין א"י. התורה היא זו שמצווה אותנו ללכת להקים גבעות ליישב את הארץ... "חלומנו למות בעד עמנו"(יאיר שטרן)
במשך 2000 שנה עמ"י רק למד תורה. זה מתאים לגלות, בגאולה צריך גם לעשות מעשים.
אתה יודע מה יקרה בעולם שכולם נמצאים בגבעות ואין לימוד תורה? העולם ייהרס! העולם ייחרב! אין לימוד תורה!
ושכחתם משהו... מה עם עמ"י? אז כולם ילכו לגבעות, מי ילך לעמ"י? אתם מבינים שהמצב הנ"ל איננו האידיאה? ולכן יש ישיבות עירוניות-קהילתיות, כמו ר"ג למשל, שעושה המון בשביל הקהילה, מקרבת רחוקים וכו'. עם כמה שחשובה א"י, יש עוד ערכים שיש לטפח. ביניהם עמ"י. יש ישיבות שמחזקות את עמ,י, יש כאלה שמחזקות את א"י. כל אחת במה שהיא עושה - מבורכת.
רבנו הרצ"י אמר פעם לתלמיד שרצה ללמוד בישיבה בשילוב עם לימוד אקדמי: "כשלומדים - אז לומדים!"
כשלומדים, לא מתרכזים בדברים אחרים. כשלומדים, לא הולכים להקים גבעות ושם ללמוד. פשוט לומדים במקום מבוסס ונוח. כמובן, ניתן ללכת ללמוד בישיבות שנמצאות ביו"ש וכך מוסיפים אוכלוסייה ליו"ש ומחזקים בין היתר גם את א"י, כמו בית אל, הר ברכה וכו', אבל זה לא אמור להשפיע על הלימוד. כל זה, בכלל, אם פרט כלשהו רוצה ללכת ולחזק את א"י הוא יכול, אבל שלא ייקח את כל השיעור שלו להקים גבעות...
"קודם ללמוד תורה" תראה לי מישהו אחד שקודם למד תורה ואחר כך הזיז משהו לארץ ישראל ולגאולה מהחיים שלו!!!! אף אחד!!! כולם ממשיכים להיות ביינישים מפגרים שלא יודעים בכלל איך נראת עז או עץ זית ובעצם לא יודעים כלום מארץ ישראל בתכלס רק כל היום יושבים בכיסא ומלבד ניענועים גלותיים לא עושים שום פעילות לגוף הרקוב שלהם.
האידיאל הוא לימוד תורה משולב בארץ ישראל!!! - כל מסכת אבות מקללת תורה שאין עמה מלאכה!!! וגדול הנהנה מיגיע כפו יותר מירא שמים!!! התורה שלומדים בישיבות ע"פ דעתי לא שווה כלום!!! ומי שיוצא מהישיבות הייתי מציע לו לצום 40 ימים כר' זירא כדי לשכוח את התורה הבבלית והגלותית שלמד במקום מנותק מהאדמה ומנותק מהמאבק עליה (אמנם בארץ ישראל הוא כן, אבל ממש לא מחובר לאדמה וממש ממש לא למאבקים עליה) רוצה ללמוד תורה? תאמין לי שיש מספיק זמן במאחזים ללמוד תורה!!! תושבי המאחזים לא עסוקים כל היום בבניה ומלחמה עם ישמעאלים וציונים (אני נותן לזה גג 10% מהיום) חלאס אנשים תצאו מהישיבות ותוציאו מהראש שלכם את כל השטיפות מוח שאתם עוברים!!!!!!!!
מצטער אם פגעתי במישהו...
דווקא המאחזים היום, שבאמת לא כ"כ מצליחים,
[טוב. לא מצליחים בכלל],
לא מכילים בני תורה בהגדרה, וודאי לא אנשים שהגיעו מתוך בית המדרש.
סתם נקודה למחשבה.
["מצטער אם פגעתי במישהו..."- הודעות רדודות כאלו פוגעות בך בלבד]
(לפחות כשאני הייתי באזור הזה) הגיעו מהישיבה באלון מורה
אז הנה נתתי דוג' שכן יש מאחזים שהצליחו. אתה בכלל מכיר ת'היסטוריה שלך הגבעה הזו?
תלמידי הגר"א (ר' הלל משקלוב, ר' ישראל משקלוב וכל בני החבורה)
תלמידי הבעש"ט (פרי הארץ והעולים עימו)
הרב קוק
הרב צבי יהודה
הרב עוזי שרבף
הרב משה לוינגר
אלו הת"ח הראשונים שעלו לי בראש, שפעלו באופן ישיר למען חיזוק האחיזה בא"י.
אותם בייני"שים מפגרים הופכים להיות גדולי הדור של הדור בעוד 50 שנה... תגיד לי - בתכל'ס, מי יצא גדול הדור מהגבעות? אף אחד. אתה יודע מה יקרה לדור ללא הנהגה רבנית של גדויילים?
נוער הגבעות הצדיק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
החל מרבה, רב יוסף, אביי ורבא ועד לרב שרירא ובנו רב האי הגאונים - כולם יצאו מישיבות. למען האמת, מישיבה אחת. שמה, ישיבת פומבדיתא.
יש ללמוד בישיבה, נקודה. כך למדו בכל הדורות, ובכל הדורות יצאו מהישיבות גדולי תורה, והמון מהם. בגבעות זה... פשוט לא זה.
או שאולי אתם מעידים על עצמכם שאתם לא לומדים תורה? שכל אחד יעשה מה שהוא חושב בין אם זה ללמוד בישיבה ובין זה ליישב את הארץ.. ללמוד תורה=ללמוד וליישם.
זה מה שנכון ומתאים לו.
ישמצב שאני אחשוב שמה שצריך זה ללמוד תורה, אבל מה לעשות- אני בנאדם שצריך לעשות ולעשות, ואני לא יכולה לשבת וללמוד>>
ולעומת זאת יהיה ת'בנאדם שבטוח שמה שצריך לעשות זה ליישב ליישב ליישב- אבל כל כולו נמשך ללימוד ולישיבה-- אז שילך.
זה לא מה שנכון לעשות.
זה מה שנכון ?לך? לעשות!!!
על נוער הגבעות. מישהו יודע שהוא נמשך ללמוד תורה אבל בשכלו יודע בוודאות שהוא צריך לעשות,שילך לעשות!! לא מסתמכים על הרגש אלא על השכל.. אבל אפשר ותאמינו לי שאפשר גם ליישב ולגור בגבעה וגם ללמוד שם תורה. ואם הוא רוצה ללמוד אז שלא יגיד שום דבר כי אחרים מרגישים שהם צריכים לצאת וללמוד!
פעם כן, היום ממש לא. למה? כי הלומד המתמיד צריך להיות בקביעות.
עצרו אותך ואתה רוצה לכפר..
פעם הבאה אמחק ולא משנה כמה השקעת בתגובה!
לא ראיתי שמי שנשאר בחו"ל לפני השואה כי "יש שם קהילה יהודית ואפשר ללמוד תורה" ניצל מהשואה.
יש לנו ציווי לא לדחות את הקץ. ובכלל, עם הרבנים שיש לנו היום, עדיף כבר לסגור את הישיבות בלי קשר לגבעות...
ולפעמים יש "עת לעשות לה' הפרו תורתך"
[למשל ר' יעקב שפירא שדפק בבית המדרש על הסטנדר לאחר מעצר הרב דוב ליאור ואמר לכולם לעזוב את הספרים ולצאת החוצה.]
יש זמנים שראשי הישיבות צריכים לדפוק על השולחן ולהגיד לכולם - לסגור ספרים! ולצאת החוצה!!
וכדאי מאוד במחילה מכבוד תורתם
שיעשו זאת גם בפינויים! גם גירוש הוא ביזוי התורה וחילול ה' משווע!!
דיברתי עם רב והוא אמר שצריך לסגור ישיבות ושהתלמידים יצאו להפגנות על ביזוי כבוד תורה
אבל כולם נועדו להיות בני תורה שקובעים עתים לתורה.
משטרת ישראל, חוקיה וכלליה.
בס"ד
בלי שאתה וחבריך תפריעו לנו..
רוב החברה שמגעים לגבעות אחרי 4-5 שנים עוזבים כל אחד והסיבות שלו חלק הולכים לישבות חלק יהים חרדים וחלק חלונים. הרבה מהם שמתחתנים חיים חיי תורה רדודים ועוזבים את הגבעות כי בלי תורה בלימוד רצני זה כלום.
לכל אלו שאומרים שהם לומדים רציני בגבעות גם אני הייתי בגבעות שטוענים שלומדים שם כי אני רציתי לשלב ואחרי הרבה זמן עזבתי כי ראתי איך לומדים... ורוב אלו שלומדים רציני עוזבים לישיבות בסוף.
ולכל אלו שחושבים אז תקימו ישיבות בגבעות תסלחו לי אבל אתם מדברים כמו צערים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם אתם יודעים מה זה להקים ישיבה מה זה להחזיק יישיבה.
וסתם נקודה למחשבה רוב הרבנים היום ממלכתים וגם הישיבות למה? כי מי שחשוב לו ארץ קופץ כל היום על הגבעות אז אין רבנים שחשוב להם ארץ ישראל.
ואני אומר דברים מידיעה הסתובבתי בגבעות 7 שנים.
אבל עדין מכיר חברה. גבעה שמדברים שם באמצע התפילה זה כמו כל מיזרוחניק בשבילי זה שיש לו זקן ופאות זה כלום וכו'. ב. אני לא יודע כמה בוגרים של הגבעות אתה מכיר והרבה מאוד היום בשובו בנים ואצל מוארו"ש וכו'.
ולשמוליק אני לא מתנגד לגבעות אני רק אמרתי שחברה מגעים בגיל 15- 16 בלי כלום אז זה נראה ככה אנה תראה איך שלומבון לדוגמא כותב שכל הרבנים זה זבל ויש פה הרבה כאלה. נכון יש רבנים כאלה אבל גם על הרב ליאור אני כבר שמעתי שאומרים שהוא תיאם איתם על המעצר. אז אדם צריך איזה מסגרת כל שהיא וכן להיות תקופה בישיבה במקום שקט בלי כל הזמן בלגן מעצרין וכו' ואז שיצא יקים יבנה אבל מתוך ראש של תורה ראש מיושב.
זה שאתה נתברכת במדרגה רוחנית עליונה, זה לא אומר שכל השאר זבל.
ב. אני לא אמרתי שיש לי מדרגות רוחניות אבל לא לדבר בתפילה זה מינימום
וכשהיה לך תגובה ענינית אז תכתוב ולא סתם קישקושים. כי זה רק מראה את הפרצוף האמיתי שלך
מידת היהדות של בן אדם לא נמדדת ע"י כמות הדיבורים שלו בתפילה, ולא ע"פ כמות הש"ס שהוא יודע.
ב. זה לא רק זה אני רק הבתי דוגמא.
ג. שו"ע לא מסתכם רק בליבנות גבעות יש דברים שהם א,ב, של יהדות. ותפסקו לזלזל באנשים שמוסרים את הנפש על התורה בגלל שאתם יש לכם קוצים. כן ואדם שהוא לא לומד לפחות קצת כל יום בודאי שהוא בנפול מאוד אם כל מה שמשתמע מזה אין עוף כזה להיות עובד השם ולא ללמוד תורה בכלל.
גם בן אדם שהורס יישובים יכול להיות מאוד קרוב לקב"ה.
בס"ד! הרב כהנא צדק!
בן אדם שהורס ישובים לא יכול להיות קרוב לקב"ה כי הוא מחלל את שמו
את יודעת כ-מ-ה דברים הם חילול ה'. זה נכון שפשוט שמי שמחלל את שמו לא יכול להיות קרוב אל ה' רק שאי אפשר לקבוע כלום.
בס"ד! הרב כהנא צדק!
לאומי זה הרבה יותר גרוע
פעם ראשונה שלי בפורום להודות על דבר כזה... יפה לך!
נוער גבעות הצדיק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בעז"ה.
מציאותית, כן יש חברה שדוסים ומתחתנים וממשיכים לבוא לשבתות וכאלה לגבעות זה לא הרבה אבל כשאתה נשוי זה מלא!
ויש את הגבעות היותר מבוססות פשוט (סקאלי, הגבעות של יצהר, חוות גלעד)
שגם שם זוגות צעירים (אפטר-גבעות-נוער)
היום יש הרבה נוער חפיפניק שעובר דרך הגבעות.. מתחזק קצת ואז פונה לאנשהוא או חוזר אחורה
ברור שצריך לאהוב אותם כי הם יהודים.
אבל מדבריך נשמע כאילו זה האידיאל.....
לא הגיע הזמן שיקרה משהו?
עד מתי ניהיה בהלוויות של חברים שלנו?
כל הזמן אומרים לנו לעבוד עם צה''ל לא לעשות בלגן...
זה מה שקורה שעובדים עם צה''ל. הנה דוגמא.
תשטחו את הכפר תעשו משהו.
חבורה של האבלים.
הנה זה מה שקורה שהולכים עם המערכת. מתים.
האופציה השניה היתה ללכת לסיור הזה בלי תיאום, או בלי ליווי צבאי בכלל. ואז מה היה קורה? לא נרצח אחד ו3 פצועים אלא חבורה שלמה טבוחה.
אני בא לומר שמאוד קשה לתת אמון בצה''ל אחרי שרואים דבר כזה
כשאני מסתכל על מה שאלפי החיילים עושים במשימות השונות, גם אצלנו ביו"ש, קל עד בינוני לתת אמון. זה לא אומר אמון בכל מצב, וצריך גם שכל - אבל להסתכל רק על האירוע הזה זה לא שגוי.
עכשיו אני רואה שבאמת שינו את הדיווח.
ועדיין, מיותר לציין שהביקורת על היעדר הירי של החיילים עד לאחר האסון היא מוצדקת בלי "אבל".
אפשר לעשות יותר אבל הפוסט הזה הוא במידה רבה כפיות טובה.
לגרש אותם מהארץ הקדושה שלנו.
ארץ ישראל השלמה שייכת אך ורק לעם ישראל.
ישראל השלמה
מחברים את אוהבי הארץ במקום אחד! 🤝
אם הלב שלכם פועם למען יישוב הארץ, מקומכם איתנו. הקמנו צאט מייל קהילתי שמרכז את כל מה שבוער ומעניין: עדכוני התיישבות, סיבובי שערים, אירועים ופעילויות.
היתרון הגדול? כולם שותפים! כל אחד ואחת יכולים לעדכן ולשתף בזמן אמת.
📜 רוצים לזכות להיות חלק? שלחו בקשת הצטרפות קצרה למייל: 6159375@gmail.com ונצרף אתכם בהקדם!

..

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".