ריכוך ארטילרי- על החזרת ישיבת ההסדר בהר ברכהארץ הקודש

להיות ישיבה גבוהה.

מקור: אתר למעש- 

http://lms.org.il/Page.aspx/Update/125

ריכוך ארטילרי

ט' תמוז

לפני כשנתיים בטקס השבעה שנערך בכותל, הניפו כמה טירונים מגדוד שמשון שלטים שבהם נכתב: "שמשון לא מפנים את חומש", הנפת השלט באה כתגובה לפינויים חוזרים ונשנים מצד חיילי גדוד שמשון, המחאה עוררה הד ציבורי רחב ובתגובה לכך החליט שר הביטחון אהוד ברק לבטל את ההסדרים בין צה"ל לבין ישיבת הר ברכה, וזאת לאחר שהרב אליעזר מלמד סירב לגנות את תופעת הסרבנות.

היום לאחר שנה וחצי החליט שר הביטחון לאחר בקשת השר הרשקוביץ, שישיבת הר ברכה תוכר ע"י מערכת הביטחון, ותלמידי הישיבה יוכלו להשתלב בצה"ל - בשלב הזה כתלמידי ישיבות גבוהות.

שר הביטחון הסכים להענות לבקשת השר הרשקוביץ לא מאהבת ישראל, אלא מהרצון לכופף את הרב אליעזר מלמד, עכשיו לאחר שנה וחצי של "עונש" שר הביטחון הרשה לרב אליעזר מלמד לחזור לכיתה בתור תלמיד סוג ב', הצעד הזה נועד לעשות ריכוך ארטילרי לפני פינוי חלקים נרחבים מיהודה ושומרון, הרב מלמד למד את הלקח ופחות יעז להמרות את פיו של שר הביטחון.

לא הבנתי, מה המצב של הישיבה כיום?האדמו"ר מצנעא

ישיבה גבוהה, לא? אז איך מחזירים אותה להיות ישיבה גבוהה...? מה מחזירים לה בעצם?

זה לא שמחזירים הכל אלאארץ הקודש

נותנים כאילו חלק... בנתיים אם הם יהיו ילדים טובים יקבלו גם הסדר.

אז באיזה מצב היא עכשיו?האדמו"ר מצנעא

חוץ ממרכז, כל הישיבות הגבוהות (לא משנה לאיזה ציבור הן משתייכות) לא עושות שום הסדר עם הצבא, לא? אז מה מחזירים להם?

לפי מה שהבנתי-רבקה...

הם יהיו כמו מרכז....

את 'הסדר מרכז' יכולה להפעיל כל ישיבה גבוהה...האדמו"ר מצנעא

בשיתוף עם מרכז... בעצם לפי הכתבה, אפילו הסדר מרכז מנע ברק מהישיבה עד עכשיו. בסדר, עכשיו היא ישיבה גבוהה, ככל ישיבה גבוהה.

יתכן והישיבה אפילו תבחר מרצונה לא להחזיר את ההסדרהאדמו"ר מצנעא

כי היא רוצה להיות ישיבה גבוהה. כידוע, הרב מלמד האב אומר שכולם צריכים ללכת לישיבות גבוהות, והסדר הוא רק לאנשים בודדים. אולי הוא השפיע בבזמן הזה על הבן שלו.

ישיבה גבוהה זה סוג ב'?אלעד
מהיכרות אישית, כתוצאה עקיפה מהחלטת אותו רשע הישיבה עברה שינוי מסויים ובאמת מתאימה יותר בתור "ישיבה גבוהה", בעיקר לאחר קבלת תלמידים חדשים (לשיעור א') שנכנסו ביודעין למצב הנוכחי והם ודאי ברמה ואופי של גבוהה.
סוג ב' הכוונה ביחס של המדינה אליהם...ארץ הקודש

לא באמת...

משאר רק לקוות שלא "ישימו" על זה כמחווהרמ"ג

היום בשטחי יו"ש כל הטבה היא הכשרת הקרקע "לאסירות תודה" ולהפחתת התתנגדות.

הייתה ספיקולציה כזאת של מישי חכמה שעוקבת בכנסת אחרי כל מיני מהלכים סמויים (נראלי היא גם התפרסמה בערוץ) היא אומרת שהדרך היחידה שהם יכולו לעשות את זה חלק זה רק ב"בום" ובמסווה ביטחוני.  שברק (זה נשמע שממש מתאים לו לעשות את זה) יכריז על מצב בטחוני בסיכון גבוה וייפנה את כולם משטחי יו"ש, יוציא את צה"ל, יוציא את אחריות הממשלה מהשטחים האלה. כך שמי שיוצא עם הצבא יוצא- לא פינוי בכוח וכך כולם יתפנו מרצון

כמובן שהפתרון היחיד של מי שאכפת לו מהארץ הוא פשוט לשדוד את הבסיסים של צה,ל מנשק ולהתחיל להגן על עצמינו ועל השטח....(כמובן שאני נגד  דרך פעולה כזאתי ואין לי שום קשר לפורעי חוק)

(אגב, העבירו הצעה חוק שקבעה שאם יש למעלה מ300,000 פליטים בבת אחת הממשלה תוכל לפטור אותם ב400 ש'ח וזהו!)  

מהלכים קטנים שמכשירים את הקרקע למצב הזה.... שה' יעזור

צאו מהישיבות!יהודי מרמ"ג

תכף יהודה ושומרון כולנה ניתנות לערבים.

צאו מהישיבות בואו לגבעות!

אין הצדקה לגבעות ללא הישיבותאלעד

ואני לא בא לפתוח על זה דיון עכשיו.

תכל'ס-מישהי=)

אתה צודק עמ"י-תורה וא"י זה הבסיס לעמ"י בארץ ישראל האהובה!!!!!! מתה על ארץ ישראל. אמא אדמה!

יש אפשרות להיות גם בישיבה וגם בגבעה. זה לא סותר.יהודי מרמ"ג

ואין שום הצדקה לישיבה בלי גבעה.

אין הצדקה לישיבות ללא הגבעותרמ"ג

שיקימו ישבות בגבעות... מה הבעיה? מין "כוללים" עצמאים ללא מלגות כשההפסקות צהרים כוללות בניה.

אם יהיו 5 כאלה ובכל אחד כזה יהיה 20 חבר'ה אתה מתאר לעצמך מזה?

יאללה לצאת בקמפיין "כל הארץ ישיבה"

ואז הבנות יוכלו לשבת בנחת בבית ולסרוג לכם כיפות......

ואז מי יחזיק את התורה?האדמו"ר מצנעא
לא חסר אנשים.יהודי מרמ"ג

לעומת זאת, אם היו עוד 100 אנשים בגבעות, העולם היה נראה אחרת.

אנשים בישיבות לא חסריםיזהר

אבל חסרים אנשים שלומדים תורה לשמה.

רק תזכיר לנו- למה צריך ללמוד תורה לשמה?רכס רמת מגרון
מה הבעיה?אבגדה

א"א להקים ישיבות בגבעות?

ישיבה לא חייבת להיות דבר מורכב כ"כ, במיוחד אם כל מה שמעניין אותך ב"ללמוד בישיבה" זה הלימוד לשמה-פשוט כמה אנשים ועוד אדם מבוגר מקימים איזה בית, ומתיישבים שם ללמוד, עושים תורנות על הכנת אוכל, ושאר העניינים הטכניים. יש בעיה עם זה?

הלימוד שם יהיה יותר לשמה דווקא משום שהוא כ"כ מוזר-כשמישהו במקום כזה יחליט שהוא רוצה ללמוד-הוא ילמד לשמה...

בלי התורה מה הטעם להקים גבעות?האדמו"ר מצנעא
כמו שאמרתי..מישהי=)

הכל קשור בשלוש דברים עמ"י-תורה-א"י הלי עמ"י אין תורה ובלי תורה אין א"י. התורה היא זו שמצווה אותנו ללכת להקים גבעות ליישב את הארץ... "חלומנו למות בעד עמנו"(יאיר שטרן)

*בעד ארצינו.....-משה ר-
הלוואי שבאמת כל עמ"י יהיה מוכן לזה.מישהי=)
מי אמר שאין תורה? אתה קשה קליטה?יהודי מרמ"ג

במשך 2000 שנה עמ"י רק למד תורה. זה מתאים לגלות, בגאולה צריך גם לעשות מעשים.

לעשות מעשים, אבל קודם ללמוד תורה...האדמו"ר מצנעא

אתה יודע מה יקרה בעולם שכולם נמצאים בגבעות ואין לימוד תורה? העולם ייהרס! העולם ייחרב! אין לימוד תורה!

ושכחתם משהו... מה עם עמ"י? אז כולם ילכו לגבעות, מי ילך לעמ"י? אתם מבינים שהמצב הנ"ל איננו האידיאה? ולכן יש ישיבות עירוניות-קהילתיות, כמו ר"ג למשל, שעושה המון בשביל הקהילה, מקרבת רחוקים וכו'. עם כמה שחשובה א"י, יש עוד ערכים שיש לטפח. ביניהם עמ"י. יש ישיבות שמחזקות את עמ,י, יש כאלה שמחזקות את א"י. כל אחת במה שהיא עושה - מבורכת.

רבנו הרצ"י אמר פעם לתלמיד שרצה ללמוד בישיבה בשילוב עם לימוד אקדמי: "כשלומדים - אז לומדים!"

כשלומדים, לא מתרכזים בדברים אחרים. כשלומדים, לא הולכים להקים גבעות ושם ללמוד. פשוט לומדים במקום מבוסס ונוח. כמובן, ניתן ללכת ללמוד בישיבות שנמצאות ביו"ש וכך מוסיפים אוכלוסייה ליו"ש ומחזקים בין היתר גם את א"י, כמו בית אל, הר ברכה וכו', אבל זה לא אמור להשפיע על הלימוד. כל זה, בכלל, אם פרט כלשהו רוצה ללכת ולחזק את א"י הוא יכול, אבל שלא ייקח את כל השיעור שלו להקים גבעות...

אתה באמת מאמין למה שאתה אומר?!אנונימי (פותח)

"קודם ללמוד תורה" תראה לי מישהו אחד שקודם למד תורה ואחר כך הזיז משהו לארץ ישראל ולגאולה מהחיים שלו!!!! אף אחד!!! כולם ממשיכים להיות ביינישים מפגרים שלא יודעים בכלל איך נראת עז או עץ זית ובעצם לא יודעים כלום מארץ ישראל בתכלס רק כל היום יושבים בכיסא ומלבד ניענועים גלותיים לא עושים שום פעילות לגוף הרקוב שלהם. 

האידיאל הוא לימוד תורה משולב בארץ ישראל!!! - כל מסכת אבות מקללת תורה שאין עמה מלאכה!!! וגדול הנהנה מיגיע כפו יותר מירא שמים!!! התורה שלומדים בישיבות ע"פ דעתי לא שווה כלום!!! ומי שיוצא מהישיבות הייתי מציע לו לצום 40 ימים כר' זירא כדי לשכוח את התורה הבבלית והגלותית שלמד במקום מנותק מהאדמה ומנותק מהמאבק עליה (אמנם בארץ ישראל הוא כן, אבל ממש לא מחובר לאדמה וממש ממש לא למאבקים עליה) רוצה ללמוד תורה? תאמין לי שיש מספיק זמן במאחזים ללמוד תורה!!! תושבי המאחזים לא עסוקים כל היום בבניה ומלחמה עם ישמעאלים וציונים (אני נותן לזה גג 10% מהיום)   חלאס אנשים תצאו מהישיבות ותוציאו מהראש שלכם את כל השטיפות מוח שאתם עוברים!!!!!!!!

מצטער אם פגעתי במישהו...

כל מייסדי ההתישבות צמחו מתוך הישיבותאלעד

דווקא המאחזים היום, שבאמת לא כ"כ מצליחים,

[טוב. לא מצליחים בכלל],

לא מכילים בני תורה בהגדרה, וודאי לא אנשים שהגיעו מתוך בית המדרש.

סתם נקודה למחשבה.

["מצטער אם פגעתי במישהו..."- הודעות רדודות כאלו פוגעות בך בלבד]

הם מצליחים למשל גבעת סקאלימישהי=)
גם שם רוב החבר'האלעד

(לפחות כשאני הייתי באזור הזה) הגיעו מהישיבה באלון מורה

אבל עזוב. אני מדבר בכלליאלעד

אבל אמרת שהמאחזים לא מצליחים--מישהי=)

אז הנה נתתי דוג' שכן יש מאחזים שהצליחו. אתה בכלל מכיר ת'היסטוריה שלך הגבעה הזו?

רשימה חלקיתיזהר

תלמידי הגר"א (ר' הלל משקלוב, ר' ישראל משקלוב וכל בני החבורה)

תלמידי הבעש"ט (פרי הארץ והעולים עימו)

הרב קוק

הרב צבי יהודה

הרב עוזי שרבף

הרב משה לוינגר

אלו הת"ח הראשונים שעלו לי בראש, שפעלו באופן ישיר למען חיזוק האחיזה בא"י.

עצם היותך במאחז הופך אותך לארעי. לומדים בקביעות.האדמו"ר מצנעא

אותם בייני"שים מפגרים הופכים להיות גדולי הדור של הדור בעוד 50 שנה... תגיד לי - בתכל'ס, מי יצא גדול הדור מהגבעות? אף אחד. אתה יודע מה יקרה לדור ללא הנהגה רבנית של גדויילים?

אתה לחלוטין לא צודק וחבל שאתה לא מאמין ביכולות של-מישהי=)

נוער הגבעות הצדיק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מאז ומעולם למדו בישיבות... ומשם יצאו גדולי התורה!האדמו"ר מצנעא

החל מרבה, רב יוסף, אביי ורבא ועד לרב שרירא ובנו רב האי הגאונים - כולם יצאו מישיבות. למען האמת, מישיבה אחת. שמה, ישיבת פומבדיתא. 

יש ללמוד בישיבה, נקודה. כך למדו בכל הדורות, ובכל הדורות יצאו מהישיבות גדולי תורה, והמון מהם. בגבעות זה... פשוט לא זה. 

מה אתה מבלבל את השכל צנעאילד רחוב
בגבעות יש הכי הרבה ישוב הדעת! אני לא מצליח להיתרכז ולילמוד אבל בגבעות הראש שלי נקי ושליו ואני יכול לילמוד בכיף ושימחה אז תחשוב קצת ליפני שאתה מדבר!
זה כן זה האם אתם נערי גבעות שאתם יודעים.מישהי=)

או שאולי אתם מעידים על עצמכם שאתם לא לומדים תורה? שכל אחד יעשה מה שהוא חושב בין אם זה ללמוד בישיבה ובין זה ליישב את הארץ..   ללמוד תורה=ללמוד וליישם.

זה לא מה שהוא חושב..מרב.

זה מה שנכון ומתאים לו.

ישמצב שאני אחשוב שמה שצריך זה ללמוד תורה, אבל מה לעשות- אני בנאדם שצריך לעשות ולעשות, ואני לא יכולה לשבת וללמוד>>

ולעומת זאת יהיה ת'בנאדם שבטוח שמה שצריך לעשות זה ליישב ליישב ליישב- אבל כל כולו נמשך ללימוד ולישיבה-- אז שילך.

זה לא מה שנכון לעשות.

זה מה שנכון ?לך? לעשות!!!

בסדר שילך ללמוד אבל שלא יגיד מילה-מישהי=)

על נוער הגבעות. מישהו יודע שהוא נמשך ללמוד תורה אבל בשכלו יודע בוודאות שהוא צריך לעשות,שילך לעשות!! לא מסתמכים על הרגש אלא על השכל.. אבל אפשר ותאמינו לי שאפשר גם ליישב ולגור בגבעה וגם ללמוד שם תורה. ואם הוא רוצה ללמוד אז שלא יגיד שום דבר כי אחרים מרגישים שהם צריכים לצאת וללמוד!

כיום אוטודידקטים לא מצליחים בלימודם.האדמו"ר מצנעא

פעם כן, היום ממש לא. למה? כי הלומד המתמיד צריך להיות בקביעות. 

אפשר לחשוב שבאמת--מישהי=)

עצרו אותך ואתה רוצה לכפר..

הרבה יותר טוב... נמאס כבר מרבנים.יהודי מרמ"ג
השם של כולם - לא כותבים בניק הזה בארץ מולדת!אלירז

פעם הבאה אמחק ולא משנה כמה השקעת בתגובה!

לך תתנוון בישיבה.....יהודי מרמ"ג

לא ראיתי שמי שנשאר בחו"ל לפני השואה כי "יש שם קהילה יהודית ואפשר ללמוד תורה" ניצל מהשואה.

יש לנו ציווי לא לדחות את הקץ. ובכלל, עם הרבנים שיש לנו היום, עדיף כבר לסגור את הישיבות בלי קשר לגבעות...

שני הדברים כרוכים אחד בשני!!אלירז

ולפעמים יש "עת לעשות לה' הפרו תורתך"

[למשל ר' יעקב שפירא שדפק בבית המדרש על הסטנדר לאחר מעצר הרב דוב ליאור ואמר לכולם לעזוב את הספרים ולצאת החוצה.]

יש זמנים שראשי הישיבות צריכים לדפוק על השולחן ולהגיד לכולם - לסגור ספרים! ולצאת החוצה!!

וכדאי מאוד במחילה מכבוד תורתם

שיעשו זאת גם בפינויים! גם גירוש הוא ביזוי התורה וחילול ה' משווע!!

שני הדברים הכוונה ללימוד התורה והגבעות (=א"י)אלירז
אחרי שעצרו את הרב דב ליאורבתותי

דיברתי עם רב והוא אמר שצריך לסגור ישיבות ושהתלמידים יצאו להפגנות על ביזוי כבוד תורה

לא כולם נולדו להיותילד רחוב
רבנים (וטוב מאוד שכך...) ועדין מי שלא יכול שילך לגבעות אבל עדין צריך תורה אז שעקימו שם ישיבות ומי שלומד תורה חייב לקיים ישוב הארץ אז שיבא לגבעות לילמוד כל היום וכל הלילה! 
לא כולם נועדו להיות רבנים, נכון.האדמו"ר מצנעא

אבל כולם נועדו להיות בני תורה שקובעים עתים לתורה.

ואני חושב שצריך להשבית את המדינה על ביזוי כבודאורח בעולם

משטרת ישראל, חוקיה וכלליה.

מצוין תשבית אותה ככה נבנה מאחזים בשקטשמוליק פיין

בס"ד

בלי שאתה וחבריך תפריעו לנו..

לא את המשטרה-היא עובדת נון סטופ-אסור לעהשבית אותה!אורח בעולם
פחחחח "כבוד" משטרת ישראל? היה לה בכלל כזה?אלירז
היה, עכשיו כבר לא...האדמו"ר מצנעא
איך שהמשטרה אוהבת לעצור יהודים!מישהי=)
צאו מהסרטיםשי"מ

רוב החברה שמגעים לגבעות אחרי 4-5 שנים עוזבים כל אחד והסיבות שלו חלק הולכים לישבות חלק יהים חרדים וחלק חלונים. הרבה מהם שמתחתנים חיים חיי תורה רדודים ועוזבים את הגבעות כי בלי תורה בלימוד רצני זה כלום.

לכל אלו שאומרים שהם לומדים רציני בגבעות גם אני הייתי בגבעות שטוענים שלומדים שם כי אני רציתי לשלב ואחרי הרבה זמן עזבתי כי ראתי איך לומדים... ורוב אלו שלומדים רציני עוזבים לישיבות בסוף.

ולכל אלו שחושבים אז תקימו ישיבות בגבעות תסלחו לי אבל אתם מדברים כמו צערים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם אתם יודעים מה זה להקים ישיבה מה זה להחזיק יישיבה.

וסתם נקודה למחשבה רוב הרבנים היום ממלכתים וגם הישיבות למה? כי מי שחשוב לו ארץ קופץ כל היום על הגבעות אז אין רבנים שחשוב להם ארץ ישראל.

ואני אומר דברים מידיעה הסתובבתי בגבעות 7 שנים. 

עוד אחד....שמוליק פיין
בילבול מוח...ילד רחוב
99% אחוז מהבוגרים של הגבעות חיים של תורה ויראת שמים אחרי החתונה וגם ליפני! אין לי מושג באיזה גבעות היסתובבתה אבל אני בחיים לא פגשתי אנשים כמו שבזכרתה כאן ואני מיסתובב בגבעות הרבה זמן...
אני כבר 4 שנים לא מסתובבשי"מ

אבל עדין מכיר חברה. גבעה שמדברים שם באמצע  התפילה זה כמו כל מיזרוחניק בשבילי זה שיש לו זקן ופאות זה כלום וכו'. ב. אני לא יודע כמה בוגרים של הגבעות אתה מכיר והרבה מאוד היום בשובו בנים ואצל מוארו"ש וכו'.

ולשמוליק אני לא מתנגד לגבעות אני רק אמרתי שחברה מגעים בגיל 15- 16 בלי כלום אז זה נראה ככה אנה תראה איך שלומבון לדוגמא כותב שכל הרבנים זה זבל ויש פה הרבה כאלה. נכון יש רבנים כאלה אבל גם על הרב ליאור אני כבר שמעתי שאומרים שהוא תיאם איתם על המעצר. אז אדם צריך איזה מסגרת כל שהיא וכן להיות תקופה בישיבה במקום שקט בלי כל הזמן בלגן מעצרין וכו' ואז שיצא יקים יבנה אבל מתוך ראש של תורה ראש מיושב.   

מה רע באנשים שאין להם שמץ יהדות? חתיכת מתנשאקטיף שנית

זה שאתה נתברכת במדרגה רוחנית עליונה, זה לא אומר שכל השאר זבל.

א. אז בשביל מה מאתה לעולם?שי"מ

ב. אני לא אמרתי שיש לי מדרגות רוחניות אבל לא לדבר בתפילה זה מינימום

אני גם לא כתבתי שהכל זבל.שי"מ

וכשהיה לך תגובה ענינית אז תכתוב ולא סתם קישקושים. כי זה רק מראה את הפרצוף האמיתי שלך

זה היחס שלך.קטיף שנית

מידת היהדות של בן אדם לא נמדדת ע"י כמות הדיבורים שלו בתפילה, ולא ע"פ כמות הש"ס שהוא יודע.

א. אז על פי מה?שי"מ

ב. זה לא רק זה אני רק הבתי דוגמא.

ג. שו"ע לא מסתכם רק בליבנות גבעות יש דברים שהם א,ב, של יהדות. ותפסקו לזלזל באנשים שמוסרים את הנפש על התורה בגלל שאתם יש לכם קוצים. כן ואדם שהוא לא לומד לפחות קצת כל יום בודאי  שהוא בנפול מאוד אם כל מה שמשתמע מזה  אין עוף כזה להיות עובד השם ולא ללמוד תורה בכלל.

אחי לא הבנתי ת׳פואנטה של התחביר...ילד רחוב
בכלל לא בקטע של א"י.קטיף שנית

גם בן אדם שהורס יישובים יכול להיות מאוד קרוב לקב"ה.

?????????אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
בן אדם שהורס ישובים לא יכול להיות קרוב לקב"ה כי הוא מחלל את שמו

אוריין- ומי שמקלל? ובת שהולכת לא צנוע?רמ"ג

את יודעת כ-מ-ה דברים הם חילול ה'. זה נכון שפשוט שמי שמחלל את שמו לא יכול להיות קרוב אל ה' רק שאי אפשר לקבוע כלום.

יש חילול ה' פרטי ויש לאומיאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
לאומי זה הרבה יותר גרוע

צודקת, אחותי... לא חשבתי על הפן הזה...רמ"גאחרונה

פעם ראשונה שלי בפורום להודות על דבר כזה... יפה לך!

דייייייייייייייייייייייייייייי!אל תדבר ככה על--מישהי=)

נוער גבעות הצדיק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

התכוונתי לשי"ממישהי=)
זה לא בלבולי מח. אבל זה לא אומר שזה יהיה כך תמידרמ"ג

בעז"ה.

מציאותית, כן יש חברה שדוסים ומתחתנים וממשיכים לבוא לשבתות וכאלה לגבעות זה לא הרבה אבל כשאתה נשוי זה מלא!

ויש את הגבעות היותר מבוססות פשוט (סקאלי, הגבעות של יצהר, חוות גלעד)

שגם שם זוגות צעירים (אפטר-גבעות-נוער) 

היום יש הרבה נוער חפיפניק שעובר דרך הגבעות.. מתחזק קצת ואז פונה לאנשהוא או חוזר אחורה

יש בזה משהוא רמ״גילד רחוב
אבל אני מתת על הנוער החפיפניק של הגבעות (גיבעת נובלס-איתמר) שפיצים רצח!
מה יש למות עליהם?יהודי מרמ"ג

ברור שצריך לאהוב אותם כי הם יהודים.

אבל  מדבריך נשמע כאילו זה האידיאל.....

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך