היי... אני שוקלת אופציה של להדריך בתור מדריכת חוץ... אני ממש מתלבטת אם ללכת בגלל שאני אצטרך מאוד להשקיע בזה וזה יגזול לי הרבה זמן. אני גם עושה 5 יח"ל מתמטיקה ופיזיקה ואני מפחדת שמה שיקרה זה שלא יהיה לי זמן ללמוד תנ"ך בכלל. ואני ממש רוצה ללמוד הרבה תנ"ך ולדעת יותר (וכן גם להצליח בחידון) ואני לא יודעת אם כדאי לי לקחת הדרכה. מצד אחד זה בונה ונותן המון (ערכים....). מצד שני אני לא מאמינה שאני אצליח עם העומס המטורף הזה ללמוד כמו שצריך תנ"ך ולוותר על זה זה וויתור ענקי בשבילי במיוחד אחרי השנה שלמדתי המון תנ"ך ב"ה ובאמת נכנסתי לזה חזק ואני ממש לא רוצה לוותר על זה.
מה אתם אומרים?
צריכה עזרה...~מישי~
לדעתי האישיתאילת.
אם את רצינית בקטע של חידון התנ"ך, לא כדאי לך להיות מדריכה.
עם זאת, כדאי לך לבדוק אופציות של כניסה להדרכה בסוף החידון.
שוב - זו דעתי האישית. קחי אותה בערבון מוגבל.
תודה...~מישי~
לא יודעת אם קיימת אפשרות כזאת... חוצמזה שהשאלה היא אם אני אחליט מתישהו להפסיק להתמודד.....
השאלה היא בכלל האם לימוד תנ"ך עדיף על הדרכה...~מישי~
זתומרת אם אני חושבת שאני מתאימה להדרכה.. כי אני חושבת שיש משהו חשוב וערכי בהדרכה מצד שני ככה לא יהיה לי כמעט זמן ללמוד תנ"ך... אוף..
כמה הזוי שזה נשמע..סנופקין17
החיים ממשיכים כסדרם גם אחרי שנכנסים להדרכה.(מניסיון של שנתיים
לימוד תנ"ך (או כל דבר אחר)+הדרכה=לא סותר
-את כבר יודעת את ההמשך-
שתהיה שבת שלום!
לסנופקין...~מישי~
איך אפשר בלי שזה יבוא אחד על השני? במיוחד שזו הרכת חוץ בעיר שאני לא גרה בה... ובמיוחד שאני עוד עושה מתמטיקה ופיזיקה 5 יח"ל... שזה מקצועות קשים...
שני דברים..סנופקין17
1.את לא צריכה לנסוע לסניף כל השבוע..ומתי שאת לא נוסעת את יכולה ללמוד.אני עדיין לא כ"כ מבינה למה את חושבת שזה יבוא אחד על השני?הלימוד הוא משהו יומיומי (או משהו בסגנון) וההדרכה היא שבועית בהנחה שתהיי מדריכה 'פטריוטית' ביותר..
מילת המפתח פה היא שילוב,אולי לא תלמדי כמה שאת רוצה ללמוד אבל תלמדי ותשקיעי יותר מתי שאת יכולה.וככה אפילו תעריכי יותר את הרגעים היקרים האלה של לימוד תנ"ך..
2.בקשר למתמטיקה ופיזיקה..אל תדאגי,נכון הם דורשים יותר השקעה..אבל שוב,הרבה עשו את זה לפנייך ונשארו בחיים..בדרך של ארגון זמן נכון-כמה שזה קשה לקיים את זה-את תצליחי..
אני מדריכה כבר שנתיים (ב"ה) גם,סוג של הדרכת חוץ,ואני עושה 5 מתמטיקה (בעז"ה;)) ואני לא מרגישה שההדרכה פגעה לי במשהו (חוץ מהכסף של הנסיעות..)בגלל זה אני לא מבינה למה את חושבת שזה בא אחד על השני..אם את יכולה להסביר לי יותר למה את חושבת ככה,אני אשמח
שב"ש
)
אני מבינה מה שאת אומרת=)~מישי~
אבל בכ"ז נראה לי שההדרכה אם רוצים לעשות אותה טוב דורשת הרבה השקעה גם בצורה יומיומית- חשיבה על פעולות, וגם לפעמים עושים פעילויות מיוחדות לשבט.... אבל אולי זה לא צריך באמת לקחת כ"כ הרבה זמן אם אני מהנלת את הזמן נכון...
מחשבה ממש חמודה
סנופקין17
כשנכנסתי להדרכה גם חשבתי ככה..אבל לאט לאט מבינים את העסק :"כשתכנסי להדרכה תביני"
וכדי להיות מדריכה טובה,את לא צריכה להשקיע בפעולות מעל ומעבר,להכין צ'ופרים מושקעים לכל פעולה..
אני אישית לא עושה את זה אבל חברות שלי מכינות בחופש קלסר פעולות-על כל מה שזה אומר-אוסף פעולות מוכנות שצריך רק לשלוף אותם..כך שהן קובעות פעולה הן שולפות פעולה מוכנה,ומעבירות אותה..זה חוסך המון זמן
יש פתרונות,צריך רק למצוא אותם!
)
המון ב"הצלחה
שב"ש!
)
=)~מישי~אחרונה
האמת שיש מצב שזה באמת כי עוד לא נכנסתי להדרכה.. וזה לוקח זמן ונהיים מאומנים..
כי סתם נגיד שכשעיתי פעם פעולה לקח פווול זמן לעשות אותה אבל נראלי שזה חלק מהעניין שיותר קל לעשות פעולות כשאת כבר מדריכה...
אני אבדוק את הסניף בעז"ה שבוע הבא... ונראה...
חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
פעיל?כלתתנ''ךבעתיד
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בעיקרון חובהבוקר אור
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
המילדת (של רחל)בת סוד
נדמה לימאריץאחרונה
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
נוסטלגיהאחו
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
אאלטחובה?
מי כונה איש האדמה?
....תות"ח!
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
תשובהיהושפט13
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
ישעיהותתן אחרית לעמך!
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?
כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
שרשור שאלותבת סוד
מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~
מתחילה במשהו יחסית קל
מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?