אנא ענו על שתי השאלות
1 האם אתה בן או את בת
2. מי לדעתך מיחס יותר חשיבות לחיצוניות של בן הזוג, הגבר או האשה?
אנא ענו על שתי השאלות
1 האם אתה בן או את בת
2. מי לדעתך מיחס יותר חשיבות לחיצוניות של בן הזוג, הגבר או האשה?
לדעתי לגבר יותר חשוב איך תראה האישה
וגם אני חושב שלגבר החיצוניות יותר חשובה מאשר לאישה
לדעתי שניהם
לבן יותר חשוב החיצוניות מאישה
עובדה מי יותר משקיע בחיצוניות?? אישה. כי היא יודעת שבנים רואים את זה יותר!!
אישה משקיעה יותר - כי לה עצמה זה חשוב יותר..
היא בעלת חוש אסתטי מפותח יותר, ולכן גם החיצוניות תהיה לה חשובה יותר..
לדעתי אשה משקיעה מאד במראה שלה, כי חושבת שלגבר חשוב לפחות כמוה..
אבל זה לאו דווקא ככה...
לה זה חשוב, אבל לא בטוח שגם לו.. 
בנות כשהן רואות גבר דבר ראשון שהן אומרות
" ואו איזה חמוד" כלומר הבן 'עשה' משהו כדי להיקרה 'חמוד' כלומנר משהו במעשה
בן שרואה אישה נאה היא פשוט נאה היא לא עושה כלום בשביל זה
בעיקרון אני חושבת שבנות יותר פנימיות
אבל מצד שני לבן פחות חשוב איך זה נראה.. כלומר לנשים אכפת מהחיצוניות לא מצד החיצוני של הדבר אלא הן פשוט רואות את הפרטים הרבה יותר מגברים...
לדוגמה לבנים בדרך כלל לא יפריע שהספות לא תואמות את הוולונות..
ולנשים זה הכי יפריע בארץ!
בקיצור הבנתם את ההגיון הלא הגיוני...
זו המציאות הפרטית שלי, ושל חברה שלי, ושל עוד חברה שלה, ושל השכנה ממול,
ושל רוב הבנות שאני מכירה (והן לא מעט) מגווני הציבור השונים..
אז מציאות של הרבה פרטים, נראלי כבר אפשר לקרוא לה - המציאות הכללית.
ניסויל-y.s., אני לא יודע עד כמה הנתונים שהבאת נכונים, אבל אם כן - אז זה באמת בניגוד למה שרוב האוכלוסייה חושבת.
למרות(וופל, את שומעת?) שגם אם רוב האוכלוסייה חושבת ככה, זה לא אומר שזו המציאות. המציאות מדברת בנתונים, החברה שמה את הדגש על היחס לנתונים. והיחס משתנה מאדם לאדם ומחברה לחברה.
כך שגם אם את, והחברה שלך, והחברה של החברה, והשכנה ממול, ועוד בנות מגווני הציבור חושבות ככה - זה לא אומר שזו המציאות...
הבהרה - לא התכוונתי שמה שרוב האוכלוסיה חושבת זה תמיד בהכרח הדבר הנכון,
אני ממש לא מחזיקה בהנחה הזאת..
מה שאמרתי הוא לא על סמך מה שאנשים חושבים,
אלא מציאות שבה לבנות יש חוש אסתטי מפותח יותר - כעובדה. [לאחר בדיקה של הרבה מקרים.]
אך זה לא אומר של בנים אין חוש כזה (אם זה מרגיע את מר y.s. ..)
זה הכל 
א. אני חושב שחיצוניות זה הבל הבלים כי אחרי גיל מסוים
כולם/ן נראים מקומטים וכפופים.
ב. אני טוען שלשניהם חשוב באותה מידה.
(אני בן, ביי דה ווי)
ויש לה חלק בקשר בין איש ואישה, ואל להתעלם ממנה.
אני חושב שלשני הצדדים זה חשוב, כל אחד צריך שבן הזוג ימצא חן ונאה בעיניו, אצל כל אחד מהצדדים זה מופיע בצורה שונה. אין מה להשוות.
חושבת שלבן יותר חשוב...
גם לאיש וגם לאישה חשוב יותר איך האישה נראית.
לדעתי, קשה לענות על השאלה כפי שהוצגה. זה כמו לשאול מה יותר פרי תפוח או אגס.
החשיבות שהיא מייחסת לחיצוניות שונה מהחשיבות שהוא מייחס לחיצוניות ולכן לא ניתן להשוות בינהם.
|חופר/קודח|
שמעתי בדיוק השבוע שיעור מפי רב (לא זוכרת את שמו במחילה)
על הגבר כתוב שלא יארסנה עד שיראנה (לא זוכרת את הפסוק במדויק, מחילה בפעם השנייה) ואילו על האישה לא כתוב זאת. מכאן אנו למדים שלאישה פחות חשוב איך הגבר שלה ייראה (היא שמחה דגש על דברים עמוקים יותר- סתם את זה אני מוסיפה בצחוק..), ולגבר זה יותר מהותי כי אחרת לא יהיה מסוגל לכבד אותה.
כלומר, היא מעדיפה להתחתן, למרות שיותר חשוב לה האסטטיקה.
וגם, זה שהיא מקפידה על היופי שלה זה אומר שחשוב לה האסטטיקה. למרות שפחות מפריעה לה הבחור.
הגיוני שהיום הגמרא הייתה נכתבת אחרת, כי היום גם איש לא יחתן את ביתו הקטנה. כל המוסכמות היום אחרות מהגמ' שם.
עוד משו- הרמב"ם כותב שעד שתמצא חן בעניו ומסביר שתהא כשרה בעינין- יעני, מידות, התנהגות- כל המכלול שלה (גם יופי, אבל בעיקר הפנים שלה). (מי שהולך בעיקר על היופי- פיספס)
בס"ד
סתם. לא לעניין השירשור - בלי לנצלש הרשה לי לא להסכים עם המשפט שהגמרא הייתה נכתבת אחרת.
אבל לא בטוח. הגיוני.
בגלל שהתורה כותבת דברים בלשון זכר, כי היא לא תתחיל להשתמש בשני הלשונות,
התורה מצמצמת במילים. אז זה שהתורה לא כתבה משהו על נשים זה לא אומר
שהיא לא התכוונה אליהן.
כמה דוג': לא תרצח, לא תגנוב, לא תשא, כבד את אביך ואת אימך (בעצם כמעט כל עשרת הדברות) וכו'.
אני מניח שהתורה התכוונה גם שנשים יקיימו דברים אלה, למרות שלא הזכירה אותם.
כך שיכול להיות שהתורה התכוונה שאין אדם (איש או אישה) יתחתן בלי לראות אחד את השני.
שמקדש את אשתו
לכן-
>לדעתי< אין מהמשפט החזלי בעיניין אסור לקדש אישה עד שיראנה- שומדבר להוכיח לדיון שלנו
אלא אם מישו יביא לי ציטוט על אסור לאישה להתקדש עד שתראה אותו- או משו כזה- ולא ידוע לי שיש דבר כזה
(אולי בראשונים יש? מישו מכיר בנדון משו?)
וקידושין זה לא ממש הדבר שאני לומדת כרגע 
(תודה אני אשתדל תעיין בקרוב)
...אז לדעתי צריך לנסח את השאלה אחרת:
לא מי מייחס יותר חשיבות לחיצוניות של בן הזוג, הגבר או האישה?
אלא
מי מייחס יותר חשיבות לחיוצניות של בן הזוג, אדם זה או אחר?
נכון, יש עניין של נטייה, אבל מצטערת, זו שאלה כללית מכדי לענות עליה. אני יכולה להעיד על עצמי שאני לא מתייחסת לעניין כמעט. רוצים להעיד על עצמכם בעניין?
אני בת, אגב....
(בל נתעלם חלילה מהשאלה הראשונה, למרות שכבר השתמע מדבריי....)
ולפי דעתי לבן יותר חשוב איך תראה אישתו
אני לא יודעת אם בכונה הגדרת את הבן במילה "בעל", אז נגיד שכן.
לאשה בהחלט חשוב איך תראה בעיני בעלה אבל גם לו אכפת מאד איך יראה בעיניה.
הייתי במסכת שיעורים של רב מסויים, שאמר שכשהבעל נמצא ליד אישתו וכן האישה ליד בעלה- הם ב"הצגה", כלומר מנסים למצא חן אחד בעיני השני.
אני מסכימה עם "הסהר האיתן", שאומרת כי היום זה בדרך לשיוויון, ובהחלט גם לבחורה חשוב איך יראה בעלה.
אך, עדיין, הגדרת היופי היא קצת שונה ובמינון אחר (לדעתי).
מהי מטרת הסקר?
מה יעזור לך שתדע כי נשים מחפשות יותר את היופי/ הגבר מחפש..?
אתה מחפש את מי שמתאימה לך, וזה לא משנה מה מאפיין את הכלל.. (:
מהאנשים שאני מכירה, אכפת יותר לגברים מאשר לנשים,
אבל אם מפרידים יופי מטיפוח, אז לנשים אכפת יותר הנושא של הטיפוח.
האישה
מצטער, בנות 
1. אני בת
2. פעם זה היה נכון שבנים מסתכלים יותר על החיצוניות... אבל בתרבות של היום בנות הפכו להיות יותר בנים ובנים הפכו להיות יותר בנות אז כולנו מסתכלים על החיצוניות בלי יוצאי מהכלל!!
זה תלוי מי זה הבן אדם...
יש בנים שממש חשוב להם אישה יפה וכן להפך.....
אצלי חשוב היופי לא פחות מהגבר
השאלה מה היא ההגדרה של
אותו היופי וכמה היא מוגזמת.
לא משנה מי מחפש מה,בסוף לכל אחד הקב"ה ברא בדיוק את השידוך המושלם לטעמם.
איך אומרת ימימה "הוא ישתגע על הבהונות הענקיות שלך,הוא חיפש אותם כבר שנים...![]()
שאלה מעניינת מהסתכלות ראשונית היא נראית מאוד שטחית...חיצוניות,יופי.ממש שאלה רדודה.
ומצד שני - בטבע הזכר מתגנדר ועושה מאמצים כבירים ע"מ להרשים את בנות המין השני(הטווס למשל),דווקא אצל בני-האדם המצב התהפך - הנקבות(הבנות)הן אלה שעושות מאמצים רבים להיראות יפות יותר ומשקיעות בכך את מיטב זמנן וכספן, בעוד הבנים מבחינתם עצם זה שהם באים מגולחים לדייט זה כבר השקעה רצינית ובכלל למה להשקיע במראה החיצוני..??
היום - בנים שמשקיעים במראה החיצוני יותר מכולם מתגוררים בשינקין <ולא כ"כ מחפשים את הצלע השניה שלהם...>
מה שבעצם מחדד את השאלה..למי המראה החיצוני יותר משנה לבנים או לבנות??
בתחילה חשבתי שלבנים הרבה יותר חשוב המראה של הבנות - עובדה שהן שמות דגש רב על עניין זה..מייק-^..איפור..אבל מדיונים שערכתי בנושא עם מספר בנות..הבנתי שלבנות מאוד חשוב המראה של בני זוגן.
לסיכום - בני האדם נוהגים הפוך לטבע הבנות משקיעות המון במראה החיצוני בעוד הבנים כמעט ולא עושים דבר בנידון דעתי היא שלבנות יותר חשוב המראה החיצוני מבנים - אני בן.
ב"ה
זה חשוב יותר/ באופן אחר, אז קח את זה בחשבון.
והאם זה אכן משקף את המציאות?
וכמו שהרב שלי אומר. "הבעיה עם יצר הרע היא שבנות אוהבות להיות יפות ובנים אוהבים להסתכל על בנות יפות."
מה שנקרא, החיים קשים. (-:
בס"ד
הגבר.
מותר לכתוב פה תשובות קצת ארוכות? יופי.
נראה לי שהשאלה הייתה יכולה להיות שאלה מצויינת אלמלא כמה דברים קטנים:
1) קשה לדבר בנתונים סטטיסטיים בלי שהם קיימים על הנייר. ואם יש אותם - לא ראיתי שמישהו פה ראה לנכון להביא אותם...
2) השאלה הזו היא שאלה כללית מדי. כלומר, אם היית מחליט לשאול כמה אחוזים מכלל ציבור הנשים מחשיב מראה חיצוני/יופי כדבר קריטי(כאשר נניח שההגדרה של קריטי היא שההשלכות של קיומו של היופי או היעדרו הם דחיה של הדייט) לעומת אחוז הגברים שמחשיבים את זה כדבר קריטי, הייתי יכול להסתכל על השאלה ועל התשובות לה ולהתייחס אליהן ברצינות....
3) בכל מה שמדובר בתחושות, אתה לא יכול לתת לשאלה כלשהי ולצפות שיתנו לך תשובה עניינית... הרי מדובר בדבר שקשור לרגש ותחושה כללית - שבמקרה הספציפי הזה כנראה נובעים מתוך נסיון אישי עם מספר מסוים של אנשים שלאו דווקא מייצגים את כלל האוכלוסייה.
ואי לכך ובהתאם לזאת ראיתי לנכון לכתוב את התשובה: "אין לי מושג לגבי כלל ציבור הנשים/הגברים, אבל בטוח שלכל אחד אכפת ברמה כזו או אחרת מהמראה החיצוני של עצמו ושל מי שלידו(לא כולל יוצאים מהכלל). התשובה לשאלה למי יותר אכפת משתנה מאדם לאדם."
![]()
נ.ב.
מי ישן?
למרות שאני בן ובאמת שלא מפריע לי יותר מדי איך היא נראית, בנים הרבה יותר מסתכלים על חצוניות. והאמת שמראה חצוני של בת הרבה יותר משקף אותה מאשר איך שבן נראה מבחוץ.
1. בת
2. ברור שבנים!
בן - לבנות יותר חשוב להיות יפות..כנראה שגם חשוב להם היופי של הצד השני
כל הסטיגמות הן שלבנים הרבה יותר חשוב איך הבנות נראות..אבל להוכחה ניתן לראות זוגות שמתחתנים ששני בני הזוג דומים - או יפים מאוד,או שמנים,או פשוטים,או גבעונים,או מכוערים מאוד..נדיר מאוד שבן זוג אחד נראה טוב מאוד והשני זוועה..אבל זה גם קורה בהשפעות כאלה ואחרות(כסף,כבוד,יחוס..)
מתוך סך העונים תשובות חד משמעיות הנה ניתוח סטטיסטי של הסקר
טעות המדגם היא +-5%)
59% מכלל העונים טוענים שלבנים יותר חשוב המראה של הבנות 32% טוענים שחשוב לשני המינים אותו הדבר ורק 9% טוענים שלבנות המראה החיצוני יותר חשוב
56% מהבנים טוענים שלבנים יותר חשוב המראה של הבנות 22% טוענים שחשוב לשני המינים בצורה שווה ו22% טוענים שלבנות יותר חשוב
62% מהבנות אומרות שלבנים יותר חשוב והשאר 38% טוענות שחשוב לשני המינים באותה הרמה
ניתן לראות בצורה ברורה וחדה כי מרבית העונים טוענים שלבנים הרבה יותר חשוב המראה החיצוני מבנות
בנוסף ניתן לראות כי כל הבנות חושבות שלבנים יותר חשוב או במידה שווה.
מסקנת ביניים - בנים שטחיים ורדודים ומה שחשוב להם זה בעיקר המראה החיצוני של בנות זוגן ובנות אצילות נפש ומתייפיפות בשביל הבנים, ואולי גם בשבילן.
זו לא דעתי האישית - אבל זה מה שעלה מהסקר עד כה.שקר החן והבל היופי
קצת יותר ברצינות - בנים מסתכלים על המראה החיצוני יותר מבנות - זו היתה ההנחה הראשונית של עדיאל..וכך חושבים מרבית העונים מ.ש.ל 
בניין המסקנות אני לא ממש מסכים
גם בית המקדש נבנה בפאר והדר. וגם על ה' אנו אומרים "כולו אומר כבוד" אין בזה רע, וזה לא מעיד על שטחיות.. להיפך.
מסכים עם עדיאל, לא מסכים איתך. (-:
ועכשיו ברצינות.
זה שלבנים יותר חשובה החיצוניות מאשר לבנות, זה לא הופך אותם לשטחיים, כי גם הפנימיות חשובה להם.
אני בטוח שאם השאלה היתה:
אתם יכולים להנדס גנטית את האשה שלכם כך שתהיה מהממת, מושלמת מבחינת היופי, בדיוק איך שאתם רוצים. רק מה... לגבי האישיות, התוכנה עדין לא מפותחת מספיק. היא נותנת רק אפשרות של מישהי כפוית טובה, נהנתנית, טיפשה, חמדנית וכעסנית נורא. מוכנים להשתמש בתוכנה הזאת? (ד"א היא חינם).
אני בטוח ש-99.9% מהבנים יענו בשלילה.
מה שאומר שהם לא שטחיים, אלא מיחסים יותר משקל למראה החיצוני מאשר הבנות.
מה לעשות ככה העולם, גברים ונשים מסתכלים על העולם בצורה שונה לחלוטין. עובדה גם שכל מין משתמש(יותר) בחצי השני של המח שיש לנו.
זה בקצרה כי פשוט אין לי כח להאריך בנק' הנ"ל.
מי שהבין, הבין(או הבינה). ומי שלא, מוזמן להגיד מה הוא לא הבין(או הבינה).
תודה ויום טוב.
אבל בהחלט, אם נניח שהתאוריה כי בנים מסתכלים על חיצוניות יותר מבנות- נכונה, יש קודם כל הסתכלות חיצונית, ואם היא מוצאת חן אז בוחנים גם את הפנימיות.
אם מישהו אומר "ראיתי מישהי בטרמפיאדה והיא מצאה חן בעיניי", זה אומר שבטוח מבחינה חיצונית היא מצאה חן וסביר להניח (ראה כותרת) שהוא גם בחן קצת את הפנימיות.
הובנתי? (:
ועוד נק' שרציתי להזכיר היא שיופי זה עניין סובייקטיבי. עם ובלי קשר לנושא. 
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?
או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.
בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
לומר פשוט שלא מתאים?
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
מחפש שםוהגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)
נרשמתי לשדכנית ואחרי תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?
(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)
אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...
לק"י
אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.
(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).
אתה מספר שיש סיבה טובה,
אנחנו לא יודעים מהי.
סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.
למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה.
אבל אם הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה.
לק"י
נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.
אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.
אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.
אני בהלם!!
אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.
אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.
שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.
שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.
והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,
אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.
אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.
בהצלחה.
@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?
אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש
אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד
מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.
אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.
אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.
רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..
אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא
אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה
סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן
אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.
ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).
אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.
אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -
שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.
אם אין לה סיבה ..
תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב
אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור
והיא לא ראויה להיחשף בציבור
זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.
בטח לא אם שילמת מראש.
לק"י
ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.
(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).
הניסוח אכן די פוגע...
ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)
את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)
והאוסידי היה ידוע לשדכן.
הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל
ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.
לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.
ומאושרים. ואשרי השדכן!
אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).
מה עושים.
זה זמני
בשם הבחורה
טיפות של אורב. אינם באים בחשבון
ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.
מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.
הרהורים בנושא..
ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".
דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.
לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.
השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)
לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.
בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.
הגיוני? כן.
האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא.