על מי אנחנו סומכים?!?עמית-טליה

לא יודעת אם שאלתם את עצמכם את זה פעם,אבל אני שאלתי.
תמיד הסברנו מבחינה ריאלית למה עדיין מותר מעורב בדיעבד
זרקנו משפט מהרב קוק,תשובה מהרב שמואל,אבל בתכלס מה הפסק?!של מי?!

אז מצאתי מצאתי מצאתי!
יש פוסק חשוב מאוד בדורות הקודמים שנקרא "הלבוש",כמוכן יש את בעל "שרידי האש" שגם הוא התיר תנועה מעורבת מבחינה חינוכית!

ובכלל תקראו את מה שנאמר זה חשוב!(לפעמים גם כדי לסתום פיות)

. ר´ מרדכי יפה בעל "הלבושים" (בקיצור, ´הלבוש´) התיר לומר דברים שבקדושה בחברה מעורבת, מפני שאנחנו רגילים בין הנשים, והן בעינינו כ´עורבים לבנים´ כלומר, שזה טבעי ואין בכך הרהורי עבירה. על היתרו של ´הלבוש´ סמכו הלכה למעשה ברוב המקומות במזרח אירופה, בפרט בחתונות ובאירועים. ההפרדה הנהוגה כיום היא חומרה של הדור האחרון שחזר לפסק השולחן-ערוך, אולם בדורות קודמים סמכו הרוב (גם החרדים), על פסק ה´לבוש´, שנחשב פוסק גדול (תלמיד הרמ"א והמהרש"ל), ופרסם ספריו זמן קצר אחרי השולחן-ערוך. פסק ה´לבוש´ קדם כמה דורות לשאלה שנשאל הרב יחיאל יעקב ויינברג בעל ´שרידי-אש´ (בדור הקודם) על תנועת-נוער מעורבת. ההיתר המפורסם של ´שרידי-אש´ מבוסס גם על שיקולים חינוכיים, מפני שהוא הבין היטב, שבלי תנועת-נוער דתית מעורבת, ילך רוב הנוער הדתי לאיבוד, וזה נכון גם היום. מכאן יצא, שזהו היתר שבדיעבד, ואולם פסק ה´לבוש´ הוא היסוד, והוא יצר את האפשרות של חברה דתית מעורבת באופן טבעי, גם כשמדובר בנשים נשואות. אין טעם הלכתי להחמיר בתנועת-נוער יותר מאשר באירועים שבהם משתתפים זוגות נשואים. גם הרב קוק (הראי"ה), שהיה מחמיר גדול (בפרט בענייני צניעות) סבר למעשה כ´שרידי אש´, שכן כתב ליקירי לבבו חניכי בני-עקיבא מכתב חם, ורק דרש מהם להימנע מריקודים מעורבים, שהם עבירה מכוערת. הרב קוק גם נתן גיבוי מלא לתלמידו הנאמן הרב נריה בעבודת הקודש בבני-עקיבא, וזאת בתקופה שבה ברוב סניפי בני עקיבא עדיין רקדו מעורב. בינתיים התחזקה החברה הדתית-לאומית מאוד, וכמעט שאין בה תופעות כאלה, והנה עכשיו מבקשים תלמידי הרב אבינר להפריד לגמרי את הסניפים. זוהי חומרה של צדקות שתביא להרס גדול, בלא ספק. במקום תנועה מובילה ומשפיעה של עשרות אלפי חניכים, נקבל תנועה מתבדלת של כמה אלפים, והרוב הגדול של הנוער הדתי ילך למסגרות פחות דתיות, ולרחוב. ה"צדיקים" האלה חושבים שהם מתקדמים, ואינם אלא הורסים. לעיניהם ולאוזניהם עוד שלושה דברים: א. במו עיני ראיתי את ידידי הרב שלמה אבינר עורך חופה כשהקהל עומד מעורב, ונושא דברים בקידוש ובאירועים, שבהם הקהל ישב מעורב. פירוש הדבר, שגם הוא סומך על ה´לבוש´, ותמוה הניסיון להחמיר בתנועת-נוער של רווקים ורווקות, ולהקל בזוגות נשואים. ב. אילולי תנועת בני-עקיבא שהביאה אותנו אל התורה, לא אני ולא הרב אבינר ולא רבים אחרים, לא היינו מגיעים כלל ללמוד תורה וללמדה,עד כמה שהשגנו ב"ה. לולי בני עקיבא, נערים רבים כמונו הסתובבו בשוק והתרחקו מהתורה. כל תלמידי הרב אבינר: כל תורה שלמדתם, אמרו תודה קודם כל לתנועת בני-עקיבא המעורבת, בארץ ובחו"ל. שאלו את רבכם, איך נראתה התנועה שבני משפחת לנגנמר צמחו בה לתורה ועבודה. לפיכך, אם יבואו בני נוער ויבקשו להפריד בנים ובנות (כפסק שולחן-ערוך), יש להחתים אותם תחילה על מסמך מפורש, שהמתירים אשר סומכים על ה´לבוש´ ועל ´שרידי-אש´ ועל הרב קוק עושים כדין תורה, ויש להם על מה שיסמוכו. מי שרואה ברוב חברי בני-עקיבא עבריינים חלילה, אין לו זכות להישאר בתנועה. ג. סיפור מעשה שהיה הלכו קומונר בני עקיבא (אברהם הופמן, שסיפר לי את הסיפור) וקומונר עזרא בירושלים, בראשית שנות המדינה, אל הרב צבי פסח פרנק (גדול המשיבים בירושלים, שהיה מקובל על רוב החרדים), ושאלו אותו על תנועת נוער מעורבת במציאות ימינו. הם הסבירו שרוב הצעירים חיים רוב ימיהם בחברה מעורבת, ויש חשיבות רבה לכך שהחינוך בתנועה לשמירת תורה ומצוות יתקיים באופן טבעי באותם התנאים. שאלתם היתה, אם הדבר מותר לפי ההלכה. הרב פרנק שכבר היה חולה, הזדקף במיטתו, וענה להם כך: מעשה בבחור ישיבה שהלך אל רבו לשאול שאלה. הרבנית פתחה את הדלת והבחור נבוך, שכן לא הורגל כלל לדבר עם אשה. פניו האדימו והוא נעץ את עיניו ברצפה, ושאל במבוכה אם הרב נמצא. הרבנית שהיתה חריפת לשון (דמות ידועה!) אמרה לו – יותר טוב שתסתכל עלי ותחשוב על הרצפה, מאשר תביט ברצפה ותחשוב עלי

הרב יואל בן נון.

אני לא מסכימהעמית-טליה
רק עם מה שאמר על הרב אבינר,כי הרב אבינר לא רק קידש במעורב אלא גם בא להעביר שיחות למחוז שלי.
לא קשור!!אני..
זה לא אומר שבעצם המעשה של הרב, יש כאן הבעת דעה כלשהי או היתר לחברה מעורבת.
הרב אבינר מחמיר גדול בכל מה שקשור לעניני צניעות, בטח ובטח כשזה מגיע לחברה מעורבת-נפרדת.
בעקרון, שמעתי אישית מהרב אבינר שליט"א- שברור שהמציאות היא מציאות בדיעבדית, סניף שיכול לקיים פעילות נפרדת, שיקיים פעילות נפרדת. אם המציאות בעיר דורשת חברה מעורבת, אז שתהיה חברה מעורבת, אבל עם ליווי צמוד של ת"ח שמכיר את המציאות בעיר ואת הסניף. ( וגם אותו ת"ח יקבע עם שייך להשאיר מעורב או שאולי אפשר בכ"ז להפריד.)

הרב אבינר כן מעריך את תנועת בנ"ע, את זה אני יודעת בודאות. אבל לא תומך נלהב בפעילות המעורבת, בטח ובטח שלא מלכתחילה.
לכן אמרתי שאניעמית-טליה
לא מסכימה עם מה שהוא כתב על הרב אבינר.
'חידושיו של ההוא גברא שאינו רבאהאריאלניקהנאמן

יואל בן נון (הידוע בתמיכתו בקדימה וברעיונותיו הסמאלנים) אינם לא מן התורה ולא מן היראה והוא עצמו אינו מן היישוב...

אך בכ"ז אעבור ואענה על הטענות המגוחכות שאת מציגה:
אם סימוכך הוא מן התר ה'לבוש' אזי אין את מתירה 'בדיעבד' אלא לכתחילה שהרי ברור לכל תלמיד ישיבה המבין בלשון השו"תים שכאשר אתה מתיר משהו משום שהמציאות השתנתה הדבר יהפוך ללכתחילה לאור המציאות החדשה למרות שבמציאות אחרת הדבר יהיה אסור, זה אינו דומה כלל להוראת שעה של בית דין שאת זה הרמבם מדמה לכריתת יד כדי להציל את שאר הגוף, ואסביר: נצייר מצב תיאורטי  שכל או רוב עמ"י מכריזים שאם לא יתירו להם להדליק אור חשמל בשבת אז כל עמ"י יכפור בביאת המשיח ובתחיית המתים אז בית הדין יחליט שבהוראת שעה מותר להדליק אור בשבת כדי להציל את עמ"י, אך זה לא אומר שכל עמ"י לא עברו על איסור הם עברו באופן ממשי על חילול שבת והם יענשו או בשמים או בעולם הזה כשהמצב ישתנה,ע"כ. אך! הלבוש בכלל מתיר לכתחילה חברה מעורבת משום שכבר 'אינו נסיון'. אך את כל הזמן מנסה להוכיח שחברה מעורבת זה בדיעבד אז-

שאלה לי אלייך: איך תוכיחי שחברה מעורבת זה בדיעבד בעוד שכל הוכחתך שואבת את מקורותייך מהוכחה של לכתחילה?

יואל בן נון אינו מסביר כיצד 'הפך' פתאום בסיס של לכתחילה להתר של בדיעבד?

וכאןאני מפנה שאלה אלייך אישית, האם לא קראת את מה שיואל בן נון ברב טיפשות "תורתו" אשר נהפכה לו ללא ספק לסמא דמותא במקום לסמא דחיי, שהרי הוא מתכוון לאסור הפרדת סניפים באופן מוחלט שכן לדעתו אין שום איסור בחברה מעורבת, אפילו לא בדיעבד. שכן זהו ההתר הבסיסי של הלבוש, אז היאך את דוגלת בהפרדת הסניפים שהאסמכתא היחידה שיש בידך היא אסמכתא מרב סמאלן שמתיר חברה מעורבת לכתחילה ולמעשה פוסק שחברה נפרדת(נפרדת=צנועה) היא אסורה או לכל היותר בדיעבד!? הרי זה סותר את כל המה שאת דוגלת בו... ובודאי שלא מביאים ראייה מרב שלא כותב במפורט את מקורותיו ההלכתיים מה גם שלא לחבריו הרב שרלו ואמנון שפירא המתירים חברה מעורבת לכתחילה אין שום מקורות הלכתיים המיוסדים על אדני האמת והצדק לחזק את דעתם.

ואסיים שכעת התחוור לי מאמר חז"ל 'שכל המלמד את בתו תורה כאילו מלמדה תפלות' שכן ברור שרצית להוכיח שיש לך על מי לסמוך רק בדיעבד, אך לא שמת לב שהתרו של יואל בן נון הוא לכתחילה ועל כן ודאי שהוא עצמו אינו מסכים איתך, או שמא שינית את דעותייך? וכעת את כמוהם תומכת בחברה מעורבת לכתחילה, או בקיצור 'ירית לעצמך ברגל', אכן בנות אינן מבינות תורה שבעל פה לעומק...

ולפעמים גם בנים לא מבינים תורה שבעל פה לעומקהאריאלניקהנאמן
ההוכחה לכך היא יואל בן נון והרב שרלו
כמה דבריםעמית-טליה
1.הלבוש והשרידי אש לא התירו לכתחילה,והשרידי אש אני בטוחה בכך.
השרידי אש התיר במדינת צרפת במצב שההתבוללות שמה גדולה והירידה הרוחנית אף יותר,ואמר שזה אך ורק לשם מטרה חינוכית (מה שמזכיר את מה שבנ"ע אומרת 80 שנה).
וכמוכן גם אם יש דברים שאנו רגילים,אני (וזה רק אני) חושבת שלא צריך להתרגל אליהם,היום יש פריצות,אז בוודאי שאין צורך להתרגל לזה.
אבל אבל,היתר שכזה זה בוודאי "אסמכתא" לכל העוסקים בבנ"ע.
ואם הוא אומר לכתחילה אז בכלל,אני אומרת "רק" בדיעבד.
רק במצב ביניים,רק בשלב מעבר.
ולא לכתחילה,אבל גם ללכתחילאים יש על מי לסמוך,כנראה.
ועדיין אני לא חושבת כך.

2.הסברתי למטה למה הבאתי את דעותיו,ואפילו התלבטתי אם לרשום את שם הרב או לא.בסוף החלטתי שכן.
הוא ציטט,רבנים,שגם אם תסתכל בוויקפדיה תראה את אותן פסיקות של רבנים.
והנה אמרת בעצמך,שהלבוש,(רק שלא תוריד גם לו את התואר רב)
התיר חברה מעורבת מלכתחילה,אז לרב יואל,לרב יובל,ולאמנון שפירא,יש על מי ומה לסמוך.
ובשום מקום לא הוזכר שזה צו השעה.

3.דעותיי עדין עומדות ויציבות במקומן.ב"ה.
4.לפני שאתה ממהר לזלזל בבנות ישראל,תכיר את הרבנית עידית ישקוביץ מהרובע היהודי,הרב וישלצקי אמר שהוא מקנא בידע שלה.
5.אני לא מנסה להבין לעומק בתורה שבעל פה,זה לא תפקידי,ולא מתאים לנשמתי.

"הלבוש והשרידי אש לא התירו לכתחילה,והשרידי אש אניהאריאלניקהנאמן
בכך"

1.אולי תסבירי מאיפה את שואבת את ה''בטחון'' הזה בדברי הלבוש? כפי שאני רואה- משום מקום, ועל סמך ה'בטחון' הזה שהם התירו לדעתך בדיעבד את בונה תילי תילים של הלכות, כמו שאמרתי על כלום.
אם ההתר הוא לכתחילה ואת מסתמכת בעיקר על התר הלכתחילה הרי שאין שום מצב להחמיר ולהפריד שכן זה נוגד את 'דעתו' ההלכתית של יואל בן נון. אם הוא סובר שמעורב זה לכתחילה, את, אל תעשי מניפולציה לדבריו המגוחכים, ותהפכי את כל כוונתו לדיעבד, שכן הוא מסתמך על ה'לבוש' והלבוש לדעתו התיר לכתחילה ורק השרידי אש, מדנפשה ללא ראיית דברי הלבוש התיר רק בדיעבד. הרי שאלו שני התרים נפרדים ויכול להיות שאם השרידי אש היה רואה את דברי הלבוש הוא לא היה מסכים לדבריו.

והנה את סותרת את דברייך- שאם לשיטתך כל ההתר גם של הלבוש הוא בדיעבד, אז היאך את אומרת: "אבל גם ללכתחילאים יש על מי לסמוך,כנראה" הרי שסתרת את עצמך שאם כל ההתר היה בדדעבד הרי שלאף 'לכתחילאי מיזרוחניק' לא היה, ובאמת אין, על מי לסמוך.

2. בנוגע לויקיפדיה הרי כתוב בויקיפדיה עצמה שהיא לא סמכות לפסיקה הלכתית אז גם אם היה כתוב בשם הלבוש בויקיפדיה כך-"שצריך להיות רק בחברה מעורבת לכתחילה" עדיין לא הייתי מאמין, ומי ששואב את ידיעותיו ההלכתיות מויקיפדיה הרי שכל תורתו היא רדודה.
ולא אני לא הוריד את התואר 'רב' ללבוש שהיה מגדולי פוסקי אשכנז, מהסיבה הפשוטה שלדעתי הלבוש כלל לא אמר זאת וגם אם אמר זאת דבריו ודאי הוצאו מהקשרם, שכן יואל בן נון בדיוק כמו חבריו הרב שרלו ואמנון שפירא, כבר חשודים לא מכבר על שינוי נוסחאות והוצאת דברי רבנים מהקשרם, וראיה לדעתי- יואל בן נון לא כתב איפה זה כתוב בלבוש, הוא לא טרח לציין מקור מחשש שמישהו יבדוק אחריו, כנראה.

3. אם דעותייך יציבות אז תסבירי לי איך אפשר ללמוד מהתר של בדיעבד על לכתחילה(שרידי אש) ואיך את תומכת בחברה מעורבת בדיעבד שהפוסק שאת נשענת עליו מתיר לכתחילה (לדברי יואל בן נון)
4. גם ברוריה אמרה 3000 הלכות ולבסוף התאבדה, זה לא משנה כמה האשה חכמה, אין זה תפקידה של האשה להבין פלפולים הלכתיים, ובאמת את לא הבנת...
בוא נבהיר שובעמית-טליה
למרות שלא יהיה שום הבדל בין ההודעה הקודמת.
אתה אמרת!!!
הלבוש אמר מלכתחילה,
אני אמרתי שאני בטוחה בדברי השרידי אש ולא בדברי הלבוש.
ובדברי השרידי אש זה בדיעבד.

לכן מכאן נובע,
שיש לכאן ולכאן על מי לסמוך.

כנראה שאת לא יודעת לקרואהאריאלניקהנאמן
את כתבת: "הלבוש והשרידי אש לא התירו לכתחילה" כתבת ה'לבוש', וכתבת 'התירו' ברבים 
הנהעמית-טליה
ההציטוט המקורי.
.הלבוש והשרידי אש לא התירו לכתחילה,והשרידי אש אני בטוחה בכך

עכשיו נסביר
השרידי אש בוודאות זה לא לכתחילה
הלבוש זה לא בוודאות

פשטייס?
מה גם שבדקתי בויקיפדיההאריאלניקהנאמן
ולא כתוב דבר ממה שאמרת על התרו של הלבוש בויקיפדיה. זאת ועוד כתוב באותו ערך שהרמ"א התנגד ללימודי חול מחשש לביטול תורה, אך לרמ"א עצמו היה תואר דוקטור מהאוניברסיטה של קרקוב הרי שויקיפדיה לא מדייקת ואם היא לא דייקה פה ודאי שאי אפשר לסמוך על שום דבר הלכתי הכתוב שם.
האריאלניקהנאמןאנונימי (פותח)
חושבני, מתוך קריאת מספר שרשורים שלך, שאתה מלא בכעסים שראויים לעבור איתם דרך פסיכולוג. אתה כועס על כל העולם וממלא את כתבך בכל מילות גנאי שרק ייצרו תגובה של ביטול לדבריך. זכור! דברי חכמים בנחת נשמעים, לא הייתי רוצה לעמוד מול אדם בעל שטף מילים קשות ופסימיות כשלך...
הנה אחת מאמירותיו של השמאלן יואל בן נון:האריאלניקהנאמן
"דגלנו כחול-לבן בלי שום כתום. כחול-לבן שורשו בקודש, בציצית. הכתום הוא חוקות הגויים. אני לא כתום, גם לא פס, גם לא כתם ושמץ. רק כחול-לבן ואחדות ישראל."
אני מזועזעתtaltal
דרך אגב איזה שבט אתה? אני פשוט רוצה לדעת איך להעריך אותך, בהתחשב בעובדה שאתה מופיע פה הרבה, ומשמיע את דעותיך הכופרות בבני עקיבא.
חחחח =)תפוזה 1
בס"ד

מצטרפת לדיעות הכופרות בבנ"ע.
אני לא מצטרפת... אינלי כח לקרוא,פלספנית
בס"ד
אבל אני לא נגד בנ"ע בכללי. רק בקטע של השמירה מלאה של התורה- שמעורב נכלל בה, ותלוי גם איפה הסניף...
פשש פלספנית.. התקדמות...תפוזה 1
לדעתיעמית-טליה
עניה אבל עדיין דעתי.
ההודעה שלך יותר מזעזעת.

או שמא חפיף מזה אהבת ישראל לעומת סרט כתום?!

הבעייה היא לא עצם המשפטהאריאלניקהנאמן
כפי שאולי הבנת, הבעייה היא בחשיבה המעוותת שעומדת מאחרי המשפט.
הוא בעצם אמר שעדף לו שיגורשו יהודים מאשר תפגע האחדות ישראל, ולאחר כמה חדשים הוא התחבק עם ראש מפלגת קדימה אהוד שמאלמרט, ימח שמו.
אני ראיתי בעיהעמית-טליה
במשפט שטל כתבה.

מי זאת טל? ומה היא כתבה?האריאלניקהנאמן
תקרא למעלה.עמית-טליה
טל=taltal
היא כתבה בעדך לפי מה שהבנתי, מה לא?האריאלניקהנאמן
נדמה לי שלאעמית-טליה
אבל אולי רק נדמה לי
אני מסכימה  איתך בהחלט!!אנונימי (פותח)
אריאלניקעמית-טליה
רק כמה דברים על המשפט הזה,
הדגל של המדינה מקבל לפחות ממני סממן כולשהו של קדושה בגלל היותו לקוח מהיהדות,
הצבע של המאבק בגוש קטיף הוא לקוח ממהפכה כולשהי של גויים,
אז אולי הרב רואה בסממן הזה,מן "בחוקותיהם לא תלכו"
ודווקא יש צורך לבדוק את הנקודה הזאת,שאולי כן צריך לפתח דברים מהיהדות,לבדוק איזה מאבקים נעשו שמה איך סימנו אותם ולפי זה ללכת,ולא לפי הגויים,גם (ואולי אפילו בעיקר) בדברים כאלה.

אבל,גם אם הרב אמר את זה בתור שמאלני מובהק,
כמדומני הרבנים החרדיים שתקו רבות בתקופות האלה (לדעתי זה שתיקה כהודאה) גם הרב עובדיה יוסף שליט"א לא הסתובב עם סרטים כתומים.
הוא גם תמך באוסלו,(כן טעות אני יודעת) ועדיין אף לא אחד קם נגדו (ב"ה כמובן) ואמר לו למה אתה שמאלני,או חלילה מוריד לו את תואר רב על דעותיו.
גם כשבחר בפרס,לא עשו את זה,גם עכשיו כמדברים "רק" על לתת את כל יש"ע הוא עדיין מעודד את מפלגתו להשאר בממשלה שמאלנית,
ואף אחד לא בא בטענות נגדו,אף אחד לא פוסל ולא צריך לפסול על דעותיו
ואתה אפילו שם תמונה שלו בחתימתך.

אני לא באה להגיד לרב עובדיה יוסף אתה לא בסדר,קטונתי,באמת.
אבל אני באה להגיד שלא כל מה שנראה על כתב הוא נכון גם במעמקי הנפש.
אני בטוחה שיש לרב עובדיה סיבות מעולות למה עשה את כל מה שעשה וממשיך לעשות,כמוכן אני גם בטוחה שיש לרב יואל סיבות למה לא להסכים עם הכתום,(שיהיה ברור אצלי הכתום עדיין נשאר ואפילו לעיתים מתחדש,גם באוטו גם בגיטרה וגם בתיק).

לא יודעת אם בגלל משפט כזה שמן הסתם נאמר אחרי שיחה ארוכה והסבר ארוך,נכון לפסול ולזלזל ברב.

ואני לא מסכימה בהרבה דברים עם הרב יואל בן נון,הבאתי את תשובתו כי הוא ציטט דברים,ולא הוסיף מפסיקותיו וכדומה.
ושוב את רק מחזקת את דעותיהאריאלניקהנאמן
שכן לא רק שלא הפרכת את טענותי והוכחותי, אלא נאחזת בשברירי שמועות שלא קשורות לנושא השרשור.
האם זה בגלל שאכן אין בידך תשובה נצחת נגד ההוכחות שהעליתי נגד יואל בן נון?
אני לא מעוניינתעמית-טליה
להפריח את הטענות נגדו.
הבאתי את ציטוטיו ולא את פסיקותיו.

את דעתי האישית עליו אני לא אומר.
אבל לא התייחסת לכל מה שכתבתי.
לא לרבנים החרדים,לא לרב עובדיה,וגם לא שהכתום לקוח מתרבות של גויים.
מרן הרב עובדיה יוסף שליט"אהאריאלניקהנאמן
הוא כדוגמת מאמר חז"ל 'הקוצים הסובבים את השושנה" מסביב לרב עובדיה מסתובבים חבורה של רשעים ששם מפלגתם הוא ש"ס. כעת אפשר לומר שהם הרע במיעוטו. אך הם מונעים מכל ידיעה אמיתית על מגעי אולמערט והכלבים הערבים, הם מציירים לפני מרן תמונה שהכל בסדר ושום דבר לא אמיתי כדי שהם יוכלו להשאר בממשלה מרן אינו יודע על מעלליהם ומעשיהם, מהסיבה הפשוטה שמרן שלא כמוני לא גולש באינטרנט מרן 22 מתוך 24 שעות עוסק בתורה.

ואין עניין להתייחס 'שהכתום לקוח מתרבות הגוים' שכן גם את מוכיחה שזה לא משנה שכן את כתבת:",(שיהיה ברור אצלי הכתום עדיין נשאר ואפילו לעיתים מתחדש,גם באוטו גם בגיטרה וגם בתיק)." אם היה משנה לך שזה תרבות הגוים לא היית כותבת זאת.

דבר אחרון, אם את לא מעוניינת להפריך את הטענות (הצודקות, לדעתי) נגדו אז איך את לוקחת את דבריו בתור אסמכתא כאשר דבריו אינם מיוסדים על אדני התורה(זיוף דברי הלבוש)

הרבעמית-טליה
נחשף להרבה דברים,הוא יודע גם מעבר,יש לו גם משפחה,גיסים,חתנים,
לא מאמינה שכל המשפחה חיים בבועה או מנותקים מהאינטרנט לגמרי.
יש את בניו הרבנים שמן הסתם יודעים.
מצטערת אריאליק התירוץ הזה על הפנים..

זה לא משנה את זה שהוא נתן כיוון להמחשה.

גם שלומית אלוני להבדיל מצטטת את התנ"ך
זה לא הופך את התנ"ך למשהו פחות.
ומציטוט כזה לקחתי את הדברים הרשומים ולא את פסיקות הרב.
תיקוןעמית-טליה
חיים בבועה במקרה של הרב זאת בועה חיובית.

מה נראה לך?האריאלניקהנאמן
פעם התפללת אצל הרב עובדיה? אני מתאר לעצמי שלאלא נותנים להתקרב אליו ואמת הרב עובדיה שליט"א סומך על אלי ישי וכל עוד אלי ישי 'מספק' את הכסף לישיבות אז מרן ימשיך לתמוך בו, אגב זה לא רק בעניין של א"י שלא משתפים את מרן פאר הדור, שכן גם שש"ס הבטיחו שיחזירו את הקצבאות למשפחות ברוכות ילדים הם לא עשו זאת ומרן לא יודע מזה.

ומעניין שאת לא מגיבה על הטענות שהעליתי נגד יואל בן נון נראה לי שאת מתחמקת, שכן הקשיתי קושיות רבות משקל נגד דבריו המטופשים ואם את לא מגיבה אאלץ להסתפק במחשבה שבאמת אין לך מה לענות ואני צודק.

ושוב כמו בכל שאר הויכוחים, ניצחתי!(סליחה על האינפנטיליות)
בקשרעמית-טליה
לא, אני אשתוק ואתה יודע למה.

בקשר לב',אני לא רוצה להגרר לזלזול ברב הזה,אבל דעותיי לא רחוקות מדעותייך.והבאתי רק ציטוטים שלו ולכן הרשתי לעצמי להביא ציטוטים ולא פסיקות או דעות אישיות שלו.
חוצמזה שגם דעות אחרות צריך לשמוע אבל זה לא קשור לכאן.

דבר שלישי אני ממעיטה בכתיבה כי ידי מלאה תחבושות אחרי מכת קור שיש לי בה.לכן תשובתי לשם שינוי קצרות.

דבר רביעי והכי חשוב,מתי אי פעם צדקת???
סתם,הכל בבדיחותא.
הערה קטנה-אנונימי (פותח)
אני לא חושבת שהרב עובדיה יוסף שליט"א חי בבועה...
הערה גדולהעמית-טליה
אם היית רואה את התיקון לא היית מרגישה צורך להעיר הערה קטנה.
מעורבהלל55
דברי הלבוש הם להתיר ברכת שהשמחה במעונו כאשר יושבים מעורב ולא לשבת מעורב לכתחילה
השרידי אש רצה להציל מהתבוללות ולכן התיר זה כמו שמותר לחלל שבת כדי להציל חיים
מה שכן,בספר דרך מצוותיך לרב צבי אלימלך מדינוב(הבני יששכר) כתב שנהגו בהונגריה לשבת מעורב בחתונות ולא מחו בידם וזה כדי ללמד זכות
מרן הגר"מ פיינשטיין בספר 'אגרות משה' כתב בכמה מקומות להתיר ישיבה מעורבת בחתונות לכתחילה וביאור שיטתו בקצרה כפי ששמעתי ממו"ר רה"י הכהן הגדול מאחיו הרה"ג שבתי א' הכהן רפפורט (תלמידו המובהק שערך את חלק מספריו ושימש אותו)
הנה בגמרא פסחים דף פו יש דין שקרבן פסח נאכל בחבורה אחת חבורה כידוע הכילה אז גברים ונשים לא בהכרח מאותה משפחה וכתוב שהם חייבים לאכול בבית אחד ביחד ואם הכלה מתביישת מותר לה להפוך את פניה אבל כולם חייבים להיות הבבית אחד גברים ונשים אע"פ שזה מעורב
מדין זה הוכיח מרן ה'אגרות משה' את הפסק שהתיר לכתחילה ברמת העיקרון(ויש עניין להתחשב במציאות) לשבת מעורב בכל אירוע פרטי(בדומה לקרבן פסח) כי מה שנאסר זה דווקא אירוע ציבורי פתוח לכל כמו המספד לעתיד לבא בסוכה דף נב
תנועת נוער כמו בני עקיבא היא לכאורה דבר שפתוח לכל אחד לכן נראה שיש איתו בעיה... ואידך פירושא הוא זיל גמור
ברוך שכיוונתי לדעתךהאריאלניקהנאמן
אכן כן יאול בן נון זייף ושינה את דברי הלבוש שיתאימו לדבריו, רב שעושה דברים כאלו הוא עוכר ישראל!
אתה פשוט חוצפן.אני..
ותתבייש לך שאתה מדבר ככה על ת"ח, גם אם אתה לא מסכים עם דעתם.

כמה תורה למדת שאתה מדבר ככה? אה?!

אני לא אומרת שאני מסכימה עם הדברים שכתב הרב, אבל אני בהחלט אומרת שמכאן ועד להגיד את מה שאת אמרת בשיא הפשטות והקלילות- הדרך ארוכה. וזה פשוט חוצפתא עקבתא דמשיחא. אין לי הסבר לתופעה המשונה הזאת שילד חולק על ת"ח בכזאת בוטות.

שב תלמד תורה כמה שנים טובות ואח"כ תדבר.
ללכת אחרי גדולי הדוראנונימי (פותח)
ב"ה יש הרבה תלמידי חכמים בעם ישראל, אך ראוי שבסוגיות עמוקות ומהותיות נשמע מה אומרים גדולי הדור בפסיקת הלכה. הרב אברהם שפירא זצ"ל תמיד אמר שבשאלות מהותיות לא הולכים אחרי כל מיני רבנים (שכמובן אין לזלזל בכבודם, בכבוד תורתם, אלא שלמעלות של פוסקי הדור הם לא הגיעו), אלא יש לשמוע את גדולי הדור.
למיעוט הבנתי - גדולי הדור של ימינו בפסיקה - אשכנזים, ספרדים, תימנים... ליטאים, חסידים, חרדים, לאומים.... כולם יאמרו שלכתחילה יש לדאוג לחברה נפרדת!!! חברה נפרדת אינה סתם חומרה!!!
בדיעבד, כדי להציל - יש לשאול דעתם ולהתייעץ עימם, עם גדולי הדור בפסיקה.
אני חושבתעמית-טליה
שרוב הנמצאים בבנ"ע סוברים כמוך,יותר נכון כמו גדולי יותר.
אבל המציאות והפסיקות גם של עכשיו הן של בדיעבד ועל כך צריך לעבוד.
הדג מסריח מהראש! (ארז חי - שבט לביא)אנונימי (פותח)
במקום ללכת ולחפש התרים תלכי ותמצאי למה צריך להפריד את הציבור שלנו כבר בילדותם.. ולא להגיד לרבנים "שרוב הצעירים חיים רוב ימיהם בחברה מעורבת" ואז ברור שיתנו לך את ההתר על מגש של כסף! תני לי ללמד אותך משהו הדבר הנכון בחיים לא יבוא לך בקלות!
ואז מה, תפריד גם את הרחוב?משה
כולנו חיים בחברה מעורבת, עובדים במקומות מעורבים וכו'.

זה לא נכון לבוא ולהגיד "בוא נפריד". זה פשוט לא עובד.
בקשר ל"פסק" למעלהyho_y
זה דיעבד מאוד גם אם זה נכון
זה לא סותרעמית-טליה
יחד עם זה שצריך לדאוג להפריד ולקדם
צריך גם לדעת ולהאמין בצדקת הדרך עד עתה.

ותודה על הלימוד.
תסלחי לי אבל אני בכלל לא מבינה אותך-שבונץ'
אולי אני לא מדברת בקשר למה שאתם מתווכחים עכשו אבל בקשר להוכחה מהרב יואל בן נון שתנועה מעורבת היא טובה וכו'...
כאלו מה?את מחפשת בנרות רבנים שיתירו...????אז יכול להיות שרב או שניים מכל הארץ דוגל בזה (למרות שזה לא ניראה לי...אין רבנים כ"כ שדוגלים בחברה מעורבת,אבל רבנים שנמצאים בהנהלת בנ"ע אומרים שאם כבר התנועה המעורבת קיימת אז בואו נשפיע ונהיה...אבל מלכתחילה זה לא טוב לעניין רוב (ואולי כל) דעות רבני גדולי הדור) אז את יודעת שכל הרבנים כמו הרב מרדכי אליהו,הרב עובדיה יוסף, ועוד רבים ממש אבל ממש לא תומכים בתנועה מעורבת, אז את מחפשת קטעים שיגידו שכן??????בנינו אנחנו יודעים שמטעם ההלכה ברור שעדיף נפרד!!
אוף, חבל שלא נכנסתי לכאן לפני.אני..
הפסדתי את הדיון הכי אהוב עלי בעולם והכי נדוש והכי- תפסיקו כבר להתעסק בזה.

כל שנות הפעילות שלי בתנועה היינו עסוקים בויכוחים האלה, בלמצוא היתרים, במלכתחילה ובדיעבד. תנועת בנ"ע היא תנועת חזרה בתשובה. היא תנועה נהדרת שפועלת המון המון המון בתוך עמ"י.. בענין המעורב נפרד- זה בעייתי, נכון. וגם אם יש היתרים, אני לא בטוחה שאת הילדים שלי בל"נ אשמח לשלוח לפעילות מעורבת. מעבר לרובד ההלכתי, זאת חברה לא בריאה, שוחקת, מטשטשת גבולות וכו'.

ובכל אופן, יש הרבה קידוש שם שמיים בתנועה.
וכמו שהורה הרב אבינר שליט"א- צריך הרבה הדרכה רוחנית בקשר למעורב- נפרד באופן פרטי לסניפים, וליווי צמוד של ת"ח שמכיר את העיר והסניף. ב"ה, בסניף שלי, יש דבר כזה. אם כי המצב עדיין לא מזהיר. וזהו.. זה מורכב מדי.

הסכמתי עם כל מילהעמית-טליה
ואני כבר אמרתי שילדיי לפני שילכו לקדם את עמ"י יקדמו את עצמם.
אבל וודאי שלא מדברים על ילדים שבאים מבתים טובים ודוסים
אלא על הילדים שהבית שלהם לא דואג להם,וכשיהיה להם משעמם הם לא ישבו ויקראו כה עשו חכמינו,להם צריך לדאוג אותם צריך לקדם.

ואנחנו עושים את זה בדרך שמביאה אלפי פירות טובים לעם היהודי
אז אני חושבת שהדבר הראשוני שצריך לעשות,לפני שאנחנו מחנכים דורות,אנחנו צריכים להאמין למה דווקא בני עקיבא,למה דווקא בה להיות מדריך ולא בשום תנועה אחרת,למה דווקא לחנך לתורה ועבודה,ולמה זאת הדרך הנכונה.
דיברתי עם הרבה חבר'ה משבט נצח,ואמרתי להם שלא יחנכו את החניכים שלנו למשהו שהם לא מאמינים בו,אם הם לא שומרים נגיעה שלא יעבירו שיחה אחת על שמירת נגיעה,אם הם מקללים שלא יגידו לחניך שלהם לא לקלל.
רק כשזה אמיתי,רק כשזה יוצא מהלב באמת,זה נכנס ללב וחודר עמוק עמוק ויוצא לעשיה.

וכן זה בני עקיבא,ולשמה צריך לקדם.
גם לצניעות גדולה יותר,וגם למוסריות נעלה,וגם לאמונה בצדקת הדרך.
גם אם התנועה היום היתה נפרדת לגמרי,חשוב שנדע למה לא עשו זאת אבות אבותינו,למה הם לא היו בנפרד,על מי הם סמכו ובמה הם האמינו.

ובקשר לת"ח שילווה,אני חושבת שהיום רוב הסניפים מלווים בת"ח.
גם אצלנו זה ככה,וזה מעולה ומקדם פלאים!
אז הגיע הזמןעמית-טליה
עבר עריכה על ידי עמית(בת) בתאריך י"ח אדר א תשס"ח 21:17
והנה נסביר.
קודם כל אם היית קוראת את פתיחת השרשור
אז וודאי שלא היית מייחסת חשיבות לרב שציטט עשרות רבנים.
אלא לרבנים שהוא הביא!
אם לחפש היתרים?!לא!
אם לחפש דרכים שיסבירו ויאמתו את הדרך שאני הולכת בה,כן!
ואווי לי אם לא הייתי עושה את זה!
כי ללכת כמו תוכי זה הכי לא נכון,לא לראות מורכבות ולחשוב שהתורה שלנו שחור ולבן זה הכי נורא,
אז אני לא חיה ככה,הלכתי חיפשתי,מצאתי רב שמביא ציטוטים של רבנים גדולים,של פוסקים עצומים,שנותן בסיס לדרך שאני כרגע נמצאת בה.(ממניעים רבים אבל זאת הדרך).

מבחינת ההלכה,הכי נכון לדעת שההלכה היא לא שחור ולבן,שיש ערכים מתנגשים,להכיר במורכבויות החיים.

וסתם ככה,גם כשהרב קוק קם ואמר את דעותיו
אלפים התנגדו לו,פוסקים עצומים יצאו נגדו,לא רצו להפגש איתו,שרפו לו את הספרים ואמרו שזו "מצווה"
היום כמדומני את הולכת לפיו,ציבור שלם וענקי הולך אחריו ודובק בו!
אז דעות יש לכאן ולכאן,יש את הרב אליהו ומצד שני יש את הרב דרוקמן,יש את הרב עובדיה ויש את הרב טאו.
כנראה שלא ראית שאותם רבנים שיואל בן נון ציטט לאהאריאלניקהנאמן
אמרו את זה בכלל! הוא שיקר עיוות וזייף את דברי הלבוש אז לא גם על הרבנים שהוא כביכול ציטט את לא יכולה לסמוך כי הם לא באמת אמרו את זה! יוצא מכאן מכיוון שסמכת על אותם רבנים והתברר שהם כל לא אמרו זאת, אין לך כלל על מי לסמוך! מ.ש.ל
נניח שכןעמית-טליה
עדיין זה לא אומר שאני סומכת על הרב בן נון,אלא עם הרבנים שהוא ציטט.
וזה מה שכתבתי בתגובה.
אבל הרבנים שהוא ציטט כלל לא אומרים זאתהאריאלניקהנאמן
הוא שיקר הלבוש לעולם לא אמר את מה שיואל בן נון מייחס לו!
אבל לא בזה עסקנועמית-טליה
דיברנו אם אני הולכת לפי הרב בן נון
ואני לא
והבהרתי את זה בכך שאמרתי שהבאתי את ציטוטיו.
אבל אם ציטוטיו הם שקר אזי שאן לך על מי לסמוך!האריאלניקהנאמן
דניאלעמית-טליה
די לחפש...
אמרתי שלא הלכתי ולא הבאתי את הרב יואל שנעסוק בו
אלא בשאר..
אני ודסדסעמית-טליה
אנא ממכן תתבטאו יפה,זה א' ב' של יהדות,ושל ויכוחים.
אתם מסתמכים על היצר הרעאנונימי (פותח)
ליצר הרע, יש את כל התירוצים שבעולם, בדוק ומנוסה.
עובדה שיש רבנים, שהתירו לגרש ולהרוס ולאבד, ולחלל קברים.
איך אפשר לדבר על קדושה טהרה וצניעות באוירה של ערבוב ועריות ?
ומי ערב לך שערבוב כזה, אינו גורם ח"ו לנערים לפגום בריתם ?
ומי ערב לך, שאין איזה אחד שמאוהב בך, או חומד אותך, ואת בעצמך גורמת לו ח"ו וכו'

שימצא כל אחד, את הרב המתאים לו, ומי שחפץ בקדושה, שישמור עצמו מכל ערבוב ומינות ועריות, ומרבנים המתירים כגון דא. ומי שחפץ בההיפך, שילך לשם.
כדאי לך ללמוד בספר שומר אמונים של ר' אהרן ראטה זצוק"ללה על חשיבות הצניעות והקדושה, ועל חומרת פגם ב"ק.

ויה"ר שהיש"ת ירחם על עמו ישראל, ויצילם מעריות, מערבוב, ממינות ומיצר הרע, וממנהיגים של שקר, האומרים לאור חושך ולחושך אור ושנזכה לחזור בתשובה שלמה, ולקיים והתקדשתם והייתם קדושים.
קצת מצחיקעמית-טליה
להגיד את מה שאמרת
הרבנים שהתירו את האי סירוב פקודה,כמו הרב עמיטל והרב ליכטנשטיין יכולים ללמדך מזה יצר הרע,ובמה הוא מתעטף.

אז יהי רצון שה' יתברך ירחם על עמו ישראל,ויצילם מזלזול תלמידי חכמים.
לעניות דעתי יש עניין להתיר "עירוב" במקומות מסויימיאנונימי (פותח)
וזה לא עניין של איזה רב התיר, אלא ההסתכלות הרחבה יותר - האם מתאים לחברה מסויימת ביישוב מסויים להקים סניף מעורב, כי אני ראיתי סניפים מעורבים בעלי עוצמה וקדושה גדולה, והם פועלים רק בזכות היותם מעורבים. וכל עניין לגופו! וכולנו צריכים לעשות את השתדלותנו המירבית לקדש שם שמים!
הדור של פעם ... הדור של היום...אנונימי (פותח)
בס''ד
אם את חושבת שאנחנו בדור של פעם את וכל מי שכותב זאת טועיםםםםםםם
לעולם בת/נערה/אישה לא תדע מה עובר לגבר בראש כשהוא פוגש באישה במיוחד כשהנער מתבגר
ואז כל התורה שהוא לומד (אם בכלל כי הוא עסוק בבחורה מה"סניף") לא שווה כלום
תתחילו לנחות לקרקע כי עכשיו זה זמן משיח
בו הייראים את ד' צריכים כמה שיותר להתקדש ולעשות תשובה לפני ה"חילונים"

"שלושה דברים באים בהיסח הדעת:
א. עקיצת עקרב.
ב. מציאה.
ג. משיח

א. עקיצת עקרב באה היא מותירה רושם שלילי וכואב והאדם בסכנה ואפילו לעיתים לא עליכם.3.סכנת חיים.
ב.כשאדם מוצאה מציאה הוא שמח וטוב לב ומרגיש הרגשה עילאה.
אבל מה כל זה קשור למשיח?

כשמשיח יגיע (במהרה בימנו אמן!!!)
המסך יירד ולאף אחד לא תהייה הזדמנות לעשות תשובה
לחלק מאיתנו המציאות של משיח תורגש כעקיצת עקרב כלומר:
קשה , כואבת ואפילו אובדנית (לא עלינו)
אבל יהיו כאלה שיראה להם כמציאה והם אלה שעשו תשובה ודבקים בהקב''ה ומתקדשים ומקדשים עצמם

אז.....
אנחנו ממש לא בדור של "הלבוש" והרב קוק" זי''א
אנחנו בדור פרוץ מחד אולם מעולה במעלות בלתי רגילות ברמה הרוחנית מאידך

שלא יעמידנו בפני נסיון ולא בפני בזיון

תחשבי על זה.....

עבד השם שאוהב את עמו ישראל
אנחנו ממש לאעמית-טליה
בדור של פעם,אנחנו דור אחר,דור התחיה,הדור שיביא את הגאולה
הדור הזה הוא דור מדהים,דור שמתגדל ומתקדש כל שניה.
הויכוחים האלה הם ההוכחה,שהדור הזה מברר את האמת,שהדור הזה שואף לגדלות,לתורה גדולה,לחברה גדולה,למלכות אמיתית ובעז"ה למשיח!

אבל אני לא חושבת שסבתא שלי ידעה מה קורה בראש של בן,
אני גם לא חושבת שבנ"ע של לפני 80 שנה זאת בנ"ע של היום,
היום מרביצים תורה (בפירוש ככה!!) בסניפי בני עקיבא
רק בחופש הגדול עשרות בתי מדרש נפתחו בסניפים,עשרות רבנים עברו מסניף לסניף להגדיל את הדור הזה.

בקשר לפירוש,יש פירוש אחר שאומר שבית המקדש השלישי יבנה לאט לאט,וביחד!!!
כמו בית המקדש השני,כמו שנחמיה דאג שכל העם שקרואים "מושחתים" (מזכיר לנו משהו?!) יבנו את חומות המקדש,הם בעצמם!
לא אלה הדוסים,לא אלה עם פיאות,אלה כולם ביחד!!!

בבני עקיבא חוזרים בתשובה מידי יום,מתקדשים כל שעה שעה.
והכי חשוב,גם לא שוכחים את הביחד הזה שנחמיה כ"כ דאג לו.

שנזכה...
כששומעים את התיאור שלך על בנ"עהאריאלניקהנאמן
אפשר לחשוב שהכל קדושה וצניעות, את חיה בסרט אני לא אומר לך את מקצת הדברים המגעילים וחסרי דרכה של תורה הקורים בסניפי בנ"ע, אכן לתנועת בנ"ע יש זכויות רבות, אך לצערינו מגרעותיה רבות על זכויותיה
ידוע אריאלניקעמית-טליה
לכן גם בגילי המבוגר אני ממשיכה בסניף,כדי לצמצם את הדברים הלא טובים ולהוסיף דברים כן תורניים.(כאילו מי אני אבל לא משנה)
וזאת הסיבה שצריך להשפיע,מי שחושב שלא יוכל להיות מדריך מפני הניסיונות הרבים,אז שיעביר שיעורים פה ושם,שידבר עם חבר'ה ויסביר להם שהם יקדמו את סניפם.

אריאלניק רוב הנוער שלנו שמה,זאת עובדה.
עובדה שאנחנו אני ואתה צריכים להתמודד איתה,נכון.
אתה חושב שהדרך למגר את התופעה הלא נכונה זה להקים תנועה חדשה
אני חושבת אחרת אני חושבת שצריך למגר אותה ביחד איתם,בהסכמה שלהם,בדרך שלהם אבל בדרך שלי.
ירידת הדורותאנונימי (פותח)
ירידת הדורותאנונימי (פותח)
היום כשיש כזו התדרדרות רוחנית של הדור כדאי להתרחק מהמעורב. תיראו איך בנות שהולכות לסניף מחשבנות את הלבוש שלהן כי כמובן הבנים בשטח ולא כאן המקום לפרט את מקום הצניעות בכל הענין.
אני לא מבינהסתם משהי
איך אדם יכול לומר שזה טוב להוריד את עצמו בשביל להעלות אחרים.חוץ מזה הרבה סניפים בבני עקיבא הם בישובים שלא צריכים מעורב. והם רק הרסו(ואני מכירה כאלה...)
שמעתי משפט יפהעמית-טליה
אומנם הוא נאשר בהקשר של זוגיות אבל הוא יכול גם להתאים לכאן

בתפילת 18 כאשר אומרים "עושה שלום במרומיו" הולכים 3 צעדים אחורה
כי כדי לעשות שלום צריך לסגת אחורה.

אז זה לא מפיל את מי שלא רוצה ליפול,
אפשרי לשמור על ההלכה גם בסניף מעורב,
וצריך לדעת שכדי לקדם את עמ"י!!!מוותרים על החמרות,מוותרים על הדרך הקלה,ועובדים קצת יותר קשה.
חושבים יותר,זהירים יותר,נקיים יותר.
אבל זה עמ"י ובשביל עמ"י צריך גם לעיתים לסגת אחורה.

ויחד עם זה אני מכירה הרבה סניפים בערים קשות שללא הסניף החניכים היו הופכים להיות נורא ואיום,והסניף הוא זה שהחזיר אותם לתורה,הוא זה שהוביל אותם לישיבות ואולפנות טובות.
וגם זה מניסיון.
ואני אמשיך את הרעיון שלךהאריאלניקהנאמן
"כדי לעשות שלום צריך ללכת אחורה"- כדי לעשות שלום עם הערבים אולי גם צריך ללכת אחורה ולסגת מא"י? אני חושב שכאן המשפט הזה לא תקף לשיטתך, וזה כי א"י יותר חשובה לך מצניעות...
אריאלניקעמית-טליה
את זה אומר רבך.
אבל כבר ראינו שכשאנחנו מוותרים על א"י אין שלום
להפך,הרצון שלהם רק נפתח והם דורשים את כל הארץ,
לא מאמינה שאי פעם יכול להיות שלום איתם.
ולא חושבת שצריך להיות שלום איתם
לכן שהמשפט הזה לא תקף על המקרה שהבאת.
ואם נגיד והערבים היו בני אדםהאריאלניקהנאמן
והיה באופן תיאורטי אפשר היה לעשות שלום איתם ע"י מסירת שטחי א"י,(ח"ו), הרצי"ה כותב שזה לא משנה, מה את אומרת האם גם במצב כזה היית אומרת שזה לא אותו דבר? דומני שלא, כי לבנ"ע ולכל שאר אנשי המזרחי, א"י יותר חשובה מצניעות, ואני שואל- מי נתן לך רשות לעשות את המצוות חלקים חלקים? מי אמר לך שתניעות פחות חשובה מא"י? מי אמר לך שצניעות פחות חשובה מעמ"י? הרבנים שלך, ובכן ב"ה שהרבנים שלך עם כל הכבוד, ויש כבוד, הם לא גדולי הדור.
מתחמק?עמית-טליהאחרונה
אז רבך שהוא כן גדול דור,אומר שמוסרים שטחים תמורת שלום
אז עכשיו נוח לך ואתה מצטט לי את גדולי הדור שלנו ומביא את הרצי"ה?

אם הם היו בנ"א אזי שלרבנים היתה דעה אולי אותה אחת ואולי אחרת,ולפיה היייתי הולכת.
וב"ה שהרב צבי יהודה,והרב זצ"ל,והרב שפירא זצ"ל,והרב אליהו,והרב דרוקמן והרב אבינר והרב אלישע והרב ויצמן,והרב דרורי,והרב אהרונסון,והרב יהושוע,והרב גנץ,ועוד אלפים וטובים
אומנם לא נקראים גדולי דור בהשוואה לאחרים
אבל בפועל הם מחנכים את הדור אולי יותר מאחרים
ובפועל ב"ה רוב הנוער הזה העצום הזה הולך אחריהם!
אה כן..ברוך ה'!
השאלה אם הבנותעמית-טליה
האלה יבואו בכלל לסניף אם נרצה כ"כ להרחיק לכת
ואם לא אז מה עשינו בזה?
חינכנו אותן למשהו?
שיפרנו אותן?
עכשיו הן כבר לא יתלבשו לא צנוע בשביל בנים?

שוב שוב שוב,ההלכה היא לא שחור ולבן.
עשית לך הלכה - ומצאת את הרב. תשובות של יצה"ראנונימי (פותח)
מה צדקו רז"ל שלא התירו לנשים לקבוע הלכה פסוקה.
אנחנו נשענים על פוסקי ההלכה שבדור. הציטוטים שלך מעוותים לחלוטין.
את קבעת את מה שבא לך, והרוצה לחטוא פותחין לו הרבה פתחים.
תלמדי את תורה כ"ה בלקוטי מוהר"ן - ואולי תביני.

סניף מעורב, גורם לחורבן רוחני, ולא יעזור לך שום יפיוף בניעקיבי.

אמונה קדושה וצניעות, זה משהו פנימי. הסיסמאות שלך הן חיצוניות. בת צנועה, באמת צנועה,לא תרצה להסתובב עם בנים, בפרט בשלב בו הם עתירי הורמונים, ואפילו אם הם עטופים בציצית. אלא אם כן, ההורמונים שלה, כמו אצלך, סובבו לה את הראש !

כדאי לך לא לראות טלביזיה, ולא לקרוא שטויות. זה יעזור לך לקבל מחשבה יותר נקיה. ולהוסיף צניעות פנימית, ולא חיצונית.

כל כך מסכים!בחור זהב
ווואי למה תמיד חופרים בדברים לא קשורים?!אנונימי (פותח)
זה עניין אישי של כל אחד(היצר)...וניראלי שאם דיברת על דיבורי קדושה זה לא הדבר היחיד שעושים בסניף...אבל זה שהנוע רהיה ברחוב יש בזה אמת...
נתחיל מזהעמית-טליה
שהעשיה איננה שלי,אלא של גדולים וטובים
הרב דרוקמן הרב וישלצקי ועוד רבים שבעד התנועה הזאת!
או שמא גם אצלהם זה יצר הרע?
רק אתה הקדוש יודע מהו יצר הרע ומהו יצר הטוב?

ודבר שני ויותר חשוב,
דיברת על צניעות,האמת?!אני מעדיפה להיות לא צנועה מאשר לא אכפתית לעם שלי,מאשר להיות פרטית ומסוגרת,מאשר לא להיות בנ"א!
אבל אפשר לשלב את שניהם,אפשר צניעות אפילו גדולה עם אכפתיות לעם,

ובכלל הייתי אומרת לך "קשוט עצמך ואחר קשוט אחרים"
כי צניעות זה לא רק אורך החצאית והשרוול,וגודל הכיפה,
זה גם דיבור ראוי,התנהגות ודוגמא למופת
מה שלא היה בכלל בתגובה שלך.

ומי שהצדיק אותך..פשוט עצוב אבל אתה יכול להתנחם בזה
"צרת רבים נחמת יחיד"
ציטוט המקור של השרידי אשאנונימי (פותח)
למרות שזה טיפה ארוך - כדאי לקרא ולנסות להבין האם דברים רלוונטיים גם במצבנו היום ברוב המקומות בארץ, ובכל זאת יש מקום לבני עקיבא גם מעורב.שו"ת שרידי אש חלק א סימן עז

אם מותר לנערים ונערות לשיר ביחד שירי קדש

לידידי הרב הג' חו"ב סוע"ה וכו' מהר"י מאיר שליט"א

א
במכתבו מיום ח' טבת ש' ז' מתאר כת"ר את דרך החינוך של ארגון "ישורון" שנוסד בארץ צרפת לפני כמה שנים, שהוא מתנהג עפ"י שיטת החינוך שהי' נהוג במדינת אשכנז לפני החורבן, ועכשיו קמו נגדו עוררים מצד חוג ידוע של חרדים, אשר לפי דעתם אין הדרך הזאת לפי רוח היהדות, כפי שהנחילונו אבותינו ורבותינו הקדושים.

והערעורים הם שנים: ערעור נגד צורת הארגון הזה, שהוא משתף בנים ובנות בעבודה ומאגדם לאגודה אחת, וערעור נגד המנהג שנהגו, שהבנים והבנות מזמרים יחד זמירות של סעודות שבת או זמירות קודש אחרות. וכת"ר שואל בשם הועידה התורנית של הארגון "ישורון" אם מותר להם להמשיך את פעולתם בדרך שנהלו אותה עד כה או צריכים להפסיק פעולתם ולגרום לפירוד הארגון, כפי התיאור של כת"ר.

ב
ואשיב על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון. ערעורי החרדים בוודאי יש להם על מה לסמוך, שהרי עפ"י דין תורה צריך להפריש אנשים מנשים כדי שלא יבואו לקלות ראש, כמבואר במס' סוכה נ"א, ב: מאי תיקון גדול וכו' התקינו שיהיו נשים יושבות מבחוץ ואנשים מבפנים ועדיין היו באין לידי קלות ראש התקינו שיהיו נשים יושבות מלמעלה ואנשים מלמטה, ועי' סוכה נ"ב, א: ומה לעתיד לבוא שעוסקין בהספד ואין יצר הרע שולט בהם אמרה תורה אנשים לבד ונשים לבד וכו'. ועי' באו"ח סי' תקכ"ט סע' ד': חייבים בי"ד להעמיד שוטרים ברגלים וכו' שלא יתערבו אנשים ונשים בבתיהם בשמחה וכו'. ומטעם זה נמנעו בכל קהלות קדושות ליסד חברות שיש בהם תערובת אנשים ונשים, כידוע.

והערעור השני, וודאי שצודק הוא, עפ"י מה שנאמר בגמ' ברכות כ"ד, א: קול באשה ערוה, ויש מי שאמר שהאיסור הוא רק לשמוע קול אשה ערוה כגון אשת איש וכד' אבל לא קול אשה פנוי' שאיננה ערוה וטעו להימשך אחר לשון הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה פכ"א ה"ב וכן השו"ע אה"ע סי' כ"א סע' א', שכתבו ואסור לשמוע קול ערוה, אבל כבר הוכיח בשו"ת באר שבע שזו טעות ואין נ"מ בין נשואה ופנוי'. עי"ש בקונטרס באר מים חיים אות ג', ומדבריו יוצא שאף זמירות של שבת אסור לזמר בחורים עם בתולות.

ג
מכל מקום, כשנשאלתי ע"ז ממנהלי "ישורון" הוריתי להם שימשיכו את פעולתם עפ"י הדרך שהתוו להם גדולי אשכנז, שהיו צדיקים גדולים וכל [עמוד רטו] כוונתם היתה לשם שמים, להציל את הנוער מסכנת הטמיעה שהתפשטה באשכנז בימיהם ועי"כ הצילו כמה נפשות מישראל והצליחו לקרבם לתורה ולי"ש, וגדולי אשכנז היו בקיאים ומומחים בחכמת החינוך ולכן הצליחו במעשיהם להקים דורות שלמים של בעלי יר"ש והשכלה חילונית כאחד, מה שלא עלה בידי גאוני גדולי ליטא ופולין, לפי שלא ידעו לכונן את החינוך עפ"י תנאי הזמן. וידוע מה שסיפר הגאון מהר"י סלנטר זצ"ל בשובו מאשכנז ושם נזדמן עם הגה"צ ר"ע הילדסהיימר זצ"ל וראה אותו מרצה שיעורים בתנ"ך ושו"ע לפני נשים צעירות ובתולות. וכה אמר: אם יבוא מי מרבני ליטא להנהיג כן בעדתו, וודאי שיעבירו אותו מכהונתו, וכן הדין. מ"מ הלואי שיהי' חלקי בגן עדן עם הגה"צ ר"ע הילדסהיימר. והטעם הוא משום "עת לעשות לה' הפרו תורתך", כמו שנבאר להלן.

והנה רבני פולין ואונגרן שנתגלגלו למדינת צרפת רואים את המנהגים החדשים שהנהיגו חרדי צרפת עפ"י שיטת גאוני וצדיקי אשכנז, והם מוחים נגדם בעוז, לפי שמנהגים אלו הם נגד דינים מפורשים בגמ' ופוסקים, כנ"ל. אולם אין הרבנים הנ"ל בקיאים בתנאי החיים השוררים במדינת צרפת ואינם רואים את המצב הירוד של היהדות שם. להיפך, בדרישותיהם הם מעמידים בסכנה את התפתחותו של הארגון הזה, אשר כבר הצליח הרבה בפעולתו החינוכית, כמו שתיאר כת"ר במכתבו וכל דבריו הם כנים ואמתיים, וזה ידוע לכל.

ד
ידוע כמה חזק שטף ההתבוללות בארץ צרפת וכמה גדול מספרם של נשואי התערובת במדינה זו. בניגוד לארצות אחרות ששם היהדות הולכת ומתגברת ומתנערת משפלותה, הנה בצרפת הטמיעה הולכת וגדלה. תנאי הסביבה הצרפתית המיוחדת, המצטיינת בקלות דעת ובדלות של עיון רציני מעמיק, רוח החירות והחופש והרדיפה אחרי נוחיות נעימה וזוהר חיצוני מקסים, גורמים להתפשטות מחלת ההתבוללות בארץ זו ורבים הם חלליה בקרב יוצאי רוסיה ופולין ר"ל, ואם לא יתאזרו ויתעודדו לאחוז בדרכי הצלה ולהקים פנת מגן לשרידים יחידים אשר יוכלו אחרי חינוכם ולימודם בקודש להכין דור חדש נאמן לה' ולתורתו, אם יזניחו את המעשה הבדוק והמנוסה של החינוך החרדי לפי שיטת גדולי אשכנז - סופה של יהדות צרפת גויעה וכלי' גמורה ח"ו. עת לעשות לה' וכו'.

עצם ההתאגדות של בנים ובנות תחת דגל התורה והמסורה מהוה כח גדול של חיזוק ועידוד לרוח הנוער שהוא נתון תחת השפעה בלתי פוסקת של בית הספר הנכרי והסביבה הגויית. הגורם העיקרי למצב המעציב והמבאיש שנולד בצרפת הוא לפי דעתי רגש הבדידות המעיק על לבו של הנוער היהודי. הנער, או הנערה היהודית, מרגיש את עצמו בודד ונעזב לנפשו. אין לו אחיזה נפשית בקרב הבית או המשפחה של הוריו וקרוביו. הבית והמשפחה של אחינו בצרפת נתרוקנו מנחלת אבותיהם וממסורתם של הווי יהודי חי ורענן, אין בהם סימן שלחיים ברוח היהדות. הרדיפה אחרי כסף ותענוגות - עולם עשתה שמות בקרבם וגרמה לפריקת עול תורה ומצוות. הצעיר היהודי כשהוא מגיע לגיל בוגר מרגיש א"ע בודד בעולמו. היהדות, כפי המתודה של הוראת הזקנים והישישים מסוג הישן, היא בעיניו חיים של נזירות ובדידות, והלימוד עצמו מורגש אצלו כשעמום מיגע, ואת היהדות הם רואים כעין גיטו רוחני של ימי הביניים שיש להחלץ ממנו בכל כוח.

הצעירים והצעירות בצרפת הם מנותקים מכל מגע ומשא חברותי עם יהדות אמת מלאה חיים ותנועה, מכל לימוד מבדח ומושך את הלב, אין שום קשר בין איש לאיש, אינם מצטרפים ואינם מתחברים זה אל זה מחוסר אידיאלים משותפים, ולפיכך הם הולכים ונסחפים עם הזרם הזר של הסביבה הגויית. התוצאות ידועות למדי, הם הולכים ונטמעים ונבלעים בין הגויים, ולפיכך אני מקדם בשמחה ובברכה את הארגון "ישורון", שהוא עומד ונלחם מלחמת מגן לרוח ישראל ולתורתו. קודם כל הוא מגרש את הבדידות הנפשית ורוח היאוש והרפיון של הצעיר או הצעירה, בראותם כי לא אלמן ישראל ועדיין ישנם בתוכנו צעירים וצעירות שומרי תורה ומצוות. הם מעודדים זא"ז ברוח ומזרזים זא"ז שלא להתבייש מפני המלעיגים מקרב אחיהם וקרוביהם. ודבר זה בלבד כדאי הוא להמליץ [עמוד רטז] זכות על האיגוד הכשר הזה נגד מקטרגיו. ואף הלימוד בחבורה בצורה נאה ומתוקנה הוא גורם חינוכי גדול שאין להמעיט את ערכו.

גם ההכרה וההתידדות ההדדית כשהיא נשמרת במסגרת של צניעות יהודית וכן הטיולים והשעשועים הכשרים והצנועים יש להם כוח משיכה גדול. הם יוצרים סביבה ואוירה שכולה יהודית טהורה, שבתוכה סופגים ריח של אהבת תורה ואהבת יהדות. סוף סוף אין לנו דיקטטורה צבאית ואין ביכלתנו לנקוט אמצעי כפיה נגד הנוער המתרחק מאתנו. לא נשאר לנו אלא דרך הצלה אחת ויחידה, לחבב את היהדות ולהראות את נועמה ויפיה הרוחניים במסגרת של חברותא יהודית השומרת על עצמאותה הרוחנית באומץ לב ובגאון.

ה
ועכשיו אני רוצה לבאר את הבעיות העומדות על הפרק מצד ההלכה.

לפי תיאור כת"ר יושבים הבנים והבנות בחדר אחד, אבל אינם יושבים על ספסל אחד יחד, אלא שהם שרים שירי קודש, פסוקי תנ"ך וזמירות שבת ביחד. במחנה הקיץ או במחנה החורף הם לנים בבתים מיוחדים, גברים בבית אחד ובחורות בבית אחר, וגם השיעורים לומדים הבנים לבד והבנות לבד, והמדריכים, שהם יראי שמים ומדקדקים במצוות, מקבלים אחריות שלא יטיילו הבנים והבנות יחד אם לא באופן מאורגן בהשגחת המדריכים.

והנה במס' סוכה נ"ב מבואר שהיו מקפידים שלא יתערבו האנשים והנשים וכלשון המשנה במס' מדות פ"ב מ"ה: וחלקה היתה בראשונה והקיפוה כצוצרה, שהנשים רואות מלמעלן והאנשים מלמטן, כדי שלא יהו מעורבין. וכן כתב הרמב"ם בהל' בית הבחירה פ"ה ה"ט ובהל' לולב פ"ח הי"ב: כדי שלא יתערבו אלו עם אלו. ולא הוזכר שם שעשו מחיצות גבוהות שלא יסתכלו אנשים בנשים, ועי' מה שכתב הב"ח באו"ח סי' ע"ה דהסתכלות היינו התבוננות לשם הנאה, וכבר הביא ביד מלאכי כלל ה' אות קע"ז בשם הרבה ראשונים, שהאיסור הוא הסתכלות בהבטה יתירה. ועי"ש מה שפירש הגמ' בעבודה זרה כ', א: ונשמרת מכל דבר רע שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנוי' וכו', שהכוונה להסתכלות המביאה לידי הרהור עבירה. וזהו דבר המסור ללב וכל אחד מחויב להשמר מהסתכלות מתועבת זו, ולפיכך לא עשו בזה תיקון מיוחד, ורק תקנו שלא יתערבו אנשים בנשים, לפי שהתערבות זו מביאה ממילא לקלות ראש.

ורק בבית הכנסת יש תקנה קדומה לעשות מחיצות גבוהות, שלא יוכלו להסתכל משום תפילה וקריאת שמע, שאסור מטעם ערוה, כמבואר בברכות כ"ד, א שטפח מגולה וכן שער באשה ערוה, אבל באספות של רשות, כגון בשעת הכנסת כלה לחופה או בשעת נאומים ודרשות לא הקפידו מעולם לעשות מחיצות ורק מדקדקים שלא ישבו אנשים ונשים יחד ולא יתערבו זה עם זה. ואמנם ראיתי שמביא דברי המרדכי במס' שבת פ"ג, שי"א, שכתב: כגון מחיצה שעושין בשעת הדרשה בין אנשים לנשים מותר לעשותה בשבת, עי"ש, משמע שעשו מחיצות גם בשעת הדרשה ולאו דווקא בשעת תפלה וקר"ש. ונראה שזו מדת חסידות ולא מצד הדין, ומעולם לא ראינו בארצות ליטא ופולין שידקדקו בזה. והנח לישראל וכו'.

ו
ומה שנוהגים לשיר ולזמר זמירות קודש בנים ובנות יחד - כבר נשאלתי ע"ז ממנהיגי המחנות, והשבתי להם, כי בבואי לברלין ראיתי בבתי החרדים מזמרים אנשים ונשים יחד זמירות קודש בשבת, והשתוממתי למנהג זה שהוא נגד דין מפורש באו"ח סי' ע"ה סע' ג', שקול זמר אשה בשעת ק"ש אסור. ועי' שם במג"א, שקול אשה ערוה, כגון אשת איש או נדה אסור אפילו שלא בשעת ק"ש והבתולות בימינו לעולם בחזקת נדה, וידועה מחלוקת הראשונים בזה, שרה"ג וכן הר"ן והמרדכי סוברים שמ"ש בברכות כ"ד קול באשה ערוה היינו דווקא לענין ק"ש, והרא"ש אומר שם דלאו לענין ק"ש איתמר עי"ש. ויש בזה מבוכה בין מפרשי הרא"ש, שהמעדני יו"ט כתב בכוונת הרא"ש שלענין ק"ש הקילו כדי שלא יבטל מק"ש עי"ש, [עמוד ריז] וכבר השיג עליו במחצית השקל או"ח סי' ע"ה, שאין סברא לומר שלענין ק"ש יש להקל. ובאמת פשטות לשון הרא"ש דלאו דווקא לענין ק"ש אלא לעולם אסור לשמוע קול זמר וכן הבין דברי הרא"ש רבנו הגר"א שם.

והנה הרמב"ם והסמ"ג והטור לא הביאו דין זה לענין ק"ש אלא בהל' איסורי ביאה. משמע שחולקים הם על רה"ג וסוברים כהרא"ש, אלא שהם כתבו הלשון: אסור לשמוע קול ערוה, ומשמע שהאיסור הוא לשמוע קול ערוה, אבל לא קול פנוי' שאינה ערוה. ונראה שאין כאן מחלוקת, שרה"ג כתב כן לענין ק"ש, דהתם נאמר בגמרא סתם: קול באשה ערוה, משמע בין נשואה ובין פנוי' וכמו שדקדק בס' באר שבע המוזכר לעיל, ולכן פירש דמיירי לענין קריאת שמע, אבל שלא בשעת ק"ש מותר לשמוע קול פנוי'. ואם בגמ' קידושין ע', א נאמר: נשדר לי' מר שלמא לילתא, א"ל הכי אמר שמואל: קול באשה ערוה. משמע שאפילו שלא בשעת ק"ש אסור ולכן פירשו הרמב"ם והטור דהתם מיירי בא"א והיא ערוה ולהכי אסור אפילו שלא בשעת ק"ש. ועי' בשו"ע או"ח סי' ע"ה, שכתב המחבר: יש להיזהר משמיעת קול זמר אשה בשעת ק"ש, והיינו כדעת רה"ג הנ"ל. ואולם באהע"ז סי' כ"א סעיף א' העתיק לשון הרמב"ם: ואסור לשמוע קול ערוה, והיינו שלא בשעת ק"ש, דאז אסור רק בערוה. וכן כתב שם הב"ש, ועי' גם במג"א סי' ע"ה שכ"כ.

ז
אולם לדינא אין נ"מ בזה, כיון דהבתולות הן בחזקת נדה וכמש"כ במ"ב א"כ אסור לעולם לשמוע קול זמר של בתולות. ומטעם זה ערערתי נגד מנהג זה שנהגו חרדי אשכנז. ואולם אחרי חקירה ודרישה נאמר לי כי הגאון הצדיק ר"ע הילדסהיימר ז"ל וכן הגרש"ר הירש ז"ל בפרנקפורט על נהר מיין התירו בזמירות קודש לזמר יחד, והטעם משום דתרי קלא לא משתמעי וכיון שמזמרים יחד אין חשש איסור, אבל לא נחה דעתי בזה וחפשתי ומצאתי בשדי חמד מערכת קול, שהביא בשם רב ספרדי להתיר זמירות קודש של אנשים ונשים יחד.

וסמך מצאתי לדבריו ממקרא מפורש בשופטים ה' "ותשר דבורה וברק בן אבינועם" וכו'. ואח"כ ראיתי בבאר שבע שהביא פסוק זה, ודחה כי על פי דיבור שאני וכמש"כ התוס' ביבמות מ"ה, ב ד"ה מי [וראה גם בבבא קמא ט"ו, א תוד"ה אשר תשים ושבועות כ"ט, ב תוד"ה שבועת העדות] להא דכתיב: והיא שפטה את ישראל, והא אשה פסולה לדון, דעפ"י דבור שאני. אולם זה דוחק, דלגבי דין אפשר לומר שעפ"י הדבור הותר לה לדון שהיא היתה נביאה ולא הי' שם איש גדול כמותה, משא"כ לענין שיר הוא דוחק לומר כן. ובלא"ה תירצו שם התוס' תירוץ אחר, שהיא היתה מלמדת להן שידונו ואח"כ ראיתי מובא בשם החיד"א בספרו דבש לפי מערכת ק', שבשעת השראת שכינה שריא לאשה לשורר וליכא משום הרהור, ועכ"פ יש סמך למה שהביא בשד"ח הנ"ל, שבשירי קודש לא חיישינן להרהור.

ח
והנה הכ"מ כתב בטעם הרמב"ם שהשמיט את הדין קול באשה ערוה בהל' ק"ש, משום שהרמב"ם סובר שקול ושער לא נאמרו לענין קר"ש, אלא לענין שאסור להנות מקולה, וכן כתב הב"י בדעת הטור שהשמיט ג"כ דין זה בהל' ק"ש. וברמב"ם הל' איסורי ביאה פכ"א ה"ב כתב: והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכון להנות, כמי שנסתכל במקום התורף ואפילו לשמוע קול הערוה או לראות שערה, אסור. משמע שרק במסתכל כדי להנות אסור, וכן כתב המאירי בברכות, וכן באשכול הל' תפלה סי' ד' הביא בשם מי שאומר שמותר לקרות ק"ש אף כששומע קול זמר של אשה ורואה שערה אם אינו מכון להנות ממנה ולא איתמר בגמ' קול ושער באשה ערוה אלא לאסור ליהנות בקולה ושערה של ערוה. עי"ש שסיים: ולא משמע הכי בגמ'. ודעת המחמירים לאסור בשעת ק"ש בכל אופן, אבל שלא בשעת ק"ש בודאי שאינו אסור אלא כשמתכוין להנות וכדעת הרמב"ם הנ"ל, וא"כ יש [עמוד ריח] לומר שבזמירות קודש אין לחוש שיתכוונו להנות מקול אשה.

ואולי מטעם זה כתבו הפוסקים לאסור רק קול זמר אף שבגמ' נאמר קול סתם, משום שזמר גורם להרהורי תאוה ולא קול סתם שרגיל בו. מ"מ יש מקום לומר, שבזמירות קודש הזמר מעורר רגש קודש ולא הרהור עבירה. ועי' בב"י שהביא בשם רה"ג, שאף בשעה שמנגנות אם יכול לכוון לבו לתפלתו בענין שאינו שומע אותה ואינו משים לבו לעי' אין לו להפסיק קריאתו. ועי' באוצר הגאונים לברכות שהביאו, וכן בחידושי הריטב"א לקידושין כתב, שהכל לפי מה שהוא אדם מכיר בעצמו שיצרו נכנע וכפוף לו ואינו מעלה טינא בלבו כלל מותר לו להסתכל ולדבר עם הערוה ולשאול בשלום אשת איש, והיינו ההוא דבבא מציעא פ"ד, א ר' יוחנן הוה אזיל ויתיב אשערי טבילה ובכתובות י"ז, א ר' אמי [בד"ו: ר' אבהו] כו' נפקן אמהתא דבי קיסר לאפיה וכו' ולא חיישי להרהורא מטעמא דאמרן, אלא שאין ראוי להקל בזה אלא לחסיד גדול, עכ"ל. והובא בפ"ת אבהע"ז סי' כ"א.

ויש עוד סניף להתיר זמירות קודש עפ"י מה שכתב הרמ"א באבהע"ז סי' כ"א, שכל שאינו עושה דרך חיבה רק כוונתו לשם שמים, מותר. ומקור דבריו בתוס' קידושין פ"ב, א ד"ה הכל לש"ש, שע"ז אנו סומכים השתא שאנו משתמשים בנשים, ואף שיש לחלק בין שימוש בנשים ובין שמיעת קול זמר, מ"מ יש לומר כיון שהמזמרים זמירות קודש ג"כ מתכוונים לש"ש, כדי לעורר רגשות דתיים אצל הבנות ולטעת בלבם חיבה לקדשי ישראל, יש לסמוך על המקילים. ועי' במס' יומא ס"ט, א גבי שמעון הצדיק: עת לעשות לה' וכו' ובפירש"י שם. ובמס' תמורה י"ד, ב איתא שהתירו לכתוב דברי תורה שבע"פ משום עת לעשות לה' הפרו תורתך, ואמרו: מוטב תיעקר אות אחת מן התורה ולא תשתכח תורה מישראל, ובמס' גיטין דף ס', א למדו מזה שמותר לטלטל ולקרות בספר אפטרתא משום כיון דלא אפשר עת לעשות הפרו תורתך.

ובוודאי שדבר זה נמסר רק לחז"ל להכריע מתי הוא העת לעשות ומה מותר להפר, ולא נמסר לכל אדם לעשות מעשה בשביל שהוא יודע כי יש כאן עת לעשות וכו'. ואולם בנידון שאין כאן איסור גמור ורק יש כאן מנהג חסידות ומדת צניעות אפשר לדרוש סמוכין ולהתיר בארץ צרפת, שכבר הגיע מצב היהדות עד משבר ואם לא נאחוז באמצעים חינוכיים מנוסים ומעוטרים בהצלחה, כאותם של ארגון "עזרא" באשכנז וארגון "ישורון" בצרפת, עתידה תורה ח"ו שתשתכח מישראל, וד"ל.

ט
ולכן הוריתי למנהיגי הארגון "ישורון" שיכולים לסמוך על גדולי אשכנז, שהיו בקיאים בחכמת החינוך וידעו רוח בנות הדור שהתחנכו בבתי ספר ולמדו לשונות ומדעים, שיש להן רגש של כבוד עצמאי והן רואות עלבון ודחיפה לחוץ למחנה באיסור שאוסרים עליהן להשתתף בזמירות קודש. ולכן התירו לנשים להשתתף בזמירות של שבת. ואנו רואים ויודעים כי גדולי אשכנז הצליחו בחינוך הבנות ונשים צעירות יותר מגדולי שאר הארצות. ובאשכנז ראינו נשים מלומדות ובעלות דרגא השכלה גבוהה, שהיו חרדות על דת ישראל ומקיימות את המצוות בהתלהבות. ומשום כך אין אני מרהיב לאסור מה שהתירו הם, ובכגון דא נאמר עת לעשות לה' הפרו תורתך. וכעין מה שכתב המרדכי: ובעונותינו שאנו מפוזרים בארצות שונות ועת לעשות לה' הפרו תורתך הלכך אין אנו נזהרים מללמוד בשמיעת שיר נשים ארמאיות, והובא במעיו"ט בברכות שם. ואף שיש לחלק בין הנושאים, מ"מ הטעם אחד הוא, שבארצות כמו אשכנז וצרפת הנשים מרגישות עלבון ופגיעה בזכויותיהן אם נאסור עליהן להשתתף בעונג שבת ע"י זמירות קודש. ודבר זה מובן למי שמכיר טבע הנשים במדינות הללו. והאיסור יוכל לגרום לריחוק הנשים מן הדת, חלילה.

ובפירוש התניתי במכתבי להנ"ל, שאין לכוף על הנשים שצריכות להשתתף בזמירות קודש, ואם יתרצו להחמיר על עצמן, חלילה ללעוז עליהם [עמוד ריט] ולהתלוצץ בהן, שהרי סוף סוף מנהג אבותינו הקדושים בידן שנזהרו מלהתיר לנשים אפילו זמירות קודש.

ואמנם מבין אני לרוח קצת החרדים המרננים נגד "ישורון", שהם רואים במנהגיו סטיה מן המנהגים שהורגלו בהם באורח חייהם בפולין ובאונגארן. אולם הם מעלימים עיניהם מן המצב בצרפת כמו שהוא. ליהודים החרדים מן הסוג הישן אין שום השפעה על מהלך החיים, הם מרוכזים בתוך חוגם המצומצם ואינם שמים את לבם לתהליך ההתבוללות העושה שמות גם בקרב החרדים. אף החרדים שולחים בניהם ובנותיהם לבתי ספר נכריים, ואין להם שום ערובה שיהי' בכוחם לעמוד נגד הזרם השוטף ומכלה, הם בוטחים בעצמם ואינם דואגים דאגת מחר לעתידם הדתי של ילדיהם.

צו השעה הוא ליצור חוג של צעירים וצעירות דתיים, תנועת נוער עם התלהבות מדבקת וכוח משיכה חזק, אשר בהיותם מושרשים בקרקע היהדות הדתית יסתגלו להכניס זרם חדש בקרב היהדות, זרם של להט נפשי, של רוח רענן וחי, שבכוחו לכבוש את הלבבות ולרומם את הנפשות הנחשלות, שהגעגועים לחיי קדושה של יהדות טהורה עוד לא עומעמו בקרבן. רק במסגרת זו של ארגון "ישורון" אפשר למשוך את הנוער שלעולם לא יבוא למקום אחר. ורק במסגרת זו ישנם סיכויים לשגשוג חדש של הרוח הדתי ולפעולה חנוכית כובשת וסוללת דרך.
יחיאל יעקב וויינבערג

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך