סרטים חינוכיים לפעוטותאנונימי (פותח)

שלום לכולם,

ברצוני לבקש המלצות לסרטים חינוכיים-רצוי דתיים לפעוטות.

יש לי ילדה בת שנה וחודשיים.

תודה רבה.

סרטים חינוכייםאנונימי (פותח)
דתיים: כל הסדרה של דודו פישר (יש איזה 12 דיסקים)
לא דתיים (אבל ממליצה): כספיון (ע"פ הספרים של פאול קור), פילפילון (זה אוסף שירים ישראלים)

הילדים שלי בגיל הזה לא התעניינו בלראות סרטים. שלך כן?
ויש סדרה "שוקי"אנונימי (פותח)
זה גם דתי ונחמד
פילפילוןאנונימי (פותח)
בפילפילו יש נשים ששרות ורוקדות בחוסר צניעות? זה קצת בעיה עם אבא...ן
צודקתאנונימי (פותח)
לא חשבתי על זה
אצלנו כבר שחוקים זה נקרא אצלנו צנוע.......
למה?!?אנונימי (פותח)
למה צריך להראות לילדה בגיל הזה סרטים? קלטת שמע עם שירים עדיפה הרבה יותר. משחקים, הפעלת הגוף יפתחו את ביתך הרבה יותר מאשר ישיבה פאסיבית שלא תורמת כלום, ויש אומרים אף הורסת (את פיתוח הדמיון, בעיקר). תנועה ותיקשורת עם אנשים אמיתיים תפתח את המח ותיגרום ליצירת קשרים מוחיים בין-תאיים, שיתרמו לה מבחינה שכלית, רגשית, מוטורית ואח"כ גם לימודית.למדי אותה לקפוץ, להסתובב, להתגלגל (גלגול עיפרון), לטפס על סולם, לשחק עם מירקמים שונים של משחקים (בדים למיניהם, קוביות עץ, פלסטיקים ברמות קשיחות שונות, מים, קצף, פלסטלינה, צמר וכו' וכו'), תנועה שקשורה להתמצאות במרחב (לרדוף אחרי כדור, להשליך אותו, נדנדה, קרוסלה וכו'), טבע (הנה כלב, תיראי את הציפור הזו, הנה עלה גדול/קטן, חיפושית וכו') כל אלה יתרמו ר-ב-ו-ת להתפתחותה התקינה הן מבחינה שכלית והן מבחינה רגשית. בדוק! בהצלחה.
נ.ב. אצלי הילדים יודעים שאם צופים בקלטת- זה רק פעמיים בשבוע. וגם את זה הם שוכחים, מרוב שהשתדלתי לגרום להם להתעניין בעשייה, יותר מאשר בישיבה פאסיבית (יש לי 5 ילדים, כן ירבו מגיל 8 ומטה).
מסכימה איתךאנונימי (פותח)
אבל יש מקרים לדוגמא שאמא בהריון מקיאה ומשתגעת עם תינוק קטן נוסף וחצי שעה של מנוחה ביום זה חסד......
זה היה לי פעם.
יהודית-אשמח שתגיבי בנושאאנונימי (פותח)
מה את אומרת על להראות כל יום סרט או שניים (חינוכיים) לילדים,
אצלי הילדים בני 4 ו3 ושנה,
בחורף אי אפשר לצאת איתם החוצה אז הסרטים די מצילים אותי..
את חושבת שזה כזה גרוע?מה המינון הרצוי לדעתך?
הם כמובן גם משחקים ומצירים ומשתובבים אבל יש מספיק זמן גם לכל אלו וגם לסרט או שניים מדי יום..
לבדויהיהודית פוגל
אישית אני חושבת שאין רע בלהראות סרטים טובים גם 2-3 ביום. מה זה שונה מקריאת ספר? הסרט מפתח שפה, מושגים, ידע עולם ועוד. הייתי מוודאת יחד עם זאת שהילדים גם יהיו בפעילות גופנית מידי יום כדי להוציא מרץ וכדי לא להתנוון ולהשמין, אבל חוץ מזה הם יכולים בכיף לראות סרטים. דרך זה הם גם יקבלו אמא יותר רגועה ופחות רדופה ועמוסה.
תודה יהודית,אנונימי (פותח)
ממש הרגעת אותי,
זה בדיוק המצב אצלנו,יש גם סרטים וגם יוצאים לטיל כל יום(כשמזג האויר מאפשר)ואכן זה עושה אותי אמא יותר טובה שגם מספיקה לעשות עבודות בית והבית נראה כמו שצריך גם כשהילדים ערים,
דרך אגב-תהיתי לאן נעלמת בשבועיים האחרונים...גם בתוכנית וגם פה...את כמובן לא חיבת לי דו"ח אבל סתם כך חשתי בחסרונך..
לבדויהיהודית פוגל
הייתי בחו"ל, נכדנו התברמץ שם, רווינו הרבה נחת ב"ה, לא הודעתי כאן מכיוון שהמחשב התקלקל לי בדיוק לפני הנסיעה ולא הספקנו לתקן אותו. בכל אופן חזרתי ואני מוכנה לשרת את משתתפי הפורום היקרים ככל יכולתי.
מה סרט שונה מקריאת ספר???בילי
אני קצת המומה מההשוואה.

ספר:
*קול של אדם מבוגר אהוב
*פעילים: שואלים שאלות, נשאלים
*ניתן להכניס ולשנות תכנים על פי עולמו של הילד
*מדפדפים, זזים
*הילד יכול לעצור את המבוגר ולבקש הסבר, ותוך כדי לספר על הרגשותיו.

סרט:
*בוהים
*פסיביים
*אם האמא עסוקה היא לא יכולה לסנן את התכנים ולתווך בין הילד לסרט.
*רוב הסרטים גם המצויירים עוסקים באלימות, לעיתים סמויה (כמובן שגם ספרים, אבל שם יש יותר מבחר, אגב רצוי לראות את הסרט מתחילתו ועד סופו לפני שנותנים לילד שאינו מבחין עדיין בין רע לטוב לראות אותו.)

לסיכום לעיתים יש מקום לסרטים אבל להשוות לספר זה נשמע לי בלתי הגיוני לחלוטין!
ליהודית פוגל את הספר האמא מספרתמכאל 2 3
יש אומרים שעד גיל שנתיים ממש לא רצויבילי
להראות לילדים סרטים כי זה עלול לגרום להם להיות פסיביים.
שלא לדבר על התכנים, שקשה למצוא סרטים צנועים ובלי אלימות
אפילו בין חתול ועכבר...

כמובן שיש מקרים שאין ברירה כמו הדוגמא שנתת על האישה בהריון...
הפעילות המוחית בסרט יותר נמוכה מבשינה!בילי
והמבין יבין...
לליאור 1215יהודית פוגל
האם הם לא מספיק בפעילות וביצירה בגן? האם על האם להמשיך את מה שעושים בגן גם בשעות אחה"צ כל עוד נשמתה? אני חושבת כי לשים לילדים סרט נחמד לשעה שעה וחצי ובינתיים לשתות כוס קפה, לארגן את הבית, לאמבט את התינוק בנחת גם לכך ישנה חשיבות רבה. מה סרט שונה מקריאת ספר??
תגובה ליהודיתאנונימי (פותח)
ראשית את צודקת מ-א-ו-ד שהכי חשוב זה שאמא תהיה רגועה. אבל: בגן הם בד"כ לא (!!!) מקבלים את כל ההפעלות הגופניות. הם לא מקבלים גננת שמתייחסת רק אליהם. אני, כאמא שמקיאה כ-6 חודשים בכל הריון(!!!) יכולה להיות שקטה שהילדים שלי מעסיקים את עצמם (אני שוכבת לידם על הספה), כי הם התרגלו לפתח את הדמיון שלהם בעצמם. כשילד רואה את כל הסיפור רץ לו מול העיניים- מה יש לו לפתח בדמיון? מה נשאר לו לדמיין? סיפור-בד"כ יש לו תמונות ספורות והן אינן זזות, מגיבות וכו'. אם אמא עייפה וקשה לה- מותר כדאי וצריך (לפעמים )בייביסיטר בצורת קלטת. אך לא כאידיאל.
בחופש הגדול הרשתי לילדיי לצפות בקלטת אחת כל יום והם כל היום היו עסוקים בלשאול אותי "מתי קלטת" ולא העסיקו את עצמם. כשהפסקתי עם זה הם פתאום הבינו שיש עוד עולם חוץ מקלטת. הם התחילו ליצור
משחקים אחרים, הפעלות וקייטנות אחד לשני. התקשורת ביניהם התפתחה!
נכון שהבלאגן חוגג (וזה סיפור בפני עצמו). אבל את הפירות נקטוף אח"כ בצורת ילדים שיודעים לפתור בעיות (כי הדמיון פעל שעות נוספות), לחשוב לבד, לקרוא בהנאה, לתקשר אחד עם השני ועוד הרבה...
לנעמי היקרהיהודית פוגל
אני משערת כי צורת בילוי אחה"צ שאת מתארת בודאי מתאימה מאוד לך, לאפייך ולמשפחתך. תשובתי היתה כללית ולא ספציפית. כ"א ינהג כפי שמתאים לו.
אני ממליצה מאד על "ילדות ישראלית" של הופאנונימי (פותח)
שירי ילדים קלאסיים עם אנימציה חמודה, בקולות ילדים ועיבודים יפים
קצת נמאס מההתערבות הבוטה של חלק מהמגיביםאנונימי (פותח)
את ה"אני מאמין" שלכם נגד טלוויזיה אתם יכולים לחלוק עם חברים ואחים, לא להתנפל על אמא שביקשה המלצה לקלטת ולתת לה (תחת מחסה של אנונימיות כמובן) הרגשה שהיא אמא פחות טובה. אתם הרי לא תבואו לעזרתה אם תצטרך, אז אל תטיפו. אף אחד לא חייב להתנצל בפניכם על בחירות חינוכיות שהוא בוחר. הקיצוניות הזאת הורסת יותר מאשר בונה.
לא חבל לשים לילד סרט מול העינים כבר מגיל כל כך קטןאנונימי (פותח)
יש את מלכהלי-זה של חרדים ואסור לגברים לראות את זה!חילא דמשכנא
אני לא רואה פגםאנונימי (פותח)
בסרטים, מסכימה עם יהודית ולא חושבת שזה פוגע בילד אלא אם כן הילדים יושבים כל היום פסיביים. אצלי הילדים רואים, נהנים, שומעים סיפורים מאמא ויודעים גם להעסיק את עצמם מאוד יפה.
ליאמייהודית פוגל
תשובה נהדרת. מאוד מתנגדת לכל יפי הנפש שדורשים מהאמהות העמוסות להוציא את המיץ עוד ועוד. אנחנו רוצים אמהות בריאות ורגועות ולא עצבניות. אני שוב אומרת, מה ההבדל בין סרט לספר?
תגובה ליהודית מlior1215אנונימי (פותח)
(מבלי משים שיניתי את שם המשתמש שלי)
לא התכוונתי להיות "יפת נפש" אמרתי את דעתי (הנחרצת אמנם, אבל זו בכ"ז דיעה ולא כפיתי אותה על אף אחת). לא דרשתי משום אמא להוציא את המיץ ממש לא. אם נותנים לילד לצייר- איפה אני סוחטת את עצמי? אם יושבים בחצר המשחקים- איפה הסחיטה? היום, כשבנותיי בנות 8 ו-6 הן מעסיקות את האחים הקטנים ולא כביביסיטר. ויש להן ילדוּת מישלהן וכו'.
לא התכוונתי להיות "מתערבת בוטה" כמו שמישהי ציינה כאן. יש לי דעה נחרצת בעיקר בעקבות לימודיי בנושא הגיל הרך והתפתחות הילד. קשה לקבל מידע שלא מוכר? חבל חשבתי שהפורום הוא כדי להוסיף ידע ולא כדי שייאמרו דברים שכבר נאמרו. נפגעתי. היה לי רק רצון טוב לעזור.
לנעמי/ליאור שלוםאנונימי (פותח)
הפורום נועד להורים שמבקשים עצה ועזרה. האם שפתחה את השירשור לא שאלה מה דעתנו על טלויזיה לילדים אלא ביקשה המלצה לסרט. בעיני, הרצאה של השקפת עולמך החינוכית לאם כזאת, שאת לא יודעת מי היא ומהיכן היא מגיעה, היא לא במקומה. כאב לי לראות את ההתנצלות של גילילי, על הריון והקאות ותינוק קטן - אני הבנתי מכך שהיא הרגישה לא נעים כתוצאה מההתקפה על סרטים לילדים. וראי גם את תגובתה של בדויה.
באופן כללי, לתחושתי, יש לנו באינטרנט הרגשה שאנחנו נמצאים ביחד באמת ומתווכחים. אך זו אשליה. זה עולם וירטואלי. אנחנו לא רואים את האדם ששואל, את שפת הגוף שלו, את מצבו, חסר לנו הרבה מידע. ולכן לדעתי לא מתאים לשפוך על השואל תשובות שהוא לא חיפש. קל מאוד ליצור רגשות אשם ותסבוכות אצל הורים צעירים ולא מנוסים, ונראה לי שכדאי להיזהר, ידע ודעות אפשר אולי להוסיף בשירשורים חדשים.
ישר כוח על הכוונות הטובות וצר לי אם נפגעת.
יש הרבה הבדל בין סרט לספרבלה
ולא צריך להיות איש מקצוע דגול כדי לדעת את זה.

סרט אחד ביום אני מניחה שלא גורם לנזק רציני, אבל לפי מה שראיתי צריך מלכתחילה הרבה תושייה כדי שזה יהיה סרט אחד וזהו כי הפיתוי לתת להם עוד אחד או שתיים הוא מאוד חזק מה גם שיש בזה אפקט ממכר ורוב הילדים משגעים את השכל שהם רוצים עוד אחד וזה הופך למאבק ובסופו של דבר או שהם צופים יותר מידי או שעניין הצפייה נגמר בוויכוח .ברוב הבתים זה אחד משניהם.
מי שיש לה מספיק תושייה להגביל לכמות המינימלית שלא מזיקה כבר לא מרוויחה הרבה זמן לעצמה ובכל אופן אם היא מצליחה אז היא בטח יכולה לחשוב גם על פתרונות אחרים.

אני משתמשת הרבה בסרטים כדי להעסיק את הילדיםיוקטנה
ולפנות לי זמן לעבודות הבית, או למנוחה.
אני מודעת לכך שזה לא תורם להם שוםדר, ואם כבר, אז רק מזיק. ובכל זאת, לפעמים כמה פעמים ביום, אני מניחה להם לצפות בסרט. לא בשבילם, אלא רק בשבילי - אני צריכה את הסרט, את הזמן הזה בשביל עצמי.
קראתי שמצאו שבזמן צפיה בטלוויזיה, פעילות המח נמוכה יותר אפילו מאשר בזמן שינה! מדהים!
אני משתדלת לבחור בסרטים בעלי תוכן לימודי. יש לנו הקלטות מערוץ "לוגי" של הסדרה "החיים", והילדים נהנים ממנה מאוד. זה מאוד משעשע, כי כבר כשהיו בני שלוש וארבע, הגדולים שלי קשקשו ביניהם אודות חיידקים ונוגדנים, ומערכות אחרות בגוף האדם.
יש לנו גם את הסדרה "היה היה" עכשיו, וגם אותה הם מאוד אוהבים.
יש לנו גם הרבה סרטים של "דיסני", ואני לא מרוצה מהם. אתם זוכרים את הסרט "פינוקיו"? מי זוכרת שפינוקיו וחבריו מעשנים סיגרים במהלך הסרט??? ויש עוד, ויש עוד...
אז אני אומרת שכל משפחה צריכה למצוא את שביל הזהב שלה. כמובן שיש את ה"רצוי", את האידיאל, אבל הרבה פעמים אנחנו לא מצליחים להשיג את הטוב ביותר. אנחנו בסך הכל בני אדם - למרות שאנחנו אימהות.
בכל דבר צריך איזון - להראות סרטים במידהאודי-ה
אפשר לקבוע ימים מסוימים שבהם רואים סרט ובשאר אפשר לעשות דברים אחרים.
ואגב - הילד יכול גם לקרוא ספרים בעצמו (הוא יעשה את זה אם יש לו דוגמא אישית).
לא כל אמא מסוגלת להתרוצץ כל היום סביב הילד ולהעסיק אותו וגם לא בטוח שה טוב בשבילו.
וגם בעניין התוכן אפשר לבדוק שיש מסרים חיוביים בסרט. וכמובן שבכל סרט יש את החיובי והשלילי. גם בסרטים חרדיים... לדוג' - יש סרטים שהם נורא מטופשים, גם אם לכאורה יש להם מסר דתי. או שיש סרטים שהעברית בהם ממש לא ברמה.
בקיצור - אי אפשר לשים את הילד בתוך צמר גפן, אלא אפשר לתת לו להתמודד גם עם סרט שהוא לא מושלם (כמובן בגבולות הטעם הטוב...)
סליחהמכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

שלום

סליחה שאני אומר אבל למה את רוצה
שילדה בת שנה שנתים תראה סרט?

זה גיל של ליתחבר לילדה ולא לחבר אותה למחשב

ספרי לה סיפור ילדים דברי איתה ותצחיקי אותה אבל לא סרט

ושוב סליחה שאני אומר

אן את עדין רוצה סרט לילדים

נראלי יש ב"ברסלב ישראל"

בהצלחה

כולל אמא ואבא צריכים ליתפלל על חינוך הילדים

אני מקווהכמעט אמא
שאתה לא מצפה מאשתך שתהיה כל הזמן אמא מושלמת וחינוכית... כי אין דבר כזה!!! גם אמא היא בן אדם ומותר לה לפעמים לא להיות סופר-אמא שמשמשת כמופת מהלך על שתיים.
אמהות - הנחת שלכן זה החיוך והחינוך של הילדים שלכן.
דודו!אנונימי (פותח)
הסרט הכי חינוכי לילדים שאני מכירה, לדעתי, הוא: "בגן של דודו". יש סדרה מאוד גדולה של קלטות\דיסקים, ולדעתי זה פשוט מקסים- גם מבחינת התוכן, וגם מבחינת העריכה.
יחד עם זאת, סתם נקודה למחשבה- (למרות שלא שאלת)- נראה לי שחשוב מאוד לשים גבולות ברורים לגבי זמן צפיה בסרטים- גם אם זה סרט מאוד חינוכי ויפה. זה מאוד נוח להורים שהילד רואה וגם הילד מאוד נהנה מזה, אך דווקא בגלל זה עלולים להישחף, ואז הילד רוב היום רואה סרטים, ומפספס עיסןקים אחרים שחשובים להתפתחות.
תהנו!
כמובן שלא בלחץאנונימי (פותח)אחרונה
כשכתבתי את ההודעה האחרונה לא שמתי לב שכבר כתבו לך את זה... אני חושבת שכמובן שהכול עניין של איזונים, וכל אחת צריכה למצוא את המינון שמתאים לה, ואין דרך אחת שמתאימה לכולם בדברים האלה. חשוב שמה שמחליטים יהיה מתוך מחשבה ולא רק עניין של נוחות ומה שבא...,
ובודאי שחשוב מכול שתהיה בבית אוירה שמחה ושלוה!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך