שלום לכולן!
אני חדשה פה בפורום.![]()
(הייתי קוראת סמויה מידי פעם..).
בד"כ אינני אוהבת לכתוב בפורומים, סוג של ביישנות... (למרות שאני יודעת שזה בד"כ אינונימי והכל...), אבל יש לי שאלה שאני מחפשת לה כל פתרון אפשרי, והחלטתי לנסות להיעזר בכן.
אני חייבת לציין שזה פורום מקסים וממש מדהים לראות את העזרה, התמיכה והדאגה פה לכולן, מה שגרם לי לנסות גם...
הבעיה שלי היא נפוצה מוכרת ונדושה, אך אולי המגוון של הנשים פה, עם הניסיון של כל אחת, יוכל לעזור לי לשמוע משהו חדש..
לפני שאתחיל, אני יודעת שהבעיה שלי היא בעצם צרות של עשירים, שב"ה שהבעיות שהקושי שלי הוא בהריון, ובאני כמובן מודע לה' ומברכת אותו שזכיתי בהריונות ובילדים מקסימים...
אני אשתדל לכתוב מה העניין בתמציתיות, אך ייתכן שזה ייצא קצת ארוך, ואני מתנצלת מראש... ![]()
אז כמו שכתוב בנושא, בשליש הראשון של ההריון (בעיקר מחודש שני, שבוע 6-7), אני מקיאה ה-מ-ו-ן, שזה אומר במשך כל שעות היממה, כמעט כל דבר שנכנס לי לפה. אני צריכה להתאמץ מאוד להכניס מינימום נוזלים עמ"נ לא להתייבש, ולעיתים גם את זה אני לא מצליחה... ואז אני צריכה ממש להתאמץ עוד יותר בכח, ופעם גם נזקקתי לעירוי, כשלא הצלחתי בכך.
המצב שתיארתי גורם לכך שאני נחלשת מאוד-מאוד-מאוד, אינני מסוגלת לתפקד, ללכת לעבודה, לטפל בילדים ובבית.
בהריון הראשון שרדנו איכשהו, אך עכשיו ב"ה יש לנו כבר מס' ילדים קטנים, המטלות רבות, ובעצם הכל נופל על בעלי. במשך חודשיים שלמים (ולעיתים קצת יותר) הוא מקלח, מאכיל, מלביש, לוקח לגן, לחברים, עושה כביסה, כלים וכו' וכו'...
המשפחה עוזרת לנו ככל יכולתה, באים כשיכולים להיות עם הילדים, שולחים ארוחות, עוזרים בנקיון, אך כמובן שלכולם יש גם את העיסוקים שלהם והם לא יכולים להיות פה כל הזמן...
גם חברים עוזרים, אך עדיין העיקר נופל על בעלי שצריך בעצם לשמש כאבא ואמא גם יחד, תוך שהוא ממשיך לעבוד, לפרנס וללמוד..., וגם לטפל בי, כי גם אני ממש על הפנים..
ההרגשה הרעה שלי גם גורמת לי להרגשה נפשית לא קלה, לפעמים קשה לי אפילו לדבר, ולא תמיד יש לי סבלנות לילדים...
בקיצור, אני ממש רוצה למצוא משהו שיקל עלי את הבחילות וההקאות, כי קשה נורא להתמודד ככה, אבל אנחנו מאוד רווצים עוד ילדים ועוד הריונות בע"ה....
ניסיתי מלא פתרונות: כדורי פראמין, תרופות הומאופתיות, מיני מזון שממליצים עליהם(קרקרים, שקדים וכו'), אך דבר לא עוזר. ניסיתי לפנות לטיפול שיאצו, אך אמרו לי שלא עושים זאת בתחילת הריון, וכמובן שאינני רוצה ח"ו לעשות משהו שאינו בטוח בהריון...
הלוואי שבע"ה יהיה פה למישהי רעיון / עצה / טיפ שיקלו עליי...
מקווה שהבהרתי את עצמי,
ותודה מראש לכולן!