בחילות והקאות נו-ר-א-יות...אנונימי (פותח)

שלום לכולן!

אני חדשה פה בפורום.חיוך

(הייתי קוראת סמויה מידי פעם..).

בד"כ אינני אוהבת לכתוב בפורומים, סוג של ביישנות... (למרות שאני יודעת שזה בד"כ אינונימי והכל...), אבל יש לי שאלה שאני מחפשת לה כל פתרון אפשרי, והחלטתי לנסות להיעזר בכן.

אני חייבת לציין שזה פורום מקסים וממש מדהים לראות את העזרה, התמיכה והדאגה פה לכולן, מה שגרם לי לנסות גם...

הבעיה שלי היא נפוצה מוכרת ונדושה, אך אולי המגוון של הנשים פה, עם הניסיון של כל אחת, יוכל לעזור לי לשמוע משהו חדש..

לפני שאתחיל, אני יודעת שהבעיה שלי היא בעצם צרות של עשירים, שב"ה שהבעיות שהקושי שלי הוא בהריון, ובאני כמובן מודע לה' ומברכת אותו שזכיתי בהריונות ובילדים מקסימים...

אני אשתדל לכתוב מה העניין בתמציתיות, אך ייתכן שזה ייצא קצת ארוך, ואני מתנצלת מראש... קורץ

אז כמו שכתוב בנושא, בשליש הראשון של ההריון (בעיקר מחודש שני, שבוע 6-7), אני מקיאה ה-מ-ו-ן, שזה אומר במשך כל שעות היממה, כמעט כל דבר שנכנס לי לפה. אני צריכה להתאמץ מאוד להכניס מינימום נוזלים עמ"נ לא להתייבש, ולעיתים גם את זה אני לא מצליחה... ואז אני צריכה ממש להתאמץ עוד יותר בכח, ופעם גם נזקקתי לעירוי, כשלא הצלחתי בכך.

המצב שתיארתי גורם לכך שאני נחלשת מאוד-מאוד-מאוד, אינני מסוגלת לתפקד, ללכת לעבודה, לטפל בילדים ובבית.

בהריון הראשון שרדנו איכשהו, אך עכשיו ב"ה יש לנו כבר מס' ילדים קטנים, המטלות רבות, ובעצם הכל נופל על בעלי. במשך חודשיים שלמים (ולעיתים קצת יותר) הוא מקלח, מאכיל, מלביש, לוקח לגן, לחברים, עושה כביסה, כלים וכו' וכו'...

המשפחה עוזרת לנו ככל יכולתה, באים כשיכולים להיות עם הילדים, שולחים ארוחות,  עוזרים בנקיון, אך כמובן שלכולם יש גם את העיסוקים שלהם והם לא יכולים להיות פה כל הזמן...

גם חברים עוזרים, אך עדיין העיקר נופל על בעלי שצריך בעצם לשמש כאבא ואמא גם יחד, תוך שהוא ממשיך לעבוד, לפרנס וללמוד..., וגם לטפל בי, כי גם אני ממש על הפנים..

ההרגשה הרעה שלי גם גורמת לי להרגשה נפשית לא קלה, לפעמים קשה לי אפילו לדבר, ולא תמיד יש לי סבלנות לילדים...

בקיצור, אני ממש רוצה למצוא משהו שיקל עלי את הבחילות וההקאות, כי קשה נורא להתמודד ככה, אבל אנחנו מאוד רווצים עוד ילדים ועוד הריונות בע"ה....

ניסיתי מלא פתרונות: כדורי פראמין, תרופות הומאופתיות, מיני מזון שממליצים עליהם(קרקרים, שקדים וכו'), אך דבר לא עוזר. ניסיתי לפנות לטיפול שיאצו, אך אמרו לי שלא עושים זאת בתחילת הריון, וכמובן שאינני רוצה ח"ו לעשות משהו שאינו בטוח בהריון...

הלוואי שבע"ה יהיה פה למישהי רעיון / עצה / טיפ שיקלו עליי...

מקווה שהבהרתי את עצמי,

ותודה מראש לכולן!

ברוכה הבאה..יפעת1

קודם כל שמחה שהצטרפת,ומאחלת לך בע"ה המשך הריון קל,ארוך ומשעמם..

ושבסופו תצאי בידיים מלאות.

ניסית לפנות גם לרפלקסולוגיה?דיקור? יש צמידים מיוחדים שכחתי את שמם שנוגעים בדיוק בנק' של רפלקסולוגיה.

ג'ינג'ר או מציצת קרח?

אני רואה שיש לך כבר ניסיון ב"ה ובאמת ניסית המון דברים..אז אולי פשוט להשלים עם העניין ועוד חודש בע"ה זה יעבור,ולקחת בחורה צעירה בתשלום שתעזור בנוסף למשפחה?

חיבוק גדול,אם את מהאיזור שלי אשמח לעזור נשיקה

מקווה שאוכל לעזור, לפחות במשהועין האמונה

גם אני סבלתי מהבחילות וההקאות האלה, עד אמצע חודש שישי...אומנם זה הריון ראשון שלי ואני לא מהמנוסות פה, אבל אשתדל להציע את הדברים שעזרו לי

כדורי פארמין לא עוזרים לך? כי לי הם עשו פלאים. תבקשי מהרופא- אולי יש כדורים אחרים לאותו עניין?

מים: אם כבר את מצליחה לאכול- אל תשתי בסמוך. זה עושה פיכסה בבטן, הערבוב של המים והאוכל ביחד. אני עד עכשיו משתדלת לא לשתות תוך כדי ארוחה וזה מקל מאד.

כשאת שותה- שלוקים קטנטנים, אל תמלאי את כל חלל הפה, גם אם את צמאה מאד מאד מאד. רק טיפ טיפה כל פעם, בתדירות.

האמת היא שהבחילות שלי עברו סופית סופית סופית רק אחרי שקיבלתי אינפוזיה של 2 ליטר- יכול להיות שחלק מהבחילות קשור להתייבשות מתמשכת?

בעניין השתייה ניסיתי לתת לעצמי לשתות דברים חוץ ממים -אייס טי ממש עשה לי טוב, לפעמים קולה. הייתי מציעה לך להימנע כמה שיותר ממיצים טבעיים כמו לימונדה או מיץ תפוזים. גם אייס קפה לפעמים זרם בטוב...

בזמן הבחילות גיליתי שמאכל שדווקא די זורם זה פתי-בר. לאכול בביסים פיצים ממש, ממש קצת קצת כל ביס. זה מתוק אז זה גם נעים לאכול סה"כ. או לחילופין- לחמניות בלי כלום. לחם טרי זה טעים לאללה,  זה פחמימות וזה לא מעמיס מדי על הבטן. והכל בקטטטטנה, כמויות קטנות בביסים קטנים. פתי-בר וכד' זה גם טוב לעל-הבוקר כי זה מעלה טיפה את הלחץ דם (אני יודעת שאני סובלת מלחץ דם מאד נמוך וזה בצירוף בחילות הבוקר זה מתכון לאסון).

מרק צח- זורם מבחינתך?

בנוסף- אולי יש דגני בוקר שאת מרגישה טוב איתם? בלי החלב כמובן... דווקא בגלל שדגני בוקר זה יחידות אוכל קטנות (מצחיק לחשוב על זה ככה), לפעמים זה מקל על העיכול. בנוסף, זה גם סוכר וגם פחמימות ואם כבר, אז כבר...הריבועים של קוואקר (אומנם יקרים) עשו לי ממש טוב, אולי קונרפלקס או קוקומן, דברים יחסית פשוטים...

לגבי ענייני הבית- עוד לא התנסיתי בהריון כשכבר יש ילדים אבל אני בטוחה שגם שם יש מה לעשות להקל. אולי דברים כמו לקפל כביסה וכאלה, שזה משהו שאפשר לעשות כשיושבים במיטה- תקחי על עצמך. אני מניחה שבעלים יודעים שאין הרבה מה לעשות לגבינו, שיש כמה חודשים שצריך לחזק בטן כי כל אחד עובר עכשיו קשיים משל עצמו. לגבי הילדים- שוב, אני מדברת ממקום לחלוטין לא מנוסה- יכול להיות שתיקחי על עצמך משהו אחד שתעשי איתם במהלך היום אם רוב הזמן אין לך כוח? סיפור לפני השינה, משחק, משהו...ככה תדעי שנתת את היחס כמיטב יכולתך מבלי להגיע לשלב שבו את מאבדת את הסבלנות ואת הכוח הפיזי...

ותסעו לשבתות! לא יודעת כמה ילדים יש לכם וכמה להיות שבת אצל ההורים זורם מבחינתכם אבל אותנו זה הציל בחודשים הראשונים- כי אני בקושי יכולתי להסתכל על אוכל, קל וחומר שלא לבשל אותו...ככה גם יש לך זמן שסבא וסבתא מעסיקים את החבר'ה ואת יכולה טיפה לנוח בנחת...

מקווה שעזרתי במשהו, ולו הקטן ביותר...

ואת, יותר טוב ממני, יודעת שזה שווה את זה בסוף!!!

ובע"ה, תרגישי טוב בקרוב..

אין לי איך לנחם אותך רק לידע אותךנעמה ושירה

שב"ה ההורמון של ההריון שלך טוב .....

כן, זה לפחות קצת מעודד...אנונימי (פותח)

ממש מזדההאנונימי (פותח)

גם אני ככה בהריונות... הדבר היחיד שעזר לי היה כדורי זופרן (תרופה חזקה נגד הקאות) וגם את  הצלחתי לקבל רק מרופאה פרטית בלי הנחה (וזאת תרופה ממש יקרה). עם התרופה הקאתי בערך פעמיים ביום וזה היה שיפור משמעותי. ופראמין לא עזר לי בכלל. ניסית פראמין? ג'ינג'ר? אם לא עוזר לך תנסי לברר לגבי התרופה.

תודה לכולן על התגובות!!אנונימי (פותח)

זה ממש מחמם את הלב...

(לראות שאני לא לבד, ומנסים לעזור לי בלי שמכירים אותי כלל...)

יפעת יקרה -

ממש תודה על העצות והרצון לעזור - אבל לא נראה לי שאת גרה קרוב אלי... קורץ

לגבי דיקור - אמרו לי שזה עלול להיות מסוכן בשליש ראשון, ואני לא רוצה שום טיפול שעלול לסכן אפילו במעט ח"ו...

לגבי רלקסולוגיה - אני צריכה באמת לברר.. אולי זה לא מסוכן?...

את הצמידים ניסיתי דווקא, והם לא עזרו... עצוב

לא נורא, אני באמת לקראת הסוף, כך שאתגבר בע"ה, מה שיותר מלחיץ אותי (ואולי זה מצחיק שאני נלחצת כבר מעכשיו...) זה בע"ה לקראת ההריון הבא...

אבל אני באמת רוצה ומשתדלת להיות אופטימית..

עין האמונה -

ממש תודה על התגובה הארוכה והמושקעת. חלק מהדברים כבר ניסיתי, וחלק אולי עוד אנסה...

נמלה -

תודה על העצה, מה זה הכדור הזה? ולמה כ"כ קשה להשיג אותו...? הוא לא מסוכן? הוא בטוח בהריון...?

אשמח לשמוע אם יש עוד עצות שעוד לא שמעתי...

תודה רבה!

יוםטוב ובשורות טובות!

שלום ללי אור ולכולן גם אני קצת חדשה פהאנונימי (פותח)

תגידו לי ברוכה הבאה חיוך גדול

אני גם עומדת במקום שלך וממש עוזר לי קולה קרה קרה ממש ברד.

אצלי הבית שלי מאוד !! מגעיל אותי וכל אוכל שנכנס אחרי שהוא פתוח למקרר/ ארון יוצא מגדר אכילה אז בהריון הראשון עזבתי את הבית לחודשיים (מן הסתם את לא יכולה לעשות את זה עכשיו) ובהריון הזה אני אוכלת דברים סגורים שבעלי מביא לי יום יום טרי

ועוד דבראנונימי (פותח)

אם את בעניין, אז יש את הסגולה של האדמור מזעוויל - אחותי שעברה 7 הריונות קשים מנשוא של שכיבה חודשיים במיטה ועם עירוי כל שלושה ימים, עשתה את הסגולה בהריון השמיני ועברה אותו כמו גדולה , רק בחמישי גילינו כשבהריונות הקודמים גילינו כבר בטלפון שהיא הריונית. אפילו אבא שלי שממש לא בענייני סגולות היה בשוק

מוריץאנונימי (פותח)

כל הכבוד לאחותך ששרדה כך 7 הריונות...

לא שמעתי על הסגולה,

ממש מעניין אותי, מה זה?....

אשמח מאוד אם תכתבי!

האדמור מזעווילאנונימי (פותח)

סגולה לעלוןת לקבר שלו בירושלים בימים שני חמישי שני ברצף ולאמר תהילים של השם שלו,

זה נמצא שם מה שצריך להגיד.

להתפלל על בקשה אחת, ואחרי שרואים ישועה- לבוא להודות.

טוב לקבל קבלה בלנ"ד כדי להיןת כלי לקבל את השפע

טוב, תודה...אנונימי (פותח)

אז לעשות את זה לפני ההריון, או מיד בתחילתו, או שלא משנה בעצם...?מבולבל

העיקר שמתפללים...

היא ע שתה ישר כשהיא גילתה שהיא בהריוןאנונימי (פותח)

שניה לפני שכל הבלאגןהיה אמור להתחיל

מצחיק לאמא שלי כרטיס ביקור קבוע אצלו כבר. רק ישועונעמה ושירהאחרונה

ישועות

מוריץ היקרה,ברוכה הבאה!!יפעת1

על איזו סגולה מדובר?המים מהמקווה?

שלום לךיעל -ND

קודם כל, תבדקי, כמה את שותה ואיך את אוכלת.

הבטן שלך צריך להיות כל הזמן תפוס. אף שניה ריקה!

את צריכה לשתות כל הזמן. אם את לא מקיאה - כל חצי שעה - כוס מים. לפחות! אם את מקיאה - לשתות בלי הפסקה בלגימות.

גם לאכול: בשום אופן לא ארוחות. ללעוס כל הזמן משהו. לרוב, אוזר מלוח.

הומאופתיה עוזרת בכ-80% מהמקרים מניסיוני. זה המון. תבדקי, אם לקחת לפי ההוראות.

בכל אופן, את צריכה ה-מ-ו-ן סבלנות. עם הזמן זה יעבור. העיקר - שלא תתייבשי. אם יש סכנה כזאת - פני למיון. ישימו לך איפוזיה להשלמת נוזלים ומינראלים וישחררו.

לדעתי, כל המיחושים בהריון ניתנו לנו כדי לאמן אותנו לסבלנות - התכונה החשובה ביותר בגידול הילדים...

בכל אופן, תקראי על ההתייבשות ועל בחילות בהריון, אולי תמצאי משהו חיוני ומועיל עבורך.

לפעמים תוספת ויטמינים וברזל עוזרת פלאיםמה'
שתיית המים לא מועילה, למי שמקיאה, כי זה מה שמריץאנונימי (פותח)

אותך לשרותים להקיא.

זה לא משנה אם כל הזמן לגימה בלי הפסקה או כוס אחת. כל טיפת מים שנכנסת מיד יוצאת או אחרי שעה עם כל מה שמסביב.

לי-אור, מזדהה עם כל מילה שלך, אצלי הריונות תקינים הם עם הקאות ובחילות נוראיות והריונות שמסתיימים בהפלה לא עלינו הם ללא בחילות והקאות, אז לפחות יש לי נחמה שההריון תקין.

אין לי המלצות מרחיקות לכת, טוסטים יבשים, תה פושר עם סוכר וחלב זה בערך הנוזלים היחידים שלי כבר במשך חודשיים. (ואני אחת שרגילה לשתות 3-4 ליטר כל יום בלי הריון וגם בחורף...)

בהצלחה וזה בסוף נגמר.

שוב תודה לכולן על העצות והאמפתיה!אנונימי (פותח)
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך