זקוקים לתמיכה..אנונימי (פותח)

בשעה טובה ומוצלחת החלטנו שזהו, אנחנו מתחתנים. ברור לנו שאנחנו שייכים זל"ז, והגיע הזמן להקים בית יהודי תורני ושמח.

אבל...

ההורים שלי מתנגדים אלינו בכל תוקף.

בהתחלה, כשסיפרתי עליו לאמא שלי, היא אמרה שהיא ציפתה שאביא הביתה אשכנזי (הבחור חצי תימני רח"ל וע"כ הוא שחום- לי כמובן זה לא מפריע, אלא ההפך), במשך הזמן הרגשתי שהיא כל הזמן מחפשת בו חסרונות.

כעבור תקופה מסויימת הבאתי אותו הביתה לשבת. כ-ל השבת ההורים שלי בחנו אותו והרגשנו מתיחות באויר וע"כ הבחור היה נבוך ומסכן.

בשבת בצהריים סיפרנו להם על התוכניות שלנו שכוללות- חתונה בקרוב, ולמרבה ההפתעה הם הגיבו בהלם אך בשמחה.

למחרת בבוקר, קיבלתי טלפון מאמא שלי, והיא אמרה לי שהיא ואבא שלי חשבו על זה שוב, והם לא ישנו כל הלילה מרוב דאגה, ושאם אני רוצה אותו- שאלך להתחתן איתו ברבנות.

ישבתי איתה לאחר מכן, וביקשתי ממנו שתפרט לי את החסרונות שלו- שייתכן מאוד שאינני רואה בגלל שאני אוהבת אותו, והיא דיברה על הלבוש שלו, ועל כך שהוא מדבר עם הידיים וכו' וסיכמה שהוא פשוט "צ'חצ'ח" לדעתה ומגיע לי בחור משכיל יותר וברמה גבוהה יותר. היא לא נתנה לי שום סיבה מהותית שבגללה אני אמורה לפסול אותו.

כשהסברתי לה שאני אוהבת אותו, והתקשורת בנינו מעולה, וכיף לי איתו, והשאיפות שלנו מאוד מאוד דומות- היא דחתה את הכל ואמרה "זה יפה שאת אוהבת אותו, אבל ההורים שלך לא אוהבים אותו! תעזבי אותו, ונמצא בחור אחר ששלושתינו ניהיה מרוצים ממנו..". אמרתי לה שאלה החיים שלי, ושבסופו של דבר אני היא זו שהולכת לחיות איתו, אבל אמא שלי בטוחה שהבעל שלי הוא 50% בחירה שלי, ו50% בחירה שלהם. ואם אני אוהבת והם לא- אז החתונה צריכה לרדת מהפרק.

במשך הזמן המצב רק החמיר. אמא שלי הכריזה שלא תבוא לחתונה ויהי מה (ושגם המשפחה מהצד שלה לא תבוא).

אבא שלי החליט שהבחור משתמש בסמים ומנסה לדרדר אותי לתוך זה (???), הוא החליט שרע לי עם הבחור ואני בעצם רוצה מאוד לעזוב אותו אבל הוא מאיים עלי ומרביץ לי (???), הוא גם הלך למקובלים שאמרו לו שיש בעיה עם השם שלי (שאגב, זה השם שהוא בכבודו ובעצמו נתן לי) והוא דורש שאשנה שם (???). הוא גם שולח אותי לכל מיני רבנים שינסו לדבר לליבי ולשכנע אותי לעזוב את הבחור (יש לציין שאבא שלי שייך למגזר החרדי, ואני למגדר החרד"לי..).

ההורים שלי כל הזמן אומרים לי שאני מקרבת אותם את המוות שלהם, ושהם לא יודעים מה עתיד לקרות קודם- החתונה הזו, או המוות שלהם.

היו ימים שלמים שאמא שלי לא אכלה כלום וגרמה לי לחוש אשמה בקשר לזה.

הרב הצדיק שמלווה אותנו אמר לנו לא להקשיב לכל מה שהמקובלים אומרים, ושנארגן חתונה בקרוב (כי אנחנו כבר יוצאים הרבה זמן) גם בלי תמיכת ההורים (- ההלכה אומרת מפורשות שבעניין הזה אין מצווה לשמוע בקול ההורים).

אתמול אבא שלי דיבר עם הבחור בטלפון ופשוט העליב אותו ברמות נוראיות. כל הצדדים פגועים. ההורים שלי כל היום מנסים לנגן לי על הרגש (מדברים על הצער והמוות שאני גורמת להם) והכל כמובן מלווה בבכי ובצעקות.

ובתוך כל הטירוף הזה, אנחנו צריכים לאסוף את עצמנו ולארגן חתונה.

מצאנו תאריך לעוד חודשיים בערך- אבל איך אשרוד עד אז? אני סובלת מכל שניה שבה אני חיה איתם. יש מתיחות באויר ומריבה חדשה עתידה לפרוץ בכל רגע. באמת לא טוב לי כאן, מה לעשות? איך מתחילים לאסוף את השברים ולבנות בית יהודי, כשר ושמח?

אני לא יודע מה לומר אבל עידוד אני שולח מכל הלבכל הזמן שמח
אני חושבת..אנדרלמוסיה

שתעשי חושבים בצורה הכי רציונלית שניתן.. אם זה הבחור..

אם מן הסתם כבר עשית זאת,

אין מה לומר.. רק תפילות ומה לעשות יש כאלו הורים.. (אל תשכחי שבתקופתם ואולי דור אחד מלפניהם זה היה הדבר הכי לא הגיוני לערבב בין עדות לא מסיבה לא הגיונית דווקא.. מנטליות וכדו'..)

להושיב את ההורים שלך לשיחה אין טעם?

תנסי לערב צד שלישי ללא אינטרסים אישיים לסיפור.. לנסות לגשר בינך ולבין ההורים...

בהצלחה!!

כנ"ל^^ בהצלחה ענקית!! שה' יברך אתכם ויאיר דרככם!!(,")
אוי ואבוי. כמה מצער לקרוא. וכמה משמח שאתםד.

רוצים להתחתן.

הנימוק "יפה שאת אוהבת אותו, אבל ההורים שלך לא אוהבים אותו... נמצא בחור ששלושתינו אוהבים אותו..." מראה אמנם שהורייך אוהבים אותך, אבל מעלה חיוך רחב מאד...

אם ההורים ירצו, הם יוכלו כמובן לאהוב אותו. אבל זה שאת - זה הכי חשוב. ללא כל השוואה. אתם מתחתנים ולא ההורים - עם כל המעלה שגם ההורים ירגישו טוב עם זה.

אשריכם שיש לכם רב צדיק שמלווה אתכם.

קשה כמובן "לייעץ"; אבל אולי כדאי שתחליטו החלטה פנימית, חזקה, שאתם בונים בתוך עצמכם בשמחה, וזה העיקר. וביחס להורים - משהו כמו "רחוב חד סטרי" כזה: מתייחסים בנחת ובנימוס, בהקרנת אהבה באופן אישי - אך לא קולטים אל תוככם מאומה מהנאמר בנושא זה, "עובר על יד האוזן".  שהרי את כבר שמעת את הנימוקים ה"ענייניים" וראית שאינם אומרים דבר, כדברייך (מאד מרשים מה ששאלת את אביך, שמא ראה משהו שאת לא. ווידאת שאין דבר כזה.  ואגב, זה ש"יש לכם - לך ולבחור - על מה לדבר, תקשורת מעולה" זה מאד חשוב. אם היה בחור לא ברמתך - אז לא היה לכם על מה לדבר..).

אין כל סיבה שהבחור ידבר בטלפון עם אביך במצב זה, אפשר להשתדל לא לראות שיש בדיוק שיחה ממנו. עד לשיפור.

הקיצור - בתוך עצמכם, בשמחה שלכם, ומתוך ידיעה שזה כמו "שני מקבילים" שאינם נפגשים, הדיבורים האלה והשמחה. כי ברגע שהדיבורים אינם ענייניים - אין בהם כדי להעיב על שמחת אמת של הקמת בית נאמן. זה שלכם.  המאמץ הוא בקצת התעלמות.

ושאלתך היתה על הצד המהותי של עולמכם הפנימי - ולא הטכני-האירגוני.

ואם תלכו כך - יש לקוות שע"י כך הורייך יזכו לאריכות ימים ושנים; בזכות שלא הכשילו בנין בית חשוב בישראל, ולא גרמו לאנשים לחפש מישהו אחד ולהמשיך לחשוב על אחר...

אולי תמצאו רב מיושב שהוא סמכות לגבי הורייך - ויוכל קצת להרגיע אותם.

ה' ישמחכם- וגם אותם.

וכמובן - להתפלל..ד.
...מאמא מיה

קודם כל ברור שאת צריכה לברר עם עצמך ואיתו אם זה הבחור בשבילך ואם אין אפילו טיפה אמת במה שההורים שלך אומרים. כי לפעמים הורים יודעים הכי טוב מה טוב בשבילו ,אחרי הכל הם הביאו אותנו לעולם הזה ואחנו לא תמיד מבחינים בזה. במקרה שלך נראה שההחלטה שלהם מסתמכת לרוב על דיעות קדומות אבל עדיין יש לבדוק את העניין. אחרי שבדקת והחלטת שזה הוא )במידה וכן כמובן( את לא צריכה להסס,לכי על החתונה, זה הדבר הנכון בשבילך. אחרי הכל כמו שאת אמרת,את מתחתנת איתו,את חייה איתו,את שמחה או עצובה איתו ולהורים שלך אין יד בדבר. במשך הזמן מן הסתם הם יירגעו וישלימו עם המצב, כרגע כל הסיבוכים באים כדי לנסות להניא אותך מדעתך אבל אחרי שיבינו שההחלטה קרתה ואת נשואה לבחור ועוד אחרי לידה מן הסתם שישלימו עם המצב ותהיו משפחה יותר מאוחדת לפחות מעכשיו.בהצלחה רבה.

דבר ראשון תצאי מהביתהסהר האיתן

ובחודשיים האלה תגורי במקום חלופי,

זה יתן לך זמן לחשוב ולהרגע

ולתכנן את הבאות,

אם תשארי בבית זה רק יחמיר

ויעשה רע לשני הצדדים.

דבר שני ואני מניחה שבדקת שהוא באמת הבחור בשבילך,

יש מישהו שיש לו יכולת השפעה על ההורים שלך?

מישהו חכם שיכול להעביר להם את דעתך?

ההורים שלך לוקים בגזענות,כמה שרע לשמוע את זה!

עם מי להתחתן זאת בחירה שלך,והם לא יכולים להגיד על בעלך לעתיד

שהוא צ'חצ'ח ולהעליב אותו הם צריכים לכבד את הבחירה שלך.

תראי מבחינת ההורים שלך זה עלבון שאת מתחתנת

עם חצי תימני. תקוע להם בראש שתימנים שווים פחות,

הוא לא באמת רע, ההורים שלך ציפו לחתן לבן ואשכנזי

ולכן כל המהומה לפי איך שאני רואה את זה

לפחות, אני לא מכירה אותך.

את צריכה עכשיו מישהו חכם שינסה להראות להורים

את הצד שלך, שיהיה לך במזל והמון הצלחה

אני כאן באישי אם את רוצה.

שיוואו זה דומה למה שהיה לבעלי וליאורה.

וב"ה אני אשתו..ולנצח!!!!אוהב

את מוזמנת לדבר באישי

מחשבותאנונימי (פותח)

חתונה זה עסק רציני.

לא מומלץ להחליט החלטות בחיפזון, שהרי נאמר (שם,שם) החיפזון מן השטן.

הצעתי הראשונה היא לדחות את התאריך. חיכיתם אחד לשני כ"כ הרבה זמן! חכו עוד קצת ואולי תוכלו להגיע מתוך שמחה שלימה בע"ה! ואל תדאגו! אם "זה זה" עכשיו אז אין סיבה שזה ישתנה עוד מעט, ואם יש חשש שעוד מעט אחד הצדדים ישנה את דעתו אז איך אפשר להתחתן עכשיו?

דבר שני שיש לחשוב עליו בכובד ראש, (בכ"ז ההחלטה הכי רצינית בחיים)-אולי ההורים צודקים? לא חייבים להסכים איתם אבל חייבים להתייחס בכובד ראש לדבריהם!!

צאי מנקודת הנחה שהם רוצים בטובתך, ועשי בירור אמיתי האם זה מתאים! לכו ליועץ נישואים מוסמך, לא למישהו שנותן עצות מנסיונו האישי בלבד אלא אדם מקצועי והתיעצו איתו, זו לא בושה ועדיף לפני החתונה מאשר אחרי... (אם תירצי אני יכול להמליץ באישי על מישהו שעזר לי מאוד והציל אותי כפשוטו...) אין חובה להקשיב להורים, אבל כדאי מאוד לחשוב ברצינות על מה שהם אומרים.

ועוד נקודה למחשבה:

הרבה פעמים יש אנשים שאנחנו אוהבים, התקשורת בינינו מעולה, כיף לנו איתם, (תחשבי על חברות שלך...) האם זאת הסיבה היחידה שמתחתנים? יש אנשים ששונים מאיתנו כרחוק מזרח ממערב ובכ"ז אנחנו נהנים להיות איתם בתור חברים, אבל ברגע שצריך לגור ביחד מתחילות הבעיות... גם אם השאיפות דומות הדרך יכולה להיות שונה מאוד, ולהתחתן כ"כ קשה בכל מקרה, כשמתחתנים עם בחור שונה מאוד בעל מנטליות שונה זה מוסיף עוד קושי גדול!

אני לא אומר לך להיפרד, אבל אני כן אומר לך שחובה עליך לחשוב בכובד ראש על הטיעונים של הורייך ולא לזלזל בהם! ואם תחליטי בכ"ז להתחתן זה יהיה מתוך החלטה שלימה יותר ויחסוך הרבה הרבה קשיים אחרי החתונה...

בהצלחה!

ב״ה קראתי הכל אז ככהmetorafi
שההורים שלך ילכו צעד אחורה זה בחירה שלך עם מי להתחתן! ובהתאם לזאת שהם יעמדו בפני עובדה טוב להם אז יופי לא טוב להם בעיה שלהם יום אחד הם יבינו ויתמודדו עם זה !
מה הוריו/משפחתו אומריםאנונימי (פותח)

על כל הענין?

הם מקבלים אותך?

היה מפגש משפחות? אם כן, אולי שם קרה משהו.

את היית אצלו בבית? איך התרשמת?

משהו חיובי שתוכלי לשתף בו את הוריך.

מה בדיוק מפריע להם? העדה? הבחור? גם וגם?

צריך לחשוב על זה הרבה.

יש עוד אחים/אחיות שיכולים לחוות דעה בנושא?

בהצלחה.

את בטוחה שזה הבחור ההמתאים??חלום חלומותיי

את בטוחה מאה 100?

תתחתני ברבנות וכשהם יראו שאת שמחה איתו דעתם תשתנה!

אסרטיביות, ומהר.אש השם

מצד אחד את צריכה להישאר רגיעה כדי לא לפגוע בהורים שלך (שמה שאת חייבת להם הוא הרבה מעבר למה שתצליחי לתת בחזרה), ומצד שני, לא על כל דבר בחיים שלך ההורים יחליטו בשבילך.

תבהירי להורים שלך בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שכל עוד את והוא בחיים (עד 120) את תהיי איתו, ואם זה אומר שהם לא יבואו לחתונה, אז הפסד שלהם.

כמו שאמרו לך פה, לעזוב את הבית באופן זמני (חודשיים-שלושה), יעשה טוב גם לך וגם להם.

את תהיי יותר רגועה, והם ישבו קצת עם עצמם ויבינו מה הם עשו כשהם ניסו למנוע את האושר הזה מהבת שלהם.

|המון חיזוקים|

בהצלחה עם זה, ולא להישבר.

מסכים לרוב הדברים שנאמרו+++צפוני7

רק צריך להדגיש שגם בהחלטה הזאת שייך דעת תורה

וזה ההחלטה הראשונה שלכם כזוג אז כדאי שתדעו איך לנווט ולפי מה לנווט

השבוע באתר הלכה יומית דובר על זה אנסה להעלות בע"ה (למי שעוד לא הבין\ה אני מהדוסים שביננו)

אני מבין שאתם צעירים יחסית או חסרי ניסין אירגוני. אז אפשר להעזר בחברים שהתחתנו לא מזמן או באחים גדולים אם יש כאלה שתומכים.. קיצור בצד הטכני אפשר להסתדר

לגבי התקופה המכינה לחתונה

סליחה שאני מתייחס רק לתסריט הלא נעים ויהי רצון שלא תגיעו לזה אבל אתם צריכים לעשות חושבים עד כמה תרחיקו לכת בלי ליווי הורים....

אתם מצפים שאם תקבעו עובדה הם בסופו של דבר ישתפו פעולה או חלילה לא? אתם מוכנים נפשית לאפשרות הזאת?

אם כן תחזקו אחד את השני ותהיי כמה שפחות בבית ההורים בתקופה הלחוצה הזאת (היא לחוצה גם כשהכל זורם....)

דווקא אפשר לראות בחוש שזוגות שבנו את עצמם מההתחלה ב10 אצבעות ועברו מעט קשיים בייחד קיבלו מזה רק טוב לזוגיות שלהם בית עצמאי ובריא עם יכולת הכלה יוצאת מן הכלל (לא מאחל קשיים לאף אחד אפשר להיבנות גם בדרך אחרת....)

מצד שני חשוב לא להתנתק מההורים,  ולהפגין התנהגות בוגרת אקסטרה. כי אין ספק שההורים יעברו מכבשים ע"י כל העולם ואשתו כדי לרדת מהעץ העקשן, ואם אתם תהיו עקשנים ומנותקים יהיה להם הרבה יותר קשה לרדת מהעץ.    אז תהיו כלים לקבל מהם שינוי ותתפללו שזה יקרה

מאחל לכם כל טוב מעומק ליבי

הצלחתיצפוני7

הועתק מאתר הלכה יומית

שאלה: בן או בת שחפצים לינשא, וההורים מתנגדים לנישואיהם מאיזה טעם, האם חייבים לשמוע בקול ההורים בעניין זה או לא?

תשובה: הנה כבר ביארנולפני כמה הלכות שאין חיוב לכבד את ההורים אלא מכספי ההורים, אבל הבנים אינם חייבים להוציא על הוריהם כסף בכדי לכבדם. (זולת במקרה שאין להורים כסף למחייתם וכפי שנתבאר.)

ועל פי זה כתב המהר"י קולון (רבי יוסף קולון מסאבויא לפני כחמש מאות ושלושים שנה, והיה מלמד תינוקות, ומגדולי הפוסקים,) לעניין שאלתנו, בבן שרוצה לישא אשה שמצאה חן בעיניו, אולם אביו מתנגד בתוקף לנישואין אלו, שאין הבן חייב לשמוע בקול אביו בזה, מפני שאין הדבר נוגע לכבוד האב ממש, כדוגמת אכילה ושתייה וכדומה, ובפרט שהגזירה שגוזר האב על בנו, גורמת לבן לצער גדול, להניח אשה אשר חפץ בה, ולקחת אשה אחרת אשר לא תישר בעיניו כל כך, ועוד, שהרי אב שציוה את בנו לעבור על דברי תורה, אסור לבן לשמוע בקול אביו, וכאן קרוב הדבר להיות כמצווה את בנו לעבור על דברי תורה, שהרי אמרו חז"ל (קידושין מא.) אסור לאדם לקדש אשה בלי שיראנה. משום שהקפידו חז"ל שישא אדם אשה שמוצאת חן בעיניו והוא חפץ בה, וזאת היא האשה שמוצאת חן בעיניו, ולכן אין כוח ביד האב לעכב עניין נישואי בנו, ואין הבן צריך לשמוע לו בדבר זה. וכן פסק הרמ"א, וכן פסק המהרשד"ם (רבי שמואל די מודינא, שחי בזמן מרן, וחיבר ספר שאלות ותשובות, והיה מגדולי פוסקי המזרח.) שהאב שצווה על בנו שבשום אופן לא ישא את בת פלוני, והבן חפץ בה, כי היא ישרה בעיניו, הדין פשוט שהבן יכול לישא האשה אשר ישרה בעיניו, ואין מצות האב מעכבת כלל, כי ממנה יזכה לבנים הגונים, כיוון שהיא כשרה כשאר בנות ישראל הכשרות, ואם ישא אשה אחרת אשר אין לו חפץ בה, בניו יהיו בני שנואה, ושנואים לפני המקום. וכתב על זה בשו"ת משפט צדק (למהר"ם מלמד, תלמיד מהר"י בן עזרא) שאף שנידון מהרשד"ם היה בבן, נראה שהוא הדין בבת, שהרי אפילו האב אסור לו להשיא את בתו עד שתגדל ותאמר, בפלוני אני רוצה, וכן כתבו עוד פוסקים רבים. וכן פסק מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א והאריך לדחות דברי ספר אחד שכתב לחלק בזה בין בן לבת.

אולם יש לדעת, כי על כל צעיר וצעירה לכלכל דרכיהם בחכמה, ולהקשיב היטב לדברי הוריהם בדרך ארץ ובכבוד, למצוא אולי הם צודקים בדבריהם. ונכון להתייעץ בעניינים כאלו עם תלמיד חכם אמיתי, בעל שכל ישר, כדי שלא תצא חלילה תקלה, אם מצד שהנישואין לא יעלו יפה, ואם משום שפעמים רבות הדבר גורם לסכסוך לנצח עם ההורים. אך מבחינת ההלכה הדין הוא כאמור, כי אין להורים כל סמכות למנוע מבנם או מבתם לינשא לאשר חפצו, אולם כל זאת רק בתנאי שהמיועדת (או המיועד) לנישואין, היא אשה כשרה וצנועה כשאר בנות ישראל הכשרות, אבל אם הבן רוצה לישא אשה שאינה צנועה, וממשפחה פחותה, ויש לאביו צער ועגמת נפש מנישואיו שיהיו עם הנערה ההיא, חייב לשמוע בקולו, כי בנישואיו עמה גורם להוריו צער וביזיון, ונאמר ארור מקלה אביו ואמו, וכן מצינו שצווה יצחק אבינו את יעקב, שלא ישא אשה מבנות כנען, מפני שהיו רעים וחטאים עם מידות מושחתות, אבל אם היא אשה כשרה כנ"ל, אינו חייב לשמוע בזה לקול אביו, וכמבואר.
וואי. חיבוק גדול!!! הרבה כח ושמחה בעזהי"ת1245

ואני חושבת שתתמלאו כוחות ואכן תמשיכו הלאה!!!!! קבעתם תאריך- קדימה ושיהיה בשעה טובה ומוצלחת!!!!!

תנסו לערב גורם 3 שיש לו השפעה על ההורים, אם לא ילך- תתחתנו בלעדיהם, למרות שזה מאוד קשה!!!! במיוחד שבמצבים האלה ההלכה אומרת שלא צריך לשמוע לדעת ההורים... במיוחד לא בטיעונים כאלה מטופשים. בהצלחה רבה בעזהי"ת!!!!!!!!!!!!!!!

הוריםאנונימי (פותח)

ועוד עניין בנושא הורים -

לצערינו הרב, ובאמת שכואב הלב לומר זאת (למזלי הרב לא במקרה שלי),

הורים יכולים להיות רעים ממש.

כן, קשה לומר ולקרוא זאת, אך לא פעם מפחד "מה יגידו השכנים" "איך אוציא את האף שלי החוצה?" - 

הורים עלולים להתעלל בבניהם/בנותיהם - ובלבד שיעשו רק מה שהם חושבים.

לפני חודש התוודעתי לסיפור נורא - בת (בת 30) שהודיעה להוריה שסוף סוף מצאה את בחיר ליבה, 

ספרה להם שהוא חוזר בתשובה, לומד אמנות -  בקיצור משום מה ההורים החליטו שלא מתאים להם - 

עוד לא ראו את הבחור - רק לא התאים להם שהוא חוזר בתשובה.

עשו לה את המוות - פגעו בה והעליבו אותה ואותו - 

ואמרו לה שלא ידברו אתה - וזה מה שעשו.

היא החליטה להתחתן בכל זאת , הוריה הפעילו את כל העולם כדי להניא אותה מהחלטתה - 

לבסוף תוכננה החתונה - והילדה לא עמדה בלחץ ההורים וביטלה את החתונה שבוע לפני התאריך המיועד.

היום לאחר כחודש לאחר הפרידה, הוריה עדיין לא מוכנים לדבר אתה, וברור שהיא פגועה מאוד ולא ממש רוצה את קרבתם. יש לה קשר עדיין עם הבחור, אך לא באופן רציף, היא עדיין בוחנת את הקשר שלהם .
לא חבל?????????? למה הורים צריכים להתנהג כך ולהטחל ווטו ולהתנהג בצורה מכוערת ונוראית שכזו הנוגדת כל הלכה והתנהגות בסיסית? ובמיוחד כלפי ילדיהם????

יקרה, החזרתי אותי עכשיו 3 שנים אחורהשירשור

חוויתי משהו דומה למקרה שלך.

ההורים שלי לא היו מעוניינים בבעלי בשום אופן.

התקופה הזו קשה ומסובכת ואת מרגישה שאת נקרעת לשני הכיוונים.

ציינת שאביך שייך לזרם החרדי, אני ממליצה לך לפנות לרב שאביך מקבל ממנו ומוריד את ראשו בפניו ולספר לו על מה שקורה בבית ועל החלטתו של הרב שמלווה אתכם.

ושידבר עם אביך עליכם.

בינתיים, להמשיך ולהיות בת מקסימה, עם כל הכבוד להחלטתכם, הם הורייך ואת מחוייבת בכבודם. אולי אינך מוחיבת לשמוע לדעתם בעניין החתונה.

אך כבודם מעל הכל. להוריד את הראש ולומר שהגעתם למסקנה שזה החתן שלך יחד עם רב.

ואת לא עושה זאת מתוך שובבות נעורים.

תראי להם שאת מאושרת, שהבחור עוזר לך לעלות על דרך המלךץ

והרבה תפילות!!

בעז"ה תזכי להיכנס תחת החופה כשהורייך מלווים אותך בשלימות ובשמחה.

אם תרצי תמיכה- כאן באישי.

תשמעי צדיקהירנן
קפץירנן

נשמע שעשית בירור אמיתי עם עצמך אם זה באמת האיש לך ואת שלו

אי לכך ובהתאם לזאת

לדעתי הדרך היחידה בשבילך,

לשים פס,

מצטער על הבוטות אבל הם ( ההורים שלך) הולכים איתך ב"ערסיות",

הם לא מכבדים אפילו לא טיפה

הם לא קולטים שיש לך רצון משלך, ויש לך דרך משלך, פשוט לא.

לכן את צריכה פשוט להבהיר להם בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שזה כך,

יש לך רצון משלך, ואת הולכת איתו וזהו. מי שרוצה להצטרף מוזמן, ומי שלא יכול להישאר בחוץ..

זהו אין ברירה

לדבר בכבוד ובנחת לגמרי כי אתם שלמים עם עצמכם אין לכם ממי וממה להלחץ

תהיו מאוחדים ובהצלחה 

קרה לי בדיוק אותו סיפור עם הורי: כשהבאתי את אשתיאנונימי (פותח)

לעתיד בפעם הראשונה לפגוש את הורי, הכל הלך בנעימים והיה נראה שהם מחבבים אותה.

לאחר מכן, ככל שעבר הזמן, משפחתי למדה לאהוב אותה ממש.

עברנו לגור יחד, ואחרי שנה וחצי הודענו להורים שבכוונתנו להתחתן, ואז הכל התחיל:

קודם כל הורי החליטו שהם רוצים חתונה גדולה, מכיוון שזו חתונה ראשונה משני הצדדים. זה ממש לא היה בראש שלנו, ונאלצנו למצוא איתם פשרה. אח"כ לקראת החתונה התגלעו כל מיני חילוקי דעות על העיצוב, המתנות לאורחים, המוזיקה ומה לא.

בסוף הגענו לחופה רצוצים, אך הארוע היה כל כך מוצלח שזה היה שווה את זה.

אה...בעצם סיפור ההכרות של הורי עם אשתי הוא די נחמד ולא דומה לשלך.

למה בעצם ? 

כי משפחתי אינה דתית. אנחנו גדלנו על ערכי כבוד שיקול הדעת של הזולת, וסלידה מאלימות וכפיה. הורי לא היו מעלים על דעתם לדרוש ממני להיות אומלל כי איזשהו פן של אשתי לי נח להם.

אני מצטער שאין בסיפור שלי מזור לבעיותיך, אולם חשבי היטב באיזה מין בית היית רוצה לגדל את ילדייך שלך. אולי לפחות את הלקח הזה תלמדי מההתנהגות של אביך.

איש יקר,יעלי_א

אני משערת לעצמי שראית כמה וכמה משפחות המגדירות את עצמן "דתיות", ומתנהגים שם בחוסר דרך ארץ.

צריך לגנות את המקרים הללו. בהחלט.

אני משערת שראית (לפחות בחדשות, אם לא במציאות..) כמה וכמה משפחות שמגדירות את עצמן כ"לא שומרות תורה ומצוות"- וההתנהגות שם כמו של בהמות.

צריך לגנות את המקרים הללו. בהחלט.

ולהסיק מסקנות שגויות חסרות בסיס- גם את זה צריך לגנות.

אני ממליצה לך להכיר קצת יותר את היהדות. בלי קשר לאנשים דתיים או לא דתיים.

כי את מצוות היהדות מקיימים בלי קשר לאיך ה"דתיים" מתנהגים. מקיימים כי ככה זה.

הערכים שאתה מציג הינם ערכים אוניברסלים. כולם מחוייבים לקיים אותם. בלי קשר לגזע, דת ומין.

ויחד עם זאת הם ערכים העומדים בבסיס היהדות ("דרך ארץ קדמה לתורה", "ואהבת לרעך כמוך.." "מצוות שבין אדם לחברו- אין המקום מכפר עד שירצה את חברו.." ועוד אלף ואחת דוגמאות.).

זה שראית משפחות שלא מקיימות את הערכים הבסיסיים הללו, לא אומר שהם לא קיימים ביהדות.

המצב הנכון והמתוקן זה לחיות חיי תורה בשלמותם. חיי תורה הבאים מתוך דרך ארץ.

ולא חלילה לחיות רק את אחד המצבים (או רק שמירת המצוות (שגם זה לא מדוייק, כי הרי גם "דרך ארץ" אלו מצוות בתורה..) או רק ערכים אוניברסלים.)

אני מאחלת לך, ברצינות, שתזכה לראות משפחות הבנויות לתפארת גם מבחינת ערכים מוסריים וגם מבחינת קיום מצוות ה'.

אם תרצה, אפנה אותך להרבה הרבה משפחות כאלו.

ליעל :אם הוריה חושבים בטעות(גדולה )שאי אפשר להתחתןעדינה

עם מי שאינו מארץ העלייה שלך, זו טעות גדולה ,נכון אך אין זה אומר שהם אנשי םרעים. הם יכולים לעזור לכל אחד ולא משנה מאיזו ארץ ולהיות חברים שלו, רק הם חושבים שאי אפשר להתחתן. (ושובף זו טעות ףאך אך תפסלי את כל אישיותם )אינך מכירה אותם. אולי הם חיים בראש כמו לנפני שנים, כאיל ורק עלינו ארצה כולם מכל הגלויות .זה לא אומר שהם שונאים אלא לא חושיבם שחתונה , ספציפית,זה דבר מתאים

במחילה, בעז"ה בחיים לא אחנך את ילדיד.

"לגור יחד" בלי להתחתן. ובעיני זה גרוע פי מיליון ממה שעושים הוריה, עם כל מה שכתבתי על זה מקודם.

והורים שמחנכים את ילדיהם שיש "אופציה" כזו לשחק בבחורה (גם אם בסוף יהיה "ארוע מוצלח" המתקרא חתונה),

כאילו היא ...[אינני רוצה להמשיך] זו הפקרות חמורה בהרבה.

ואני מכיר מקרים כאלה, של "הנאה (מפוקפקת) ללא מחוייבות" שאחריהם הבחורה נזרקה כסמרטוט (בלי "אירוע מוצלח" בסוף). ויש הרבה מקרים כאלו. ואל ישיבו לי שיש גם גירושין - לא דומה כלל. כאן זה ללא שמץ לקיחת אחריות כלל, בלי להתייחס לעצם הכיעור שבכך.

אין לי ספק שהכותב כלל לא מודע לכך - וכתב בתום לב.  אבל אי המודעות הזו אינה טובה בעיני מאי המודעות של הוריה של זו.

אני מכיר משפחות שאינן דתיות שניסו (ועוד איך) ללחוץ על מי מילדיהם לא להתחתן עם מי שאינו נראה להם (נניח - דתי..). שלא לדבר גילויי סלידה ממש מ"מזרחיים" (אצל משפחה אשכנזית חילונית למהדרין, יוצאי קיבוץ.. עד כדי תיעוב ממש).  וכמובן, גם שם רבים אינם כאלה.

"ערכי כבוד שיקול הדעת של הזולת וסלידה מאלימות וכפיה" יש אצל דתיים ושאינם דתיים. כמו שיש גם כאלו שאינם כך.  אך המודעות לעומק ערכי הכבוד כלפי בת ישראל וצורת-נישואין איתה, התמסדה והתעמקה אצל עם ישראל הרבה מאד שנים. ההגעה למצב של אי תחושה כלל של אי נוחות בתיאור מנוגד  - בעייתית ביותר. 

אני באמת מציע לחשוב באיזה סוג בית רוצים לגדל את הילדים והילדות.

שטויות ברמותאנונימי (פותח)

אני אישית מכירה הרבה חילונים כל כך גזעניים!!!!   פ ת א ו ם הם גזעניים בסיפור הזה כי הם דתיים

כנראה מר סלע כותב התגובה שכח את שכלו בארון אבל אנחנו לא שכחנו ויודעים את האמת - יש א נ שי ם גזעניים לא משנה דתיים או חילונים

נקודה חשובה למחשבה:+mp8

אין ספק שאתם נמצאים במצב לא פשוט,

אני לא יודעת מי הצודק כי אני לא מכירה.

רק תחשבי- ואת , כמובן, לא צריכה לפרט לאף אחד את תובנותייך:

האם, בעינייך, הבחור הזה שווה שתפסידי את כל משפחתך??

(יתכן שהם יתרצו, אבל ייתכן גם שלא...)

זו צריכה להיות נקודה חשובה במכלול השיקולים.

המון הצלחה בהתרת הסבך!

אם את בטוחה שע"א כל מה שההורים שלך אומרים-יעלי_א

את רוצה להתחתן איתו, אז באמת שזה המקום להיות עצמאית.

ולמרות שזה כואב, לקחת על עצמך את האחריות ואת השלכות ההחלטה שלך.

בסופו של דבר, את זו שמתחתנת איתו ואת זו שתחליט מי באמת מתאים לך.

זה כואב, אבל זה גם בונה. זה עוזר לך להתנתק מבית ההורים, להתנתק ממה שמפריע לך לבנות את עצמך.

יש כאלו שעוברים את הניתוק מבית ההורים בצורה פשוטה יותר ויש פחות פשוטה. כל אחד לפי המקום שלו.

וזה לא נאמר מתוך רע לב. זה בא מתוך מקום מזדהה.

וכמו שכבר אמרו פה, להתאמץ כמה שאפשר שלא לגרום למריבות ומתחים יותר ממה שיש.

שתהיה לך ס"ד עצומה, בשורות טובות והרבה סיבות טובות לשמח.

ו.. מזל טוב!!

עלילות הבחור וגזענות החרדיםמשה

את צריכה לבדוק פה לפני הכל את האמת המדוייקת, לפני שמתמודדים מול ההורים.

על פניו זה נראה כמו בחור ספרדי מצויין שנפל קרבן לגזענות. הלבוש שם (בשבת בעיקר) מגוון יותר מהכחול-שחור-לבן האשכנזי, וגם הנורמות שם הם שונות.

הם ההורים שלך. תבדקי את הנושא לעומק. את כל הטיעונים שלהם אחד אחד ותראי אם הם נכונים או לא.

ההורים שלך גידלו אותך והאכילו אותךאז מגיע להם בדיקה עניינית של טענותיהם.

ניחוש שלי: הם לא. צודקים. ומדובר בגזענות פשוטה הנפוצה במגזר החרדי וגם אצל חלק מדור ההורים.

האם יש לך סבא וסבתא? מה הם חושבים על כל העניין? (ייתכן שהם במפתיע יסתכלו על הדברים אחרת ואף יעזרו לך כלכלית)

האם יש לך עבודה? (אם לא, כדאי שתהיה לך. יקל עלייך להיות עצמאית מול ההורים ובהמשך מול מורכבויות)

במקרה הזה, צריך לשבת עם הוריו של הצד השני ולחשוב מה לעשות.

האם יש מקורות הכנסה אחרים?

האם בבוקר שאחרי החופה יש לכם כסף לארוחת בוקר? אם לא - צריך לארגן תקציב בסיסי ומקום עבודה קודם.

מהם הסטנדרטים הנהוגים במשפחת הוריו לחתונות? מה התקציב שהם יכולים ורוצים להקצות לנושא?

לא צריך לפחד מללכת על הצעד הזה, אבל צריך לעשות אותו בעיניים פקוחות ומתוך ידיעה והכרת המציאות.

ב ה צ ל ח ה !

תעשי מה שטוב לך, באמת!!!האדמו"ר מצנעא

"לא תגורו מפני איש!" ---> אף לא מההורים שלך...

אני מציע ניסיון: תעצבו הזמנה לחתונה (לא באמת, רק כדי לרכך אותם) בזמן מאוד קרוב (שבועיים למשל), ותגידו שארגנתם את הכל כבר לפני הרבה זמן, ולא אכפת לכם מדעתם של הורייך. אתם תיווכחו לדעת שתוך חצי דקה ההורים שלך ישנו את דעתם... 

ועכשיו עניינית - אני חושב שהצעד של ההורים שלך דפוק לגמרי, אין לו ולתורה שום קשר, לא מדאורייתא ולא מדרבנן... בלי להעליב, כן?... 

אם יש רב שאת סומכת על שיקול דעתו שיש לו השפעה עלאדם כל שהוא

ההורים שלך, כדאי לנסות לערב אותו בעניין (כמובן, צריך שישמע את הצד שלך, שלא יקבל את תמונת המצב רק מההורים שלך).

כמובן, כמו שאדמין אמר, צריך לבדוק לעומק את הטענות של ההורים קודם.

מנסיון קצת דומהאנונימי (פותח)

הי, שבוע טוב.

אני מרוקאית והתחתנתי לפני כ 10 שני עם בעלי היקר - אשכנזי כמובן.

הוריו דווקא הראו פתיחות ונכונות לקשר אבל חילוקי הדעות והבדלי המנטליות הגיעו דווקא אחרי החתונה.

יש מידי פעם פיצוצים לא נעימים על סמך ההבדלים במנטליות שלנו ובסדרי העדיפויות.

אני חושבת שלכל זוג הורים יש מה להגיד לילדיהם, אבל כמו שאתם כבר יודעים בעניין זה יש לשמוע אבל לא תמיד להקשיב.

אם ההחלטה שלכם היא רצינית ואמיתית אני מאחלת לכם בהצלחה ומאמינה באמת שריבונו של עולם ישלח את שלום הבית בניכם ובין הוריכם אליכם.

שתזכו להקים נאמן בישראל ושהוריכם ישמחו בכם.

הכל עניין של בגרות!!!אנונימי (פותח)

תתבגרו כבר!

מה חילוקי דעות? על מה ? משהו הילכתי?

מה השטויות האלה? 

אני מרוקאית ובעלי תמני, את יודעת מה זה תמני? זה עם בפני עצמו!!

אז מה? נריב על כל שטות?

למה אי אפשר פשוט לגדול? להיות בוגרים?

ולהפסיק על כל דבר ללקות במוחין דקטנות???

תמוה!!אנונימי (פותח)

מנטליות??? בן כמה אתה? 100?

היום, 2011 - אשכנזים וספרדים לומדים, חיים, ומתים ביחד.

מה נסגר אתך?

התגובה שלך ושל הוריה הם בפירוש סוג של גזענות!

אני לא אומרת שלא צריך לחשוב היטב, לבדוק שזה באמת מה שהיא רוצה ושזה יהיה נטול לחצים, להזכירך, היא החליטה על כך לפני שידעה שהוריה יסרבו לראות אותו.

למה השיגעון הזה?

אני עצמי הכרתי חברה ספרדיה שלי לחבר אשכנזי - (לפני כמעט 30 שנה),

הורי הבחור לא הגיעו לחתונה ? וגם לא הגיעו לברית של הילד הבכור, 

וכל החיים אח"כ היו על הפנים מבחינת הקשר, הבחור הגיע לבד להוריו, 

רק לאחר כ-10 שנים הבחורה היתה מוכנה לקבל ביקורים של הוריו.

לימים האב נפטר והאם חולה באלצהיימר... לא עלינו.

בקיצור, מה יצא מזה?

התנגדות מטומטמת של הורים שהרחיקה את הזוג וילדיו מההורים. לא כי היא לא רצתה שילדיה 

יהיו בקשר עם הוריו, הילדים פשוט לא התחברו לסבא-סבתא שרצו רק לראות כל הזמן אם הילדים

הספרדים 'עומדים בסטנדרטיים' של בנם האשכנזי. פשוט מחלה.

אז לעשות מזה עניין חיובי???? נראה לי חולה בפני עצמו.

כדאי שתבדוק את כוונותיך ודעותיך.

עצת רבאנונימי (פותח)

יקירתי

שמי אינו חשוב אך דומני שיש בידי לסייע לך מעט

ויקטור פרנקל בספרו האדם מחפש משמעות טבע כלל חשוב : שהתנהגות נורמלית במציאות לא נורמלית היא דבר לא נורמלי .

זו לא התחכמות אלא עובדה , כואב וצר לי לשמוע על הדברים , בפרט כשאני עצמי ממשפחה שבה האב ממוצא אחד והאם ממוצא אחר ובבית אמי קראו לאבי בכינוי שחציו חיבה וחציו ביקורת ה פרענק ( הספרדי - ביידיש )

רבים וטובים ממך בעלי תשובה שהוריהם ניערו את עצמם מהם ומרצונם להנשא בדרך מסויימת נושאים בשתיקה ובכאב את המציאות החולנית הזו אך הצליחו בלי הורים או הלעדי ההורים לעמוד על הרגליים ולהקים משפחות לתפארת , בדרך כלל ההורים שנעצו הרבה נעצים כואבים הצליחו אט אט לשולפם אם כי אי אפשר להתכחש לכך שהחורים בלב נשארו .

עצתי לך :

אולי הם צודקים ? קחי לך חברה אמיתית שאת מ חשיבה את דעתה הציגי בפניה את הכל ואת הבחור ותני לה להתרשם מאיכותו .

והיה אם הכל נראה בסדר אני מקווה שאחרי החתונה הורייך ישמחו בך ובנכדיהם וישכחו את כל התקופה הקשה הזו .

עם זאת אין להתכחש להעדפה התמידית של התאמה ראשונית של רקע גידול , ולכתחילה ודאי היה מקום להעדיף אדם שבא מבחינות רבות ככל האפשר מרקע תרבותי דתי ואידיאולוגי דומה לשלך .

בהצלחה מרובה

תשימי לב רגע למשהו...shimi11

את מכירה את ההורים שלך יותר טוב מכולנו.

אדם שמפנטז, הוא בד"כ מפנטז בהרבה תחומים, ואם זה בתחום אחד זה אומר חשדני.

אם ההורים שלך הם נורמטיבים לגמרי, אוהבים אותך ורוצים בטובתך ופתאום עם הבחור הזה הם מפנטזים שהוא נרקומן והוא מרביץ לך - יכול להיות שהם רואים משהו שאת לא רואה.

יכול להיות שיש איזה משהו שסוחף אותך רגשית ובגלל זה את מתעוורת והם כן רואים את זה ומנסים להזהיר אותך מזה - ואת נמצאת עמוק בקשר ולא רואה.

הורים שמכריזים שהם לא יגיעו לחתונה של הבת שלהם בגלל שהחתן פראענק - זה מאוד מאוד קיצוני וצריך להיות סיבה מאוד מאוד משמעותית לזה.

ברוב המקרים ההורים צודקיםשטוזי...=)

כדאי לך להקשיב להורים וחבל למהר ולעשות צעד כה חשוב שאח''כ תצטערי מאד

את מאוהבת ומסונוורת ואינך רואה את כל התמונה. תסמכי על הוריך שבחוש מיוחד רואים משהו שאפילו לא יכולים להצביע בדיוק על מה. כדאי לך לחשוב שנית ולהקשיב להורים כי  הם אוהבים אותך אהבה עזה ללא גבול , אהבת שאינה תלויה בדבר.

לשימת לב..ד.

בהיות שמלחיצה על שם המגיבה הנכבדה הזו, ראיתי שהיא גם בפורום נוג"ה וגם "ילדודס" - אז בלי לזלזל בדבריה לכשלעצמם, כדאי אולי לשקלל את נסיון חייה בנושא המדובר.

וואו חיבוק ענקמה'

לא קל,

יש המון מה לשקול,את צריכה לבדוק טוב את המצב ,ההורים,הבחור....להתיעץ עם רב גדול ועם הלב שלך...כמו שהרבה פה אמרו לפני.

אולי הסיפור שלנו הוא עידוד קטן.ההורים שלי גם איימו שלא יהיו בחתונה וכו' וכו' (לא בגלל העדה ,בגלל שהוא ניראה חרדי ותפרן...) אירגנו את הכל לבד,דאגנו לעצמנו לבד..לא היה אכפת לנו גם אם נתחיל עם אוהל,הרגשנו שהזווג הזה זה מה' וזהו,אולי זה גם עיצה,תתפללי לה' שיתן לך סימן,כמו אליעזר עבד אברהם...רק לא משהו עם באר חיוך .לנו ה' פשוט הראה בהשגחה מאוד ברורה,שזה הזווג,וגם היה פשוט ברור לנו,שכלית וריגשית ,לא שצריכים להיות ניצוצות ופרפרים כמו בסרטים,אבל במקום עמוק הנשמה פשוט יודעת שאין פה שאלה ,זה החצי שלה..

בסוף עם כל הבלגנים ,הם הגיעו לחתונה ולהכל..

עם הנכד הראשון הם פשוט נמסו ומאז הם הסבא והספתא הכי הכי,וגם איתנו,אנחנו בקשרים הכי חמים שהיו לי איתם מאז שהייתי ילדה.ואגב בסוף,לא רק שבעלי לא תפרן,הוא מלווה לאבא שלי כספים מידי פעם...

כמה שנים אחרי,דודה שלי סיפרה לי שפשוט הם לא ידעו איך לאכול את זה שאני מתחתנת ועוזבת אותם...זתומרת,שזה גם יכול להיות מן משבר חתונה/פרידה כזה שלהם...

זה באמת קריעת ים סוף ,הרבה כוחות נשיקה

סה"כ צריך לזכור שבסוף כולם צריכים לחיות יחד...

מה שלא תחליטי,מאחלת לך הרבה הרבה אושר.

בהצלחה יקירה.

מאחלת לה שיהיו להם נישואים מאושרים ושהוריה יגלו אתעדינה

יגל ואת כל מעלותיו הטובו תשל הבחור ויחיו באושר וכמובן -בית נאמן בישראל!! בהצלחה .

זה לא קל כשהורים מאיימים לא להגיע וכועסים, זה מדכא לפני חתונה,, מקווה שהם יאהבו אותו מאוד

לא להתלבט- תתחתניאנונימי (פותח)

עברתי סיפור דומה ואבי לא הגיע לחתונה וזה הפסד שלו, את לא מתחתנת לרצות הוריך רק את עצמך, גם אני באתי ממשפחה חרדית ותאמיני לי כוון שאת חרדלית שום בחור לא ימצא חן בעיניכם רק אם הוא בחור עם כיפה שחורה ולא כיפה סרוגה אני התחתנתי בלי הסכמת ההורים ואם הזמן ההורים משלימים עם העובדה ובמיוחד אחרי שהם רואים שאתם אוהבים אחד את השני ווחיים באושר ביחד, ואם בע"ה יבוא נכד/נכדה הכל נשכח ונסלח, עברתי את המסלול בעצמי ולכן אל תקשיבי להם

אם את תתני להוריך להכתיב לך את בן זוגיך את תהיהי אומללה לכל החיים כוון שיתכן שלא תמצאי בחור שאת אוהבת כמו החתן הנוכחי, תתרחקי מהבית ותתחתני, הזמן יעשה את שלו,

אני בא מבית חרדי אשכנזי והתחתנתי עם ספרדייה והיום אני מתנחל עם כיפה סרוגה אז תאמיני לי שאני מבין בדיוק מה עובר עליך, הוריך לא ימותו ואם הם יהיו חולים הם הביאו את זה על עצמם והם אשמים ולא את

תדאגי לאושר שלך כוון שלהורייך יותר חשוב מה יגידו השכנים והקהילה שלהם יותר ממך,

תסמכי עלי- אני מכיר את הקהילה החרדית/אשכנזית מבפנים

צדיקים,אנונימי (פותח)

קודם כל, תודה על כל החיזוקים והעידוד- זה מחמם את הלב ונותן כוחות.

שנית, בתגובותיכם עלו הרבה נק' למחשבה שהאירו לו, וגם על זה תודה.

ישנם כמה דברים שחשוב לי להבהיר-

הבחור ואני מכירים כבר כמה שנים ויוצאים רשמית כבר שמונה חודשים. במהלך הדייטים שלנו יצא לנו לראות אחת/אחד את השני/ה בהרבה מאוד מצבים ובחנו את הדברים היטב (-אני אישית בחנתי אותו לא פעם..). עברנו הרבה מאוד בירורים. כיום- אחד הדברים הכי וודאים בחיים שלי הוא שאני רוצה להתחתן עם הבחור הזה. הוא החבר הכי טוב שלי והאדם שאני הכי אוהבת בעולם. אני סומכת עליו ורוצה לגדל איתו ילדים. אני מעריכה אותו ורואה בו פוטנציאל עצום להיות ת"ח בע"ה (בטח תיהיה נבוך כשתקרא את זה..). הוא כל מה שחיפשתי וכל מה שתמיד ייחלתי.

בנוגע להוריי, לא ראיתי לנכון לפתוח את זה, אבל יש צורך להבהיר-

ההורים שלי מאז ומעולם רצו שאחיה על פיהם, ואם בחרתי אחרת- זכיתי לפרצופים, לכעס ולחוסר תמיכה.

לדוגמא- כאשר עמדתי בצומת דרכים של בחירת לימודים וליבי נטה מאוד למקצוע מסויים, שיתפתי בכך את אמא שלי, אך היא לא הייתה בעד. ברור לי שהכל מדאגה והיא רק רוצה שיהיה לי טוב, אבל היא ממש עשתה לי את המוות בנוגע לבחירה שלי וטענה שבחרתי מקצוע קשה עם הרבה כפיות טובה וכו' וכו'. היא ממש הקשתה עלי. לא עזרו כל הדיבורים. לא עזר כשאמרתי לה שאני אוהבת את התחום, לא עזר כשאמרתי לה שאני מרגישה שליחות כשאני מתעסקת בזה, לא עזר כשאמרתי לה שטוב לי..היא נשארה בשלה.

ויש עוד כ"כ הרבה דוגמאות כאלה מהחיים שלי.

זה תסריט שחוזר על עצמו- אני מגיעה לצומת, לאחר שיקול דעת מעמיק עם עצמי והתייעצות עם רבנים אני מגיעה להחלטה- וכאשר ההחלטה לא תואמת לציפיות של ההורים שלי אני זוכה לכעס, מרמור, ופרצופים רבים.

ריבונו של עולם, אני לא יכולה חיים שלמים לחיות עפ"י ציפיותיהם של אחרים. אני רוצה לבחור את הבחירות שלי, לקצור פירות מהבחירות הטובות ולהתמודד עם ההשלכות של הבחירות הפחות טובות.

אני חושבת שהבעיה עם ההורים שלי הרבה יותר עמוקה ממה שהסברתי, וההתנגדות לבחור היא רק סימפטום שלה.

בנוגע לרבנים-

יש הרבה מאוד רבנים שמכירים את הבחור ומוכנים ואף רוצים להתקשר להורים שלי ולספר עליו טובות, אבל ההורים שלי לא רוצים לשמוע. אבא שלי טוען שאותם רבנים הם "מטעם" הבחור וכל העניין הוא לחקור על הבחור בלי שהבחור ידע אצל מי מבררים עליו. אנחנו מצידנו- נותנים לו רשות לברר בעצמו אצל מי שהוא רוצה. אין לבחור שום דבר להסתיר.

(שימו לב שגם פה- הם מוכנים לשמוע רק אנשים שתואמים לעמדתם..)

ויהי רצון שנזכה לעקור מליבנו כל שנאת חינם. שבוע טוב!

דברים ברורים לחלוטין. בהצלחה, בשמחה ובלי עיכובים.ד.

גם כך זה כבר די הרבה זמן.

נראה שיש לשכלל את הפתרון שניסיתםender13

אם ישנם רבנים שהוריך מקשיבים להם בוודאי שאחד הרבנים שאתם מכירים יוכל לדבר עם אחד מהם, או שהוא מכיר רב שמכיר אחד מהם.

או, שאת יכולה לגשת לאותם רבנים (עם או בלי הבחור) ולבקש לשוחח ולהציג את עמדתך.

יש כאן תגובה שיכולה לסייע לך תגובתה של מילון ספיר נסי לבדוק כיצד היא ניגשה אליו.

הכנה מנטאלית עשוייה לעזור כאן.

בהצלחה רבה.

עוד משהו קטן, למחשבה... -אילה שלוחה

כתבת שההורים שלך ממש "עשו פרצופים" כשבחרת לא לטעמם.

מה קרה אחרי שעשית בכל זאת מה שהחלטת? הפרצופים המשיכו או נגמרו?

(אולי זה סוג של צפי למה שיהיה אח"כ. גם אם תחליטו מה שתחליטו - שיהיה כיוון, למה להתכונן...)

הורים קצת פרנואידים. הצעה -אנונימי (פותח)

קצת פסיכולוגיה הפוכה. תזמיני את הבחור לארוחת ערב עם ההורים, ותבקשי ממנו לעשות קצת משחק. שיגזים בנחמדות ובאדיבות, ושירשים את ההורים. הרי זה הקשר ביניהם שלא טוב - תחשבי על דרכים לחזק אותו.

לדבר עם הורה שיש לו דעות לא מבוססות, לא יעזור. לכן ההצעה שלי היא לשנות את דעתם במעשים

המון בהצלחה ושיהיה במזל טוב (-:

הם הוריה- שנתנו לה הכל, לא יפה מצידך לכתוב כך עליהעדינה

כך עליהם אלא עליך לכתוב שיש להם חשש לא מוצדק מנישואין עם מי שאינו מארץ העלייה שלהם. זה הניסוח. יש להם טעות, הם אינם אנשים שליליים בגלל זה. לדעתי, הם מחפשים חסרונות לא כי הם באמת מאמינים בהם, אלא כדי לשכנעה שלא להינשא למי , שלדעתם לא יכול להתאים בגלל ארץ העלייה של אחד מהוריו. (טעות, אך אין זה אומר שהם חושיבב ם שהוא רע ,אלא לא מתאים לנישואין, ואולי יווכחו לדעת  שאין זה כך ויאהבו אותו, ראית יכבר מקרה כזה..) בהצלחה. אני בטוחה שהיא מכבדת את הוריה בגכלל כל מה שנתנו לה אע"פ שהם מקשים עליה מאווד במקרה הזה..

הערה חשובה לאחר החתונהאנונימי (פותח)

בעז"ה תתחתני והכל יבוא על מקומו בשלום

אולם תזכרי היטב , כיוון שההורים כלכך נגד, כל פעם שיהיה מריבה רגילה בינכם כדרכם של זוגות , מיד יקפוץ לך בראש שההורים שלך צדקו! ועלול הדבר להוביל לפירוק הקשר.

לכן תזכרי היטב זאת וכשיגיע הזמן תלכו ליעוץ זוגי.

לדעתי...אנונימי (פותח)

הי לכולם,אני קוראת סמויה כבר מלאא זמן והפעם החלטתי להגיב...

אני מציעה לך קריעתים סוף יקרה לקחת פסק זמן קטן ולחשוב על הכל מהתחלה. א. לחשוב האם ההתנגדות של הורייך לא מעצימה את רצונך להתחתן איתו? אולי בעקבות כך את נמנעת מלראות את כל התמונה כולה? דבר ידוע הוא שכאשר ישנה התנגדות אנחנו מיד מתבצרים בעמדתנו. ב. אני מציעה לך לעשות בדק בית רציני על הבחור. האם הוא עונה על שאיפותייך באמת? ג. לבדוק מה בדיוק מפריע להורים שלך בו-האם זה רק המוצא? האם זה רק המראה החיצוני? או שמא יש משהו עמוק יותר שמפריע להם? כדאי לנסות ולשבת איתם ולברר איתם בשיחה ישירה ופתוחה שמוגדרת מראש ככזו שאין בה צעקות והאשמות שווא. אולי לאחר שיחה כזו תצליחי להניח את דעתם? אולי אם הם יראו שכאשר את מציגה תשובות לתהיות שלם הם יירגעו. אולי גם תוכלי לקבל תמונה טובה יותר על המציאות-זאת אומרת תוכלי להבין מה באמת מפריע להם-המראה החיצוי/המוצא (ואז בעצם אלו דברים שאין להם משמעות בחיי הנישואין שלך) או שמא דברים עמוקים יותר באישיותו שמריחים להם לא טוב (ואז כדאי לחשוב שנית על כל העסק). ד. לא הייתי מזלזלת כליל בכל מה שהורייך אומרים/ חושבים. מניסיון לא קטן בנושא הזה ראיתי שלהורים יש לעיתים אינטואציות טובות ודבריהם לא חסרי בסיס. מה גם שאני בטוחה שהיית רוצה מאוד שהורייך יהיו בחתונתך וילוו אותך ביום כזה משמעותי הייתי עושה מאמצים גדולים כדי לגייס את תמיכתם ולא בקלות הייתי רצה להתחתן ברבנות באופן עצמאי. מה גם שהחתונה היא לא סוף פסוק. לאחריה יש עוד בע"ה חיים שלמים בהם הוא אמור להיות החתן שלהם,ובנוסף הם אמורים להיות הסבתא והסבא לנכדים שלהם.לא נשמע לי שזה כיף גדול להיות בנתק מההורים כל החיים.

אגב,לבירור עם ההורים כדאי ואפשרי לנסות ולצרף רב שמכיר אתכם-אותך ואת הבחור והוא יוכל לעזור בבירור ביחד עם הורייך. אם הוא מכיר אתכם כ"כ טוב וחושב שראוי שתתחתנו אני מניחה שיוכל לעזור בשכנוע מול הורייך. אבל שוב,ואני בכוונה מדגישה-עשי בירור מקיף עם עצמך אם ההתנגדות היא זו שמעוררת אותך דווקא לרצות מאוד למרות הכל להתחתן איתו. ואגב,מהיכן אביך מביא את העובדות שאת עם הבחור כי הוא מאיים ומרביץ לך? האם הם מצאו בו משהו אגסיבי? ואיפה ההורים שלו בכל הסיפור? אני יודעת שתגובתי שונה מכל התגובות שאמרו לך בנחרצות שתתחתני איתו ויהי מה,פשוט אני מכירה מאוד מקרוב כמה סיפורים על בנות שמאוד רצו להתחתן עם בחור מסויים והתנגדות הוריהם היא זו שהצילה אותם ולפעמים התנגדות זו לא עזרה והן מצאו את עצמן עם בעל לא פשוט. למיש היה את הכוח-התגרשה ולמי שלא-נשארה לחיות עם בעל לא קל(ואל תחשבי מיד על המקרים הכי קיצוניים של בעל מכה,ניתן לסבול מאוד מאוד בחיי הנישואין גם בלי שהוא יהיה ח"ו מכה). אנא חישבי על הדברים פעמיים ושלוש לפני שאת עושה צעדים מרחיקי לכת. מה גם שאנו שומעים רק את הצד שלך ולכן אני מנסה כקונטרה להעלות גם את הצד השני,האחר. שיהיה בהצלחה והקב"ה יעזור לכם לקלב את ההחלטה הנכונה. אם תרצי לדבר באישי את מוזמנת.

הייתי בסיפור דומה לפני שנים רבותמילון ספיר

ההורים שלי היו קצת יותר  עדינים, אך הביעו את חששותיהם.

בחכמתם, פנו אל הרב שלנו ,ז"ל, שהיה גם דיין ובמקצועו ראה הרבה מקרים של שלום בית . הוא הרגיע את כולנו

באמרו שמה שבאמת חשוב אלה המידות, כי איתם חיים כל הזמן, ולא עם ההשכלה או הקרירה או היחוס של אותו אדם. כמו כן אני זוכרת שהרב, החרדי, אגב  שאל אותי אם אני מרגישה כלפי החתן המיועד רגש כל שהוא ובלי  זה, לא כדאי להמשיך הלאה.

ב"ה יש לנו כבר נכד והורי אוהבים את בעלי , נראה לי שלפחות כמו החתנים האחרים, אם לא יותר...

וואו בדיוק יצאנו מאותו סיפור בדיוק לפני שבועייםאנונימי (פותח)

לק"י

מה יש לי להגיד לך....

חוויה קשה וממש לא מומלצת.

מבטים, ציניות,בכיות אל תוך הלילה,דאגות, ומחשבות בלתי נגמרות

"אולי הם צודקים? אולי הוא באמת לא מתאים לי? ומה יקרה אם הוא יפגע בי??"

והכי גרוע, האכזבה.

הרי אני כל כך אוהבת את ההורים שלי, ושנים ניסיתי לא לפגוע בהם,

למה אתם עושים לי את זה?

אתם לא סומכים עלי?

מה נראה לכם שאתם עושים???

אז מה עושים?

א. להאמין שהכל מה'.

אתם הבנים שלו,ואתם מנסיים לגרום

לאיחוד העולמות של קודשא בריך הוא ושכינתא

וה' יתברך באמת אוהב חתונות!!

והכל, אבל באמת הכל למענו.

אז נראה לכם שה' עושה את זה סתם???

נראה לך שה' רוצה לדפוק לכם את החיים??

ה' כל כך אוהב אתכם-ובאמת שהכל לטובה.

עוד משו: להאמין שישועת ה' היא כהרף עין ממש

(ושוב הכל מניסיון אישי וטרי טרי-לפרטים במסר"ש בכיף)

ב.להתחזק ביחד עם ארוסך (בקרוב...)

ללמוד קצת רבי נחמן, לדבר, לבכות כשקשה,וסתם להצחיק אחד את השני, להקדיש אחד לשני שירים שמתארים מה אתם עוברים 

וממש לעבור את התהליך הזה ביחד

יד ביחד (בצורה וירטואלית כמובן..)

אני אספר לך משהו אישי?

גם בתוך כל הבעיות והעצבות ראיתי איך ארוסי המדהים מתמודד

ואני יודעת בודאות שנוכל להתגבר ביחד על כל הבעיות שיבואו עלנו במהלך החיים.

ג.ההורים, כמה טיפים שרכשנו ביחד:

1. ראיתי שאתם עובדים בצמוד לרב...מעולה!!

מעכשיו תגידי להורים שלך שכל מה שמציק להם בבחור,

יש להם קו פתוח לרב, ורק איתו מדברים, לא איתך!!

זה מוריד ממך עול נפשי עצום

וחוץ מזה פאדיחות להם להגיד שיש להם בעיה שהוא תימני..

2. תביני שלהם יש אינטרס לשמור איתך על קשר,
כל הקלפים אצלך.

אולי זה ידפוק לך את החתונה

אבל להם זה ידפוק את החיים,

הרי הם מפספסים את הנכדים, את החויות, את הבת שלהם-

אלו דברים שאנשים ימסרו עליהם את החיים!!

ברגע שהם מבינים שהכוח אצלך,

הם מפחדים...ממש מפחדים,

וזה יוסיף עוד המון לחצים,אבל בסוף,

הם בעז"ה יבינו שהם יורים לעצמם ברגל.

ובעז"ה הם ירגעו

3.תכניסי את האימרה הזאת טוב טוב לראש:

אין עוד מלבדו!!

אין עוד בחור שיותר טוב לך מהבחור הזה!!

תהיי חזקה נשמה!!!

ד. חברות.

איך אפשר בלעדיהן, הרי הן ממש פה שאת צריכה אותם.

והן פשוט מחכות שתשתפי ותעזרי בהן.

ה. מדריכת כלות

את לא הראשונה שזה קורה לך, לצערינו.

ומדריכת כלות טובה וצדיקה יכולה להיות ממש אמא בשבילך.

בכל מקרה, תמיד פה בשבילך,

אם את רוצה להתקשרלמסר"ש וכו'

בכיף ובשמחה.

ברכה והצלחה

שה' יפנק אתכם ,זוג קדוש שכמוכם, תמיד!!

אולי תפני את הגברת (האישי) אל הרב המדובר?ender13

נראה שזה לבד יכול לשנות שינוי מהותי.

צד אחד של הבחור- הגיעו מגלות תימן והצד השני-מאיזועדינה

מאיזו ארץ?!

תמסרי להורים שלך--במבליק

שגיסתי היא תימנייה שלימה [לא חצי] ואנחנו אשכנזים ייקים שלימים והדודה החרדיה שלי מקנאה בהורים שלי שיש להם כזאתי כלה!!...

התימניים הם אנשים איכותיים וצדיקים ברובם!

אתם חייבים להתרחק מהורים שלך,אנונימי (פותח)
חס וחלילה להתרחק מההורים! המצב באמת מורכב,ושה' יתןסה"רורית

לכם כוחות להתמווד,ובעז"ה העניינים יסתדרוו! אבל להתנתק מהמשפחה ובטח ובטח-מההורים-זה לא הפיתרון!

אנחנו בתקופה בה צריך להרבות אהבת חינם בעם ישראל! כמה שזה נשמע הטפת מוסר-זה אמיתי...

שנזכה רק לבשורות טובות בעז"ה!

אין להתעלם מלב של אמא שיודע מה טוב לילד שלה. מנסיוחנילה

מנסיוני, כמעט התחתנתי עם בחור שאמא שלי הרגישה לגביו תחושה לא נוחה ,

הוא לא הי נראה לה מתאים לי, אפילו שבעיני הוא היה מקסים.

היא לא שכנעה אותי, רק אח"כ, כשבסוף לא יצא הענין לפועל מסיבות שונות, סיפרה לי שפשוט התפללה בהדלרת נרות מעומק הלב, שלא נתארס. והיום אני פשוט מודה שאין כמו לב של אמא. במבט בוגר ונטול ניצוצות אהבה התחלתייםמסנוורים(כן, גם חצי שנה זה התחלה)אני מבינה שהיא צדקה ביותר.

היום אני מאושרת,ב"ה, עם בחור מקסים ואבא נהדר. די הרבה שנים.

כדאי לחשוב על זה.

אולי לנסות לא להיפגש חודש, חודשיים ולראות נה קורה עם הרגשות לגביו.

בכל אופן, תספרי להשם על זה, יש לו את התשובות הכי טובות.,

במחילה, אני לא מבין איך אדם נוטל על עצמו אחריותד.

לדמות מזה לזה. עם כל הרצון הטוב שיש בזה.

הרי יש סיפורים כאלה ויש סיפורים כאלה.

בחורה מסבירה שזה לא מ"תחושה אימהית" אלא שיטה קבועה לנסות "לסדר לה את הרצון". אז איך אפשר לנסות להחליש אדם כך?

וכי בגלל שאצל מישהו זה לא יצא "מסיבות שונות" - אז אצל מי שכן יוצא זה טעות?

אם אמא שלה רוצה - שתתפלל גם כן בהדלקת נרות ונראה תפילת מי תישמע..

ובכלל, הרי בחורה זו לא ביקשה כאן עצה אם להתחתן או לא. היא סה"כ שאלה איך עוברים את הזמן הזה בצורה הטובה ביותר מבחינת השמחה הפנימית לקראת הקמת בית.  צריך להיזהר מאמירות כאלה. 

מחלתי, אך בפורומים מהסוג הזה אין נוטלים עצהחנילה

בעינינים הרי גורל כאלו, אלא מעלים נקודות למחשבה שהשואל לא חשב עליהן. וזו היתה כוונתי.

ואני חוזרת וכותבת;בזכות הורנו אנחנו חיים כאן, כך שראוי בהחלט ליתן לב לדבר, ותחושה אמהית היא דבר רציני יותר ממה שאתה מנסה להציג.

לא ניסיתי להציג כלום לגבי תחושה אימהית.ד.

ויש הבדל בין כתיבה רציונאלית, לבין כתיבה שמביאה ראיה מכך שהיתה אמא שחשה כך - כשכאן כבר הובאו כמה סיפורים בדיוק הפוכים, כולל מאחת שהיא כבר סבתא בעצמה - בה בשעה שהבחורה הסבירה בצורה בהירה שזו תופעה שחזרה אצלה בכמה צמתים בחיים ולא רק בנושא זה. כלומר, תופעה אצל הוריה, בלי כל זילזול בהם ובתרומתם.

ונכון שמעלים "נקודות למחשבה", אך צריך זהירות באופן. יש הבדל בין לכתוב "צריך לבדוק היטב את שיקולי ההורים" (כמו שהיא העידה על עצמה שעשתה, מיד כשהעלתה את הנושא), לבין יצירת "אווירה" שיכולה להחליש, עם סוג כזה של הוכחה שאת התחתנת עם מישהו אחר ואת מרוצה.  אז כך ה' סידר לך, ובלי התערבות הורייך, זו עובדה. ואצלה העובדה היא הפוכה. וכבר ראינו כאלה שכפו עליהם לא לשאת מי שרצו - ונשאו את הכאב.. ה' ירחם.

בקיצור, יותר זהירות.

קיבלתיחנילהאחרונה
הורים שלך לא מקבלים אותך כוון שאת חרדלית ולא חרדיתאנונימי (פותח)

כתבתי לך אתמול שאני מכיר היטב את העולם החרדי/אשכנזי ואין גמישות ואין פשרות ומה שאת תעשי לא יעזור, אם את מאושרת עם הבחור, תתחתני איתו ותתרחקי מהורייך לפחות 200 ק"מ, אם לא תעשי ככה הם יתערבו בחיים שלך ויהרסו את נשואך(ולא משנה איזה בחור), אין ברירה, את חייבת להתרחק ולהתנתק עד שהם מקבלים אותך כ-100% ולא 50% את ו50% הם  

הכל ביחדאנונימי (פותח)

אני מבין את מצבכם, והוא אינו פשוט.לאשתי ולי היה מצב לא נעים שנמשך מהאירוסין וכמה שנים לאחר החתונה.החיים אינם הולכים תמיד כפי שהיינו רוצים. למעשה, התחלתם את החיים "האמיתיים" ואתם רואים שהם מורכבים. לכל זוג קורים מצבים נעימים יותר (לידות, קידםם בעבודה, סיום לימודים וכד') וקשים יותר (פיטורין, הפלות, בריאות פגומה וכד') ומה שחשוב תמיד זה לשמור על היחד. גם בקשיים להיות ביחד, ונראה שכך אתם מנסים לפתור את העניין, וכל הכבוד לכם.אני ממליץ שתחשבו ביחד כיצד אתם ניגשים להורים, מקשיבים להם והכל הנימוס ובכבוד, בשום פנים ואופן לא "ראש בראש", זה לא יביא לכלום ורק יחמיר את המצב. ההיפך- "מענה רך ישיב חימה". תקשיבו להורים, ותנסו לעשות את המינימום מבחינתם שזה המקסימום מבחינתכם. גם לומר: "כן, כן" יכול למצוא חן בעיניהם ותעשו את מה שטוב לכם. אגב, חלק מחיי הנישואין הוא לחיות כפי שהאחר רוצה ולא את/ה. העיקר שתמשיכו להיות ביחד ולכבד את ההורים בדרך שלכם. בעז"ה תצליחו, ואשמח לעזור באופן אישי.

המשך לנ"לאנונימי (פותח)

אגב, ישנו מערכון של הגשש העוסק בנושא זה. צפו בו ביחד ותצחקו ביחד

עצה לנחמדה שרוצה להתחתן עם חצי תיימניאנונימי (פותח)

קראתי בכובד ראש את סיפורך המרתק ויש לי מסקנה אחת-

תחליפי את ההורים.

לכי עם נטיות ליבך- בהצלחה.

ברכה והצלחה!אבא שמואל

תהיה חתונה שמחה בע"ה.

גם אביו של בעלי לא כ"כ קיבל את הסיפורסוד היצירה

החתונה שלנו וניסה לדחות את האירוסין, את החתונה ועוד ועוד...בעלי בדיוק סיים צבא וההורים שלו המציאו כל מיני תירוצים כמו: אתה צריך להוריד את התרמיל של הצבא מהגב, להתרגל לאזרחות, לחיות וכו... בעיקר האבא שלו. שאגב עשה את זה לבת הגדולה שנישאה לבחור ספרדי חוזר בתשובה בן להורים גרושים. הוריו של בעלי היו ממש בפיצוץ באותה תקופה והם לא נסעו אליה הביתה סוג של חרם. בכל אופן בעלי לא אחד שיתן שיעשו לו כזה דבר וב"ה שזכיתי בבעל כזה מדהים!!!! הוא לא נתן שיפגעו בי כמה שהוא יכל!!! החתונה הייתה בזמן הכל היה כמו שצריך וכולם היו מרוצים. אביו של בעלי התחיל להבין רק אחרי שנה כשכמעט כל הילדים כבר עזבו והתחתנו שאם הם לא יקבלו את הילדים כפי שהם רוצים עם החתנים והכלות שהם בחרו לעצמם ההורים ישארו ערירים לבד!

וב"ה הקשר שלי עם ההורים שלו היום ממש השתפרו!

אני רק אומרת שהלוואי ואני אקבל את הנטיות לב של ילדי בהבנה!! ושלא יעמידני חלילה לידי ניסיון!

ולהוסיף שאלה הורים גלותיים ולצערנו הם עדיין מושפעים מהדור ההוא....

ושלא תהא שנאת חינם בעם ישראל.

ורוב ברכה והצלחה!

וכמובן מזל טוב!!!!!!!

אני מוכנה לארגן אנשים לשמח אתכם בל"נ אם את רוצה פני אליי.

לגבי הצד הטכני...אנונימי (פותח)

אתם יכולים לפנות ל"אולם ומלואו" ארגון שעוזר לך למצוא את האולם שאתה רוצה....וחוסך כסף....

שיהיה לכם המון המון מזל טוב ושתצליחו בע"ה להתגבר על כל הקשיים ואולי הקושי הזה יעזור לכם לפתור בעתיד בתור זוג את הקשיים שיוצבו לכם....

יתכן גם שהקשר עם ההורים יסתדר לאחר זמן אולי לאחר לידה בעז"ה בעזרת הנכד/ה או שהם יראו שאתם באמת מסתדרים אבל בכל מקרה אל תנתקי איתם לגמרי קשר כי שום דבר טוב לא יצא מזה...

שיהיה במזל טוב ורפו"ש להורים שלךאנונימי (פותח)

כל הכבוד לך. יש להורים שלך מה ללמוד ממך.

אם הוא בחור טוב וירא שמיים אז ברור ששיקולים של מאיזה עדה הוא הם פשוט לא לעניין

אין שום סעיף בשולחן ערוך שאוסרלהתחתן עם תימני, יש כמה וכמה סעיפים על הלבנת פנים.

תסבירי בנימוס להורים שלך שאת הולכת להתחתן איתו ועכשיו זו החלטה שלהם אם להיות איתך ולשמוח איתך או למרר לך את החיים. תגידי להם שאת אוהבת אותם בכל מאודך ולא רוצה לפגוע בהם אבל אלו החיים שלך והסיבה שאת בוחרת בו היא על פי החינוך שקיבלת

לsedelman אתה לא צריך להשמיץ את הוריה. זה מכוער מצעדינה

מכוער מאוד. הם הוריה ודאגו לה והיא מסבירה להם בכבוד אע"פ שהיא חולקת עליהם.

אולי יש שמץ של אמת בדאגת ההורים שלך?shaulreznik

ראשית כל, גזענות היא דבר רע. אולם לא כל פסילת חתן היא גזענות לשמה. כמה זמן אתם מכירים? מה הרקע המקצועי והחינוכי שלך ושלו?

לעיתים קרובות קורה שאנשים מתאהבים זה בזה בגלל התלהטות הרגשות, אך היעדר רקע משותף פוגע בזוגיות אח"כ. אינני יודע אם הורייך הם "סתם" גזענים שונאי "פרענקים" או שהם באמת זיהו הבדלי מנטליות שטרם זיהית בעצמך.

מה היתה התגובה הראשונית?אנונימי (פותח)

שלום

לענ"ד לא צריך להיבהל מההורים כיון שהם הציגו את הבעיה של צ'חצ'חיות בעלמא וזה ודאי לא משקל לאדם עם שיקול דעת ראוי, אני בעצמי סבלתי סיפור דומה אך כיון שהבחורה לא שיתפה פעולה כבר היה קשה אבל אני יודע הרבה מקרים שלא שמו את הפחדים של ההורים במקום והצליחו יפה מאוד ותדעי לך שאחרי הילד הראשון ההורים מתהפכים וזה בדוק ומנוסה!!! לא בתור סגולה של מקובלים אלא מציאות אם אתם מרגישים שייכים אסור לאף אדם בעולם לבטל זאת וכמו שכתב השל"ה הק' בתפילתו על השידוך 'שלא תעכב רעת בני אדם את זיווגי' וזה כמובן התלבשות של היצר הרע במחשבות הורייך אז למה לתת לו לשלוט ולקלקל אם זכיתם לשמוח אחד בשני סתם לדעת שזה לא כל כך קל למצוא מישהו אחר כזה ובוודאי הורים נורמאליים ישמחו לראות את ביתם מגדלת ילדים ולא מגדלת שיער לבן ח"ו, לכן חיזקי ואמצי ותאמיני שלמי שנמצא מהצד חודשיים זה לא סוף העולם ולכן גם עליך זה לא ישפיע בע"ה

ותקימו בית נאמן בישראל אמן

לא לא לא לא !!!!!!!!!!!!!!!!!!אשה של בעלי

אל תעשי את זה בחיים זה לא אותו מנטליות זה לא אותה צורת חיים נכון שכולנו יהודים אבל עדין כל אחד רגיל לצורת חיים שלו

תחשבי על זה ותשמעי מה שההורים שלך אומרים לך זה פשוט לא אותו צורת חיים

אבא שלי התחתן עם ספרדיה ואין לך מושג איזה סיוט זה היה זה פשוט מנטליות שונה מאכלים אחרים

וזה ממש לא הלך ביחד נכון שכבת זה לא כאשה אבל אני חושבת שזה יותר קשה

תחשבי על החיים שלך שהולכים להיות ותגיעי למסקנות משלך

???קשת

גם אבא שלי התחתן עם ספרדיה (שעלתה בעצמה לארץ. לא נולדה פה) והם זוג מקסים.

לא נעים להגיד, אבל זה שהיה אצלכם סיוט קשור כנראה להורים שלך ולא למנטליות השונה...

אני פשוט מזועזע מתגובתךד.

מה זה "לא לא לא, אל תעשי את זה בחיים"..

את איבדת כל חוש אחריות?!

ואל תגידי, הם לא חייבים לקבל את העצה שלי. יש מה שמחליש אדם ויש מה שמחזק אדם.

בגלל שאצל אבא שלך יש בעיה - אז כל העולם כך?!

יש תשובה של הרבי מליובאוויטש זצ"ל, שנסיון חייו והיכרותו אנשים - מלבד כל שאר המעלות - רב ועצום משלך לאין ערוך, והוא נשאל על נישואין בין עדות והשיב שהמציאות מראה שרבים ניסו והצליחו. דהיינו, תשובה חיובית.

ההבדלים במנטאליות משתנים מאדם לאדם - והמאכלים... באמת חשוב מאד!... היא תבשל לבעלה מה שהוא אוהב.

הרבה חבר'ה שלומדים כיום בישיבותינו, ההבדלים במנטאליות קטנים לאין ערוך ממה שהיו בעבר.  כמו כן, גם האוירה של הקבלה בסבלנות ובאהבה ובשמחה הנהגות שונות נפוצה מאד. קל וחומר בגיל צעיר שעם הזמן נבנים ביחד.

לי יש קרובת משפחה, "אשכנזיה", שהתחתנה עם בן תורה ספרדי, שהם משמרים בגאוה את מנהגי אבותיהם. בנו בית לתפארת עם כמעט עשרה ילדים (בינתיים..). היא אוכלת אורז בפסח...  בעלה למד בישיבותינו - שבכלל לא זוכרים שם מי אשכנזי ומי ספרדי.

אגב, גם אבא של בעלה התחתן עם "פולניה" למהדרין. תענוג לראות את הבית שלהם, את האהבה והכבוד ההדדי שלהם.

כעת, תחשבי שהם היו אמורים להתחתן, ובגלל הדברים (אני מתאפק לא להגיד מילים חריפות) שאת כתבת - הם לא היו מתחתנים. והיא היתה מתחתנת עם מישהו שאוכל צ'ולנט, כעצתך, הוא עם מישהי שמבשלת קוסקוס מהבית, כעצתך; והם היו מתגעגעים כל החיים למי שהם פיספסו, ח"ו, והיו נולדים להם ילדים שיש להם את ההגדרות שחז"ל אומרים על מצבים כאלה - את היית לוקחת את כל זה על אחריותך?!

ואל תעני: "אמרתי שתגיע למסקנות משלה"....

יש לאדם אחריות על האוירה שהוא יוצר. בפרט ברשות הרבים, כמו פורום כזה למשל.

אם היית אומרת שאצלכם ראית בעיות מהמנטאליות השונה, ואת קוראת פה גם על מקרים אחרים, אז שיעיינו עד כמה ההבדלים האלה משמעותיים אצלם - ניחא.  נתת עצה מנסיונך לשימת לב למשהו.

אבל בחורה אחראית שביררה ולא שמעה דבר לגופו של ענין, שמעידה שזו תופעה חוזרת לא רק בנושא זה, של אי ההבנה שיש לה את אישיותה (דהיינו, לא "חוש שיש" של ההורים ספציפית למקרה זה. הם גם לא טוענים כך); שבכלל ביקשה פה עצה איך לעבור "בראש טוב" את התקופה עד הנישואין שכבר החליטה עליהם, שמעידה שיש "רב צדיק" שמלוה אותם ומייעץ להם, שאינך מכירה אותה ואת ארוסה כלל -

ואת מרשה לעצמך, על סמך שינויי המנטאליות והאוכל בין אביך (או בינך) ואשתו, להגיד (לא פחות!) "לא לא לא לא  אל תעשי את זה בחיים"?...  תסלחי לי..

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפיאחרונה

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfbאחרונה

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך