בני עקיביסטים יקרים!!אנונימי (פותח)

אני אריאלניק ומעריך מאד את התנועה שלכם,אבל..נק' למחשבה על ההתנהלות הכללית של התנועה שלכם.חשוב לי לשמוע את דעתכם!!

אתם ואנחנו-זה אותו הדבר-

דרור, מה המצב?

אצלי הכל טוב, אבל אתה יודע, בגרויות, לומדים...

שמחתי לקבל ת'מכתב ויצא לי לחשוב הרבה על כל העסק הזה של הדתיים, "מצוות" "השגחה עליונה", איזה סבא שנמצא שם למעלה, או כמו שאתה קראת לו במכתב-"אלוקים".

כתבת גם על התנועה שלך, על חודש ארגון, ועל הנושא, הלא הוא "להפיץ את האור", או במילים אחרות, להפיץ לנו, החילונים, את אור התורה...(כמו שהסברת לי כל כך יפה.).

למען האמת הייתי קצת מופתעת לקרוא על כך.

עזוב את זה שזו חוצפה, "תחיה ותן לחיות". מה אכפת לך, או לכם "כתנועה" שנשאר חילונים? הפכתם למיסיונרים? הפתיע אותי עוד יותר שתם חושבים שיוצא ממכם איזשהו אור קסום שמושך אותנו לתורה שלכם... אני לא יודעת מה אתכם אבל אני עוד לא ראיתי שום קסם באור הזה שאתם מתיימרים להפיק. כי אני רואה אתכם כל הזמן, בכל מקום.

אני רואה אתכם בקניון- מסתובבים מפה שלם, לבד או בקבוצה, לבושים טוב: נערים ונערות דתיים שיצאו לבלות. אני רואה אתכם מסתובבים בקניון ואתם כמו כולם.

אתם יצרי התרבות הזאת. אתם מסתובבים מוקסמים, פראיירים של העיצוב, שפוטים של העולם, ילדים של הפרסומות. אישה מספרת לכם ברמקולים על משהו "מיוחד" בקומה מעליכם, ואתם כולכם שלה. כמו כולם, אבל לא. אבל אתם לא כמו כולם, אתם דתיים ורואים שזה מעיק עליכם, לא בדיוק משהו קסום. אני רואה אתכם מסתובבים עם כיפה או לחלופין עם חצאית, והמבט הזה של "נדפקתי" בעיניים, מתחנן לאנשים שסביבכם :"תתעלמו מהכיפה\חצאית, היא לא חשובה, הרי אתם יכולים לראות שאני אחד משלכם, אני לא כזה שונה.

אתם בכל מקום-במרכזים, בסרטים, בתחנות המרכזיות, אני רואה אתכם בעיר, יוצאים לבלות, ושוב המבט הזה בעיניים, מת לקבל כל דבר חילוני. העיניים האלה נשלחות למקומות שבהם אדם רגיל מתבייש להסתכל, ואתם?, בלי בושה תוקעים זוג עיניים! אני רואה אתכם דוחפים אותי ואפילו מקללים בתור להופעה של 'שלמה ארצי', של 'היהודים'. ושם, בהופעה, אתם נוגעים כמו חילונים, רוקדים כמו חילונים, ונותנים עוד הזדמנות להוכיח שאתם בדיוק כמונו, רק דתיים.

אני רואה אתכם מדברים על מה שמתחשק, עושים מה שבא לכם, מקללים, יורקים- פשוט אחלה, איך לומר, ה"חברה הטובים". אני רואה אתכם בסניף, אתם שמה בשביל הפגישה, בשביל החבר'ה. בשביל להעביר את הזמן, בשביל הבנות, בשביל הבנים, מדברים על ערכים, מעבירים פעולות על אידיאלים, על א"י, על אמונה, על צניעות. זה לא דבר בעל תוכן, זה אפילו לא חיצוניות, זה הכל דיבורים, סתם דיבורים.

נראה ש"הדת" שלכם, האור הכל כך קסום שלכם לא ממלאת לכם את החיים. היא דבר מציק, היא רק חיצוניות מעיקה חסרת כל תוכן.

אם זה האור שאתם כל כך רוצים להדביק בו אחרים, אני בינתיים אעדיף להישאר פשוט חילונית, ולא דתייה שבויה בחצאית או חילוני שבוי בכיפה.

ועוד עצה קטנה, רוצים להפיץ את האור? תדליקו מנורה.

בצפייה לתשובה, אני- החילונית שזקוקה נואשות לאור התורה.

אני לא אומר שזה כולם בתנועה שלכם..אבל זו האווירה הכללית לעניות דעתי כחניך לשעבר בבני עקיבא..

תגובה-לבן כהה

דבר ראשון, כמו שאמרת, באמת לא כל התנועה ככה.

דבר שני, גם אני רואה את אריאל כמביישים את הדת. נכון שהם מתלבשים כמונו, אבל למה אני לא שם? כי אולי הם מראים כמה חשובות להם המצוות, אבל הם שוכחים שאנחנו חלק מעם, ולא תמיד נראה שאכפת להם מהשאר.

אתה יכול לחלוק עלי, ואני גם לא בטוח שזה נכון. אני בא להגיד שלכל אחד יש מה לתקן.

אז גם אם נראה שאנחנו מרגישים שזה עול, כל המצוות וכו', בסניף שלי לפחות, אני רואה שזה אכן כך. אבל המדריכים, ופה הנקודה- לא חושבים ככה!

גם אם ככה אנחנו מתנהגים, זאת לא המטרה שלנו. נלמד, נשתפר, ובעז"ה נצא מזה.

מה חשבת? שחינוך הוא רק למושלמים?

להיפך!

תקח לדוגמא את מכון מאיר... אני לא רוצה להשמיץ, ורק בגלל ששמעתי את אחד הרבנים משם אומר את זה, אני מוכן להגיד.

אתה לפעמים יכול לראות אותם ברחוב עושים דברים, שלא הכי "מדגמנים" את היהדות.

האם מכון מאיר הוא לא טוב?

אתה צריך להסתכל את התוצאה, המטרה, הכיוון, ולא על מה שקיים כרגע.

גם חניכים שמגיעים לאריאל לא חיים את התורה בעוז. בשביל זה המדריך נמצא שם, כדי להחיות בהם בעוז את התורה.

מבין?

תגובה לתגובה..=)אנונימי (פותח)

בס"ד

דבר ראשון,לצערי זו האווירה הכללית בבנ"ע,

דבר שני,באריאל יש גם סניפים חילוניים כך שאתה לא יכול לומר שלא אכפת להם מהשאר,וגם אל תשכח למה התפצלנו בצער ממכם..רמז:חוסר הכלה ולא מהצד שלנו.

אנחנו מחנכים את החניכים שלנו שחלק מהתורה בעז זה לאהוב גם את מי שיש לנו ביקורת עליו,כמו הרב קוק זצ"ל שאהב את החילונים בכל נימי נפשו ושנא שנאה תהומית את מעשיהם

דבר שלישי אני מאד מעריך את זה שאתה אומר שאתם תשתפרו ותקחו את זה לתשומת לבכם. חזקו ואמצו!

דבר רביעי,אני לא בא להשוות,גם אצלנו יש מה לתקן.אתה מוזמן לכתוב בפורום של אריאל מה אתה חושב שלא טוב באריאל ונתייחס לזה בשיא הרצינות.אני מבטיח.

דבר חמישי,נכון שחינוך זה לא רק למושלימים ,אבל זה לפחות למי ששואף לכמה שיותר ולא מתביש שהוא דתי,או מוחק בטיפקס מה שלא מתאים לו בשו"ע..

מה זה ממנו???~מישי~

זה לא אתה זה שהתפצלת (נראלי) וזה בטח לא אני שלא הסכמתי לקבל אותך בינינו- מה זאת השנאת אחים הזאת? לגבי הענין עצמו- אין לי בעיה שאתה כואב על בעיות בבנ"ע כאחת שנמצאת די בעל כרחה בתנועה אני ממש מבינה את מה שאתה אומר. אגב, זה באמת באמת לא בכל הסניפים ככה. מכירה המון (באמת) סניפים שזה ממש לא ככה (לדוגמא הסניף שלנו).

אז א. זה תלוי איזה סניפים.
ב. אני בכלל לא בטוחה שזו האוירה הכללית של בנ"ע. אולי זו היתה ההרגשה שלך- ולכן טוב אם עזבת (בגלל שלא היה לך טוב התנועה).
ג. ובטח שזה לא קשור דווקא לבנ"ע. אני מסכימה שבצגב הזה אריאל הם במצב טוב יחסית, אבל מה עם עזרא? זה בעיה של הציבור עצמו ולא של תנועתץ נוער מסוימת
ד. למה לכתוב בצורה כזאת???.. בכלל לא נראה לי שזו האוירה של התנועה. אני לא מסכימה עם המכתב הזה. זה שיש הרבה נוער כזה זה בכלל בכלל לא קשור לשום תנועת נוער. זו בעיה של הנוער הזה בלבד (אולי גם של החינוך של ההורים שלו וגם זה לא תמיד)!!! מה אתה רוצה ממנו?

ובאמת מה הקשר לתנועה עצמה????????????????.. 

שלא תהיה אי הבנה..אנונימי (פותח)

בס"ד

א. אני מאד מעריך את תנועת בני עקיבא.באמת.

אני לא אמרתי את מה שאמרתי כדי לקנטר,אני באמת רק רוצה לשמוע את דעתכם בנושא הזה שלי אישית הוא כואב.

ב.לצערי(תתקנו אותי אם אני טועה)האווירה הכללית היא של "בדיעבד" ו"איפה אפשר להקל כדי להכניס את כולם"

ברור שזה לא כל הסניפים יש כאלה שלא,אבל זו האווירה הכללית,ומעניקה תחושה שכאילו נפלנו בין הכיסאות,אנחנו חצי חרדים חצי חילוניים אז מנסים לתמרן בין שניהם,כאילו מתנצלים על היותינו דתיים.

לדעתי>>דואגת!

המכתב לא מדבר על בנ"ע אלא על בעיה כללית בציבור הדתי לאומי כיום, הוא משייך זאת לבנ"ע כי אלו הדתיים שהוא מכיר (בנ"ע פתח לו את עולם הדתיים!!)  זוהי בעיה של הציבור שלנו!

האווירה בבנ"ע מאוד השתנתה כנראה מאז שהיית בה, הכל בשאיפה ליותר ויותר נפרד, -ידעת שיש צוות מיוחד על ההפרדה בסמינריונים, שיש מחנה בנ"ע נפרד???? הכל ב"ה בשאיפה להפרדה, אבל תמיד יהיה את הצד הפחות דתי, כי ברוך ה', בנ"ע מצליחה להחזיר המונים בתשובה! 

חוץ מזה, שאווירה כללית, נוצרת במקום שאתה נמצא, אם אתה נמצא במקום שהאווירה הכללית בו היא ככה, אז זה הרושם שישאר לך מבנ"ע וחבל!

בכל מקרה--בכל ציבור יש את החלשים ויש את החזקים, אני לא חושבת שכדאי, או אפילו ראוי, לקנטר על תנועה שמחזירה המונים ומחזקת את דתם, בגלל דברים שממש מנסים להשתפר בהם.

מסכימה...~מישי~
תשמע שנייה-לבן כהה

נכון שאתה לא רוצה לקנטר וכו'...

אבל כל עוד לא תבוא בגישה של השתתפות, זה לא נראה כאילו זה חשוב לך וכאוב לך...

אם אתה רוצה שאנשים יקבלו את דבריך באמת, ולא רק כמתקפה על בנ"ע, תתחבר קודם כל לציבור שאליו אתה מדבר. תרגיש שותף, ואז תדבר מתוך המקום שבו (אתה חושב) שאנו נמצאים. תדבר כחלק מאיתנו..

אל תדבר כאילו אתה יותר טוב, ואנחנו המסכנים שצריכים תיקון.

תודה, ובהצלחה!!

לבן כהה,קיבלתי..אז ככה ,תגובה לדואגתאנונימי (פותח)

קודם כל ..תרגעו חבר'ה אני לא בא לומר שאריאל זה מושלם ובני עקיבא זה סוף העולם

אתם מוזמנים לכתוב בפורום של אריאל מה שלדעתכם לא טוב באריאל,אני מבטיח שנתייחס לזה בשיא הרצינות.

דבר שני,בהחלט נראה שכשבמכתב היא מתייחסת לסניף של דרור היא לא מתכוונת לצופים הדתיים..תקנו אותי אם אני טועה.

דבר שלישי ,זו באמת בעיה כללית בציבור הדתי לאומי,שמתרכזת בתוך תנועת נוער חשובה מאד (בלי ציניות)ששמה "בני עקיבא" ,מי יכול להתכחש לעובדה הזו?

דבר רביעי,ברור שבני עקיבא התקדמה מאד..אני לא חולק על זה ב--כלל ו"אין מזרזין אלא את במזורזין.."

ממ.... בהחלט מסכים עם אינשם...לב אדום.

אריאלניק אמנם...ונכנסתי...

אבל תעשו תובה ותענו עניינית....

למה המצב ככה( ובחלק מהסניפים הוא באמת ככה!)??

חלאס כבר להתחבא מאחורי" לא אצל כולם" ו"אל תכלילו."

המצב בתנועה המוערכת (באמת!) שלכם....לא בכי מקסים בעולם...!

למה זה ככה?~מישי~

כי זו תנועה שכוללת בתוכה סניפים שהם לא מאוד דתיים. 
אבל אתה שם לב שאתה שם אותי בתנועה. כאילו זו התנועה שלי. אני לדוג' נמצאתבגלל חוסר ברירה ולא באמת רציתי להיות בה.
מלבד זאת זה באמת לא אשמתה של התנועה כתנועה. הדבר היחיד שהיא יכולה לעשות זה להחליט להוציא מתוכה את הסניפים הבעייתים. אבל מה? אז הם יזרקו. אף אחד לא ידאג להם. והמצב בהם יהיה יותר גרוע.  אז זה באמת שאלה האם אנו מסכימים להכניס תחת חסותנו סניפים שהם חצי חילוניים במטרה לקרבם או לא. אחרת הם יהיו או בצופים או שלא יהיו בשום תנועת נוער בכלל. ולא יהיה מי שיעזור להם לקרב אותם יותר לדת. להשפיע עליהם. להכניס בהם אדאלים. הם ישארו רחוקים. רק אז זה לא יהיה אשמתה של בנ"ע...  

ולמה זה בבנ"ע? כי בנ"ע היא באמת תנועה מאוד גדולה שכוללת בתוכה הרבה מאוד גוונים מהציברו הדת"ל. חלק דתיים יותר וחלק פחות. חלק כמעט חילוניים אפילו. בנ"ע בחרה להיות תנועה שכוללת בתוכה הכל כדי להשפיע על כולם, ולכן זה המצב שנוצר. 

מלכתחילה אריאל צמצמה את עצמה לציבור איכותי יותר. לכן היא נחשבת תנועה איכותית יותר.

זה לא חייב ללכת ביחד..ממש לא.אנונימי (פותח)

בס"ד

אני רוצה לספר לך עובדה מצערת..זה לא קשור לחניכים,גם באריאל יש 5 סניפים חילוניים ו..כן,נ-פ-ר-ד-י-ם

אם מי שנותן את הטון בתנועה שזה החניכים...מצבנו רע..מאד..

אם הולכים עם טיפה בטחון עצמי ולא מנסים להתיפיף ולהדמות לחילונים אלא להקרין להם תורה אמיתית ולא של בערך,תורה שממלאת את החיים שלנו במשמעות,הם מבינים שזה משהו רצני ומישרים קו,עובדה!

וק"ו בסניפים דתיים "בערך".

וגם שעיקר הטענה היא כנגד המדריכים וההנהלה ,שאצל רובם זו האווירה לצערנו,ואי אפשר להתכחש לזה.

בד"כ במדריכים מגיעים מתוך מהתנועה,ואם ישנו קצת את סדר העדיפויות בבחירת מדריכים ,זה באמת יהיה  מצויין.

אינשם. אתה יודע את התשובה, אז למה אתה שואל?לבן כהה

אתה רוצה לשמוע תשובה, או שאתה רק רוצה להשמיץ?

כן, זה מסווה של שאלה תמימה, אבל אתה מנגח...

"ולא מנסים להתיפיף ולהדמות לחילונים"

"ואם ישנו קצת את סדר העדיפויות בבחירת מדריכים"

"האווירה הכללית היא של "בדיעבד" ו"איפה אפשר להקל כדי להכניס את כולם" "

"מתנצלים על היותינו דתיים"

"ולא מתביש שהוא דתי,או מוחק בטיפקס מה שלא מתאים לו בשו"ע.."

את כל הדברים האלו אף אחד לא אמר.

זה דעות שיש לך, שהאכילו אותך, ומי שמחוץ לבנ"ע ככה רואה את זה.

אז בוא תשאל, ותקשיב למה שאנחנו אומרים.

כי להגיד את כל השטויות האלו אתה יכול גם בלי לשאול. תמיד זה יראה לך ככה, כל עוד לא תנסה באמת להבין האם לכל דבר שאמרת, יש גם סיבה אחרת.

ת׳אמת שגם אני חשבתי על זה...דואגת!
אני לא חושבת שהשאלה הייתה ספציפית לבנ״ע אלא לציבור שלנו עם שיוך לבנ״ע....

חזקו חברים!!!!
לאינשם~מישי~

מצטערת שלא אענה כ"כ עפ"י הסדר. בלכ מקרה:
א. אני לא יודעת מי מנסה להתיפיף. אני יכולה להגיד לך שאם אדריך בתנועה אנסה להשפיע נגד זה.
ואין מה לעשות שיש סניפים שהם באמת דתיים או בערך או שהם מנסים להתיפיף ולהדמות לחילונים. לצערי אין לי שום השפעה עליהם.
לגבי המדיריכם- אצלנו לפחות, המדריכים בוחרים מתוך השבט את המדריכים הבאים ולפעמים באמת נבחרים מדריכים לא טובים. אותם חניכים ששומעים אותם בקול מקום כי הם תמיד חייבים לקבל צומי והם יוצאים לכל המחנות וצועקים מורלים בכל הכוח- איננם בהכרח הדמות החינוכית הראויה. לדעתי מדריכים לא טובים זה באמת שורש הבעיה. אני מכירה סניפים שבאמת המדריכים מתוכם השפיעו על הבנות (אולי לא בכוונה) לזלזל בהלכה ובאמת להיות כמו הילונים (דוג' מדריכות שהולכות עם חצאיות מיני ויש להן חבר ומדברות כל היום על כוכב נולד). זה בעיה. אין ספק. השאלה היא איך אפשר לשנות את זה....

רגע..שאני אבין..אנונימי (פותח)

בס"ד

זה שאני משתמש בביטוים יצוניים זה אומר שאני בא לנגח?

תשובה:לא

גם הרב קוק השתמש בביטוים מאד חריפים ולא כדי לקנטר

פשוט ראיתי קטע וחשבתי שהוא מסכם בערך את מה  שנראה לי דרוש תיקון בבני עקיבא

בבקשה להפגין בגרות ולהגיב עניינית.

אז בלי להגיד את המילה "לקנטר"-לבן כהה

"ולא מנסים להתיפיף ולהדמות לחילונים"

"ואם ישנו קצת את סדר העדיפויות בבחירת מדריכים"

"האווירה הכללית היא של "בדיעבד" ו"איפה אפשר להקל כדי להכניס את כולם" "

"מתנצלים על היותינו דתיים"

"ולא מתביש שהוא דתי,או מוחק בטיפקס מה שלא מתאים לו בשו"ע.."

את כל הדברים האלו אף אחד פה לא אמר.

זה דעות שיש לך, ומי שמחוץ לבנ"ע ככה רואה את זה.

עכשיו תקשיב למה שאנחנו אומרים, לא למה שאתה רוצה לשמוע.

אי אפשר להגיד שהתנועה שלנו מחפפת, בגלל שהחניכים לצערנו כאלו.

התנועה מחנכת לדברים אחרים.

אתה אומר שגם לכם יש סניפים חילוניים? תהיה בטוח שגם שם החניכים הולכים לקניון.

למה אצלנו יותר רואים את זה? כי אצלנו יש יותר סניפים שקרובים להגדרה "חילונים".

למה יש לנו יותר? כי בזה בנ"ע החליטה להתמקד..

יש המון דברים חשובים, אז אריאל מתמקדת בתורה, ובנ"ע מתמקדת באהבת ישראל.

ברור שלא רק בדברים האלו, לכן לאריאל יש סניפים "חילוניים", ולכן בנ"ע גם לומדים תורה.

זהו.

בתור חגדומטית רצחח!!אנונימי (פותח)

לבן כהה אהבתי!!

ואני מאוד מסכימה איתך!!

חח..עכשו כל פעם שיגידו לאריאל שהם לא מקבלים עוד גוונים מהציבור הם ינופפו ב 5 סניפים האלה..

חמודית..אנונימי (פותח)

לידע כללי אריאל זה לא בני עקיבא (בכמות) ולאריאל יש 70 סניפים בכל הארץ ומתוכם 5 חילונים, זה יפה.. בא נגיד שבאחוזים זה כבר כמעט כמו בנ"ע..

חילוניים...?אנונימי (פותח)

מי בדיוק...?

בני עקיבא מתמקדת באהבת ישראל?מחפש את האור..

יכול להיות וכנראה שזה נכון, אבל אני בא להציף פה צד אחד של אהבת ישראל שעליו כנראה לא חשבת (ומראש אני מדגיש - אני לא חבר באף אחת מתנועות הנוער, אלא בא כצופה מהצד ומציג רק עובדות היסטוריות).

אני מדבר על אהבת ישראל גם כלפי ה"דוסים". כן כן - אהבת ישראל זה לא רק לאהוב את החילונים ולקרב אותם, אלא גם על לקרב את אלו שיותר דוסים מהרגיל. ולמה אני מתכוון? אני מתכוון לראשיתה של תנועת אריאל. אם אתה בקיא בהלכות תנועת בני עקיבא, ובהיסטוריה שלה, אתה כמוני כנראה יודע שאריאל לא הוקה סתם. אריאל הוקמה לאחר שבבני עקיבא הייתה ביקורת חריפה מאוד על סניף בין החומות בירושלים שרצה להפריד את הסניף. בני עקיבא לא הסכימה לזה ובשלב מסויים נידתה את הסניף מהתנועה והכריזה שמה שהוא עושה לא מייצג את התנועה. הסיבה הייתה, לדברי בני עקיבא, שהחלטות ההנהלה היא שהסניפים יהיו מעורבים (ככל הנראה בגלל כל הסיבות שגם היום מובילות להשארת הבסניפים המעורבים - החילונים, הסיבה שהבנים באים רק בשביל הבנות לכן לפחות נשאיר את הסניף מעורב כדי שהם יבואו וכו' וכו' כיד הדימיון הטובה...). מה שההנהלה לא השכילה להבין באותה עת, היא שיש לקרב לא רק את אלה שרחוקים, אלא גם את אלה שקרובים יותר ממה שהיא עכשיו - יש כאלה שבנפשם היה סניף מעורב וראו בזה פגיעה חמורה בחינוך שלהם. הם בסך הכל רצו סניף נפרד בו יוכלו להמשיך להיות חלק מהתנועה, לפי אמונתם. ומה החזירה להם התנועה? נידוי. בלית ברירה, הקימו הרבנים המובילים שלהם תנועה נוספת "אריאל",שהתחילה בסניף גבעת שאול. התנועה "ההיא" הוקמה כנפרדת, כאלטרנטיבה לבני עקיבא. ולמה הוקמה? בלית ברירה, כי בני עקיבא אז לא רצתה אותם בתוך שורותיה... האירוניה היא שדווקא סניף בין החומות שבגללו קרתה המהפיכה, חזר בסופו של דבר לשורות בני עקיבא ועשה היסטוריה כסניף הנפרד הראשון.

אז שאלה לי אליך עכשיו - כשאתה מדבר עלך אהבת ישראל -אתה זוכר את ה"דוסים", את אלא שמעדיפים לשמור על ההלכה באופן יותר קפדני?

יום טוב!

וואו, שאלה יפה שאלת!לבן כהה

תראה, אל תחשוב שאני מחפש תירוצים- אתה צודק לגמרי לגמרי!!

גם אני ראיתי את זה בבנ"ע, כשגם אני דורש נפרד יותר מהרגיל.

אז אתה צודק.

עכשיו, פתחת פה דיון שונה. זה אכן אמת שיש פה בעיה באהבת ישראל.

אז התעמקתי קצת, לפני כמה חודשים, והגעתי למסקנה-

הבעיה היא שאנשים לא מפנימים את האידיאל שלהם. ניקח לדוגמא את בנ"ע, אבל תראה שאפשר לראות את זה בכל מקום וציבור, תנועה וכו'...

בנ"ע זה "אהבת ישראל", נכון? כתוב לבנ"ע שאהבת ישראל זה לקרב חילונים, אז הם מקרבים חילונים.

אבל לא חיים את אהבת ישראל....

והנה פעולה שהעברתי על זה פעם..

או שזה מה שכתבתי אח"כ.. בכ"מ, העיקרון ברור...

20110801210125.doc

ועכשיו בין החומות הם סניף גאה בבנ"עדינוחה

שממש מבקשים מהם לצאת למפעלים!!!!

בנ"ע שינו את הגישה שלהם, אז אולי כדאי שכולנו נשנה את הגישה!!

אין לי שום מטרה להטיף לתנועה שלכםדואגת!

אתם עושים דברים מבורכים, ומכוונים לאוכלוסיה קצת שונה משל בנ"ע, שכל אחד יבדוק לאיזו תנועה הוא מתאים ולשם ילך.

היא אומרת שהיא לא מבינה למה להפיץ את ה'אור' שלנו אם אנו 'מקולקלים', ומה שאני אומרת, זה- שהיא לא מפרידה, יכול להיות שהסניף של דרור הוא כן דתי דתי, ולא מסתובב בקניונים...

היא מדברת על בנ"ע כי היא מייצגת בשבילה את הדתיים לאומיים!

היא לא אמרה שהחבר'ה שמסתובבים בקניונים לובשים חולצת תנועה, אלא ש'הדתיים'עושים זאת.

זו בעיה קשה, ואני חוזרת ואומרת, שיש אליה מודעות, והיא בשאיפה....

יש לי תחושה,*נעמה*

שהחבר'ה פה מתגוננים בצורה קיצונית מידי.

הבחור שאל שאלה. שאלה שגם אני שואלת את עצמי הרבה פעמים. וחברים, לא בשביל להראות עד כמה אתם גרועים, באמת שלא! אלא באמת בשביל להבין.

ותמיד כשהשאלה הזאת נשאלת, כולם מתחילים להבהל כאילו מה קרה, מנסים להשתיק..

אז אני מוחה-

תנו מקום לשאלה הזאת!

אם יהיה מקום לשאלה תהיה גם דרך לפתרון.

ותאמינו לי שיקחו את דבריכם ברצינות יותר אם תענו בלי לחשוש.

--

חמשת הסניפים החילוניים המדוברים, הם סניפים חילוניים באמת. מה שמראה שגם אצלינו באריאל כן חשוב לקרב ושאהבת חינם היא ערך עליון אצלינו.

השאלה היא- איך אנחנו יכולים לעשות את זה בלי להקל לעצמינו? כן לקרב אבל לשמור על הפרדה, כן לקרב אבל לשמור על אוירה חיובית? 

ולמה נגיד דבר כזה לא יכול לקרות גם בבנ"ע שהיא תנועה הרבה יותר גדולה ומקיפה וכן, הרבה יותר משמעותית [מבחינת רוחב ההשפעה והשיקוף המגזרי שלנו]- לא יכולה גם לעשות את זה?

דואגת- אם את אומרת שהכל במגמת עלייה, אז לי אין תלונות. פעם כנראה היה יותר נדרש העירוב בין בנים ובנות [וגם אם לא, זה נעשה כבר ואין מה לעשות נגד זה] והיום כשזה כבר לא נצרך, אז יש מגמת עלייה והתחזקות. זה מעולה ומהמם ובאמת שאני מעריכה אתכם על זה.

עוד נק' שלא עלתה פה ורציתי לומר-

יש תמיד את האלו שיגידו שההתפצלות בין אריאל לבנ"ע גרמה לפילוג נוראי בעם וכו'..

אז ככה-

מי שרוצה פילוג, יהיה גם יהיה לו פילוג. ומי שלא רוצה אותו יבין בצורה בוגרת שיש אנשים שזה מתאים להם ויש אנשים שדבר אחר יתאים להם ואין עניין לכפות את דעתינו על אנשים אחרים.

אנחנו מחפשים אחדות ולא אחידות.  

אנחנו לא צריכים להיות אותו דבר, החכמה היא להיות שונים ועם זאת לדעת לאהוב ולקבל את דעותיו של השונה ממנו.

"אלו ואלו דברי א-לוקים חיים"

לי מתאים אריאל ויהיו כאלו שיתאים להם עזרא או בנ"ע או ענארף מה.

העיקר לא להגיע למצב של שנאת חינם.

הרבה שמחה =)

יפה =)~מישי~

הענין הוא מה עושים עם זה? הענין הוא שהחניכים הם כאלה. לא ההנהלה. ההנהלה רק מקבלת אותם ומנסה לקרב אותם- שיותר יבינו את החשיבות של הדברים. אבל זה לא תמיד הולך. אז איך אפשר- איך אפשר לשפר שלא נהיה במצב הזה שבאמת יש חניכים שהם במצב הזה. איך אפשר לשנות?  (ולא ניסיתי להתגונן עכשיו. מצטערת אם זה נשמע ככה)

סליחחה???????!אנונימי (פותח)

מישו פה יכול להסביר לי מה הבעיה ללכת לקניונים??????????????

אני בבני עקיבא סניף נפרד  ויחסית דוס..וגמני כזאת..שומרת נגיעה הולכת בצניעות..(כמו רוב הסניפ..)

וכם תתפלאו הולכת לקניונים...מזה השטות הזאת?

די!!

תעשו לי טובה..

מסכימה עם זה שיש גם דברים לא טובים בבני עקיבא..מסכימה אפלו מאוד!!

אבל זה כמו בכל מקום!!

כי..אריאל ועזרא עם כל הכבוד(ויש הרבה..) לא נראלי שהצעירים שלא ככ דוסים כמו התנועה ירצו לבוא אליכם..

ואני חושבת שזה  שהסניף הוא לא נפרד לגמרי זה גורם ליותר חניכים לבוא ולהתחזק(כמעט כל המדריכות שלי משבט נבטים היו כמעט חילוניות והיום הם  דוסיות רצצחח!!!)

ותעשו טובה אל תנפנפו לי עודפם ב5 סניפים החילונים!!

חמודית, הליכה לקניון זה בעיקר דוגמא...לבן כהה
עבר עריכה על ידי לבן כהה בתאריך א' אב תשע"א 15:21

מה שהתברר אח"כ מדבריהם של האריאלניקים, זאת התלונה הרגילה.

מה שכל "דוס" מרגיש לעומת "נאמני תורה ועבודה", "הקיבוץ הדתי" וכו'...

בעיקרון הם טוענים שבנ"ע מחנכת לחיים שיש בהם תורה, אבל היא לא מי יודע מה חשובה..

הם טוענים שהחינוך שלנו הוא "להתחשב" בתורה, ולא לחיות אותה...

קניונים, זאת דוגמא לתרבות חילונית.

אפשר ללכת לקניון, אבל לא להפוך את זה לתרבות. החיים שלנו צריכים להיות ממוקדים בדברים אחרים מאשר קניית בגדים כל הזמן.

עצם הפעולה הזאת מראה על "אי-מושלמות".

נכון שאין מטרה לשוטט בקניונים סתם לכיף בתור תרבות~מישי~

אבל צריך לקנות בגדים... מה בעיה ללכת לקניון? זה מעצבן אותי שנותנים את זה כדוגמא. אם כל מה שעושים זה לקנות בגדים ולקנות באופן כללי סתם כל הזמן אז זה לא ראוי אבל סתם ככה? זה בכלל לא קשור לדוס או לא דוס. ואין בזה שום בעיה הלכתית.

את צודקת,מדובר על התרבות, לא על לקנות בגדים כשצריךלבן כהה
הבעיה היא של הדתיים בכללות ולא של בנ"עאנונימי (פותח)

במכתב לדרור היא לא באמת יודעת מי בבני עקיבא, מי באריאל ומי בצופים הדתיים. היא מדברת על מה שהיא רואה בכללי. וסתם לידע כללי- היא לא רואה את כל החניכים שטוב להם עם זה שהם דתיים ולא מתקרבים בכלל לקניונים ומקומות כאלה.

נכון, יש בבנ"ע בעיה של סניפים לא הכי דוסים שבעולם, ואפילו בעיות גדולות, אבל אני חושבת שהדרך שאריאל בחרה היא לא הדרך. נכון שתנועה נפרדת צריכה להיות לכתחילה ולא בדיעבד, אבל אם יש תנועה שצריכה שיפור- חבל מאוד שפשוט פורשים ממנה ולא מנסים לשפר מבפנים. אני אישית חניכת בנ"ע פשוט כי זה מה שיש לי ביישוב, ואני מנסה להשפיע מבפנים, נכון אני לא מנסה לצאת למחנות ודברים מעורבים, בגלל שזה לא נראה לי הכי לעניין (וכן, לפעמים אני ממש חולמת לעשות את זה) אבל לפעמים אני חושבת- ואלה, חבל שאני לא באריאל, ואני אומרת לעצמי משהו שחברה שלי מסניף בין החומות (סניף נפרד לגמרי) סיפרה לי שהמזכ"ל אמר להם כשהם התלבטו כשבט אם לצאת לסיירים-אם כל הדוסים ישארו בבית ולא ילכו לבנ"ע כי יש בה בעיות- התנועה תיהפך לחילונית!! צריך לצאת ולהשפיע, ולהראות שלדוסים טוב!!(זה רוח הדברים ולא ציטוט...)

נכון שמקום שמחזק את הדוסים, ונותן לך לגיטימציה להיות דוס זה מעולה, השאלה היא למי אני דואג?????? 

נ.ב.

השאלה הזאת עלתה גם לי ונראה לי שצריך לשאול את ההנהלה הארצית ולא את החניכים...

נ.ב2-

אני לא נגד אריאל, ואני לומדת באולפנה סגורה ודוסית ככה שאני חצויה בין הדעות, ואני מסכימה עם כולם. (השאלה הזאת עלתה גם באולפנה-  למה האולפנה סגורה וכל ה"טובות" נמצאות במקום אחד ולא הולכות להשפיע. לא קיבלנו תשובה גמורה...)

שאלה ל"אנונימי"אנונימי (פותח)

בס"ד

את באמת חושבת  שילדים בגיל10-15 יכולים להשפיע ולא להיות מושפעים?

ובמיוחד מחנה סירים,חברים שלי סיפרו לי מה הולך שם..

האמת, שלא,אנונימי (פותח)

אבל הם יכולים להראות כמה טוב להם להיות בסניף נפרד, וכן, זה יעזור, כי זה יגרום לכל הסניפים הנפרדים לא להתבייש בזה שהם נפרדים (כמו הסניף שלי שיוצאים לפעמים למעורב...) וככה יותר סניפים ירצו להיות נפרדים, כי זה יהפוך את זה למשהו שרוצים!!!

לא, אני לא חושבת שאפשר לצאת למחנה סיירים כשבט מעורב ולא להיות מושפעים, לכן אני לא יוצאת, אבל החברות שלי שיוצאות כשבט נפרד- יראו כמה שווה להיות בסניף נפרד, ואולי ישנו משהו  בתודעה!!!

=> אני חושבת שגם כדאי שהתנועה תנסה לעשות משהו כדי שאנשים ירצו להיות בסניף נפרד (ול"מחפש את האור"- בנ"ע שינתה את הגישה שלה, כי אני יודעת שהמזכ"ל הלך אל סניף בינ החומות וביקש שהם יצאו לסיירים כדי להראות כמה טוב זה להיות בסניף נפרד!!!

*נעמה*- (אינשם, אני אשמח אם גם אתה תקרא..)לבן כהה

אני מאוד מסכים איתך, כמעט בהכל...

וגם הניסוח שלך ממש טוב.

תבינו שניה. עשו מחקר, וגילו שרק אם על כל מילה רעה, אתה אומר 5 מילים טובות, רק אז מקבלים את מה שאמרת כטוב.

ברור לכם שביקורת הרבה יותר משפיעה, מפעם אחת שאומרים "אנחנו מעריכים אתכם". אז אם אתם לא רוצים שנגיב כך, תשתדלו יותר יותר להרגיש את ההערכה שאתם מריגישם אלינו, ומתוכה לכתוב את דעתכם. ובנוסף, אנחנו נשתדל לראות את זה כביקורת בונה.

עכשיו, נעמה-

תביני את הסיבה לעצבנות.

מצד אחד את שואלת למה אנחנו לא יכולים להפריד, אם אנחנו תנועה גדולה וכו'.

אלו התלונות שלכם. רוצים תשובה? הנה-

"אם את אומרת שהכל במגמת עלייה, אז לי אין תלונות. פעם כנראה היה יותר נדרש העירוב בין בנים ובנות [וגם אם לא, זה נעשה כבר ואין מה לעשות נגד זה] והיום כשזה כבר לא נצרך, אז יש מגמת עלייה והתחזקות. זה מעולה ומהמם ובאמת שאני מעריכה אתכם על זה."

כאילו, אמרתם שזה לא בסדר, בנ"ע כבר ממש מודעים לזה, והנה, אנחנו משתפרים?

מה חשבתם, שתכתבו בפורום ומחר בנ"ע תהיה נפרדת, או שתכתבו בפורום, ומחר ידברו על זה יותר?

אתה שוב נבהל.*נעמה*

שמע, אני לא בדיוק בבנ"ע בשביל לדעת מה הולך שם. אני גם לא מתיימרת לדעת הכל. אני רק שואלת.

ונראלי ששאלתי בצורה עדינה.

שאלתי ועניתם- אתם בתהליך התחזקות, הכל בתהליכים של התחזקות. אז אשריכם ואשרינו שאתם התנועה של העם שלנו.

ולא, אני לא חושבת שמשרשור בפורום התנועה תשתנה. ממש לא. ואני דוגלת בשיטה שאם משהו מפריע צריך לקום ולעשות בשבילו משהו. לא מספיק סתם לקטר.

אבל בתור אחת מאריאל אני יכולה לשנות את התנועה שלכם רק בצורה תדמיתית. ז"א, שאני יכולה רק לשנות את איך שהיא נראית לנו מבחוץ. ומה זה אומר?

זה אומר שבתור מדריכה אני לא אטיף לא ללכת לבנ"ע אלא רק אחזק את הדברים החיוביים באריאל. ואני לא אעשה השוואות ביננו לבינכם וכו'.

אבל את השינוי האמיתי רק מי שמבפנים באמת יכול לעשות.

אז בכבוד.

לאנונימי-

אני אעשה את זה קצר כי מעצבן אותי להגיב לאנונימים-

תנועת אריאל לא ביקשה פירוד. היא רצתה להקים סניפים נפרדים. בנ"ע לא הסכימה ולכן נוצר פירוד.

ניסו לשנות מבפנים ולא הצליחו. [ואם את רוצה את יכולה לקרא את ההסטוריה של זה.]

--

לפעמים צריך באמת ללכת ו"להפיץ את האור לאחרים" אבל מי שלא מסוגל לזה ורק יפול מזה, אין עניין שינסה בכלל ולכן כדאי שישאר בחבורה הדוסית יותר.

ולפעמים אנחנו קצת שוכחים שיש עוד אנשים שצריך לקרב אותם. אז מה אם אני לא "לייט" אזמה אם אני "דוסית"? זה אומר שהקשר שלי עם הקב"ה מושלם?!

אז אני אומרת לכם שלא. אפילו ממש לא.

וגם אני רוצה קירוב. אבל מה לעשות שהקירוב הוא לאנשים שהם ברמה דתית שונה ולכן מתמקדים איתם על אורך השרוול והחצאית ואני נשארתי בלי שום דבר.

ואני מאד מרגישה את זה באולפנה וזה נכון גם לגבי תנועות נוער.

באמת שאם הייתי מרגישה שבנ"ע נותנת לי ברמה שאריאל [אה. והייתי בבנ"ע] נותנת לי אולי הייתי הולכת לבנ"ע. אבל לא. אז מה תעשו? תכריחו אותי?

שוב,

כל אחד ודרכו. ובאמת שלא צריך לעשות מזה סיפור.

לנעמה~מישי~

ברור שצריך גם לחסק את הדוסים לכן גם הם בתנוה. עם כל אחד הולכים לרמה שלו. ואני לא חושבת שעם דתיים לייט מתמקדים רק בצניעות אבל כן זה כבר משהו. אם הם מבינים שיש משמעות לזה. וזה רק דוגמא. הכוונה היא בכלל אם הם מבינים שיש משמעוןת להלכה. כי זה העניין עם דתיים לייט. הם יכולים להיות מאוד אידאולוגים ורוחנים. אבל אנו רוצים להוציא מהם עוד משהו...

חוצמזה- זה באמת תלוי איזה סניפים. ואין בזה שום התחמקות. יש סניפים פחות טובים. אבל אם הייתי בהם לא הייתי הולכת להם. ובגלל שאני בסניף ב"ה ממש טוב אני כן נמצאת בו. ולא ניסו לשנות את דעתכם אלא רק להראות לכם את נקודת המבט שלנו בתור אנשים מבנ"ע....

הי, נעמה! כל הכבוד..!לבן כהה

הסברת יפה את הנקודה האחרונה שהפריעה לי בדברייך..

את חושבת בצורה הנכונה לדעתי...

"כל אחד ודרכו. ובאמת שלא צריך לעשות מזה סיפור."

אני מסכים איתך כרגע בכל דברייך.

חשוב לי שתקראועוד חוזר הניגון

בס"ד

כמה דברים:

1. "להפיץ אץ האור" היה הנושא של חודש ארגון ה'תשס"ה. כלומר, לפני כמעט 7 שנים. לעניות דעתי מצבנו בנושא הזה בבני עקיבא ובציבור שלנו בכלל השתפר מאוד בשנים האלה. איך שחילונים תופסים ומכירים דת"ל היום שונה לגמרי מאיך שזה היה לפני כמה שנים.

2. מקריאת המכתב ברור לי לחלוטין שזה אינו מכתב אמיתי אלא זה מכתב שהמציאו במרכז הדרכה של בנ"ע  עבור פעולה (מן הסתם לחוברת ההדרכה של חודש ארגון ה'תשס"ה), וזו בדיוק ההוכחה שאנחנו כן מנסים כל הזמן לתקן ולשפר! בתנועה יש הרבה ביקורת פנימית וכל הזמן התנועה מציפה דברים בה שטעונים שיפור וחושבים איך לשפר.

(סתם לדוגמה: השנה התנועה לקחה על עצמה כפרוייקט את עניין ההגשמה: איך מגשימים את האידיאלים ולא רק מדברים עליהם ואיך מחברים לתנועה גם את חב"ב ואת בוגרי התנועה).

(*נעמה*- אנחנו עושים את כל הבירורים האלה בתוך עצמנו אבל כשמישהו "מבחוץ" רואה בנו את הצד השלילי אנחנו מראים לו את הצד החיובי).

3. בקשר להתפצלות:

עד כמה שידוע לי, הסניף הראשון שהחליט לפעול באופו נפרד לגמרי היה סניף "בין החומות" בי-ם, ואכן הם הוצאו מהתנועה אך הם לא הקימו תנועה חדשה. מי שהקים את התנועה היה סניף אחר (אאל"ט גב"ש) שהחליט שגם הוא רוצה לפעול בנפרד ולהקים לצורך כך תנועה חדשה ששמה דגש על דברים מעט שונים- "אריאל". לאחר זמן מה הוחזרו סניף בין החומות לבנ"ע ועד היום הם סניף גאה של בנ"ע, אבל בינתיים כבר הוקמה תנועת אריאל וסניפיה לא חזרו לבנ"ע. כידוע, כיום כבר יש בבנ"ע סניפים נפרדים רבים, אופציה למחנה נפרד ועוד.

פעם חשבתי שזה גרוע מאוד שיש שתי תנועות ושחייבים להתאחד. היום אני מבינה שזה כנראה הכרחי ואפילו טוב (הנימוקים שלי לזה די מורכבים, אם מישהו רוצה הרחבה שיגיד. בקצרה: בכל מהפכה חייבים שיהיה את שני הצדדים האלה). מובן שזה כל עוד יש הערכה ואהבה הדדית בין התנועות.

4. נק' אחרונה שנראלי שהחבר'ה מאריאל פה קצת מפספסים:

זה לא  כאילו יש בבנ"ע תמימות דעים ש"בעצם כולנו היינו צריכים להיות כמו אריאל, פשוט עוד לא הגענו לרמה הזאת".

אני יכולה להביא לכם אנשים תורניים מאוד שמתנגדים נחרצות מבחינה חינוכית להפרדה מוחלטת בין בנים לבנות כמו באריאל. בבנ"ע כל סניף בוחר את רמת ההפרדה המתאימה לו מתוך מטרה מוצהרת של כולם להתקרב לה' ולעשות את רצונו. אני בטוחה שאם נעבור אחד אחד בין אנשי ההנהלה של בנ"ע ונשאל כל אחד מהם מה לדעתו רמת ההפרדה האידיאלית בסניפים, לכל אחד תהיה עדה אחרת, וזה בסדר כי זה לא העיקר!

אשמח לתגובות.

היא צודקת. אינשם- לא יודעת איפה מצאת את זה אבל בנימתלהב"ת גאה

עקיבא ממציאה הרבה מכתבים כאלה לפעולות.. צוחק

תודה על ההערה.

חשבתי על זה אבל לא אמרתי כלום.

*בשביל אלה שדיברו על הסניך של דרור.. (:

תעשי לי טובה..אנונימי (פותח)

בס"ד

אל תתחמקי לפינה של"יש כאלה שמתירים" לשם תמיד מתחמקים אלה שאין להם מה לענות,"הרבנים ההלו הם מיעוט זניח מאד ואין להם משמעות הלכתית בצורה הזאת"(הרב אבינר שם.שם)לא ציטוט מדויק,אבל בערך..

ובבקשה ל להזכיר את המחנה הנפרד,זה לא עושה הרבה כבוד לתנועה שלכם.חברים שלי מדריכים בסניף קרני שומרון רוצים להיות במחנה הנפרד והתנועה עושה להם בעיות

וסניפים מעורבים בבנ"ע לא מעורבים מתוך שרלואיסטיות יתר (מלשון הרב שרלו)אלא מתוך מזרוחניקיות טהורה

היא לא היחידה שמתחמקת...לבן כהה

כבודו מתחמק בעצמו.

על התגובות הרציניות אתה לא עונה.

אתה עונה רק על התגובות שמוציאות את בנ"ע מזרוחניקים, חפיפניקים, שלא חשובה להם התורה.

בבקשה תתייחס גם לתשובות האחרות.

סבבה אני רק לא יכול לענות על כולם ביחדאנונימי (פותח)
אני מסכימה איתך שזה לא טוב שזה מעורב.~מישי~

כן זה דיעבד. כך זה הוקם- מעורב, כי אחרת לא יבואו.
בקשר למחנות- אני מאוד התלבטתי שנושא. וכן כל אחד יעשה לפי ראות עיניו. התיעצתי והגעתי למסקנה שזה מותר הלכתית...  לא הולכים לצד הכאלה שמתירים. אלא בוחנים את הענין לעומק. וכן הרב שלפיו אני הולכת מתיר דברים כאלה. זה לא נסייון להתחמקות בכלל. 

כוון לתגובה הקודמת של אינשם~מישי~
נקודה למחשבה..אנונימי (פותח)

בס"ד

גם באריאל יוגלו להיות סניפיםפ מעורבים במקרה הצורך,אבל באישור הרבנים,הולכים אחרי התורה בלי להתפשר איפה שעושיפ קומבינות זה צריך לעבור אישור של גדולי הדור

תגובה לאינשם ולכולםעוד חוזר הניגון

בס"ד

קודם כל התגובה שלך הייתה מזלזלת. מאוד מזלזלת.

אני קודם אענה לך ספציפית ואז אני אגיע לעיקר מה שאני רוצה להגיד.

1. בעניין המחנה הנפרד- לא ידעתי על זה וזה באמת לא בסדר אם בנ"ע עושים להם בעיות עם זה. צריך אולי לבדוק למה בדיוק יש בעיות כי יכולות להיות לזה מליון סיבות, גם טכניות. אבל שוב, אני לא מורידה מאחריות התנועה. אם זה מסיבות אידיאולוגיות, זה ממש לא בסדר, וגם אם לא, התנועה צריכה לאפשר להם לצאת למחנה הנפרד אם הם רוצים.

2. מעורב-נפרד זה לא שחור-לבן. זה לא "או מעורב או נפרד". יש רמות שונות של הפרדה ותמיד ניתן להפריד עוד ועוד ועוד. 

סתם דוגמה מחיי היומיום: אני לא יודעת איך זה במשפחה שלך, אבל יש משפחות (בעיקר חרדיות) שבחתונות של המשפחה שלהם הישיבה היא בנפרד- יש צד של שולחנות לנשים וצד של שולחנות לגברים. במשפחה שלי, לעומת שאת, הישיבה היא במשפחות, ויכול להיות, רחמנא ליצלן, שאפילו נשב באותו שולחן עם משפחה אחרת, שאין ביננו קשר משפחתי! אז מה? החתונות אצלנו "מעורבות"?

אני מכירה הרבה סניפי בנ"ע צדיקים שהשבטים בהם נפרדים, אבל עושים מפקד כולם ביחד. בעיני זה בסדר גמור. אני בטוחה שבעיניך לא, אבל אני לא הולכת להתחיל לדון איתך על "מה רמת ההפרדה הנכונה".

תסכים איתי שגם אם תנועת אריאל תרצה מאוד, היא יכולה למצוא דרכים להיות  ע ו ד  י ו ת ר  נפרדת, אבל השאלה היא אם זה מה שאנחנו (אתם) רוצים, כי להקצין מדי לצד אחד זה לא טוב בשום דבר (שוב, הכל יחסי ולאנשים שונים יש הגדרה שונה ל"להקצין").

{התכוונתי לכתוב: אני יכולה להיות קטנונית ולשאול למה הפורום שלכם בערוץ 7 לא נפרד, אבל למרבה האירוניה ראיתי שם היום שרשור בדיוק כזה, אז עזוב}.

כשכתבתי על אנשים שמתנגדים לרמת הפרדה כמו שיש באריאל מממש לא התכוונתי לרב שרלו. דיברתי על כל מיני אנשים מבוגרים שאני מכירה. אנשים חכמים מאוד, ערכיים מאוד ודתיים מאוד, ואני מכבדת גם את דעתם בקשר לחינוך של הילדים שלהם (כי, ת'כלס, הנוער זה הילדים שלהם) גם אם היא שונה משלי וגם אם לדעתך ולהגדרתך היא נובעת מ"מזרוחניקיות טהורה".

3. שימו לב שבשלב הזה כבר סטינו מהדיון המקורי ועברנו לדיון האמיתי/הקבוע/הנדוש שהולך הערך ככה:

בנ"ע זה "מעורב" ואריאל זה "נפרד".

אז למה בנ"ע זה מעורב? למה למה למה???

נו אז תודו שאריאל זה יותר טוב! נו, תודו!

[השורה הנ"ל לא נכתבה מתוך זלזול אלא כדי להבהיר נקודה. אם מישהו נעלב אני מבקשת סליחה מכל ליבי, לא לזה התכוונתי]

וכולנו יודעים שלא משנה מה נכתוב בנושא (והאמת שאני לא מסכימה עם חלק מההסברים שכתבו כאן ל"למה בנ"ע זה מעורב"), זה לא יספק אותך, והדיון ישאר ברמה הזאת. אז באמת שחבל לדון אותו. זה שוב מוביל אותנו ל"מלחמה" בין התנועות וזה גרוע. כמו ש*נעמה* ולבן כהה אמרו: "כל אחד ודרכו. ובאמת שלא צריך לעשות מזה סיפור."

4. ועכשיו אני מגיעה לנקודה שבאמת מפריעה לי:

למה זה הדיון הקבוע שלנו?

לפעמים נדמה לי שבנ"ע חרטה על דגלה ערכים של תורה ועבודה ואהבת ישראל ואריאל חרטה על דגלה "להיות תנועה נפרדת".

אני יודעת שזה לא באמת ככה, אבל ככה לפעמים זה מרגיש לי...

באריאל השיח הזה בלט לי, אבל זה לא ככה רק עם אריאל, זה השיח בכל הציבור שלנו!

למה זה המדד היחיד שלנו להאם תנועה או כל דבר אחד הוא "טוב" (לא מצאתי שום מילה מתאימה)?! הדבר הראשון שמדברים עליו כשמבקרים כל דבר שקשור לציבור הדתי לאומי (תנועה, ישוב, קהילה) הוא עד כמה הוא נפרד.

די עם זה כבר!

מעורב או נפרד זה עניין חשוב. אפילו חשוב מאוד. אבל זה לא הדבר היחיד וזה גם לא העיקר!

אתם באמת רוצים להגיד לי שאנשים שיושבים בנפרד בחתונות שלהם הם בהכרח יותר דוסים/צדיקים ממני?!

יש משו בזה.....ימב"כ

אבל עדיין, בפעולות, לפחות משתדלים לקלוט ולהפנים, גם אם מיישמים חלק קטן מזה....

בתור אחת שבני עקיבא זה פשוט בנפשה---מתלהב"ת גאה

היה לי מאוד קשה לקרוא את מה שכתבת.

ולא קראתי את כל התגובות אז אני מקווה שאהיה עניינית.

אתה חניך לשעבר בבנ"ע אם הבנתי נכון, מה שאומר שבעצם עזבת את התנועה.

כל בנאדם שיוצא מאיזה שהיא מסגרת ועובר לנגדית לה, חש צורך לדבר בצורה פחות יפה (למישו יש הגדרה..? חיוך) על המקום ממנו יצא. אפשר אפילו לומר- ברח.

לא היה לך טוב?! זה לא בשבילך?!

על תדבר ככה על כל התנועה! זה נורא נחמד להגיד כל הזמן "התנועה המוערכת (באמת!).. אני באמת מעריך את התנועה! תגידו מה שאתם רוצים על אריאל.." אבל זה לא מייפה את הדברים. זו חנפנות. נקודה.

אולי אתה היית בסניף חפיפניק כזה, וזו המציאות שראית?!

בנ"ע בעיקרה היא תנועה דתית. רמתו הדתית ומצבו (מבחינת מה שכתבת) תלוי בהתאם למקום (יישוב וכו'). 

מקום דוס יותר יפתח סניף דוס יותר! זה הכל!

אולי אשמע יותר מדי חריפה- אבל פשוט תתבייש! כן, אתה שיצאת מבנ"ע כי לך באופן אישי לא היה טוב- איך אתה מדבר?! 

תגובה אחת של "לבן כהה" חזקה אותי מאוד:

"עכשיו תקשיב למה שאנחנו אומרים, לא למה שאתה רוצה לשמוע.

אי אפשר להגיד שהתנועה שלנו מחפפת, בגלל שהחניכים לצערנו כאלו.

התנועה מחנכת לדברים אחרים.

אתה אומר שגם לכם יש סניפים חילוניים? תהיה בטוח שגם שם החניכים הולכים לקניון.

למה אצלנו יותר רואים את זה? כי אצלנו יש יותר סניפים שקרובים להגדרה "חילונים".

למה יש לנו יותר? כי בזה בנ"ע החליטה להתמקד..

יש המון דברים חשובים, אז אריאל מתמקדת בתורה, ובנ"ע מתמקדת באהבת ישראל.

ברור שלא רק בדברים האלו, לכן לאריאל יש סניפים "חילוניים", ולכן בנ"ע גם לומדים תורה.

זהו."

ועכשיו אני ימשיך אותה- אתה כנראה לא רואה את כל המצב בבנ"ע וכנראה שגם לא באריאל.

רב חברותיי נמצאות באריאל. הוא ממש ליד הבית שלי- הסניף.

אתה חושב שהם לא ממש- 

"אני רואה אתכם בקניון- מסתובבים מפה שלם, לבד או בקבוצה, לבושים טוב: נערים ונערות דתיים שיצאו לבלות. אני רואה אתכם מסתובבים בקניון ואתם כמו כולם.

אתם יצרי התרבות הזאת. אתם מסתובבים מוקסמים, פראיירים של העיצוב, שפוטים של העולם, ילדים של הפרסומות. אישה מספרת לכם ברמקולים על משהו "מיוחד" בקומה מעליכם, ואתם כולכם שלה. כמו כולם, אבל לא. אבל אתם לא כמו כולם, אתם דתיים ורואים שזה מעיק עליכם, לא בדיוק משהו קסום. אני רואה אתכם מסתובבים עם כיפה או לחלופין עם חצאית, והמבט הזה של "נדפקתי" בעיניים, מתחנן לאנשים שסביבכם :"תתעלמו מהכיפה\חצאית, היא לא חשובה, הרי אתם יכולים לראות שאני אחד משלכם, אני לא כזה שונה.

אתם בכל מקום-במרכזים, בסרטים, בתחנות המרכזיות, אני רואה אתכם בעיר, יוצאים לבלות, ושוב המבט הזה בעיניים, מת לקבל כל דבר חילוני. העיניים האלה נשלחות למקומות שבהם אדם רגיל מתבייש להסתכל, ואתם?, בלי בושה תוקעים זוג עיניים! אני רואה אתכם דוחפים אותי ואפילו מקללים בתור להופעה של 'שלמה ארצי', של 'היהודים'." 

זה מה שאתה הבאת. וככה בדיוק גם החניכים באריאל.

גמרתי את מה שהיה לי להגיד בנתיים.

בברכת חברים לתורה ועבודה,

אחת שאכפת לה ושהיה לה קשה ועצוב לכתוב את זה. עצוב

לא מסכימה כ"כ...~מישי~

קשה לי להסביר.אבל א. הוא הביא מכתב. לא כתב בעצמו. ב.הוא באמת כתב מכאב, כמו כולנו. חבל. תשעת הימים. בואו נזכר כולנו בחורבן ביהמ"ק שקרה בגלל שנאת חינם.

מי יתן וכל אחד מעמ"י יצליח לפעול בדרכו שלו להתקדמות העם כולנו, מתוך אהבת אמת וקבלה של האחר.

לא אהבתיאנונימי (פותח)

את צודקת בנקודה שבני עקיבא לא מחנכת לזה אבל המצב הוא שיש הרבה חניכים כאלה, מה שאמרת שהואעזב אז הוא מתחיל ללכלך את טועה, מהמכתב נראה שזה הפוך,  שהוא עזב כשהוא ראה את המצב שהוא מתאר  

אהבתי ת'קטע עם ה-"אני באמת מאד מעריך"... אשכרה...

בנ"ע ע"ז אוכלים חזיר... צעיר רענן
עבר עריכה על ידי לבן כהה בתאריך ג' אב תשע"א 11:15

עריכה: הכותרת לא הייתה נשמעת כבדיחה, זה קצת הפריע..

בנ"ע- בדיעבד.

אריאל -לכתחילה.

זה שורש המחלוקת, אני לא בא להגיד מה רע או טוב, בכל מקום צריך משהו אחר..

לא יהיה חכם אם בפריפיריה ישמיו אריאל או בערים של דתיים לאומיים רגילים ישמיו בנ"ע..

אריאל צריך לחזק את הציבור שלנו, בנ"ע לחזק את הציבור המסורתי/חילוני...

ולכן לא טוב להשיים בנ"ע במחוזות שלנו.

כל אחד ויעודו.

^^ זה היה בצחוק בנ"ע ע"זצעיר רענן
רגע רגע רגע!כריסי

בס"ד

שלום לכולם!

באיזשהו שלב כבר היה לי קשה מאוד לקרוא

את  הכתוב.... אני בבני עקיבא ואני מאוד אוהבת את התנועה והערכים אבל קודם כל

אתם שמים לב לאן הגעתם?!

אתם מכירים את כל סניפי בני עקיבא שככה אתם מדברים?!

אתם מכירם את האנשים?!

זה שראית כמה אנשים מקללים זה אומר שזהו כולם ככה?!

אז מה גמאני ראיתי חרדי שרצח זה אומר שכולם ככה?!

נכון, באיזשהו מקום אני מסכימה שאנחנו כמו כולם בדברים מסוימים....אבל גם אתם כמו כולם בדברים מסוימים

אבל גם אם ראית מישהי עם חצאית קצרה, את מכירה אותה?!

אתם מכירים את הפנימיות שלה שככה אתם אומרים?!?!

אבל לא זו הנקודה שלי-

אני מכירה אנשים מאריאל, מעזרא, מבני עקיבא

ואני אישית מכירה סניף של עזרא שגם הם לא מי יודע מה

אבל הדרך מכאן ועד להגיד שאנחנו יותר טובים שאנחנו יותר צדיקים

ארוכה מאוד!!

זה שראיתם כמה אז מה?! גם אני ראיתי כמה....

אז אותם נערים שראית כנראה צריכים עזרה וזה הזמן והמקום לעזור להם...

אבל למלחמת תנוועת?!

שכל אחד ילך לתנועה שמתאימה לו ולמה שהוא חושב לנכון.....

הארות? בשמחה

עצות לשיפור? בשמחה

רעיונות? בשמחה

אבל להגיד מי יותר טוב?!

בתקווה לתגובה

-כריסי-

אל תעמידו פניםהמדריךהאידיאלי

אני מבין מה שאתם אומרים שלאחרונה בני עקיבא משתפרים ועושים כבר הרבה דברים נפרדים

אז אולי המצב נהיה יותר טוב אבל האווירה הכללית היא בדיוק מה שכתוב במכתב

ואני אומר את זה מתוך היכירות מחברים וממה שאני רואה בשכונה -החברה של בני עקיבא (ההכללה בכוונה) מראים במעשיהם עד כמה הם רוצים להידמות לחילונים ומנסים כל הזמן לספוג עוד מה"תרבות" שלהם.

אני בתור אריאלניק שמכיר טוב מאוד את התנועה ואת חניכיה מוכן להישבע שהגישה אצלנו שונה לחלוטין

האור בעיניים הוא אחר... הסניף לעולם לא יצא לחפש תמדריך בקניון מכיון שלא זו התרבות שלנו! אין לנו מהלחפש שם

וזה רק יזיק אם נסתובב ואנשים ייראו ילדים דתיים מתרוצצים במקום הזה... המשוואה הזו ברורה לכולם, גם לחילונים

ושיהיה ברור גם חסרי הכיפה מכירים טוב מאוד את המושג חילול ה' 

המטרה שלנו היא להראות לכולם את החינוך שהתורה נותנת לנו - וגם מצידנו אנחנו צריכים ללכת עם התורה עד הסוף בלי להתפשר כי אם כן מייד כולם שמים לב וזה בדיוק מה שכתוב במכתב...

אל תעבדו על עצמכם - כיום דרך החיים הזו בנ"ע-תורה ועבודה-רבני צהר גורמת יותר נזק מתועלת...

מתחברת..מתלהב"ת גאה
וואי ממש מעצבן אותי מה שאתם כותבים!!!!!!!!!!!!!!!!mandms

שתדעו שבני עקיבא ממש מתקדמת ואיפה שצריך סניף נפרד-מה שאתם קוראים ה"דוסים" שמים סניף נפרד ויש מלא מקומות שצריכים סניף מעורב כי בלי זה לא יבואו חניכים לסניף!!וחברה שלי אמרה לי שבסמינריון הדרכה שלהם הביאו רב,כן רב!!שאמר שהוא עכשיו רב רק אבל רק בגלל שהיו בנות בסניף שלו והיה תקופה שהפרידו את הסניף שלו והוא לא בא-כי לא היו שם בנות...ואח"כ החזירו את הסניף ללהיות מעורב והוא חזר(בשביל הבנות...)ותראו מה יצא ממנו עכשיו!!!!!!!

ואתם אומרים שהתנועה מייצגת את האוכלוסיה ה"חלשה" של הציבור שלנו אבל זה רק בגלל שאתם נוטשים את   התנועה ואז אין "דוסים" בתנועה ורק האלה שעל סמים בערך נשארים בתנועה ואני מדברת עם דוגמא! תסתכלו על סניף קמ"ש בירושלים,מאז שהוקם סניף גב"ש שהוא באותה שכונה הסניף(קמ"ש) רק הידרדר  אבל אם כל ה"דוסים" היו נשארים בסניף הוא לא היה נראה ככה ואל תזלזלו ביללדים בני 10-15 הם מסוגלים ועוד איך להשפיע!!!!!! וחצמיזה בני עקיבא היא אחלה תנועה וכל אחד ומה שמתאים לו,אני אישית בסניף ניפרד אני שיא הדוסית אבל לא כולם אצלינו הם אולפניסטיות או ביינישי"ם ואם לא היו בסניף את הדוסים הוא היה נראה אחרת.......אז אל תיברחו,טוב?! והכי אל תבואו בתלונות כי בני עקיבא היא הההתנועה הכי הכי מעולה בעולם!!!!!!!!

ואני לא משוטטת בקניונים כשמשעמם לי וגם החברות שלי תמיד אפשר להסתכל בדברים הפחות טובים,בכל דבר...

ואל תחשבו עלי רוב החברות שלי באריאל ועזרא ויש מלא אבל מלא דברים טובים בתנועות האלה ובאמת כל הכבוד לכם!!!

וואי כתבתי מבולגן.....סליחה אם לא הבנתם...ולא התכוונתי לפגוע באף אחד זה פשוט "קומם" אותי כמו שאומרים...

מסכימה! אני בבנ"ע וככה אצלנו הסניף.שוקו =)

אני יודעת שהמון סניפים לא ככה...

אבל אצלנו כן, ואני מכירה עוד מקומות שככה...

בשבת כולם באים כי זה מפגש חברתי...

הבנות מתחילות עם הבנים ולהפך בקיצור סתם סניף...

ואני מודה ומתוודה שתנועת אריאל בהרבה יותר טובה.

בתור בוגר של סניף בני עקיבאאנונימי (פותח)

תראו,אני לא מסכים עם אף צד.

יש סניפים של בני עקיבא שאתה יכול להיסתכל מבחוץ ולראות שזה באמת מפגש חברתי,

אבל בתכלס זה לא ככה בסניף שלי במדריכים וכאלה שכבר יצאו מהדרכה או כאלה שלא מדריכים מגיעים לסניף להיפגש (כמפגש חברתי)אבל הם גם באים לישיבת צוות או ישיבת תיכנון של משו(מתכננים אצלינו 50 שנה לסניף)

זה יפה ונפלא שאתה מסתכל מהצד,אתה לא רואה מה עומד מאחורי המפגש חברתי.\

לפני כמה שנים היה אצלינו בסניף חדר מוסיקה-- אתם יודעים למה? כי אתה מגיע לסניף לא רק כשיש איזו ישיבה על איזה משו ,אלא כי זה הבית השני שלך או במקרים מסוימים הבית הראשון!

לגבי עשיה עכשווית..

מישו שמע על האוהל החדש שהוקם ברוטשילד?

כן,כן האוהל של פולארד(זה שאגב היום עבר ניתוח עקב מצבו הקשה) מדריכים מהסניף שלי הגיעו למסקנה שהצעירים התל אביבים שכחו מישו שאין לו בית כמה שנים טובות ,והוא נמצא שם בכלא רק בשביל מדינת ישראל!!!

יש המון דוגמאות של יצירות יפות שיצאו תוצרת הסניף שלי ואני יכול להגיד על עוד סניפים ספציפים שעשו משו למדינת ישראל ושראו אותם!!!

יש מציאותאנונימי (פותח)

של חברה חלשה, שאותה צריך לקדם, אך יש חברות מצויינות שמשום מה חובה שיהיה בהם סניף שבו הבנים והבנות יפגש, יתדרדרו, ויתרחקו מאביהם שבשמים.

לרוב זו המציאות כיום. שרש הרע המדובר הוא הסניף המעורב.

אני מרגישה שלא שמים לב להכל-דינוחה

המכתב מדבר על כל הדתיים!!!! הם לא יודעים מי בבנ"ע ומי באריאל, הם רק יודעים שזה מה שאנחנו משדרים כדתיים!!!!!!!!!!!!

לתשומת ליבנו...

כן אבל אינשם לקח את זה לבנ"עמתלהב"ת גאה
ו...? למה להפיל את זה על בנ"ע?לבן כהה
ברור שהם לא יודעים מה ההבדלצעיר רענן

בגלל שאנחנו ציבור חדש, ציבור "חרדל"י" או "תורני"(לשיטת הרב מלמד).

ציבור שרק מתעצם עם הזמן,

בעיני רוחינו אנו רואים קודם כל את דעת תורה ואת גדולי חכמנו הראי"ה הרצי"ה הרב אליהו זכר צדיקים לברכה.

אח"כ את הדברים השוליים כמו הרצל ודומיו,

עזות היא להגיד שאנחנו מתבדלים, הרי לא רציתם בנו מלכתחילה, לא יכלתם לסבול את השונה(מפליא שאת החלש אפשר להכיל,אבל את החזק יותר אי אפשר להכיל כי פשוט אנחנו "גדולים" על הממסד...)

שיתתנו היא קרוב רחוקים באותה מידה בידיוק כמוכם, רק בכלים אחרים.

עצם כיומכם היא רק על ההתר של "שו"ת שרפי קודש" שאומר שבצרפת(או בארצות אחרות) מפני סכנת התבוללות יש להתיר להיות בחברה מעורבת, מכן ההשלחה שגם בסניפים שרוצים לקרב את הציבור החילוני שלא ירד לתרבות רעה ולחזק אותו, אפשר להקים סניף מעורב.

ולא יותר, אין צורך בישובים סניף מעורב, אין צורך בריכוזים דתיים סניף מעורב וכ'..

חלקיים נרחבים אצלכם תומכים במעורב כאילו זה בלכתחילה (כנגד עיקר גדולי התורה) וזה גורם להתדרדרות הציבור, במקומות בהם צריכים(למען חילונים) מותר, אך במקומות שלא צריך אסור!

יש"כ לסניפים המופרדים, אבל צאו מהסרט שכך נמצאת כל התנועה שלכם.

הרוב הגדול עדיין מתקדם לאט, בעיקר בצניעות.

קרא את תגבותי השניה לאינשםעוד חוזר הניגון

בס"ד

זה שוב חוזר לאותו דיון ישן שחבל לדון אותו....

{אבל, שלא יצא לא נכון, אני לא דיקטטורית מוציא לשון, אם אתם רוצים- תדונו. פשוט אני אפרוש מנפנף}

מי זה הלא רציתם?~מישי~

מה אתה רוצה ממנו? לא מנעתי ממך בגופי שום דבר. מלבד זאת עכשיו זה כבר לא קשור. אני למשל שייכת לאחד מהסניפים הנפרדים בבנ"ע, ב"ה. יש לך אפשרות לחזור. מה שכן אני לא רואה דבר רע בזה שיש תנועות שונות. אני מסכימה שאין תרוץ ללעשות סתם מעורב וכן ההתקדמות בצניעות החיצונית מבחינתי זו התקדמות מדהימה. כי יש הרבה שעיקר בעייתם היא בצניעות (אגב גם בין בנים לבנות) ופחות בעניין האידאלים, ובקיום מצוות באופן כללי.

סיפור הקמתה של תנועת הנוער "אריאל" / עיתון "בשבע"צעיר רענן

סיפור הקמתה של תנועת הנוער "אריאל" / עיתון "בשבע"

הפצעתה של תנועת 'אריאל', מסביר הרב יוסף ברמסון, שהיה בין מקימיה, קשורה למכלול רחב יותר: הקמת בתי ספר לציבור החרד"לי, כמו הישיבה לצעירים שליד 'מרכז הרב', ומאוחר יותר 'נועם' ו'צביה'.
"אך סמלי הוא שתחילת ההתעוררות, היתה בירושלים שבין החומות", אומר הרב ברמסון. השנה היתה תשל"ט, והמשפחות רצו שילדיהן יפעלו במסגרת בני עקיבא אך באופן נפרד, כפי שהיו רגילים בבתי הספר.

כמה חבר'ה צעירים ונמרצים חברו יחדיו והקימו סניף של התנועה ברובע היהודי. בשנת תש"מ, לאחר מאמצים רבים, נחנך הסניף הנפרד, חידוש של ממש באותם ימים. את הטקס כיבדו בנוכחותם הרב מרדכי אליהו והרב אביגדור נבנצאל, הרב ירחמיאל וייס והרב נחום נריה, שקרא מכתב ברכה מאביו: "זה היה מאוד משמעותי עבורנו, שמי שהקים את התנועה תומך בסניף הנפרד".
ברגע שבו נודע על הקמת הסניף, מיהרה ההנהלה הארצית של בני עקיבא והעומד בראשה, אמנון שפירא, ופרסמה מודעה מאירת עיניים ב'הצופה' בזו הלשון: "הננו להודיע כי אין ולא הוקם ברובע שום סניף של בני עקיבא, ובוודאי לא סניף נפרד ומופרד. צר לנו שאנשים עושים מעשים המנוגדים לתנועה. רק ההנהלה הארצית של בני עקיבא רשאית להקים סניפים, ולא כל הרוצה ליטול את השם יבוא וייטול".

הרב ברמסון, שלימד אז בישיבה לצעירים, שלף את עטו והשיב מכתב שערה. הוא הביע תמיהה על מידת הדמוקרטיה של מדינת ישראל ושל התנועה, ושאל על עניין הפרדת המינים: "למי יש את הסמכות המוסרית והתורנית לשלול זאת?"

מקימי הסניף, ובהם הרב אליעזר מלמד, ניסו להרגיע את הרוחות. הם נפגשו עם המזכ"ל שפירא ועם הרב נריה, אבי התנועה. "הרב נריה אמר: 'אש בוערת במחנה'", נזכר הרב מלמד. "הוא אמר שהסניף חייב להשתייך לבני עקיבא. הוא לא שבע נחת מההתנגדות של אמנון שפירא לכך". גם הרב דרוקמן ניסה לפשר, ותמך למעשה בקיומו של הסניף הנפרד, אך הוא נמנע מנקיטת לשון חריפה כמו זו של הרב נריה.

הוויכוח להט עוד שנים רבות. גם כש'אריאל' היתה מסגרת קיימת לא נסתיימו הוויכוחים ולא נעלמו המשקעים. בעוד הוויכוח סביב סניף הרובע מתלהט, החלו לבקר בו בני נוער מגבעת שאול. כמות החניכים, שמו לב הפעילים, הצדיקה הקמת סניף שכונתי ועצמאי לחבר'ה האלה.
גם כאן הם כינו את עצמם 'בני עקיבא' במשך כשנה, מתוך תקווה שיוכלו לפעול באופן נפרד במסגרת התנועה הגדולה שאמורה להכיל את השכבות השונות של הציונות הדתית. לאחר כשנה, כשהתקווה התבדתה, החליט הרב מלמד כי אין טעם להתווכח על שם, "ואז החלטתי לקרוא לתנועה הזו 'אריאל'. תוך שנה וחצי צצו עוד כשמונה סניפים, בעיקר בירושלים".
סניף הרובע אגב, נשאר, באופן אירוני משהו, סניף נפרד בתוך 'בני עקיבא'. כך הוא מתנהל עד עצם היום הזה, כמו עוד 5-4 סניפים ברחבי התנועה.

4-5 סניפים נפרדים? אני מכירה יותר...~מישי~

מתי זה פורסם?

לפני כ-5 שנים..צעיר רענן

אבל העלתי את זה רק כי שאלת מי לא קיבל אתכם..

צעיר רענן, כמו שאמרו כבר-לבן כהה

חבל להתעסק בזה. באמת חבל.

מה אתה רוצה להשיג בזה שאתה טורח להדגיש שבנ"ע לא קיבלו את הנפרד?

זה שוב כמו קודם, להראות לכולם איך בנ"ע נראתה פעם.

מה אתה רוצה להשיג בזה? שנענה לך?

אז אנחנו עונים היום זה כבר לא ככה, ובנ"ע בתהליך התקדמות!

או שממש חשוב לך שנדע את זה?

אז הנה- אני מודיע לכם שבהחלט יתכן שלבנ"ע היה קצת קשה לקבל את הסניפים הנפרדים פעם.

עכשיו תשמע, אין מזכירים לאדם חטאיו הראשונים, ולדעתי אפשר להגיד את זה גם על ציבור.

אם הציבור נהיה טוב יותר מאז, ויש שיפור, אתה עלול לפגוע בו, ולייאש אותו בכך שתזכיר את חטאיו הראשונים.

עובדה, אפשר להסתכל על כל האמירות שלך, ואני בטוח שכנראה יש אנשים שרואים אותם ככה, כהשפלת התנועה וכהורדה מערכה.

אתה מביא משהו מעבר התנועה, כדי להראות שהתנועה לא טובה.

וזה לא בסדר.

יום טוב.

אני יכולה להצביע על ההתקדמות ב"הדניאלה .ד.

אשריכם ישראל!!

אצלנו ביישוב-דינוחה

חב"א נפרד, אבל חב"ב מעורב, כי אם הוא יהיה נפרד כמעט אף אחד לא יבוא (יש תקופות שרק הדוסים יותר באים, אבל יש תקופות שגם מי שהוריד את הכיפה בא, והם לא היו באים אם זה היה נפרד. אנ לא אומרת שזה המצב האידיאלי, אבל לכל דבר יש ייתרונות וחסרונות, אי אפשר לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

תגובה- לכל מי שיש תלונות על "מעורב" בבנ"ע.לבן כהה

נכון, יש לכם תלונות על בנ"ע מעורב. מה אתם רוצים שנענה?

התשובה הכללית שלי כרגע, בלי להתייחס לפרטים, אם מחנה סיירים הוא כן בושה או לא, זה ככה-

נכון! אתם צודקים בתלונות שלכם! ניתן לצפות בחניכים של בנ"ע מסתובבים בקניון. גם אף אחד ממש לא יכול להכחיש שבאמת יש בבנ"ע סניפים מעורבים. אני מניח שהרוב גם די יודעים שזה בדיעבד, או שלא כל הרבנים מסכימים עם זה.

אז למה נפתח פה השרשור? או יותר נכון, למה מופיעות פה כל התלונות? אנחנו כבר יודעים את זה...

ולמה השרשור פה הוא כמו מין מלחמה, שאנשים נפגעים אחד מהשני, מתגוננים וכד'?

אז ככה-

באמת שאני מסכים איתכם, והתשובה שלי היא כן! אנחנו יודעים! וכנראה אתם אומרים לנו את זה, כדי שנקבל עידוד ותמיכה...

אני רוצה לספר לכם שבבנ"ע יש התקדמות, התקדמות גדולה. ולמה? בדיוק בגלל הדרישות הללו.

אז כן, אנחנו מתקדמים. נכון שהתנועה לא מושלמת, ותודה רבה לתנועת אריאל היקרה, שבעניין הזה באמת יש לנו מה ללמוד ממנה, ושבאים לעזור לנו פה בפורום, לגבש כל אחד את הקו שלו...

לסיכום. העלתם הרבה טענות, ובכללי, הם נכונות.

אם הם נכונות...- אני מודיע לכם, שבנ"ע בתהליכים לשפר את זה.

אם לפני שנתיים לא הסכימו לי לצאת למחנה נפרד- השנה אישרו לי בלי בעיה.

מצד שני.. אם יש תלונות על מחנה סיירים... עד שזה יהיה מתוקן, לצערנו ייקח קצת יותר זמן...

אבל ככל שיותר אנשים נפלאים כמו שראיתי פה, שחשוב להם ההפרדה, בין מבנ"ע ובין מאריאל, לאט לאט הכל ישתפר... עם קצת מאמץ והשקעה.

אם אפשר הסבר מנומק ונורמאלי- אני אשמח!!אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי לבן כהה בתאריך ד' אב תשע"א 22:16

עריכה: אני ממש מצטער, אבל המכתב הזה מוביל בדיוק לכיוון של השרשור הרגיל על בנ"ע ואריאל. לכן הוא מצורף לכאן.

ולכן זאת בעיה לפתוח נושא מאנונימי, בלי להשאיר כתובת לפניה.

בע"ה!

יש לנו סניף (בעיקרון הוא מוגדר כ"פעילות לנוער אחה"צ" בעירייה וכ' ואני אסביר גם למה הוא מוגדר ככה)

הוא סניף נפרד.. המבנה אמנם הוא אותו מבנה אך הוא מתחלק בצורה שלבנים יש שעות וימים שהם צריכים ורוצים..  וכן גם לנו -הבנות!.

באותה שכונה יש גם בנ"ע!

הוא לא סניף פורח ומשגשג במיוחד.. וכן גם הרמה התורנית שלו.. הוא מעורב לחלוטין, הבנות שם בחוסר צניעות ברמה מפחידה!!..

חשוב לציין שבעיר שלנו אין סניפים אחרים חוץ מבנ"ע.. כלומר כל הדתיים התורניים או אפילו אלו שלא כאלה תורניים אבל החינוך של הילדים שלהם באמת חשוב להם והם לא שולחים את ילדיהם לבנ"ע אין להם סניף! או בכלל שום מסגרת של אחה"צ.. 

ולכם הוקם הסניף שלנו! לכל הילדים שאנו יודעים שהוריהם לא יישלחו את ילדיהם לבנ"ע.. שלפחות הם ייזכו למסגרת חברתית שלא בשעות הלימודים!..

הרב שלנו של הקהילה, של הסניף וכ' אינו רוצה ליצור חיכוך בין בנ"ע אלינו ולכן אנחנו לא רוצים להשתייך לאריאל או לכל תנועה אחרת.. מה שכן.. אנחנו ממש רוצים להכנס לבנ"ע..  אך להכנס ולהיות מוגדרים כסניף נפרד..

אגב- פרט חשוב!! הסניף שלנו די גדול יחסית..- סניפנו בן שנה וחצי ומונה כ100 חניכים וחניכות!!

מה שכן.. הנהלה של בנ"ע.. או הרכז של המחוז.. אינו מעוניין ולכן כרגע יננו משתייכים לשום תנועה מה שמקשה מאוד על הסניף.. המדריכים וכן גם משפיע על החנכים..

השאלה שלי היא- למה?! למה לא להכניס סניף נפרד?! הרי בסופו של דבר המטרה של כולנו הוא להתעלות כמה שיותר בתורה, במצוות וכ'?!

זה נכון שצריך לעסוק בקירוב- ואין לנו בעיה להכניס חניכים שאינם ברמה דתית מי יודע מה.. וכן גם חילונים..

מעבר לכך שיש עוד סניף בעיר או באזור זה..

אז למה לא לאפשר לפתוח סניף ניפרד?! בגללשזה לא נפוץ המחוז שלנו?! אז הנה, אולי אנחנו נהיה החלוצים!

אני לא רוצה לשפוט אבל מהמבט שלי נראה כי בנהלה של בנ"ע.. יש פחות גדש על תורה מצוות חינוך עם ערכים.. אלא יותר דגש על לייט, קירוב רחוקים.. ולא לעסוק בהתקדמות של הכלל!..

מחילה אם פגעתי..  זו לא הייתה הכוונה!

(אשמח אם תגיבו! )

אין לי שום הסבר מנומק ונורמאליעוד חוזר הניגון

בס"ד

מאוד מוזר לי.

אני מקווה מאוד בשבילכם שרכז המחוז שלכם ישנה את דעתו מהר ושתכנסו לתנועה!

עצה שלי: תתעקשו, תמשיכו לנדנד עוד ועוד עד שמשהו יזוז.

ודרך אגב- הסבר מנומק ונורמאלי כדאי מאוד שתבקשי מאותו רכז מחוז. תבקשי שיסביר את עצמו. אני בטוחה שמבחינתו יש לו נימוקים הגיוניים ושהוא לא סתם מחליט החלטות כי בא לו.

ואם את לא ממש יודעת במי מדובר (כמו שזה נשמע ממה שאת כותבת) תדרשי להכיר אותו!

תבקשי ממי שמטפל לכם בזה את המספר של מי שאפשר להתקשר אליו מבנ"ע כדי לדבר על הנושא ותתקשרי.

אל תתפדחי. הרכזים של בנ"ע הם לא איזה אנשים מתנשאים שלא ברמה שלהם לדבר איתך, הם מאוד נחמדים (גם אם אתם חלוקים בדעות) והם מאוד מעריכים נוער אידיאליסט שנלחם על דברים שהוא מאמין בהם.

תעקפי את כל הבירוקרטיה ותכנסי בעצמך לעניינים. מנסיון, זו בדר"כ הדרך הטובה ביותר להזיז דברים.

מה הבעיה? תפתחו אריאל..!lior3
היא כתבה מה הבעיה...~מישי~

הרב לא רוצה ליצור חיכוכים.

תפתחו אריאל!יש עוד כמה ערים שפנו לאחרונה..אנונימי (פותח)

ובקשר לחיכוכים..אנונימי (פותח)

בס"ד

אי אפשר למחוא כפיים ביד אחת.

ב' כל-יכול להיות שינסו לצחוק עליכם עד שתבינו שאתם גאים בעצמכם ועם ביטחון עצמי

זה ממש לא קשור לגאים או לצחוק...דואגת!

זה פשוט יצור חיכוכים- בוודאות אא"כ יש שם ישוב עם יחס מ-ד-ה-י-ם, אני מבינה לחלוטין את הרב... צריך לבדוק מה קורה עם ההנהלה, אני לא שמעתי על קשיים בסניפים נפרדים, זוהי החלטת הסניף עד כמה שאני יודעת...

זה לא עניין של צחוק.לבן כהה

אם הם היו עושים את הדבר הנכון, הם היו עם בטחון עצמי וכו'.

השאלה שלהם היא האם בכלל זה הדבר הנכון? האם כדאי ליצור מריבות בציבור כדי להקים אריאל?

יש מצב שזה הבדל בין בנ"ע לאריאל, שים לב, אני לא תוקף.

70 פנים לתורה.

אריאל לוקחים בחומרה את ההפרדה, לכן גם אם יש קצת חיכוכים, הם ילכו בכל זאת עד הסוף.

לעומת בנ"ע, שחשוב לה גם החיבור בין האנשים. (גם לאריאל זה חשוב, לא אמרתי שלא!!).

לכן, השאלה פה היא לאיזה כיוון ללכת?

האם להפרדה בכ"מ, או לפשרה, שגם בה הם יכולים לחיות. (למשל: להשיג מבנ"ע פתיחת סניף נפרד.)

ודאי ששבעים פנים לתורה..אנונימי (פותח)אחרונה

בס"ד

אבל צריך להזהר מהפן ה71..

וגם לא חייבים ליצור חיכוכים..אצלנו  ביישוב יש גם בנ"ע וגם אריאל ואין חיכוכים כמעט

מסכימה לגמרי...denafh

אני גם אריאלניקית ואני ממש ממש מכבדת את  בני עקיבא והם עבודה נפלאה פשוט בציבור הדתי לאומי בכלל יש איזשהו הרגשה של חפיפניקיות ובגלל שכל הדוסים באריאל  (וברור שגם שם לא הכל מושלם) אז התחושה הזאת מורגשת יותר בבנ"ע במיוחד שזו תנועה מעורבת

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך