חידון 27חידוניסט לשעבר

טוב, בסוף כתבתי. אני מקווה שזה יצא סביר (טוב, די סביר), כי כתבתי את זה מעייפות. זה אומר שאחוז נכבד מהציטוטים צוטט שלא בהרחבה יתירה. אנא התמודדו. בהצלחה!

1. למי נאמר: "על מה זה אתה מבקש", ולמי: "מה תבקש"?

2. על מי נאמר: "וימת ... זקן ושבע ימים", ועל מי: "ויאסף אל עמיו זקן ושבע ימים"?

3. מי אמר: "לא תוכל לקום", ומי: "לא אוכל לקום"?

4. באיזה הקשר נאמר (פעמיים): "דרך שלשת ימים", ובאיזה: "מהלך שלשת ימים"?

5. על מי נאמר: "ובני ... שבא ודדן", ועל מי: "ילד את שבא ואת דדן"?

6. על מי נאמר: "ולא הכירוהו", ועל מי: "והם לא הכירוהו"?

7. מי אמר: "וידעתי גם אני", ומי: "גם אני ידעתי"?

8. מי אמר (פעמיים): "על כל אלה"?

9. על מי נאמר: "ויבך על צואריו", ועל מי: "בכה על צואריו"?

10. על מי נאמר: "וקרא בשם ה' ", ועל מי: "ויקרא בשם ה' "?

11. מי אמר: "ירעם מן שמים", ומי: "עליו בשמים ירעם"?

12. מי אמר: "אחת לאחת", ומי: "אחת אל אחת"?

13. באיזה הקשר נאמר: "ושתי הידות", באיזה: "וארבע הידות", באיזה: "חמש ידות", באיזה: "ותשע הידות", ובאיזה (פעמיים): "עשר ידות"?

14. על מי נאמר: "ויצאו כל איש מעליו", ועל מי: "ויצאו מעליו כל העומדים עליו"?

15. באיזה הקשר נאמר (פעמיים): "ותהי יד ה' "?

16. על מי נאמר: "והנה אם יצאו", ועל מי: "והיה כי יבואו"?

17. מי אמר (פעמיים): "תמות נפשי"?

18. מי אמר: "לכה אתי", ומי: "לכה אתנו"?

19. מי אמר: "לכו קחו לכם", מי (פעמיים): "ועתה קחו לכם", ומי: "משכו וקחו לכם"?

20. על מי נאמר: "וישלח ידו ויקחהו", ועל מי: "וישלח ידו ויחזק בו"?

21. באיזה הקשר נאמר: "ויהי לשבעת הימים", ובאיזה: "וימלא שבעת ימים"?

22. באילו מכות נאמר (פעמיים): "ולא שלח את העם", ובאילו (3 פעמים): "ולא שלח את בני ישראל"?

23. מי אמר: "ואפרשה כפי", ומי: "אפרוש את כפי"?

24. באיזה הקשר נאמר: "כבד מאד במקנה", ובאיזה: "מקנה כבד מאד"?

25. מי אמר (פעמיים): "יתן ה' לכם"?

26. באיזה הקשר נאמר: "המדבר דרך ים סוף", ובאיזה: "דרך המדבר ים סוף"?

27. על מה נאמר: "אשר נתן ה' לכם", ועל מה: "כי ה' נתן לכם"?

28. מה נאמר על: "מתהלך בתומו", ועל מי נאמר: "הולך בתומו"?

29. מי אמר: "משם אורידך", ומי: "משם אורידם"?

30. על מי נאמר: "וכמוהו לא היה לפניו מלך", ועל מי: "לא היה מלך כמוהו"?

ננסה להתמודד^^~מישי~

1. "על מה זה אתה מבקש"- לנחמיה
2."ויאסף אל עמיו זקן ושבע ימים"- יצחק
3. יהושע (בדקתי), רחל
4."דרך שלשת ימים"- מבקשים ללכת במדבר דרך שלשת ימים לזבח לה', הארון נוסע לפני המחנה דרך שלשת ימים לתור להם מנוחה.
5. יקשן ורעמה. לא יודעת איזה מה...
6."והם לא הכירוהו"- אחי יוסף את יוסף...
7.שלמה (קהלת),  אלישע
9.יוסף,בנימין
10.אלישע (בדברי נעמן), משה
11."עליו בשמים ירעם"- חנה
13. "חמש ידות"- משאת בנימין רבתה מאחיו, "ותשע הידות"- ישבו בערים (בימי נחמיה), "עשר ידות לי במלך וגם בדוד אני ממך"- טענת איש ישראל לאיש יהודה.
14."ויצאו כל איש מעליו"- אמנון
15.בגת, יד ה' היתה בפלישתים כל ימי שמואל.
17.בלעם, שמשון
18.יהוא ליונדב, משה
19."ועתה קחו לכם"- יהושע, "משכו וקחו לכם"- משה
20."וישלח ידו ויחזק בו"- משה
21.ומי המבול היו על הארץ, אחרי הכות את היאור
22."ולא שלח את בני ישראל"- ברד, ארבה
23.נחמיה, משה
24.אברהם, הרכוש איתו עלו בנ"י ממצרים
25.יעקב
28.צדיק, רש
29."משם אורידם"- עמוס
30."וכמהו לא היה לפניו מלך"- יאשיהו

דווקא לא יותר קשה מהקודמים שלך...

תודה! =)

ישר כח!חידוניסט לשעבר

הרוב הגדול אכן נכון. (ב3 זה ה' ליהושע)

אגב, ב4 יש גם את לבן ששם את העדרים שלו דרך שלשת ימים מיעקב, כך שיש 3 פעמים ולא פעמים. עמכם הסליחה.

האמת, אני מחכה שתעלו לארצי- כי אז יהיה אפשר לשאול על הרבה השוואות חדשות וחביבות (טוב,זה די סובייקטיבי). נקווה שעד אז ישאר על מה לשאול, מה שנראה לי די ודאי..

בתנ"ך תמיד מוצאים דברים חדשים.

8.נעמי שמר, קצת יותר מפעמיים...אחת העם...

וברצינות...

1.ירמיהו

2.קהלת

תודה על התיקונים=)~מישי~

באמת התכוונתי ה' ליהושע... 
אבל חלק מהשאלות שנתת זה כן היה על החומר של הארצי, לא?

לאמונה- חח... גם אני חשבתי על זה (בקשר לעל כל אלה....)

אכןחידוניסט לשעבר

עקרונית יש גם שאלות מהחומר של השלבים הבאים (לא רק מהארצי), אבל אני משתדל לעשות את זה רק בהשוואה לחומר של המחוזי, ובד"כ שני חלקי השאלה הם כן מהחומר של המחוזי. אם אתם מתכננים ללמוד את החומר לארצי לפני המחוזי- אנא עדכנו אותי כשאתם מוכנים- ואשמח לכתוב יותר שאלות על החומר הזה. בהצלחה!

אתה ממליץ ללמוד לפני המחוזי את החומר של הארצי?~מישי~

או שכל עוד אנחנו לא יודעים את כל החומר של המחוזי לפרטיו (כמו באיזה שנה התחיל למלוך איקס) לא שוה בכלל להתחיל עם החומר של הארצי?  (אגב אני כן למדתי את החומר של הארצי אבל חזרתי פעם- פעמיים עליו לא רציני...)
במיוחד אני שאני במחוז ירושלים ולך תדע מה ישימו לך במילואים... וגם בשאלה הזהה של שנה שעברה היה שאלה על הרשימות בבראשית. אז תמיד יכול להיות שישאלו דברים כאלה גם במחוזי.

כמה דבריםחידוניסט לשעבר

1. קודם תלמדו את הפרטים של המחוזי (כשאני כותב פרטים כוונתי לפרטים כמו שציינת. לא לציטוטים הקטנים כמו אלו שמופיעים בחלק משאלותי- שאמנם חשוב לדעת אותם- אבל הם בעלי חשיבות משנית). אגב, ללמוד את הפרטים הללו זה לא בשמים, ולא נראה לי שזה צריך לקחת המון זמן. פשוט לשבת על רשימה שעה (לצורך הדוגמה. זה גם יכול להיות פחות או יותר)- וללמוד אותה. וככה להמשיך. זה לא חייב לקחת הרבה זמן.

זה אכן חשוב יותר מלהתחיל ללמוד לארצי. גם אם לא הספקתם ללמוד את החומר של המחוזי בהקדם, זה נראה לי נכון לעבור על החומר לארצי מספיק פעמים כדי שישר לאחר המחוזי יהיה אפשר להתמקד רק בחזרות ולא בלימוד החומר החדש. בכל אופן, אני לא חושב שזה קריטי. אפשר להספיק גם בחודש ללמוד את החומר לארצי, כך שאיש הישר בעיניו יעשה.

2. ועוד משהו אחד. לענ"ד המחוז לא כ"כ צריך לשנות. צריך להגיע למצב שבו יודעים לענות על השאלות ברמה של המחוזי- בלי קשר למה שהאחרים במחוז יודעים. בסופו של דבר- ההתמודדות בחידון היא מול עצמך. אם תדע- אז תצליח, וזה לא משנה כמה אחרים ידעו. לכן, מי שילמד פחות טוב בגלל שהוא נמצא במחוז עם ציונים פחות טובים- אולי יעבור את המחוזי, אבל לרוב הוא יפול בארצי. לאור זאת, לא צריך להסתכל על מחוז ירושלים (או כל מחוז אחר) כקשה או מסובך יותר. זה ודאי נכון שממוצע הציונים שלו בד"כ הכי גבוה, אבל השאלות נשארות זהות בכל המחוזות- וכל מה שצריך זה להגיע לרמה של ידיעת התשובות שלהן.

תודה רבה~מישי~
לענ"ד המחוז משנהאילת.

יש מחוזות שבהם יש מקום לטעויות.

ומנגד, יש מחוזות שבהם אם טעית יותר מפעם אחת, ולפעמים גם לטעות פעם אחת אי אפשר, לא תעלה.

זה אומר, שאפשר להתקע במחוזי, גם אם נמצאים ברמה של הארצי מסכם, כי יש עוד שלושה אנשים במחוז שברמה של הארצי מסכם ויודעים יותר ממך.

כמו כן, אלה לא אותם שאלות, כי יש מילואים, ואם כולם מאוד טובים, הם יכולים להגיע לרמה של הארצי מסכם.

איזה כיף זה להגיב פה אחרי זמן רב שבו לא הייתי...

זה נכון במידת מה~מישי~

ולמרות זאת תמיד יכולות להיות הפתעות. בכל מקרה כדאי לדעת בצורה שבה תהיה ממש מוכן לכל השאלות שתקבל. גם המילואים זה אותם שאלות רק שאת המילואים נותנים רק כשצריך... ולכן לרב מחוז ירושלים עושה אותם אבל לפעמים יש עוד מחוזות שעושים אותם.

ברוכה השבה

אולי צריך לנסח את זה קצת שונהחידוניסט לשעבר

נכון שבשביל מי שמקבל 96 במחוזי יש הבדל גדול באיזה מחוז הוא נמצא. הטענה שלי היא שאתם צריכים (ויכולים) להגיע למצב בו אתם מסוגלים לקבל 100 (וע"פ רוב גם 98) במחוזי. אני לא חושב שזה בשמיים, במיוחד כשאתם לומדים כ"כ הרבה זמן מראש. ברגע שתהיו במצב הזה- זה לא באמת ישנה באיזה מחוז אתם. כי השאלות הן אותן שאלות (לא רק בירושלים יש מילואים. כשיש תיקו- בד"כ עושים מילואים). הדברים שכתבתי מכוונים למצב בו אתם מסוגלים לקבל 100 במחוזי. וכמו שכתבתי- זה לא נראה שאתם כ"כ רחוקים מזה.

נ.ב- אני כותב את זה בפרספקטיבה של אחרי החידון. בזמן החידון גם אני חשבתי כמוך. חוץ מלחץ זה לא נתן לי כלום.

בהצלחה!

מסכיםshmenah

מסכים מאד עם חידוניסט לשעבר, הכי חשוב זה לזכור כי ההתמודדות בחידון היא מול עצמך. אם תלמד מספיק בשביל לדעת לענות כל שאלה בשלב בו אתה נמצא - מצבך יהיה טוב.

אני מגיע מהחידון למבוגרים. ב"ה השנה עליתי לשלב השני (מתוך שלושה) של החידון - מחוזי פומבי. בשלב זה אנו 20 מתמודדים, ורק 2 יעלו לשלב הבא (הארצי בבנייני האומה...). אם אחשוב על המתמודדים האחרים, זה רק ייאש והלימוד עצמו ייפגע. אם אחשוב על עצמי, אוכל לנצל את המקסימום וללמוד בצורה הטובה ביותר.

דרך אגב, לפחות בחידון למבוגרים, נוכחתי לדעת שגם אלופים ממש עלולים לטעות בשאלה בפני קהל כאשר הם נתונים תחת לחץ של זמן, וברור לי שאם היה להם את השאלה בכתב וללא לחץ של זמן הם היו עונים עליה בקלות. בשנה שעברה, בשלב המחוזי הפומבי בחידון למבוגרים, לא היה אף מתמודד בארץ שסיים את שלבי החידון עם 100 נקודות. היו רק 2 עם 99 נקודות (שניהם מהמחוז שלי... במחוזות אחרים היו כאלה שעלו לשלב הארצי גם עם 90). קחו לדוגמא את הרב לוי סודרי, שבגמר החידון למבוגרים שהיה בחנוכה האחרון, התבלבל בשאלה אמריקאית על הבדלים בין פרשת בן האשה הצרפתית ואליהו לבין פרשת בן השונמית ואלישע. לא שאלה קשה במיוחד, אבל כאשר אתה בלחץ של זמן מול קהל - הכל יכול לקרות.

בקיצור, שכל אחד יחשוב על הלימוד, יתקדם בידיעת התורה, ובע"ה גם יצליח יותר בחידון!!

אני מודה שזה נכון...~מישי~

מצחיק לחשוב על זה כך אבל גם כשרק נרשמתי חשבתי שאין לי סיכוי כי נרשמו איזה 20 בנות לבית ספרי ורק 3 עולות, והיו כאלה שהתמודדו כמה שנים0 ומכירות את החומר היטב אבל זה לא אומר כי אם אתה מוכן יש לך מלא סיכויים להצליח.
אבל כל זאת אתה מנסה להתמקד בכל הפרטים ולא לפספס כל דבר שיכולים לשאול עליו ובכל זאת יכול להיות שתפספס משהו, לא? במיוחד כשאתה בלחץ בחידון עצמו זה יותר קשה.

אבל כמובן שזה לא צריך לשנות לנו... כמובן שצריך להכין את עצמך הכי טוב....

צודקתshmenah

במיוחד אם מישהו באמת ברמה גבוהה והוא יודע היטב אבל חושש שיפספס כמה שאלות בודדות והמתמודדים האחרים לא יפספסו...

מצד אחד, זה באמת יכול לקרות. מצד שני, גם יכול לקרות ההיפך... הדבר היחיד שאפשר וצריך לעשות הוא ללמוד הכל:רשימות - פשוט לעבור על כולם ולדעת אותם כמו שחידוניסט לשעבר אמר, קהלת ומשלי - פשוט לעבור על הכל ולדעת בע"פ. תמיד יכול להיות שבדיוק את ההשלמה שתהיה לך זה יהיה הפסוק שאתה הכי פחות שורק, אבל זה גם יכול לקרות לאחרים. זה מזכיר לי שוב את החידון הארצי למבוגרים מחנוכה, שבשלב האחרון התמודדו שנים וההכרעה ביניהם היתה על שאלות על נציבי שלמה. אני מכיר את שני המתמודדים ושניהם למדו רשימות בע"פ וידעו אותם היטב. אלא מה, כשאתה יודע שאתה בשלב האחרון של החידון, במעמד מרגש שכזה, פתאום מתבלבלים לך כל השמות, ואתה מתקשה לזכור בדיוק מי היה ניצב איפה...

אני אנסח את זה מחדשאילת.

במחוז "קשה", כדאי עד למחוזי ללמוד רק את החומר למחוזי, עד שיודעים אותו באופן כזה שלא אמורה להיות שאלה שיכולה להתקיל אותך. רק אז אפשר להתחיל את החומר לארצי.

במחוז "קל" אפשר להתחיל ללמוד את החומר של הארצי, גם אם יודעים את החומר של המחוזי ברמה של "רק" 95%.

זו דעתי האישית.

שאלה...שירה123451

בס'ד

אתם יכולים לא לענות אם תרצו ..: )

לאיזה מקומות אתם הגעתם?כאלו עליתם לארצי\ארצי מסכם..?

קבלתי כ42* נקודות,אילת.

מתוך 50, במבחן המקדים במחוז ירושלים. לא עליתי לשלב הפומבי.

*אני לא בטוחה מה עניתי בשאלה אחת, ככה שייתכן וקיבלתי 44.

אני...~מישי~אחרונה

הגעתי לשלב האחרון של המחוזי פומבי. לא עליתי לארצי.

בכל מקרה כדאי לדעת את המחוזי 100%~מישי~

זה יעזור גם בשלבים הבאים....

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך