אם תקום הנהגה חדשה, שמטרתה לאחד את שורות אנ"ש ולסחוף את הציבור,
מה לדעתכם צריכים להיות העקרונות שינחו אותם?
ולא לכתוב א"י עמ"י ת"י.
עם קצת יותר פירוט.
להיות, ע"פ דעתי:
הלכה.-עם דגש חזק על כל פרט בהלכה.
לימוד תורה.-להפוך את זה לערך מרכזי, לדבר שנמצא סביבנו כל הזמן. כל זמן שאפשר-לומדים.
(מי שחושב שלא נכון לחיות כך-יש לי מאגר מקורות שאספתי בעניין, ואני יכול לחפש עוד.)
חתירה לארגון בעל תרבות דתית. הכוונה ב"תרבות דתית"-אינה תרבות שאנשיה אנשים המוגדרים דתיים, אלא תרבות שכל כולה-זה הדת. בגדול-זה שני הדברים שכתבתי למעלה-רק שהם יותר פירוט ולפרט, וזה כללי יותר, וזה לרבים.
ככל שארגון זה יהיה יותר בעל משמעות, חוזק וכוח-כן ייטב.(יישובים המזוהים עם הארגון, מערכת כלכלית, בטחונית וכדו' מבוססת באותם יישובים. משהו שיהיה כמו מדינה קטנה).
עם זכות לרבנים לומר ולהחליט מה ייעשה.
תנאי עיקרי להצלחה-שכל האנשים שמייחסים את עצמם לארגון-יקבלו את מרותו, ויעשו את כל מה שהוא אומר בלי תירוצים והנחות!!
לשמור את התרבות הזו מכל משמר, ולדעת שהיא כל חיינו!
במגזר שלנו הכיוון הכללי הוא משותף (שלא כמו אצל החרדים, הכיוון הכללי של הדעות הכי מנוגדות הוא אותו כיוון, שלא כמו אצל החרדים), אז אין בעיה להתאחד.
הקיבוץ הדתי והכהניסטים נראים לך יותר קרובים אחד לשני מאשר זילברמנים וחסידים?
מכיוון שאני לא רואה את עצמי כשייך לציבור הנ"ל, אלא לציבור בני הישיבות הלאומי, הציבור התורני-לאומי; כן, גם הרב עמיטל זצ"ל וגם ר' אברום זצ"ל היה להם כיוון כללי משותף.
שלא כמו החרדים אין לכם שום בעיה להתאחד, רק יש בעיה קטנה שאתם פשוט לא יודעים מה מאחד אותכם, כמו שהוכח באשכול הזה..
שמעת על קופת הגמ"ח שנפתחה לאחרונה? קופת 'עניי עירך'? קופת גמ"ח של הציבור שלנו, יוזמה מבורכת, לדידי. וכן, ישבו שם הרבנים של הציבור שלנו. חוץ מהקו-קווים שכרגיל לא נכחו - כולם יוצגו.
אז הנה לך, דוגמה לאיחוד. וממילא אם קיים איחוד - קיים הדבר שמאחד, ואנו גם מכירים בו.
לא נעים להיות פסימי, אבל עם כ"כ הרבה דעות וגישות מנוגדות-
אין מצב לקואליציה מספיק רחבה שתצליח לאגד ולהוביל מהלכים
שאלת השרשור היא הנהגה מאוחדת של אנ"ש(אנשי שלומנו) יעני הציבור שחושב פחות או יותר אותו דבר.
לא קיבוץ הדתי ולא ישיבת הגוש.
ארגונים כמו למעש, נחלה, וועדי המתיישבים, יצהר, חומש תחילה, קוממיות, הפורום המשפטי וכו' וכו'.
כולם מסכימים כמעט על הכל, אבל הכמעט הזה יוצר עשרות ארגונים לא מאוחדים ולא מתואמים.
איך מאחדים בינהם?
סתם מעניין.
דרך אגב המילה אנשי שלומנו היא אחת מהתסמינים של שנאת חינם, כי אצל עם ישראל אין אנשי שלומנו, יש עם ישראל שכולם גוף אחד.
אוף כבר עם אנשים כבדים!
![]()
מהמציאות...
הם גדלו עם הגלידה והסוכריות, הם רק רוצים לשמוע מילות הוד על האידיאלים הנשגבים הטמונים בלב האציל נפש שלהם ושלכמותם...
ומדוע? לא אגיד, כיוון שאני לא חושב שאתה חפץ בהוכחותיי אליך.
תפסיק להיות דמגוג, ותענה על השאלה בצורה עניינית.
גם ככה התחושה שלי הייתה שלא היתה לו כוונה לענות עניינית לאף אחד.

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונה