פרוייקט אלול יוצא לדרך!שירה חדשה
עבר עריכה על ידי שירה חדשה בתאריך ט' אב תשע"א 18:39

בעזרתו יתברך.

אנחנו גאים להציג את פתיחתו של פרוייקט חדש:

פרוייקט אלול!

נשמח לראות יצירות שלכם מכל התחומים
(צילום, ציור, שירה, מאמר, קטע וכו')

אז איך זה עובד?
אתם יוצרים את כל מה שמבחינתכם מבטאת המילה "אלול"
(חזרה בתשובה, שיבה לעצמך וכל מה שעולה בראשכם... תנסו להיות מקוריים...חיוך)
ומעלים את היצירות לשרשור הזה.

שלוש היצירות הטובות ביותר
(והפעם - לפי שיקול דעת היוצרים בלבד!)
יזכו להגיע לבמה

כמובן שגם מי שלא הצליח ליצור משהו מוזמן להגיב ליצירות שאחרים העלו.

בהצלחה!

בשעה טובהאלעד

יישר כח!

שלוש*בת שמש
לשרשור? לא מעלים לפסיפס?יורבית
את היצירות מעלים לשרשור - כך נסדר רשימת יצירותבת מלך

וכל אחד יצביע ליצירה המוצלחת ביותר לדעתו.

כמו"כ מעלים את היצירות לפסיפס, וכאמור - 3 יצירות במקום הראשון בהצבעת היוצרים יזכו לבמה.

בהצלחה ובברכה.

בתור התחלה תעלו את היצירות לשרשור הזה.שירה חדשה

בעזרתו יתברך.

בהמשך, בסוף הפרוייקט, תעלו את היצירות לאתר.

מיד. חנן.לב
זה עוד רלוונטי?ליבי
ברור!שירה חדשה

בעזרתו יתברך.

אנחנו עכשיו ממש מתחילים את חודש אלול וזה בדיוק הזמן להתחיל לפרסם יצירות!

פרסמנו לפני רק כדי שתהיו מודעים לפרוייקט...

חודש טוב לכולם!שירה חדשה

בעזרתו יתברך.

ר"ח אלול הגיע וזה בדיוק הזמן להתחיל לפרסם את היצירות שלכם!

אז קדימה - אנחנו רוצים לראות תוצאות

הלוואי ששירים היו באים לפי הזמנה. ניגונים
יש לי בדרך בעז"האליקאליק
טוב, אני אתכבד להיות הראשון! יצירה לפרוייקט אלול..אליקאליק

נעשה בפוטושופ.
חודש אלול שמח ומועיל!!
אני מקווה שזה מתאים -אגב, שירת נשים-BatKolMusic

כבר שלחתי את היצירה, לפני שראיתי את השירשור הזה-למחוק אותה?

פה זה העניין של ה"שונות" בין דתיים וחילונים, בעצם מראה שכולנו שווים, קצת על הדרך, מחשבה על דרך החיים.

מתאים לאלולכי אנחנו תמיד מנסים למצוא את הדרך הנכונה, שזה מה שיביא לנו בעצם זכויות טובות למעלה.

סליחה על החפירה חופר זהו, הינה השיר-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מילים ולחן:לילך ואודי דוידי

ביצוע מקורי: שלומי שבת &אודי דוידי

קאבר [נגינה ושירה]: BatKolMusic

שירת נשים.

רוחות נושבות על הספינה שלנו ככה 
אחד מושך לכאן, אחר לשם, חותרים בלי מטרה 
בוא נכוון את זה נכון, נמשיך ביחד 
אחרי הכל, עוד מעט כבר יבשה 

מכל מקום אפשר לראות כאן את האופק 
אך כל אחד רואה כיוון אחר של התמונה 
השוני לא יטריד את כל היופי 
אם לא נשכח, אחי, להקשיב לנשמה 

אז בוא נביט אל השמים 
וּנבקש ביחד את התשובה 
מהעולם שלי מהעולם שלך 
נניף את דגל האהבה 

כשהגל ישטוף את כל הפחד 
אז נישאר זכּים וּנקיים מכל דעה קדומה 
אחרי הכל זו הספינה שלנו יחד 
אז בוא נוביל אותה אל דרך נכונה 

אז בוא נביט אל השמים 
וּנבקש ביחד את התשובה 
אחרי הכל אנחנו שניים 
מייחלים לַטוב, רוצים תקווה 
מהעולם שלי מהעולם שלך 
נניף את דגל האהבה

אוי- את מקסימה.ניגונים

שכוייח לשניכם!

בעזרת ה' אני אעלה גם משהו.

יש הגבלה בזמן? (עובדת על משהויים)פליקס(=
לא, יש לך עוד חודש שלם שירה חדשה
בתקווה לימי תשובה...- דניאל -אחרונה

בס"ד.

אבא
הייתי בדרך חזרה הביתה מהעבודה. משמאלי – שדות חרושים מהם מרוויחים האיכרים את לחמם בזיעת אפיים ובדמעות שליש, מימני – גבעות טרשיות המשוועות למים. סוף הקיץ, למה כבר אפשר לצפות?
זמזמתי לעצמי מנגינה עליזה ששמעתי היום ברדיו, כשאת מבטי צדה דמות שחוחה, הולכת בגבעה הטרשית באיטיות, נראית כמחפשת דבר מה –אבל לא על הקרקע. לנוכח המחזה יוצא הדופן הזה החניתי את הרכב בצד, צופה בגבה מעט מורמת מהרגיל באיש הזקן שעשה את דרכו באיטיות לאורך הגבעה הטרשית שליד. הייתה לו כיפה סרוגה גדולה וזקן פרוע, לבן. גבו היה שחוח ומפעם לפעם הוא נעצר, השקיף לעבר האופק שמצדדיו, נענע בראשו, והמשיך לטפס.
שאלתי את עצמי לאן הוא הולך, ואם יש לו בכלל לאן. עמדתי להתניע את המכונית מחדש, כשהחלטתי בכל זאת לתהות על קנקנו של כל העניין המוזר הזה, לכן הוצאתי את המפתחות ויצאתי מהמכונית, סוגר אחריי את הדלת. השגתי את האיש הזקן במהירות, הוא לא באמת התקדם מהר.
"אדוני, האם אתה מחפש משהו מסוים?" שאלתי בנימוס. הוא עצר בהליכתו, והרים אליי את פניו חרושות הקמטים, נועץ בי את עיניו הנוצצות.
"כן, בהחלט" הוא אמר בקול עשיר, "אני מחפש את אבא" הוא המשיך.
"הו" נימת קולי הפכה מאופקת יותר, תהיתי אם האדם הנ"ל שייך למשפחות שגילו את סם אריכות הימים, או שמא הוא סתם מנסה להפוך אותי לבדיחה של מועדון גיל הזהב, "האם תרצה שאעזור לך?" שאלתי מכורח הנימוס בלבד, בכל זאת – האיש בא בימים.
"אשמח מאוד, אם תעזור לי – תעזור לך"  יחסית לאדם שהלך לאיבוד הוא נראה עליז ביותר. מה אומר ומה אדבר ואני קטונתי? הסכים – אז עזרתי. התחלתי לחפש יחד איתו, אם כי עלתה בי תחושה שהאבא שהוא מחפש לא נראה כמו האבא שאני חיפשתי (מבוגר מאוד, ככל הנראה עם שיניים תותבות ונעזר בכסא גלגלים או במקל הליכה).
"איך קוראים לאביך?" ניסיתי לדובב אותו, מעיף מבט בשעון, בבית ישאלו לאן נעלמתי, לא נעים. לכן ניסיתי להאיץ את החיפושים – אולי אם נקרא בשמו, נמצא אותו יותר מהר.
"לאבא הרבה שמות" הוא אמר, "אבל אני קורא לו אבא" עיניו נצצו עוד יותר והקמטים שסביבן העמיקו כשחייך חיוך שחשף שיניים עקומות.
"אז לקרוא לו אבא? בקול?" תהיתי.
"בהחלט"
מה אומר ומה אדבר ואני קטונתי? אמר כן – אז קראתי ברחבי הגבעות בשמו של אביו. "אבא!" צעקתי. אבל איש לא ענה.
המשכנו לחפש ולטפס בגבעה, הזקן נעצר מפעם לפעם ושוב – השקיף אל האופק, הניד בראשו לשלילה והמשיך, כשאני קורא מפעם לפעם 'אבא', קריאות שנעשו יותר ויותר עמוקות, יוצאות מגרון צרוד של אדם שרק חזר מיום עבודה ארוך, כשבבית מחכה לו הושטת יד לאשתו בהכנות לקראת ראש השנה המתקרב. הו, גוואלד.
הגענו לראש הגבעה, הוא נעמד שוב, ולכן נעמדתי גם אני, הוא השקיף אל האופק, ולכן השקפתי גם אני, הוא קרא בקול 'אבא' ולכן קראתי גם אני, בקול צרוד קראתי, והוא – בקול צלול וזך. הוא ספק כפיו, חיוך של אושר כשל ילד קטן היה מרוח על פניו. נראה שסוף כל סוף הוא מצא את אבא, אם כך – איפה האבא המפורסם?
הבטתי סביבי, השקיעה האירה את השדות החרושים שעוד כמה חודשים ייראו בהם ניצנים ירוקים של תבואה, ואת הגבעות הטרשיות עם עצים שהתברכה בהם ארץ ישראל פזורים עליהם – אך, גוואלד, לא ראיתי את האבא שהאיש חיפש, עוד לא, בכל אופן.
"מצאת?" שאלתי.
"מצאנו!" הוא לחץ את ידי, "הנה אבא!" הוא נטל את ידי שנית והקיף איתה את כל הנופים שנגלו לעיננו. את השמיים הצבועים בצבעי שקיעה, את האדמה, העצים, את הכול. הבטתי, והבטתי, והאיש נשאר איתי. המשכנו להביט על מעשי הבורא, עד, שגם אני ספקתי כפיים וראיתי אותו, את אבא.

נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

אולי יעניין אותך