קודם כל תעשי לך רשימה של כמה דברים (בודדים - נניח 4-5) שב-א-מ-ת חשובים לך.
למשל: (זו דוגמא בלבד וכל אחת יכולה וצריכה לבנות רשימה שונה לחלוטין!!)
מידות טובות - ויתור, רגישות, ענווה (נניח שאלו המידות שחשובות לך)
תורני\דתל"ש\חרדי\לייט\..... - רמה דתית (תחשבי היטב גם איפה את נמצאת ואיפה השאיפות שלך)
צבא - כן\לא
השקפה (תת השקפה בתוך דת"ל) - למשל מי שהיא "פנאטית" יהיה לה קשה עם מישהו שהוא ממש לא וכו'. לדעתי אם אין לך דעה קיצונית בעניין (כמוני למשל) זה לא כ"כ משנה...
קווים אדומים:
פרט לדברים ממש רעים מותר לך לשים כאן דברים קצת שוליים שחשובים לך
מומלץ לא להכניס דברים בכח לרשימה הזו - למשל לא להחליט מראש שמפריע לך שהוא יהיה נמוך ממך אלא לצאת ואם יצא לך הרבה לצאת עם נמוכים ותגלי שזה נורא מציק לך אז תוסיפי לכאן. כנ"ל זקן\בלי זקן וכו'
אם במקרה (וחבל...) יש לך משהו כזה מראש וזה ממש מציק לך אז כדאי לשים את זה כאן.
עכשיו -
לפני שאת יוצאת עם מישהו - תבררי עליו! ואז תחליטי אם הרקע שלו והתכונות שלו מתאימים למה שברשימה שלך..
תוך כדי פגישות - תנסי לחפש אלו תכונות יש לו (אפשר לנסות לאמת את מה שאמרו לך לפני..) ותחשבי ע עצמך אחרי כל פגישה אם זה מתאים...
עוד כמה נקודות למחשבה שיכולות לעזור -
שאלי את עצמך:
1. האם את רואה את עצמך נהינית לדבר איתו במרפסת בעוד 60 שנה?
2. האם את רוצה אותו בתור אבא לילדים שלך? (דוגמא אישית, חינוך ועוד..)
3. האם נראה לך שאת היית רוצה לגעת בו? (ח"ו לא התכוונתי לרגע לחשוב על נגיעה לפני החתונה! כמובן שרק אחרי אבל שזה לא ידחה אותך)
ולשאלתך האחרונה (ואולי המרכזית) - האם אפשר להתחתן עם כל אחד?
לדעתן של בנות הדודות שלי (חרדיות, מבוגרות ממני בכמה שנים טובות, נשואות+ילדים די גדולים) התשובה היא כן!
ואני מסייגת (ונראה לי שזה גם באמת מה שהן התכוונו) - אני לא אתחתן עם מישהו חרדי וגם לא עם מישהו עם מידות רעות חלילה...
א-ב-ל - אם אני מוצאת בע"ה מישהו שיש לו מידות טובות ומתאים לי לשתי הרשימות הקצרות שכתבתי בהתחלה, וחוץ מזה גם טוב לנו וכיף לנו ביחד - אני חושבת שכאן כבר אפשר לומר שזה זה... (ולא לשכוח שבכל מקרה יש ה-מ-ו-ן!! עבודת המידות אחרי!!)
נכון! יכולים להיות עוד כמה שיתאימו. אין לי שום סיבה לחפש את כולם...
אני יצאת עם כמה שלדעתי יכלו להתאים או שהיו כמעט מתאימים (למשל לפסול בחור טוב על השקפה שונה לחלוטין) ויכולתי לחיות איתם עד 120 שנה. כמובן שחלקם חתכו. בכל מקרה -לדעתי אין "אחד ויחיד". לכל קשר יש צורה שונה (מנסיון של כמעט 3 שנים של דייטים..) ובהחלט אפשר לומר שהיו כמה קשרים שנהניתי מהם בדרך.. (מה קרה כשהם חתכו? - זו שאלה אחרת לחלוטין)
ונקודה אחרונה - תתייעצי אם את מוכנה לחתונה. קצת קשה לתת תשובות בפורום...
שיהיה ב"הצלחה!!