שאלותאנונימי (פותח)

1.כמה שנים הפורום קיים שאתם מתלהבים מהקצת זוגות פורום שיש לכם?

בכיפה אתם יודעים יצאו 81 זוגות פורום... ואני בטוחה שעוד יגיעו ל100

2.מה הקטע שאנשים נשואים כמו אלעד וצדיקה אחותך כותבים פה?

אם כל הכבוד זה המקום של רווקים להכיר ולדבר על נושאים משותפים, זה לא כזה לעניין שאנשים נשואים יהיו פה,

בכיפה דיברו על זה הרבה,

אולי אני אגלוש בנשואים טריים של אלעד ואחלק עצות מחוכמתי לבעיות בזוגיות?

ואל תגידו שזה עניין של ניסיון, כי מי שעבר כמה וכמה מערכות זוגיות רציניות והמודד עם משברים הוא בעל ניסיון לא פחות ממי שהתחתן עם החבר/ה הראשון/ה שלהם...

על אחת כמה וכמה עם גרתי עם חבר שלי[תתפלאו לא חסרים דתיים כאלה, סיפרו לי שרובכם בני 19 לחוצי חתונה אז בטח אתם לא מכירים מציאות כאלה..] אז יש לי הרבה מה לייעץ בנשואים אבל יש לי הרגשה שיעיפו אותי משם שיבינו שאני לא נשואה...

כן, לא לעניין שאישה נשואה וגבר נשוי נמצאים בפורום של רווקים ורווקות...

3.האמת שאני חושבת על זה אולי הבעיה נעוצה בגיל הממוצע של הפורום, הבנות כאן ממש צעירות, גם בנים,

אתם אולי חושבים שאתם מוכנים לחתונה אבל סורי אתם ילדים, וכן בת 18 נשואה היא ילדה אמנם ילדה עם כיסוי ראש וחיי אישות סדירים בהלכה אבל ילדה!

אז רציתי לשאול אתכם אתם באמת רוצים להתחתן לפני שיש לכם מקצוע ביד, לחשוב 10 פעם לפני שאתם יכולים לקנות גלידה או אפילו סתם גבינה בסופר? תכנסו לנשואים טריים בכיפה ותראו כמה זוגות שם שהתחתנו בלי מקצוע לא יכולים לגמור את החודש! ונראה לכם שקל לגמור תואר עם הריון? או שרובכם מתכננים לחיות כמה שנים טובות על חשבון ההורים...[שרק מראה על ידותיות וחוסר ניסיון בתעסוקה].

אני סטודנטיית שהרוויחה סכום של 5000 נטו לחודש ועדיין זה ממש היה קשה לחיות ככה רק לעצמי ותאמינו לי שאני חוסכת וחסכתי, יש גבול לכמה אפשר לחיות על חשבון ההורים, זה חתיכת פינוק ככה שאני לא מבינה בגילי הבוגר מכם איך אפשר להחזיק עכשיו בית...אני ממליצה לכולכם לחשוב על זה טוב מאוד

4.ואם כבר לחץ החתונה, הגעתי לפורום בעקבות גל הנהירה של חלק מכם לכיפה, כיפה שהיה פורום כייפי מאוד שאני גולשת בו הרבה[הייתי שם ניק דיי מוכר] היה מקום שפשוט מכירים שם אנשים, לא תמיד מדברים רק על חתונה[הפורום החברתי] ולא מתייחסים אליו כאתר הכרויות[למרות שיצאו 81 זוגות...] והגיל הממוצע הוא 25,, לצערי עברתי על ההודעות ולחלקכם יש ראייה מאוד חד מימדית, והחיים הם לא שחור לבן ושם לא יבהלו מסיפור כמו של מטורפי שהאקסית שלו הייתה עם בנות ע"מ לא לחטוא בנגיעה עם בנים, שם מבינים שכן יש דבר נגיעה לפני החתונה וזה לא תמיד רע...מבינים שלא כל הציבור הדתי הוא דוסים, ושיש הרבה הרבה אפור בחיים! לצערי מההודעות שלכם זה לא ניכר וחבל... כי אז תתחתנו וגם לילדים תעניקו חינוך שחור לבן,

ובקיצור פשוט נהיה מבאס לגלוש בכיפה כשבאו לשם בחורים בני 22 שרואים רק חתונה לנגד עינהם..מכירה הרבה שברחו בגלל זה ובגלל הראייה הכל כך חד מימדית...

לכל מי שנבהל אז אני ידידה של מטורפי, ההיא שסיפרה לו למה האקסית נפרדה ממנו...!

צדיקה, תשאלי את רפי ואל תמהרי למחוק... כי זה לא נועד להרגיז או משהו, רפי פשוט לא הצליח להסביר לי ולענות....

אני לא מבין מה מפריע לך שנשואים כותבים פה-משה ר-

לנו הרווקים זה ממש לא מפריע ההיפך שמחים לשמוע עצות מאנשים והדיונים פה (בד"כ) ממש מועילים..

בקשר ל-3 זה עניין של מוכנות את לא יכולה לומר למשהו מתי הוא מוכן להתחתן ומתי לא יש אנשים בני 19 שיותר בוגרים בנפשם מבני 26 ככה שזה משתנה מאדם לאדם...

רק לי זה נשמע כמו מתקפה מכוונת היטב?הרש

גם עשית צבא כמוהו?

לענות עניינית אין לי זמן עכשיו. בעז"ה בלילה.

צאדיקה לא תמחוק עכשיו, היא הלכה לחתונה של זוג (פורום...)

הרש - שכחת שיש פה עוד מנהל? איזה טוב ה'!!!!

אני לא אמחק בינתיים.

מה אתה יודע, שירתנו ביחדאנונימי (פותח)

סתם, לאאא

למרות שעברתי טירונות מד"א מזורזת 007 זה עדיין לא נקרא ממש קרבי[למרות שזכיתי במסגרת השירות לעטות קסדות של מד"א ולשים שכפ"ץ בעת ביקור באום אל פחם..]

אני באמת תוהה לעצמי על הרבה דברים,

ניהלתי עכשיו שיחה עם רפי חצי שעה על זה ככה שהוא יודע מי אני!!

הוא אמר לי לכתוב בפורום ושתהיו חמודים ותענו...

ככה שאשמח לתגובה העניינית שלך

תשובותאביעד הנחמד

1) אם זוגות פורום היה המטרה היחידה אז טענתך הייתה במקום. בייחוד שיש כאלה שזו אפילו לא אחת המטרות עבורם.

בנוסף, זה לא משנה כמה זוגות יצאו. מה שחשוב זו העובדה שיש כאלה וגם ביחס לכמות השנים שהפורום קיים לכמות השנים שפורום לא כלה קיים ייתכן שהמצב כאן לא גרוע כמו שאת מתארת אותו.

גם שם פעם לא היה אפילו זוג אחד..

וגם צריך לבדוק את איכות הקשר. אני חושב שהאנשים כאן מאוד איכותיים וכן הקשרים שיוצאים מכאן.

2) זה לא פורום לרווקים אלא פורום לנישואין וזוגיות. כמו שכתבת זה לא קשור כ"כ לנסיון ולכן זה מתאים לכל אחד ואחת.

גם לזקן בן 87.

במיוחד שכולם כאן (לדעתי) שמחים בנשואים שכותבים כאן.

3) אל דאגה. כשמפעילים שכל, השתדלות ותפילה מסתדרים.

4) אמרתי לך שכאן יש חבר'ה איכותיים.. (:

הפורום הזה לא נועד לפתח חברת רווקים סגורה.אדם כל שהוא

ולכן אנשים שיש להם ניסיון, ואולי גם הצלחה, יכולים ליעץ. יש יתרון מסויים לשמוע דעות של אנשים שרואים את התקופה מבחוץ, ויתרון בשמיעת דיעות של אנשים שעדיין נמצאים בתוך התקופה הזאת. ולכן טוב לשמוע גם את אלה וגם את אלה.

אם באמת מעניין אותך איך אנשים שמתחתנים צעירים מסתדרים כלכלית, יותר מתאים לשאול כאן בפורום נשואים טריים.

יש כאן גם שאלות של השקפה דתית, שלא שאלת, אלא באת לגביהן בטענות, שדי מסובך להסביר בפורום, בפרט שלא ברור לי אם את מעונינת בהסבר לגביהם.

מהשורה התחתונה אני מבינהאנונימי (פותח)

שלדעתך אורח חיים של חיפוש אחר חתונה בגיל מוקדם נובע מהשקפה דתית?

אני כן חושבת שנכון לשאול כאן על עניין כלכלי כי כשבת 19  מעוניינת מאוד להתחתן בהקדם היא צריכה לחשוב אם היא תסתדר כלכלית,

ועד כמה בא לה להגיע לאוניברסיטה עם עגלת תינוק...

[אם זה נובע מהשקפה דתית אני מניחה שאפילו אולי יותר מעגלה אחת במהלך התואר..]

זוג שמתכוון להתחתן צריך להיות מודע להכל, גם לקשיים עתידיים...

אני לומדת עם בנות נשואות וחלקן בהריון, מבחינת הישגים אז רובן פחות מצליחות יותר מהרווקות שמחוייבות אך ורק לעצמן ולא למשפחה,

מכיוון שהלימודים שלי תובעניים הן מסתדרות פחות מהרווקות בהחזקת עבודה במקביל ללימודים....

יכול להיות שיש יתרון בנשואים אבל זה גם לא מביא למקום טוב תמיד ויש הרבה בעייתיות בזה,

וגם לפעמים יותר כיף שיש רווק מנוסה שמבין לליבך...

לא לכל נשוי יש הרבה ניסיון... יש נשואים שהנסיון של אנשים רווקים שאני מכירה עולה על שלהם, כי אותו נשוי התחתן בגיל 19 עם החברה הראשונה, אולי השנייה שלו והרווק שעבר כמה וכמה התמדדויות ומכולן למד עלול לתרום יותר...

אני לא מכירה את עקיבא וצדיקה, אבל אם הם באמת עם ניסיון עשיר אז באמת אולי יש מה לתרום.

אעיד על עצמי כי נשואים שעברו כמה וכמה עד שהגיעו לבחיר ליבם[בני 27+ ] באמת יכולים לתרום המון, כי הן נפלו לייאוש של "וואי בסוף אשאר רווקה בת 30.." בעוד נשוי שהתחתן בגיל 19-22 לא יוכל להזדהות איתי... וההפך יהיה משהו מעצבן שהוא יגיד "יהיה בסדר.."

חתונה בגיל צעירarale44

אני יכול להתייחס רק לנקודה הזאת, היות ואני לא רווק, והתחתנתי תוך כדי הצבא.

אני מסכים איתך לגבי הצדדים הבעייתים שבחתונה מוקדמת. מדובר בעול כלכלי מאוד לא פשוט שלא ממש מכינים אליו את הצעירים שלהוטים להתחתן. כמה מאלה הגולשים כאן בפורום שעוד לא התחתנו יודעים לנהל משק בית בצורה כלכלית נבונה? אותי החיים לימדו, וזה היה סדרת שיעורים לא פשוטה בכלל.

אני קצת מתרעם על הרבנים בישיבות שדוחפים לחתונה בגיל מוקדם בלי לדבר על כל הצדדים של העניין.

ההכוונה של הרמב"ם לנישואים היא להתבסס קודם כלכלית ואז להתחתן (בונה בית, נוטע כרם ואח"כ נושא אישה). אז נכון שהיום הזמנים השתנו ויש גם צבא על הדרך ולהשיג תואר זה גם כמה שנים ואם נחכה עד אז זה ממש מאוחר, אבל בעיני זה לא סיבה להעלים (בשגגה או שלא...) את הבעיות שבטוח יבואו.

ודבר אחרון- זה אולי לא כ"כ מקובל להגיד, אבל חתונה וילדים זה 2 דברים שונים. אפשר להתחתן, אבל לחכות עם הילדים שלפחות אחד מבני הזוג יהיה מסודר בעבודה רצינית.

ניראה לי שעד שהגעת כולם נהנו!!!''בונייך''
ההתייחסות שלי להשקפה דתית הייתה לנקודות אחרותאדם כל שהוא

למשל היחס לשמירת נגיעה. אבל נכון שיש קשר בין גיל הנשואין להשקפה דתית. זה לא אומר שכל בחור בגיל 18 צריך להיות נשוי (וככל הידוע לי רוב הרבנים לא מעודדים להתחתן בגיל 18). אבל זה אומר שלא רצוי ואפילו אסור (לפחות לבנים) לדחות את הנישואין בלי סיבה מוצדקת. (מן הסתם בחלק מהמקרים סיבה כלכלית היא מוצדקת, וכן חוסר בגרות נפשית וסיבות נוספות).

אני מסכים שיש טעם לשאול איך אנשים חושבים להסתדר, אבל נראה לי שיש טעם גם לשאול איך אנשים בפועל מסתדרים. (כי את הרעיון להתחתן בגיל 20 לא המציאו הרווקים שפה...)

אני חושב שהנשואים מביאים לא רק ניסיון מתקופת הפגישות, אלא גם ובעיקר פרופורציות לגבי החשיבות של דברים בחיי נשואין.  (על מה אפשר להתפשר, ועל מה לא)

אז אני דוגמא טובה?אור77
הגעתי לפורום בגיל 24 בערך... ועד שהתחתנתי הייתי מבקרת פה הרבה... ולא, לא התחתנתי בגיל 17. גם לא 18. תתפלאי, גם לא 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25.
קרוב מאוד לגיל 26.
ויש פה עוד כמה כאלו, אני לא היחידה.

לגבי איך להסתדר עם העול הכלכלי, המשפחתי וכו'- אני מאמינה שה' הוא זה שנותן את הכוחות והעזרה. וגם הזוג לומד להסתדר. תשאלי את ההורים שלך איך הם הסתדרו פעם בלי רכב... ובלי מחשב!... ובלי אייפונים ואייפודים... מ-ס-ת-ד-ר-י-ם, אחותי! בקרוב אצלך!!!
לגבי הנשואים שמסתובבים כאן -אי''ה

רוב הנשואים שמסתובבים כאן היו פה עוד לפני שהם התחתנו [ורובם הכירו כאן] הם נקשרו לחבר'ה והחבר'ה נקשרו אליהם אז הם נשארו.. מה הבעיה??

אבל יש עיקרון בזה שכל ההנהלה זה אנשים נשואים?שיר פשוט

לי זה יוצר תחושה של- אתם עוד רווקים, אי אפשר לסמוך עליכם שתהיו רציניים ותנהלו את עצמכם כמו שצריך.

אני לא מסכימה עם הנימה של פותחת השרשור (גם אם בחלק מהדברים יש מעט אמת) אבל הנקודה הזאת כן מציקה לי.

לעניות דעתי בפורום כזה ראוי שיהיו נשואים גם-משה ר-

כדי לתת מענה יותר טוב מתוך נסיון ולא איזה רווק (בלי לזלזל) שנפגש פעם או פעמיים ולא יכול לתרום הרבה מהנסיון שלו 

זה לא דומה לקבל חוות דעת על דייטים ועל התקופה של האירוסין ממני לצורך העניין שלא התנסתי בזה, לבין אחד שעבר את זה..

אין לי בעיה עם עצם השהות שלהם פה, להפךשיר פשוט

(וחוץ מזה שמי שהגיעה לפה לא מזמן זה לא שיש לי זכות דיבור בהקשר הזה...)

רק מוזר לי שהמנהלים הם אנשים נשואים ולא אנשים שחווים את חוויית הרווקות.

(וכתבתי גם למעלה, זה נותן תחושה של התנשאות מסויימת)

הם לא חווים כעת ב"ה אבל הם חוו אותה בעברם-משה ר-

אז מה זה אמור לשנות?

לא יודעת, רק לפעמים אני מרגישה קצתשיר פשוט

כאילו אווירה של גן ילדים וגננת...

המנהלים הם לא כל כך גננות, הם רק קצת שוטרים.אדם כל שהוא

אבל זה לא שהמנהלת הקודמת יהודית פוגל היתה רווקה(,")

ולי אישית, לא מפריע אם המנהלים רווקים או נשואים

זה לא קשור לתפקיד שלהם- בין הרשמי ובין הלא רשמי.

התפקיד של המנהלים הוא לא לענות על השאלות

(בשביל זה יש אותכם...)יאמי

או להכריע בדיון,

(הם יכולים לנסות חחחחשד)

אלה אלה שמוודאים  שאנשים פה לא חרגו מגבולות הטעם הטוב

וגם מידי פעם להקשיב לתלונות לשנות ותת טעם טוב...

חוץ מזה שמתחינת צניעות יש לזה יתרון..

זה דעתי האישית ..

*תגובה לשיר פשוט(,")
היה כאן שרשור לגבי לימודים וחתונהאדם כל שהוא

/Forum/Forum.aspx/t374283#4522183

ועוד משהו קטן

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t372202#4501754

ארוך מידי.. אז לא קראתי הכלמתו"ש

בס"ד

(ממ גם לא קראתי תגובות.. אז מה אני מגיבה? ככה! בא לי. כי יש לי מה לומר.)

אינלי מושג מה את חושבת, אבל זה לא פורום הכרויות. זה פורום "לקראת נישואין וזוגיות" = מדברים פה על דברים שקשורים לנושא של לקראת נישואין וזוגיות :-/

ולפני שתרוצי לכרטיסי האישי, אני בת 17. לא בתכנון להתחתן לפני 22. ואני מגיבה פה כי גם אם אני לא בדרך לחתונה עדיין יש לי דעה ומחשבה ומה להוסיף. ואותו דבר- אם יש לנשואים מה לתרום לפה... למה לא ?

כמה סטיגמות במקום אחד!!!!פרפר לבן

אז בואי אני אשבור לך כמה מהם:

1. כנראה שאת לא באמת מכירה את הפורום כדי לדעת שממוצע הגילאים פה הוא 18.. כי זה פשוט לא נכון..או שאת לא יודעת מתמטיקה...

2. לא כולם פה לחוצי חתונה, יש אנשים שפשוט נהנים כשיש להם חברה איכותית באינטרנט..

3. הקטע ש"מבוגרים" נשואים כותבים כאן זה שהם לא מבוגרים והם כותבים כאן כי הם התחתנו תוכדי זה שהם היו כאן בפורום ולאו דווקא עם אנשים מהפורום..

4. את מדברת על כך שלא כל הדתיים שומרים נגיעה ושאנחנו פה דוסים וחיים בסרט.. אז בואי אני אחדש לך משו- אני מגיעה ממשפחה מורחבת חילונית לגמרי אז אני לא חייה בסרט ואני יכולה להגיד שאני בתור דתיה לא ארצה להתחתן עם מישהו שחי עם חברה שלו לשעבר באותו בית לפני שהתחתן ואני לא ארצה כ"כ להתחתן עם מישהו שלא שומר נגיעה כי זה לא חשוב לו.. וצר לי מאמי אבל אדם שאינו שומר נגיעה הוא דתי לייט כי יש בזה כ"כ הרבה יצרים (ואפילו פיזיים לא רק "דוסים" וכאלה..) ואני לא מגדירה את עצמי דוסית בכלל!!!

5. וכן גם אני הייתי פעם בכיפה וכאן הרבה יותר כיף לי.. לא בא לך אל תכנסי לפה ובטח אל תטיפי!

לגבי הלהתחתן בלי מקצוע ביד- את רוצה להגיע לגיל שלושים עם דוקטורט ולחפש עבודה ורק אז לחפש חתן?? אל תתפלאי אם לא תמצאי.. החיים לוקחים אותנו איתם ואנחנו מתקדמים. לא צריך לחכות לסיים רק את התואר הראשון ואז רק את השני ואז רק עד שאני אחסוך כסף ואז... זה לא ייגמר לעולם. ואני אחת שלא חיה על חשבון ההורים כבר הרבה זמן..

תחשבי טוב לפני שאת זורקת דברים לאוויר..

ב"ה x המתוקה היא באמת ידידה שלי!metorafi

ולא היא לא אקסית חברה עכשיו חזרתי משופינג עצבני ואני בנדר אשתדל להגיב היום או מחר על הכל ! היא עידכנה אותי בפלא שהיא כתבה פה את דהברים האלה! הבחורה שיא הרגישה בבקשה להתנהג איתה בצורה יפה ועדינה! תודה רבה!

(יש שני סוגי רגישות, סביבתית ועצמית. אני מניחה שמתו"ש

בס"ד

התכוונת לרגישות השנייה. בנאדם שבא למקום ותוקף הגיוני שיתקפו חזרה.)

בחורה רגישה לא היתה כותבת ככהאלעד
חבל שעם ידידות כאלה אתה מסתובב. קצת נסיון לראית טוב ופחות התקפות והשואות לפורום מקביל לא היתה מזיקה לה
אלעד דווקא ממך הכי נפגעתיאנונימי (פותח)

ראה מסר שמסביר

ואל תדאג רפי לא מסתובב איתי כי אני הבהרתי לו שאין לנו מה להסתובב סתם..באמת!

ככה שביישוב של רפי לא יראו את זיו פני בקרוב...

אני לא האפוטרופוס של רפיאלעד

ואת הביקורת שלך יכלת להעביר בביטויים נינוחים בהרבה ובפחות לעג וזלזול, מה שהיה גורר תגובות מאוזנות יותר.

או כמו שכתבתי לך באישי- לא יפה ולא ראוי להכנס לבית של מישהו ולהטיח בו ביקורת מתנשאת.

אני יודע מי את, ואני מעריך הרבה יותר את ה*** שאני מכיר אישית..

באמת שאני לא מאמינה על מספר ארבע שלך.בת שמש

ואני מזועזעת.

ככה את רואה סגנון חיים דתי?

אז יש לי משהו לחדש לך: אורח החיים הזה נוגד את הדת!!

בושה שאנשים כאלו קוראים לעצמם דתיים.

נגיעה לפני חתונה=איסור=דבר רע!!

לא מצאתי פה אפור. תוכלי להאיר את עיניי?

אני אגיד משהו חריףאנונימי (פותח)

אדם יכול לנסוע בשבת, לאכול שרימפס ועוד ביום כיפור ועדיין לקרוא לעצמו דתי.

דתי גרוע וזוועה אולי אבל הוא דתי ולא את ואף אחד אחר יחליט לו אחרת...

ואנשים שמקיימים אי שמירת הלשון בידיעה, גם הם לא דתיים?

הוא יכול לקרוא לעצמו איך שבא לו אבל דתי הוא-משה ר-

לא.. דתי הוא אדם שעושה את רצון ה' אדם שאכל ביום כיפור הוא קורא תיגר על הקב"ה ביום החשוב ביותר בשנה וא"א לייחס לו את המושג דתי..

השאלה היא איך את מתייחסת לדת.יעקב רובין

אם דת היא מערכת חוקים אז כנראה שאפשר תמיד לקרוא לאדם דתי,

בהנחה שהוא מקיים חוק כלשהוא.

אם דת היא קצת הרבה יותר מזה, אז תמהני כמה מאיתנו דתיים [כהכללה הרבה מעבר

לערוץ ולכיפה, כי אם את רוצה ללכת על האפור - כיפה עדיין לא הומגנית בעניין].

[וכמה שואפים בכלל להמשיך הלאה, כי אולי זה העיקר וההתחלה הבסיסית.]

אבל השאלה כמה נוח לעמוד מול המראה ולשאוף קצת יותר.

[מדרגות תלולות יותר מידי יש בין לבין, אבל אפור לא קשור לתמונה הזו,

והעיקר לפחות שאת מדברת על מודעות]

אני מכיר טיפה את החברה של כיפה, אולי מעט מידי,

ואת כל הטענות של ליברליזם כבר הספקתי או לקרוא או לשמוע.

אפרוריות זה שם קוד שמכסה על הרבה דברים שהם אולי דת ואולי לא.

בטוח דת זה וודאי לא.

וכמו שאני רואה בהמשך לא קראו לך פרוצה או כל דבר דומה, רק רמזו שהחוסר צניעות-

לא רק נמצאת בכיפה.

תם הטעם לשרשור הזה?

מדברים כאן מההתחלה במקביליות וזה ממש חסר תועלת.

בלשון המעטה.

את ההגדרות היבשות כתבתי בהתחלה,

את הלהכיל כנראה שאישית לא אוכל.

[כי אני הרי קטן מידי.]

* שלל תוספות:

-סטיסטיקה לא מלהיבה אותי, ואני לא יודע כמה מאיתנו מחפשים אותה.

- השאלה היא לא האם אדם X הוא רואה שחור ואדם Y רואה אפור, זו עובדה.

ויכוח שלא ייפתר, אמרתי מקביליות?

השאלה האם הם יוכלו ליצור נקודת מפגש אנושית שלא תלויה בנושאי המחלוקת.

זה יהפוך אותם לאנושיים, בני אדם יש יותר מידי. אנשים חסרים בעולם הזה.

עד כאן רמיזה לאוניברסליות. 

- סליחה על הציניות המפוזרת, היה נראה קצת מכוון מידי, גם אם לא מתקפה.

אין לי דבר אישי כמה שידוע לי נגד אדם פרטי זה או אחר.

ברשותה של אחת אחרת אני מעתיק לפה מה שהיא כתבה ליאיזה טוב ה'!!!!

אולי אני אעלה את זה לפורום אח"כ..

אבל תן לי להסביר את נק' מבטי,

אני מגיעה מאולפנה שכן עשו לנו סמנריון חתונה ואישות וכל אלה, אולפנה דווקא ותיקה[השלישית כמדומני].

אולי למנהלת שלנו היו נטיות פמינסטיות[תכל'ס עצוב קצת שאת רוב האולפנות מנהלים רבנים ולא מנהלות,נשים שגדולות בתורה כמו המנהלת שלי זה אולפנה..קצת כוח נשי!].

אבל באיזשהו  מקום כן היה מעין נטייה לא לעודד נישואים בגיל צעיר, הסמנריון זוגיות נעשה כי יב' זה השלב האחרון באולפנה שאפשר לחנך לזה הרי לא כולן מגיעות למדרשות..

כן דיברו איתנו על חשיבות של הגשמה עצמית, לימודים, על זה שממש לא קל תמיד להיות זוג צעיר בלי תקציב,

עודדו אותנו קודם לסיים שירות ואם זה שנתיים מה טוב..

איך המנהלת אמרה לנו פעם שירות זה תקופה שלא תחזור, תטיילו תהנו וכו'.

מהצד שלי אספר שעשיתי שנתיים שירות, בשנה השנייה עוד עשיתי שירות שיא הכייפי שכמעט לא הייתי בו בבית, בשירות טיילתי בבסיסים, משרדים מקומות עבודה והאמת? לא כזה חשבתי על חתונה! למה? כי ניצלתי כל דק'.. זה ברור שאם זה בא במקרה, פוגשים מישהו מתאים מתחתנים אבל אחרת? למה להיכנס לזה בתקופה שאתה מעניק לעצמך בנייה אישית,

צריך לתרום למדינה, ללמוד ולהתםתח לפני שרצים לחתונה+ילדים,

איך תוכל לתת לילד את זה בלי זה? צריך להגשים את עצמך...

תמיד מאיפהשאני באה הייתה מודעות לזה, חברה שלי ההורים שהיו שיא הדוסים לא הרשו לה להתחתן לפני סוף ש"ל... ב"ה היא סיימה ש"ל והתחתנה.

לא רק זה אלא שעוד הייתי כ"כ עמוסה בשירות שלא עשיתי פסיכו... אז עשיתי שנה אחרי ועבדתי, חסכתי כסף והכרתי חילונים שעובדים כדי לממן לימודים, לא כמו דתיים שרצים ללמוד ויהיה טוב וההורים שלהם כלכלית כדי לעזור, זה נן לי פרפקטיבה שונה, הם הרבה יותר בוגרים מדתיים שאני מכירה שרצו ללמוד.

רפי הסביר לי שרוב הבנות כאן מגיעות ממקום שדיי משדרים להן "חתונה!חתונה!"

ואני ממליצה רגע לעצור בצד...

בוא נבין שחתונה זה לא רק אהבה ולבבות!!!

בוא נבין שככה מקדמים עוני, אני זוכרת שרשורים מכיפה על כלכלה.... החבר'ה שהתחתנו שם מוקדם ממש מתקשים.

עוד נתון, הבנות שסביבי שהתחתנו מוקדם וילדו מוקדם מתקשות להיכנס למעגל לימודים ועובדות בעבודות שוואלה עם תואר היו מרוויחות יותר! והכל בשביל פרנסה.... לא חבל? דווקא בגיל צעיר יותר קל לקלוט

אני סטודנטית לסיעוד וכן המוח מתכווץ אחרי לידות זה נכון רפואית...

בנוגע לשמירת נגיעה שהעליתי כאן, אז חבל, החבר'ה כאן אמורים להתחתן ובינתיים הם שוגים בזה שברור שכולם שומרים נגיעה...

וואלה אולי בדייטים הראשונים

בכיפה מדברים על זה לא מעט, כי מה לעשות כנראה הם שכחו כאן בפורום שמשיכה זה מרכיב חשוב לפני חתונה ומשם קלה היא הדרך ליפול..

אבל אוי התנהגו כאילו זה טאבו.אבל זה נושא חשוב לרווקים!!!

דבר נוסף על ניהול אנשים נשואים- כן זה מרגיש גן ילדים עם גננות שמשדרות אתם עוד צריכים ללמוד ואנחנו הסתדרנו, התחתנו ולכן אנו ננהל...

ואם כבר נשוי אני מעדיפה אחד שיש לו ניסיון, מישהו שהתחתן לא בגיל 21-22 אלא 27+,

הוא יותר יכול להבין מזה היייאוש הזה של רווקים ממקום של אחד שחווה כמה קשרים, שהתפתח מזה ולמד

עכ"ל

אני חושב שלמרות הנימה התוקפנית שהייתה לה בהתחלה היא העלתה נקודות חשובות לדיון.

בין אם מסכימים איתה ובין אם מתנגדים לה אני חושב שכדאי להתייחס לנקודות שהיא העלתה לטובת כולנ"ו.

תגובתי תגיע בהמשך בעז"ה

עקיבא אני עונה רק לכבודךמאמע צאדיקה
עבר עריכה על ידי צדיקה אחותך בתאריך י"ח אב תשע"א 00:59

קודם כל- לא מאכילים טרולים

וכל מי שנכנס וישר מתחיל לתקוף "אתם ואתם ואתם ואתם"

סליחה- זה לא צורה בפורום שלנו

וטיפ לחיים- זה לא צורת דיבור שאף אדם יסכים לשמוע ולקבל- במיוחד לא בעלך

תתחילי להתאמן כבר עכשיו איך את כותבת בפורום- כדי שהתקשורת עם בעלך תהיה נורמאלית

אני מוחה בתוקף רב!!

על החילול השם הנוראי של "כולם חוטאים"!

לא! איסורי כרת הם לא נורמה! לשבור שמירת נגיעה זה לא דבר לגיטימי. זה לא דבר שראוי לעלות לשיח הציבורי כדבר נורמאטיבי, או כדבר ש"מה לעשות אנחנו בהמות מלאות יצרים והורמונים"

אדם נפל- רוצה חיזוק לתשובה- מכבוד, נשמח לעזור

אדם שמנופף בריש גלי בלי בושה על חטאים, ומנסה לעצב לנו נורמה של תרבות אנשים חטאים- זה חילול השם!

היה מעניין לקרוא את התגובות של הכינויים פה

(עקיבא -אולי מידי פעם צריך לעשות את זה יזום? שכינויים לא ישארו פה עם שאלות בבטן ככה... )

שיר פשוט- שאלת על עיניין המנהלים- אז אני אשתדל לענות

הייתי פה בפורום עוד הרבה לפני נישואי, והמשכתי ברציפות להיות פה גם אחריהם- כשאני משתדלת לעזור בתחזוקת הפורום (כמה לינקים שלחתי למנהל "זה טרול תמחק זה פרסומת תמחק זה קללה תערוך זה פה שם..." ) עד שנהיה באופן טבעי- לעשות את זה.

היתה בקשה לגמרי מלמטה- מהחבר'ה- שיהיה מנהל גבר. הראשון שהרים את הכפפה ופנה להתנדב- הוא עקיבא (אה- וגם יותר נעים לי שהוא נשוי. )

זה שאנחנו מנהלים- נותן לנו סמכות אירגונית

זה לא אומר שאנחנו יועצי נישואין או חכמים יותר או משו אחר

(חוצמזה עקיבא הוא איש מדהים ויש לכולנו המון!! מה ללמוד ממנו על מה זה אהבה ונישואין.)

(אגב- זה שהתחתנתי לא אומר שחדלתי להיות בתאדם- או חדלתי להיות ראויה לחברתכן הנעלה גברות רווקות שכמותכן. אבל זה דיון אחר.)

אגב- החתונה שב"ה הייתי הערב-

היא של זוג פורום

וגם היה הערב חתונה של עוד זוג פורום שלצערי לא יכולתי לנכוח בה.

(וכל מי שיודע מי הם- לא לגלות!! הם לא רצו לפרסם- אתם אל תהיו "נשמות טובות"

וכל הפורם- נשמח בבניית בתים בישראל)

מטורפי- באמת שהתחשבתי בבקשה שלך להיות עדינה

(כלומר- לא ביקשתי מאדמין שימחק את הטרול הזה... נתתי לדיון להתפתח)

מי שלא רוצה להיות פה- ורוצה ללכת לכיפה -

זכותו

שיהנה

זה מדינה דמוקראטית ועולם וירטואלי פתוח

מי שלא אוהב את מה שאנחנו פה בפורום לנ"ו- שלא יבוא ויגרום לעצמו סבל.

אתייחס לנק' אחת בגלל החוסר בזמן,אנונימי (פותח)

טרול שמסכים לתת לעקיבא שם ומגורים

אמרתי לו שגם טלפון הוא יכול לקבל אם הוא לא מאמין ורוצה לאמת מולי,

בד"כ טרולים לא ששים לגלות את זהותם

דבר נוסף הצטרפתי לבשבע בגלל סיבה מסוימת, רפי יודע עליה ולמעשה גם את[רמז:פורום סגור, נא לא לעשות אאוטינג ולכתוב על גבי הפורום..]  

מתוך שעמום התחלתי לקרוא קצת כאן,

וכל הנק' האלו צצו לי ושאלתי את רפי שממנו קיבלתי הסבר לא מספק,

כמו שכתבתי למעלה חוויתי 2 שיחות לא נעימות עם 2 ניקים ותיקים מבשבע[גיליתי את זה שבאתי לפה] שערקו לכיפה לזמן קצר.... אני לא אשפוט את זה על כל הבנים

[שוב את מוזמנת לשאול את רפי..סיפרתי לו מה היה בתוכן השיחה]

בלשון המעטה 2 הבנים האלה ממש לא עשו יותר מדי כבוד לפורום, ככה שתביני מה הייתה ההתרשמות הראשונית שלי...

עם אחד הניקים הייתה לי גם חוויה יותר לא נעימה ואיכשהו גישתו מאוד תאמה את מה שקראתי כאן

וצדיקה זאת בדיוק הראייה החד ממדית שדיברתי עליה.... מה שכתבת עכשיו

ממש חבל לי

לא כ"כ מבין לאן את חותרתצפוני7

יש לך שאלות תשאלי בצורה מסודרת

יש לך טענות ? מה עושים איתן?

הפורום פה לא משקף את דרך החיים שאת חיה\רוצה לחיות ? אז מה את עושה פה?

נפגעת ממישהו (2) באישי זה עניין אישי

מפריע לך  שנשואים מגיבים? תתעלמי מהתגובות שלהם

מפריע לך ה"דוסיות" אל תהיי דוסית

אפשר לבוא לפורום מחשבים ולהגיד "נו נו נו זה לא בסדר שאתם כל היום סביב למחשב ואתם גם מדברם על זה כל היום זה לא בסדר...."

זה לא יעיל

לאן את חותרת?

רוצה פה שינוי?

רוה שנפסיק לבוא לכיפה?

דברי עיניינית

מצחיק איך לקחתם הכל לעניין אחר לגמריאנונימי (פותח)

דוסיות יכולה להיות שונה ממה שהכרת...ולאו דווקא הדוסים שפה

סיפרתי את המקרה עם השניים כדי רק להסביר מה הייתה ההתרשמות שלי הראשונה מכאן... זהו.

תעשי טובה ואל תשלי אותנוצחקן

שש"ל זה תרומה למדינה.

תודה.

בכיף אבל עשית לי חשקאנונימי (פותח)

לדאוג שכל הדם שהתרמתי בשירות לא יגיע אלייך לחס ושלום כשתזדקק[בע"ה שלא],

בתור אחת שעבדה בשעות לא שעות בשירות, אף פעם לא ידעתי מתי אסיים והייתה לי אפילו עבודה פעם אחת עד 5 בלילה, ולא חסרו ימים של 14 שעת רצוף ללא הפסקה,

שעות שבהן ניסינו לגייס דם להצלת חיים בכל הכוח!

כשבתי החולים עוד מאשימים אותנו בחוסר אספקת מנות.

כל כך השקעתי והשקענו הבנות שירות בשביל הדם הזה...כשחולה כליה זקוק לעשרות מנות דם..וחולה טראומה שנפצע בפיגוע,

אחת החוויות הראשונות שלי בשירות היה אוטובוס שהתהפך באילת, בגלל חוסר מנות בשאר האזורים הוטסו מנות במיוחד מהשירות שלי אי שם בצפון,

מדובר היה בכמויות דם...

אבל אם אתה חושב שלא תרמנו? אני באמת חושבת שלא מגיע לך להנות מחצי מנה אם היית זקוק לאור הערכה שלך לעבודה שהייתה לנו כבנות שירות, אבל כן..היית מקבל כי אין מה לעשות...כי הצלת חיים זה הצלת חיים.

[ואני רק יכולה להרחיב לגבי המד"איסטיות ממול, ולגבי ילד שלמד מזה ט' באב בזכות בת שירות וכו', אבל אנחנו לא תורמות..לא?]

קצת רוגע לא יזיק לךאיזה טוב ה'!!!!

כוונתו של הרב צחקן שליט"א היא שבראית מקרו של תועלת למדינה השרות הלאומי לא תורם.

הוא לא התכוון לזלזל בעבודת הקודש שעשית בשירות הלאומי.

מומלץ לקרוא את דבריו של הרב מלמד בעניין. גם אם בחורה בוחרת לעשות שירות לאומי ממגוון רחב של שיקולים כדאי לדעת ולהפנים שהשירות הלאומי לא באמת תורם למדינה.

את אותה עבודה שנעשית ע"י בנות השירות ניתן לעשות ע"י עובדים/ות מיומנים ביתר יעילות ובפחות עלות ביחס לתוצר.

ההפך בת שירות עולה מעובדאנונימי (פותח)

בגלל זה מנסים להשיג יותר בנות שירות מעובדים...

עולה פחות*אנונימי (פותח)
בת שירות עולה פחות מעובד ביחס למקום העבודהאיזה טוב ה'!!!!

העלות הכוללת של הפעלת מערך השירות הלאומי למדינה היא גבוהה יותר מאשר אם המדינה הייתה מעבירה יותר תקציבים למד"א למשל בשביל שיעסיקו כ"א מקצועי.

אין לי כוח להרחיב בעניין. מוזמנת לקרוא את מאמרו של הרב מלמד בעניין.

אגב, זה נכון גם לגבי השירות הצבאי.

"הרב צחקן שליט"א" לייק!!מאמע צאדיקה
עכשיו אתם גם נגד שירות לאומי?אנונימי (פותח)

התבלבלתי עם פורום חרדים?המום

לא, התבלבלת עם כאלה שיודעים קצת כלכלהצחקן
מנסה לענות...אילה שלוחה

אני יחסית מהוותיקים כאן (אני חושבת). קוראת כאן ממש המון זמן וגם כותבת לא מעט ומוכרת אישית ע"י רבים כאן (אישית = שם, משפחה, מקום מגורים ויש כאן לא מעט אנשים שראו אותי).

אני מכירה רבים מהגולשים והגולשות כאן.

אני בת 22 אם זה משנה.

1. לא זוכרת כמה שנים הפורום קיים אבל כיפה קיים הרבה הרבה יותר - וגם כאן יש ב"ה כ-15(?) זוגות פורום - חלקם חסויים.

וחוץ מזה - כמו שכבר כתבו לפני גולשים כאן המון אנשים שלא באו לפה בשביל להכיר - אלא כדי לשמוע, להתייעץ לקבל חוות דעת או סתם להעביר את הזמן. לאלו ולאלו יש כאן מקום וכולם מתקבלים בשמחה וב"ה אני חושבת שגם לוקחים מכאן (אני למשל למדתי מכאן המון...)

אני חושבת שבמיוחד בתקופה כ"כ משמעותית שלפעמים אין עם מי להתייעץ (תלוי בקשר עם ההורים ובעיסוק - למשל לביני"ש או למדרשיסטית בד"כ יש עם מי להתייעץ בניגוד לסטודנטים או אנשים עובדים למשל) יש חשיבות גדולה למקום בו ניתן לשמוע מגוון דעות של אנשים חכמים. מי שגולש כאן הרבה ידע למצוא בעצמו את מי שחכם בעיניו ולשמוע לעצתו.

2. זה מתחבר בדיוק למה שכתבתי קודם - יש אנשים נשואים שעשו דרך ארוכה של דייטים והתלבטויות לפני החתונה ויכולים לתת מבט אחר.

אני מסכימה שמי שלא יודע מה זה דייטים קצת קשה לו לתת עצות (וגם מי ששכח כבר...) אבל אני מניחה ומקווה שיש הרבה נשואים שיצאו הרבה וזוכרים את זה היטב. אני אישית סוגרת בקרוב בע"ה 3 שנים של דייטים עם מספר מכובד למדי של בחורים ואני מניחה ש3 שנים זה פרק זמן מכובד בחיי שקצת קשה לשכוח אותו...

3. אולי תתפלאו - אבל ממש לא כולם פה צעירים. אני מכירה פה אוסף של בנות 22-23, בת 26 ומבוגרים יותר כך ש...

פרט לכך - ב"ה אצלי השתדלו מאוד להתייחס לנקודה של הפרנסה. אני אישית יצאתי ללימודים גבוהים מייד בסיום השמינית כדי שאוכל בע"ה לגמור תואר מוקדם ולפרנס בכבוד והבחור יוכל אולי ללמוד עוד קצת תורה בינתיים לחיזוק הבית של שנינו. לצערי לא זכיתי להתחתן עד עתה אבל אני חושבת שהמגמה נכונה.

בכל מקרה - גם מבין חברותי שעשו שרות והתחתנו תוך כדי לימודים ב"ה הן מתאמצות ומסיימות (חלקן אף בהצלחה רבה) את לימודיהן, במקביל להרינות ולידות. ב"ה אף אחת מהן לא גוועת ברעב ואף יותר מכך (כולל קצת ממתקים, לפעמים דירה ולא קראוון וכו'). כמובן שהכלל הוא "כל מלאכה מכבדת את בעליה" ולכן יש שעובדות בעבודות מזדמנות. זה קשה? ודאי, אבל אני בטוחה שזה שווה את בניית הבית בשלב מוקדם וגידול ילדים לפארת עם ישראל.

4. גם כאן היו דיונים אם לעסוק רק בחתונה או לא. ב"ה בינתיים התשובה היא בערך לא.

ובמחילה - נא לא להפוך איסור חמור לדבר של מה בכך....

מי שלא מתאים לו - לא חייב להיות כאן.

שלום לך.310

יכול להיות שמבחינתך הטענות שלך נכונות.

ולכן את לא מרגישה פה בנוח, וכנראה שגם לא בכיפה.

אז אני חושב שטענותייך צריכות להיות מופנות לכיפה על זה שהפורום שם החליף את פניו.

ולא לנ"ו חיוך

כי כל מי שנמצא פה בפורום זה לא מתוך חובה וכפייה, אלא כי כיף לו

והוא לומד הרבה דברים ועוזר לאנשים וכו'.

לכן אם טוב לך פה, אז בכיף האנשים כאן ישמחו לשמוע את תגובותייך.

אם לא, זה כבר בחירה שלך.חיוך

שיהיה לך בהצלחה בהמשך החייםחיוך

זה לא הוגן!!!הרש

רציתי גם לענות, אבל כבר אמרו את כל הנקודות בצורה כזו או אחרת.חופר

אז תגיד אותם שוב- מה 'כפת 'ך?מאמע צאדיקה

או שאתה יכול לפרגן לכל אחד- על איזה נק' שלך הוא ניסוח...

אז תעשה מלא ^^^^^ ^^^^ ^^^^^(,")

בפרט לי ..סתם...(,")
אני יודע שיש כאן נקודות חשובות אבלעין הקורא

כל מה שאני שומע זה

'גנבתם לנו את כיפה, דוסים חשוכים,

תחזרו למערות ערוץ 7, לשם אתם שייכים...'

וואו חבריםצפוני7

ככה אני מהחדשים(יחסית) פה ולא מהרווקים (איך נהיה פה עוד שרשור הכרות)

לא התחתנתי דרך הפורום ולא עם מישי מהפורום פשוט מצאתי מישהי מושלמת במקום אחר

אני פה כי יש פה חברים איכותיים ודיונים מעולים לא רק בנושא אחד אלא גם במעטפת. דברים שנוגעים לכולם 

אני מקבל פה המון ומקווה שגם נותן פה ושם

אני לא אענה ישירות לפותחת השרשור כי החברים פה כבר זעקו גם את זעקתי.     

נכנסתי רק כדי למסור לחברים שדווקא טוב שנפתחו פה הנושאים האלה כי יש פה תגובות עוצמתיות ואם חשבתי שאני בחברה טובה אז עכשיו אני מרגיש בחברה טובה כפליים (לא מתפנה)

**יש פה חברים שמוחים על איסורי תורה כי זה זועק מתוכם (אפשר היה להתעלם ולהגיד פשוט תחזרי לכיפה אבל זה זועק וסימן שהנפש בריאה)

(אגב מי שנופל אפילו בלשון הרע ואפילו בדברים יותר חמורים אבל יודע שזה לא בסדר ושצריך תשובה (כל אחד ברמתו) שונה בתכלית ממי שתארו פה שקורא לעצמו דתי והופך איסורים לנורמה ח"ו

אין לי בעיה להיקרא דתי או חילוני או לאומי או חרדי אבל איך שלא תקראו לזה. אבל  אני פחות או יותר כמו כולם פה אז זה מתאים.)

**יש כבוד לכותבת ותגובות ענייניות למרות שהיא תוקפת בלי אבחנה

**יש הערכה למנהלים שחוסכים מאינו קריאה של דברים "מזיקים" (יצא לי לקרוא כמה דברים לפני העריכה אז אני מודה על כל מה שנחסך ממני לקרוא)

אפשר לא להסכים עם חלק מהמוסכמות פה  ואפשר גם להעלות לדיון אבל בבקשה כל נושא בדיון אחר הלכתי קצת לאיבוד

ואולי בגלל זה יש דברים ששכחתי לצין עמכם הסליחה

לילה טוב לכולם

כן, זה בידיוק מה שאני שמעתי...תולתול

ניסחת את זה בצורה מעוררת הערצה,

אשריך!

וכן, הייתי חייבת לגנוב את החייכן הזה מכיפה..

אני בדרך כלל כותב בעדינות, וגם מבוגר ממך..ד.

ובכן - אומר לך (לא לך! זה פשוט דוחה אותי. לאחרים פה..). מה שכתבת פשוט מ ג ע י ל .  אין מילה אחרת. הליכלוך והמרירות מבצבים מכל שורה (ולדעתי, זה נובע מזה).

אם פורום כיפה כ"כ מוצא חן בעינייך - באמת חבל שלא נישארת שם..

הגברת שכבר איבדה את הבושה לספר ש"גרה עם..." ועוברת כמה "מערכות זוגיות". מִכבסת מילים מה שנקרא.

את יכולה להתענין ברח' הירקון בת"א - שמעתי ששם יש כמה עם עוד יותר "מערכות זוגיות".

וכמובן, כרגיל אצל כאלה - מדברת בשם "הרוב" (יש הסבר כזה על אחד הבנים בהגדה של פסח שתמיד מדבר בשם "הרוב" - "כי יאמרו אליכם בניכם"..) - "תתפלאו לא חסרים דתיים כאלה".. בוודאי - הרי רק בזמן האחרון ראינו ש"לא חסרים" דתיים שופכי דמים, אז למה שלא יהיו גם מגלי עריות?  פלא שעוד לא הסביר מישהו שאפשר גם להיות דתי עם איזה פסל קטן - מחמד - מתחת לכרית (כזה "אקס" כזה, כשלא רוצים להסתבך עם אלוקים..).

כמובן, "לא לענין שגבר נשוי ואשה נשואה נמצאים בפורום של רווקים ורווקות"... זה בהחלט לענין והם תורמים מנסיונם הנורמלי.  מה שלא לענין הוא שבחורה שחיה בפריצות - נמצאת בפורום שאינו "פורום של רווקים ורווקות" אלא של אנשים שמעוניינים  ל ה ת ח ת ן.  לא לזנות, אלא להתחתן ובצורה נורמלית, ולא שיבלבלו להם את השכל עם "נסיונות" מפוקפקים של אנשים שכבר איבדו את התיקוה והסיכוי לחוש פעם מה זה נישואין טהורים ורעננים (וכנראה מרוב לכלוך גם לא יכולים כבר לתפוס ולהאמין שיש דבר כזה. אז יש - תשאלי את הצדיקים הנ"ל, ושכמותם. שהמכנה המשותף בינם לרוב מי שפֹּה גדול בהרבה מאשר בין דברייך לבינם)

"בגילך הבוגר" את לא מבינה איך אפשר להחזיק עכשיו בית.  בגילי הבוגר עוד יותר ממך, אני מבין שאת כבר לא תוכלי לבנות בית כמו שהחבר'ה כאן יוכלו לבנות, גם עם קצת פחות כסף... אולי תוכלי לבנות חברה בבורסה..

וכמקובל בסגנון כזה: "השופט כל הארץ".. זה לא שלה יש דעה אחרת (כמובן, כי זה לא מתחיל מהדעת אלא ממקום אחר לגמרי..), אלא לכם יש דעה חד מימדית, באופן אובייקטיבי..   ב"כיפה" "יודעים" שהעולם לא שחור לבן, ושיש "נגיעה" וכו' ... - למה להתאמץ כל כך? אפשר להפנות לאתרים אחרים, של כל מיני עיתונים וכד', ואני בטוח שהם "יודעים" הרבה יותר. "כיפה" קטן עליהם...  מה זה בשבילם שלא כל הדתיים דוסים? הם אפילו יכולים להראות שבשביל להיות יהודי לא חייבים להיוולד לאמא יהודיה. איזה חד-מימדיים הכיפה האלו? בכלל, היהודים האלו ...

באזני שמעתי פעם איך נרקומן אחד מסביר שבעצם כולם "מכורים".  זה הכלל, רוב העבריינים מסבירים שהעולם לא שחור לבן אלא אפור ולא צריך להיות נאביים אחרת יגדלו ילדים פראיירים שחור-לבן.

מיעוטם מספיק ישרים להודות שנכשלו - ואז הם גם מנסים לחזור בתשובה.

והיום לכל אחד יש "פורום", כך שזו כבר לא חכמה גדולה למצוא עוד כמה ש"יחשבו" כמוני.

אני מאחל לכל החבר'ה פה שיתחתנו בריא ויעניקו לילדיהם את החינוך מלא הצבעים והחיים שנקרא בלשונה "שחור-לבן" ולא חינוך אפרורי לזנות, שהורס את החיים לפני שהתחילו, ומה שנותר הוא רק לשפוך מירמור "ריאליסטי" על אחרים.

זה גם לימוד הזכות שלי (אולי) על הכותבת הזאת: שמא נשאר בה משהו נורמלי בכל זאת, ומה שהיא מוציאה כאן זה פשוט את מה שנשאר בה מהמלחמה הפנימית שלה שאותה היא מנסה להסוות, המלחמה בין הרצון לבנין בית לבין כל מה שנתקעה בו מסביב..

וממש טרגי לשמוע שמ"כיפה" בורחים כל כך הרבה בגלל כמה הזויים שהגיעו עם הרעיון החדשני והחד מימדי שהומצא לאחרונה, של כאלה בני 22, "שרואים רק חתונה לנגד עיניהם". אולי אפשר להציע לכיפה להגיד כמה פרקי תהילים כנגד הגזירה...

אני רק מקוה שאַת האחרונה מה"בורחים" שמחפשת את המקלט דווקא כאן.

אבל אם כבר הגעת - יש לי בשביל רעיון. ממש תפור. לא חד מימדי. חדשני. שם את "כיפה" (ביחד עם הכיפה, כמובן) בכיס הקטן - וגם מתאים לפורום החמוד הזה:

לפני זמן קצר היה כאן שירשור סוער על נשיאת שתי נשים. אולי כב' תפתח שירשור על נשיאת שני (מה שנים? זה הכל? דו מימדי בלבד?) גברים...

נ.ב. למישחושש שמא תתפתח פה איזו "מלחמת עולם" - אל דאגה. אני, את החרפות של הגב' הזו לא אקרא עוד, גם אם היא תבחר להגיב. יש לי דברים יותר נקיים להתעסק בחיים..

ו...הערה:ד.

איזה מצחיק: אם מישהו בלי כיפה יקיים את כל המצוות - יגידו, "מוזר - לא דתי מקיים מצוות"...

אבל עם מישהו עם  כיפה (תרתי משמע), יעבור, בקביעות וב"הוראת היתר", על העבירות הכי חמורות בתורה ( וגם במוסר האנושי בימיו הנורמליים) , יאמר: דתי ש"נוהג" כך....

מה שבַּד יכול לעשות...  (וגם סיפורי בדים)

ועוד הערה לסיום (מחילה, נזכרתי...)ד.

אתם ראיתם אדם נורמלי ניכנס פעם ראשונה לפורום, שסה"כ יש בו איזו קביעות ואוירה סבירה, ופותח: "מה אתם מתלהבים מהפורום הזה"?....

אז תדעו: חוסר הבושה והגבולות בענייני צניעות - לא נישאר רק שם...

שעשעת אותיאנונימי (פותח)

החל מזה שהחלטת שאני פרוצה....

מדהים

אתה אפילו לא מכיר אותי

ולא יודע בת כמה אני..

אבל להחליט החלטות על אחר  זה קל..

סליחה, את זה א-ת סיפרת!הוא רק קרא לזה בשם!אני ירושלמית
רפיאנונימי (פותח)

בוא מהר להציל את המצב!

הבחור לא הבין את ההבדל בין תיאור של מה היה קורה אם הייתי גולשת בנשואים טריים ואומרת שיש לי ניסיןון כמו הרבה מחבריי הדתיים שגרים ביחד לפני חתונה

[באמת סליחה שזה קורה ולא ידעת.]

לבין מה שאני באמת עושה באופן אישי.

אני ממש לא חייבת דין וחשבון לאפחד,

אבל אני לא גרה עם אף גבר ולא גרתי.

בנוגע לבחורים מבשבע, לצערי יצא לי לדבר עם שניים מהם שעברו לקצת זמן לכיפה, ניקים ותיקים, משניהם חטפתי הלם שגרם לי לנתק מיד אחרי שיחה ראשונה,

הסיפור המלא אצל רפי במערכת, רק נאמר שהייתה שיחה של כאילו אנחנו הולכים להתחתן מחר כולל שיקולי מגורים, הייתי בהלם וזה דבר שלא קרה לי עם אחד!

איזה הלם! אמאל'ה, יש פה אנשים שרוצים להתחתן מחר!עין הקורא
גברת אחרת יקרה..א.א.ק

אז מתוקף היותי משתתפת (בקטנה) בפורום נשואים טריים בכיפה (מתוך שעמום בעבודה נטו..) ראיתי כבר מזמן שהאנשים שגולשים שם - זה לא האנשים שגולשים פה.

מה שיעלה פה - וגם זה בצורה עדינה - רק בפורום סגור של נשואות בלבד - עולה שם בריש גלי, ובלי שום בושה.

לבריאות.

אם לא היה לי טוב עם משהו מסוים - אני לא אקרא אותו, וגם לא את כל התגובות עליו.

ותתפלאי לשמוע - פה יקבלו בהבנה גם חבר'ה לא נשואים שיכנסו לפורום "נשואים טריים" בשביל לעזור לייעץ על כל מיני דברים - שלאו דווקא קשורים לנישואין (כמו שבפורום פה לא מדברים רק על חתונה..), בניגוד לשם - שיעקצו אותך אם העזת להביע דעה, ואתה לא בסטטוס שלהם.

זה אולי גם יכול להסביר את החד מימדיות(!!!) שיש שם - בפורום לא כלה - כי כשאתה מנותק מהמשך החיים, ורק מחובר לנקודה שבה אתה נמצא עכשיו - בודאי שזה נראה יותר נכון, אבל זה הרבה יותר צר.

אז כן.

פה יש חבר'ה יותר דוסים, שבאמת מנסים לקיים תרי"ג מצוות (חוץ מאלה שאי אפשר בגלל ביהמ"ק), ולא רוצים לפול (כן. לפול. נגיעה זה דבר שאתה נופל בו. ז"א - זה מכשול.) בנגיעה, וחושבים שזה רע,

ובע"ה - זה יעזור להם לבנות בתים יותר יציבים בעמ"י.

אם את רוצה לקבל שיקוף - תשאלי את האנשים כמה מתוכם רואים טלויזיה וסרטים באופן קבוע, וכמה מתוכם גם מתכננים שיהיה להם כזאת בבית.. זה יכול להראות לך עם איזה אנשים את מדברת פה...

שיהיה לך בהצלחה. באמת - אני מאחלת לך שתבני את הבית שלך במהרה - עם בחיר ליבך.

נ.ב.

גם אני נשואה, ב"ה - חיה חיים טובים, לא מתבססת על ההורים, שנה הבאה מתחילה ללמוד באוניברסיטה, וההורים מממנים את התואר שלי - כמו שמימנו לכל אחיי האחרים - מרצונם החופשי. ועד היום, וגם מהיום, אני ובעלי שיחי' נמשיך להחזיק את עצמנו (מה שאומר שנממן גם לו לימודים גבוהים באוניברסיטה..)

בנוגע ללימודדים גבוהיםאנונימי (פותח)

ההורים הציעו

אמרתי לא תודדה

כי אנ י לא רוצה לחיות בפינוק אלא בחיים עצמאיים שזאת שאיפה טובה מי שירצה בעתיד לממן בית...

ושלא ישמע שאני לא מעריכהאנונימי (פותח)

את זה שאתם עובדים וממנים לימודים לבעלך...

לא.א.ק. - יפה, ברור , יישר כח.ד.
אטגב דווקא פה נעקצתי יותר ממה שהייתי נעקצת שםאנונימי (פותח)

אם הייתי מציגה את עצמי כדוסה בת 18 שלהוטה להתחתן במיידי...

מעניין אותי אם אדון כמו דארסי היה מתקבל שם..

[למי שיודע על מר דארסי המפורסם..]

אגבאנונימי (פותח)
א.א.ק היקרה, מקווה שתקראי את זה.אנונימי (פותח)

חבל שאת עונה ליחידה אחרת..בנימה שלה בדיוק ולא מתעלה טיפה מעל אווירת העליהום הכללית.

מי שמך לשרה ושופטת?  את יושבת ליד הקב"ה ואת יודעת איזה שכר ועונש מקבלים על כל מצווה/עבירה? את מכירה את האנשים שכותבים בכיפה במציאות? את יודעת מי נחשב צדיק בעיני ה' ומי רשע? סתם מסקרנות.

להגיד "פה יותר דוסים" ע"ס שרשורים יותר פתוחים, זה לא יותר מגבובי שטויות.
ואם נלך ע"פ שיטתך..את "פחות דוסית" כי את גולשת בכיפה (רק בקטנה כן?) ונחשפת לאותם שרשורים.

מדוע להוציא לעז על כ"כ הרבה אנשים שאינך מכירה? זה פשוט חורה לי.

(וסתם שתדעי אני כותבת בכיפה, ואני שומרת נגיעה ולא רואה סרטים. ולהסתכל על שרשורים יותר פתוחים וע"ס זה להגדיר -מי דוס יותר או פחות-  זו ראיה חד-ממדית..אבל ניחא)

תיקון: סרטים לא צנועים.אנונימי (פותח)
ב״ה תקשיב התבלבלת בין הירקון לתחנה הישנהmetorafi
רחוב הירקון כיום זה חברה סבירה ! ובדרום ת״א כל הפרוצות! דבר שני! הבחורה דוסית היא רק הראתה זווית אחרת ! וגם היא גרה רק עם גבר אחד לפני החתונה שזה אבא שלה! ולא היא לא נשואה!
א. תודה, אני באמת לא מעודכן...ד.

ב. אני לא יודע מי ומה הבחורה.  יש דברים שמי שמסוגל להוציא אותם מהפה - אפילו בתור "יצירה ספרותית" - יש לו בעיה גם בפה וגם במקומות שמהם המילים והמחשבות מגיעות לַפֶּה...

וללכת לאיפה שאמרת לי זה ספרות יפה?אנונימי (פותח)
בעקבות "הערתה" (המתאימה לסגנונה..)ד.

אני תרגמתי למילים בהירות את "מכבסת המילים" של "המערכות הזוגיות" המטונפות הללו.  שלא יהיו אי-הבנות בנוגע למשמעותן: זו זנות ולא שום "מכללה לנישואין"....

שלא לדבר על כל הסיגנון, מ"המה אתם מתלהבים" בראשו - ועד תומו.

ואם הגב' מתחילה פתאום "להיפגע" (כמו שראיתי בכותרת הודעתה לאלעד - שהרי כבר אמרתי שלא אקרא עוד את סיגנונה), שיהיה ברור: מי שניכנס לפורום שאנשים סה"כ מדברים בו בצורה סבירה ומתחיל לזלזל (בלי לשים לב שמוזיל רק את עצמו), לגדף, "ללמד" את כולם בזולות ויהירות חסרת כל כיסוי, דברים שהם היפך כל סבירות אנושית נורמלית, וכמו שכתבתי לעיל - שלא יתפלא איך אנשים יגיבו על דבריו; ולא יסתמך על כך שיצא נקי כי ה"דוסים" האלה לא ירצו לרדת לרמתו.

יש דרך אחת בלבד: להגיד - חברים טעיתי. היתה לי כוונה אחרת, התבטאתי בצורה זולה, רברס, נדון בדברים אחרים ובאופן שונה.

אז ה"דוסים" פה הרי גם מאמינים בחזרה בתשובה, כחלק מהענין..

אבל לאחוז בגאוה חסרת כיסוי בטעות היסודית של כל צורת הכניסה לפה, מצד אחד; ומצד שני "להעיר" על צורות הביטוי שמקיאות את התופעה הזו - זה לא הולך ביחד.

ויפה כתבה א.א.ק.: פה לא "ינפנפו" אדם רק כי נכנס לראשונה לדיונים..  אבל יש איזה נימוס אנושי אלמנטרי, גם למי שגר בבית - קל וחומר למי שמתפרץ אליו בהתרסה.

אני לא נפגעת מאנשים וירטואליםאנונימי (פותח)

שברור לי שיודעים להשתלח בקלות רק כי כאן הם אנונימים ווירטואלים...

גם אנחנןו לא עין הקורא
ההפך אני פרסמתי את שמי+שם משפחה לכל מי שפנה בפרטיאנונימי (פותח)

עין הקורא, אני דווקא שמחתי לקרוא את הכותרתד.

שהיא לא נפגעת.

אחרי שכתבתי את ההערה הקודמת כבר היה לי חשש שלא תיפגע יותר מדי..

וכבר הערתי - "עור עבה" וחוסר בושה בתחום הצניעות - מתבטאים גם בתחומים אחרים.

חברה דתית אחרת. רוצה להכיר?משתחרר

אני מזמין אותך לפגוש עולם דתי עמוק...מוזמן בשמחה.

היכרות קטנה עם עולם ה'חפיפניקים' שאתה כל-כך מתעב.

כמובן , שאין כאן מקשה אחת. אני רוצה להציג אוכלוסייה מסוימת שאני מעורה בה ובמידה רבה חלק ממנה. (גיאוגרפית, חלקם קשורים במוצאם לירושלים וסביבותיה...אבל יש כמובן גם רבים אחרים).

מדובר בחבר'ה מאוד איכותיים.

כלומר, חכמים ורגישים. בעלי מידות טובות. אנשים עם ערכי מוסר מאוד מפותחים.

ההשכלה והבסיס התורני שלהם רחב (למדו בישיבות תיכוניות והסדר טובות) ומעמיק.

גדולתם ורגישותם היא שהביאה אותם דווקא לאותה 'חפיפניקיות', בעיניך.

הם פתחו את עיניהם וראו, למשל במשך שירותם הצבאי, שיש עוד אנשים רבים וטובים. אנשים שמאמינים בערכים אחרים מהם. לפעמים החוויה היתה כפולה - אנשים בעלי רקע לא-דתי, פתאום נתפסו כאנשים מאוד איכותיים, ודווקא החבר'ה הדתיים נתפסו עם ה'מכנסיים למטה' . כאנשים בעלי מידות רעות, אינטרסנטים, קטנים וצרים מאוד.

ההשכלה הכללית שרכשו בישיבה התיכונית עניינה אותם והם פיתחו תחומי עיסוק לא-תורניים באופן אישי. (יכול להיות: היסטוריה, מתמטיקה, אומנות, קולנוע, ספרות ועוד). 

אותה פתיחות היא זאת שמעניקה לחבר'ה האלה את בגרותם ועצמאותם. עליהם הם לא מוכנים לוותר בשום אופן. אדם שלא בוחר לעצמו את מסלול חייו ואמונותיו אינו אדם בעיניהם. עד כמה ניתן 'לפתוח' ולא להתבלבל יתר על המידה, באופן המזיק נפשית? זאת שאלה מצוינת. חלק מהחבר'ה האלה ענו עליה בעצמם, וחלק הכריעו ע"י הרב שלהם, הסביבה שלהם והמקובל שם.

את הבגרות והעצמאות הזאת חלקם גילו דווקא בשלבים המאוחרים יותר שלהם. לרוב, החל מתקופת השירות הצבאי והלאה. נשער ונאמר, החל מגיל 20.

כאשר הם מביטים לעולם הדתי שלהם, ורוצים להתפתח בו, הם מרגישים פתאום בקטנותו. באופן שבו הוא לא עונה לרבים מתהיותיהם. לכוחות גדולים שנמצאים בהם ושהם לא מוכנים לוותר עליהם בשום אופן.

סתירות כאלו ואחרות נמצאות בין שתי העולמות של הצעירים הנפלאים האלו. ה'חיפוף' בקיום ההלכה, איננו אי-קיום מתוך חולשה, אלא היענות לקולות אחרים משמעותיים שהחבר'ה לא מעוניינים להשתיק. וזה מובן. 

הייתי מנסח את זה ככה. את הנהגות בית-הכיסא איננו מקיימים לא משום שאין לנו כוח. זה בכלל לא קשה לעשות את זה. אלא, מפני שזה פוגע לנו עמוקות באינטימיות ובצניעות הפרט. אלו ערכים שהפנמנו לתוכנו, ולא נוותר עליהם. נקודה. אגב, מי שלומד שו"תים, יכול לראות אינספור דוגמאות להפנמה של ערכים אוניברסליים לתוך ההלכה, תוך הליכה זהירה תמידית שלא לוותר על מטען הערכים היהודי.

ההחלטה של העולם הדתי שלא להכיל את המקומות האלה מזיקה מאוד.

מתקבל שדר של -

העולם בחוץ מלא פיתויים ושטויות. הוא מאיים עלינו. אל תתקרב לשם. בטח לא לבד, וללא ליווי תורני/רבני.

החשש הזה מוליד סקרנות טבעית, מה יש שם מאחורי הפרגוד. נשמע דווקא מעניין...

כאשר מתגלה שמאחורי הפרגוד מסתתרים גם לא מעט דברים ממש טובים, שנמנעו מאיתנו, אנו חשים מרומים.

נבגדים.

את האמון ביהדות ניתן כעת להשיב בשני אופנים -

א. התמודדות עם הקסמים האמיתיים שמעבר לפרגוד. הכלה שלהם או לפחות שיח כלשהו איתם. שיח גלוי וכנה, לא מתנשא. (כך נהג, להבנתי, הרב קוק, לגבי 'רוחות הזמן' של המאה ה-19 וראשית המאה ה-20. ההשכלה והלאומיות. [אני יודע שזו טענה נפיצה. לא חייבים לנתח את זה כך]).

ב. המשך הדה-לגיטימציה וההפחדה לגבי הפרגוד המאיים, ונידוי של המציצים מאחוריו, ע"י כינויים 'חפיפניקים', או 'ניאו-רפורמיים'.

מה יגרום לאדם לבחור באפשרות א', או בב'. בדרך-כלל החינוך עליו הוא גדל, והחברה שאיתה הוא מסתובב. בעיניי, המחירים של ב' , בוודאי לטווח הארוך (אבל גם לטווח הקצר), חמורים ואיומים לאין ערוך, מאשר הברכה והגדלות שצפויה למי שיבחר בא'.

מקווה שהדברים הנ"ל יראו לכם פנים קצת אחרות של צעירים כה רבים בציבור הדתי-לאומי.

ותמיד טוב יותר מפגש פנים אל פנים.

כל טוב

יש פה בעיה אחתהרש

אם הבסיס התורני שלהם היה רחב ועמוק- זה לא היה נראה וממשיך ככה!!

אל תבלבל ת'מוח- ישיבה תיכונית זה לא בסיס, לא תורני, לא אמוני, ואם בכלל זה דיון.

וישיבת הסדר זה דיון, אני לא רוצה לדון בו.

אבל מי שהגיע לתרבות הזו- מוכח שלא רק שהבסיס האמוני תורני שלו צר מאד, אלא אפילו הבסיס האישיותי שלו צר. לך עם האמת עד הסוף!!! אין אמצע, או שכן או שלא. תעמת את עצמך מול היהדות (העמוקה) ותבדוק מה לא מסתדר עם העולם הגדול.

אה, נראה לי שרוב האנשים פה הם ציבור אחר...אז מה אתם רוצים ממנו- תחזרו לחושה שלכם!!!

יש ישיבות תיכוניות טובות!משתחרר

אולי תתפלא להכיר.

יש ישיבות תיכוניות שבהם לומדים:

גמרא בעיון בסדר בוקר, בחברותות.

סדר ערב - גמרא בבקיאות שעה או שעתיים.

חבר'ה נמצאים בבית-המדרש בשעות הפנויות שלהם.

יש חוגים, והתנדבויות, ופעילות חברתית ענפה.

אני יודע. רוב התיכוניות לא כאלו.

אבל, החברה הספיציפית (אני יודע שיש גם אחרים), שעליה אני מדבר היא יוצאת מקומות כאלו.

ההסתייגות שלך מישיבות הסדר מקרנת אותי. אבל לא נפתח, אם אתה לא רוצה...

'התרבות הזו'?

אינני מדבר על האח הגדול, או על בריטני ספירס, או על אייל גולן.

החבר'ה שאני מכיר לא צורכים אותם, ולא מרגישים מעושרים מדברים כאלו... 

אני מדבר על מוזיקה של יוני רכטר או של מאיר אריאל, על ספרים של דויד גרוסמן, על פילוסופיה של לוינס, על תיאוריות חדשות במדעים מדוייקים. אני מדבר על מעורבות בארגונים חברתיים בישראל.

לעמת את החיים האלו עם היהדות?

מהי היהדות?

קיום שולחן-ערוך? רמב"ם? אולי נאמנות לפסקי ההלכה של 'גדולי הדור' כמו הרב אלישיב והרב וואזנר?

כי פסקיהם אוסרים למשל החזקת מכשיר סלולרי ללא 'הכשר', או עבודה במקום מעורב אם לא 'לצורך גדול', ואוסרים שירות לאומי לבנות...?

חלק מהבגרות מבינה שהיהדות היא תנועה היסטורית שנמצאת במו"מ ובדינמיות רבה.

לא הרי חייהם של אביי ורבא כהרי חייהם של אברהם ויצחק ולא אלו ואלו כיהדותו של הרמב"ם, ולא כולם כהרי יהדותו של ריה"ל, או של הבעל שם טוב. ובטח לא של ר' נחמן מברסלב.

הצד השווה שבהם - שראו עצמם יהודים נאמנים לאביהם שבשמיים, ושמשקעים רבים מסביבתם נידונים, מופנמים או נדחים על ידם.

כך עושים גם צעירנו. מה שיש לנו, ולא היה לדורות הקודמים, הוא הביקורת החיצונית והמודעות האישית לתהליכים האלו.

בשל התחושה שלרבים ממוליכי הדרך (הרבנים) אין את המודעות הזאת, ההליכה בעקבותיהם נראית קטנה וחיוורת לעומת העושר והעומק שקיים במודעות לעולמות הרוחניים שאליהם אנו שותפים, וההערכה האישית בהם.

וברוך השם. יש גם רבנים שמבינים את האתגר והיופי שבבחורים האלו. ונענים לאתגר ולגדלות שהם דורשים.

נשיאתם בתואר הנוסף 'דוקטור', מאשרת את היכולת לשוחח איתם.

צורת החיים שלהם לא נובעת מהרדידות של היהדות שלהם. להיפך, היא נובעת מגדלות התורה ומגדלות העולם האחר שנחפשו אליו.

אתה מוזמן לפגוש. פנים אל פנים.

תגיד לי אתה אם אתה מתרשם שמדובר באנשים 'קטנים'. או גדולים...

משתחרר תעתיק לדיון נפרדמאמע צאדיקה

את כל מה שאתה והרש אמרתם עד כה

מגיע לך שירשור נפרד והתייחסות מעמיקה

יש הרבה מה להתייחס למה שכתבת, אבחר את הדבר הכי קל.אדם כל שהוא

לגבי האמירה "יש גם רבנים שמבינים את האתגר והיופי שבבחורים האלו. ונענים לאתגר ולגדלות שהם דורשים.

נשיאתם בתואר הנוסף 'דוקטור', מאשרת את היכולת לשוחח איתם." 

אני לא חושב שהתואר ד"ר כאן הוא מה שמשנה. אני יכול לחשוב על רב ללא השכלה אקדמאית, שאני מסופק האם יש לו השכלה תיכונית, שלדעתי הוא עם הרבה יכולת הבנה והכלה. נכון, יכול להיות שבשיחה איתו יפריע לך שהוא לא מונח "במוזיקה של יוני רכטר או של מאיר אריאל, בספרים של דויד גרוסמן, בפילוסופיה של לוינס, או בתיאוריות חדשות במדעים מדוייקים. " וכנראה שהוא מאוד לא יסכים עם הרבה מהמסקנות שלך. אבל כגישה וכתכונה יש לו פתיחות.

ואני יכול גם לחשוב על דוגמאה הפוכה. 

ובכל זאת הערה קטנה לגבי הנושאים שיותר קשה לי להתייחס, אני לא מכיר "חפיפניקיות" שיש בה גדלות. אני אולי מכיר אנשים שנפלו לחפיפניקיות כתוצאה מגלות מסויימת אבל החפיפניקיות שלהם עצמה היא פשרה וחולשה.

ועוד משהו, אני חושב גם שאני מכיר דקדנות הלכתית שנובעת מחיפוש אמת, והליכה אחרי עקרונות.

בוודאי שאתה צודק...משתחרר

המשפט שלי, עם ה'דוקטור'  באמת יצא מטופש.

מה שהתכוונתי לבטא הוא שקשה להזדהות ולהקשיב, בוודאי לצייט, לאדם שאתה חש כלפיו עליונות בתחומים רבים. שאתה מרגיש שאין לו בכלל את הכלים או את היכולת להזדהות עם העולם שלך. וזה רלוונטי כלפי צעירים רבים ורבנים רבים...

רגישות ופתיחות הם ערכים משמועתיים שאפשר לקנות גם ללא השכלה אקדמית. אלא, שלימודים והתכנסות בעולם תורני והלכתי עלולים להוביל להתנהגות אחרת... (מה גם, שלא סימפטיה דורשה כאן. אלא הבנה ושותפות בלבטים...)

אז, תכיר.

איך אתה מסביר שאנשים שמוגדרים על-ידך כחפיפניקים הם דווקא לא טיפוסים וותרניים וחלשים בתחומים אחרים? מה לדעתך גורם להם להיות חלשים וב'גלות' דווקא בעניין הדתי? למה, בעבודה הם יכולים להיות מסורים, או בעלים טובים ומשפחתיים, או בכל תחום אחר?

הסיבה היא שהעולם הדתי והאמוני מורכב יותר. אישי יותר. ושהרצון לחיות חיים ללא זיוף מולידים לעתים אורח חיים פחות 'הלכתיסטי'.

גם אני מכיר דקדקנות כזאת. במיוחד אצל נערים.

מבוגרים בעלי השכלה תורנית רחבה ויישוב הדעת לרוב נוטים לאזן ולמצוא את התחום הרגיש שבין פרקטיקה לאידיאולוגיה, בין חומרה של עשיית הטוב בעיני ה' לבין רגישות לצרכים אנושיים התובעת קולות רבות בהלכה.

"גלות" - ט"ס צ"ל גדלות (זה משנה את כל המשפט...)אדם כל שהוא

והטענה שלי שאני מכיר קצת נפילה שנובעת מגדלות, שגרמה לאדם תחושת חוסר שלמות עם העולם הדתי שהוא מכיר. אבל החפיפניקיות עצמה היא כבר חולשה ופשרה.

(משל - ילד שרמת הלימודים בכיתה מתחת לרמתו, ולכן הוא עושה שטויות במקום להקשיב, השטויות עצמן הן שטויות, וגם מבחינת הילד אין בהם גדלות, אבל הם נובעות בצורה עקיפה מגדלות הילד ).

ולגבי דקדקנות

אני לא מתכווין להחמרה דווקא, אלא להקפדה על הלכות שגם בחברה שנחשבת ללא חפיפניקית נוטים לחפף בהם, ובחלק מהמקרים דקדקנות הלכתית נוגעת גם למצוות בין אדם לחבירו, בייחוד עניני ממונות בדברים קטנים, ולשון הרע. 

אני לא יודע למה אתה קורא איזונים, ואיני יודע איך אתה רואה את ההיתרים של שעת הדחק בפסיקה הקלאסית. אני חושב שדקדקנות הלכתית לא בהכרח סותרת איזונים.

ואגב

רבי חיים מבריסק היה איש חסד גדול מאוד, לא יודע איפה בדיוק בדיון זה משתלב, אבל זה היה נראה לי קשור...

^^ ממליצה על התגובה של משתחררשונרית

ד.מאמע צאדיקה

הדבר היחיד שהפריע לי הוא- המשפט האחרון-

אני לא קורא עוד את התגובות (כמעט ציטוט שלך.)

זה אומר- שלו היה מתפתח מלחמת עולם- זה היה נופל עלינו המנהלים "לכבות שריפות"

רק תשים לב כשאתה אומר את דברך והולך- שיש מי שנשאר אחרייך כדי לטפל בתוצאות.....

צדיקה, טעות קלה בציטוט ממני...ד.

לא אמרתי שאני לא קורא עוד תגובות...

להיפך, אני קורא בענין, ואפילו הערתי כבר על משהו שרפי כתב אח"כ.

מה שכתבתי היה שאינני מתכוין לקרוא מה שאני מניח שהיא תגיב על דברי.

והסיבה פשוטה, שיש גם יצר של "נצחנות" (לזה התכוונתי, "מלחמה"..). אז כשיש ויכוח בריא, אפשר להתדיין עד שמרגישים שמיצינו את דברינו. אך על דברים ברובד שהיא כתבה, ובצורה הזלזלנית, מבחינתי זה לא נושא ל"דיון", כמו שאינני דן באופן מלומד על אפשרות לגנוב מדי פעם וכד'.  לכן, ברור שהמשך תגובה על תגובה עם דבריה , כבר לא יבוא מרובד ענייני, אלא "מאבקי כבוד מדומה" בעלמא.  והדרך הטובה היותר שלא יקרה דבר כזה - הוא פשוט לא להיכנס אליו. לכן הודעתי את זה מראש לגבי כתיבתה.

והסיבה השניה, כמו שהזכרתי, היא "אסתטית".  יש גם חוש ריח... צר לי, מרָמה מסויימת של דיבור ומטה, אינני מעונין לקרוא.  זה לגמרי לא דבר שקורא בדיון ענייני, כמו שיש פה הרבה.

ואל דאגה - חלילה, אינני "אומר דברי והולך" ומשאיר לאחרים לטפל בתוצאות.  אני עוקב וכשחושב שזה יעזור משהו, גם משתדל להגיב.

ואני מאד מעריך את ניהולכם הלבבי את הפורום..

ב״ה בוקר טוב לכולם metorafi
אז ככה דעותי בנושא אחרי הבנת חלק מהמערכת החלטתי להגיב כך, אני חושב שלכל אחד כדאי לחשוב מתי הוא מתחתן יש יתרונות וחסרונות בגיל מוקדם .

ויש גם בגיל מאוחר וכן חברה כספי זה בעייתי להם יותר נניח עזרתי לחבר רווק!

אבל עזרתי לכמה נשואים סטטיסטיקה פשוטה עם ההורים לא עוזרים אז אין כל אך איכות חיים בגיל שמתחתנים מוקדם!

אבל יש יתרונות גם חח וכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו אחרי מחשבה בין חתונה בגיל 20 לגיל 80

אני חושב ש ה״ יקבע מי דתי לפי ההגדרות שלו ואנחנו לפי שלנו .

אנחנו לא מלאכים!

והידידה שלי לא גרה עם אף אחד והיא שומרת נגיעה!

בנוגע למה לכתוב פה אני חושב שכל אחד יכול לכתוב מה שבא לו גם נשואים וגם רווקות רווקים.

היא לא תמכה באי שמירה של נגיעה או עברות רק אמרה שזה נתון שקיים אצל כולם המושג הזה חטאים.
ולא היא לא טרול היא בת אדם רגישה מאוד !

כל אחד יעשה ויכתוב מה שהוא חושב שטוב ו ה׳ ישפוט

(תחי הדמקרוטיה)

ב״ה ואין לה בעיות תקשורת עם בניםmetorafi
איזו מין מצווה זאת איכות חיים?עין הקורא

מי הבטיח לך שאחרי חתונה תקבל אוטו/ בית 4 חדרים ברוטשילד/ קולנוע ביתי?

זה שיש כאלה שיש להם - זה לא אומר שזו צריכה להיות הנורמה.

בעולם יש עשירים ועניים, והטעות הכי גדולה של הרבה אנשים היא

ש'לחיות בכבוד' אומר לחיות כמו השכן שמרויח פי 10 ממני,

ולמרבה הצער, שלא כמו בדורות קודמים,

תנאי התשלום במשק מאפשרים זאת.

אז זה לא עובד ככה, והרבה הרבה אנשים,

בין אם הם נשואים שניסו להסתדר בחיים

ובין אם הם זוג צעיר שלא חשב על כלום לפני -

אוכלים לחם וחומוס ומגרדים את תחתית המינוס שלהם

כמה שנים טובות.

יש כאלה שאפילו כל החיים.

פרנסה זה מן שמייא.

מצוות זה בידינו.

אולי בכיפה המשפט הזה מזעזע כמה אנשים

(מצוות? על הבוקר? אל תהיה דוס)

כמו השאיפה להתחתן מחר

אבל נראה לי שככה היהדות רואה את המציאות...

רציתי לכתוב ארוךהרש

אבל אחרי שקראתי את כל התגובות באמת בקושי השאירו לי מקום להתגדר בו (חוץ מכמה אמירות ציניות...).

אני עדיין מחזיק בעמדתי מאתמול ובעמדת רבים פה- מתקפה, טרול וכו', אבל זה עוזר לנו מאד, ההתעמתות עוזרת לנו לברר את הדעות של עצמנו.

יש שני דיונים.

א. נשואים בפורום- שאני כמו הרבה פה לא הבנו מה הבעיה. נהפוך הוא, זה יותר טוב, אנשים שיודעים מזה זוגיות באמת.

ב. הדיון העיקרי. חיי הנישואין על פי התורה. כלומר מה הקב"ה רוצה ממנו כשהוא אומר לנו תתחתנו (לא רק ע"י ההלכה אלה גם ע"י היצרים). מזה חיי נישואים ולמה הם טובים.

מזה נובעות כל התשובות, כל אחד צריך (לא חובה, אבל עדיף) לברר לעצמו את השאלה הזו.

מזה נובע גיל הנישואין- אפ' כשאין עבודה מסודרת, וילדים - למרות שקשה והבנק לוחץ. מזה נובעת הסלידה של כולם פה מהרעיונות הלא יהודיים של זוגיות.

זה נושא טוב לדיון.

אתם מבינים מזה, אין לי כוח אפ' לכתוב דברים צינים ודמגוגים....זוועה, אני חולה!

ב״ה חח תתעודד אחרי מה שהלך פה בכלל אין לי מה לכתובmetorafi
ב״ה בעצם יש לי מה להגיד על טרולים!metorafi
אז ככה הייתה לי ילדות רצינית וראיתי מומינים!

ואישית אני חושב שמומין ממש נחמד והוא טיפוס זוגי בגלל שהוא אוהב את סנורקה אז אני אישית חושב שגם שהם נערים 2 הטרולים האלה הזוגיות שלהם ממש טובה בסדרה חח אז כנראה שטרולים מסתדרים יותר טוב מבני אדם! עכשיו תיקחו את סנופקין בתור דוגמא!! זה מהווה את הרווק הניצחי אחד כמוני אני באמת מזדהה איתו .
אני אוהב חופש ולעשות מה שבא לי מתי שבא לי! אמרו לי כמה פעמים שאני כמו סנופקין! וההרפתקאות של סנופקין יותר מעניינות מאשר של מומין טרול וסנורקה!!!!
לכל הרוחות.הרש

בסוף ד"ר תול תפתח באמת קורס פשוט לפיסוק. ויהיה לה לפחות שני קליינטיים...

^^משהאחרונה
תגיד אני אמרתי לך מה אני חושבת על צמיד ברגלאנונימי (פותח)

כמו שיש לסנורקה?

תמיד שאני רואה בנות עם צמיד ברגל זה מזכיר לי את הקטע בקטרינה שקטרינה יולדת והנזירה שמה לה צמיד,

ואומרה "זה בתי כדי שתזכרי ....[בקיצור שלא תכנס שוב לסיטואציה הזו שוב].

אני תמיד אומרת את המשפט הזה לחברות שלי ששמות צמידים...

יפה כתבתאילה שלוחה

תודה על הדגשת החלק המשמעותי - שהדיון (מבחינתנו) הוא מה זה באמת חיי נישואין, מה החשיבות ובהתאם לזה לברר לעצמו את כל השאר....

(רפואה שלמה)

^^^^^^!!!הרש

אולי התחלתי להבריא...לשון אדומה

אגב -אילה שלוחה

אני דווקא מאוד שמחה שהנשואים (ובמיוחד נשואים ותיקים) "קופצים" לפה מדי פעם. יש הרבה כאלו שיש המון מה לשמוע מהם....

מענין שהחברה הכי צינים פה...המנהל

אבל הכי צינים(!!!!) חובים את דעתם על כמה הבחורה עדינה / נחמדה!!

שמו לב תחילה על עצמכם.

תודה!

אני לא אשמה במה שרפי כותב...אנונימי (פותח)
כוונתי לכמה חבר'ה אחרים!המנהל
אף אחד חוץ מרפי לא כתב את זהאנונימי (פותח)

האחרים כתבו לי ללכת לירקון וכאלה....

הפסקתי לבקר באתר כיפהרוחקטנה

אחרי שגיליתי לאן נושבת הרוח

(הייתי כותב קבוע שם בכמה פורומים)

לא פלא - לאחרונה נפתח אתר הכרויות לאנשים עם כיפה וסטיות

עוד מילא הייתי מבין אנשים שמנסים לשוב מעבירות האלה.

אבל לא רק שלא מנסים לתקן אלא מוסיפים חטא על פשע? ועוד אומרים "במה חטאנו"?

זו הרוח שפגשתי גם באתר המדובר.

רגל הדפדפן שלי לא תדרוך שם יותר (בלי נדר)

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?אחרונה

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
אוקי חברים לא חשבתי שאי פם אשתף את זה כאןכְּקֶדֶם

~אני אוהב מזרחית~

ספק אשכנתוז שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם

פתאום חולה על מזרחית. נו טוב כנראה אחרי מי יודע כמה פרידות ולב שרוף שרוט ושבור לחתיכות, ימים ולילות במ'חנה עשו את שלהם

@צדיק יסוד עולם

סלח לי, אנא

זה המחנההרמוניה

השפעה חיובית;)

כתבת בפורום הנכון?

את חושבת? כע גמלי נראה שזה בעיקר זהכְּקֶדֶם
כל פורום שאני נמצא בו הןא הפורןם הנכון
מבולבלת מאדדדד
בהצלחה רבה!

אל תתייאש. בע"ה שלך תבוא כמה שיותר מהר🙏

פפפפפכְּקֶדֶם
לפעמים אצ מדיי מבוגרת
ימח שם עראפת
כמה חפרת לי ברחוב יפו, שאיזו חנות שם הפעילה מזרחית, שאתה לא מסוגל לשמוע מזרחית, שזה משגע אותך
נ.ב. סליחה על חוסר הטאקט🙈ימח שם עראפת
חחחחחחחח אכןכְּקֶדֶם
איך נפלו גיבורים אייי

אוח ישע למתולתל ואני יש דודא אליך 

חחחחח, הגיע הזמן שתבואו לבקרימח שם עראפת
אתה? חחח אוקי. אצלי זה דווקא הפוך לאחרונה.בנות רבות עלי

סליחה @הרמוניה 

לטובת מההרמוניה

בגדת ככה בשירי נשמה? (כן, ככה אני קוראת למזרחית😛) 

אהה אליסיה משהו מה שמה

כן?

חח כן לטובת אליסיהבנות רבות עלי

נהייתי קצת אובססיבי לשירים שלה ולאחרונה התחלתי לשמוע את כל האלבומים שלה מהעבר, אפילו נרשמתי לTIDAL רק בשבילה.

היא ממש מיוחדת. למען האמת זה בעיקר בגלל הפרסונה... יש לה לב טוב והפרסום לא גרם לה לאבד את זה.

האמת שמאז הנערות לא שמעתי מזרחית קלאסית רק מזרח חסידי חח .. האייל גולן זה היה יותר נוסטלגיה בשבילי אז שמעתי תקופה מסוימת.

מה שאני שומע עכשיו זה בעיקר את אליסיה וחסידי קלאסי. (חח רק אני מסוגל לעשות את השילובים האלה 🤣🤣)

מה זה TIDAL?הרמוניה

לבריאות

למה, זה הגיוני. אתה גם: יהודי, גם ישראלי, גם מזרחי, גם בן אדם בעולם, גם ילד לשעבר, גם .... הרבה זהויות.

בואי.. אין לי כל כך הרבה פצלשים..בנות רבות עלי

TIDAL זה כמו ספוטייפי רק באיכות גבוהה יותר ...HiFi .. אני משלם רק 20 ומשהו שקל בחודש..

חחח וואלה תודה לא הכרתיהרמוניה
אני אוהבת את פאר טסיהפי
וזה מוזר כי רוב השירים שלי זה של ארץ ישראל של פעם
בסדר נוכְּקֶדֶם
מביך....צדיק יסוד עלום

אשכול פריקה חושפני ופוטוגני לא יעזור לך לשחזר את הכבוד האבוד שלך. יש דברים שקשה מאוד לתקן. אפילו הייתי אומר ביזיון...

אני אחזור לי למוזיקה החביבה עלי ואתענג על החברה שאני מארח לעצמי

אפ ששהרמוניה

יום אחד גם אתה תחזור בתשובה

כְּקֶדֶם
מקווה שאתה מתמוגג לך בתענוגים
ברבורים ושליו ודגיםצדיק יסוד עלום
אתה מתכוון לשירי עגבים?אני:)))))
ואי ואי ואי....בנות רבות עלי

🍿

..הרמוניה

זה לא יפה אם את אומרת שמזרחית= שירי עגבים...

יש הרבה שירי עגבים וגם סתם שירים מטומטמים שהם לא מזרחיים

לא אמרתי את זהאני:)))))
שאלתי ספציפית אותו 
השיר הראשון לא מוגדר עקרונית כמזרחית לדעתינוגע, לא נוגע

ולצערנו רוב המוזיקה היום (בין הפופ הרגיל ובין הפופ המזרחי) היא מטומטמת. בזכותה אתה מעריך יותר מוזיקה איכותית ונהנה ממנה...

השוני שיש בין הפופ המזרחי של היום לבין ימי תחילת ואמצע הז'אנר הזה- לפני עשרים שלושים שנה, בולט מאוד. כבר אין זכר היום למוזיקה שהיו עושים אז.

אבל גם היום מדי פעם יש הבלחות, אפילו מדהימות.

נניח פאר טסי הוא מאוד מוכשר, ומי שיסתכל מהצד לא יכול להבין איך מי שכתב והלחין את "מה יהיה מחר" מבזבז את הכשרון שלו על שירים טיפשיים.

אבל שמה הדור נמצא. תרבות רדודה ואנשים שנמצאים בבוץ רגשי, שצמאים לצאת משם ולהגיע לעומקים רגשיים ולקשר אמיתי, אבל הרבה פעמים לא באמת יודעים מה זה כי הם לא חוו את זה או לא מאמינים שיגיעו לזה.

..הרמוניה

השיר הראשון חסום לי🤭 והשני לא

נכון

חחנוגע, לא נוגעאחרונה
לא הפסדת הרבה

אולי יעניין אותך