לזכר הנרצחים הי"ד - מה שנאמר אתמול בסיבוב השעריםיוסי פ.
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך א' אדר ב תשס"ח 21:44

לזכר הנרצחים הי"ד

על פי דברים שנאמרו אתמול בסיבוב השערים [עוד לפני שנודע על הפיגוע]

בכותל המערבי היתה תפילה גדולה למען תושבי שדרות. ברור שצריך להתפלל, אבל לפחות כאן – בסיבוב השערים – חשוב להזכיר את האמת הפשוטה, שהתפילה לא מספיקה אם לא עושים תיקון אמיתי.

הטילים על שדרות לא נופלים משמים, הם באים ישר מתוך האויבים שלנו בעזה. ובאויבים צריך להלחם. מידה כנגד מידה!

שאול המלך, המלך הראשון שהיה לעם ישראל, נכשל במבחן המלכות כאשר חמל על עמלק (כמו שנקרא בהפטרה של שבת זכור). במקום להרוג "מאיש ועד אשה מעולל ועד יונק" הוא הלך אחרי רגשות "מוסריים" של רחמים על האויב, ריחם על אכזרים ולבסוף התאכזר על רחמנים.

אבל דוד המלך עומד במבחן ששאול נכשל בו. דוד לא מרחם על האויב אלא אומר "ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם". בסוף מלכות שאול, הגדוד של דוד פושט על כל מיני עממים והורג בהם גם את הנשים והטף (כיון שנשקפת מהם סכנה של גילוי לפלשתים) ובין השבטים האלו נמצא 'העמלקי'. ועם מות שאול, הורג דוד את הנער העמלקי שבישר את מול שאול.

מי שיודע להלחם בעמלק עד הסוף – רק הוא זכאי למלכות, ורק הוא יכול להמשיך לבניין בית המקדש!

זוהי התכונה המיוחדת של שבט יהודה – שגם במלחמת שאול בעמלק לא השתתפו בחטא של הרחמים על האויב [שהרי נאמר שם "וישמע שאול את העם ויפקדם בטלאים מאתים אלף רגלי ועשרת אלפים את איש יהודה" ובהמשך "ויחמול שאול והעם" – שאר העם חוטא אך אנשי יהודה אינם חוטאים. "וכיון שלא חטאו בעמלק זכו במלכות" – משך חכמה בראשית מט, ח].

את התכונה הזו מאמץ לעצמו כל מי שמגדיר את עצמו יהודי – כמו מרדכי היהודי, שלמרות שהיה משבט בנימין הלך בדרכי יהודה ולא חמל על האויב. כאשר נמסר המן בידו, עשה לו בדיוק את מה שביקש לעשות, וכן כשקמו היהודים להנקם מאויביהם "בימי מרדכי ואסתר", הרגו בהם "טף ונשים" – כמו שביקשו לעשות להם.

הממשיכים את דרכו של שאול הם מלכי ישראל – כמו המלך אחאב שמרחם על בן-הדד ולא הורג אותו כשהוא נופל בידיו. שבטי ישראל, שמאסו במלכות בית דוד, קיבלו את השם הכללי 'ישראל', שכאשר אינו מחובר עם הקדושה המיוחדת של יהודה – "היתה יהודה לקדשו" – מתדרדר לזהות מטושטשת שאינה מבדילה לבסוף בין ישראל לעמים, ובין דם של יהודי לדם של גוי.

השלטון ה"ישראלי" של היום נכשל שוב ושוב במבחן המלכות כשהוא מרחם על האויב, מרחם על האכזרים שבעזה ובעוד הרבה מקומות, ומתאכזר על רחמנים – על יהודים טובים. השלטון הזה איבד מזמן את זכותו, והגיע הזמן לשלטון של יהודים.

לכל מי שמזהה את עצמו בראש ובראשונה כיהודי – צריך להיות ברור מה התיקון. ה' מרחם עלינו בתוך כל מטר הטילים, אבל מה שנדרש מאיתנו זה דבר פשוט מאוד. תותח אחד מול עזה שפועל כמו שצריך – ואנחנו כבר בעולם אחר.

ה' יעזור לנו להעמיד מלכות אמיתית, למחות את זכר עמלק, ולהגיע לבניין בית המקדש.

עריכה - העתקת הטקסט פנימה. למה להעלות קובץ Word?!

הי'ה אתמול סיבו"ש חזק מאוד! מהרבה בחינות!!!איתי'ה
רק חבל שהוא נגמר כך. ועוד הודעות חשובות:יוסי פ.
יש כמה אבדות שנמצאות אצלי:
1. נרתיק עם דיסקמן!
2. כרטיסיה בתוך נרתיק שעליו כתוב בת שבע נאמן
3. שעון יד עם מחשבון

חוץ מזה, תודה לכל מי שעזר וסחב וכו'.

ולמי שיש הערות נוספות על הסבו"ש: זה המקום
היה ממש כיף בסיבוש-חזק...אבל..אנונימי (פותח)
זה לא צנוע שהבנים עוברים...אולי שהבנות יהיו ראשונות ויהיה מחיצה מאחורה וומקדימה ואז הבנים לא יצטרכו לעבור.....
תגובה על הסיבו"שחילא דמשכנא
לפני חודשים ביקשו מהאולפנא שלי לעמוד מאחורה ולחסום את כל הבנים שמגיעים באיחור (אח"כ מארגנים מעבר לכל הבנים ביחד) באותו זמן זה עבד די טוב, פעם קודמת לא הייתי והפעם היה מזעזע היינו שלוש בנות שניסו לחסום את הבנים עשינו שרשרת ובנים פשוט נתקעו בנו (סתם שתדעו שאנחנו לא מתקרבות לבנים וקל וחומר שלא נוגעות בהם.) היינו מזועזעות ועדיין המשכנו ותוך כדי כל האנשים צעקו עלינו וגם כשהעברנו את הבנים וביקשנו מהבנות לזוז לצד ימין הן לא ממש שמו עלינו אז כל מי שכאן ןמבין על מה אני מדברת שידע שהכל זה לא על דעת עצמנו אלא נריה אופן ביקש שנעשה את זה ואנחנו התנדבנו למשימה...
שכוייח..תפוזה 1
נשמח אם יש בנות שיוכלו להצטרף אלינו...חילא דמשכנא
נראה.. פעם הבאה שאבוא.תפוזה 1
אם כבר מדברים על הבנים שעוברים דרך הבנות-ישי ויזנר
בסוף הסיבו"ש יש תמיד את כל הבנות שעוברות דרך הבנים.
אתן לא שומעות שאומרים "בנים לימין, בנות לשמאל"?
גם זה נכון.תפוזה 1
בהחלט!!!! אפשר לגוון בשירים??? =]איתי'ה
לכל הבנות הצדיקותיוסי פ.
א. הנושא של הבנים שעוברים דרך הבנות מאוד מטריד אותנו.
בלנ"ד ננסה לשפר את המצב.
ב. לגבי השירים: דוקא בסבו"ש הנוכחי היו כמה שירים חדשים! תציעו שירים נוספים ונוסיף בשמחה.

יישר כח
השבת אבדהאנונימי (פותח)
את הכרטיסיה איבד בני, בסיבו"ש 0548435346 תודה
השבת אבדהאנונימי (פותח)
סבושאנונימי (פותח)אחרונה
כרטיסיה שייכת לי 0548435346
הערת שוליים על עניין כשלון מלכותו של שאולואלאד
אמנם הממלכה נקרעה משאול לאחר חמלתו על אגג, אבל כבר נאמר לו בנבואה "ממלכתך לא תקום" לאחר שהעלה עֹלה לפני שבא שמואל. לשאול היו ארבע תירוצים חזקים למה עשה את מה שעשה, והעיקרי שבהם הוא שהפלשתים נקבצו עליו והיתה סכנת נפשות עצומה לעכב את היציאה למלחמה. וכי יש תירוץ יותר מתקבל מפיקוח נפש?

מכאן שמי שעובר על מצוות ה', גם כשיש באמתחתו את התירוצים החזקים ביותר - אינו ראוי להיות מושל ונגיד על ישראל. שאול היה אדם פרגמטי, המתיירא מפני מראה פני המציאות, מפני שלא הבין שדרך ה' היא נשגבה מבינת האדם.

לכן כשל גם במצווה היקרה של מחיית עמלק וחמל על אגג והצאן, גם שם היה לו תירוץ מתקבל על הדעת: רצה העם להעלות את הצאן לעולות וזבחים לפני ה'. אבל שמואל אומר לו שאין חפצו של ה' בעולות ובזבחים אלא בשמוע בקולו. במילים אחרות - אל תהיה צדיק הרבה!

וזה נכון גם לגבי כל מי שאומר שאסור לגרש את האויב הערבי כמצוות ה' כי "זה יגרום לסנקציות בינלאומיות" ומי שאומר שאסור לטהר את הר הבית כמצוות ה' כי "זה יקים עלינו את כל העולם המוסלמי". הגיע הזמן להחליף את ההנהגה ה"פרגמטית" בהנהגה "פרימיטיבית", שלא מדמה עצמה ליותר חכמה וצדיקה מבוראה אלא עושה את רצון ה' ללא חשבונות.

לע"נ הנרצחים הי"ד (לעינינו ובידינו) ולרפואת הפצועים.
אבל בכלל: מדוע משווים את שאול אליהם?נעם הנשמות
איך בכלל אפשר להשוות את שאול בחיר ה' ומשיחו - שהיה 'גבוה מכל העם' כלומר גם ברוחניות במעלה גבוהה מאד, וכמובן שהיה צדיק גדול ועצום, איך בכלל ניתן להשוות אותו עם להבדיל א"א הבדלות - אותם רשעים ארורים שופכי דמים השולטים פה בארה"ק, אלו שהעבירו לרמרצחים הערביים ימ"ש נשק ושטחים ומה לא, ואשר שולחים את בחורי ישראל למלחמות כאשר ברור כי לא מטרה לנצח עומדת מולם - אלא אינטרסים אישיים של שרידות, אהדת הקהל, מנוף ל'התכנסות' (כפי שאמר אולמרט בעיצומה של מלחמת לבנון) וכו' וכו' - אלו אשר מעדיפים חיי 'אזרחים ערבים חפים מפשע' (כלומר: מחפים על פשע) על חיי יהודים, דבר שגרם למותם של יהודים רבים הי"ד. ועוד לא דיברנו על שנאת ישראל שלהם ושנאת התורה שלהם, ולהשוות את אותם רשעים עם להבדיל מיליון הבדלות...שאול המלך? איך אפשר???
שאלה טובה ובמקומהואלאד
אמנם זה עוול גדול לשאול צדיקא להשוותו לציוניסטען ועוד שנאמר בגמ' ביומא: "בן שנה שאול במלכו אמר רב הונא כבן שנה, שלא טעם טעם חטא מתקיף לה רב נחמן בר יצחק ואימא כבן שנה שמלוכלך בטיט ובצואה אחויאו ליה לרב נחמן סיוטא בחלמיה אמר נעניתי לכם עצמות שאול בן קיש".

ובוודאי שבמישור המציאותי אסור לנו לקבל את שלטון הערב רב העמלקי הכופר בתורה כולה, אבל עלינו גם להגיע להבנה בסיסית מה לא בסדר איתם ואיך הם הגיעו לאן שהם הגיעו. ואצל שאול רואים רמזים דקים לפגם הבסיסי והיסודי בהבנת המציאות וההנהגה הנצרכת ממנהיג יהודי.

חוץ מזה, הביקורת היא לאו דווקא כלפי המשטר אלא גם כלפי תומכיו ומצדיקיו הרואים עצמם כחלק ממחנה בני תורה, שחלקם נמנים, לצערינו, עם אנשי ישיבת מרכז וגרורותיה. והמשטר לא יכול היה להתקיים לולא התמיכה הדתית שבו, שהרי כבר נאמר בזהר הקדוש שאין צד הטומאה קיים ללא ניצוצות של קדושה המחיים אותו.
טוב, הם היו צריכים אז להסביר כמוךנעם הנשמות
ולומר שודאי אין להשוות, אלא ש... (כלומר לומר את מה שהסברת) וכו'. הרבה פעמים משווים סתם כך את שאול המלך לאלו ואנשים יכולים להבין מזה כאילו שהם חוטאים בסה"כ בדבר שאפילו שאול המלך 'נכשל' בו, ואם כן זה עושה את העניין חמור הרבה פחות.
היה סיבוב חזק עד..אנונימי (פותח)
ששמענו מה קרה אני לא ידעתי עד שאחי התקשר ושאל עם אני בסדר
הייתי בהלם אני עד עכשיו בהלם.

חוץ מי זה היה סיבוב ממש חזק ומאוד רוחני..

''יהיה זכרם ברוך''
הסיבוב היה מדהים, שמחה, כולם שמחו, עד שבאה המכהאילת חן
של המחבל במרכז הרב, איך כולם הלכו לצד והתפללו, אני וחברה שלי אמרנו תהילים, כולם היו בלחץ של טלפונים, קבוצת של בני ישיבה עמדו בצד והתפללו, בזעקות לאבא שבשמיים, זה היה מדים! אני כל כך פחדתי, אבל תחשבו שניה, מה זה מסמל, דווקא בראש חודש אדר, שצריך להיות הכי בשמחה, היה פיגוע? למה?

משו שהיה מזעזע בסיבו"ש!!!בשמחה תמיד!
היה קבוצה גדולה של בנים מאחורה בבנות ואמרנו להם שלא יעברו בתוך כל הבנות והם בכוונה עברו ודחפו בנות בצורה מזעזעת והתחילו לגעת בכל בת שהיתה לידם!!!

אז פעם הבאה בנים תבואו מוקדם יותר וזה לא יגרום לכאלה דברים!!!
ואני לתומי חשבתי שהחבר'ה של הסיבו"ש הם דוסים.תפוזה 1
תחי התמימות. זה טוב.פלספנית
זה בסדר שבאים אנשים מכל מיני גוונים - אבל בתנאי...יוסי פ.
שהם מבינים שיש כללים ברורים מאוד לאירוע הזה!
למשל: גם מי שלצערנו אינו מקפיד בד"כ על צניעות כראוי - יודע שכאשר הוא בא לבית כנסת הוא מחוייב לכללים הללו בבית הכנסת.
לגבי הבנים שדחפו בכוונה וכו' - זה בודאי עובר כל גבול, וחבל שלא היה שם מישהו שילמד אותם לקח !

אני ראיתי גם משהו דומה שמואוד זעזע אותינ נח בנשמה-בת
קבוצה של 3-4 בנים שהגיעה בזמן ועברה כמה פעמים בבנות הלוך חזור... (אנחנו לא חלון ראווה !!!)

ובפעם באה גם אני אצטרף לחוסמות בסוף טוב לדעת שזה קיים... למרות שיותר כיף מקדימה...
הצעה: לצלם את העברייניםlogen
ולהעביר את התמונות לנריה ו\או לרב יוסי, שיקחו אותם לשיחה קטנה.
לקחתם חזק, אה?תפוזה 1
אני גם ראיתי משהו שמאוד זיעזע אותישוברת גלים
בס"ד
אחת מה'חוסמות' עומדת מול אחד הבנים שהגיע בסוף וצורחת עליו במשך 10 דקות רצופות על כך שהוא כך וכך..
כן.זה מאוווודד צנוע.
לעמוד במשך 10 דקות, למשוך את כל תשומת הלב של כל העולם ואשתו בשביל לצרוח על אחד אומלל שבא באיחור רציני.(ואני לא מגבה אותו) והוא לא ידע מה זה סיבוב שערים.
ולא מדובר רק במקרה בודד זה.

אז חוסמות יקרות!
תפקידכן חשוב בהחלט.אבל אפשר תמיד להעיר קצת יותר בעדינות, קצת יותר ברוגע..קצת יותר בצניעות(!!)
בסה"כ הם לא עושם את זה בכוונה..

יומטוב ובשורות טובות.

למי שמחפש לגעת בכל בת שעוברתמשה
הצעקה שלך לא תזיז וגם לא החוסמות בסוף. מדובר בסתם טפשים/רשעים (או שילוב של השניים) שזה לא מה שיזיז להם.
אני גם לא יודע עד כמה זה חוקי. מדובר בשטח ציבורי בסך הכל, לא יודע עד כמה מותר לחסום בנים מלעבור שם.

איינשטיין: 2 דברים הם אין סופיים. הייקום והטמטום האנושי, ואני לא בטוח לגבי הראשון.
ושוב לגבי החוקיותיוסי פ.
חבל להעלות את זה שוב. בפועל, יש מי שמנהל את האירוע וזה אנחנו, גם המשטרה בד"כ מבינה את זה (במקרה זה).
שאלהsara139
ובבקשה אל תצחקו על הבורות שלי....
למה היה סיבוב שערים אתמול???
לא ראיתי פירסום...
זה לא מדובר על אתמול שימי לב לתאריך..נוער חומש
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה