חזרתי עכשיו מהסל"ק (סמינריון לקומונריות)..
קודם כל- בני עקיבא זאת תנועה קדושה! הבנתם?! יופי =) סתם.. רק אחרי ש-9 ימים מדברים כל היום אידיאלים ובני עקיבא ורואים מה בני עקיבא עושה בשטח, ושואלים שאלות ומקלבים באמת תשובות אפשר ככה להעריך א תהתנועה..
רציתי רק להגיד שיש לנו מזכ"ל חדש למי שלא ידע.. דני הירשברג! אחד השפיצים.. ממש!!
והוא קודם כל בנאדם.. לכן, באמת אפשר לשאול אותו שאלות על נפרד/מעורב וכו' והוא יענה בשמחה..
אנחנו שאלנו אותו.. אני לא רשמתי בדיוק מה הוא אמר.. אבל הנה כמה נקודות שהוא העלה-
1. כל דבר שתנועת בני עקיבא עושה עוברת אישור של רבנים גדולים! (בינהם- הרב דרוקמן ועוד רבנים גדולים שאני לא זוכרת את שמם מרוב עייפות)
2. בני עקיבא הולכת ע"פ ההלכה. היא לא תעשה משהו שנוגד את ההלכה, במיוחד שהיא הולכת ע"פ הרבנים הנ"ל. נכון, היא לא מהדרת אבל היא גם לא מקילה. יכול להיות שנוצרים דברים שלא בדרך ההלכה, אבל בני עקיבא לעולם לא תגיד למישהו לעשות משהו נוגד את ההלכה... ללכת למחנה מעורב למשל- לא נוגד את ההלכה (ע"פ מתכונת המחנה של בנ"ע).. נכון שיכולים להווצר בעיות של בנים- בנות שנוגדים את ההלכה אבל זה בני עקיבא לא מתירה דברים כאלה.
3. בגישה של נפרד/ מעורב- בנ"ע היא "תנועה של עם".. ולכן, היא מתאימה את עצמה לעם. אם ייפתח סניף במקום שבו החברה נפרדת- הסניף יהיה נפרד ולבנ"ע אין עם זה בעיה. לעומת זאת- במקום שחי חברה מעורבת (קידושים משותפים, טיולי משפחות מעורבות) יהיה סניף מעורב. הכל ע"פ המקום.
4. שוב אני מזכירה- בנ"ע הולכת ע"פ ההלכה לפי רבנים גדולי הדור.
5. מתוך 15,000 חניכים שיצאו למחנות בשבועות האחרונים, עפו הביתה 20 חניכים בגלל התנהגות- אלימות, בנים- בנות, עישון וכו'. אם למישהו יש כח לחשב מבחינת אחוזים כמה זה 20 מתוך 15,000 הוא יבין שהיחס בין החניכים שבאים למחנות כדי לעשות דברים לא טובים לבין החניכים שבאים בשביל דברים גדולים הוא פחות מ-1/700... מבינים?
6. תמיד אפשר לומר שבנ"ע מאפשרת הדרדרות.. אבל שוב- בנ"ע מאפשרת הרבה מאוד התחזקות! בתור קומונרית, אני יכולה לספר לכם שב-9 הימים האלה למדתי קצת יותר מ-50 דפי מקורות עם מקורות מהתנ"ך, של הרב קוק ועוד רבנים גדולים.. ושמעתי שיחות מפי לפחות 8 רבנים ורבניות גדולים.. וכן, התחזקתי.. וככה גם במחנות יש בית מדרש, ובפעולות יש ערכים..
יש עוד מלא מלא דברים שהוא אמר..
אם מישהו רוצה לדעת- הוא יכול לפנות אלי באישי.. או לכתוב פה..
אבל תכ'לס, בני עקיבא תנועה מדהימה.. כל מי שמעיז להגיד עליה דברים רעים פשוט לא מודע לגודל שלה ולהשפעה החיובית שלה על עם ישראל..
ע"ע- פרוייקטים: שבטי יובל, השחר, גרעיני נחשון, גרעיני יונתן, של"פ, שליחים בחו"ל, סניפי עדה, סניפי פיתוח ועוד.
וסתם כדרך אגב- שנה הבאה יש 277 קומונריות, שעברו עכשיו הכשרה מפרכת, מלאת תוכן, מעלת קומה.. בעז"ה נזכה להוביל את התנועה בדרך הכי טובה שיש!!