אתה בטוח שהוא השתגע?ארץ הקודש

הוא לא תמיד ככה?

^^^^^הוא לא השתגע הוא תמיד היה ככה!!!!!לפרוש כנפיים
דווקא משתלב יפה..תהילה לאה770

למה הוא לא נשאר שם וזהו?!

מה הפלא ? ידוע שאימא שלו ערביה..הרבי מיאוטו
בר מינן.דוסית גאה!

עושה לי בחילות...

מהההה? הוא לא יהודי??אביה7
לא ידעת ?הרבי מיאוטו

למה הוא תמיד היה בעד הערבים ?

לא, אתה רציני כאילו?אביה7

טחח זה לא הגיוני..
יש הוכחות שאמא שלו ערבייה?

זה עוד פרט שהצליחו להעלים בביוגרפיה שלוהרבי מיאוטו

מאיפה אבל אתה מביא את זה?אביה7
שרה מלצר, ילידת פוליןיזהר

לא נשמע ערבי במיוחד.

שמעון פרס ימ"ש שייך לקליפת הערב רב, לא לקליפת ישמעאל.

זה האמא המאמצתהרבי מיאוטו
נשמע כמו הנפצה רציניתיזהר

לא היו ערבים בפולין של אמצע המאה הקודמת.

עיין כאן

הערך ע"פ בויקי נכתב ע"פ ההוראות מבית הנשיאהרבי מיאוטו

גם לא מופיעה בו הסיבה האמיתית שסוניה עזבה אותו

הוריו המאמצים הגיעו מפולין ואימצו אותו בארץ

אשמח לראות ראיות לכך.יזהר
אפשר גם את מכשיר מגלה הקליפות שלך? האדמו"ר מצנעא
בבקשה:יזהר

הראי"ה קוק זצ"ל, מאמרי הראי"ה, עמ' 60:

"שלשה סימנים יש באומה זו: רחמנים, ביישנים וגומלי חסדים... ומכלל הן אתה שומע לאו... וכל שאינו מרחם על הבריות, בידוע שאינו מזרעו של אברהם אבינו. ועיקר הסימן היסודי של הזוהר הוא שהם אינם חוששים לטובת ישראל, והם נוטים לאומות העולם יותר מלישראל, אם יראו לישראל בדוחק מתרפים מהם, ויש להם יכולת להציל אותם ולא רוצים. ומתרפים מהתורה ומאלו שמשתדלים בה, לעשות טוב עם גויים, ומזלזלים בתלמידי חכמים. ובוודאי כך הוא המדה של כל אלה ששונאים את האומה בכלל וכופרים בסגולותיה, שהם מבזים את התורה ות"ח ביסוד דרכם הרעה". 

זה שיגעון? אל תגיד את זה בקול...האדמו"ר מצנעא

אל תאתגר את פרס, הוא יעשה לך אוסלו 2...

איך אפשר להשוות בין הרב מצגר לרב פרומן ?הרבי מיאוטו
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך כ"ד אב תשע"א 20:50
למה אי אפשר?האדמו"ר מצנעא

זה לא שהרב מצגר הוא גדול הדור או משהו... וד"ל, שלא אצטט את מה שאמר עליו הרב רא"ם הי"ו...

מה פתאום השתגע?יזהר

הוא נשיא המדינה, והם אזרחי המדינה בדיוק כמוך וכמוני.

הגיוני מאוד שהוא יבקר אותם ויכבד את מנהגיהם.

הדבר היחיד המצביע על שיגעון בכל הסיפור הזה, הוא זה שאתם מופתעים, וזה שאתם ממשיכים לראות במדינה הזאת "מדינה יהודית" ו"יסוד כסא ה' בעולם", ושאתם מצפים למשהו טוב מהרשע המרושע הזה שיושב על כס "נשיא המדינה".

יזהר, הגזמת מידי המדינה היא מדינה יהודיתנעלה ונבנה

נבחרי הציבור מתנהגים איך שהם רוצים אם הרב כהנא זצ"ל הוא היה אומר להגיד הלל ביום העצמאות וכו'

ותתפלאי אבל המדינה היא ההתחלה של הגאולה גם אם בעין שלנו זה לא נראה.

הנשיא כבר שנים שמנהג בצורה גועלית כנגד עמ"י ככה שעל זה אין לי מה להוסיף.

יש וויכוח גדול מאוד בין הכהניסטים על זה..שמוליק פיין

בס"ד

האם במצב היום הרב כהנא זצוק"ל הי"ד היה אומר להגיד הלל או לא..

"גם אם בעין לנו זה לא נראה"?יזהר

יש הרבה דברים במציאות שנסתרים מעינינו. יש עולמות, ספירות, מלאכים, רקיעים. קוראים לזה "תורת הקבלה". למה? כי יש על זה מסורות עתיקות שעוברות בקבלה מרב לתלמיד. אי אפשר ל"המציא" דברים חדשים. אפשר לנסות להכיל על המדינה את ההגדרות שהורו לנו חז"ל וחכמי הדורות, אך רק אם הדברים באמת מסתדרים, ומתאימים. אם אין התאמה, כנראה שההתאמה שניסינו, בעוניינו, לעשות, לא נכונה. 

יש לנו מספיק רבנים שאומרים שהמדינה היא תחילתנעלה ונבנה

הגאולה...

אנחנו צריכים לדעת להעריך את מה שיש לנו אם היום היינו בשליטה של גויים בארץ המצב היה יותר גרוע.

צריך לדעת גם איך להסתכל, אם כל הזמן נסתכל מה לא טוב אז אנחנו נגיע ח"ו לשנאה והוצאת דיבה וכו', צריך לדעת להסתכל גם על הצד הטוב.

אני מקווה שהסברתי את עצמי...

זה לא ראיה.יזהר

אדרבה. הקושיא היא על הרבנים.

אני מסכים שצריך להודות על מה שיש, אבל זה לא קשור ליחס למדינה. אני גם מודה לה' שמקדם את תהליך הגאולה, בין השאר ע"י כך שהנוצרים הפיצו את האמונה בתנ"ך ובמשיחיות בכל העולם. זה לא אומר שאני מתחיל לאהוב את הנוצרים. הם רעים, וה' הטוב הביא לנו טובה על ידם, ואנחנו מודים לו על כך.

יזהר, הרב דב ליאור טועה??? הרב שמואל אליהו טועה???לפרוש כנפיים

הרב מרדכי אליהו זצ"ל טועה??? אני לא מבין איך אתה יכול להגיד דבר כזה על רבנים...

ואם יש לך קושייה זה לא על המדינה אלא על הממשלה...

הרב מרדכי אליהו זצ"ל אמר להגיד הלל בלי ברכה בסוף התפילה כנ"ל יבל"ט הרב עובדיה יוסף שליט"א...

על אמונת חכמים שמעת הם המנהיגים שלנו!!!

הערהבתותי

הלל בלי ברכה בסוף התפילה אפשר לאמר כל יום (חוץ מתשעה באב), זה פשוט לאמר פרקי תהילים..... ולא שמעתי על שום פוסק שאוסר לאמר פרקי תהילים אחרי התפילה.

מצד אחד את צודקת מצד שנילפרוש כנפיים

הכוונה של אותם רבנים היא שיש להודות על הניסים הנשגבים שקראו לנו כאן בקום המדינה

אם הייתי רוצה להביא דוגמא קלאסית למנהגים של ההל ביום העצמאות הייתי מביא לדוגמא את הרב כהנא זצ"ל שהיה נוהג להגיד הלל עם ברכה גם בערב, את שני הרבני הקודמים הבאתי כדוגמא בלבד אבל אני יכול להביא רבנים כמו הרב דב ליאור שליט"א שנוהג גם כן ככה הלל עם ברכה גם בערב.

וזאת לא הייתה המטרה שלי, המטרה שלי הייתה להראות פה שהקושייה היא לא על המדינה אלא על התנהלות שנבחרי הציבור מנהלים כאן היום.

אתה אומר כי המטרה של ההלל היאבתותי

להודות על הניסים בקום המדינה, היו המון ניסים, מסכימה, אבל יש גם הרבה גדולי-תורה שאמרו בשנת תש"ט לאמר הלל בברכה גם בלילה וגם ביום ואח"כ אמרו שלא לאמר יותר הלל או לאמר הלל בלי ברכה ביום  בסוף התפילה-כי ההודאה על הניסים היא הכי חשובה בשנה אחרי, אח"כ אם לא רואים את אור החג-א"א לקבוע אותו לדורות.

המטרה-אמרת-היא להראות שיש קושיה על התנהלו נבחרי ציבור היום ולא על המדינה.

יש לי כמה תמיהות:

א. איפה אתה חי? למדת פעם הסטוריה? נבחרי הציבור גם בעבר, גם בקום המדינה והלאה-ההתנהגות שלהם לא היתה מושלמת בלשון המעטה...

ב. לא היה ברור לי מה ההפרדה בין מנהיגי המדינה למדינה אם יש לי תלונות על בי"ס, אני לא מתלוננת על המבנה אלא על ההנהלה והצוות. כך, אין לי תלונות לכלי שנקרא מדינה, יש לי תלונות לנבחרים בה, אך, כמו שאם יש לי תלונות לצוות והנהלת ביה"ס אני אומר שאני מתלוננת על ביה"ס, כך אם יש לי תלונות על מנהיגי המדינה-יש לי תלונות על המדינה.

מו"ר הגר"ד ליאור אומר מברך על ההלל ביום בלבד-אריאל יוסף

בלילה-דעתו לומר הלל ללא ברכה.

כמובן-

זה לא מוריד מאומה מקדושת היום!

ודאי, אף מרן הגר"ש גורן זצ"ל הודה שהוא דעת יחיד.האדמו"ר מצנעא

ואף שמעתי שבביהכנ"ס של מרן הגר"ש גורן זצ"ל עצמו, לא מברכים על ההלל ביום העצמאות, כיום. 

*לא מברכים על ההלל ביום העצמאות בלילה...האדמו"ר מצנעא

שגיאה חמורה...

הלל בלי ברכה בסוף התפילה?האדמו"ר מצנעא

אף לא אחד מהפוסקים הגדולים שהוזכרו לעיל, לא אמר להגיד הלל לאחר התפילה, אלא לאחר שמונ"ע כדת וכדין.

הרב עובדיה הוא לא פוסק גדול?די"מ
ודאי שכן, והוא הוזכר לעיל...האדמו"ר מצנעא

וגם דעתו לומר הלל ביום העצמאות ללא ברכה. והמברך עליו נושא שם שמיים לבטלה (שמעתי ממישהו ששמע ישירות מהגאון ר' שלוימה זלמן זצ"ל שהברכה תלויה בשמחת האדם, אך המקור שאמר את זה לא בהכרח מהימן) רק הוא אומר שטוב יותר לאמרו לאחר "עלינו לשבח" (יבי"א, ח"ו סימ"א).

מאידך, דעת מרן חכם אליהו זצ"ל לאחר שמונ"ע. ע"כ כל אחד ע"פ מנהגו ינהג.

"כל האומר הלל בכל יום הרי הוא מחרף ומגדף"...האדמו"ר מצנעא

(שבת, קיח: )

הרב שך טועה?? הרב אלישיב טועה???יזהר

הרבי מליובוויץ טועה???

התשובה היא: בודאי. כל בן אדם טועה. זה מובנה בהיותו בן אדם.

בניגוד לאנשים אחרים כאן בפורום, אני מכבד מאוד ולא טוען שכל מי שלא חושב כמוני הוא כבר לא רב וכו', אבל אני בהחלט סבור שרבנים יכולים לטעות.

זה לא טעות-זה מחלוקתאיתיאל קריספין

ואם תשאלו מי מן הדעות נכונות-שתיהם נכונות

לא נכון. יש אמת אחת. אחד טועה ואחד צודק.יזהר

רק מה, אנחנו לא יכולים להיות בטוחים ב100% שאנחנו הצודקים.

לא, יש המון אמיתות.האדמו"ר מצנעא

אולם יש אמת שנפסקה להלכה, ויש אמת שלא נפסקה להלכה. "אלו ואלו דברי א-לקים חיים, והלכה כבי"ה"...

לא נכון!!!אבגדה

תקרא את זה-

"[שורש מחלוקת תלמידי שמאי והלל]

אבל מה שאמרו, משרבו תלמידי שמאי והלל שלא שמשו כל צרכם רבתה מחלוקת בישראל, עניין זה מבואר, שכל שני אנשים בהיותם שווים בשכל ובעיון, ובידיעת העקרים שיוציאו מהם הסברות, לא תיפול ביניהם מחלוקת בסברתם בשום פנים, ואם נפלה תהיה מעוטא. כמו שלא נמצא שנחלקו שמאי והלל אלא בהלכות יחידות. וזה מפני שדעות שניהם היו קרובות זה לזה בכל מה שיוציאו בדרך סברה. והעיקרים כמו כן, הנתונים לזה כמו העיקרים הנתונים לזה. אבל כאשר רפתה שקידת התלמידים על החכמה, ונחלשה סברתם נגד סברת הלל ושמאי, ובם נפלה מחלוקת ביניהם בעיון על דברים רבים, שסברת כל אחד ואחד מהם הייתה לפי שכלו, ומה שיש בידו מן העיקרים.
ואין להאשימם בכל זאת. שלא נכריח אנחנו לשני חכמים מתווכחים בעיון להתווכח כשֶכֶל יהושע ופנחס. ואין לנו ספק כמו כן במה שנחלקו בו, אחרי שאינם כמו שמאי והלל או כמו שהוא למעלה מהם, שהקב"ה לא צוונו בעבודתו על עניין זה. אבל ציוונו לשמוע מחכמי הדור, כמו שנאמר אל השופט אשר יהיה בימים ההם.
ועל הדרכים האלו נפלה המחלוקת, לא מפני שטעו בהלכות, ושהאחד אומר אמת והשני שקר. ומה מאוד מבואר עניין זה לכל המסתכל בו. ומה יקר וגדול זה העיקר במצות. "

(לקוח מהקדמת המשניות לרצב"ם)

משמע מכאן-שיש סברא אחת-שהיא המדויקת לחלוטין, ויש סברא שניה-שיש לה בסיס רעיוני בתורה-אבל הסברא השניה חזקה ממנה, וזה שלא הסכימו החכמים על זה שהסברא האחת חזקה יותר-זה מכיוון שלא עיינו מספיק, ולו היו מעיינים עוד, ולשניהם היה שכל חזק מאוד-וודאי היו מגיעים לאותם תוצאות!!

אז גם הסברא שיש לה בסיס בתורה היא אמת-אבל לא האמת האמיתית, וק"ל.

אם כך,יזהר

מה פשר עניין "הוריות", איך יכול להיות שסנהנדרין טועה?

מה העניין להקפיץ?די"מ
אווופס... כתבתי את זה בטעות בשרשור הלא נכוןאיתיאל קריספין

אווווופס....לא שמתי לב

סנהדרין לא טועה, פשוט היא פסקה שלא לפי ההלכה...האדמו"ר מצנעא
ומה היא ההלכה? מי קובע?יזהר

בת קול...האדמו"ר מצנעא

סתם, מה שפסקו בי"ד של מטה מקבלים עליהם גם בי"ד של מעלה... אבל עדיים קורה שפוסקים לפי האמת הלא נכונה, כי יש שתי דרגות של אמת - אמת, ואמת לאמיתה (כך היה אומר מרן מו"ר הגאון ר' אברום שפירא זצ"ל); האמת היא האמת שקיבלו על עצמם בי"ד של מטה, והאמת לאמיתה היא אמת כפולה - גם בי"ד של מטה וגם של מעלה.

מה שכן, ר' אברום זצ"ל היה אומר תמיד שאין לערער אחרי התורה - גם אם יש פסקים של דורות קדמונים שאנחנו יודעים שהם שגויים - עדיין אין לנו לערער אחרי גדולי התורה (והדוגמה הכי טובה לכך היא מה שחשבו פעם שכינים נוצרות מזיעה, ובכך התירו את הריגתן בשבת, מה שכיום אסרו).

יש אמת-שהיא באמת נכונה, ע"פ שיקול הדעת האמיתי.אבגדה

שמי שיעיין בכל כוח שכלו(וכוח שכלו מספיק חזק), ובכל המידע שיכול להיות בנושא, וידע את כל הסברות שקשורות לעניין, יגיע אל אותה אמת.

ויש דברי אלוקים חיים-שאלו דברים, שמבוססים על סברות אמיתיות-מהתורה, אבל האדם או שהוא לא התחשב בסברא מסוימת אחרת, או שלא עיין מספיק בעניין, או שחסר לו ידע בעניין.

ואיך יחליטו מי צודק באמת, ומי שקל את השיקולים הנכונים?

דבר ראשון-ביהמ"ד-כל אחד מעלה את טיעוניו וסברותיו, והפסוקים שמראים כדבריו, ואם עדיין ישנה מחלוקת, מכיוון שהעיון הזה לא היה מספיק, או שהסברות לא הובנו כראוי, וכדו', אז כדי שיוכלו לפסוק הלכה למרות המחלוקת, הקב"ה קבע כלל-שהולכים ע,פ הרוב, וגם אם ההלכה, אינה ההלכה האמיתית-ה' קבע-שההלכה צריכה להיקבע ע"פ רוב האנשים, ולא משנה מי חכם יותר/בעל יותר ידע.

(אגב, אם אתה רוצה לדעת מה היא האמת האמיתית,אבגדה

אתה יכול כמובן-לפנות אלי...חושף שינייםחושף שינייםחושף שיניים הרי ברור שאני תמיד צודק...)

לא ענית על הקושיא מעניין הוריות.יזהר
יזהר, אתה שם פה רבנים בכף מאזניים אחת ואותך בכףנעלה ונבנה

השנייה מה אתה חושב שאתה רב???

אתה עובר כאן על ביזוי תלמידי חכמים גם בלי להתכוון!!!!

שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

גם לי יש רבנים.יזהר

אין כאן שום ביזוי ת"ח, ח"ו. אני מכבד אותם מאוד, אך לא מקבל את דעתם. כך היא דרכה של תורה.

מאיפה אתה מביא את זה שהרב אליהו אמר?כל הזמן שמח

בבית כנסת הוא לא אמר הלל.....ואני ראיתי סרט בעניים שלי שהרב אליהו אומר תחנון ביום העצמאות....אז מאיפה אתה יודע אני ממש ישמח לדעת....כי אני גם אומר.....ככה יהיה עוד רב....

הרב מרדכי אליהו זצוק"ל פסק כך (כנס וראה את המקור)לפרוש כנפיים

המקור שיש לי שזה מה שהוא פסק זה מהרב מרדכי נגארי שליט"א רב העיר של מעלה אדומים.

הרב נגארי שליט"א התיעץ רבות עם הרב והיה תלמידו...

מהסידור "קול אליהו" ע"פ פסקיו של חכם אליהו זצ"ל.האדמו"ר מצנעא

סדר התפילה בה' באייר, ע"ש.

איזה עמוד?בתותי

אצלי בסידור (קול אליהו הוצאת שנת ה'תשס"ב) כתוב בעמוד תש"ב (702), הלכות הלל, "ויש נוהגים לומר הלל גם ביום העצמאות וביום ירושלים בלי ברכה וטוב לאומרו אחרי קדיש "תתקבל" "

לא יודע באיזה עמ', אבל דומני שהגעת לעמ' הנכון.האדמו"ר מצנעא
הרב מרדכי אליהו לא אמר הלל ביום העצמאותדי"מ

אלו שטויות!האדמו"ר מצנעא

כל הרבנים הראשיים לדורותם (למעט מרן הרב והגאון חכם יעקב מאיר זצ"ל, ששימשו בקודש לפני קום המדינה), לרבות מרן חכם אליהו זצ"ל, קבעו הלל את ההלל ביום העצמאות. וכן כתב הגאון הרב שמואל אליהו שליט"א בסידור "קול אליהו" בתפילה ליום העצמאות, ע"ש.

הוא עצמו לא אמרדי"מ
זה לא נכון...האדמו"ר מצנעא

זה לא מדוייק, דוב אנא פנה לרב שמואל אליהו שליט"אנעלה ונבנה

ושאל אותו!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני לא יפנה כי זה לא כזה מעניין אותי וגם עם הרבדי"מ

אליהו כן אמר הלל הוא לא הרב שלי

אין בעיה, אבל אל תפיץ כל מיני שמועות חסרות שחר...האדמו"ר מצנעא

זה לא חסר שחר אבל אין לי כוח להתווכח איתךדי"מ
אף אחד לא אמר להתווכח, רק לפנות שרב שמואל שליט"א..האדמו"ר מצנעא
יש גם חסידי אומות העולםאיתיאל קריספין
כןbbby
תמיד היה משוגעמנחם בן דב
הוא תמיד היה משוגע951753
זה לא נשיא ישראל זה פושע ישראל.מישהו10אחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך