תכנון סדר יום- שאלה לאמהות שכל היום בביתאמא מסורה

וגם לאלו שלא ויש להם רעיונות

השנה אין לי עבודה, עקב אילוצים ומכיוון שהשנה אני בבית, אלא אם יתרחש נס ואמצא עבודה, החלטתי להשאיר את בת השנתיים ו-8 יחד איתי בבית, כדי לחסוך עלויות של משפחתון, יחד איתה יש תינוק בן 5 חודשים.

 

השאלות שלי:

1. איך בונים שגרה לילדה (ולי), עם התחשבות בכך שיש תינוק שעדיין אין לו ממש סדר יום, לפעמים הוא אוכל כל שעתיים ולפעמים יכול לישון 3-4 שעות- אני צריכה שתהיה גמישות בלי שהילדה תשתולל ותהפוך את הבית בזמן שאני לא פנויה אליה.

 

2. איך מכניסים בתוך זה את עבודות הבית?

שמתי לב שכשנמצאים יותר בבית= יותר בלאגן לסדר= פחות זמן שהוא נטו עם הילדים, כי אני כל הזמן סביב השוטף של הבית כביסות, בישולים, כלים, בלאגן טבעי ובלאגן שהילדים עושים כשהם לא מוצאים את עצמם (קרי פיזור משחקים וריקון ארונות ללא תכלית של משחק).

 

בחופש כשגם הגדול היה (בן 4), הרגשתי שכל היום היה-טיפול פיזי בילדים, סידור הבלאגן שלהם שאף פעם לא נגמר להכין משהו לאכול (ולא הכנתי ארוחות גורמה- בישולים פשוטים ביותר שלא דורשים יותר מ 20 דק' התעסקות) ואיכשהו היום נגמר בלי שכמעט הייתי נטו עם הילדים וגם בערב אחרי שהם הלכו לישון הייתי מסדרת את הבית, מטפלת בכביסות ובכלים- לא את הכל הייתי עושה בערב אחד, כל פעם משהו אחר, הולכת לישון מאוחר (אחרי 12 בלילה) ואף פעם לא הגעתי למצב שהבית ממש מסודר, תמיד הייתי הולכת לישון עם בית יותר מבולגן ממסודר ויום למחורת התוסף עוד בלאגן של הילדים- אני רוצה להמנע ממצב שהבית כל הזמן הפוך ושאני כל היום סביבו ועדיין לא מצליחה לסדר נורמלי.

 

מבחינתי בית מסודר זה שבסופו של יום כשאני הולכת לישון- הרצפה מסודרת בלי מליון חפצים שמתגלגלים שצריך לדלג עליהם כדי לדרוך על הרצפה, כלים שטופים (אני לא מצפה כל ערב לדנדש את המטבח, אבל שלא יווצר מצב שלא שטפתי כלים 3 ימים, וכדי שיהיה במה לשתות/ לאכול צריך לדלות את הכלי מכיור מלא ולשטוף באותו רגע) ושיש לילדים מה ללבוש ביום למחרת ולא לגלות שכבר עברו 3-4 ימים בלי שהפעלתי איפלו פעם אחת את המכונה וכל הבדגים של הילדים בכביסה.

 

לעומת זאת כשעבדתי, היו ימים שהבית נשאר בערב פחות או יותר מסודר כמו שהיה בבוקר לפני שיצאתי לעבודה, כי בבוקר הם היו במסגרות, עד שחזרנו הבייתה כבר היה שעות אחה"צ, היה מעט זמן להיות בבית, כי גם בשעות שהם היו איתי הם רצו החוצה ולא היה להם כמעט מתי לבלגאן ואז בערב היתי פנויה לשאר הדברים חוץ מלסדר את הבלאגן של הילדים.

אחרי החופש הזה גיליתי שיותר קל לטפל בבית כשעובדים מאשר כשנמצאים בו כל היום, למרות שאז אני לחוצה יותר ומרגישה שאני לא נושמת כי זה כל היום להיות במרוץ נגד הזמן (להספיק להגיע בזמן לעבודה, להספיק לחזור לבית בזמן להוציא את הילדים ובערב לארגן את הבית) 

 

כ"כ חשוב לי שהבית יהיה מסודר ואני אף פעם לא מצליחה להגיע לזה עם הילדים בבית, גם בערב שבת- כמה דק' אחרי הדלקת נרות- הבית לא נראה כאילו בעלי ואני השקענו המון זמן בלסדר ולנקות את הבית לכבוד שבת.

 

כרגע, אני לא יכולה לשנות את התנהגות של הילדים שלי (הם מסוגלים בזמן שאני עם התינוק, להכנס לחדר שלי ולרוקן לי מגירות, כן גם בן ה-4)

 

3. וכמובן- שאני אשאר שפויה בתוך כל זה, בלי להתעצבן על הילדים ושיהיה לי זמן מנוחה בין לבין.

 

עכשיו אני הולכת להיות עם הילדים אחזור בעז"ה בערב ועד אז מקווןה שיהיו כאן מספיק תשובות חכמות.

תודה רבה

תכנון סדר יוםאנונימי (פותח)

ואוו! באמת קשה! אני עם תאומים בני שנתיים בבית ואפשר להשתמש בכמה טריקים כשרוצים לשמור על יותר סדר חלק זה שלי חלק של אנשים אחרים:

1. למנוע מהילדים להיכנס לחדר מסוים - שמים למעלה מנעול הזזה פשוט ( לדוגמא אצל חברה שלי לשם הבטיחות יש מנעול כזה בשירותים). אין שום סיבה וצורך שהילדים יכנסו לחדר שלך (גם אצלי זה קורה וחברה נתנה לי משהו לשים על ידית שאצלנו היא עגולה כמו בארה"ב) ומנעול קטן זול ופשוט יעשה את העבודה. אפילו בחדר שלהם אפשר לשים ובעת הצורך להשתמש - לדוגמא אחרי שמסודר לשבת לא לתת להם לפזר את כל הצעצועים! להוציא כמה דברים בלבד ולשבת איתם או שישחקו לבד.

2. אצל חברה שלי המשחקים מחולקים לפי נושאים אם גם אצלך כך אז שיוציאו משהו מסוים אולי 2 נושאים ולא יותר! רוצים משהו אחר- חייבים ללמד אותם לאסוף!  הילדים שלי יותר קטנים וכבר אני מלמדת אותם לאסוף. לא כל הילדים משתפים פעולה (הבן שלי אוסף יפה הבת לא כל כך) אז אפשר לעשות מזה כיף ולאסוף איתם.  הכי חשוב - לא יתכן שכל יום/ערב הבית הפוך והם לא סידרו כלום!  הילדים שלך בגיל מספיק גדול ללמוד לאסוף וזו לא צריכה להיות מלחמה.

3. ראיתי טריק אצל חברה- מטאטאים אם כל הצעצועים לפינה אחת ואז אוספים (אצלנו לא מחולק לנושאים זה יותר מדי עבודה בשבילי) או לפי נושאים או הכל לקופסא או שתיים גדולות.

4. העסקת הילדים - לנסות לראות מה הבת אוהבת לעשות לבד. לחשוב על עוד דברים שאפשר לבד ובנוסף דברים שאפשר ביחד או ביחד שלא מצריך ממך יותר מדי.  אני שותה קפה ליד השולחן והם אוהבים להיות לידי ולהרכיב פאזלים.

יש אמהות ששמות את הילד/ה על כיסא (עומדים) לידם בזמן שטיפת כלים או הכנת אוכל והילדים יכולים מאוד להנות מזה - כמובן שטיגון או משהו מסוכן אי אפשר.  לדוגמא- בעלי חתך ירקות ושם את הבן לידו ונתן לו חתיכות לאכול והבן קצת התעסק בכלים בייבוש.  קצת לשים שירים קצת לשחק איתם - לפעמים מספיק כמה דקות והם ממשיכים לשחק לבד. לקרוא ספר ה\ביחד לתת לה ל"הקריא" לך בזמן ז\שאת עושה משהו.  יש לי חברה שנותנת לבת את הבצק ילדים (לא זוכרת את השם) והיא מאוד נהנית.

 

המון הצלחה!  גם אני אשמח לקרוא רעיוונות מאימהות אחרות.

תיקון-מנעול וו לדלת לא מנעול הזזהאנונימי (פותח)

צריך לדלת מבחוץ לשים וו פשוט שנכנס לעיגול בצד השני, מנעול הזזה מתאים כשנועלים מתוך החדר.

מה שאני עשיתייהודיה מא"י
כשהייתי עם שני ילדים בבית (1.5,3 מבחירה)
קודם כל - אל תנסי לחכות את סדר היום של המעון - תעשי שיגרה גמישה יותר
סדר יום יכול להיות כזה: קמים בבוקר, מתלבשים, אוכלים. בצהרים אוכלים ארוחת צהריים (אם או בלי שינת צהריים) בערב אוכלים, מתקלחים והולכים לישון.
סדר יום קפדני ומפורט כ"כ כמו שיש במעון לא מתאים לבית, כי לא נורמלי לאנשים מבוגרים לחיות ככה.
הסדר יום של הקטן לא חייב להתאים לגדולה, אבל אם היא ישנה שנת צהריים, כדי לנסות להרגיל אותם לישון ביחד. הנסיון שלי שעם הזמן הם הסתכרנו יפה ביחד, וגם הקטן שישן פעמיים ביום, וגם הגדול שישן רק פעם אחת ביום היו ישנים ביחד.
עבודות בית - שתפי אותה בעבודת הבית! זה נפלא, זה מציע שפע של הזדמנויות לפיתוח מיומנויות שונות, ובלי שתשימי לב היא כבר ממש תעזור לך. רק צריך ללמוד לעשות את הכל לאט יותר כדי להתאים לקצב שלהם
לשטוף כלים - תעמידי אותה לידך על כיסא, תני לה סקווצשט' קטן וכלי פלסטיק לסבן. בהתחלה צריך לסבן אחריהם הכל, היום אפילו אחרי בן השנתיים אני לא תמיד צריכה לסבן. רק כלים שיש עליהם ליכלוכים קשים. אבל אפילו אם מסבנים אחריהם, זה כיף לילדים (במיוחד כשחם) וזה יופי של תעסוקה שמאפשרת לך לשטוף כלים תוך כדי
כביסה - ילדה בגיל הזה יכולה להכניס כביסה למכונה (אם יש לכם פתח בצד) כמובן שאת מביאה לה והיא רק מכניסה, להחזיק את סלסילת האטבים, להוריד כביסה ממתקן מתקפל, ולשבת איתך ולהרגיש כאילו היא מקפלת כביסה בזמן שאת מקפלת. ובגיל שלה, אוטוטו אפשר לתת לה לקפל את הבגדים שלה ושל התינוק.
בישול - ילדים אוהבים כ"כ לבשל עם אימא. אפשר לתת להם לשפוך מצרכים לקערה, לערבב, להביא דברים מהארון וכו'. ברירת אורז זאת הזדמנות נפלא לפיתוח המוטוריקה העדינה. תושיבי אותה לידך, ותצביעי לה על גרגירים שצריך להוציא. ואת צריכה רק סבלנות... את יכולה גם להסתכל בפורום מתכונים - בהודעה הנעוצה בראש יש קישור לשרשור של מתכוני הפעלה.
נקיון וסדר - טוב לזה לא צריך להוסיף. בשביל הילדים שלי להשתתף בשטיפת הבית זה צ'ופר גדול. קניתי להם מטאטא קטן ומגב קטן, והם משתתפים איתו בשישו ושימחו (שוב, סבלנות, הם לא תמיד מטאטאים לכיוון הנכון)
ולגבי הבלאגן שהם עושים. את כל המשחקים שיש בהם הרבה חלקים (פאזלים, לגו, סברס, מפתח להתפתחות וכו') שמי מחוץ להשג ידם! הם צריכים לבקש, מקבלים אותם רק בתנאי שאין משחקים אחרים מפוזרים, ורק אחרי שמזכירים להם שיאספו אחרי שהם מסיימים. זה לא קורה מיד, אבל לאט לאט הם לומדים. אה, צריך גם לאסוף איתם בגיל הזה. זה פשוט גדול עליהם.
חוץ מזה כדי לבנות את היום כך שיוצאים כמה שיותר, וכך שבכל יום את עושה משהו מיוחד איתה, ולא רק שהיא מצטרפת אלייך לדברים שלה.דוגמא ליציאה - מכולת, ספרייה, מרפאה, גן שעשועים, פינת חי
דוגמא למשהו מיוחד - יצירה, בישול של משהו מיוחד (כמו ארוחת ערב לאפות תוצרת בית ושיפודים, אצלנו זה תופס אחה"צ שלם) נגינה, משחק דידקטי שאת משחקת איתה (כמו מה במשבצת) וכו'.
הדבר הבא - חברים למשחק. חפשי נשים נוספות באזורך שנמצאות בבית עם הילדים, ותפגשו בבקרים. חברה לילדים, חברה לאמהות. ואולי תוכלי למצוא אפילו מישהו שתעשה איתך סבב אימהות, אפילו יום אחד שהילד שלה יהיה אצלך, ושהילדה שלך תהיה אצלה, וכבר יש לך בוקר שקט אחד בשבוע. (אולי את גרה בישוב שלי? אני מחפשת מישהי כזאת)
חוץ מזה כדאי לחפש כמה שיותר שתיפגש עם ילדים אחרים. אבל אני מזהירה אותך, בחורף זה קשה מאוד. בקיץ מספיק בדר"כ ללכת לגן שעשועים אחה"צ, אבל בחורף זה קשה יותר.
ועוד דבר אחד חשוב שברגע שאני הבנתי אותו נהיה לי הרבה יותר קל. הילדים, היחס לילדים במקום ראשון. עבודות הבית, סדר בבית וכו' רק במקום שני. עדיף שהילדה שלך תהיה שמחה, מאשר שהבית יהיה מסודר
עדיף לתת תשומת לב לילדה מאשר לשטוף את הכלים. הכלים יחכו, הילדה לא.
ואז הכל נהיה רגוע יותר, וגם מספיקים את הכל בסופו של דבר, מנסיון.
את יכולה לפנות אלי גם באישי לעוד הרחבות בנושא. בשמחה
ועוד עיצה אחת קטנה ששכחתייהודיה מא"י
לתינוק - מנשא על הגב. פתאום אפשר לעשות הרבה יותר
תודה על התגובותאמא מסורה

ירושלים- 1. זה בעייתי לי לסגור את החדר, כי הקטן עדיין ישן בחדר שלנו וכשהוא מתחיל לבכות אין לי סבלנות להתחיל להתעסק עם פתיחות וסגירות למינהם, או שכשהוא נרדם לי בידיים מסובך לפתוח את הדלת עם מפתח ולשמור שהוא לא יתעורר (לפני הלידה סגרתי את הדלת, חשבתי שזה עבר להם ומסתבר שלא).

2. רוב המשחקים שלהם נמצאים בארון סגור- מה שקורה זה שבאותם משחקים אנחנו כמעט לא מגיעים לשחק כי אני לא מוצאת זמן לשבת איתם, מעט המשחקים שבחוץ זה גם מחוסר מקום בארון משחקים וגם כדי שבכל זאת יהיה להם במה לשחק, בכל זאת אני לא רוצה שכ-ל המשחקים שלהם יהיו נעולים ואז עוד יותר הם ימצאו להם תחליפים בעייתיים יותר בבית (מבחינת הבלאגן שזה יוצר).

 

3. אני עושה את זה ועדיין לוקח לי קרוב לשעתיים לסדר את הרצפה של הסלון, איכשהו כל מיני חפצים, לאו דוקא משחקים, מוצאים את דרכם לרצפה וזה שעות לסדר בסופו של יום.

ומרוב בלאגן אין לי כוח כל יום לסדר יחד איתם את הכל.

4. נגעת בנקודה הכי קשה אצלי- הילדים שלי (כאמור בן 4 ובת 2.8) לא מסוגלים לשבת שניה!!! אחת בלעדיי, היום למשל בזמן שהאכלתי את הקטן, נתתי לבת שלי פאזל שהיא מאוד רצתה הושבתי אותה ברצפה מאוד קרוב אלי, תוך דקה שתיים, למרות שהייתי לידה אבל לא ממש לגמרי איתה, היא קמה ורוקנה לי את המגירה של כל הסכום במטבח לא יכולתי לקום (רק במצבים קיצוניים ביותר אני קמה עם הקטן באמצע שהוא אוכל, מקפידה לא לעשות את זה על כל דבר שהם מבלגנים) וכמובן היא התעלמה מה-לא שלי.

 

יהודיה- תודה, אני שמתי לב שאם אין לילדים שלי משהו מסודר מעבר ל- קמים, מתלבשים אוכלים כל ארוחה בזמנה, מתקלחים לפני השינה, הם בשלב מסוים מתחילים להתעסק עם כל הדברים שאני לא רוצה. בקשר לחברים נוספים- קצת קשה למצוא דבר כזה בישוב שרובו ככולו הנשים עובדות ולא נראה לי שאנחנו גרות באותו ישוב.

מנשא גב- אני יודעת שזה יותר משחרר אצלי אין סיכוי, אני בקושי משתמשת במנשא קדמי בגלל כאבי גב (שהתגברו לי לאחורנה אחרי המעבר דירה) אם אשים אותו על הגב באופן קבוע בכלל לא ישאר מהגב משהו...צוחק והבן שלי ממש לא שוקל הרבה, בן 5 חודשים ושוקל בערך 5 ק"ג.

 

היום, כשלקחתי את הגדול לגן שלו שמתי לב שבשעות הבוקר "מתבזבזת" לי לפחות שעה על לקחת אותו לגן, היום הלכנו כל כיוון 1/4 שעה, זאת אומרת- חצי שעה הליכה בבוקר (הלוך-חזור) כמה דק' של שהיה עם הגדול בגן לפני שנפרדים, צהריים שוב כחצי שעה הליכה של הלוך חזור ועוד כמה דק' עיכוב בגן לשמוע איך היה. מקווה שזה ישתנה בקרוב, אחרי שארענן את הנהיגה שלי ואז ההליכה לגן לא תהיה לי סיוטית כמו שהייתה היום.

מה שכן, כשהגעתי לגן ראיתי שיש שם גן שעשועים צמוד אליו- אני הולכת לנצל את זה במקום לצאת עם הבת במיוחד בהמשך הבוקר.

 

מאיפה את?הלהאחרונה

אפשר ליצור פורום ויטואלי או עדיף כמובן להפגש. יש עוד כמוך (וכמוני) שחיות את זה מאידיאל או שלא...

כרגע אין לי זמן לפרט אבל אשמח להשאר בקשר ולדסקס על זה...

בהצלחה ובהנאה!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך


בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.


ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה


אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך