הלכתי לבדוק את שתי האולפנות. מגניב שאשכרה חשבתי ללכת לבהר"ן... (הייתי בשוק שהתקבלתי כי אני הכי לא)
בקיצור, התלבטתי המון, מצד אחד היה בא לי משהו די דוסי, מצד שני אני מכירה את עצמי ואני לא יכולה להיות במקום שאני לא יכולה להיות עצמי 4 שנים.
אני לא רוצה לחיות במקום שאני לא יכולה להיות בו רגיל. למרות שזאת חוויה, אולי הייתי שורדת שנה אחת, לא יותר מזה.
עוד שיקול שלי היה שבבהר"ן ממש מעירים ומקפידים לעומת כפר פינס- ששם את לוקחת על עצמך הרבה יותר אחריות ובונה את עצמך. אני מאמינה בשיטה הזו...
קחי דוג'- לא רושמים אצלנו נוכחות בתפילה ושיחות (חוץ מסוג של שיחה עם הר"מ פעם בשבוע...),
אף אחד לא מכריח אותך ללמוד, אף אחד לא מכריח אותך ולא יעשו לך כלום חוץ מלדבר איתך אם תבריזי.
אבל את צריכה לקחת על עצמך אחריות וללמוד להגיע לדברים לא כי זה במסגרת האול', אלא כי את רוצה וצריכה את זה.
וכן, זה עובד להם.
נ"ב- חלק מהדברים שכתבתי פה על כפר פינס אני לא יודעת בקשר לבהר"ן...
אז בקיצור-- (סליחה על החפירות)
שתיהן אולפנות ממש טובות ומעולות!
מה שכתבתי זה מהכרה עד עכשיו, אני מניחה שאני לא יכולה לומר שאני מכירה כ"כ את בהר"ן אלא רק את מה שבדקתי והיה לי חשוב- שאלתי.
תחשבי עם עצמך כמה ימים טובים על האופי של שתי האולפנות ומה את רוצה, ואיפה תוכלי לגור ולחיות בצורה הטובה ביותר. קחי בחשבון שאת צריכה לשרוד שם די הרבה זמן, ובאשכרה את תגורי שם.
חשוב לדעת שכל ההתחלות קשות, אבל מי ששורדת לפחות עד השישית בד"כ לא מתחרטת על זה. מומלץ לא לפרוש על ההתחלה... לוקח זמן להסתגל.
אהה ודרך אגב, אנחנו מחזור ת-ו-ת-ח-י אז בקשר לזה אין לך מה לחשוש