דילמה ענקיתת!!!!!!!!! עזרו לי!!!באהבה ובאמונה..

ב"ה התחלתי השנה כיתה ט'...

שנה שעברה חשבתי על לעבור לפנמייה וירדתי מזה איכשהו אבל עכשיו אני חושבת שפספסתי משו ענקי וזה עוד יותר מתחזק אצלי בגלל שאני שומעת מחברות שלי שהלכו שהן שיא הנהנותת וזה...

קיצר אני רוצה ללכת לכפר פינס או לבהר"ן.. אמרו לי שיותר מתאים לי כפר פינס אבל אני רוצה את בהר"ן בגלל הרמה הדתית שם אבל גם אני מפחדת שלא להתקבלל.. קיצר וגם יש תשאלה אם להמשיך עד סוף שנה או לעבור בחנוכה או משו..

מניראלכן?!?!?!

וגם אם אפשר דעות אישיות של בנות משתי בתי הספר על הצוות המורים כמות הבנות בשכבה בערךך המורות היחס והאוכל חיוך גדול קיצר אם אפשר דיי מפורטט..

ממש ממש תודה=)

הלואי עלי פנימייה אנונימי (פותח)
לא מכירה מספיק את האולפנות האלה~מישי~

עקרונית לעבור באמצע כיתה ט' זה ממש קל יחסית וזה עדיף מאשר להישאר ושיהיה לך קשה באולפנא שלך. השאלה היא אם את באמת רוצה לעבור אולפנ אובאמת לא טוב לך באולפנא שלך או שזה רק בגלל הסיפורים של חברות שלך על הפנימיה.

כנסי כנסיאנונימי (פותח)
קפץ..אנונימי (פותח)

טוב, אז דבר ראשון מה שלא יהיה חכי לסוף שנה! אני עברתי באמצע שנה, והיה ממש ממש קשה ( זה לא היה פנימיה, אבל עדין) ומהכרות עם הטולפנות, בהרן זה ממש ממש דוסי!! אז זה מעולה.. ממומלץ בחום!! (אני לא שם, אבל חברה הכי טובה שלי שם שביעיסטית..)

המון בהצלחה

עדנוש!!!!!!!!חיוך..

פווול בהצלחה!!
אהובתי.. סומכים עליך..

וסנופי! בהר"ן זה נשמע ממש סבבה, לא חונק כזה כמו שזה נשמע ממך..

בכל מקרה.. אוהבים אותך ובהצלחה!!

בהר"ן זה ה-מקום..!~טלוש~

יש 115 בנות בשכבה ו4 כיתות בכל שכבה... [ובמחזור שלכם יש גם כיתת עולות אתיופיות שיא החמודות]

ואת באמת צודקת ואני ממש התלבטתי לפני שבאתי לפימיה ועכשיו אניי ממש שמחה בבחירה שלי (אם תעברי יהיה לך מחזור ממש חמוד..!)

--יעלוש=)

בהר"ן זה לא כזה דוסי(הכוונה לבנות), אבל זה ב"ה בשאיפה...

אהמ,יורבית

נ"ב אוכ"פ יקירותינו, איך השרשור הזה עדיין לא מלא בתגובות שלכן?!

אני אגיב את מה שאני יודעת - הצוות מדהים, מדריכות שפיציות אחת-אחת, ר"מים ומחנכות מעולים [למרות שאת המחנכות חמישית אני פחות מכירה, אבל ככה אומרים..]; כמות- אאל"ט 100 או משהו כזה בשכבה; ואם תשאלי אותי, האוכל באולפנא שיא השווה [בדיוק אמרתי שאין בבית מה לאכול ובאלי ארוחת ערב של האולפנא.. ] אבל כשבאמת טוב- האוכל זה לא מה שמשנה.

בקיצור- אני לא מכירה מספיק את בהר"ן כדי להשוות, אבל ממליצה ממש בחום על כפר-פינס.

חמשושיות, עכשיו תורכן..

תודה רבה כולםם!! ממש עזרתם לי.. =)באהבה ובאמונה..

בעיקרון טוב לי בכיתה שלי ויש לי המון חברות ובמצב הלימודי אני דיי בסדר...

ואני יותר בקטע של כפר פינס למרות מה שאמרו על בה"רן =) כי באמת קצת מלחיץ אותי החניקה בבהרן אבל אני ממש מתלבטת מתי לעבור!!!!! באמצע או בשנה הבאה.. 

ושוב תודה לכולם...

ושאלה אחרונה.. מישי יודעת כמה כיתות יש בפכר פינס וכמה בנות בכל כיתה????

חניקה? בהרן?? חח.ח.. הצחקת אותיי...נערה0

?

^^^אובז'יי!!

מסכימה לגמרי.

קפץ... כנסי!נערה0

בהרן זה כאילו ה- אולפנא שאי אפשר לקרוא לה חניקה, נכון יש המון סינונים בניסינות קבלה אבל בסה"כ מי שהתקבלה לכ כזאת דוסהה..

וחניקהה?. הב"יס נותן לנו לעשות מה שבאלנו... !

ישנות בשיעורים //a7.org/images/forum/smilies/k.gif title=""ישנוני" alt="ישנוני" width="32" height="18"> מתחרפנות בלילה //a7.org/images/forum/smilies/n.gif title=""חייזר" alt="חייזר" width="18" height="18"> ורוס המורות זורמות איתנו בקטעים האלה.. לפחות בהתחלה..

אני לדוגמא הלכתי לישון היום באמצע שיעור לשון וקמתי בגאוגרפיהה..

קייצי באמת בהר"ן זה המקוום!

וגם התנאים ממש טובים יחסית!

והמדריכות ממש מדהימות קיצי, לא מתחרטת לרגע..

אההה. וכל הזמן יש מה לעשות, אם משעממם תמיד תהיה שיחה/ פעילות של המדריכה'/מורה או איזה רבה...

כל הזמןן בבלאגגןן! אןלפנת בהר"ן!!

לענ"דיורבית

עדיף לעבור באמצע שנה, כי אח"כ זה סתם מבאס שיש חורים. וחוץ מזה, למה לבזבז זמן מדהים באולפנא?! אולי זה דורש טיפה יותר מאמץ, אבל לענ"ד זה בהחלט שווה אותו.

יש 3 כיתות, אנ'לא יודעת כמה בכל כיתה.

אני בחמישית באוכ"פ כפרעלייך!!=)

הלכתי לבדוק את שתי האולפנות. מגניב שאשכרה חשבתי ללכת לבהר"ן... (הייתי בשוק שהתקבלתי כי אני הכי לא)

בקיצור, התלבטתי המון, מצד אחד היה בא לי משהו די דוסי, מצד שני אני מכירה את עצמי ואני לא יכולה להיות במקום שאני לא יכולה להיות עצמי 4 שנים.

אני לא רוצה לחיות במקום שאני לא יכולה להיות בו רגיל. למרות שזאת חוויה, אולי הייתי שורדת שנה אחת, לא יותר מזה.

עוד שיקול שלי היה שבבהר"ן ממש מעירים ומקפידים לעומת כפר פינס- ששם את לוקחת על עצמך הרבה יותר אחריות ובונה את עצמך. אני מאמינה בשיטה הזו...

קחי דוג'- לא רושמים אצלנו נוכחות בתפילה ושיחות (חוץ מסוג של שיחה עם הר"מ פעם בשבוע...),

אף אחד לא מכריח אותך ללמוד, אף אחד לא מכריח אותך ולא יעשו לך כלום חוץ מלדבר איתך אם תבריזי.

אבל את צריכה לקחת על עצמך אחריות וללמוד להגיע לדברים לא כי זה במסגרת האול', אלא כי את רוצה וצריכה את זה.

וכן, זה עובד להם.

נ"ב- חלק מהדברים שכתבתי פה על כפר פינס אני לא יודעת בקשר לבהר"ן...

אז בקיצור-- (סליחה על החפירות)

שתיהן אולפנות ממש טובות ומעולות! 

מה שכתבתי זה מהכרה עד עכשיו, אני מניחה שאני לא יכולה לומר שאני מכירה כ"כ את בהר"ן אלא רק את מה שבדקתי והיה לי חשוב- שאלתי.

תחשבי עם עצמך כמה ימים טובים על האופי של שתי האולפנות ומה את רוצה, ואיפה תוכלי לגור ולחיות בצורה הטובה ביותר. קחי בחשבון שאת צריכה לשרוד שם די הרבה זמן, ובאשכרה את תגורי שם.

חשוב לדעת שכל ההתחלות קשות, אבל מי ששורדת לפחות עד השישית בד"כ לא מתחרטת על זה. מומלץ לא לפרוש על ההתחלה... לוקח זמן להסתגל.

אהה ודרך אגב, אנחנו מחזור ת-ו-ת-ח-י אז בקשר לזה אין לך מה לחשוש

אה וממש הפריע לי!כפרעלייך!!=)

כפר פינס זה ממש לא פחות דוסי מבהר"ן!

בשניהם יש את הצד הדוסי, פשוט בבהר"ן ה"גיוון" הרבה פחות שולט (יש, אבל מעט).

ובכפר פינס יש ממש מגוון של בנות, ולדעתי זה מדהים ויפה!

לכי תבדקי בשתי האול' ותראי מה הכי מתאים ויהיה לך שם טוב. איפה תמצי את עצמך בצורה הטובה ביותר.

מה יש לפחד?מתנחלת קטנה=)

תנסי, והכי הרבה לא תתקבלי...

עדיף לך אמצע שנה מאשר שנהבאה -מקורית +

כי שנהבאה הכיתות כבר ממש מגובשות , 

וזה הרבה יותר קשה להכנס לכיתה שהיא כבר ממש מגובשת ,

כי מספיק תמיד יש את קשיי ההתחלה,

אז זה באסה שאת לבד בקשייך ..

ו, אני ממליצה על כפר פינס ! (:

בתור אחת שלומדת שםם ..

אבל תאכלס, זה כל אחת מה שמתאים לה ..

בהצלחה בכל אשר תפני !

כדאי לך פנימייה, זה הרבה יותר בונה , תורם לחיים .

אוקי, תור החמשושית לדבר...=)בת-ישראל-וציון

דארלינג, אני מבינה אותך, גם לי היה דילמה גדולה האם ללכת לאולפנית שקרובה לבית אם כל החברות שלי או לאולפנא שאולי אני יותר אסתדר בה וגם אני אהיה מחוץ לבית (למרות שזה ממש לא מקובל אצלנו בישוב לא ללכת לאולפנית שקרובה אלינו). בכל מקרה תני לזה הזדמנות, תזכירי לי לצטט את המדריכה שלי כסיפרתי לה שאני שוקלת לעבור "ותזכרי לי כמה שבועות את באולפנית?? אחד- שנים---", זה רק השבוע השני! תני הזדמנות! אולי זאת האולפית שבדיוק מתאימה לך, אבל קצת קשה לך עכשיו כי זאת ההתחלה (רק השנה הבנתי את המשפט "כל ההתחלות קשות"). בכל מקרה, גם במישור הטכני לא כדאי לך לעבור עכשיו, באמצע, ההיכרות הראשונית כבר חלפה, כולן עכשיו מנסות להתאקלם, הן כבר עברו את ההלם הראשוני, ועכשיו את צריכה להיכנס למעמד של החמשושית הטריה מחדש. תסתכלי רגע על מה שקורה עכשיו איתך, עם החברות שלך, עם השכבה, עם הבי"ס, את לא היית רוצה להיות חדשה בדיוק עכשיו! אין לנו מושג כמה זה קשה!

לענ"ד כדאי לך לעבור את השנה הזאת באולפנית שלך, אם עדיין לא יהיה לך טוב שם בסוף השנה אז תעברי, הרבה יותר קל לעבור בתחילת י' מאשר באמצע ט'. תאמיני לי, זה הפתרון הכי טוב. (התגובה כבר מאוד ארוכה, אני בשמחה אסביר לך באישי למה זה לא חכם להחליט לעבור עכשיו...)

תקשיבי!!!אנונימי (פותח)

קודם תשבי עם עצמך ותחשבי אם את רוצה לעבור, תעשי לפי השיקולים שלך. ורק!!

ואם החלטת שזהו- את רוצה- תעשי את זה כמה שיותר מהר ולא לחכות! תנצלי את זה שתחילת שנה וזה ועדיין לא מתאפסים... ממש עדיף מלבוא לכיתה מגובשת שכבר בילו שנה ביחד.. זו דעתי. בהצלחה!!!חיוך

אה. ואני לא מכירה בכלל את האולפנות שדיברת עליהם. פשוט תחשבי מה הכי טוב לך.

שוב בהצלחה..

נשמה,לעבור בי"ס כשטוב לךמעפר אני באה

רק בגלל פנימיה? את בטוחה שזה שווה את זה?

אם לא תואהבי או לא תהני?

אם בכל זאת את בטוחה שאת רוצה לעבור תעשי את זה כמה שיותר מהר!!!!!! הכי מהר שאפשר!! אח"כ הכיתה מתגבשת וזה נורא קשה. כשניכנסים באמצע וכמה שיותר טוב הכי מוקדם, יותר קל.

בהצלחה!

תאמיני לי שכ"כ חשבתי על זה שאת לומבינה עד כמה=)באהבה ובאמונה..

אבל באמתת אני כ"כ שלמה עם זה.. אבל תאמת שאני גם לויודעת מה לחשוב כבר...

כל אחת פה עם הדעה שלה וכאילו שיא התודה לכולם אבל קשה לבחור..

יאללה בעז"ה נצליח ושכולם יהיו בריאיםם=)

וואי עינת הרב צהר משלם לך לפרסם ת'אולפנא?=)דורשת קרבתך

סתם סתםנשמה........

מחזור נ''ב אוכ''פ בנשמה!!

חחחחחח נעמה D=כפרעלייך!!=)

*רק* בגלל פנימיה?!יורבית

זה כ"כ, כ"כ, כ"כ משמעותי. בשביל זה שווה אפילו לעבור בשביעית!

ואם היא מבינה את זה בעצמה, אז מעולה.

ממש מסכימה איתך=)באהבה ובאמונה..
אילה, את עברת רק בגלל הפנימיה???בת-ישראל-וציון
לא רק, אבל זה אכן היה שיקול מרכזי..יורבית
תכנסי!!!!!!!!!!!!ר"ח

מה פתאום מאוחר?????

את כולה בכיתה ט'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

וחוצמיזה פנמייה זה ממש ממש ממש ממש ממש שווה ולא שווה לך סתם להפסיד את זה

ומקסימום מה יש לך להפסיד?

וואי איזה צחוקיים..~סעבשבש"ית~

אותו סיפור בדיוק גם לי!! מבאסס..

נו אז מה את חושבת לעשותת??באהבה ובאמונה..
אני והפיצול.. אנונימי (פותח)

והנה עוד אחת שעושה משהו בעקבות לחץ חברתי.. נשמה תקשיבי לי טוב!! זה ההחלטה הכי גדולה שאת מקבלת בחיי הנעורים שלך! היא מעצבת לך את המשך החיים..  ברב המקרים!! אז אל תעשי משהוא כיפ ככה החברה הכי טובה שלי עשתה, או ככה מורה שאני מעריצה ממליצה, או דודה שלי מורה שם וכו'.. יש מיליון סיבות- אבל תחשבי באמת מה את רותה תעשי יתרונות וחסרונות,תחשבי עד כמה םנימיה באמת תיתן לך, באיזה כליםאת באה, ומה את יכולה לקבת בתיכון/אולפנית/אולפנא.  תחשבי באמת ובלי להסכל עם מה יעריכו, מה יאהבו, וכו'..

המוןן בהצלחה!!!

אגב..אנונימי (פותח)

אני לא ערה עד עכשיו.. קמתי מוקדם ממש!!! כדי ללמוד למבחן..

ממש ממש תודה =)באהבה ובאמונה..
אם את ממש רוצה אז למה את מחכה??מעפר אני באה

תנסי לעבור כמה שיותר מהר.. חבל על כל יום!

עזבייייי...באהבה ובאמונה..אחרונה

ההורים שלי אמרו שבנתיים אין מה לדבר על לעבור באמצע שנה...

כנראה אני יעבור אם כן אז רק בשנה הבאה.. לונורא הכל לטובה כנראה זה מה שצריך.. כיאלו ברור שזה מה שצריך =)

תודה לכולםם!

מחפשת אולפנה?תורת חיים בעiז

הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות

מוזמנות להינות אולפנות ארצי

בטוחה שזה לא תוצר של AI?נייקיי
בעיות עברית ותחביר לאורך כל המסמך. 
ואו איכותי!7410

כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)

כל הכבוד על היוזמההודיה לה':)אחרונה
מישהו יודע אולי על אולפנת שבות?איידן

מישהו יכול להגיד לי בבקשה אם מותר סמארטפון או חצי טאצ' באולפנת שבות?

או על אולפנות דוסיות (או אם שם דוס) שמותר בהן 

תודה מראש

לא נראה לי מותר אבל יכולה לברר לך..תודה ל-ה' יתברךאחרונה
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.

אולי יעניין אותך