אשנה ממנהגי מכמה בחינות: א. מצ"ב חידון נוסף עוד בטרם עניתם על הקודם. ב. כפי שנתבקשתי, החידון הנוכחי ממוקד סביב נושא מאד מסויים. נסו לגלות מהו. בהצלחה!!
1. באיזה הקשר נאמר (3 פעמים): "ויחזק לב פרעה ולא שמע אליהם כאשר דבר ה' "?
2. באיזו מכה נאמר: "ויכבד פרעה את לבו גם בפעם הזאת", ובאיזו: "ויוסף לחטוא ויכבד לבו"?
3. באיזו מכה נאמר: "ויכבד לב פרעה ולא שלח את העם", ובאיזו: "ויחזק לב פרעה ולא שלח את בני ישראל"?
4. באיזו מכה נאמר: "ויחזק ה' את לב פרעה ולא שמע אליהם", ובאיזו: "ויחזק ה' את לב פרעה ולא אבה לשלחם"?
5. באיזו מכה נאמר (פעמיים): "ויחזק ה' את לב פרעה ולא שלח את בני ישראל"?
6. באיזה הקשר נאמר (4 פעמים): "שלח את עמי ויעבדוני", ובאיזה (פעמיים): "שלח עמי ויעבדוני"?
7. באיזה הקשר נאמר: "קח מטך ונטה ידך", באיזה: "נטה את ידך במטך", ובאיזה: "הרם את מטך ונטה את ידך"?
8. באיזו מכה נאמר: "על נהרותם על יאוריהם ועל אגמיהם", ובאיזו: "על הנהרות על היאורים ועל האגמים"?
9. באיזה הקשר נאמר (פעמיים): "ויעשו כן החרטומים בלטיהם"?
10. באיזה הקשר נאמר: "ויעשו גם הם חרטומי מצרים בלהטיהם כן", ובאיזה: "ויעשו כן חרטומי מצרים בלטיהם"?
11. באיזה הקשר נאמר: "בא אל פרעה ודברת אליו", ובאיזה: "בא אל פרעה ואמרת אליו"?
12. באיזו מכה נאמר: "ואם מאן אתה לשלח", באיזו (פעמיים): "כי אם מאן אתה לשלח", ובאיזו: "כי אם אינך משלח"?
13. באיזו מכה אמר פרעה (פעמיים): "העתירו אל ה' ", ובאיזו: "והעתירו לה' אלקיכם"?
14. באיזה הקשר נאמר: "למען תדע כי אני ה' בקרב הארץ", ובאיזה: "בזאת תדע כי אני ה' "?
15. באיזה הקשר נאמר: "בעבור תדע כי אין כמוני בכל הארץ", ובאיזה: "למען תדע כי אין כה' אלקינו"?
16. באיזה הקשר נאמר: "ואשלחה את העם ויזבחו לה' ", באיזה: "אנכי אשלח אתכם וזבחתם לה' אלקיכם", ובאיזה: "ואשלחה אתכם ולא תוסיפון לעמוד"?
17. באיזה הקשר נאמר (פעמיים): "ולא שלח את העם", ובאיזה (4 פעמים): "ולא שלח את בני ישראל"?
18. באיזו מכה נאמר: "מחר יעשה ה' הדבר הזה", ובאיזו: "למחר יהיה האות הזה"?
19. באיזו מכה נאמר: "והפליתי ביום ההוא", ובאיזו: "אשר יפלה ה' "?
20. באיזו מכה נאמר: "ובכה ובעמך ובכל עבדיך", ובאיזו: "בך ובעבדיך ובעמך"?
21. באיזו מכה נאמר: "ויצא משה מעם פרעה ויעתר אל ה' ", ובאיזו: "ויצא מעם פרעה ויעתר אל ה' "?
22. באיזה הקשר נאמר: "למען תדע כי לה' הארץ", באיזה: "כי לי כל הארץ", ובאיזה: "כי לי הארץ"?
23. באיזה הקשר נאמר: "כי ה' נלחם להם", ובאיזה: "כי ה' נלחם לישראל"?
24. למי נאמר: "דבר נא באזני העם", ולמי: "קרא נא באזני העם"?
25. באיזה הקשר נזכר (פעמיים): "אצבע אלקים"?
26. למי נאמר: "אתה תדבר את כל אשר אצוך", ולמי: "ואת כל אשר אצוך תדבר"?
27. באיזה הקשר נאמר: "וזכרתי את בריתי", ובאיזה: "ואזכור את בריתי"?
28. באיזה הקשר נאמר: "את כל אשר אני דובר אליך", ובאיזה: "את אשר אני מדבר אליך"?
29. באיזה הקשר נאמר: "את כל דברי אשר אדבר אליך", ובאיזה: "אשר אנכי דובר אליך"?
30. באיזה הקשר נאמר: "כי פקד ה' את בני ישראל", באיזה: "כי פקד ה' את עמו", ובאיזה (פעמיים): "כי ניחם ה' עמו"?
בעניין 10 המכות- אפשר לרדת לפרטים מאד קטנים (ובחלק מהשאלות כך עשיתי) - אבל לא באמת ישאלו על זה. לכן, יש עוד השוואות קטנות שלא הוספתי. בכ"מ כדאי לדעת שחלק מהשאלות שמופיעות כאן עשויות להשאל, בעיקר בשלבים המאוחרים יותר.
שבת שלום!