רב שמתיר תג מחיר
לא בא מהצד שמיתנגד להפך רק רוצה שלא יהיה מצפון
רב שמתיר תג מחיר
לא בא מהצד שמיתנגד להפך רק רוצה שלא יהיה מצפון
אם כן אני ידבר איתך שם
ר' איציק והרב יצחק
אני בעז"ה מגיע לילה טוב
אם יש עוד רבנים אשמח
כבודו אומר כאן שאחד מגדולי הדור (מה לעשות, עניין כלל-ישראלי...) מתיר/ממליץ/מחייב פעילות 'תג מחיר'? או שמא כבודו שואל האם יש כזה?
אבל זה מה שיש לי לומר מידיעתי הדלה בנושא.
גזילה ואבידה.
חח
אין התייחסות ספציפית של רב לנושא תג מחיר.
[חוץ מכמובן - הרבנים שלא מקובלים על אוהבי א"י (ובכללם יושבי הפורום הזה) שמגנים בכל פה את "תג מחיר".]
זה באמת דרוש בדיקה.
|מחפש את אבא שיענה|
סמס לרב זלמן לדוג', ולא מבינים למה אחרי פיגוע (כמו מה שהיה בבית חגי) הרב לא מתיר....
יש לו מינימום 3 שבכניקים על הקו- אז הוא בטוח יגיד כן, נכון?
בשביל שאלות כאלה צריך לשלוח אל הרב תלמיד ישיבה שיעור ז' מינימום, כדי שהרב לא יחשוב שהוא שבכניק, ואז אפשר להבין מה באמת דעת הרב.
הרב ב"בשבע" גליון 317. לפני המון זמן- ט"ו חשוון התשס"ט
שאלה: מדוע כבוד הרב כתב בטור הקודם בשבחם של נערי הגבעות ולא גינה את התנהגותם הרעה? דווקא עתה, שאנו שומעים על התנהגותם הרעה כלפי חיילי צה"ל ושוטרים, היה צריך לגנותם ולא לשבחם!
תשובה: אתה שומע לאחרונה על התנהגותם "הרעה" מפני שיש כעת לתקשורת מגמה להשחיר את פניהם של המתנחלים ביהודה ושומרון ולבודדם משאר נאמני ארץ ישראל, וזאת כדי שראשי מערכת הביטחון והמשטרה יוכלו לשסות בהם את חייליהם, לנהוג כלפיהם באכזריות, לעוצרם ולעוות את משפטם. אם התקשורת לא תעסוק בהשמצתם, החיילים והשוטרים עלולים לסרב להכות אותם באכזריות. ואם יכו, הציבור יתרעם.
התברר שמדיניות 'תג המחיר' יעילה ביותר, ומערכת 'הביטחון' עושה הכול כדי לשוברה. לשם כך הם מפיצים עלילות על המתנחלים, לשם כך הם יוזמים מבצעי הרס וגירוש במקומות שבהם יוכלו לארגן פרובוקציות. במקרה זה, האינטרס הקבוע של התשקורת העוינת מתחבר יפה למגמתם של ראשי מערכת הביטחון.
ראשי הצבא שנכשלו בניהול המלחמה נגד האויב הערבי, יחד עם ראשי המשטרה שנכשלו בהשלטת ביטחון ברחבי הארץ, נעשו גיבורים כלפי יהודים יקרים, שמקום מגוריהם לא הוסדר רשמית רק בגלל שיקולים פוליטיים.
לכן צריך עתה לדבר בשבחם של נערי הגבעות היקרים, שמוסרים עצמם למען יישוב הארץ והפרחת השממה. אם יש גם ביקורת צריך לאומרה, אבל בשום פנים לא בתקשורת. אמירתה בתקשורת לא מתקנת דבר, ורק מוסיפה שמן למדורת השנאה כלפי המתנחלים.
לצערנו, ראשי הציבור אינם מביעים מספיק סולידריות כלפי מתיישבי הגבעות. יותר חשוב להם למצוא חן בעיני התשקורת, לרקוד לפניהם 'מה יפית'. זה כמובן משפיע לרעה על מעמדה של ההתיישבות כולה. אותם מנהיגים חושבים שבזה שהם מגנים את 'נערי הגבעות' הם מצילים את ההתיישבות, ובאמת הם נותנים בזה כוח בידי שונאיהם להחריב את בתיהם ולהופכם לפליטים בארצם.
דווקא עכשיו צריך שיהיה ברור לראשי כל המערכות כי הרס חוות פדרמן, והאלימות הנפשעת שהופעלה שם, מקוממות ומכאיבות. משפחת פדרמן היקרה וכל נערי הגבעות הם שליחי עם ישראל לדורותיו העוסקים ביישוב הארץ. ואם יש איזה עסקנים וחנפנים שמגנים אותם עתה, אין הם מייצגים את הציבור אלא את רצונם הפרטי למצוא חן בעיני השליטים בזרועות הביטחון ובתקשורת.
לא היינו מקבלים תגובה חמה ולבבית כזו שלעיל.
לכל השואלים, נראה לי שזו התשובה^.
אבל רק רמז , כי גם ככה הפרקליטות רודפת אחריו,
על דברים פחותים בהרבה.
מופיע כמה פעמים בפנינים משהו בצד הזה...
גם מכתבים אחרי עמונה - אם דברים דומים...
אתם חושבים שרבנים שדמקבלים כסף מהמדינה יכולים לדון בעניין בצורה אובייקטיבית?
"כי השוחד יעוור עיני חכמים וכו'"....
גם אם מאוד מאוד רוצים- הכסף משפיע על הפסיקה.לכן
לשאול רק שמקבל תקציבים לישיבה שלו מהמדינה או לשאול רק שמקבל משכורת ממשרד הדתות\ מועצה דתית וכו'- יש בזה חוסר היגיון.
עדיף להתייעץ עם תלמידי חכמים שספונים באוהלה של תורה ולא מ"משוחדים" מממון המדינה...
והזהר בכבוד ת"ח.....
ולא זילזלתי לרגע אחד באיזה ת"ח.
ר
ק אמרתי שאדם שמקבל כסף מהמדינה - הוא נגוע.
זה לא עניין של גדלות בתורה- זו מציאות.
ישנם כמה וכמה גמרות על גדולי האמוראים שנזהרו לפסוק אפילו בשמץ של אבק שוחד.
ק"ו מי שמקבל כסף מהמדינה- השוחד מעוור..
זה לא מוריד כהו זה מגדלותם בתורה של תלמידי החכמים.
מדובר על גורם לנטיית הפסיקה- ואפילו אם הם יפסקו בסופו של דבר נכון- עדיין השוחד משפיע.
(רק כשנגיע לעוה"ב נדע מהי הפסיקה הנכונה...)
ולענייננו - אינני רב אמיתי. אינני רב. מעולם לא התיימרתי לכך. אלא, שפשוט להבין, שאם נפסק להלכה במפורש שהיזק הגוי אסור, וזו עבירה גדולה - אפילו אם יש שיקולים בעד - עקב אי-היותי רב, בעל סמכות לשקלל את השיקולים, מחוורתא דשב ואל תעשה עדיף!
"כל דבר שיש לחוש אחד מני אלף שיש צד נדנוד עברה ולא יש מצוה ברורה - שב ואל תעשה עדיף."
האם זו הסכמה שבשתיקה?? |מזועזע|
הרב אבינר.
תחסמי את ההודעה, כל עוד אנחנו מצליחים להתאפק.
גם הוא פסק נגד.
רק גדולי הדור רשאים לפסוק בענייני הכלל!
ואוסיף ואומר שליד מרן הגר"ד או מרן הגר"ע שליט"א - הרב אבינר שליט"א הוא רעבעלעך...
אגב, אני לא מבין מה יש לכם נגדו, שאין לכם נגד רבו (ההוא מהפורשים...) ושאר ממלוכים... הדבר היחיד שיש לי נגדו זה מה שעושים ממנו... "תלמידו המובהק של הרצי"ה"?! מה?! הוא למד בישיה המרכזית הק' כתוכ"ת הי"ו, בדיוק שנה וחצי! הגאון ר' זלמן שליט"א למד אצלו 25 שנה!
איפה ראית עוד רב כ"כ פופולארי בעלוני השבת, ועוד בתחום הSMS!
לאסור ולעמוד בראש ישיבה זה יותר טוב??
הכל חלק מהשקרים שסובבים את האדם הזה ואת התורה שלו.
עוצמים עיניים.
הרב בנימין כהנא הי"ד אמר "ניקח את גורלנו בידינו"
אתה יכול להבין את זה לפי ראות עיניך
הוא יאמר לך "הלכה ואין מורים כן".
"מתוך שהותר גופם הותר ממונם".
לא מצאתם שום רב שהתיר בפה מלא תג מחיר, נגד יהודים (ואני בכוונה לא מדבר על תג מחיר נגד ערבים, אלא רק על הדבר הפשוט יותר שאסור, תג מחיר נגד יהודים - אבל גם בעניין תג מחיר נגד ערבים עדיין לא ראיתי רב שהתיר בפה מלא.). אתם יכולים לתרץ את זה בכל התירוצים שבעולם - אם אתם באמת רציניים, תעשו מה שאמרו כאן כבר - תיגשו לגדולי הדור, ואפילו ל150 רבנים מהגדולים בארץ, שבו איתם אחד על אחד - ואפילו שישב איתם תלמיד חכם מטעמכם שלא חשוד בשבכניקיות, ודברו איתם בארבע עיניים על השאלה, ובקשו שיתנו לכם תשובה, כולל נימוק הלכתי והישענות על המקורות החזקים ביותר. אחרי זה תבואו ותגידו שיש רבנים שמתירים, לא לפני זה - לפני זה אין לכם שום אחיזה שמותר, כי מי שאומר שמותר, הוא זה שצריך להביא הוכחה, ולא להיפך.
ולאלירז - עם כל הכבוד, שום רב כיום - ואני אומר, שום רב - לא יכול לפסוק בניגוד מוחלט לדעת מרן השולחן ערוך. כל עולם הפסיקה היהודית כיום מבוסס על השולחן ערוך, ורב שרוצה לפסוק אחרת ממרן, צריך להביא מקורות כל כך חזקים, או אפילו מקומות אחרים בו מרן כותבאחרת, כדי שהפסק שלו יחשב אמין וחזק. כן, אפילו מרן הרב עובדיה- שאין חולק על היכולת העצומה שלו בפסיקת הלכות - לא יכול ללכת נגד פסיקה מפורשת של השולחן ערוך, אלא רק ימצא היתרים או יפרש את דברי השולחן ערוך לפי תפיסתו ההלכתית העצומה. אז מספיק שנמצא איסור בדברי השולחן ערוך כדי שלפחות לעת עתה נהיה מחוייבים להישען עליו ולאסור תג מחיר, עד שימצא, כאמור, הרב המספיק אמיץ ומספיק חזק הלכתית, שיגיד אחרת, כדבריך, על פי שיקלול שאר הדברים שכתבת בתגובתך...
כן, אני מתכוון למה שאני אומר. לכתחילה אדם יכול לפסוק הלכה לעצמו על ידי עיון בשולחן ערוך, אלא שכיום לצערנו אנשים לא מספיק בקיאים ויש חשש שיפרשו באופן מוטעהב לעיתים פסיקות, ולכן בשאלות רבות כל כך פונים לרב, אבל גם הוא, לא פוסק חס וחלילה מגחמת ליבו הפרטית.
ואלירז, אני באמת לא צריך להביא לך את כל המקורות שאוסרים פגיעה ביהודי, פגיעה ברכוש, פגיעה במי ששומר עליך, ואף פגיעה בכל אדם שלא בידי סנהדרין או בית דין. אין לך שום היתר לפגוע לא בגופו ולא בממונו של שום אדם יהודי. זה פשיטא מהשולחן ערוך, ומקווה שזה פשיטא גם לך.
עכשיו, את רוצה להגיד אחרת? אל תגידי לי שזה "יכול" להיות אחרת. אל תגידו לי שהרבנים פוחדים לדבר/מקבלים כסף מהמדינה. תביאו לי את הרבנים שמתירים. תביאו לי את המקורות ההלכתיים.
שימו לב, בחרתם לקחת את דברי הרב כהנה ולפרש אותם איך שאתם רוצים. אין טעות גדולה מזאת - ומי שמכם לשר ושופט, או אפילו לפרשן הלכתי של הרב כהנה?
אלא, כנראה, שהקיצוניים (ואני מדגיש - ידוע לי שהפלג הדוגל בזה קטן מאוד וכנראה רובו מרוכז בערוץ
, וברצינות - רוב רובם של המתנחלים לא היו אפילו חושבים על שאלה כזאת), מרוב אהבת הארץ שבם, אהבה מקלקלת את השורה, ולצד הרע כעת, שמעוותת להם את המציאות הישרה והטהורה, ואת התורה.
הרי בינינו, גם אם יציבו בפניהם את כל שורת 250 הרבנים המשפיעים ביותר בארץ, הגדולים ביותר - גדולי הדור באמת, מכל הפלגים, גם הקיצוניים ביותר, שיגידו להם בפירוש שאסורים פעולות כלאלה, ולהגדיל - אסורות גם פעילות פגיעה בערבים שלא לצורך הגנה מיידית - הרי בינינו, ברור שאותם קיצוניים בסיכומו של דבר לא יקשיבו גם לאותם 250 הרבנים, וימצאו לעצמם איזה משפט שאמר רב קיצוני שמת לפני שנים (בגבורה, כמובן בגבורה. רב צדיק וגדול, על זה אני לא חולק) ויבחרו לפרש אותו לעצמם וליצור לעצמם הלכה משלהם. והלוואי ואני טועה.
יום טוב, שבוע טוב, ושנה טובה. ושוב אחתום במילים המאחדות ביותר: "אוהב אותכם, כל אחד ואחד מהאחים והאחיות שלי, בגבעות ובפתח תקווה, ביצהר ובגבעת שמואל, בצפון תל אביב ואפילו בשב"כ."
במלחמה אסור לפגוע ברכוש האויב? איפה זה כתוב בשולחן ערוך.
(אני חייב להגיב גם עכשיו שנייה לפני שאני הולך, כי זה מרגיז אותי).
אם אתה מתייחס לדברים שלי תתיחס למה שכתבתי. במפורש כתבתי שבהודעה שלי אני מתייחס לתג מחיר נגד יהודים. ?וככל הידוע לי הם לא אלו שנקראים אויב. אם אתה קורא ליהודים אויב, ולתג מחיר מלחמה נגד האויב היהודי,אתה כבר בבעייה רצינית שלא אני צריך לפתור. ואם התכוונת לפעולת תג מחיר נגד ערבים, בכוונה לא התייחסתי לנושא הזה כי הוא נושא בפני עצמו, שאני אישית לא מעוניין לגעת בו, נקודה. אז או שטעית בפירוש דברי - מה שאומר שלא טרחת לקרוא אותם לגמרי באמת, או שטעית בפירוש המיאות ובחרת לקרוא למערכה שאתם מנהלים נגד צה"ל, מלחמה נגד האויב, וזה בערך כמו לירות לעצמך ברגל רק בגלל שמידי פעם היא מכניסה אותך לבורות או גורמת לך ליפול. כלומר, שטות גמורה.
שבוע טוב.
(אגב, לגבי פגיעה ביהודי אני לא צריך למצוא לך מקור בשו"ע, נכון? אתה תדע למצוא לבד...)
רק בגלל שהוא לא נותן לו לצאת החוצה ולפעמים ליפול.
וכבר נכתב בשו"ע שעל עסקי קש ותבן (פגיעה ברכוש) בעיירות הספר מחללים את השבת! בשביל לצאת למלחמה עם הפוגעים ולגבי יהודים זה קצת יותר בעייתי ובעז"ה אני ינסה לברר על רבנים שמתירים
כנראה כי כבר לימדו אותך שההגנה הטובה ביותר היא התקפה.
זה אולי נכון מבחינה טקטית, אבל מבחינת השכל - לא עשית בזה כלום.
יום טוב.
(אגב, יוצא לנו בשני שירשורים האחרונים להתווכח הרבה אז תרשה לי לעיני כל הפורום לבקש ממך סליחה אם נעלבת מדבר או אפילו חצי דבר שאמרתי או שהובן מדברי. חס וחלילה לא הייתה לי כוונה לפגוע בך באופן אישי. אז אני מבקש סליחה אם כן הובן אחרת מדבריי).
1. אף אחד לא יכול לחלוק היום על השו"ע. טענה מעניינת. תאמר לי: מה המשנה ברורה עשה, אם לא לחלוק על השו"ע? מה השוני המהותי בין דורו של המשנ"ב לדורנו?
2. אין שום היתר בשום מצב לפגוע ברכוש או בגוף של יהודי, בלי בי"ד. נצטט את לשון הזהב של השו"ע:
"מיני ישראל, והם שעובדים לעבודת כוכבים, או העושה עבירות להכעיס, אפילו אכל נבילות או לבש שעטנז להכעיס הרי זה כופר; והאפיקורסים, והם שכופרים בתורה ובנבואה מישראל, היו נוהגין בארץ ישראל להרגן. אם היה בידו כח להרגן בסייף, בפרהסיא, הורגו. ואם לאו, היה בא בעלילות עד שיסבב הריגתו. כיצד, ראה אחד מהם שנפל לבאר והסולם בבאר, קודם ומסלקו ואומר: הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך, וכיוצא בדברים אלו."
(יורה דעה, סי' קנח סע' ב)
כדי להקל על ההבנה, נתקן את עיוותי הצנזורה:
לעבודת כוכבים - לעבודה זרה
היו נוהגין בארץ ישראל להרגן - יש להרגן
דבר ראשון - אתה לא המשנה ברורה. אף אחד בדור שלנו הוא לא המשנה ברורה. דבר שני - אני צריך להגיד לך שיש שוני בין הדור שלנו לדורו של המשנה ברורה? זה לא ברור לך בפשטות. אם לא, אז אני באמת לא אצליח לתת לך תשובה שתספק אותך, אז יום טוב לך.
דבר שני - לא יודע מה איתך, אני לא מרגיש את עצמי מספיק חכם ומספיק אחראי כדי לקבוע בעצמי שאדם זה או אחר צריך למות. זה שהושלחן ערוך כתב במקרהע ספציפי מאוד, אפילו אני משוכנע שהוא לא יישם את ההלכה הזאת למעשה כל יום מהימים של חייו - ואין ספק שגם בדורו היו אנשים כאלו שעשו דברים כאלו - ובכל זאת לא זכור לי מקרה שמסופר על מרן ר' יוסף קארו שהרג בן אדם לפי ההלכה הזאת. ואם זה לא מבהיר מה רציתי להגיד, אני לא יודע מה יבהיר יותר טוב.
ודבר אחרון - אפילו בית דין, משרבו הניאופים והרציחות, הפסיקו לדון בדיני נפשות כי זה כבר לא היה אפשרי. האם אתה טוען שאתה טוב יותר מבית דין? או שאתה טוען שאתה יודע יותר מרבנים גדולים?
ודבר אחרון - ברי הוא לך שהיום רוב רובם של החילונים נקרא תינוקות שנשבו, ועל כן אין כאן עניין של בכוונה או להכעיס, גם אם זה באמת ככה - פשוט כי הם נולדו לתוך מציאות כזאת. בדיוק כמו שאתה, אם היית נולדת נוצרי היית עכשיו מברך את ישו או הולך לכנסייה. גם אם אתה רוצה לקיים את דברי השו"ע שהבאת להלכה - קיים אותם על אדם שבכוונה המיר את דתו/עבר עבירות - בכוונה, מתוך ידיעה מה הוא עושה. חילונים רבים היום לא יודעים מהן עשירת הדיברות אפילו, ככה שהם בכלל לא דומים.
ודבר אחרון - כל הטיעון שהבאת טוב ויפה, אבל כמו שאמרת בעצמך, מדובר כאן על אפיקורסים, ומצב כזה, אפילו בימי המהפיכת ההשכלה, לא ברור לגמרי שזה היה אפיקורסיות, ככה שלמעישה זה לא קשור למקרה שלנו כלל. והיה והבאת אותו רק כדי להוכיח לי שיש היתר לפגוע ביהודי בלי בית דין - הרי ידוע שאפיקורוס כופר באלוקי ישראל וממילא מוציא עצמו בידיו מגדר של יהודי, ולכן אם ככה אפילו אינו נחשב יהודי שלם ולכן מובן יותר ההיתר. משמע, עדיין זהו אינו מקור שמותר להרוג יהודי לבד. מש"ל.
אבל בקשה אחרונה - אנא, אל תנסה לתרץ שוב את עמדתך, לפחות לא בפומבי (אתה מוזמן לאישי) - פשוט ברור שהמשך הדיון כאן לא יועיל לאף אחד ורק יוסיף מירמור, לכן בשביל השלום, נפסיק.
וממה נפשך. אם זה רק יוסיף מרמור - אין טעם גם באישי.
אענה בכ"ז על טענותך, אחת אחת.
א. אשמח אם תאמר לי: מה ההבדל בין דורנו לדורו של המשנה ברורה (לפני כ-80 שנה)? אכן. זה בכלל לא פשוט לי. יתרה מכך: זה כלל לא משנה. כך היא דרכה של תורה, ואין בית מדרש שאין בו חידוש. זה שאין היום רב חכם ובקי כמו משנה ברורה זה לא אומר שהוא לא יכול לחלוק עליו. כמו שר' יהושע לא היה יותר חכם מהבת קול, וכמו שהראב"ד לא בהכרח היה יותר חכם מהרמב"ם.
ב. זה אכן הכרעה כבדת משקל, וצריך להחמיר בכל ספק, אפילו קטן. אבל בכל מקרה, זה נכון עקרונית, ולצערנו יש גם הרבה מקרים שאין ספק כלל.
ג. זה לא "אפילו". דיני נפשות זה משהו אחר. כאן בכלל לא צריך בית דין. הרמב"ם כותב במפורש שנהגו בכמה וכמה ארצות להרוג מינים ואפיקורסים, וזה היה מצוי.
ד. מסכים. רוב רובם. אבל בהחלט לא כולם, וחזר הדין.
ה. אני מציע לך לחזור למקורות ולראות מה ההגדרות של מינים ואפיקורסים. אני נתקלתי בכמה וכמה כאלה, בפורומים השכנים באתר כיפה.
והוא הוציא את משנ"ת בגיל 20...
התחיל בן 23.
ואת זה לא אני אמרתי. את זה מרן הרצי"ה אמר! עיין 'יהדות ונצרות' (בפרק "ולמינים אל תהי תקווה"), שם מו"ר הרצי"ה זצ"ל מביא את הגר"א והסמ"ע (אלה מי שאני זוכר, דומני שהוא הביא עוד המון פוסקים, וגם הוכיח בעצמו מכל מיני מקורות), שטוענים כי זוהי טעות סופר! אסור להרוג אפיקורסים! מינים כן, אפיקורסים לא!
אלא מאי? עונה מרן הרצי"ה - זו השמטת הצנזורה!
הכבודו שמע? כבודו פוסק בהלכות נפשות בין ישראל לעצמן ע"פ פסקי האפיפיורים, זכותם תעמוד להם בגיהנם, אתבע מכבודו למחות על דבריו הראשונים ולהגיד שהם בלבול ודברים שנאמרו עקב צנזורה שפגעה בתורת ישראל.
ב"ה יש לנו כיום כתבי יד מדוייקים של הבבלי, הרמב"ם וראשונים רבים. גם לא יצוייר שאכן כך הוכיח הרצי"ה מהאחרונים, הרי שבתחום הזה של נוסחאות - ידינו על העליונה.
דברי הרמב"ם , כפי שמופיעים במהדורה המדוייקת של מכון ממרא:
"מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים: כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול."
(הל' ממרים, ג, א)
בכך מקרה, אשמח לראות את המקור לדבריך.
אמרתי, עיין ב'יהדות ונצרות' למרן מו"ר הגרצי"ה זצוק"ל זיע"א, בפרק הראשון... אני לא זוכר עמוד, אבל מה הבעיה בשביל ת"ח עצום שכמותך (הרי מי שחולק על מרן הרצי"ה זצ"ל - צריך להיות שר התורה ואביר הרועים, ממש מלאך ד' צבאות...) למצוא?...
אין לי את הספר הזה, אין גרסא חופשית ברשת, ולא יודע אם אצליח להשיג.
בכל מקרה, לא נראה לי שצריך להיות שר התורה וכו' כדי לחלוק על הרב צב"י. הוא היה ת"ח עצום וכבודו במקומו מונח, אבל אפשר לחלוק עליו. לא אני, שכן עוד לא הגעתי להוראה, אך רבותי ודאי יכולים, ואף עושים זאת.
ואני יתן לך דוגמא אברהם אבינו הלך לרצוח את בן שלו (יצחק) אין לזה שום היתר הלכתי
לפעמים צריך לעשות משהו שאסור הלכתית ובכל זאת ה' רוצה את זה
וכן אני יודע שקשה לך לקבל את זה אבל בשביל להקים פה מלכות צריך לגרש את הערבים והציונים
וגם וזה אני יודע בחוגים שלכם לא נהגו כל כך אבל ביהדות זה ככה
אנחנו רוצים לנצח!!!
ונראה לי שבשמיים הקב"ה יסלח לי
מה זאת אומרת לא מעניין אותך מה ההלכה אומרת??
גם את זה שסרב פקודה לא מעניין מה ההלכה אומרת.
גם זה שנשאר לשמוע שירת נשים- לא מעניין מה ההלכה אומרת.
א
תם אותו דבר....
אולי הניסוח לא היה מדויק אבל התכוונתי
שלפעמים רצון ה' הוא לעשות לא לפי ההלכה אבל את באמת צודקת אנחנו אותו דבר
כמו שמי שחושב שיהודים הם מעל גוים הוא כמו הנאצים
תוכל להגיד שזה רצון ה' ולהשוות לאברהם אבינו.
אני לא קראתי את הכל...
הרב אליעזר מלמד:
הרב ב"בשבע" גליון 317. לפני המון זמן- ט"ו חשוון התשס"ט
שאלה: מדוע כבוד הרב כתב בטור הקודם בשבחם של נערי הגבעות ולא גינה את התנהגותם הרעה? דווקא עתה, שאנו שומעים על התנהגותם הרעה כלפי חיילי צה"ל ושוטרים, היה צריך לגנותם ולא לשבחם!
תשובה: אתה שומע לאחרונה על התנהגותם "הרעה" מפני שיש כעת לתקשורת מגמה להשחיר את פניהם של המתנחלים ביהודה ושומרון ולבודדם משאר נאמני ארץ ישראל, וזאת כדי שראשי מערכת הביטחון והמשטרה יוכלו לשסות בהם את חייליהם, לנהוג כלפיהם באכזריות, לעוצרם ולעוות את משפטם. אם התקשורת לא תעסוק בהשמצתם, החיילים והשוטרים עלולים לסרב להכות אותם באכזריות. ואם יכו, הציבור יתרעם.
התברר שמדיניות 'תג המחיר' יעילה ביותר, ומערכת 'הביטחון' עושה הכול כדי לשוברה. לשם כך הם מפיצים עלילות על המתנחלים, לשם כך הם יוזמים מבצעי הרס וגירוש במקומות שבהם יוכלו לארגן פרובוקציות. במקרה זה, האינטרס הקבוע של התשקורת העוינת מתחבר יפה למגמתם של ראשי מערכת הביטחון.
ראשי הצבא שנכשלו בניהול המלחמה נגד האויב הערבי, יחד עם ראשי המשטרה שנכשלו בהשלטת ביטחון ברחבי הארץ, נעשו גיבורים כלפי יהודים יקרים, שמקום מגוריהם לא הוסדר רשמית רק בגלל שיקולים פוליטיים.
לכן צריך עתה לדבר בשבחם של נערי הגבעות היקרים, שמוסרים עצמם למען יישוב הארץ והפרחת השממה. אם יש גם ביקורת צריך לאומרה, אבל בשום פנים לא בתקשורת. אמירתה בתקשורת לא מתקנת דבר, ורק מוסיפה שמן למדורת השנאה כלפי המתנחלים.
לצערנו, ראשי הציבור אינם מביעים מספיק סולידריות כלפי מתיישבי הגבעות. יותר חשוב להם למצוא חן בעיני התשקורת, לרקוד לפניהם 'מה יפית'. זה כמובן משפיע לרעה על מעמדה של ההתיישבות כולה. אותם מנהיגים חושבים שבזה שהם מגנים את 'נערי הגבעות' הם מצילים את ההתיישבות, ובאמת הם נותנים בזה כוח בידי שונאיהם להחריב את בתיהם ולהופכם לפליטים בארצם.
דווקא עכשיו צריך שיהיה ברור לראשי כל המערכות כי הרס חוות פדרמן, והאלימות הנפשעת שהופעלה שם, מקוממות ומכאיבות. משפחת פדרמן היקרה וכל נערי הגבעות הם שליחי עם ישראל לדורותיו העוסקים ביישוב הארץ. ואם יש איזה עסקנים וחנפנים שמגנים אותם עתה, אין הם מייצגים את הציבור אלא את רצונם הפרטי למצוא חן בעיני השליטים בזרועות הביטחון ובתקשורת.
אביה7בס"ד! הרב כהנא צדק!
אם רב יגיד שמותר הוא סתם ייעצר וזה... ולמה צריך רב???? לרב פונים כשיש שאלה הלכתית אבל אין פה שאלה... זה מלחמה ומותר ...
לא לכל דבר צריך רב שאומר....
הגדרת המציאות כמלחמה, באופן תמידי וכולל היא בכלל לא דבר פשוט.
..

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)