אבל בלילה תמיד על הגב/על הצד, אני מפחדת..
ולגבי הלוחשת-
אני יודעת זה נשמע נורא שאומרים לא לחבק יותר מדי וכל זה..
אני קראתי אותה וקיבלתי רושם מאוד טוב,
היא לא אומרת לא לחבק וללטף, היא אומרת לא לנחם את הילד מעבר למה שהוא צריך
וזה יכול להיות פתרון טוב לכל מיני שרשורים בפורומים שונים של הריון ולידה, שהילד כל היום על הידיים, שאין פרטיות במיטת ההורים, שילד נרדם בהנקה..
שמעתי מלא דעות, בעיקר שליליות על הלוחשת, אבל כשקראתי אותה מצאתי היגיון במה שהיא אומרת, לא מצאתי משפט אחד בו היא אומרת להניח לילד לבכות עד שיירגע, להיפך, היא אומרת שכשילד בוכה יש לענות על הצרכים שלו, אך גם לסייע לו לפתח את עצמאותו ואופיו.
החלטתי לנסות אותה. במשך שבוע-שבוע וחצי הלכתי, בגדול, לפי שגרת היום שהיא מציעה, לפי הרגלי השינה שהיא מציעה (שהיא תישן במיטה שלה, להבין את דפוסי השינה שלה, לסייע לה להירדם בעצמה מבלי להזדקק לתלות חיצונית) ואת פשוט לא מבינה איך היום שלי השתפר פלאים, יש לנו זמן איכות יחד-משחק, שירה, מקלחת, עיסויים, יש לי זמן מוגדר לעצמי בו אני פנויה לצרכיי האישיים. (נכון, בימים האחרונים היא טיפה עצובה, אבל זה לא קשור ללוחשת כי סדר יום לא סותר אהבה, להיפך! הוא מאפשר לי להיות אמא נורמלית, הוא מסדר אותי, נותן לי זמן לעצמי, זמן כ"כ חשוב ויקר!!)
לדעתי, הקטנה ובחלקת מיעוט בפורום זה-אל תמהרי לפסול את הלוחשת. תנסי. תני לזה זמן של שבוע-שבועיים. מקסימום-תשני את ההרגלים.
תחבקי אותו כמה שיותר, תלטפי אותו, מגיע לך!!!
אבל, כשהוא ישן במיטתך תשאלי את עצמך אם את רוצה שזה יהיה המצב בשנה הקרובה?
כשהוא ישן עלייך תשאלי את עצמך אם זה המצב שאת רוצה שיהיה בשנה הקרובה?
נכון, יש פה לא מעט בנות, ואולי רובן, שישנות עפ הילדים במיטה הזוגית ונהנות מזה. אז נכון, עד גיל 3-4 חודשים זה כיף וזה רומנטי וכל זה.. אבל תחשבי עליכם כזוג-זה בסדר לכם? זה טוב לכם? אם כן-אז מעולה.
אבל אני חושבת שלרוב זה לא מתאים, זה שוחק, אין אינטימיות בין בני הזוג, תחשבי על זה..
חלילה, אני לא באה לזרוק עלייך עגבניות, כל אמא יודעת מה טוב לילדיה, אבל צריך להבין שהמצב לא נשאר סטטי, וב"ה "זה הקטן-גדול יהיה". בעלי אהב מאוד להחזיק את הקטנה כל היום, ועכשיו היא נהיית טיפה כבדה וזה באמת טיפה קשה, וב"ה שהיא לא רגילה לידיים כי אחרת היינו נשחקים.
תבחני את כל האפשרויות העומדות בפנייך, תקראי את הלוחשת באובייקטיביות, ועל כל הצעה שלה שלא מוצאת חן בעינייך תעני לה בינך לבין עצמך, תני לה תשובה. האם התשובה הזו עונה על צרכייך כאם? עונה על צרכי הילד?
וכמובן, אפשר לסנן, לא כל מה שאומרים קדוש,
מאחת לך שבע"ה תמצאי את הכיוון ההורי שלך ושהוא יהיה הכי טוב בשבילכם!!!
*** התלבטתי אם לכתוב את זה באישי כי אני קצת חוששת מתגובותיכן, אז אנא, תהיו עדינות איתי, אני בתקופה רגישה עכשיו ובוכה מכל שטות...