במוצאי שבת חזרו ילדי מהסניף עם הפליירים של מסע פסח. אחרי עיון, הודעתי לילדים בצער שאין על מה לדבר. דמי החברות (למרות הנחה מסוימת) גבוהים מאד. המסע עצמו - יקר, במיוחד כשמדובר בארבעה חניכים. מה בעצם אני רוצה להגיד? שבאיזשהו מקום, מתנועה של חבר'ה פשוטים, שמחים ואידאליסטים - הפכנו ל"בורגנים". חשוב לי להוסיף - אני מעריכה מאד את כל מי שמשקיע מזמנו לטובת הנחלת ערכים חשובים בלבבות ילדינו. יחד עם זאת, חבל לי שבטיולים, ילדי וילדים רבים אחרים, לא יוכלו להשתתף.
בתור קומנרית בדימוס בבני עקיבא אני מרשה לעצמי לדבראי''ה
בני עקיבא [ולמען ההגינות- לא רק היא אלא רוב התנועות] תנועה לעשירים בלבד!! אמנם הקומנרית יכולה לבקש סבסוד בשביל חניכים מסוימים אבל גם לאחר הסבסוד זה עדיין נורא יקר!!
ממש ממש לא!עמית-טליה
ביטוח שיש בבית ספר,שיש לרכב,אז לא לילדים שלך במקום פתוח כ"כ?!
ואם תחלקי את זה לשנה שלמה את משלמת 12 שקל בחודש וזה כלום!!
האם בית ספר זה לעשירים בלבד?
כמה את משלמת לבית ספר בשנה?2000 שקל?
כמה יוצא לך בבנ"ע?240 חברות לשנה לפעמים גם שנה וחצי
וטיולים יש מלא הנחות בעיקר אם יש לך כמה ילדים בתנועה.
וכמה עולה טיול של יומיים בבנ"ע 180
כמה יעלה טיול בבית ספר?גם 200 שקל לפחות.
פשוט בעינינו זה "כולה" תנועת נוער אז למה לי לשלם כ"כ?
אבל כמה משלמים על חוג לילדים שהולכים אליו גג 4 פעמיםבשבוע?
מינימום 200 שקל
וכאן?
יש חודשים שהילדים שורצים בסניף אז את משלמת 250 לשנה שלמה!!!
התנועה צריכה לשלם לדברים,והיא לוקחת כסף מהחניכים והמדריכים
זה הדבר הכי לגיטימי שיש.
ואם ניקח את התנועות נוער בצורה רצינית,כמו שהיא
תנועה שמחנכת את הילדים שלנו!!!
אז נבין ש250 שקל בשנה זה כלום לתנועת שמחנכת ומצליחה לחנך.
ואם אכפת לנו מהתנועה ומהדור העתידי נבין שאנחנו צריכים גם להתאמץ מעט.
אם אנחנו רוצים שיהיו משאבים טובים לתנועה נדע שהכסף יכול לחזק אותה.
והיום בתנועה הרבה פועלים בהתנדבות כי אין לה כסף!!
אחחח רואים שהייתי מרבה לדבר עם הורים
לא מסכימה!!אי''ה
אם זה היה כךעמית-טליה
ומה עם הארוחות בוקר?והחובשים שצריך לשלם להם?
והמלווי נשק?
והשירותים?והניקיונות?
לא חושבת שבנ"ע לוקחים יותר ממה שנראה לנו.
וגם בתור קומונרית לא רואים הכל..
לא הגיוני!אי''ה
אלא אם כן זה היתה נסיעה במטוסאי''ה
תתפלאיעמית-טליה
עמית - צר ליאנונימי (פותח)
אין מה לעמודעמית-טליה
מי שרוצה שהילדים שלהם יהנו ממותרות צריך לשלם.
אז נכון שלא שולחים לחוגים כי אין מספיק..וקשה לעמוד בזה..
אבל זה אולי כמו תנועת נוער..
רק שכאן התנועה מחייבת חברות במקרה של טיולים שזה ביטוח.
וזה חובה.
אבל אם אין אז אין אפשרות לתת לילדים לא מותרות של חוגים ולא מותרות של תנועת נוער שיוצאת לטיולים וכדומה.
הם יכולים לבוא לפעולות וכדומה אבל למותרות מעבר זה בלתי אפשרי.
בדיוק כמו שבלתי אפשרי לתת להם חוגים.
זה לא עיניין של חוסר הכרה,המצב קשה וזה ידוע לכן אפשר לקבל סבסוד
ובסניף שלי ממש דואגים לאסוף הרבה תרומות כדי לעזור לחניכים שצריכים.
אבל יש עיניין גם להבין שאם רוצים לקבל מותרות צריך לשלם עליהם לא?
אם זה לא היה כךעמית-טליה
לדעתי זה חובה כמו כל דבר.
אבל הטיולים שבתנועה הם אולי מותרות שמי שלא יכול להרשות לעצמו לא יוציא את הילדים לשמה,למרות שבתנועה יש המון המון המון סיבסודים אומנם היום הם דורשים יותר מאמץ אבל זה לגיטימי כדי להצליח לתת באמת למי שצריך.
אני אומרתעמית-טליה
וגם בעיני זה חובה והלוואי שיהיה ביכולתי לתת את זה לילדיי.
אבל בני עקיבא לא סוגרת שערים,לפעולות הם יכולים להגיע,
אבל ברגע שזה מעבר לזה וזה מחוץ לסניף וזה טיול ויש בזה סיכון אז צריך לשלם ביטוח לשלום הילד שלך!
והמותרות בבנ"ע זה הטיולים והכדומה שזה מאוד מושך את הילד לסניף אבל כשאי אפשר אז אי אפשר.
זה לא סוגר בפניי הילד את בני עקיבא,ובטח שלא הופך אותה לתנועה לעשירים.
זה ממש הוצאת דיבה על תנועה שעושה ופועלת רבות למען עמ"י.
ורוב העוסקים בתנועה עוסקים בהתנדבות ממש.
החל מרבנים רכזים קומונריות (הקומונרית בסניף שלי היא בוגרת הסניף שלא מקבלת שקל) מדריכים וכדומה.
בעניין הביטוחelerner
הרבה אנשים אינם מודעים לעובדה, שכל ילד במסגרת חינוכית מגיל מעון ומעלה, מבוטח ,מכוח הביטוח שמשלמים במסגרת החינוכית, 365 ימים בשנה, 24 שעות ביממה! הביטוח אינו חל רק בזמן שהיית התלמיד במסגרת החינוכית, אלא כאמור, באופן רציף, כל השנה, גם בחופש הגדול.
אז מדוע צריך לשלם ביטוח נפרד דרך בני עקיבא???
ראשיתעמית-טליה
אבל אם הילד יפצע בבית הביטוח של הבית ספר לא יכסה על הפציעה
אלא רק במקרה שהילד יפצע במסגרת בית הספר.
אז כמו בית הספר ככה גם בני עקיבא.
ובכל זאת , טיולים = מותרות?!אנונימי (פותח)
בסופו של דבר, מישהו צריך לשלם את החשבוןמשה
אני מכיר את הדיון הטחון לעיייפה מתנועת הנוער שלי - עזרא, ויצא לי להכיר אותו גם קצת מהצד השני של תקציבי הפעילויות האלו והעלויות שלהם.
וביננו - הבעיה היא לרוב לא ש"אין כסף" אלא סדר עדיפויות מעוות אצל ההורים כמו אצל ילדיהם.
בת שרות אותה הכרתי נתקלה בזמנו בתופעה של משפחות שאין טלפון כי אין כסף אבל יש כסף לכל מיני שטויות כמו טלוויזיה בכבלים ובזבוזים של מותגים.
אצלנו בבית אף פעם לא חסר שום דבר, אבל הייתה החלטה של ההורים לא להשקיע במסעות וטיולים של תנועות הנוער ולהעדיף השקעה בדברים אחרים.
וכך כשהייתי צריך ציוד מחשוב ב(מצטבר) עשרות אלפי שקלים היה כסף, ול-50 שקל של נטיעות לא היה.
בקשר לחברות בבנ"ע!yho_y
קודם זה לא ממש נכוןעמית-טליה
אבל המטרה היא לא לממן את חבריא ב' ממש לא.
נתחיל מזה שכן.עמית-טליה
ובנ"ע עושים המון מאמצים כדי לתת לילדים שבאמת צריכים סבסוד.
ולכן היום להשיג הנחה זה תהליך ארוך בשונה מבעבר שמדברים עם הקומונרית ובקלות היו מורידים לה 200 שקל.
בקשר לבחירת הילדים אני בתור אמא ל4 מאמינה שהיה לי קשה לעמוד בזה וכל פעם שולחת ילדים אחרים,את הגדולים למחנות קיץ ארוכים,ואת הקטנים לנטיעות וכדומה.
אני מאמינה בבנ"ע בתור תנועה דתית שמתנהלת ע"י אנשים יראי שמיים,שלוקחים את העלויות שבאמת צריך כדי לתחזק את התנועה ולא חומדים בכספי האנשים.
ובקשר לרגישות לעניין,אז בתור רכזת חב"ב בסניפי אני דואגת להפעיל את החב"ב כל השנה על מנת להשיג תרומות,והיו לי חניכים שיצאו בלי לשלם שקל למחנה קיץ,וזה יצא ממני ומהמדריך שהיה איתי.
והוכחה אישית אינה ראויה כשאיננו מכירות אחת את השניה.
אני מצטער לומר את זה ככה עמית...יעמ"ל
היית במקרה קומונרית בסניף פיתוח?
הילדים שלך הולכים לסניף פיתוח שבקושי מצליח לספק מדריכים >סיבסודים?! מזה בכלל?!<
להמון הורים פשוט א י ן. וחברות+המחיר של המסע לשלושה ילדים זה כמעט אלף שקל.
אלף שקל שההורים צריכים לדעת מאיפה לקחת מה גם שפסח מתקרב וההוצאות שלהם אפילו גדלות.
בחלקעמית-טליה
בסניף שלי אין דבר כזה ילד שרוצה לצאת ולא יוצא,וכשהיה דבר כזה הרבה מדריכים נרתמו לעזרה ושילמו מכספם האישי ממש ככה.
ונכון שזה המון,ונכון שאני גם זוכרת שלא יצאתי לכל מסע,וכשהיו לי עוד אחים בבנ"ע אז בתור הקטנה יצאתי לטיולים הקצרים.
ידענו שזה איפושהו המותרות שיש בבנ"ע ואם יש עומס להורים אז לא יוצאים.
חוצמזה שאצלנו בסניף לרוב לוחצים על ההורים לשלם את החברות בחודש אירגון כשאין שום טיול באופק ואז זה לא מתחבר עם טיול ולא יוצא הון עתק.
ואם מחלקים 250 ל12 תשלומים אז זה יוצא 12 שקל בחודש.
אז את כן מסכימה שיש מקרים שבהם אי אפשר...יעמ"ל
בדיוק. עם יש עומס להורים לא יוצאים.
את רק מסכימה עם מה שאמרה רחל א.
לפעמים בנ"ע יוצר מצב >שלא בכוונה!< שילדים לא יוכלו להיות עם החברים שלהם. בגלל שלהורים שלהם אין 'משאבים'.
אבל בכל מקום זה ככהעמית-טליה
וזה יוצר מצב שילדים יהיו בחוגים ויחזרו לבית ספר וידברו עליהם ואחרים לא.
צריך להיות שמחים במה שיש,ולחנך את הילדים לשמוח ממה שיש.
ולא לבכות על מה שאין.
וכן בכל מקום צריך להירתם להשיג הנחה,וגם בנ"ע מאוד נרתמת לזה.
אבל צריך גם להבין שבנ"ע שמוציאה טיולים צריכה תשלום כולשהו.
זה כבר עניין אחר שיש את זה בכל מקום.יעמ"ל
את צודקת, אבל מה לעשות שבכל זאת היינו רוצים שבמקום כמו בנ"ע שבו הכל זה חברות...לא יווצר מצב של אפליה.
אין מציאות כזאתעמית-טליה
וזה לגיטימי ומציאותי.
בשאר הדברים אין אפליה.
אז 21עמית-טליה
ואם תשלמי חברות בחודש אירגון זה יהיה לך עד פסח הבא
אז זה יוצא לך לשנה וחצי
מה פתאום! זה לא יוצא שנה וחצי!!אי''ה
ובקשר למה שאמרת שמדריכים משלמים מכספם על חניכים מעטי יכולת, אותי אישית זה זעזע! מזה צריך להיות? שמדריכים ישלמו מכספם הפרטי על טיולים של חניכים??? לאיזה רמה הגענו?
מתי היית קומונרית?עמית-טליה
שמי שמשלם בחודש אירגון זה עד פסח הבא.
זעזע זעזע,כל מדריך והרגשותיו...
הייתי קומנרית שנה שעברהאי''ה
עמית(בת) לא חייבים לענות כשלא מבינים וזה גם בסדראנונימי (פותח)
והביטוח הנ"ל שימי לב! עולה רקקקקקקקקקק 26 שקלים לשנה ב-ד-י-ו-ק
כך שדברייך רחוקים מהמציאות
ואני יכלה לספר לך על טיולים ארוכים יותר אמנם של יום שלם אחד תמורת 90 ש"ח לצפון או לדרום כולל ארוחה בשרית דשנה ובאולםםםםםםםם
ובכן יקירתי איפה הפרופורציות
דיייייייייייייייייייי עושים עלינו קופה
אני לא רואה כל סיבה הנראת לעיין המצדיקה מחירים אלו לאוהלי שטח עם
מדריכים מתנדבים מקסימים ללא תמורה והזנה (אוכל) מביתתתתת
אין כל סיבה שילדים מדהימים ממשפחות ברוכות לא ישתתפו בגלל המחיר
ולצערי גם לא ניתן לומר כבר חינוך בני עקיבא צאי מתוך החשכה וראי מה קורה?? למשל נרגילות סיגריות בניםבנות וכו' מה הלאההההההההההההההה?
אז מה!!החיפושית
באריאל יש גם פחות זמן לביטוח.. כאילומיטל
זה לא קשור!אי''ה
אל תשוויעמית-טליה
כל ההתנהלות היא אחרת לגמרי,הצרכים הם אחרים לגמרי,התחזוקה של תנועה גדולה שווה המון.
אין מקום להשוואה כזאת.
באריאל המחיר לא הרבה יותר נמוך,פלספנית
עד כמה שזכור לי- 240, ובבנ"ע 250. זה לא היה קשור...
ביטוח ילדיםאנונימי (פותח)
אנחנו כהורים משלמים לישיבות ולאולפנות סכומים כ"כ גבוהים, שלצערי לא נשאר איך לממן את הטיולים בסניף........ באמת חבל
אם הילד שלךעמית-טליה
נניח הילד שובר יד בסלון של הבית הביטוח של הבית ספר מממן את האמבולנס והטיפולים?
הערה קטנההאריאלניקהנאמן
ממש לאעמית-טליה
אצלנו זה ביטוח,ומה מצחיק?ששבוע אחרי שחניך שלי שילם חברות
נפלה לו לבנה על הראש,והביטוח מימן לו ה-כ-ל.
ללא החברות לא היו משלמים להם שקל.
חוצמזה שבגלל החתימה שלך לא רואים את מה שכותבים לך אז תבקש שיסדרו לך
ה' עמכם!בניעקיבא
התשלום למפעלים גבוה מדברים שמארגנים לסניף לבד מכמה סיבות:
1. ההסעות- מחנה הרא"ה נמצא ליד צפת. חניך מאילת וחניך מצפת משלמים אותו מחיר, למרות שאם כל אחד היה משלם את מחיר ההוצאות עליו, החניך מצפת היה משלם הרבה פחות. ההסעות זה עניין יקר. יש מועצות שעשו הסכם עם התנועה, והם ממנים את ההסעות והחניכים משלמים פחות ליציאה למפעלים.
לשם המחשה: בשבת הקרובה מתקיימת שבת שההסעות לשם עולים 60 שקל מתוך 80 שקלים שהחברים משלמים כדי לצאת.
2. סבסודים- כשחניך משלם סכום מלא, חלק מזה מכסה חלק מסבסוד של מישהו אחר. סניפי פיתוח/עולים משלמים פחות מסניפים רגילים, ומישהו מכסה את הכסף הזה...
ישנם מפעלים שבני עקיבא מפסידה כסף על כל אדם שנרשם, ובכל זאת אינם מבטלים אותם....
לענ"ד אם כל החניכים שהיו באים בפועל לסניף היו משלמים חברות, גובה התשלום היה יורד....
דיונים כאלה התקיימו בעבר, העתקתי כאן חלק מדיונים שנערכו בפורום בני עקיבא בכיפה:
"תשלום החברות, כשמו כן הוא- גורם לך להיות חבר בתנועה, שייך לתנועה. מחיר החברות בבני עקיבא הוא הסכום הכי נמוך לחברות מבין כל תנועות הנוער (ואתם מוזמנים לבדוק!).
חוצמזה, הסכום מגוחך ממש- זה יוצא משהו כמו 5 שקלים לשבוע.
עכשיו, תחשבו על שבוע טיפוסי פחות או יותר בסניף בנ"ע: פעילות בשבת יש? יש. המדריכים באים, יש מפקד, יש תפילה, יש פעולה, לפעמים צ´ופרים, לפעמים סעודה שלישית עם אוכל, תפילת ערבית, מוצ"ש אולי איזה מלווה מלכה, לפני כן הבדלה כמובן... מכל אלו החניך נהנה רק במשך השבת! עוד לא דיברנו על שאר השבוע.. הרי גם בסניפים שאין בהם פעולת אמצ"ש קבועה (למה, דרך אגב? לא בסדר...!
) יש פעילות כלשהי במהלך השבוע; בין אם זה ´חפש את המדריך´ או יציאה להתנדבות או אפילו כשהמדריכים סתם מגיעים לבתי הספר של החניכים לעשות להם איזו הצגה ולהודיע על זמני המפקד בשבת... בקיצור, החניך נהנה ממיליון ואחד דברים- ועליהם הוא משלם כביכול 5 שקלים בשבוע!עכשיו, לכו למתנ"ס הקרוב לביתכם וחפשו מחירים של חוגים. מהר מאוד תגלו שהחוג הכי זול יעלה, במקרה הטוב, לא פחות מ100 שקלים.. חוג של פעם או פעמיים בשבוע, 45 דקות או שעה- עולה כל כך הרבה כסף.
מה אני מנסה להגיד כאן? שתשלום החברות, שהרבה אוהבים להתלונן עליו ולא מבינים למה הוא נחוץ, בעצם נועד לשייך אותך לתנועה. עם כל הכבוד לביטוח, 249 שקלים בשנה לא יכסו אמבולנס או אשפוז בבי"ח (ושוב- שבע"ה גם לא יצטרכו את זה).
אתם חברים בבני עקיבא? נהנים להגיע? נהנים לבוא? אתם חניכים שמגיעים לסניף באמצ"ש? נמצאים בו? יפה. לשלם חברות זה בסיסי, בדיוק כמו תשלום לחוגים מהמתנ"ס או לאיזה מועדון שחברים בו.
המצב האידיאלי צריך להיות שמי שלא שילם חברות בכלל לא נכנס לפעילות בסניף, אבל לצערנו זה לא המצב היום ויש עוד דרך ארוכה עד שזה יקרה."
"במישור המהותי:
מי שחבר בבני עקיבא, מי שחלק מהתנועה הנהדרת הזאת- משלם. אמנם לא כמו שהוא משלם למתנ"ס, או לביה"ס, אבל משלם סכום סימלי (יחסית לתנועות אחרות זה באמת ממש זול) שיעזור להעמדת התנועה, לפתיחת עוד סניפים. גם חניך בשבט נבטים שותף למשימות חלוציות של הקמת סניפים חדשים ביישובים או בשכונות חדשות, או במעמדות חדשים שנוצרו.. כי הוא עוזר להעמיד את התנועה. זה דבר לא פשוט לאור העובדה שפיסת הנייר הכי קטנה עולה הרבה מאוד כסף.
מי משלם להנהלה הארצית? להעסקת הרכזים? להעמדת המערכת ותוכניות הדרכה?
ואם תרצה להסתכל במבט הטכני בנוסף:
חברות זה החשמל, זה המבנה של הסניף, זה המים, זה הפלא של הקומונרית וההכשרה שלה, וזה גם ביטוח. ועוד כמה דברים שאני לא בטוחה ב100% אז אני לא אכתוב. אבל נראה לי שיש כאן מספיק!"
אם אין סניףעמית-טליה
ולפעמים אין בנים אבל יש מדריכות ויש פעילות והסניף צריך להתקדם
ואם זה בעיה בבנים בגיל הזה אז השנה כבר מכניסים שכבת גיל אחרת...
בניעקיבא- כמה שטויות במכתב אחד?אי''ה
ציטוט שלך: "הסכום מגוחך ממש- זה יוצא משהו כמו 5 שקלים לשבוע.
עכשיו, תחשבו על שבוע טיפוסי פחות או יותר בסניף בנ"ע: פעילות בשבת יש? יש. המדריכים באים, יש מפקד, יש תפילה, יש פעולה, לפעמים צ´ופרים, לפעמים סעודה שלישית עם אוכל, תפילת ערבית, מוצ"ש אולי איזה מלווה מלכה, לפני כן הבדלה ... בקיצור, החניך נהנה ממיליון ואחד דברים- ועליהם הוא משלם כביכול 5 שקלים בשבוע! "
אז זה פשוט קישקוש! כי נכון, המדריכים משקיעים [אבל ממש לא משלמים על זה אז לא צריכים לכלול את זה בחישוב]
ונכון יש פעולה [אבל גם על זה לא משלמים!] ונכון יש צ'ופרים [אבל גם על זה לא משלמים!!!! כי זה הולך מהכסף של הסניף, ולא מהכסף של בני עקיבא!!!]
אז סליחה, על מה כן משלמים במשך השבוע???? שים לב- הכסף שהחניך משלם הולך לבני עקיבא, אבל הדברים שהחניך מקבל הם לא מכספי בני עקיבא אלא מכספי הסניף הפרטי!!! ולא, הסניף לא מקבל תקציב מבני עקיבא בדרך כלל!
אני לא יודעתעמית-טליה
אבל את החומרים לצופרים ולחודש אירגון ממי מקבלים?!
מהסניף הפרטי?
ומאיפה הסניף הפרטי מקבל?
אצלנו רק בשנה האחרונה התחילה העיירה לתת כספים
מי מימן עד עכשיו?
הסניף הפרטי?
מאיפה?מכספי הקומונרית?
לא בני עקיבא עזרה ועוזרת!!!
היא גב כלכלי להרבה מאוד סניפים שלא מקבלים גיבוי מהעיירה.
מבני עקיבא לא קיבלנו שקל!!!אי''ה
ובחודש אירגוןעמית-טליה
המיסיםעמית-טליה
הולכים לרוב להשכרת האולם,והרמקולים והברקו.
הציוד לחודש אירגון עולה המוןןןן
ומיסים של 30 שקל לא יכסו את הכל ביחד.
לדעתי תבררי ותראי אני יודעת שכל סניף מביא רשימה לבנ"ע עם כל הציוד שהוא צריך.
אני יודעת שיש את זה גם במחוז חיפה וגם במחוז דן.
אני מאמינה שככה זה ברוב המקומות ואני אוכל לברר אם יהיה צורך.
הכסף הזה שהקהילה תורמת,אז אצלנו מאז שהעירה התחילה לתרום
עשינו דברים יותר מושקעים,ארגנו בחופש הגדול קייטנה לילדי רווחה,והבאנו להם לפעמים מפעילים,ולפעמים מתנפחים,וכל המתנות והציוד היו מהעיירה.
אבל בכללי במהלך השנה זה יוצא מהציוד שבנ"ע מביא.
וחשוב לבדוק את זה.
ואל תשכחו שצריך גם כסף להכשרה של קומונריות ולהכשרה של מדריכים ושל חב"ב,וחשוב אולי אפילו הכי חשוב להשקיע בזה כי הם מחנכים לנו את הילדים,והם צריכים להיות הכי טובים.
וההכשרות האלה עולות המון.
עמיתאביוס
וסניף המקור שלי, תתפלאי, אבל הוא חי על תרומות. כי לבנ"ע אין איך לתקצב אותו וגם לעירייה אין.
אז כן ההכשרות האלה עולות המון, אבל תתפלאי-גם עליהן משלמים המון. מדריכים שלי שלמו 400 ש"ח לסמינריון שזה המון!
ומה עוד שמדריך שלא יוצא לסמינריון יוצא מההדרכה. לא הוגן בעליל.
אני לא הוצאתי מדריכים לסמינריון הזה ועשיתי להם סמינריון לבד.
בנ"ע צריכים לעשות חושבים בקטע הזה, אבל גם קומונריות. לא לתת לזה לעצור אותנו מלהוציא חניכים למסע/מחנה/מה שזה לא יהיה.
ולא, אני לא חושבת שחברות זה ביטוח כי כמו שאמרו פה-יש ביטוח לכל ילד.
בנ"ע לא נותנת כסף לשום דבר שהוא לצורך הסניף.חמוד
הכסף לציוד(סיד גואש עפרונות וצבעים וכו' וכו') לחודש אירגון ובכלל זה המון כסף והכסף להגברה ולאולם זה המון כסף! אבל בנ"ע לא מוציאה על זה שקל. ברוב הסניפים יש מיסים מיוחדים לחודש אירגון וזה חלק מהכסף, ביישובים הישוב מביא חלק גדול מהכסף וחלק המועצה מביאה או המתנ"ס. ובעיר בד"כ העייריה והמתנס גם מביאים הרבה... בסניפי פיתוח וסניפי עולים שזה משהו מיוחד אז משיגים תורמים ויש גם כסף שתורמים מביאים לבנ"ע במיוחד בשביל זה... אבל תנועת בנ"ע לא מוציא שקל!!!!!
אפשר להתערביזהר
בנ"ע מעסיקה רכזים. הרבה רכזים. הרכזים האלה מעבירים לקומונריות יום עיון פעם בשבוע, סל"ק פעם בשנה ועוד שניים-שלושה סיליקו"נים, ימי עיון למדריכים, ליווי למדריכי דרור, ליווי סניפים, של"פ, גרעינים, ליווי של הנהגת הנוער, ניהול ואירגון מחוזי וארצי של מפעלים ועוד ועוד. עיקר כספי החברות הולכים למשכורות הרעב שמקבלים אותם רכזים, (רעב ממש. אדם שהולך להיות רכז עושה זאת מאידאולוגיה נטו, וגם זה עד שהוא קורס כלכלית ועובר למקצוע יותר מכניס.)
הכסף הזה הכרחי לניהול תקין של התנועה, וגם ככה התנועה במשבר רציני. לא סתם בנ"ע יצאה בקמפיין של מכירת מחזיקי מפתחות כובעים ושטויות. אין כסף. אגב, מצד האמת, לא צריך לאפשר לחניך שלא משלם חברות להשתתף בפעילות השוטפת של הסניף. ככה זה בכל תנועת נוער שמכבדת את עצמה. אלא שבנ"ע רוצה לחנך ולהשפיע ולכן היא מגמישה עצמה בקטע הזה. ומה קורה? נוצר מצב אבסורדי שאנשים רואים בתשלום בחברות תוספת תשלום למפעל, ואז הם באים לשלם למסע פסח, ו.. אוי זה הרבה כסף! אם הייתם משלמים חברות בזמן, ולא רק לכבוד המסע, הפריסה הייתה הרבה יותר נוחה ולא היה נראה יקר כל כך כמו עכשיו כשהחברות הצטרפה, מעשית ופסיכולוגית.
זה על כספי החברות. כספי המפעלים הולכים למפעלים ורק למפעלים. הסעות (חלקן ממוגנות ירי - המחיר קופץ פלאים. ואי אפשר לקחת מהמתנחלים יותר), מלווי נשק, רכזים, צוות יער, אוכל (במחנה) שכירת מקום לינה (בסמינריונים זה יקר משמעותית לעומת לינת שטח), ועוד ועוד. הכסף המיותר לכאורה היחיד שלוקחים מכם למפעלים הוא הסכומים הנדרשים כדי לסבסד את מעוטי היכולת, שוב, כדי שבנ"ע לא תהיה לעשירים בלבד.
הנקודה הקטנה התרחבה לה...
אני מקווה שהעניין הובן.
לדעתיעמית-טליה
קודם כל,ב"ה בנ"ע נותנת את האפשרות של סבסוד,יש חניכים אצלנו שיצאו ב100 שקל למחנה קיץ.
נכון הם עברו תהליכים ארוכים כדי להשיג את זה,אבל זה חיובי,כי ככה לא כל מי שסתם מתקמצן יכול לקבל הנחה,וכל מי שכן צריך מקבל את ההנחה שמגיעה לו.
אז זה דבר ראשון,שבנ"ע לא סוגרת בפנינו.
ולהפך היא כל שנה משפרת את התהליכים של זה,כדי להטיב לחניכים שצריכים יותר.
דבר שני,אתם בתור הורים תדברו עם הקומונרית,תגידו לה שתגייס חבר'ה גדולים לתרומות לסניף.
אני כרגע רכזת חב"ב בסניפי,ולפני שבוע ישבתי עם הקומונרית כדי לסדר את הפעילויות של הסניף לכל מעגל השנה,ודאגנו שכל חודש ובעיקר לפני טיולים ולפני חודש אירגון יצאו הרבה חבר'ה כדי להשיג תרומות.
אני מאמינה שבנ"ע רוצה לשפר את עצמה,אני מאמינה שבנ"ע רוצה את ילדכם בתנועה,תיידעו את הקומונריות במצב,תעזרו לה למצוא פתרונות מועילים.
וביחד באמת נקדם את התנועה של ילדכם ובעז"ה גם של ילדנו.
בברכת חברים לתורה ועבודה.
ה' עמכם.
אני הייתי קומונריתאביוס
הכל מהמתנ"ס או מכל מיני פרוייקטים שהסניף עשה.
אפילו בחודש ארגון לא קיבלנו כלום מבנ"ע.
צריך לשלם חברות. זה חשוב. השאלה כאן היא לא אם לשלם או לא. השאלה היא-האם בנ"ע הופכת להיות תנועה לילדי עשירים.. אז כן לדעתי זה קורה. ואולי זה בלתי נמנע.. היום זה הופך להיות ככה בהכל-ילדי עשיירם מקבלים חוגים, כלי נגינה, טיולים, בגדים, הכל.
זה לא טוב. אבל זה ככה.
ואני חושבת שכל סניף צריך לדעת איך להתמודד עם זה, איך לעזור לחניכים לשלם חברות ולא להתחמק מזה כי זה משמעותי מאד לתנועה שלנו.
עלויות מחנות פסח,קיץ.אנונימי (פותח)
שמעון טויטו
דווקא יש הנחה בחברות לסניפים מסויימיםThe yehudi
וכדאי שהקומונרית של הסניף שלכם תנסה להשיג את זה.
למשל בסניף אצלנו:
אח 1: 180
אח2: 112
אח 3+:90
ביטוחelerner
לידעתך The yehudi-אי''ה
מסע פסח, ביטוח, עלויות וכו'אנונימי (פותח)
אצלנו בסניף לא ראיתי שחילקו צ'ופרים לחניכים, חשמל וכו' הישוב משלם, סעודה שלישית וכדומה- החניכים מביאים מהבית.
ואולי באמת עדיף שהחניכים ישלמו אחת לחודש סכום של 20 ש"ח במקום סכום חד פעמי.
אנחנו בבית לוקחים את הילדים איתנו לטיולים נהדרים שגם זו אפשרות, עד שהם מגיעים לחבריה ב' שאז העלויות נמוכות יותר, או שהישוב מארגן טיולים לנוער וזה מסובסד גם דרך הישוב והמועצה( אזורית שומרון- ותודה להם על- כך)
יום טוב שיהיה לכולם.
אנחנו משלמיםאנונימי (פותח)
לא ידוע לי בני עקיבא נותן כסף לסניף
אין התחשבות במספר ילדים במשפחה בעלות הטיול רק בחברות
אדם אחת או 2 שמאוד מתמצאים בסניפי פיתוח מנסים להשליך את כל מה שקורה שם על יתר הסניפים אך רוב הסניפים לא מתנהלים כך
רובם ממונים מכספי ההורים הרבה לפני שמגיעים לנושא של מיסי בני עקיבא.
אנחנו מדברים על משפחה ממוצעת של הציבור הדתי לאומי שגר בעיר רגיל או ישוב שיש מספר ילדים
לפעמים 3 (לפחות) בסניף
וגם ממנים ישיבות ואולפנות
אם זאת
רק שתדעו
הילדים שלי מאוד נהנים מסמינריונים של חבריה ב וסמינריונים למדריכים
זה 1 הדברים הכי שווים בבני עקיבא
להיות חלק מתנועה וחלק משבט זה חוויה מאוד רצינית לילדים
שאלת הרמת חיים בימים אלו!אנונימי (פותח)
הטענות הנ"ל יכולות להיטען על כל בית ספר / ישיבה תיכונית' אולפנא ממוצעת.
החיים היום פשוט נהיו יקרים- ואני לא מדבר על מותרות.
משפחה ממוצעת עם 5-6 ילדים קטנים צריכה להוציא עבור החינוך הבסיסי בממוצע 4000 ש"ח
על אותם הילדים בגילאים יותר גדולים אנו נדרשים לשלם 5000 ש"ח.
כל זה בחישוב בסיסי שלא כולל שינוע,ארוחות או צו'פרים.
בואו ניקח זוג הורים ממוצע זוג שעובד בחינוך או כשכירים במשק במקרה הטוב זוג כזה יכול להכניס 12.000 ש"ח , במקרה הפחות טוב הרבה פחות,
7000-8000 . מתוך הסכום הזה צריכים לשלם על חינוך , משכנתא, תזונה ,נסיעות וביגוד עם גרים בישוב מיסי ישוב כללים בנוסף לארנונה.
לפי הנתונים הנ"ל סדרי העדפויות שלנו נהיו הרבה יותר צפופים, ולצערנו לפעמים צריך לחשב על השקל, וזה לא קל קחו דוגמא שהיום מעדן חלב פשוט עולה 2.5 ש"ח.
היום לצערי סף הגרוי וההנאה של ילדי עולה על שלי בתור ילד, היום לילד יש דרישות יותר מבעבר , נכון צריך לעמוד איתנים לנתב ולשקול , אבל ילד זה ילד. ילד יודע להשוות ילד רוצה להנות וילד בשורה האחרונה שואל מדוע לי אין , אע"פ שהראנו לו אין ספור פעמים כמה יש לו - והוא קיבל והבין , אבל הוא ילד וגם לו יש נפילות.
שאני ארצה לעזור לו להנות יותר, מתוך ראיה חינוכית אני אנסה ללמד אותו להנות מקסימום הנאה ממינימום חומר.
שאנו מדברים על תנועות נוער ככלל ובני עקיבא כפרט נקודת המוצא היא נקודה חיובית: התנועה טובה החינוך לרוחנו , והפעילות מרווה, אבל אליה וקוץ בה הדברים עולים כסף והרבה כסף במיוחד לאור הנתונים הבסיסיים שהבאתי לעיל. אז מה עושים מורידים עלויות מורידים טיולים עושים הנחות???
לעניות דעתי אנו צריכים להגדיר מדיניות חדשה של פעילות , מדיניות של תנועה לא של סניפים חלשים , מתוך ראיה שהדורות הבאים יהיו הרבה יותר תורניים ומחוברים לתורה ומתוך מגמה כזאת אפשר לבנות תנועה וחניכים בצורה הרבה יותר זולה בלי להוריד את רמת ההנאה.
אני בתור ילד זוכר את העש לילה שחויתי בתור חניך ובתור מדריך את הקומזיצים שעשינו, נכון היום צריכים להיות יותר יצירתים וזה יותר קשה.
אשמח לקבל תגובות על דברי אלה yanor212@walla.com
אז ככה:חלי
מצד שני, אני עוד לא שמעתי על ילד שלא יצא למחנה\ מסע מבחינה כספית.
אני יכולה להעיד על עצמי ועל חניכות שלי שתמיד כשביקשנו ספסוד קיבלנו.
נכון שגם אחרי הספסוד הסכום לא נמוך אבל בנ"ע משמ בסדר בקטעים האלה וממש משתדלים...
זה לא נכון.אביוס
לא ביקשתי נדבה, ביקשתי ספסוד.
אז לי לא היו חניכים שלא יצאו בגלל הכסף כי אנחנו פתרנו את זה בדרכים יצירתיות, אבל כן בנ"ע לא תמיד ספסדה לי למי שצריך.
איך אפשר לבקש מהורה לשלם דבר כזה?אנונימי (פותח)אחרונה
עדיף לי לקחת מכל אחד 20 שקל ולנסוע איתם לאיזה מגרש כדורגל לשחק שם ואז לעשות על האש והביתה..
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
תלוירעות שרהאחרונה
בנטיעות וכזה נראה לי שכן
במחנה יש משהו נפרד
אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה
יש למישו אולי?
קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת
לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?
לכיתה ואחי אהוביה
חלק ממערך בת מצוה
באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי..
צ'אט ג'יפיטיזיויק
להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:
חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)
מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.
דקה 1-2: שאלה פותחת
שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"
תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).
דקה 3-5: סיפור קצר
ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."
שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"
דקה 6-10: דיון קצר
שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"
עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.
חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)
מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.
דקה 1-2: הסבר קצר
אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."
דקה 3-8: פעילות קבוצתית
חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.
תן לכל קבוצה משימה:
קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.
קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.
קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).
כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.
דקה 9-10: שיתוף מהיר
נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).
חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)
מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.
דקה 1-3: דבר תורה קצר
אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."
דקה 4-7: פעילות אישית
תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."
תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.
דקה 8-10: סיום מעודד
אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."
סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).
הערות למנחה:
שמור על אווירה קלילה ומכבדת.
התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.
הבא דף ועטים לפעילויות.
אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.
בהצלחה!
צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה
אני ממש מסכימה איתך..
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכני
אחי אהוביה
לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמח
אחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז
חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)
מדשיותאנונימי (פותח)
טוב נושא קשוח אז ככה..
בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה).
אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.
עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.
עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית
קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?
תשחרר. לא בידיים שלךמשה
סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades
מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו
במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה.
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות
צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש
רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?
וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)
ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)
תודה רבה!