צריכה עיצה (לא קשור לפורום.)(ובכל זאת תכנסו בבקשה)מדבר

מה עושים עם אחות דתל"שית מתריסה ממש (שקטנה ממני)?....

איך מתמודדים?

היא מוצאת בי את האוזן הקשבת שלה.

איך להקשיב באמת בלי לרצות לתת לה סתירה על הדברים המזעזעים שהיא מספרת לי בכזה חיוך (מסגריות ועד בחורים...)?

איך לסנן את כל מה שהיא אומרת על ההורים והאחים ולא לתת לזה לחדור אלי?

איך להראות לה שאני מתנגדת לדרך שלה ועדיין להשאר האוזן הקשבת?

ומה להגיד לאחים הקטנים יותר?

ואיך להתמודד עם המריבות שלה עם האח הדוס שבישבה? להתערב? לא? לנסות לפשר? לגשר? או לא להכנס לזה בכלל?

ומה עושים עם המתח שנוצר בבית?

אני חייבת עזרה... אם מישהו חווה את זה (מקווה שלא!) או כל אחד שיכול לענות או לתת עיצות אני ממש אשמח.

תודה מראש...

*** ופירסמתי את זה פה כי אני רוצה תשובות בוגרות ולא תשובות של נוג"ה. סליחה למי שזה מפריע לו.***

תגידי לה שבזכות נשים צדקניות ניגאל שתחזור בתשובה!!מצפה לגאולה!!
לא.מדבר

נראלי שלא הבנת.

היא מתריסה מאוד ועושה הכל להכעיס. זה הדבר האחרון שיהיה כדאי להגיד לה, ו

תיסלחי לי זה סוג התשובות שגללן פירסמתי את זה פה ולא בנוג"ה.

לאהוב לאהוב לאהוב!!!מושיקו

לנסות לדבר איתה על דברים משותפים, לקנות לה הפתעות קטנות ולהסביר לאחיות ואחים הקטנים/ות שפשוט זה סוג של ירידה לצוארך עליה.

ולפרוק אצל מישהו אחר ובוגר את כל העצבים והמתח, ולאו דווקא בפורום...

תהיי אחותה,כתמר יפרח

נכון שאינך אמורה לספוג סיפורים שלא נעימים לאוזנך, ואת יכולה לבקש ממנה לעדן אותם בשבילך. אך בעיקרון, אל תנסי להטיף לה, אלא תני לה את מה שהיא מבקשת-הקשבה ושיתוף.

אל תתערבי בויכוחים שאת אינך צד בהם. אל תהרסי את מה שאת עבורה..

שאלה טובה.ד.

עניות דעתי:

א. הבדלה ברורה בין האדם לדרך. להבהיר לעצמך שוב ושוב מה הלא בסדר עד גועל, בדברים שהיא אומרת - ועם זה לאהוב אותה לא בגלל דרכה כעת אלא בגלל שהיא אדם מישראל והיא אחותך.    

ב. "אוזן קשבת" זה לתמיכה, לקשיים.. מותר לך להגיד על דברים מסויימים: אני אוהבת אותך ואני מכבדת אותך - אבל גם את תכבדי אותי. דברים מהסוג הזה והזה, אני לא רוצה לשמוע..           אוזן קשבת זה לא פח זבל...

ג. לא להתערב בינה לבין האח. זה חלק מהנורמליות, שיקוף של המציאות. מותר לה להרגיש את אי השביעות רצון.

ד. להבין שיתכן מאד שזה זמני. גם ההתרסות הן לעיתים חלק מתחושת אי ביטחון פנימי במעשיה.  להיות אַת ולשדר אחווה. זו גם יכולה להיות הדלת חזרה.

ה. להתפלל עליה ולרחם עליה. גם לאחים הקטנים אפשר להגיד שיש לה טעות גדולה, ואנחנו מקווים שתחזור בתשובה ומתפללים בשבילה. אבל אנחנו רואים גם איזה דברים טובים יש לה בתור אחותינו ואוהבים אותה. אני מקוה שיש לה מספיק שכל לא לקלקל אותם.

המתח בבית טבעי ואינו אחריותך.

הצלחה רבה.

יש לי קרובי משפחהurielzoogi

שיש להם בת שתקופה ארוכה מאד סרה מן הדרך שחינכו אותה

מדובר לפני עשרים שנה ויותר, אני זוכר את עצמי בתור ילד רואה אותה בטלויזיה בתור דוגמנית...

בתמימות של ילד רציתי להתקשר להורים שלה לספר שראינו אותה בטלויזיה אבל הוריי הבהירו לי שזה לא בדיוק יביא להם נחת...

בכל אופן, הם הרעיפו עליה ולאחר החתונה שלה גם על בעלה (שהיה לא דתי) הרבה מאד חום ואהבה וכבוד, 

והיום היא חזרה בתשובה שלמה וגם בעלה והם זוג צדיק הרבה יותר ממני ומ רבים טובים שאני מכיר...

כמובן גם התפללו על כך שיחזרו בתשובה וגם קיבלו בחום אהבה וכבוד

תחשבי איך ליישם בהקשר שלך...

בהצלחה

פתרון:סוג'וק

קצת כללי אבל כלל ענק

לחפש ולמצוא את החיובי שבתוך מה שהיא משדרת ואת זה לשמוע ולחזק

וזאת בנוסף ל"להבין" אותה ולמצוא זכות שורשית למה היא עושה מה שעושה

דרך שם אפשר "להעלות" אותה

(להתנגד לא רק שלא יעזור אלא ירחיק עוד)

תחשבי על זה שיתכן והיא נשמה גדולה ופשוט לא מקבלת מהקרובים אליה בהתאם למה שהיא. אולי את תוכלי להשלים לה את החשך הזה

כבר אמרו שצריך לאהוב אותה?צפוני7

גם אם כן זה לא מספיק כי צריך לאהוב יותר ....

אבל בצורה טיבעית ולא מוחצנת

לדון לכף זכות כמה שיותר זה יעזור לך להכיל אותה ורבי נחמן אומר שזה יכול להעלות אותה למעלה (תורה רפ"ב?)

כאן מתחיל החלק הקשה...

ללמד זכות גם על ההורים בדיוק בנקודות החיכוך שלפני שניה הזדהית איתה. זה חלק ממערך ההגנה האישי שלך

בנוסף תלמדי לעצמך איזה ספר מוסר שמתאים לך כדי להיות בעצמך במציאות מתמדת של תשובה

מסתבר שה' רקם את הניסיון הזה בדיוק במידה שלך ולא לחינם את שומעת את הדברים שהיא אומרת

אל תתוכחי איתה בעינייני אמונה

אל תחפשי נקודות חיכוך כי כבר יש מספיק

מה שכן

תחפשי כמה שיותר נקודות שיחה משותפות לכן עם בסיס רחב של הסכמה

כנראה לא בגדים...

משפחה (מורחבת)

טיולים

כיוונים בחיים בענייני מקצוע וכו...

אחרי זמן מסוים ש"תקני את האמון שלה" תוכלי לבקש ממנה שלא לדבר לידך על xyz דברים שגם ככה אנחנו לא מסכימות אז למה לפתוח כל פעם מחדש.... סיגריות בחורים (פשוט כי לא נעים לי לשמוע את זה זה קשה לי כי אני מנסה לחיות בעולם אחר)

לאחים הקטנים קשה ליעץ בלי להכיר ממש את המציאות בבית

לאח מהישיבה אפשר לשוחח איתו על דרכי התנהגות מולה

אפשר גם להסביר לו שהקטנים מרגישים מתח בבית בעקבות הוויכוחים וכו... 

אם הוא לא משתף פעולה אז לדרוש ממנו שלא יפעל מהבטן אלא יתיעץ עם רב מהישיבה בתקווה שממנו הוא יקבל הדרכה אוהבת...

חשוב לא לשדר "אנחנו אוהבים אותך ומחכים ליום שתחזרי בתשובה" אלא "אוהבים אותך כי את אחותנו"

דבר ראשון תודה רבה לכל המגיביםמדבר

עודדתם וסידרתם דברים בראש.

יש לי שאלה\ דיון- אחת התגובות שקיבלתי נשלחה אלי בש"א ואמרו בה-

"לדעתי, (ואני לא מדבר על המקרה הספציפי הזה כי אני לא מכיר אבל בכללי) בציבור הדתי לאומי יש הרבה דתל״שים דוקא בגלל.. עודף הבנה.

ראית פעם, בעלון או בשיעור וכו ביקורת על הדתל"שים? על ההתנהגות?בד"כ אין, אלא יש אהבה והבנה ללא גבולות, ומצד שני ביקורת, לעתים חריפה, על ההורים ומערכת החינוך יש ויש. ואומרים שבעצם הם האשמים במצב הזה. (או לחילופין שזה נובע דוקא מזה שלנער/ה יש ׳נשמה גדולה׳ וכל מיני דברים בסגנון.)
אני מכיר חבר'ה שמחשיבים את עצמם טובים מבחינה דתית ובכלל, ודוקא לאחר כל מה שפירטתי, מגיעים להתדרדרות רוחנית רק בגלל זה שלא רק שמשדרים שאין פה שום בעיה ושהנער תמיד צודק ושתמיד מבינים אותו -ולא משנה כלום- אלא שלפעמים נדמה שמי שלא ׳נפל׳ וכדו׳, הוא לא רגיל ולא בסדר. (ואני מכירה חברה שנפלו בדיוק בגלל זה.)
כמובן שאני לא בעד לבוא נגד, והכל צריך להיות בנועם ובאהבה, אבל מצד שני לדעת מה מוביל למצבים הללו. אם זה כ״כ בסדר ולגיטימי, אז אפשר פשוט להשאיר את המצב על כנו, וזהו, לא? והאמת, אצל הרבה היום זה מה שקורה, הם מקבלים את הדתל"שים באהבה, והדבר היחיד שמפריע להם הוא החיכוכים שיש לפעמים - שתמיד מובילים למסקנה דומה, שצריך להתגמש ולבוא לקראת, כי אם לא אז הבחור/ה יעזוב ויתרחק יותר."

האמת, שאני מאוד הזדהתי עם כמה נקודות מדבריו.
---ובהקשר הזה, היה קטע שמישהי כתבה לא מזמן ב׳עולם קטן׳ וממש התחברתי אליו, הרגשתי שהיא מדברת מפי.
היא סיפרה שכבר מהגן ועד לגיל התיכון, תמיד היא היתה ׳ילדה טובה ירושלים׳ כהגדרתה, אבל, אולי דוקא בגלל זה, המערכת בכלל לא התייחסה אליה, פשוט לקחו אותה כמובנת מאליה והיחס, תשומת לב, והאהבה נשארו לאלה שזורקים. ואחת המסקנות מזה היא שכדי להיות נאהב וכדי שיבינו אותך וייתיחסו אליך, אתה צריך ׳לזרוק׳ כל מיני דברים, ואז אולי זה יקרה, למרות שמקובל לחשוב ההיפך.
גם הנקודה שמי שלא נפל הוא ה'מוזר' מאוד מתחברת לי (לא שלא נפלתי, אבל בגבולות הסבירים) כי אחותי משדרת כאילו היא הספיקה יותר ממני ואני 'ביזבזתי' את זמני באולפנא (משפטים כדוגמאת-'תיראי מה זה אני צעירה ממך בX שנים וכבר הספקתי לעשות...") כמובן שאני יודעת שזה לא נכון ושעל 'הֶספק' כזה הייתי בהחלט מוותרת, אבל יש תחושה כזו באויר- עוד תראי שהיא תחזור היא תהייה וואו, ואת, טוב נו גם עוד אישה צדיקה בעמ"י זה חשוב. (לא מזלזלת אבל הבנתם את הרעיון)
דבר נוסף זה היחס של המערכת (בעיקר החינוך) אבל את זה אני לא אפתח כי יש לי גליונות לכתוב על זה וחבל עליכם...

אז כל האוהבים! מה אתם אומרים על זה?
ותודה מראש...

שחור ולבןצפוני7

צריך לחלק בין תחילת החינוך בילדות נערות ובחרות

לבין התקופה אחרי שהילד\ה עבר את הגדר

חינוך צריך להיות אוהב בלי גבולות, אבל בחינוך צריך גבולות.

אם המצב בבית הוא שדורכים על הילדים ורק את הדתל"ש מרוממים כי "צריך לאהוב אותו"

אז לא על זה דיברנו כי אז יהיו תופעות כמו שהבאת

מה גם שהאחים האחרים יבינו שרק בדרך כזו הם יקבלו יחס מועדף מההורים....

המצב הוא שאוהבים את כולם ומרוממים את כולם וגם את האח שבחר בדרך שונה ולא מרחיקים אותו.

ואז מעלים אותו לכף זכות כן יהי רצון

כמובן, זה שהיא "הספיקה" זה שטויות וילדותי.ד.

ההספקים הללו הורסים לאדם את כל המשך החיים.

ואם מישהי "מתפארת" בהם, אפשר בהחלט לומר לה שכאשר אדם מגיע בנוי למה שצריך - אז זה אמיתי וקיים. וכשמגיע בוסרי ובהפקרות, בסופו של דבר ביזבז את כחותיו וכבר לא יוכל לבנותם ברעננות ורצינות כשיגיע זמנם באמת.

וכבר כתבתי לעיל שיש לחלק בין היחס לאדם לבין היחס למעשים.

התקוה היא שהיחס האוהב למרות זאת, על אף שהאדם מרגיש שדרכו כלל אינה מקובלת, ובצירוף ההקרנה של ההליכה בדרך ה'' (ולא צריך להתרשם  מה"התרברבויות". ריקנות אחת גדולה), יגרמו עם הזמן לחזרה אמיתית.  ובוודאי מי שמתמידה בדרך טובה גדולה לאין ערוך. וזה לא שכ"כ היא תהיה "וואו".. אין מה להתקנא בכוויות שמביאים כשחוזרים מדרך כזו, ובזמן הממושך שלוקח למחוק - אם - את סימניה... (את זה יודעים אנשים כאלה מבפנים).

והכי חשוב זה שאת שלמה עם עצמך ושה' אוהב אותך - יותר מתשומת הלב מסביב.. אם כי נכון שחשוב מאד, בצד קירוב המתרחקים, להראות את עומק האהבה לעולים בדרך ישרה ואמיתית מעיקרה.  אך האמת היא שהשמחה הפנימית כשהולכים  בדרך שיש בה אידיאל וערך וטוב - גדולה לאין  ערוך מכל "שמחה" ומחמאה חיצונית.

ומי שלא נפל הוא לא "מוזר" כמובן - רחמנא ליצלן ממחשבה ככזו - הוא פשוט נורמלי; ולא כדאי לשפוט הכל לפי מבט של רגע. עוד שנים מועטות - עם בנין בית - את תודי על כל שניה שלא נפלת במשהו... כמה צרות חוסך  מאיתו אדם כזה לקומת הבסיס. כמה אנרגיה הוא יכול להפנות להוספת טוב, במקום להתמודדות עם כל מיני הבל וזבל שכבר הספיק לצבור...

מזדהה עם הכאב שלך. לגמרינחשונית
בדיוק על זה חשבתי - עודף הבנה ואהבה, שכנראהאנונימי (פותח)

דווקא משדרים לנער/ה, שלא מתייחסים אליו ברצינות, הוא עוד יחזור, כמאמר השיר על עוזב קיבוץ. אולי היא דווקא כן רוצה שיתווכחו אתה, כי היא לגמרי לא שלמה עם דרכה? אולי היא מברברת על החיים המתוקים, כי הם ממש לא מספקים אותה והיא, בעצם, מנסה לשכנע את עצמה שהכל טוב ונעים וסבבה? ואולי היא פשוט זועקת לעזרה?

אפשר, אולי, לומר לה - למה את מספרת לי את כל זה, את יודעת שזה לא עושה עלי שום רושם, ואפילו מגעיל אותי.

את לא בן-אדם, שיש להתחשב בו? ואולי בגלל שאינך מראה חוסר שביעות רצון, היא מזלזלת בך? הכל אפשרי. ובלי הצגות אהבה. יש לשער שאת אוהבת את אחותך, היא אחותך, וההידרדרות שלה, מכאיבה לך. אז, תהיי  טבעית, תאהבי בלי הפגנות אהבה. סתם, יחסי שתי אחיות.

בע"ה . לא יודע כ"כ מה להגיד לךאדם771

אבל נראה לי שכדאי לך לשמור מרחק מאחותך שהיא לא תקלקל גם אותך ....

נראה לי שהיא מספרת לך את כל זה מכיוון היא לא רוצה להיות לבד ולהרגיש שהיא חוטאת לבד

ולכן היא מנסה להראות לך כמה את כביכול " חסרה " וומפסידה והיא לא  ...

בכך היא מנסה לתת לגיטימציה  למעשיה כשבתוך תוכה היא יודעת שהיא טועה

[אדם שמוכנע באמת שלו לא צריך לשכנע אחרים שיסכימו איתו .]

אלא שכנראה שהיא כבר עשתה דבר שממנו בעיניה אין דרך חזרה ולכן היא הולכת עד הסוף ....

וכדאי שהיא לא תרגיש שהיא ב"בור" לבד היא רוצה למשוך אותך איתה בבחינת "צרת רבים נחמת הטיפשים "

לכן עצתי אלייך לשמור איתה על שלום קר בבחינת שלום שלום ולהתרחק מהכיעור והדומה לו

למרות שהיא אחותך ואת צריכה להרעיף עליה אהבה , כבר אמרו גדולי ישראל ( לקרב אבל לא להתקרב )  .

וחוץ מיזה את לא חייבת להחזיר אותה בתשובה , את צריכה להשתדל אבל הבחירה בסוף היא שלה  .

אל תשכחי שאת דוגמא לאחים הקטנים וברגע שהם יראו שאת נותנת לה לגיטמציה איזה מסר את משדרת להם .

נראה לי שהכי חשוב זה להראות לה שאת מעוניינת בטובתה ושהיא תזכה להכיר באמת מתוך רצון אמיתי ושמחה .

להראות לה שיש חום הבנה ואהבה בבית לה אבל לא למעשיה  .
שבע"ה נזכה כולנו לחזור בתשובה שלמה בשמחה ולתקן את דרכינו .

ממש לא נכוןמושיקו
מי שלא משפיע,מושפע.
אז אין כזה דבר שלום קר,או שלום או להתרחק לגמרי.
תשמעו סיפור של הרב שלמה קרליבך ז"לדני-יהונתן

מתוך החוברת "שלמה באהבה" עמ' 131 - 133

אתם יודעים, אחרי המלחמה הייתה קבוצה של הרבה אנשים, נייעבך, ששרדו מהמלחמה. היה בית בוורשא ומאה אנשים גרו בו. נייעבך, אנשים שבורים. שבורים כמו הכותל השבור. חג הסוכות הגיע, ועשרים מהאנשים היו מאוד דתיים וחיפשו סוכה. זה היה מאוד מסוכן מאותה תקופה מיד אחרי המלחמה להסתובב בפולין, בגלל שהפולנים עדיין ניסו להרוג את כל היהודים. אחד מהיהודים החסידיים מצד סוכה ישנה. היו בה עדיין קישוטים וסכך. בלילה הם ארגנו קצת אוכל, ועשרים אנשים יוצאים. זה מאוד מסוכן. והאנשים הלא דתיים אמרו להם: אל תסכנו את החיים שלכם. והם אמרו: אנחנו הולכים. היה יהודי אחד "לא דתי" שהתחיל לקלל אותם כמו משוגע ואמר להם את כל המילים הכי גסות, ואמר להם: כולכם מזוייפים. אתם חושבים שאתם הולכים לשם בגלל שאתם דתיים? אתם הולכים לשם בשביל לחפש זהב מתחת לסוכה. אני יודע למה אתם הולכים לשם. הוא קילל וקילל וזה כבר היה מוגזם. והם הלכו. כל לילה הם הלכו וכל לילה האנשים אמרו להם לא ללכת והאדם הזה היה מקלל. בלילה האחרון של סוכות, בהושענא רבא, האדם הזה קילל כל כך שהיה ברור שמשהו מכאיב לו. פתאום חסיד גור, בדקה האחרונה התחיל לשמוע. הוא הלך אליו. שם את הידיים שלו סביבו, ואמר: "אתה כועס שלא הזמנו אתכם לבוא איתנו?" געוואלד, איך שהוא התחיל לבכות... הוא אמר: איך יכולתם ללכת בלעדי? איך יכולתם ללכת בלעדי? כולנו היינו באושוויץ ביחד והצלחנו לשרוד. ועכשיו בא חג הסוכות ואתם הולכים בלעדי?"

אני לא בא לרמוז שזה מה שאחותך צריכה שתגידי לה, אך בכל זאת נראה לי שיש מה לכולנו ללמוד מהסיפור הזה.

ובאשר לנטייה שלך לשפוט אותה, הייתי ממליץ לקרוא את הקטע הבא:

כתב רבי יהודה, תלמיד הגאון מוילנא זצ"ל:

ומפני שאינו מלאכה קלה להוציא שנאת הבריות מלב האדם כי היא הפינה הגדולה אצל היצר לעקור את האדם, בגלל כן באתי להקל מעליך-

העלה על דעתך-

מפני מה אתה שונא את חברך?

מפני שאינו מקפיד על המצוות לעשותן ואינו עוסק בהן? לא תהיה לו רודף יותר מהקב"ה שזעמו רגע (ברכות ז ע"א ועוד), ואתה למה תתרגז עליו בכל עת יותר ממנו יתברך? הרי לא עמלת בו ולא גידלת אותו.

ואם תשנא אותו בשביל שעבר עבירות- הרי האדם נידון בראש השנה בבית דין של מעלה (ראש השנה יח ע"א), ואתה למה תדון אותו בכל יום ובכל עת ובכל שעה? ובאמת מי שמך לדיין עליו לשפוט במעשיו?

ואם קנאת האמת בוערת בך- הרי הזהירו חז"ל (פרקי אבות א, ו) "הוי דן את כל האדם לכף זכות" ולמה תהיה בין המחייבים ולא בין המזכים? והרי אמרו חז"ל (שם ב, ד): "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו", פירוש, למדרגתו. אם הוא פחות ממך אז הרי לפניך ששכלו אינו כמו שלך. ואם חכם הוא ממך, הרי אמרו חז"ל (סוכה נב ע"א) "כל הגדול מחברו- יצרו גדול ממנו". ועוד אמרו חז"ל (שם) "הניח יצר הרע את כל האומות ואינו מתגרה אלא בישראל ובתלמידי חכמים יותר מכולם". ואם עני הוא יותר ממך, הרי אמרו חז"ל (עירובין מא ע"ב) שהעניות מעבירה את האדם על דעת קונו. ואם עשיר הוא, הרי אמרו שנסיון העושר גדול מנסיון העניות (עיין משלי ל, ט. אגרת הרמב"ן. אורחות צדיקים, שער הענווה "שאלו אחד מן החסידים").

ואם על כל פנים יצר הרע מפתה אותך לשנוא, אזי למה אם כן לא תשנא את עצמך על מה שעברת על דברי התורה, בפרט על הכתוב (ויקרא יט, יז) "לֹא תִשְׂנָא אֶת אָחִיךָ בִּלְבָבֶךָ"!

יישר כח על הסיפור והמובאה. היא דווקא לא נטתה לשפוטד.

אותה. אדרבה, נוהגת בה קירבה.

היחס הוא למעשיה/דיבוריה, וגם איך שהיא לא תזיק למשפחה הקרובה. ואיך לא להיות מוכרחת להאזין לדברים שאינם ראויים. כמו כן, הצורך בחיזוק לעצמה מול ההתגרות המטופשת מצד האחות.

וואו.מדבר

הסיפור מדהים. תודה!

אני אשמח לעוד עיצות (בעיקר מעשיות,) אפשר בשמחה גם באישי,

וגם לקראת ראש השנה- שלושה ימים יחד בבית....

איך עוברים את זה במצב הזה?...

תודה...

על ראש השנה...אילה שלוחה

לדעתי כדאי לעשות תאום ציפיות לפני החג

דברי איתה, תאמרי לה שזה חשוב לך ותקבעו ביחד כללים איך החג נראה - על מה מדברים ועל מה לא, ובעיר - באיזה אופן מדברים (בנחת... )

(לדעתי כדאי גם לדבר עם האחים שלך. אולי אפשר גם עם כולם ביחד?)

תשתדלי להגיע עם הרבה אנרגיות - גם פיזיות!! (קרי לישון לפני..)

להשקיע בחג הזה - דווקא אולי במיוחד בהגשה ובאוכל, שיהיה כיף וטעים

וגם במה שמדברים מסביב לשולחן - גם בקטגוריית "דבר תורה" (שרצוי להרחיב אותה מעט) ניתן בהחלט להכניס דברים שגם היא תוכל להסכים איתם ולא להתווכח (אולי בנושאי בין אדם לחברו??)

האמת שתחילת שנה זה אחלה זמן לתאום ציפיות משפחתי

דברים נחמדים שאפשר לעשות:

בשולחן החג כל אחד אומר למישהו תודה על משהו (באופן כללי)

או תודה על שהכין משהו לחג

או מחמאה

או "למדתי ממך מ.."

וכל הווריאציות של זה

אפשר לומר ביחד מה יהיה טוב השנה - כמשפחה וכפרטים

אפשר לשחק יחד - יש 3 ימים!!

אפשר לשיר גם שירים "חילוניים" (שנה הלכה שנה באה, שנים עשר ירחים-בתשרי נתן הדקל... וכל מיני כאלו )

שיהיה ב"הצלחה רבה!!

אילה- זה^ איום או הבטחה?מאמע צאדיקה
לא הבנתיאילה שלוחה

את רוצה לדעת מה ה"תפריט" ורק לפי זה להחליט אם לבוא?

טוב אני מצרפת לתפריטמאמע צאדיקה

את "ימים נוראים" של עגנון

קיבלתי היום עליו המלצות חמות- והלשינו לי שיש לכם את הספר

(אלא אם אין לכם? ואז אני אצטרך להשיג לי....)

יש מצבאילה שלוחה

אי שם למעלה יש סדרה של עגנון שלא נגעו בה שנים...

הגיוני שזה שם - אבל לא יודעת..

ממש ישכוייח! לקחתי להעביר הלאה בעז"הnogoshka
אני מציע לך לשוחח איתהאלעד

מתך גישה ומחשבה שהיא סה"כ קת מסכנה, שלא מוצאת את דרכה.

זה עשוי לעזור לך להקשיב לה יותר טוב, להבין אותה, ולקבל את ההתרסות שלה מתוך עליונות ולא מתוך התגוננות.

לאחרים הקטנים את יכולנ לומר שהיא מבולבלת (זה מה שהיא, ככל הנראה) או לספר בפשטות את האמת. כמובן שהכי נכון זה להשאיר את המשימה הספיצפית הזאת להורים, הם האחראים על החנוך והגידול של אחייך ואחותייך הקטנים

בהצלחה!

המשחק טאבונחשונית

זה משחק קופסה. יש כרטיסים ועליהם מילים או מושגים, ומתחת לכל מושג רשימת מילים קשורה. למשל:

ראש השנה              עופרת יצוקה

שופר                         מבצע                        

תפוח                         חנוכה

דבש                          צבא

רימון                          ביאליק

תשליך                       עזה

כל אחד בתורו לוקח כרטיס. עליו לתאר את המושג בלי להשתמש במילים שברשימה. קשה ומצחיק מאוד. יש גרסת ילדים וגרסת מבוגרים. חפשי בחנויות צעצועים. אני מצאתי בתחנה מרכזית ירושלים. דרך זה אפשר להגיע לזה שלא על כל דבר חייבים לדבר. תלוי מתי ועם מי. את לא צריכה להגיד לה את זה במפורש. פשוט שחקו, תצחקו, תעבירו ת'זמן בחיובי ותתפללי שבתת מודע המסר יעבור.

ואוו כמה מוכר..רות014

אני יכולה להגיד לך מנקודת המבט של אחותך שיכול להיות שקשה לה להבהיר את הנקודת שלה..

ולמה היא בחרה לצאת בשאלה.

אז במקום זה היא מראה לך רק מה לו טוב ביהדות.

במקום לסלול לעצמה את הדרך שלה.

היא בעצם מנסה להבהיר לעצמה למה היא לא דתיה- ועושה את זה קצת על הגב שלך ושל האחים שלך.

לדעתי את פשוט צריכה להראות לה שאת מאמינה בשלך

ואם היא לא מאמינה בזה אז סבבה ..

שלא תאמין אבל מצד שני שתדע גם לכבד.

יישר כוחך על הדאגה~א.ל

אני חושבת שכשאנשים נפגשים עם האמת, קשה להם להתכחש לה.

אבל, לפעמים האמת כ"כ מסוונרת עד שמעדיפים לעצום את העיניים. או ללכת אחריה בעיניים עצומות, מבלי להבין..

לעומת זאת, אם היא תגיע ללב השומע בצורה נעימה,היא גם תחדור פנימה.  ואז ההליכה אחריה תהיה מתוך ידיעה, הבנה.

מה המשמעות של הדברים הללו? שלאמת קשה להתכחש. העניין הוא שלפעמים היא נשמעת קשה, או מגיעה ללב השומע בצורה שלא מתאימה לאישיותו וכך פוגעת בסיכויים שיחזיק בה. לעומת זאת- אם היא מגיעה בדרך הנכונה, לרוב- קשה להתכחש לה..

לכן, את צריכה להיות לאחותך לאוזן קשבת, לעבוד על מידותך אם קשה לך לשמוע את התרסותיה ובמקביל- למצוא  תשובות שתוכלי להשיב לה. צריך להלך, בעדינות, על החבל הדק בין אהבה לבין אמירת האמת כפי שהיא...

ואפשר לעשות את זה.

בחורה רגישה שכמוך ששואלת שאלה כזו מתוך דאגה ואכפתיות בוודאי תמצא את הדרך .

בהצלחה!!

אם תצטרכי עזרה, מוזמנת לשוחח..

ללמוד אתאנונימי (פותח)

מאמר "הדור" [ומפרשיו , כולל "הסנגוריה במשנת הרב קוק"] הנדפס בספר עקבי הצאן.

יש שם גישה עקרונית ברורה - שנוטים לשכוח אותה ביום יום או ליישם אותה רק על שמוצניקים....

ובעקבות הגישה גם המישור הפרקטי יזרום לך בע"ה

שנה טובה!

דבריך נגעו לליבי ולהלן הצעתי כדתל"שאנונימי (פותח)

עליך להזכיר לאחותך כי בבחירתה באורח חיים חופשי , היא בחרה גם בכללים כיצד חיים ורוצים לחיות אנשים שלא  בדעתה. תציעי לה להגיע עימכם להסכמה של חיים על פי כלל ליברלי עקרוני "איש באמונתו/אי אמונתו יחייה."

תבהירי לה כי דוקא בחירתה באורח חיים חופשי  מחייב אותה לגלות אורך רוח וסובלנות לדעות אחרות.

תעקצי אותה כי אם לא תנהג כך הרי היא נשארה דתית והחליפה דת אמונית בדת חילונית.

בהצלחה

שמעון

תאהבי אותה.בלהבלה123אחרונה

תקשיבי לה.

תקשיבי לה.

תקשיבי לה.

(למרות שאת מקשיבה המון, תמשיכי עוד.)

ותנסי להגיד דברים בטפטופים. 

כל שיחה, התקדמות קטנה.

דברים עדינים, לאט לאט.

בלי לכבס יותר מידי מילים.

להגיד את האמת. את התורה. את מה שאת חושבת.

אבל לא הכל בבת אחת, כל פעם קצת.

ותהיי דוגמה אישית. 

תראי לה שאפשר להיות דתי וגם בנאדם.

בנאדם טוב אפילו. שמקשיב ויודע לאהוב גם אם את לא בדיוק אותו דבר כמוה. 

ולקבל.

להמשיך להתפלל עליה ואיתה, אבל לא לשנות אותה. 

להגיע איתה לשינוי שהיא תחולל בעצמה.

היא היחידה שיכולה לשנות אותה.

אף אחד אחר לא יכול לעשות את זה במקומה או בשבילה.

את יכולה רק לעזור לה להגיע לזה.

המון סיעתא דשמיא!!!

הדבר הכי קשה בעולםהפי

סתם הגזמתי, זה לא הדבר הכי קשה בעולם... אבל כן יש בזה מן התסכול

לסיים קשר רציני עם בחור שהוא באמת זהב טהור, ואז למצוא את עצמך שוב בעולם של הרווקים והרווקות... איך עושים את זה בכלל??

פתאום מרגיש לי שכל הגברים לא ברמה שלו.

לא באופי לא בנראות לא באצילות

יש בזה משהו שקצת מלחיץ אותי.

לא יודעת אם זה תקין, אבל יש בי קצת געגוע אליו, למרות שבתוך הלב אני כבר מרגישה שזה היה או חתונה או ביי וטוב שזה ביי

וזה הופך את זה ליותר מסובך שהוא עדיין רוצה

באמת שלא סתם צחקו אשכרה קריעת ים סוף

דמט אני לא בנויה לשטויות האלה

כאילו מציעים לי ובראש שלי עובר.. למה לנסות בכלל

שטויותנקדימון

כמות האנשים הקיצונים היא אפסית.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

עכשיו אותו דבר לגבריםחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך י"ד באב תשפ"ו 20:19

כמובן ג'נרטתי את המקבילה לגברים (חלק חמודים, חלק קצת פספס והייתי עורכת יותר)

שתהיה צנועה, אבל נראית כמו דוגמנית.

תורנית ומשכילה, אבל שאין לה ידע הלכתי יותר ממני.

חכמה ושנונה, אבל שלא תנצח אותי בוויכוח.

זורמת וקלילה, אבל שתקפיד על קלה כבחמורה.

שתפרגן לי מול החברים, אבל שלא תגרום לזה להיראות כאילו היא מחנכת אותי.

נשית וענוגה, אבל שתדע להרים ספות כשמנקים לפסח.

דעתנית ומבינה, אבל שתיתן לי להרגיש הראש בבית.

עצמאית, אבל שתחכה להחלטה שלי.

שתרצה לפרנס את לימוד התורה שלי, וחס וחלילה לא שתפתח קריירה.

שתעשה תואר פרקטי.

עדיף בהוראה או חינוך מיוחד.

אבל שתרוויח כמו בהייטק כדי לשלם שכר לימוד לישיבות.

שתעבוד חצי משרה.

כדי שתהיה בבית כשאני חוזר מסדר ערב.

שתאהב ילדים.

שתגדל שבט של שמונה ילדים.

אבל שלא תיראה עייפה לעולם.

שתדע לבשל כמו אמא שלי.

ושלא תשתמש באבקת מרק.

שתכין חלות כמו במאפייה.

ותלמד את כל הסגולות להפרשת חלה.

שתאהב אורחים בשבת.

ותארח 15 חברים מהישיבה בהתראה של שעה.

ותשמח לשטוף את כל הכלים במוצאי שבת בלי להזעיק אותי.

שתהיה מחוברת לרבנית שלה לתמיכה רגשית.

אבל שתסכים עם הרב שלי בכל נושא.

שיהיו לה אידאלים לתמוך בחצי שנה רצוף מילואים.

אבל שלא תדרוש ממני לגור בגבעה.

שתדע לשיר זמירות שבת.

אבל שלא תשמיע קול ליד חברים שלי.

שתאהב מוזיקה יהודית עמוקה.

אבל שלא תביא לי שירי קרליבך של שלוש שעות.

שתעשה ספורט ותשמור על כושר.

אבל בצניעות ובלי לעשות מזה עניין.

שתדע לנהוג בצורה בטוחה.

אבל שתיתן לי לנהוג תמיד.

שתדע לקפל את הציצית היטב בלי שהפתילים יסתבכו בכביסה.

ותגהץ לי את החולצות הלבנות בלי קמט אחד.

שתהיה עמוקה מחשבתית.

אבל שתסתפק בוורטים פשוטים על הפרשה.

שתדע להכיל את הספקות שלי.

אבל שתהיה יציבה כמו סלע אמוני.

שתכבד את ההורים שלי.

ותאהב את השטויות של אחים שלי.

ותצחק מהווארטים הנאמרים בשולחן שבת של אבא שלי.

שתהיה בת 21.

עם בגרות נפשית של בת 50.

והמראה הרענן של בת 16.

בלי היסטוריה של דייטים.

בלי חפירות של 'לאן הקשר הולך' - שפשוט תזרום עד האירוסים.

ועם יכולת הקשבה של פסיכולוגית קלינית אחרי יום עבודה.

וכמובן... שיהיה ענווה ופשטות. כי אם אין פשטות — איפה כל התורניות?

חחח שיתחתן עם עצמו או עם עץראומה1

ארץ השוקולד

יש שיר כזה

שיתקצר(:אני:)))))

אמונההפי

אגב זו תשובה לכל אתגר

חחחחחהפי

חתן מתוק מדבש*

היי אני עדיין צעירימח שם עראפת

כולנו צעיריםאביעד מילוא

אני חושב שכולנו רוצים לבנות בית ורק מחכים לזה

לא אתה זקןימח שם עראפת

שיעור ד' זה לא צעיר

אם אני זקןאביעד מילוא

לא צריך לקחת אותי כפרוייקט כדי לשדך לי?

לכאורה כןימח שם עראפת

אבל אני כופר וצעיר מכדי להכיר בחורות שיתאימו לך

נע אני סך הכל בן 20.5אביעד מילוא

זקן בעלז. ואולי אתה לא מכיר בחורות שיתאימי לי אבל אולי את הסגנון כן

לתומי סברתי שאתה שיעור ד'ימח שם עראפת

את הסגנון ודאי שאני מכיר, אבל את הבחורות לא

היית קרובאביעד מילוא

מתחיל שיעור ג'

להכיר בנות בסגנון זה כבר משהו אחר. השאלה יותר מי יכול לעזור לי להכיר

אכןאביעד מילואאחרונה

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

ההגדרה לא ממש משנה. הבקשה יכולה להיות מעודדת ופשוטאורין

מבקשת להוסיף תורה בבית כי זו ברכה בבית. המשקל של האשה זה הרבה יותר פרטי .

האמת שלדעתי הדוגמה שלההרזיה לא דומה לחלוטין, כיוון שדימוי גוף זה הרבה יותר רגיש. גם לא חושבת שלגיטימי לבקש מבעל להוריד את הכרס (אלא אם כן הדיון הוא על בריאות ואז שוב, לדעתי, יש מקום לבקש ולעודד).

אני נאלץ לבשר משהו לא כ"כ טוב ( בקטע קליל כן ?)מוקי_2020

אם עכשיו קשה לכם והמון סימני שאלה וכל האונליין והוואצאפ והרשתות החברתיות

אז קחו בחשבון שעוד 30 שנה, לכל אחד יהיה חבר רובוט עם בינה מלאכותית, ששום בן או בת זוג בעולם יוכלו לנהל שיחה אפילו קצת קרובה לרמה שלו.

תחשבו על השיחה המושלמת. הכל מדוייק, גם האי דיוק יהיה מדוייק.

לדבר הזה יהיו השלכות עצומות על התא המשפחתי..

איך למה וכמה ? אין לי מושג.

אבל העוצמה תהיה גבוהה מאוד. השינוי יהיה גדול מאוד.

אני לא בטוח שאנשים מפנימים את השינויים שבדרך.

לכן....אההמ אההמ...

אני מבקש מכולם, להזדרז ולהקים תאים משפחתיים כמה שיותר מהר,

אני פונה בעיקר לנודניקים שיכולים להקים את זה כבר מחר בבוקר ואין להם שום מגבלות אמיתיות. כלום. הכל בראש אצלם.

מאלה אני הכי מאוכזב. לא רוצה להלחיץ אבל זה על גבול חיל_ _ ה _ _ . זה לא בסדר.

בכל מקרה ברגע שגברים (שהם למעשה ילדים) יתקלו ברובוטיות של 2035, המצב יהיה הרבה הרבה יותר מורכב.

תקימו כבר השבוע תא משפחתי. תגמרו עם זה וזהו. די. מספיק.

אני מבקש שתקחו את ההתראה ברצינות,

כמו התראה על טיל בליסטי איראני שבדרך אליכם ואתם באמצע שום מקום ואין לכם מה לעשות,אז אתה ממשיכים ללכת ולהאזין למוסיקה באייפון

כי אתם יודעים שהשם איתכם והוא ורק הוא מחליט מתי הסרט מסתיים וזה לא הגיוני שזה יהיה בגלל טיל בליסטי,

בטח כאשר אתם נותנים מעשר כל חודש לנזקקים באמת ולא מחליפים מעשרות בין חברים כדי לסמן וי.

תודה על תשומת הלב, למרות שאני מודה שהייתי עוצר כבר בכותרת ולא נכנס לתוכן,

אבל אתם עשיתם את זה. כל הכבוד.

לדעתי ברור שאדם עדיף על רובוטארץ השוקולד

לא הייתי חושש מזה לשניה

אני חוששת אפילו לתת לו משהו לעשותנחלתאחרונה

במקומי; שיר או סיפור וכו'. חוששת שהוא יעשה זאת טוב יותר.

ולזה אני לא מוכנה. באמת רוצה להאמין שאף פעם לא

יוכל להחליף את האדם, את היצירתיות האנושית.

אחרת, מה אנחנו עושים פה בכלל?

לא מטריד אותי,חתול זמני

מהסיבה הפשוטה שאיני אוהב לנהל שיחות.

פלוטרכוסנקדימון

הרימו כוס לחייו ואמרו: "ומה עלינו לספר למלך על אודותיך, זנון?".

"לא כלום", השיב להם, "מלבד שישנו איש זקן באתונה שיכול לשתוק בשעת משתה".

"על הפטפטנות", פלוטרכוס.

מסכימה.נחלת

כוחה של מילה טובהמוקי_2020

(מיועד לכל המינים, רשום מנקודת מבט זיכרית, כי אני זכר )

מה תעדיפו יותר מתוך 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

בת זוג שתעגל פינות כשהיא תביע את דעתה בחיוך ונועם לגבי דברים שהיא מספרת לך, כדי לא תפגע, לא תכעס או לא תתעצבן

( גם דברים שלא קשורים אלייך אלא גם אליה או לאחרים)

אפשרות 2 :

בת זוג שתגיד הכל דוגרי, אמת טהורה, בצורה הכי ישירה. בלי לעגל. בלי לטאטא. כשאתה הולך לישון אתה יודע בדיוק מה היא חושבת באמת.אין משחקים. אין הפתעות.

עכשיו אני כבר מכיר את המגיב בתגובה השלישית שירצה מישהי שהיא גם וגם

והיא תדע מתי להיות ככה ומתי להיות ככה כאילו היא AI מהלך עם הוראות הפעלה.

אז זהו שבשאלה הזו אין כזה פטנט.

לכן, צריך לבחור מבין 2 האפשרויות כדי להבין מה תעדיפו יותר 1 או 2 .

תדמיינו שתקבלו 100% כזו לכל החיים ואז תענו.

גן עדן רוחני עוד בחייכם, לעונים

לא הבנתי למה אי אפשר גם וגםהפי

ברור שאפשרות 1חושבת בקופסא

טאקט ויכולת להתאים את עצמך לסיטואציה שאתה נמצא בה היא נכללת בכישורי חברה בסיסיים.

ברור שיש מקרים שעדיף לוותר על הנימוסים ולדבר ישירות, אבל הרבה יותר מעצבן בן אדם שלא יודע להתאים את עצמו לסיטואציה.

לכל דבר יש מחיר והשלכות (עונה לאלפי המגיבים)מוקי_2020

אוקי,

למשל אם בן אדם "מתאים את עצמו לסיטואציה" ולמעשה נרצה או לא, צבוע כלפי הצד השני,

איך נדע שהוא לא עושה את זה איתנו ?

כי אצל הבן אדם הישיר, עם כולם, נדע שמה שהוא אומר, זה מה שהוא חושב

ואם הוא רוצה "להתאים את עצמו לסיטואציה", הוא לא מחרטט הוא פשוט שותק.

ואם הוא אוהב את הצד השני הוא מחייך לו ואם הוא לא אוהב הוא לא מחייך. הכל ברור. בלי לעגל פינות. בלי צביעות.

אחרי ההבהרה הזו,

איזה אופי תעדיפו יותר ?

גם אני מעדיף בחורה יפה וגם שמאוד אוהבת את המטבח וגם אוהבת מאוד לגדל ולחנך ילדים (ממש אוהבת, נהנית מזה)

אבל מה אני מעדיף יותר ? שתאהב לגדל ולחנך ילדים.

אין לי בעיה שהיא לא תהיה יפה ושלא תאהב את המטבח, למרות שגם אלה דברים חשובים, אבל אם צריך לבחור, בחרתי. ויתרתי.

רואה ? עניתי על התשובה.

עכשיו תורכם (פנייה לנשים וגברים)

מה חשוב לכם יותר ? ישיר כלפי כולם (סותם במקרה שלא רוצה לפגוע אבל לא מחייך ולא מספר סיפורי סבתא)

או...מעגל פינות ? זורם ? ונרצה או לא מחרטט קלות. או זה או זה.

זו השאלה.

שאלה שיש לה תשובה ברורה מאוד וניתן לענות עליה בצורה החלטית,

גם אם זה פחות נח, אבל זה פורום אנונימי, אז אני מאמין שזה אפשרי.

זכיה ב 20 מיליון שקל בשנה הקרובה , לעונים.

חושבת שישיר. זה מעורר אמון. הכן זה כן והלא זה לא.נחלתאחרונה

אני בחור. זה חשבון של אמא שלי. הצעות שהיו תפוסות -יעל11

האם שייך לגבי הצעות שאמרו לי שלא פנויות כרגע, או שבדיוק קיבלו הצעה אחרת, לשאול לאחר זמן מה את המשדך מה קורה ואם פנויה? או שלא שייך?

לענ"ד שייךאשר ברא

גם לדעתי שייךגב'

לברר אף פעם לא מזיקאביעד מילוא

אם אמרו שלא פנויות או קיבלו הצעה אחרתארץ השוקולד

שייך,

סביר מאוד שאפילו לא קיבלו את הפרטים שלך בגלל זה.

לאחר זמן כןברוקוליאחרונה

החברה של אחותי, הפספוס שלי, והלב שעדיין צובטיאיר45

הי, לא יודע אם מתאים לשתף כאן אבל בכל זאת...

אני גר בישוב מאוד קטן אי שם... היתה לאחותי חברה טובה שגדלה אצלנו ממש, ותמיד הדיבור היה היא לי ואני לה... [גם ממנה גם ממני]

בסופו של דבר כל אחד פנה לדרכו... ובאמת שכחתי ממנה עד שגענו לגיל היא לא הייתה הראשונה, אבל אני כן אגיד שלפני שנה ניסינו להציע אבל היא הייתה בוף תקופת מבחנים, מיד אח"F יצאה עם מישהו והתחתנה..

וואלה עבר לי יצאתי עם עוד, עדיין לא מצאתי...

אבל פתאום זה חזר לי בברומנג, לא יודע כל פעם שאני רואה אותה עם בעלה (נולד להם בן)... זה כן עושה משהו בלב...

ובשבוע האחרון פתאום יוצא לי לחושב עליה, ואני בלחץ מזה... מה הקשר שאני חושבב, זה כבר עבר לי.

וגם אני כאילו אומר מה אני ימצא...

בקיצור אני אוכל תסביכים...

אני חושבת שמה שאתה מרגיש הוא די אנושיהפי

לפעמים דווקא כשהאדם כבר לא רלוונטי עבורנו הדמיון מתחיל להשלים את כל מה שלא באמת קרה. הוא בונה בראש מה היה יכול להיות ובקלות מצייר תמונה מושלמת ( מידי) שלא בטוח שהייתה קיימת במציאות.

כשאתה רואה אותה עם בעל וילד אתה לא באמת רואה את החיים שהיו יכולים להיות לכם. אתה רואה תוצאה מוגמרת והמוח באופן טבעי משלים את החסר..

אל תשכח שגם אם הייתם נפגשים אף אחד לא יודע אם באמת הייתם מתאימים. יש הבדל גדול בין פוטנציאל שדמיינו במשך שנים לבין זוגיות אמיתית שנבנת יום יום .

ובעיניי, המשפט שכתבת מה אני אמצא? הוא כנראה הדבר שבאמת יושב מתחת לכל זה. מתי שלי תגיע

אל תיתן למחשבות האלה לשכנע אותך שפספסת את האחת. יכול להיות שהן פשוט מזכירות לך כמה אתה רוצה כבר להקים בית משלך. וגם זה, בעזרת ה' יגיע.

ועם כל מה שכתבתי לי יש כלל ישר שקופץ לי לא להשוות לאחרים תתרכז בעצמך זה באמת הרבה יותר כיף

ואוו נכון מאודיאיר45

זה באמת מה שחשתבי בהתחלה... מי אמר שאנחנו בכלל מתאימים. וזהעבד טוב

רק שבחודש האחרון לא יודע פתאום נכנס למח

בהצלחה(:הפי

צודקת לחלוטין.נחלתאחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עלי

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

תלוי בהומור שלהארץ השוקולד

חד משמעיתהפי

יש מי שיתפסו דבר כזה כהטרדה, או בתחום האפורנקדימוןאחרונה

קשה לדעת.

אולי יעניין אותך