חידון למבוגריםshmenah

לכל מי שלא יודע, במקביל לחידון לנוער מתקיים זו השנה השניה חידון התנ"ך למבוגרים. החידון כולל שלושה שלבים (מחוזי בכתב אליו ניגש כל מי שמעוניין, מחוזי פומבי אליו עולים כ-20 מתמודיים בכל מחוז, ארצי הכולל 14 מתמודדים). השלב הארצי אמור להתקיים באופן קבוע בחנוכה, כפי שהחידון לנוער מתקיים באופן קבוע ביום העצמאות.

אתמול התקיים השלב השני - המחוזי הפומבי, ממנו עלו 2 מתמודדים מכל מחוז לשלב הארצי.

באופן אישי הייתי בחידון אתמול באחד המחוזות וזכיתי במקום השלישי, רחוק 2 נק' מהמקום השני. מצד אחד הרגשה טובה של קצירת הפירות של לימוד ושינון במשך חודשים ארוכים. מצד שני טיפונת אכזבה כי זה כ"כ קרוב, ואם רק הייתי מסמן תשובה X במקום Y (ובאמת התלבטתי בין X לY) הייתי מצליח לעלות. לא נורא.

לתועלת המתמודדים הצעירים, אשתף אתכם בדוגמת השאלות:

שימו לב - יתכן מאד שחלק מהשאלות לא בחומר שלכם!!

שלב א' - מבחן מוקדם בכתב:

15 שאלות פתוחות, 15 שאלות אמריקאיות - כל שאלה 1 נק'. סה"כ 30 נק'.  

10 השלמות פסוקים.2 מילים בכל פסוק. כל השלמה 1 נק'. סה"כ 20 נק'.

סה"כ במבחן המוקדם היה ניתן להשיג 50 נק'.

השאלות עצמן היו קשות מאד. אני לא מהטיפוסים המתלוננים ולא אומר "זה לא פייר", כי זה היופי - אי אפשר לדעת על איזה סגנון של מבחן נופלים. אבל בהחלט היה משהו מאד מיוחד, וכדאי שתשימו לב: לא היתה אף שאלה מעזרא ונחמיה,אף שאלה מהתורה, אף שאלה מיהושע ושופטים). מקצת השאלות היו משמואל ומלכים, ועיקר השאלות היו מנביאים אחרונים - ישעיהו ירמיהו יחזקאל ותרי עשר.

מקצת השאלות שאני זוכר:

מי אמר "למדו היטב דרשו משפט אשרו חמוץ שפטו יתום ריבו אלמנה"?

מי אמר "לקול תתו המון מים בשמים ויעלה נשאים מקצה הארץ ברקים למטר עשה ויוצא רוח מאצרתיו"?

מי אמר "וחמלתי עליהם כאשר יחמל איש על בנו העבד אתו"?

מי אמר "אם יסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאם ה' הלוא את השמים ואת הארץ אני מלא נאם ה'"?

מי אמר "והחוסה בי ינחל ארץ ויירש הר קדשי"?

מי אמר "ביום ההוא נאם ה' צבאות תקראו איש לרעהו אל תחת גפן ואל תחת תאנה"?

מי אמר "נירו לכם ניר ואל תזרעו אל קוצים"?

מי אמר "ועשיתי באף ובחמה נקם את הגוים אשר לא שמעו"?

מי אמר "עד מתי אראה נס אשמעה קול שופר"?

מי אמר "וישבו בה וחרם לא יהיה עוד וישבה ירושלם לבטח"?

מי אמר "עלה הפרץ לפניהם פרצו ויעברו שער ויצאו בו ויעבר מלכם לפניהם וה' בראשם"?

ועוד כהנה וכהנה.

דרך אגב, בשאלות ההשלמה היה בעיקר ממשלי, אבל שימו לב להשלמה הבאה:

"והשיבותים מארץ מצרים ומאשור אקבצם ואל ארץ ___ ___ אביאם ולא ימצא להם". 

אמנם למדתי תרי עשר,אבל בגלל שלא הייתי מוכן למבול כזה של שאלות, איבדתי מספר נקודות שבסופו של דבר היה לי לרועץ... (למעט השלב הזה, לא איבדתי נקודה לאורך שאר החידון).

שלב פומבי:

שאלה קלה לכל מתמודד בת שני חלקים, סה"כ 10 נק'- כל המתמודדים אצלנו במחוז הצליחו להשיג את מלוא הנקודות.

8 מתמודדים עלו לשלב בו כל אחד מגריל נושא, ועליו 4 שאלות פתוחות עם רמזים המפחיתים את מס' הנקודות על כל שאלה. סה"כ ניתן לצבור בשלב זה 24 נק'. אני ועוד שנים הצלחנו לקחת את כל הנקודות.

לי היו 4 שאלות בנושא "בית". מי אמר "באה אתי הביתה וסעדה ואתנה לך מתת"? מי אמר "והכיתי בית החורף על בית הקיץ ואבדו בתי השן"? ועוד שתי שאלות שאיני מצליח להיזכר בהן. להפתעתי, הרבה מתמודדים לא צלחו את השלב הזה.

שאלה זהה - 16 שאלות פתוחות סביב נושא מסוים, 4 מתמודדים. אני ועוד אחד הצלחנו לענות על כל השאלות נכון, אך היות ובשלב המוקדם היה לי פער גדול להשלים מהמקום השני, לא הצלחתי בסופו של דבר.

השאלות היו סביב "זקנים" "זקנה", שאלו על פסוקים בנביאים ראשונים בעיקר, קשה לי לשחזר שאלות. אולי בהזדמנות אחרת...

מתלבט אם לגשת גם בשנה הבאה, בסה"כ תמיד מגיעים בחידון למבוגרים פחות או יותר אותם חבר'ה, ולכאורה הסיכוי שלי בפעם הבאה טוב לעבור שלב. מצד שני, לימוד לחידון דורש בהחלט מאמץ וריכוז של חודשים שלמים, וב"ה, בלי להעליב אף אחד, אנחנו לא צעירים שזמנם בידיהם, אלא בעלי משפחות עם עבודה ב"ה והזמן צפוף מאד...

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה לכל לומדי התנ"ך. חילכם לאורייתא ולקידוש ה'.

ישר כח גדול!חידוניסט לשעבר

כל הכבוד על ההשקעה והלימוד!

תודה רבה על הפירוט ועל השאלות!~מישי~

וישר כח על ההישג!.. באיזה מחוז היית? מי עלה מהמחוז שלך?

כפי הנראה המחוזי פומבי שלכם היה באותו סגנון של הנוער (חוץ מזה ששלב השאלה הזהה כלל יותר שאלות).
אגב לגבי השלב השני- היה על זמן? האמת שכשאני מסתכלת על המחוזי שלנו שאני חושבת שבשלב הזה, לפחות, השאלות היו די דומות גם ברמה וגם בסגנון, היו הרבה שידעו מעולה וטעו. כנראה זה שלב מלחיץ. 

הרבה מהשאלות לא בחומר (חלק לא בחומר של החידון בכלל...והרוב לא מהחומר של המחוזי של הנוער). אבל אני אנסה:
"למדו היטב..."-ישעיהו
"לקול תתו מים..."-ירמיהו
"אם יסתר איש במסתרים"- ירמיהו
"והחוסה בי ינחל ארץ"-ישעיהו (בדקתי)
"ביום ההוא...תקראו איש לרעהו..."-זכריה
"עד מתי אראה נס..."-ירמיהו
חוץ מהשאלה הראשונה שום דבר לא בחומר של המחוזי לנוער-זה מידע כללי.. בכל מקרה שאלות באמת ברמה גבוהה.(שהסגנון אופייני לכמה נביאים) יפה!

מחוז מרכזshmenah

העולים אצלנו - שמואל עמרוסי (לדעתי יהיה גם חתן ארצי, הוא פשוט יודע תרי עשר בע"פ, באמת משהו מדהים), עוזיאל דמארי.

השלב השני לא היה על זמן. כנראה אנשים היו לחוצים גם ככה.

מה שהפתיע הרבה אנשים לא היה כ"כ רמת הקושי, אלא יותר חלוקת הפרופורציות. לקח: לא לוותר על ספר מסוים כי כמה שאלות כבר ישאלו עליו. עובדה על ספרים קטנים בעלי מספר מועט של פרקים נשאלנו מספר שאלות רב מאד, בעוד על ספרים שלמים לא היתה אף שאלה.

עכשיו גיליתי שעם הנקודות שצברתי הייתי עולה ברוב (לא יודע עדיין על כל) המחוזות האחרים....

תודה!טל..

כיף שאתה משתף, לדעת מה קורה שם..

באמת שאלות מעניינות, ולא פשוטות (תמיד קשה לזהות פסוקים מנביאים)

מאיזה גיל ניתן להשתתף? (ניסיתי להרשם ואמרו לי שאני לא יכולה..)

בקשר לשנה הבאה -

תבדוק מה הלימוד לחידון עושה לך (-נהנה, לא נהנה, מוותר על יותר מדי דברים אחרים בשביל זה)

ומה החידון עושה ללימוד שלך (האם נשאר לימוד לשמה, או שהופך להיות לימוד חידוניסטי בלבד?)

אלו בעיקר היו השאלות ששאלתי את עצמי כשהתלבטתי מדי שנה אם לגשת בחידון לנוער.

*תרי עשר ממש כיף ללמוד בע"פ - ולא בכוונה, 

למדתי חגי, זכריה (פרקים מסויימים) ומלאכי לחידון, ובגלל שקראתי אותם שוב ושוב ידעתי חלקים גדולים בע"פ.

בנוסף, רשימות מארץ ___ ו___ ו___ ומספרים - הייתי עושה רשימות במחברת ואחרי זה - כשהיה לי זמן, או כשנחתי וכו' הייתי חוזרת עליהם, מה שנכנס נכנס...

בהצלחה רבה!

ו-דרך אגב, שמואל עמרוסי לא היה פעם בחידון התנ"ך לנוער?

ועוד משהו שנזכרתי -טל..

הייתי שומעת פרקים בתנ"ך בMP בנסיעות

וכל מיני שירות ופרקים שרציתי לדעת ע"פ.

וגם - כדאי לנסות ליצור קשר עם מתמודיים מהחידונים העולמיים,

הם עוזרים הרבה, ויש להם שיטות לימוד ודפי סיכומים טובים.

(למשל, ישי גיספאן הראה לנו איך ללמוד פרק [לא שעמתדי בזה] אבל זה היה טוב)

השנה היה ניתן לגשת לחידון למבוגרים רק מגיל 25shmenah
דרכי לימוד אני תמיד שמחה לשמוע מאחרים~מישי~

לא שזה אומר שאני חייבת ללמוד כמוהם (כל אחד והדרך שלו ראיתי דברים שכתבו כמה מתמודדים משנים קודמות שהגיעו למקומות גבוהים וכל אחד המליץ ללמוד בדרך שונה לחלוטין).
איך ישי גיספאן הראה לכם איך ללמוד פרק? (זה משהו שאת יכולה להסביר בכתב?)

זה היה ביום הכנה לחידון מחוזיטל..

בעז"ה אחפש בימים הקרובים את הדפים ואוסף הסיכמוים שלי, 

ואשתדל להעלות דפים שיעזרו.

בעניין דרכי לימודחידוניסט לשעבר

זה מאוד נכון. אין כזה דבר דרך טובה (על אף שדרך גרועה יש- למשל לקרוא ברפרוף בלי לומר את המילים בקול). זה באמת מאוד סובייקטיבי. אני למדתי בקול ובקצב בינוני+, ואחרים שהכרתי בחידון למדו הרבה יותר לאט\ יותר מהר. זה תלוי באיך הכי קל לך לקלוט את החומר.

בהצלחה!

השאלות שנשאלו+ משחק המחשב וכו'[-]

בעקרון כל החומרים נשמרים וכל מי שרוצה מוזמן לבוא, לעיין, לקחת עותק הביתה.

כשכתבתי כל החומרים, התכוונתי גם לדיסקים עם הסרטים שהוקרנו, והשאלות, והמשחק מחשב.

לי יש את החוברת של החידון של המבוגרים- המחוזי שהיה אתמול, והמקדים שנערך לפני כמה חודשים.

ועוד משהו לגבי החידון למבוגרים-

בשנה הבאה החידון לא ייערך, ובשנה הזו ייערכו חידונים בארצות הניכר, כך שבעוד שנתיים יהיה חידון עולמי, עם מי שיזכו השנה בארצי.

כרגע, לא מתוכנן שום שינוי בעתיד של החומר של חידון המבוגרים.

סליחה על הבורות- אבל היכן החומרים נשמרים?~מישי~

את החוברת אפשר להשיג? (כי השנה כשהייתי בחידון המחוזי לנוער נתנו רק למתמודדים את החוברות.... )

ולארצישראל- תודה רבה! =) 

החומרים נשמרים[-]

במרכזי ההדרכה המחזיים [של משרד החינוך].

בד"כ נשארים עוד עותקים. יש לי גם חוברת מהחידון המחוזי לנוער השנה. במחוז ירושלים, חילקתי חוברות לכל מי שהיה שם ורצה, ונשארו כמה עותקים מהדתי והמון מהממלכתי.

תודה רבה!~מישי~אחרונה

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך