פשטידת עלי סלק
(לפי רחל מזרחי בבלוג של תפוז, בעריכה קלה)
מצרכים
2 קופסאות קטנות פטריות
500 גרם עלי סלק חלוט וחתוך
4 ביצים
2 כוסות קמח מלא
4 בצלים
1 אבקת אפייה
פלפל שחור גרוס, מלח גס
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה
מטגנים את פרוסות הבצל בחצי כוס שמן עד שהן מתרככות מעט.
טורפים את הביצים עם הקמח ואבקת אפייה מתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים לביצים את התרד את הבצל והפטריות, מערבבים ויוצקים לתבנית משומנת .
אופים ב180 מעלות כ50 דקות, עד שהפשטידה מתקשה.
עשיתי את המתכון הנ"ל פעם מעלי סלק ופעם מעלי תרד (לפי מה שמצאתי של חסלט). השמטתי את הפטריות בגלל המחיר. יצא מוצלח. המתכון מתאים יותר למבוגרים (איזה ילד יאכל עלים?)
