מרגיש צורך עצום להבהיר כאן משהו חשוב!האדמו"ר מצנעא

לפני כמה זמן, אחד המשתמשים פה ציטט את מרן השו"ע שאומר שמצווה להרוג אפיקורסים להכעיס, מדין מורידין ואין מעלין. אכן, כך אומר מרן השו"ע.

ציטטתי את מרן הרצי"ה זצ"ל בספרו הק' "יהדות ונצרות" שאומר שזו השמטת הצנזורה, שהמיטה כידוע חורבן איום ונורא על התורה, ובמקום "אפיקורסים" היה כתוב "מינים" (הנוצרים הפכו את השו"ע שם ל"דייסה", כלשון הרצי"ה, בכך שהשמיטו את "המינים").

אותו משתמש החזיר לי תשובה שאינני זוכר אותה (האמת שאני לא זוכר גם מיהו אותו משתמש...), ע"כ למען הסר ספק, אביא את דברי מרן הרצי"ה זצ"ל, ע"מ שלא יסגרו את המחשב כאן כמה אנשים וילכו להרוג את יריב אופנהיימר... 

"יהדות ונצרות"/מרן הרצי"ה זצ"ל, פרק א' (המתקרא "ולמינים אל תהי תקווה"), סע' 10:

"אפיקורסים אינם מינים. ברמב"ם יש הלכות מיוחדות לאלו ולאלו (העורך: הלכת"ש - ה"ז = מינים; ה"ח = אפיקורסים). אפשר להתווכח על פרטי ההגדרות, מ"מ - דבר ברור הוא שאין זה אותו דבר...

"מינות חמורה יותר מע"ז. רק עליה נא' מורידין ואין מעלין... דין זה מובא בשו"ע, וגם שם הצנז' עשתה חורבן מצחיק ומרגיז באמצעות זיוף . נא' שם: "אפיק' מישר' והם עכו"ם או עושה עבירות להכעיס וכו'" (חו"מ סי' תכה, סע' ה). זאת "דייסה" ובלבול מילים בלי שום מובן. הסמ"ע מברר שיש שם שיבושים, ומברר את הנוסחות (שם ס"ק טו). יש חילוקים בין דפוסים שהיו לפני הכסמ"ש לבין דפוסים שהיו לפני הלחמ"ש שהוא מאוחר יותר. וכן הגר"א מבאר שיש טעות סופר: במקום "אפיקורסים" צריך להיות "מינים" (ביאור הגאון שם, ס"ק יח)".

*אין כאן הסתה לרצח, מנהלות יקרות, שכן מרן הרב כותב באחד מספריו הק' שאין אצלנו מינים.

מה אתה רוצה להגיד בזה...?שמוליק פיין
שאסור להרוג את יריב אופנהיימר איזה באסהדי"מ

כי בדיוק תכננתי לעשות את זה <צ>

ממש אבל ממש לא כי זה לא נראה יואיל למאבק (למרות שהלכתית נראה לי מותר)

מצד זה שהוא אפיקורוס ודאי שאסור.האדמו"ר מצנעא

הרגע ציטטתי את זה...

מצד מוסרדי"מ
יריב אופנהיימר הוא לא אפיקורס. הוא מיןאנונימי (פותח)

נראה לי שאתה לא סגור על העניינים אז אביא לך כמעט את כל ההסבר הרמב"ם בהלכות תשובה:

רמב"ם הלכות תשובה פרק ג 

ד ואלו הן שאין להן חלק לעולם הבא אלא נכרתים ואובדין ונידונין על גודל רשעם וחטאתם לעולם ולעולמי עולמים: המינים והאפיקורוסין והכופרים בתורה והכופרים בתחיית המתים ובביאת הגואל המורדים ומחטיאי הרבים והפורשין מדרכי צבור והעושה עבירות ביד רמה בפרהסיא כיהויקים והמוסרים ומטילי אימה על הצבור שלא לשם שמים ושופכי דמים ובעלי לשון הרע והמושך ערלתו. 

הלכה ז
חמשה הן הנקראים ה מינים: האומר שאין שם אלוה ואין לעולם מנהיג, והאומר שיש שם מנהיג אבל הן שנים או יותר, והאומר שיש שם רבון אחד אבל שהוא גוף ובעל תמונה, וכן האומר שאינו לבדו הראשון וצור לכל, וכן העובד כוכב או מזל וזולתו כדי להיות מליץ בינו ובין רבון העולמים כל אחד מחמשה אלו הוא מין. +/השגת הראב"ד/ והאומר שיש שם רבון אחד אלא שהוא גוף ובעל תמונה. א"א ולמה קרא לזה מין וכמה גדולים וטובים ממנו הלכו בזו המחשבה לפי מה שראו במקראות ויותר ממה שראו בדברי האגדות המשבשות את הדעות. /השגת הראב"ד/ וכן האומר שאינו לבדו הראשון. א"א כאותו שאמר אלהיכם צייר גדול היה אלא שמצא לו סמנים גדולים תהו ובהו חושך ומים ורוח ובהם עשה מה שעשה.+ 

הלכה ח
שלשה הן הנקראים ו אפיקורסין: האומר שאין שם נבואה כלל ואין שם מדע שמגיע מהבורא ללב בני האדם, והמכחיש נבואתו של משה רבינו, והאומר שאין הבורא יודע מעשה בני האדם כל אחד משלשה אלו הן אפיקורוסים, שלשה הן הכופרים בתורה: האומר שאין התורה מעם ה' אפילו פסוק אחד אפילו תיבה אחת אם אמר משה אמרו מפי עצמו הרי זה כופר בתורה, וכן הכופר בפרושה והוא תורה שבעל פה והמכחיש מגידיה כגון צדוק ובייתוס, והאומר שהבורא החליף מצוה זו במצוה אחרת וכבר בטלה תורה זו אע"פ שהיא היתה מעם ה' כגון ההגרים כל אחד משלשה אלו כופר בתורה. 

הלכה ט
שנים הם המומרים מישראל: המומר לעבירה אחת והמומר לכל התורה כולה, מומר לעבירה אחת זה שהחזיק עצמו לעשות אותה עבירה בזדון והורגל ונתפרסם בה אפילו היתה מן הקלות כגון שהוחזק תמיד ללבוש שעטנז או להקיף פאה ונמצא כאלו בטלה מצוה זו מן העולם אצלו הרי זה מומר לאותו דבר והוא שיעשה להכעיס, מומר לכל התורה כולה כגון החוזרים לדתי העובדי כוכבים בשעה שגוזרין גזרה וידבק בהם ויאמר מה בצע לי להדבק בישראל שהם שפלים ונרדפים טוב לי שאדבק באלו שידם תקיפה, הרי זה מומר לכל התורה כולה. +/השגת הראב"ד/ לכל התורה כולה כגון החוזר לדת העובדי כוכבים. א"א ומי שחוזר לדת העובדי כוכבים הנה הוא מודה באלהיהם והרי הוא מין.+ 

הלכה י
מחטיאי הרבים כיצד אחד שהחטיא בדבר גדול כגון ירבעם וצדוק ובייתוס, ואחד שהחטיא בדבר קל אפילו לבטל מצות עשה, ואחד האונס אחרים עד שיחטאו כמנשה שהיה הורג את ישראל עד שיעבדו עבודת כוכבים או שהטעה אחרים והדיחם. 

חוץ מזה גם על האפיקורסים אתה טועהאנונימי (פותח)

הרמב"ם ב-5 מקומות במשנ"ת (לפי גירסת קפאח המדוייקת) כותב שיש לאפיקורסים דין מורידין ולא מעלין.

נכון שיש גירסאות בגמ' במקום אחד (ע"ז כו שמתחלף אפיקורסין במינים אבל זה לא המקור היחיד של הרמב"ם והשו"ע.

מין = דבק בע"ז. דא עקא, אופנהיימר איננו מין.האדמו"ר מצנעא

אני מאוד סגור על העניינים. העניין זויף ע"י הנוצרים, ובמקום "אפיקורסים" היה כתוב "מינים" - כך כותבים הסמ"ע והגר"א כמו שציטטתי לעיל. 

קודם תקרא את הרמב"ם שהבאתי ואז תגיבאנונימי (פותח)

יש חמישה סוגי מינים ואתה מתאר רק אחד. גם מי שכופר בתורה מן השמיים הוא מין.

אין שום צינזור נוצרי ברמב"ם הזה, המקור התימני של הגר"י קפאח מעולם לא היה עבר במדינה נוצרית.

אם יש משהו באשכול הזה זה הדעות הכוזבות והמסולפות שלך של אהבת רשעים.

משהו *נוצריאנונימי (פותח)
שלי? חלילה וחס ושלום.האדמו"ר מצנעא

א. לו יצוייר שהייתי מוסמך - עדיין לא היו אלה הדעות שלי, שכן זהו עניין כלל-ישראלי, ורק גדולי הדור פוסקים בענייני הכלל.

ב. זו דעתו של אור ישראל וקדושו, פאר הדור הקודם, מרן הגאון והקדוש הרצי"ה קוק זצוק"ל זיע"א, חמרא טבא בר חמרא טבא - ממש לא דעתי. ציטטתי מילה במילה מספרו הק' "יהדות ונצרות". דעותיי שלי? חלילה וחס ושלום. כוזבות ומסולפות? כמדומני מרן הרצי"ה ידע מעט יותר ממך; סליחה, הרבה יותר ממך.

אולי אחת ולתמיד תגדירו מה זה:די"מ

"עניין כלל ישראלי" שרק "גדולי הפוסקים בענייני בכלל"         ?

תגדיר לי (במדויק) את מה שמודגש באדום

הציטוט שהבאת מבולבלאנונימי (פותח)

וההבנה שלך בו מבולבלת עוד יותר.

לא מובן הגעת מהציטוט לזה שהרמב"ם (שהכת"י שלו מעולם לא היה בשום ארץ נוצרית ואפילו לא התקרב) מסולף ע"י הצנזורה הנוצרית בחמישה מקומות שונים. זו פשוט טענה הזויה (ולא משנה מפי מי היא מגיעה).

הנה דוגמא לרמב"ם ממקום אחר (הל' ממרים) מכת"י תימניים:

מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם.  מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה - מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים:  כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול

טוב, אני סיימתי פה.האדמו"ר מצנעא

הבהרתי את דעת רבנו הרצי"ה זצ"ל. זה מה שניסיתי לעשות.

"זהו שקר בשם התורה" ---> אני לא רואה שום הווא אמינא או סלקא דעתך איך לא להבין את זה נכון.

שנה טובה.

לא הגדרת מה זה "כלל ישראל"די"מ

תגדירו את זה כבר

ההגדרה היא מה שנוגע לכלל ישראל.האדמו"ר מצנעא

ההגדרה קשה. כאן מו"ר הגר"ח שטיינר שליט"א מסביר:

http://www.yeshiva.org.il/midrash/video/?id=16769

ממש לא. מאיפה הבאת את ההגדרה הזו, צדיק?האדמו"ר מצנעא

אני אישית, לעולם לא חולק על מרן מו"ר עט"ר הגאון  הרצי"ה זצוק"ל זיע"א...

מי זה "אנחנו"?... הגדר, שמא יישמע מדבריך חלילה שגם אני בתוך הכת הזו!

זהו?!די"מ

כל כך קצת תארים

(נראה לי שהרב צבי יהודה מתהפך בקברו לשמע כל התארים הנ"ל)

וכן אני יודע שלכם קשה קצת לשמוע את זה אבל זה האמת

חוץ מהרצי"ה יש עוד כמה רבנים (פעם אחרונה שאמרתי את זה 3 בינשי"ים חפרו לי שעה אבל נורא)

וכן אפילו אלו שמגדירים עצמם תלמידים של הרצ"יה (כמו הרב ליאור) חולקים לפעמים (הר הבית לדוגמא)

מה הבדל בינכם לחרדים אצלם יש פוסק הדור ולאף אחד אסור לחלוק עליו

ואצלכם יש רק אחד שיכול לפסוק בעניני "הכלל" כי רק הוא למד את "התורה הגאולת" מה אם כל שאר הרבנים? "אהה הם לא מבית המדרש של "התורה הגאולת"

כן אני לא תלמידו של הרצי"ה ואפילו לא של הראי"ה (שדרך אגב גם "העיז לחלוק על הרצי"ה) אני יותר רואה את עצמי תלמיד של הרבי מלובוויטש מאשר הרצי"ה

אכן, תורתנו היא התורה הגואלת!האדמו"ר מצנעא

אולם לא היא ורק היא.

אז זהו, כששמו הק' שגור על פיך ואתר אומר אותו כ"כ הרבה פעמים ביום, אין ברירה אלא לקצר...

לא קשור. לך למרן הגר"ד שליט"א, שאל אותו האם מרן הרצי"ה זצ"ל התיר עליה להר הבית. הוא יענה לך בחיוב, ואף יביא לך הוכחות. לדידו מרן הרצי"ה לא אסר זאת.

ודאי שמותר לחלוק עליו! אולם אך ורק גדול הדור רשאי, כל עוד זה בעניני הכלל...

יתכן והם לא מבית מדרשה של התורה הגואלת, אולם זה לא מונע מהם לפסוק בעניני הכלל, שוב, רק אם הם גדולי הדור...

ר' אברום זצ"ל היה אומר על הרעבעלעכים ששלשום קיבלו תעודת רבנות ופוסקים בעניני הכלל: "האמנם אתה מסוגל להתיר עגונה?!" ---> מי שמסוגל להתיר עגונה יכול לפסוק בעניני הכלל.

אמר רעבעלעך אחד שאין ההגדרה הלזו מובנת של מי שמסוגל לפסוק בעניני הכלל, שכן גם מרן הרצי"ה זצ"ל, מורו ורבו המובהק של ר' אברום זצ"ל שאמר זאת לא התיר עגונות, ולכאורה אף הוא לא מותר בפסיקה בעניני הכלל. אולם כנראה שהוא לא הבין מהי ההגדרה - ההגדרה היא לא מי שמתיר עגונות, אלא מי שמסוגל להתיר עגונות! ואכן, מרן הרצי"ה זצ"ל היה מסוגל להתיר עגונות...

תגיד אתה יודע בכלל איזה שיעורים העביר הרצ"יה במרכזדי"מ

תנ"ך ואמונה

את השיעור הכללי העביר בכלל הרב נתן רענן ולא נראה לי שהרצ"יה היה מתיר עונות

ועדיין לא הגדרת מה זה "כלל ישראל" מחילה לתת קישור לשיעור זה לא נחשב

ששש, אני מבקש בלי עמהארצות...האדמו"ר מצנעא

א. שמעתי שהוא העביר שיעורים בהלכה לכהנים.

ב. אני שונא את הגישה הזו. לא במה שת"ח דורש אלה כל ידיעותיו.

ג. פעם שאלת למה? הרב איזמן הי"ו אומר שזה משום ש... מעבירי שיעורים בגמורא ובהלוכה לא היו חסרים בישיבה המרכזית הק' הי"ו כתוכ"ת, באותם ימים (חלילה שלא ישתמע שהיום כן חסרים)... ר' נתן זצ"ל כמו שאמרת, ר' אברום, מרן הגר"ש זצ"ל וכו'. אבל תנ"ך ואמונה? מי הכיר את זה בכלל לפני מרן הרצי"ה זצ"ל? מרן הרצי"ה לקח את זה על עצמו כתחום המרכזי, ע"מ להפיץ את תורת האמונה. ותנ"ך? אחד מהתחומים המרכזיים במשאת נפשו של מרן הרב, תוכנית הלימודים בישיבה המרכזית - תנ"ך. ממשיך הרב איזמן ומספר שלימוד התנ"ך שלו היה בכלל בליגה אחרת ממה שכולם מלמדים. וכל הדברים האלה ברורים למי שמכיר קצת את מרן הרצי"ה זצ"ל ולא ניזון מסטיגמות של כופרים בתוקמת ישראל בארצו.

הרב איזמן גם מספר שכשהוא היה שואל אותך באיזו סוגיה אתה אוחז, היית עונה לו ונוכח לדעת שהוא שופך אינפורמציה כאילו עכשיו עיין בסוגיה הנ"ל ימים רבים... זיכרון בל יתואר, גאונות עצומה בכל תחומי התורה. זה היה מרן הרצי"ה זצ"ל. צ"ע אם היו כמוהו בדורו מבחינת זיכרון כל דבר ודבר שלמד, ספק אם זו תכונה מולדת ספק אם הוא פשוט הקשיב להוראת כליל השלמות, הצדקות והחסידות, מאור כל הדורות כולם, מרן אביו זצ"ל שכותב באחת מאגרותיו הק' שכל פרק ופרק בגמ' הק' יש ללמוד לפחות 10 פעמים לפני שעוברים לפרק הבא (באגרת הלזו מרן הרב דיבר ספציפית על גמ' באופן טבעי, שכן באגרות תמיד משיבים לנושא הספציפי; ככל הנראה מדובר בכל לימוד שהוא).

ושני סיפורים שירחיבו את הנק':האדמו"ר מצנעא

א. הארכיונים שקיבלו את ספרי הק' המושחתים שהגיעו מהשואה הנוראה, לא ידעו מה לעשות אתם מכיוון שכשאין כריכה ומדובר בדפים בודדים לא ידוע מה הספר ומי המחבר. הלכו אותם ארכיונים למרן הרצי"ה זצ"ל, ורבנו קרא ספר ספר ואמר איזה ספר זה ומי המחבר... זכרון מדהים, היקפים מרהיבים. 

ב. מו"ר הגר"ח דרוקמן שליט"א מספר שפעם הוא ורבנו זיע"א היו צריכים להדפיס משהו של מרן הרב זצ"ל. חלוקת התפקידים היתה כדלקמן: רבנו זיע"א מקריא, והגר"ח הי"ו מקליד. הגר"ח מספר שבכל מקור שמרן הרב זצ"ל מצטט מרן רבנו זצ"ל מאריך ומרחיב, בגמ' ובתנ"ך, בהלכה ובאמונה, בחסידות, במוסר ואף בנסתר! והכל בלי לעיין באף ספר ובהיקפים עצומים...

אני רואה שיש לך תחביב להגזים בתאריםדי"מ

על איזה גר"ח דיברת?!

(אולי הגר"ח נאה?<צ>)

הב דוגמה!האדמו"ר מצנעא
דוגמא?!די"מ

הנה:מרן מו"ר עט"ר הגאון  הרצי"ה זצוק"ל זיע"א...

מסכים איתך. מספיק עם האינפלציה הזאת בתארים.מישהו10
אישית אני לא חושב שהרצ"יה היה מרן או גדול הדוראנונימי (פותח)

כי בתכלס מי שמקבל את פסיקותיו זה רק המרכזניקים (והר המורניקים אם תרצה), והם קבוצה די קטנה ביהדות.

אבל גם אם יצוייר שהוא היה גדול הדור יש גדולי הדור שכמעט אף אחד לא מקבל את פסיקותיהם ברוב העניינים (למשל החזו"א שרק החזוניאניקים מקבלים את פסיקותיו, והם קבוצה קטנה מאוד).

אני לא חושב שיש הבדל בין חזונישניקים למרכזניקים במהות, חוץ מזה שהמרכזניקים חושבים שהשמש זורחת להם מהאורות, שהשיטה שלהם היא השיטה היחידה בעולם ומתפלאים מאוד שמישהו בעולם יכול לחלוק עליהם.

רק מרכזניקים? כבודו חי בבועה חוץ-תורנית, לא כן?האדמו"ר מצנעא

כשכל אחיזתו בתפיסתו של אדם רעועה, מהסיבה המתבקשת שתפיסתו לא ראויה אף בעיני עצמו - אין הוא חושב שאחרים שוגים... אולם כשאדם מכיר את האמת התורנית שלו, את האמת האימננטית שלו - אינה קיימת מציאות של שגיאה אצלו!

^^^^^^^^^^^^^^^^די"מ

אבל ר' נחמן יכול לטעות רק הרצי"ה לא יכול לטעות

גם מרן הרצי"ה זצ"ל יכול לטעות. וגם רבנו נחמן זיע"אהאדמו"ר מצנעא

אבל להגיד שמרן הרצי"ה זצ"ל טעה בפסק כלשהו שלו? סליחה, לא מתקבל על הדעת.

למה לא?די"מ
כי זה בעצם בא לומר:האדמו"ר מצנעא

שמע, הרצי"ה אול יהיה ת"ח גדול, אבל גם הוא יכול לטעות... כלומר, שמע, הרצי"ה היה ת"ח גדול, אבל במקרה דנן הוא שוגה (חלילה!)...

הנימה לא מתאימה כלפי אחד מגדולי הדורות כולם.האדמו"ר מצנעא
מה ההבעיה עם זה? גם משה רבנו טעהדי"מ

ואתה מבקר אותו על כך?האדמו"ר מצנעא

והרי מרן הרב כותב בעין איה (ברכות איפהשהו...) ובמאמרים שאמנם חכמינו ז"ל לא נמנעו מלבקר את גדולי ישראל, אמנם כדי לבקר אותם יש להיות חכם, טהור, קדוש ונקי מכל רבב...

ע"כ את מרן הרצי"ה זצ"ל אין לאף אחד כאן (ככל הנראה, אלא אם יש כאן איזה צדיק נסתר שבמקרה הוא גם אחד מגדולי הפויסקים...) רשות לבקר. ולו יצוייר שטעה - אין גם לאף אחד רשות לערער על התורה.

אתה רואה שמבקרים אותו\די"מ

הוא אפילו לא נכנס לא"י בגלל זה

הבעיה היא שאתה לא מכיר את האמתאנונימי (פותח)

האמת בשטח היא שגם אם האמת היא עם הרב שלך, היא לא נחלת כלל ישראל.

אם היית מכיר באמת, לא היה עליך להתפלא ולקפוץ 10 אמות באוויר אם אתה מוצא מישהו ברחוב או באינטרנט שהתורה של הקליקה המצומצמת שלך אינה בהכרח תורתו.

אמנם זה לא ממש קשור לנידון דידן, אבל מישהו צריך להוציא אותך מהבועה. ודחוף.

אני מכיר באמת. אולם האמת היא שהאמת שלי היא האמת.האדמו"ר מצנעא

שלי, לפחות.

"אלו ואלו דבר א-לקים חיים, והלכה כמרן הרצי"ה זצ"ל..." - כך זה בשבילי, כיוון שהאמת שלו היא האמת שלי.

מתוקף היותו אדם, גם הרצי"ה יכול לטעות.יזהר

וכאן לכאורה הוא טעה, כפי שעולה במפורש מהנוסחים המדוייקים של הרמב"ם.

ברור שהוא יכול לטעות, אבל מי אמר שזו דעתו?אנונימי (פותח)

מי שיודע ללמוד מבין שהרצי"ה מדבר על ההגהה בגמרא ע"ז כו ע"ב, וזה ממה לא קשור לשאר העניינים ובטח שלא לדעתו הברורה של הרמב"ם. האדמו"ר מצנעה הוא זה שהחליט לעשות מזה סלט ירקות.

שכח מכל מה שכתוב כאן.האדמו"ר מצנעא

פתח ב"יהדות ונצרות" למרן הרצי"ה זצ"ל, עמ' 22. עזוב את ציטוטיי, עזוב את טענותיי. הרפה ידיך מהם, ועיין אך ורק שם.

הוא הבין נכון.יזהר

פתחתי היום את "יהדות ונצרות" ובהנחה שהעורך הרשע לא סילף את דבריו, אכן הרב צב"י טוען שאפיקורוס אינו בכלל מורידין ואין מעלין, גם בגמרא, גם ברמב"ם, וגם בשו"ע.

אם העורך של הספר הוא אותו האיש ש.אאנונימי (פותח)

אסור לסמוך עליו (לא רק בגלל שהוא רשע אלא בעיקר משום שהוא עם הארץ). לא שהרצי"ה לא יכול לטעות, אבל לטעון שעשרות נוסחאות הרמב"ם שמעולם לא היו בארצות המערב הן תוצאה של צנזורה נוצרית זה פשוט הזוי.

מה גם שהגירסה בגמרא מיוחסת לרי"ף.

ומה גם שתיקון הגר"א בשו"ע מתייחס רק לאפיקורסין הראשון: "אפיקורס מישראל, והם עובדי עבודת כוכבים" שזה באמת צ"ל "מינים מישראל..." אבל לא לאפיקורסין השני יש מקום וזה העתק מדוייק של דברי הרמב"ם.

שימו לב:

שולחן ערוך (המשובש):

אפיקורס מישראל, והם עובדי עבודת כוכבים או העושה עבירות להכעיס, אפילו אכל נבילה או לבש שעטנז להכעיס, (הרי זה) אפיקורס, הכופרים בתורה ובנבואה, מישראל, מצוה להרגן; 

רמב"ם (הלא משובש):

המינים, והם עובדי עבודה זרה מישראל, או העושה עבירות להכעיס אפילו אכל נבילה או לבש שעטנז להכעיס הרי זה מין, והאפיקורוסין, והן שכופרין בתורה ובנבואה, מישראל, מצוה להרגן 

העורך הוא אכן "אותו הרב"די"מאחרונה
ואתה כקליפת השום ליד מרן הרצי"ה - יכול וחייב לשתוקהאדמו"ר מצנעא

ולא, זה לא היה אמור לפגוע. דינו של מגלה פנים בתורה שלא כהלכה חמור מאוד, אני חושב שראוי להיזהר בזה. 

ר' אברום זצ"ל היה אומר שאם היינו מעיינים עם הכלים שקיימים לנו היום - אולי היינו מוצאים בפסקים של גדולי ישראל מדורות קדמונים כל מיני דברים לא נכונים... אולם אין אנו רשאים לערער אחרי התורה! אכן, רק המשפט האחרון שייך, כיוון שלמרן הרצי"ה זצ"ל היו פחות או יותר אותם כלים כמו שיש לנו כיום...

הוא בסך הכל אמר שהוא יכול לטעותדי"מ

וזה נכון ואם אתה חושב שלא אז אתה לא שונה בגרוש מכל הברסלךברים שאתב יורד עליהם בחתימה שלך

כי עם הרצי"ה שיכול לפסוק בעייני הכלל היה אומר ללכת לאומן היית הולך\

אז הייתי ממליץ לך לשתוק

יש פה זלזול חמור במרן הרצי"ה זצ"לגדי-10

אנשים שכחו שבלי מו"ר הרב צבי יהודה זצ"ל לא היה בכלל התיישבות יהודית ביו"ש

מה לעשות שמכוח החב"דניקים אף ישוב לא היה קם

נכון מאדדי"מ

אבל להגיד שמישהו יכול לטעות זה לא נקרא לזלזל בו

חלילה לו מלמרוד במרן אביו זצ"ל שפסק במפורש שאסור!האדמו"ר מצנעא

תגיד, הליובאוויטשער זצ"ל גם יכל לטעות, נכון? עכשיו תביא פסק שלו, ואגיד שהוא יכל לטעות. מה מתבקש?

אני שונה מהם כי אני הולך ע"פ מה שפסקו לי רבותיי... אכן, אולי להם ישנם רבותיהם אחרים, אפס כי עובדה שאני לא מקבל מציאות של מסירת חבלי ארץ לנוכרים (למשל ולדוגמה) כיוון שמרן הרצי"ה זצ"ל (ומרן הגר"ש, ור' אברום, וחכם אליהו זצ"ל כולם וכו') אסר בכל תוקף. אזי לכאורה עליי לקבל שיטות אחרות כלגיטימיות?

כן גם הליובאטשער טעה בדברים מסויימיםדי"מ

ובקשר לדעתו של הרב קוק ממש רין לי כוח להתווכח איתך כאן (אם ניפגש מתישהוא סבבה)

\רק מה שאני ואמר רוב הרבנים (כן כולל אלו שלא מבית המדרש של התורה הגאולת) לא רואים בעיה בלצאת מהארץ לקברי צדיקים אז לזלזל ככה בכל האלה שסומכים עלייהם זה קצת חוצפה

ולהגיד על תינוקות שנישבו זה נראה לי קצת הגזמה

ה"אותם" ממעטת את אלה שהולכים ע"פ כל מיני היתריםהאדמו"ר מצנעא

ומרבה את התינוקות שנשבו עם הכיפות המוזרות.

תענה לענייןדי"מ

התורה הגואלת של מרן הרב אוסרת.האדמו"ר מצנעא

משפט כהן סי' קמ"ז.

אומר שם מרן הרב בעדינות לרב 'שדי חמד' זצ"ל, שהתיר, "לענ"ד צ"ע טובא"...

אני עיינתי שםדי"מ

והוא כותב שמי שזה רבו המובהק מותר

אבקש ציטוט. לא זוכר דבר כזה.האדמו"ר מצנעא

תגיד לי, ישנו אדם כיום שרבנו נחמן זיע"א הוא רבו המובהק? אני בספק.

ותו, כיום דין רבו המובהק על שלל נפקא מינותיו לא קיים כיום, אזי אין נפקא מינא ביציאה לקבר רבנו נחמן אם מותר לצאת לרבו המובהק, שלא קיים כיום רבו המובהק...

אני ראיתי אני יבדוק שוב ויביא לך מקורדי"מ

וכן יש מישהו שר' נחמן הוא רבו המובהק וקצת יותר מאחד כזה

ובמחילה רוב הרבנים לא רואים בעיה הלכתית לצאת מהארת כדי ללכת לקברי צדיקים

לך לנוג"ה תחפור שם אני בטוח שתמצא שם מלא שיוצאים מהארץ לפולין שהלכתית זה יותר בעיתי

במקום לחפור לאנשים שיש להם על מי לסמוך לךך תחפור לאנשים שהולכים לפולין והרבנים שלכם (לא כולם אבל הרבה מתירים להם)

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה