יש לי שאלה....שירה123451

איך לומדים ספרים גדולים כמו יהושוע שופטים שמ'ב+א' מל'ב+א' וגם ספרים מהתורה בצורה יסודית מאוד באופן של שואלים שאלה ויודעים כמו בע'פ?

כי כעיקרון נביאים לומדים בע'פ אבל מה לעשות עם האחרים?

אשמח למענה ועצות מכם...כתיבה וחתימה טובה לכוולם!

מה שאני עשיתיחידוניסט לשעבר

בשביל להגיע לרמה של השלמת פס' (וגם זה לא תמיד בצורה מושלמת) לדעתי פשוט צריך לחזור הרבה מאוד פעמים. ככה אני עשיתי. אגב, זה עוזר לשאלות על קטעי פס' גדולים. אבל אם נותנים חלקים קטנים מהפס'- זה לא בהכרח עוזר. בנוסף- זה לא גורם לכך שאפשר "להריץ" את החומר בע"פ, אלא רק לדעת להשלים\ לצטט חלק מהפס'.

בהצלחה!

..שירה123451

אבל נגיד אני לומדת בע''פ נביאים ככה שאפשר להריץ את החומר בע''פ-בערך..

אבל כל פעם ככשואלים מנביאים ראשונים אני מהססת כי אני לא זוכרת את זה בע''פ

ככה שאני נראה לי בבעיה כי נבואות של ישעיה ירמיה תרי עשר וכתובים-אני יודעת פחות או יותר טוב אבל מנביאים ראשונים ומהתורה אני פחות יודעת וזה הבעיה כי זה החומר של עד המחוזי  ואותו צריך לדעת מעולה...

לא צריך לדעת להריץ בע"פ בשביל לענות על שאלותחידוניסט לשעבר

אחרי מספיק פעמים שעוברים על החומר תוך שימת לב למה שקוראים- ממילא מצליחים לשייך למקור (לפעמים על ידי השלמה בע"פ). אני חושב שלא צריך ולפעמים גם לא מספיק לדעת בע"פ. אגב, גם נביאים אחרונים לא חייבים לדעת בע"פ. מובן שזה עוזר- אבל ממש לא חייבים.

..שירה123451

אני מקווה שבעזרת השם אספיק לעבור מספיק פעמים על הספרים מהתורה ונביאים ראשונים...

אם רוצים ללמוד תורה הקב''ה יעזור...

תודה על העצות  בכל מקרה : )

שנה טובה..

לשירה~מישי~

א. שאלות מהתורה בד"כ שואלים קצת וגם בד"כ די קלות (אם כי במחוזי נפלתי על זה אז זה לא אומר שלא צריך ללמוד טוב... לי אישית היתה קצת שאננות בגלל שחומר בתורה אני יחסית מכירה טוב וזה ממש פגע בלימוד שלי).

ב.נביאים ראשונים נחשב לחומר יותר פשוט. אין סיבה ללמוד אותו בע"פ אם כי תראי שכשתחזרי שוב ושוב סביר להניח שאת תדעי ציטוטים בע"פ. מה שכן לדעתי הכי טוב ללמוד ולסמן\להעתיק לדף פסוקים שנראים לך מבלבלים עם דברים אחרים...
ג. ממש כל הכבוד על איך שאת יודעת נביאים אחרונים! =) חוצמזה שאם תתחילי עכשיו ללמוד יותר נביאים ראשונים אז זה גם טוב. תמיד כדאי לחזור על החומר שאת פחות טובה בו. (לפעמים מנסים לעשות כמה שיותר חזרות על הכל ובעצם לא מספיק חומרים קשים. לי אישית זה קרה שאת החומר לבית ספרי ידעתי ממש טוב ואת המחוזי ידעתי לא מספיק טוב).

וגם לי יש שאלה אליך (כן אני יודעת ששאלתי את זה הרבה וענו לי גם ממש תשובות טובות ותודה למי שענה אבל אני אשמח שגם תעני)..- איך למדת בע"פ נביאים אחרונים וכתובים? את הרשימות של עזרא ונחמיה הצלחת ללמוד טוב? הן ממש ממש מבלבלות. השמות חוזרים הרבה פעמים ויש גם שמות דומים והרשימות ממש ארוכות... (וזה אני אשמח לשמוע עצות גם מכאלה שכבר קיבלתי מהם תשובות לגבי נביאים אחרונים).

ועוד שאלה לסקרנות- איזה מחוז את? (מקווה שלא שאלתי אותך כבר. לא זכור לי שאמרת אז אני שואלת...)

שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם! ותודה אם קראת עד לפה=)

בעניין עזרא ונחמיהחידוניסט לשעבר

אני ממש ממליץ על הקלטה במוזיקה של הרשימות. עבר זמן מאז החידון- ואני עדיין זוכר את הרשימות בזכות זה. בהצלחה!

תודה!~מישי~

אני אנסה בעז"ה להקליט...

למישישירה123451

נביאים פשוט התחלתי לכתוב על דפים ולחזור בע''פ פרק ליום...אני מעדיפה לא לומר מאיזה מחוז אני כי אני מעדיפה לשמור על אנונימיות-..אבל אני לא ממחוז ירושלים.. את הרשימות של עזרא ונחמיה אני ממש לא יודעת !זה באמת בעיה..!

תודה! =)~מישי~

האמת שאני חושבת שלשאול על עזרא ונחמיה זה מוגזם.
נכון כל דבר בתנ"ך צריך לדעת ואי אפשר להגיד שדבר מסוים הוא לא חשוב. אלא שלדעתי היתה חשיבות גדולה בייחוס בזמן עזרא ונחמיה בגלל כל ההתבוללות ושלא כולם ידעו מי הם בדיוק אז היה מאוד חשוב לכתוב את היחוס לגבי כל דבר ודבר. אבל לדעתי אין כל משמעות לידיעה בע"פ את הרשימה... מעבר לזה שזה אולי נחמד לדעת.

השנה לא שאלו כמעט בכללחידוניסט לשעבר

מהרשימות בעו"נ. אולי זה יהיה תקדים.

נכון... אבל אי אפשר לדעת מה יהיה...~מישי~

למרות שגם אם לא שואלים כמעט בכל זאת שואלים.. גם השנה וגם שנה שעברה שאלו... וגם שאלה אחת שבמקרה תיפול עליך יכולה להפיל אותך וחבל.

אני לא יודעת אם ישאלו בשלבים מוקדמים כמו מחוזי או ארצי מקדים אבל בכל מקרה כדאי להתכונן. הסבירות שישאלו במחוזי היא באמת לא כ"כ גבוהה אבל יתכן שיעשו זאת במילואים ובנוסף נראה שיש להם איזו מגמה יותר להתמקד בפרטים כך זה היה נראה בחידון למבוגרים (מי שראה את החידון בכתב) יכול להיות שבנוער הם לא שואלים הרבה שאלות על זה אבל אף פעם אי אפשר לדעת וצריך להיות מוכנים להכל. מה שכן אולי זה באמת לא בעדיפות העליונה ובנתיים אני מעדיפה להתמקד בדברים אחרים...

גם השנהשירה123451אחרונה

זאת השנה ה3 לחומר ככה שישאלו שאלות קשות יותר משנים קודמות..

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך