וכוונתי בשאלה היא שלא תתחילי לפרט לי מה כן טוב, אני גם לא ששה לראות מסגדים בכלל בא"י וגם אני יודעת שהערבים מבינים רק כוח,
א ב ל
הרי לא מדובר פה בעניינים פרטיים,
מדובר פה במעשים שיש להם השלכה ציבורית,
לא כל נער קטנצ'יק שרק התחיל לגדול לו זקן יכול להחליט על דעתו ועל סמך רמת עצביו הפרטיים לעשות מה שהוא רוצה, (ואני בכלל לא סותרת את זה שאכן הרצח המזעזע של פלמר הי"ד ראוי לתגובה חזקה)
אלא שעניינים כאלו הם ענייני ציבור, ולכל הפחות גם אם אתם לא מכירים בסמכות המדינה,
(למען ה', יש גם רבנים)
לא יכול אדם לקום בבוקר ולעשות מה שבא לו!!
יצא לי לראות פה אמירות שנאמרו כלאחר יד בפורום כאילו מדובר בשאלה מה למרוח בסנדוויץ' בבוקר,
כשלמעשה מדובר בשאלות עצומות, שאלות ציבור, שילד בן 17 פשוט לא יכול ואסור לו להכריע בן,
ובכלל, זה כל כך מורכב, לפעמים מהתגובות פה נראה שיש רק אמ אחת שחורה על גבי לבנה.
ואם נניח מחר יקום לו נער עצבני וישרוף מסגד של האחמדים שהם בכלל נגד גג'יאהד וכו'?
בקיצור,
תפסיקו לכתוב דברים חד משמעיים, קצת ענווה,
גם אני בגיל 16 הייתי בטוחה שיש רק שחור ולבן בעולם ולמרבה הפלא, עברו כמה שנים והופ, התבגרתי,
(המילה מורכבלא באה למחוק ולהשתיק כל טענה, אבל היא באה לומר שישנם דברים מאוד מסובכים שצריך לשקול בכובד ראש לפני שמכריעים בהם).
ותקלטו שלא כ-ל ערבי הוא רע, וודאי שאי אפשר לסמוך עליהם, אבל עונש קולקטיבי זה משהו שאולי רק מישהו בסדר הגודל של הרב דב ליאור יכול לומר עליו משהו בכלל ובטח לא חבורה של מתבגרים!!!
ולהזכירכם, למשל, לגזול, אסור גם מגוי. אני לא אתפל אם גם על הריסת מסגד יש איסור הלכתי.