נוגל'ה, את היית, עודך עדיין ותהיי בסדר גמור! זה שאנשים אחרים עושים דברים כאלה מטופשים זה כבר עניין אחר.
ולא, זה לא התפקיד שלנו לחנך אותם, לא משנה כמה נרצה.
אמרת "רק על זה שהוא התקשר עכשיו הוא צריך לבקש סליחה.. "- ממש מוכר, ובאמת בעעעע.... הדבר היחיד שאני ממליצה, ואני אומרת את זה רק כי אני מכירה אותך ויודעת איזה בנאדם מדהים את (ואני אפרסם את זה לכולם, לא אכפת לי!
) זה לפעמים להתעלות מעל זה.
"ריבונו של עולם, הריני מוחל וסולח לכל מי שהכעיס והקניט אותי, או שחטא כנגדי בין בגופי, בין בממוני, בין בכל אשר לי, בין באונס בין ברצון, בין בשוגג בין במזיד, בין בדיבור בין במעשה, ולא ינזק שום אדם בסיבתי."
אנחנו אומרים את זה כל ערב. לפעמים אפילו בלי לשים לב, ולפעמים במודע מוציאים מישהו מהכלל (קרה לי גם כמה פעמים וזה בסדר גמור, ככה אפשר לומר את זה בלב שלם).
אולי זה הזמן לסלוח גם בלי שיבקשו סליחה, לדון לכף זכות על הכוונה הטובה, ולבקש מהקב"ה חוץ משיסלח לנו, גם שיעזור לנו לסלוח לאחרים ואפילו לקשים שבהם...
אנשים לצערנו נפגעים. תם עידן התמימות. ויש לצערנו הרבה שפוגעים, בכוונה? לא בכוונה? לא תמיד זה משנה. נפגענו.
אז לי הוא שלח מייל מתנצל אתמול, כי כנראה שהוא כבר למד את הלקח לא להתקשר או לשלוח ס.מ.ס, אז אני החלטתי שאני מתקשרת אליו לסגור את כל הפינות, במקום לשלוח מייל. רציתי להגיד לו חד וחלק (שוב) שסלחתי, גם אני לבקש ממנו סליחה על כל מה שעשיתי לו בתקופה שכעסתי עליו...
אולי לא אצל כולם זה הדבר הנכון לעשות, זה רק את יכולה לומר מהיכרות עם שני הצדדים ועם פרטי המקרה, אבל זו נקודה למחשבה.
אני חושבת שאת צודקת שהוא לא היה צריך ליזום את השיחה, כי זה לא מקומו לקבוע שאת מסוגלת לזה, אבל האם תהיי את מסוגלת ליזום שיחה? אני יודעת שזה לגמרי לפנים משורת הדין, ולכן אני לא מצפה שכולם ירוצו על זה (ואפילו מצפה קצת להתנפלות עליי...), זו החלטה שלך נטו. סומכת עליך! (אמא, זאת נגה!
הייתי חייבת להכניס את זה איפשהו...)
שולחת לך חיזוק! ונתראה בשמחות (כן, כן, גם שלך...לא תיפטרי מאתנו כל כך מהר!
)