מה דעתכם על זה?
לפעמים אנחנו עסוקים בהבעת דעות כמו חיצים ושוכחים שיש בן אדם מולנו
זה קורה המון!
זה יוצר קרע גדול...
יש לכם חברים ממלכתים? איך אתם מסתדרים איתם?
מה דעתכם על זה?
לפעמים אנחנו עסוקים בהבעת דעות כמו חיצים ושוכחים שיש בן אדם מולנו
זה קורה המון!
זה יוצר קרע גדול...
יש לכם חברים ממלכתים? איך אתם מסתדרים איתם?
אם נדבר על פוליטיקה זה סתם יכול לגרום לשנאה
מזה הדבר הזה,פשוט צריך להתמודד אם זה.
ברור שאם עכשיו אתה לא מסוגל,ואם אתה באמת במצב כזה אז ממש כל הכבוד לך רק זה לא המצב הכי טוב שיש!!!
אבל אשריך על ההשתדלות!!!!
אני גם חושבשצריך כמוך,לייהות הרבה יותר רגועים ןלהסביר לו,אלה אם כן הוא בא "להכעיס" אותי(כמו*****)אז אני באמת לא התחשב בו כלל.
אבל בכללי מה הבעיה לדבר ביותר נעם,מה זה יזיק לנו?

להגיב פה
לאו דוקא ממלכתים...
כי אולי דעתם לא תתקבל בברכה או לפחות לא ינסו להקשיב, להסביר או להבין אותה.
...
אולי כדאי להשתדל בשבילם?
לנסות לקבל קצת ולשמוע, רק לפחות להטות אוזן..
הם גם אנשים, גם בעלי דעות.
אני פחדתי להגיב פה ולהביע את דעתי.. עוד יש פעמים שאני נרתעת לצערי.
-אז אני מחכה פה לעוד תגובות.. מה דעת השאר לגבי השאלה שלי 
יפחדו מאף אחד, ואם הם לא מבינים את הדיעה שלהם, אז גם ככה אין למה לשמוע אותם...
ללמוד, למה לפסול ישר?
לא כולם מוצקים בדעותיהם כמוך! רובנו מבררים ושואלים
בצורה כזאת שאף אחד לא יתקוף אותם אלא יסבירו להם יפה וטוב, ונראה לי שהיו פה שרשורים כאלה...
העניין הוא כשבאים ומתוכחים, אז מי שלא מספיק מבוסס בדיעה שלו, יוצא מהמשחק... (מי שבא ללמוד את השיטה ולברר, הוא רק צופה מהצד במשחק, ככה שלא שייך בכלל להוציא אותו, ולכן גם אף אחד לא ינסה להוציא אותו משם...)
הבעיה היא באלו, שמנסים להכנס למשחק וכשהם עומדים להפסיד, במקום להודות שהם טועים, הם מתחילים להתבכיין שאכלו להם את כל הכלים...
בדיעה שלו, והוא לא מוכן לקבל את זה שהוא טועה, אז הוא לא ישר, ופה מתחילה הבעיה...
אם אין לו דיעה בנושא, או שהוא מודה שאין לו מה לענות, ולא מסכים לקבל את מה שאני אומר, כי רבו אמר לו אחרת, או כל מציאות אחרת, שהוא לא נלחם בדיעה שלי סתם, כי היא לא מתאימה לו, אז אני אקבל אותו, אבל אם הוא מתנהג כאילו ברור שהוא צודק ואני טיפש/טועה/חוטא/מופרע וכדו', אז שיוכיח את זה!!
לא ברמה הקטנונית, שאני לא מסכים שיקראו לי טיפש, אלא שמי שבטוח בעצמו עד כדי מאבק בשונים ממנו, שיראה שיש לו גם איך להאבק, והוא לא סתם אחד נפוח.
אני משתדל לא להאבק באנשים בצורה חריפה אא"כ הם מוכיחים בצורה חד משמעית שהם לא ישרים בוויכוח(לא מחפשים את האמת באמת ובלב שלם, ומרמים את עצמם), ואז אני אעשה הכל בשביל לדחוק אותם לפינה, שילמדו שא"א להתחמק מהאמת...
אבל כאן לעיתים יש חוסר פתיחות לשמוע אחרים ודעותיהם!
יש מקובעות מסוימת וקיצוניות שמפחידה ומרתיעה אחרים..
שכל אחד ישאר בדעותיו, לא אמרתי שישתנו..
רק להקשיב.. לפתוח ת'לב באהבה ליהודי אחר.. ששואל שמתעניין
וגם אם לא מסכימים בדעות אז עדיין לכבד, ולא לדבר בצורה איומה חלילה...
מכאן אפשר לחזור לשאלתי בראשונה!^^^
וענו לו יפה-
www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t372246
מי שבא להתווכח, למה הוא מצפה?
התוקפנות מתחילה (תבדקי אותי!! זה נכון בכל וויכוח, ואצל כל האנשים) ברגע שמישהו מכניס דיעה, שהוא לא מבסס אותה בצורה מוחלטת, ומצפה שיקבלו אותה, והצד השני, מצפה שהוא יקבל את דעתו בעניין, ואף אחד לא טורח לנמק את עצמו כראוי, ואז הם מתחילים להתעצבן אחד על השני ולהאשים את השני.
ומי שמנסה לבסס את דעתו, בצורות הגיוניות, או שלא מצפה שהצד השני יקבל את דעתו, בד"כ מכבדים אותו (ואגב, גם אם לא מכבדים אותו, זה לא כ"כ כואב לו), ואת יכולה לבדוק את זה.
מי שלא מנסה לבסס את דעתו בצורות הגיוניות, ומצפה שהצד השני יקבל את דעתו למרות זאת, זו כבר אשמתו הבלעדית, ושישא בתוצאות...
תקעו בתקוע, המשחק פה זה מטאפורה בלבד.
ודמגוגיה היא בדיוק מה שגורם לאנשים להתעצבן, ובצדק, מהסיבה שאמרת-"לא רק האדם שצודק ינצח", השיטה שבה הדמגוגיה פועלת היא, ע"י העלאת טענה חסרת בסיס, וניסיון להאדיר את הטענה הזאת, ולגרום לשני לקבל את הטענה למרות שהיא ריקה ונבובה, ולכן מי שמשוכנע שהטענה היא שטות (בין אם מכיוון שלו יש בסיס, ובין אם גם לו אין בסיס, אבל גם הוא עובד באותה שיטה חסרת בסיס), יתעצבן על הדמגוג.
לכן כדאי לנהל וויכוחים בשיטה קצת יותר יעילה והגיונית, ההגיון יותר חזק מדמוגגיה, ומי שאין לו טענות הגיוניות, שלא יתווכח.
לא הייתי רוצה שנרד עוד לקטנות, אך אם זה מה שיעשה טוב פה לפורום ולאנשים אז אחלה
נרד לקטנות!
הדדיות- זה מה שצריך.. גם מאלו ששואלים מבחוץ וגם מאלו שעונים מבפנים.
לדעת להקשיב ולקבל בן אדם גם אם הוא לא באותה דעה כמו שלי, וגם לדעת שלא תמיד
אני צודק!
מותר להגיד "טעיתי"
מותר להבין שבן אדם לחברו קודם כל.. אח"כ התעסקויות למינהן בפוליטיקה
שיהיה.. מקווה שהובנתי בכ"מ, בקצת שניסיתי להסביר!
משחק.
ומה שאתה אומר לא נכון, בשביל זה המציאו את הדמגוגיה. כדי שלא רק האדם שצודק ינצח.
אלא גם אדם שטועה ודמגוג מוצלח.
ועיין ערך ויכוח סוקרטי.
(אפילו)אני פחדתי...לא ממש אבל היה לי כמה פםעמים קצת פחד כזה שיצעקו עלי כאן....
ו
עוד פעם אני ממש מסכים איתה-למה אם אני ישאל שאלה אפילו בפורם ברסלב משהו הפוך מברסלב(כמובן לא בצורה בשביל להכעיס)ברור לי שיקבלו אותו באהבה(וגם אם לא אז גם הם צרכים תיקון)ינסו להסביר לו יפה.
באמת מה הבעיה לדבר יפה,זה הרבה יותר מקרב עוד אנשים למחננו,זה ליהות בנ"א אם מוסר ודרך ארץ שהם קדמו להכל!!!
"שפרו מעשכים תחילה"-עכשיו זה הזמן!!!
בדרך כלל לא מגיעים לנושאים האלה אבל כמגיעים אני אומר את דעותיי
ולא כזה מזיז לי ולומדים להתרגל (יש לי גם אבא ממלכתי)

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונה