כמה עצוב 
כמה עצוב 
ואחד התחביבים שלהם הוא לסלף דברי רבנים והשני הוא לצאת נגד מתנחלים(הם לא מבדילים בין הקבוצות...)
היתה להם אפשרות לבצע את שני התחביבים גם יחד-למה שיפספסו אותה??????
ואם נאמין להם-ניתן להם גב בנוגע לכאלה סילופים....
זה כמו שבתשקורת שיקרו שהרב עובדיה יצא נגד בנו הרב יעקב יוסף והתברר שזה שקר של התקשורת
גם אם תג מחיר זה טוב אם לפי התורה אסור לשרוף מסגד אז לא שורפים
אם זו הדרך שבה אפשר להלחם בהם אז זה מה שעושים (אלא אם כן זה נוגד את החוק)....
אי, טוביה שלום בנייך הורסת אותך...
לפי ההלכה-אם במסגד או בכל מקום שיהיה מסיתים נגד עמ"י-מצווה להרוס אותו
לא זוכרת איזה רב אמר, איפה קראתי אבל שמעתי מ2 רבנים וקראתי אצל רב 1...
כתוב שיש מח' בין המהרש"א לרמב"ם אם מסגד זה ע"ז או לא,(מהרש"א: כן רמב"ם: לא) אז הוא פוסק שמי שהולך לשרוף מסגד שיברך בלי....
לשב"כניקים: שלא תבינו אני נגד...
אם אתה סובר שזה פיקוח נפש מילא
אבל סתם ככה אפילו צריך לברך "שעקר ע"ז מארצו" אבל בלי שם ומלכות
נו מי בא איתי לטוב זנגריה כדי לברך?
אני מקווה שהוא עדיין רב בשבילכם,
ושלא נכנס לקטגוריית "רבנים לשעבר", אחרי הרב דרוקמן, הרב לבנון, הרב שפירא, הרב אריאל, וכהנה וכהנה
או שאתה פוסק לעצמך?
אני שואל ברצינות
ראייה?? קנאות שהיא לא לשם שמים היא גרועה ומסוכנת, ולצערי אצל חלק מהאנשים פה זה לא נראה לשם שמים כי בדרך הם רומסים הרבה מאד ערכים אחרים ועוברים על איסורים..
עובדות לא מעניינות אותך..
עצם זה שחז"ל ביקרו את אותו רבי זכריה בן אבקולס (אפילו אתה קורא לו רב!)
מעיד שהם לא הסכימו איתו.
אפילו אלוקים לא יכול למחול על פגיעה של בין אדם לחברו.
כמו מרן הרצי"ה זצ"ל, שבנוגע להתיישבות ביו"ש הוא הוביל את המהפכה הרעיונית-הלכתית-תורנית, ומאידך תלמידיו אנשי גוש אמונים יישמו את זה בפועל...
הוא היה (ונשאר) הכח המניע להתנחלויות הראשונות ולאלה שבאו אחריהן.
תלמידיו הובילו את המהלכים האלה, בהתייעצויות תכופות עימו.
אינך חייב להסכים עימו, אבל אל תגיד סתם
מה זה מראה שאע"פ שלא הקשיבו לו,
עדיין הוא הסכים לברך אותם?
נראה לי זה אומר שהם היו בסדר....
הבעיה היחידה של רבנו זיע"א היתה התלמידים המוכשרים שרצו לעלות. כמו הרב פורת ז"ל, למשל. לרבנו זצ"ל לא היתה בעיה שהם יעלו, אדרבא; אמנם המנהיג, הרב פורת ז"ל, לדעת רבנו היה צריך להישאר ללמוד בישיבה, וכעדות הגאון הרב יעקב שפירא שליט"א שרבנו ז"ל אמר שהרב פורת היה יכול להיות ראשיבה גדול וכו', אולם כיוון שהיתה זו מצווה שלא יכלה להיעשות ע"י אחרים (שהכלל של העוסק במצווה פטור מן המצווה לא תקף בה, כלומר, גם הגדל בתורה לא פטור ממנה - כל עוד היא לא יכולה להיעשות בידי אחרים), משום שהרב חנן ז"ל היה המנהיג של הקבוצה - רבנו הסכים.
את כל הסיפור של הברכה וכו' לא שמעתי מעולם ממקור ראשון, ברם את הסיפור לעיל שמעתי ממש מפי הרב חנן ז"ל.
ברגע שהוא ועוד רב שהזכרת (שעשה לאבא שלי ת'מוות) נשרפו כשהלכו לחזק את הרב אלון אחרי שהתפוצץ
ה"בלון".
הרב מרדכי אליהו זצ"ל אמר שהרב אלון צדיק וזה היה לפני כשנתיים לפני שהפרשייה התפוצצה לתקשורת.
הרב שמואל אליהו שליט"א יודע איפה יש אמת ואיפה יש שקר...
הרבנית אליהו היא ורק היא יכולים לשפוך אור אחר על הסיפור הזה.
בנאדם שניזון משמועות לא רשאי לצאת כנגד רבנים גדולים.
אני מכיר קצת יותר מקרוב את הדברים ולכן אני נזהר בלשוני...
והנה הכתבה המלאה בשבלך:
![]() |
![]() |
||||
|
הרב מוטי אלון שותק, אבל הסנגורים ממשיכים לדבר: יו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי, ידידו הקרוב של הרב החשוד בניצול מיני של תלמידיו, טוען הבוקר (יום א') בשיחה עם ynet כי האיש זוכה לגיבוי מהרב מרדכי אליהו, הנחשב לבכיר רבני הציונות הדתית. לדברי שרנסקי, בשיחה שקיים עם הרב אליהו לפני כשנתיים – לאחר שפורום תקנה כבר מצא את הרב אלון אשם – נאמר לו כי מדובר ב"צדיק גדול" וכי יש מי שמנסה להכפיש את שמו.
יו"ר הסוכנות מספר כי הוא ואשתו אביטל נמצאים בשנים האחרונות בקשרי חברות טובים עם בני הזוג אלון, ואף נוהגים ללמוד איתם יחד תורה ב"חברותא". בסוף 2007 הגיע שרנסקי לבית הרב מרדכי אליהו כדי להזמינו לחתונת בתו. לדבריו, כשהרב אליהו שמע שהרב מוטי אלון עורך את החופה, הוא שמח מאוד, רמז כי יש מי שרודף אותו, הבהיר כי הרב אלון שותק רק כדי למנוע חילול ה', וסיכם: "זכיתם שאתם יכולים להמשיך ללמוד ממנו".
"לא הבנתו על מה הוא מדבר", משחזר יו"ר הסוכנות, "חשבנו שזו איזו מלחמה בין רבנים שאנחנו לא מכירים. אמרתי לעצמי - אולי הרב אליהו, שאז נעשה קצת חולה, מתייחס בכלל למשהו ישן. לא היה לנו מה לעשות עם זה, ורק עכשיו, כשהפרשה קרתה, הבנו את זה". על תחושותיו בעקבות הפרסום בשבוע שעבר, אמר: "כל הידיעה על הסיבות להרחקתו למגדל נפלה עלינו בהפתעה. חשבנו שכולם אוהבים אותו. אנחנו שומעים הכל בכאב עמוק ותדהמה, ורק מחכים למשהו שהרב מוטי יגיד בנושא הזה, וכמו שהוא אמר - שהאמת תצא לאור".
על הקשר עם הרב אלון סיפר שרנסקי: "קיבלנו ממנו הרבה. אפשר להגיד שהוא גם מורה וגם רב שלי, וזה בנוסף לידידות של הרבה מאוד שנים". עוד סיפר כי גם בתפקידיו הציבוריים היה מעורב בפרויקטים שונים מבית מדרשו של הרב. הוא גילה כי גם בימים האחרונים הוא ואשתו היו בקשר עם בני הזוג אלון. "עם כל התדהמה, הידידות היא בשביל לחזק אנשים ברגעים קשים", הסביר, זה כל כך טבעי". |
|||||
מני שאלות ששאלתי אותו!!!! והוא רב
אני חושבת שהרב שמואל הוא אחד הרבנים האמיתיים שבדור........
לא שאני מסכים עם המלעיזים, אמנם זה לא טיעון.
ולא שאני לא מסכים עם זה שהוא באמת איש חשוב מאוד, וראוי הוא להורות את תורת הדור המיוחדת שלנו, ללא שום ספק.
בתשובה שענה לי אמר ש"לא כדאי ולא תמיד יעיל" ויכול להיות שגם זה רק מחשש מהשב"כ...
כי אני למשל חושב שמי שמבצע פעולת תג מחיר הוא אידיוט.
מה שהולך פה זה גועל נפש!!!!!!!!
כל מי שחושב שרב צריך לומר בדיוק את מה שהוא רוצה טיפש מטופש!!!!
תפסיקו עם הזלזול הנוראי הזה ברבנים!!!!!!!
אפילו הרב שמואל אליהו אומר את זה.. אז אולי תעצרו ותחשבו עוד הפעם,
במקום ישר לומר 'ynet מסלפים דברים וכו' וכו'..' ותדעו שתג מחיר זה באמת משהו ששנוי במחלוקת.! אין מה לעשות..
גם לפנות יישובים יש כאלה שסוברים שצריך. ובכל אנחנו מתעלמים מדעתם.
ציטוט:
בפסקי תשובות (על המשנ"ב)כתוב שיש מח' בין המהרש"א לרמב"ם אם מסגד זה ע"ז או לא,(מהרש"א: כן רמב"ם: לא) אז הוא פוסק שמי שהולך לשרוף מסגד שיברך בלי שם ומלכות מחמת הספק.
שתלו את זה על הלוח מודעות בישיבה, מישהו כתב בצד של הדף- "למה זה לא נמצא בברכות הנהנים?
אז מישהו כתב שזה כדי להשלים ל100 ברכות ביום.... חחחחחחח...
גם מי שרואה את זה אחרי זה
בס"ד
אם כל-כך הרבה רבנים נגד אז אולי[?]... זה באמת בעייתי/אסור?!
כי אני יודע ברור שהרב שמואל אליהו לא נגד בדברים האלה וד"ל
גם אם כן, יש בודאות, מאות ואלפי דברים שאסורים גם כן - וחמורים פי אלף או פי מיליון.
כל התעסקות שלנו דבר ה'אסור' הזה (לשיטה שהוא אסור) - גורעת ממאבקינו בדברים חמורים הרבה יותר.
מי שמגנה תג מחיר - שידאג מהיום והלאה לגנות כל - אבל כל - מעשה טרור של ערבים.
אחרי שבוע הוא כבר יהיה עם הלשון בחוץ ויינטל ממנו כוח הדיבור...
סליחה!
הרב אליהו רב ללא צל של ספק, בין גדולי הדור האמיתיים שבדורנו- רק הצטערתי לשמוע שהוא נכנס לגינויים,
מן הסתם זה סילוף דבריו..
איך אתם מעזים בכלל לפתוח את הפיות שלכם?!
דבר ראשון, אני לא מבין איך אפשר בכלל להעלות על הדעת שרב יסכים לפעולות מטופשות של תג מחיר. תג מחיר הוא אחד הדברים המתועבים ביותר שאפשר לחשוב עליהם. לדוגמה, הלילה "תייגו" את האנדרטה של רבין בתל אביב: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4134887,00.html למה זה טוב, כל הדברים האלו? למי זה מועיל? זה רק מזיק למדינה ולתדמית של הדתיים (הוי אומר חילול ה').
עד מתי תמשיכו לזלזל כל כך בכל הרבנים?! אני גם לא מסכים עם הרבה דברים שהרבה רבנים (בין מהציבור שלנו ובין מהציבור החרדי) אומרים, אבל אני לא מזלזל בהם כי אני מניח שהם למדו קצת יותר ממני או שפשוט הם קיבלו את העובדות מהשטח לא נכון, אבל אני לא מעז לפתוח עליהם את הפה!
אני חושב שתג מחיר זה אפילו לא עניין שצריך לשאול רבנים לגביו. ההגיון הבריא שולל את הפעולות המזיקות האלה!
אני מאד מקווה שכל התיוגים למיניהם שהיו עד היום לא יובילו לנזק בלתי הפיך למדינה.
חג שמח!
תג-מחיר זה ע"פ התורה.
וכמו שאתה ציינת, בעניין תג מחיר לא צריך לשאול רבנים. התשובה לכך ברורה.
זה שהמדינה אינה עושה את שמוטל עליה ולא גובה מחיר כנדרש מהגויים, קרי נקמה, לא משאירה לנו ברירה אלא לפעול בעצמנו.
לתדמית שלנו בעיני הגויים אתה דואג? ממתי אנחנו צריכים להתייפיף בעיני אומה"ע??? ועוד לעבור לשם כך על איסורי תורה מפורשים???!!!
אל תדבר על נזק הרתעתי. מוכח בשטח שתג מחיר עוזר יותר מכל דבר אחר לשמירה על חיינו.
דוגמאות?-בבקשה!
אלחנן גרונר | י״ד באלול ה׳תשע״א (13/09/2011)
בעקבות התקפות חוזרות ונשנות של יהודים על הכפר קוצרא, החליטו ערביי הכפר לעשות מעשה ולהקים צוותי שמירה של מתנדבים שיפטרלו בלילות ויגנו על הכפר. האם בקרוב נראה כפרים ערבים שיוקפו בגדרות? http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=14816
אלחנן גרונר | ט״ז באלול ה׳תשע״א (15/09/2011)
ראש עיריית בית פוריק: "לא ניתן לחיות בסמוך להתנחלויות"
http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=14945
וגם:
בכך ברור שאין שום איסור.
הדבר היחיד שאולי טיפה בעייתי בזה, הוא כתיבה בחול המועד, אבל אני משער שלצורך גדול כמו זה - כל רב יתיר את זה.
כל זה לא קשור כלל ל'חילול השם'.
אין שום חילול השם במעשה כזה, וכל אדם רגיש ולו במעט לכאבן של המשפחות השכולות, יבין בהחלט מדוע נעשה מעשה שכזה, באנדרטה לזכר אחד שפיקד על טבח בניצולי שואה יהודים, וגרם לרצח המוני של כ-1,600 יהודים הי"ד, ביניהם חמישה בני משפחתו של מי שריסס את הכתובות הללו.
כל זאת כאשר משחררים כאלף רוצחי יהודים (הנקראים בפי אוהדיהם מהתשקורת 'אסירים, 'פעילים' וכו'), ולעומת זאת אסירי ציון נמקים בכלאם כבר שנים רבות, ללא שום כבוד מינימאלי, ללא חופשות ובתנאים קשים.
רק מי שהמדינה אלוהיו ואל הגויים והשמאלנים הוא נושא את עיניו - יזדעדע ממעשה שכזה.
כיום מותרת רוב סוגי הכתיבה כי פעם זה היה ממש מלאכת אומן...
אתה אולי לא מסכים עם רבין, וגם אני לא, אבל הוא היה ראש ממשלה בישראל והוא נרצח על ידי בן עוולה (גם את זה אתה לא מגנה? על לא תרצח שמעת?), וסתם לשפוך צבע לבן על האנדרטה שלו ולכתוב תג מחיר זו חוצפה, ובושה לעם היהודי שזה מה שהוא יודע לעשות. על גזל שמעתם? גזל הציבור יותר גרוע! על חילול ה' שמעתם? זה בדיוק זה! ולמי ששאל ממתי חשובה לנו התדמית, לא אמרתי לעבור על איסורי תורה בשביל תדמית, אני בסך הכל אמרתי לא להשחית, להרוס ולעשות דברים המנוגדים מכל בחינה לתורה, כדי לשמור על התדמית שלנו (וזו בדיוק הגדרת חילול ה': אם מישהו עושה פעולה שעל ידיה אדם מהצד אומר שבגלל זה הוא לא רוצה להיות דתי, אם הפעולה הזאת היא לא מצווה או משהו אחר שהיה מחוייב מכח התורה, זה חילול ה').
אני גם מתנגד לשחרור המחבלים האלה ואני לא מבין איך הממשלה עושה דבר כזה, אבל אני לא חושב שהשחתת רכוש ציבורי וחילול כבוד המת (גם אם מדובר ברשע, אזכיר את סיפור מנשה חברין, שאמנם לא היה לו חלק לעולם הבא, אבל כבוד מלך היה צריך לתת לו בכ"ז) וביצוע פעולות איבה הן הדרך לגרום לממשלה לבטל את ההליך או לשפר את המצב.
פעולות תג מחיר לא עוזרות לנו, הן רק גורמות ליותר מתיחות בינינו לבין הערבים, דבר שיגרור אך ורק יותר טרור.
אני לא מצליח אף פעם להבין את ההגיון של תגי המחיר האלה ואניעדיין לא מצליח, אבל כנראה שהחריג והטיפש פה הוא אני כי כל האחרים כאן משום מה מצליחים להבין את המהלכים המגונים האלו.
כי לדברי ההבל שלך באמת שאין ענייםן להתייחס.
אבל לפי החתימה שלך אני לא יודע אם יש עניין להתייחס לדברים שמפיק פיך, מה שבטוח הוא שאני לא ארצה להתייחס אליהם.
האמת היא שאני זוכר טוב מאד מה עשה לי צה"ל: שחרר את המדינה, שחרר את ירושלים, שחרר את גוש עציון, את הגולן, את השומרון ובעצם גם כל מקום אחר שגרים בו מתנחלים. צה"ל הציל אותנו לא מעט פעמים מחדירות של מחבלים. צה"ל נלחם בשבילנו מול צבאות האויב וצה"ל מגן עלינו בשטחים.
אלה עובדות שאי אפשר להתכחש אליהן.
נכון, צה"ל גם פינה את הבתים בגוש קטיף. צה"ל גם מפנה את המאחזים (דרך אגב, בעניין המאחזים אני חושב שדווקא המדינה צודקת, אבל אתה מוזמן לחלוק עלי).
מי שמסוגל להסתכל רק על הדברים האלה ולהגיד ישר "זכור את אשר עשה לך צה"ל" לא זכאי לחיות פה במדינה בכלל.
דרך אגב, אני ממש אשמח לדעת לאילו מדברי ההבל שלי אין עניין להתייחס בגלל שאני פחות או יותר ציטטתי הלכות וגמרות, ואני אשמח לדעת בדיוק איפה הטעויות שלי.
טבח שאתה תומך בו כמובן כי אתה סוגד לאותו השיכור שר"י.
- צה"ל הוא הצבא הראשון בעולם מאז הצבא הנאצי שביצע טיהור אתני בהמוני יהודים
- צה"ל הוא הצבא היחיד בעולם שנותן כסף לרוצחי העם עליו הוא אמור להגן
- צה"ל הוא הצבא היחיד בעולם שנותן נשק למחבלים שהורגים את העם עליו הוא אמור להגן
- צה"ל הוא הצבא היחיד בעולם שרואה באזרחי המדינה שלו איום גדול יותר מטילי החיזבאללה (ככה אמר בני גנץ)
- צה"ל הוא הצבא היחיד בעולם שמפרסם מאמרים בניו יורק טיימס בו הוא מאשים את היהודים ומבקש מאמריקה לתת יותר כסף למחבלים
באוקצור, צה"ל זה טינוף אחד גדול. שום צבא לפניו (מלבד הצבא הנאצי) לא ביצע פרעות מאורגנות
ביהודים רק בגלל שהם יהודים. ייטב לכולנו אם צה"ל יחוסל במהרה בימינו, אמן כי"ר.
אליו שני דברים שונים!!!
על "הבא להורגך השכם להורגו"-שמעת?
ובלי להכנס לכל פרשיית יגאל עמיר, שהשב"כ כמובן אחראי לה, רבין היה רוצח!!! ועוד הפעם: רבין רוצח!!!
את דם אלפי היהודים שעל ידיו, שעוד ממשיך להמנות, שכחת?!
ואם לא השב"כ, (ממניעיו הוא!), זה היה משהו אחר שהיה שם קץ לרצח עֵם שרבין בצֵע. "כבוד המת" ודאי שאין כאן.
ובעניין התג-מחיר-
אתה עוור? לא רואה עובדות בשטח, או מה?
את תחושת הבטחון הקיימת ביו"ש, היֶה סמוך ובטוח שלמשטרע, לצבא-למערכת ה"בדחון", אין שום קשר לעניין!
כי אצלנו עובד הכלל: אם אין אנו לנו-מי לנו?
ומותר להשחית לצורך כבוש הארץ, אם זה חדש לך...ופעולות תג מחיר בהחלט כלולות בכלל כבוש הארץ!
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7