ספר שאולי היתי צריך לכתוב עליו ליפני יום כיפוראברהם איתן

"מכתבים לטליה" מאת חגי בן ארצי

הספר הוא בעצם מכתבים שלא שינו בהם כלום בין בחור ישיבה בשם דוב אינדינג ותלמידת תיכון בשם טליה(השם שלה לא אמיתי), שבהם הם מדברים על שאלות באמונה, הפרדה בין בנים לבנות ועוד.

דוב נפל במלחמת יום כיפור , ודווקא את המכתב האחרון של טליה - בו היא מספרת לו על ההיתחזקות הדתית שלה ועל כוונתה לצום ביו"פ- הוא לא הספיק לקבל.

ספר מצוין שאני ממליץ בחום לקרוא אותו  זה מסוג הספרים שקוראים אותם כמה פעמים.

היה במוסף "מוצ"ש" של מקור ראשון ראיון עם טליה (בשםyael...

הבדוי שלה).

באמת?!טל..

אולי מישהו מעלה לכאן?..

(אין מקוראשון בסביבה..)

זה קצת ארוך, ואין לנו סורק בבית..אבלyael...

את יכולה לנסות לחפש את מוצש בפייסבוק-יכול להיות שאם תבקשי מהם-הם יעלו לך לשם את הכתבה/ישלחו לך..

^^^^^ וואי, אני ממש רוצה לקרוא!שיראל.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4130856,00שירק

"מכתבים לטליה" זו אני

הספר "מכתבים לטליה" הוא נכס צאן ברזל בציונות הדתית. כ-40 שנה אחרי ההתכתבות עם דב אינדיג, שנפל במלחמת יום כיפור, טליה חוזרת לימים ההם: "קשה לא לחשוב איך הייתה נראית כיום הציונות הדתית עם דב, שהיה יכול להיות ממנהיגיה"

אביטל אינדיג, מוצש

פורסם: 04.10.11, 12:24

כמה שנים לאחור, בית העלמין גבעת שאול בירושלים. ד"ר חגי בן ארצי מנחה טקס אזכרה לזכרו של חברו הטוב דב אינדיג, שנפל ביהדות - קראו:

• ח"כים ורבנים: די לכפרות עם תרנגולים
  • מוצש", הנשואה לאחיינו של המנוח, וסיפרה לה על ההשפעה העצומה שיש לספר על אנשים ועל הסקרנות של רבים מהם לגביה. "טליה" הסכימה להתראיין למגזין, בתנאי אחד - ששמה האמיתי עדיין יישאר עלום.

דב אינדיג בזמן השירות הצבאי
    דב אינדיג בזמן השירות הצבאי

היא בת 56 כיום, עדיין מתגוררת בקיבוץ שבו גדלה. נשואה באושר (ל"איש ערכי, טוב וחכם") ואם לשלושה ילדים. שני בניה שירתו בסיירות מובחרות, היא עוסקת בחינוך ובהוראה, ובזמנה הפנוי מנהלת מקהלה וגם מנסה להפוך את החברה שלנו לטובה יותר על-ידי קידום דיאלוג בין משפחות שכולות משני צדי המתרס ויצירת דו-קיום שפוי.  

עברו עשרות שנים. ספרי מה את זוכרת מתקופת ההתכתבות.

"הכל החל כשאבא שלי חזר ממילואים וסיפר לי שפגש שם בחור מאוד נחמד, חכם, שנלהב להכיר את משפחתנו ואותי, ושאל אם ארצה להיפגש. כמובן שהגבתי בשמחה - ואכן, אחר צהריים אחד התיישב לו בדירה של הוריי בקיבוץ בחור צעיר, מאיר פנים וסקרן שהשתלב באופן מיידי באווירה.

"אני זוכרת שהוא ואבא שלי שקעו מיד בשיחה עמוקה, כמו תמיד בענייני רוח. כמובן שאיני זוכרת את התוכן הספציפי, רק שזה היה משהו שנשמע כמו מנגינה שאי-אפשר להפסיק. אני זוכרת חיוּת והתלהבות עצומה, ופתיחות מלאה להבין ולראות פנים רבות בכל סוגיה שעולה לשולחן, ובלי שיפוט. בסופו של אותו ערב סיכמנו שנמשיך לדון בנושאים שנשארו פתוחים דרך מכתבים. דב כתב ראשון, ואני שמחתי לענות".

עד כמה המכתבים היו משמעותיים בחייך?

"המכתבים של דב היו חשובים לי מאוד. הם היו אתגר עבורי. רציתי להראות לו שגם אני יכולה. רציתי להוכיח לו שגם בחיים שלי יש משמעות. הבנתי די מהר שלא אוכל להתחרות בידע שלו, אבל כן החמיאה לי העובדה שהוא מתייחס אליי כל-כך ברצינות ובאחריות. אני יודעת שגם לולא נהרג דב, הקשר איתו היה משמעותי מאוד עבורי".

את חושבת שהיה גם סיכוי להתפתחות של זוגיות כלשהי ביניכם?

"לא חשבתי על דב במונחים רומנטיים, אבל כן ראיתי בו ידיד אמת ומוביל דרך. אני זוכרת שחשבתי עליו כעל מנהיג אפשרי".

בתור נערה בת 17 שמתכתבת באינטנסיביות עם בחור כל-כך מרשים, לא היה שם שמץ של התאהבות מצידך? מן המכתבים מתקבל הרושם שכן.

"גם אני, כשאני קוראת במכתבים שבספר, מקבלת את הרושם שהיה משהו כזה. אני לא זוכרת שראיתי בדב פוטנציאל רומנטי. אני זוכרת שמאוד מאוד הערכתי אותו, כיבדתי אותו ו... כן, אהבתי אותו בתוקף אישיותו המיוחדת. היה בינינו חיבור רוחני מיוחד. הוא היה מאוד יקר לי, אבל אני לא זוכרת משיכה פיזית.

"אני זוכרת מצדי המון חיבה וסקרנות, בעיקר בגלל השוני התרבותי, בצד הרצון הגדול להתמודד עם השוני. בדיעבד, יתכן שדב כן ראה בי 'מועמדת מתאימה' ושהציפיות שלו היו שונות משלי. לדאבוננו כבר לא נוכל לקבל לכך תשובה. אגב, מהספר הושמט מכתב שבו דב מטיף לי מוסר בדאגה רבה על עניינים שבינו לבינה. מעיון חוזר שלי במכתב, יכול להיות שהוא כן רצה להתאים אותי לדרישותיו".

מקריאה בספר, דב נשמע כמו בחור נדיר בחוכמתו ובהליכותיו. איך את זוכרת את דמותו?

"הוא היה יחיד ומיוחד. מדובר בבחור רגיש מאין כמוהו, מלא חמלה ואהבה. אכפתניק אמיתי. אני זוכרת המון התלהבות. בחור צעיר שמשכים מדי בוקר בשמחה לעבודת

הרב חיים סבתו:

חברי, דב אינדיג

"מכתבים לטליה" אינו האזכור הספרותי הראשון של דב אינדיג. חברו הטוב וראש ישיבת מעלה אדומים, הרב חיים סבתו, מספר עליו בגעגוע לכל אורך ספרו "תיאום כוונות", שהפך לרב מכר. השניים הכירו כילדים והיו בלתי נפרדים. סבתו: "אני זוכר אותו כילד דתי, טוב לב עד מאוד, תרבותי, אינטלקטואלי ומוכשר בצורה יוצאת דופן. הוא היה בחור שמח, אידיאליסט, אוהב ארצו ועמו אין לי ספק שאילו היה חי, היה מהדמויות המשפיעות ביותר על החברה"

הבורא, ועובד באמת ומכל הלב את השם. מלא עומק, וסקרן עד אין קץ. דב חיפש משמעות בכל דבר, תמיד שאל למה ותמיד חקר במופלא ממנו. הפך כל אבן בחיפושים. הייתי מופתעת בעצמי, עד כמה השאלות שלי היו חשובות לו.  

"הוא התעקש לחפש וגם למצוא לכל שאלה תשובה שתניח את דעתו. היה לו דרייב פנימי עצום. אני בכלל לא זוכרת שלדב היה עניין להחזיר אותי בתשובה. היה נדמה לי שהעניין שלו היה אינטלקטואלי נטו. הוא באמת רצה להבין איך ניתן לגשר בין תפיסות עולם שונות. הוא התעקש להסביר התנהגויות ותופעות בכלים שהוא מכיר, כלומר, על פי מחשבת ישראל לדורותיה. אין ספק שההכרות עם דב השפיעה על חיי, ושדמותו היוותה השראה גדולה".

את זוכרת "התנגשויות" כלשהן על רקע ההבדלים באורח חייכם?

"הזיכרונות שלי מהתקופה הזאת מעומעמים. רק כשקראתי בספר פתאום צפו ועלו זיכרונות ותחושות, כמו פלאשבק. אני זוכרת שבאחד מביקוריו של דב בקיבוץ, לקחתי אותו לטייל. רציתי להראות לו את ענפי המשק החקלאיים (רפת, לול, מטעים). התלבשתי כמו שאני רגילה, במכנסיים קצרים ובגופייה. לאורך כל הטיול דב הסב את עיניו ממני. בעיני זה היה כל כך מתוק ומכמיר לב.

"אני אפילו זוכרת באותו הזמן שהצטערתי בשבילו על האיסורים שהוא מטיל על עצמו, ובכל זאת התאפקתי ולא הערתי על כך. יצא שלאורך כל הדרך פטפטנו מבלי שהוא הביט לעברי אפילו פעם אחת".

ואז באה המלחמה. איך הגבת למשמע הבשורה שדב נפל?

"שמעתי על כך רק כחצי שנה אחרי המלחמה. היום אני יודעת שהשנים הראשונות אחרי המלחמה ממש מחוקות מזיכרוני. כנראה בגלל שתוצאות המלחמה היו כל-כך טראומטיות. במלחמה נהרגו גם בני כיתה שלי ובנים ממחזורים מעליי, ועוד רבים וטובים שהיכרתי. חברים טובים שלי שחזרו מהמלחמה הזו, שתקו.

"בתקופה ההיא המכתבים של דב פסקו. לא הקדשתי לכך מחשבה באותו זמן, הייתי עסוקה בהישרדות האישית שלי. ואז חגי בן-ארצי צלצל יום אחד וסיפר לי שדב נהרג. מה שאני זוכרת הוא שנאנחתי 'מה... אז... גם דב? עד מתי תאכל החרב?'. כבר הייתי קהת רגש ושחוקה מרצף של אובדנים. חשבתי אולי לפגוש את משפחתו, אבל לא היכרתי אותם ולא ידעתי מה להגיד להם. זמן לא רב אחרי המלחמה ההיא נהרג גם אחי בתאונה מבצעית ואחריו נהרגו עוד שני ידידי נפש שלי בתאונות צבאיות. היו אלה שנים קשות שאני פשוט לא זוכרת אותן. פסיכולוגים קוראים לזה הדחקה".

חיים סבתו ודב אינדיג, כתלמידים בישיבה
    חיים סבתו ודב אינדיג, כתלמידים בישיבה

בסיום הספר, את מספרת על כוונתך לצום ביום כיפור. ייתכן שאם דב היה נשאר בחיים היית חוזרת בתשובה בסופו של דבר?

"אני לא חושבת שהייתי חוזרת בתשובה. תמיד הסתפקתי בהיותי מאמינה חילונית. בקיבוץ שלי, כשליש מהחברים צמים בכל יום כיפור ובקיבוץ השכן יש בית כנסת יפה ונעים (כולם מתפללים שם יחד, נשים וגברים). אז כן, אני נוהגת לצום מדי פעם ולא רואה בכך אקט של התחזקות בהכרח. אני מרגישה שאני מחוברת היטב לזהות היהודית, הציונית והאזרחית שלי ולא זקוקה ליותר מזה".

את מאמינה בקיומו של אלוהים?

"אני אדם מאמין. אופטימית חסרת תקנה. מאמינה בעשייה. אני לא מתפללת".

כיצד הרגשת כשחגי בן ארצי ביקש ממך רשות לפרסם את המכתבים?

"את המכתבים מסרתי לחגי כמה שנים אחרי המלחמה. הוא צלצל אליי וסיפר שמצא את המכתבים שכתבתי לדב בעזבונו, ושאל אם אוכל לשלוח את אלו שנשלחו אליי. העברתי אותם ברצון. אחי, שהשתתף במבצע אנטבה כחייל נהרג בתאונה צבאית בחולות רפיח ב-1977. לאחר מותו ביקשנו מחבריו וחברותיו להעביר אלינו את המכתבים שכתב, והם שיתפו פעולה ברצון. היה לי ברור שאנהג באופן דומה, כי ידעתי כמה המכתבים חשובים לאנשים הקרובים לדב. מכאן, שלמעשה נפרדתי מהמכתבים של דב לפני מעל ל-30 שנה. כמובן שלא שמרתי אצלי העתקים וצילומים שלהם. מי בכלל שמע אז על סורק או על מכונת צילום?

"לפני מספר שנים חגי צלצל שוב ושיתף אותי בתכנית שלו להוציא את חליפת המכתבים כספר. לא מצאתי סיבה לסרב. לא ידעתי בדיוק לאן זה יתקדם, ולא היה אכפת לי לזרום עם זה. רק ביקשתי לא להיחשף בשמי".

מדוע?

"שמי האמיתי מיוחד מאוד (והוא מזכיר את השם טליה). אם היו מציינים בספר את שמי האמיתי, כל העולם ואשתו היו יודעים שזו אני. מתאים לי להיות מי שאני היום,ולא להיות מקוטלגת כמותג על-פי מי שהייתי פעם".

כיצד את מרגישה בנוגע להצלחה המפתיעה של הספר ולעובדה שהוא מרגש כה רבים?

"בדיעבד, מאוד נהניתי מהספר. כשקראתי בו לראשונה הופתעתי מהנאיביות שלי ושל דב, מהשאלות הילדותיות שלי. יש משהו מביך להתבונן בעצמך בגיל ההתבגרות, כשאני עצמי ביום-יום מורה לילדים באותו הגיל שבו הייתי בתקופת המכתבים. בכל זאת, התוצאה יצאה ממש נחמדה ומוצלחת. אני עצמי קראתי בספר בעניין. נזכרתי בספרים שציטטנו מהם, שהיו אז נכסי צאן ברזל.

"נזכרתי בטיול לאילת, בניסיונות הנואשים שלי להאכיל את דב ובסירוב העיקש שלו, ועוד. אני מודה שלא חשבתי שאחרים יתעניינו גם כן במכתבים האלה, אבל הנה – הספר מצליח. כשהילדים הפרטיים שלי התחילו לקרוא בו, מיד התחילו להסתלבט עלי 'אוף אמא, לא השתנית בכלל, איזו חפרנית את'. יש אנשים בסביבה שלי שלא ידעו על הקשר ביני לבין דב, קראו את הספר ומיד התקשרו ואמרו 'זאת מוכרחה להיות את, כי פשוט לא השתנית'.

"הספר יצא מרגש, אני מאמינה, בגלל הסיום הטרגי ובשל תחושת ההחמצה. קשה שלא לחשוב לאן דב היה מגיע לו היה נשאר בחיים ואיפה היתה הציונות הדתית היום עם דב, שהיה יכול להימנות על מנהיגיה. מנחם ג'יבלי אמר 'אדם חי כל עוד זוכרים אותו', דב ראוי שנזכור אותו ונשאב ממנו כוחות".

• הכתבה המלאה תופיע השבוע במגזין "מוצש", מבית מקור ראשון

תודה רבה רבה!!!טל..
תודה שיראל.

בדיעבד, כתבה מאכזבת ממש..

מה ציפית שיהיה שם? ואני באמת שואלת...yael...
לא יודעת..לא תכננתי..היא עושה רושם של אשה שטחית..שיראל.
גם אני באותה הרגשה.הרהור
אני חושבת שחלק מהשטחיות בראיון נובעת מהשאלותyael...

של המראיינת... ראיון הולך בדר"כ בדרך שהשאלות מוליכות אותו, ופחות בדרך שהתשובות נותנות...

חוצמזה שהיא לא רצתה להכנס ליותר מידי פרטים-שלא יכירו אותה..

אני חושב שהיא לא מדברת אמת בהכלאנונימי (פותח)
הפסקתי אחרי כמה שורות...הסנה-בוער

אני מעדיפה לדמיין את ההמשך..  

אני חושבת שמה שמפריעצורניקית

זה שקודם כל- זה היה לפני המון שנים והזכרונות שלה מאז כבר ממש לא חדים- הוא מזמן כבר לא חלק פעיל בחיים שלה, אז כל מה שהיא מספרת קצת מטושטש וחוזר על עצמו.

ודבר שני- אני חושבת שאיפשהו מפריע לנו שהיא לא חזרה בתשובה... אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל כשקוראים את הספר הזה, עם כל השאלות שלה והתשובות שלו והתהליך שהיה נראה שהיא עוברת- איפשהו זה נתן מן "תקווה" שזה באמת ישפיע עליה ברצינות... וכאן היא בעצם אומרת שהיא לא דתייה וגם אז ממש לא חשבה על זה בתור אפשרות... זה קצת מבאס אפשר לומר, קצת כאילו הכל היה לשווא...

אולי אם הוא לא היה מת היא היתה חוזרת בתשובהאברהם איתן

המכתבים הפסיקו ממש כשהיא היתא בשיא ההיתחזקות הדדית שלה

להפך.ארגמן

די לקראת הסוף היא אומרת שהיא מאד מתרשמת אבל היא לא מתכוונת לחזור בתשובה כמו החברה שלה.

כן אבל בסוף זה מכתב של אחת שמצאה את הכוחותאנונימי (פותח)אחרונה
יפה מצידה שהסכימה להתראיין. (ולא בציניות)~מישי~

זה מעניין היא עושה רושם אחר בספר ממה שהיא כותבת בראיון. ויש כנראה גם כמה דברים אל מדויקים בספר לפי מה שהיא מספרת (בכ"ז היו כמה עריכות קלות).

עוד אחד מאותם ספרים שאני מבטיח לעצמי שאקרא...מחפש את האור..

ואף פעם לא מוצא את העיתוי הנכון או פשוט לא זוכר בדיוק כשיש אפשרות וכו'...

מבאס.

מה גם שאני מניח שלפחות בספר הזה אני יכול להיות קצת רגוע עם החשש של צניעות. אני צודק? (בכל זאת, בחור ישיבה...)

תקרא. מומלץ מאוד. אין בעית צניעות למיטב זכרוני.~מישי~

בכ"ז גם הוא היה בחור ישיבה.. יש שם דיונים שלהם על צניעות זה כן, מקסימום תדלג אם בא לך.

בעיות של צניעות? |צוחק|שיראל.

חבר, זה ספר בסיס יהדותי - השקפתי!  ספר נהדר.

חחחחחמר one

איתן אני זוכר שקראת אותו בכתה

קומו נרדמים!נחלת

מישהו קורא משהו טוב? איכותי?

מישהו קרא משהו מהרשימה שלי?

שבת שלום מאוד!

טרם הגעתי לתפסן בשדה השיפוןחתול זמני

כאילו, התחלתי לקרוא, ממש בעמודים הראשונים, ונראה אמנם מחוספס אבל מלבב.

סיימתי זה עתה את "חתול נודד וחברים" ולהערכתי הוא פשוט יפני מדי לקרוא הישראלי. והאמת גם לא כזה מרשים כמו הספר הראשון.

נמר השלג של צ'ינגיס אייטמטוב קצת מסובך לקריאה, לא מדהים ברמה הטכנית כמו והיום איננו כלה, אבל אדיר. לא 100% גלאט אבל בגבול המאופק. מאוד מדכא בהסתכלות הכוללת.

שירה: חוץ מהידועים, ממליץ על דוד פוגל. גם אהבתי את "זמירות ירוקות" של זרובבל גלעד, נדמה לי שתאהבי.

התפשןנחלת

גם די עצוב. אבל שווה. 

לא מכירה את החתול....

אייטמטוב - שמעתי שלא ישווה להיום איננו כלה. אנסה, בלי נדר.

דוד פוגל - משורר שואה, אא"ל (אם איני טועה). נכון?

אני אוהבת את זלדה, מבלי להבין מרגישים ש ז ו   שירה!

אולי את יהודה עמיחי (ממה שקצת קראתי. חוששת קצת מהחילוניות שלו....)

אנסה אולי בעז"ה את חלפי וזרובבל גלעדי גם.

מהו הספר הראשון של חתול נודד...?

קרא, לענ"ד, את חכמת (או מתנת, לא זוכרת, כתבתי ברשימה) היפני; מאוד פשוט במובן החיובי ויפה. יש בו משהו שמעבר.

גם גן הפרחים הלבנים, יפני, מלחמת העולם השניה, מנקודת ראות יפנית. ספר טוב. לענ"ד

סודוקו רוצה לחיות- ילדה שנפגעה בפצצה האטומית על יוון. יפה מאוד ועצוב. מה שמוזר זה שהכותב הוא....גרמני. לא יודעים

כנראה מי הוא. נכנס ונתן את מה שכתב וזהו. נדמה לי.

גיט שעבאס לכולם!

"זכרונותיו של חתול נודד"חתול זמני

יחסי אליו הוא קצת אמביוולנטי. ממש אהבתי אותו כשקראתי אותו. גם ברמה הטכנית, זה הרגיש שהוא כתוב מצוין וייחודי. העלילה היא קצת צפרדע מתבשלת כזה והחלק הכי טוב בעלילה אני חושב הוא מתי הצפרדע (הקורא) קולטת שהיא מתבשלת. בכיתי לא מעט. ואז ברטרוספקט, הרגיש קצת קיטש. אבל אם זה עובד, זה עובד. אגב, יצא לזה גם סרט – נקי לחתולין, קיטש עוד יותר מהספר, די קלאמזי אבל יש פסקול של הזמרת קוטרינגו שזה נחמד מאוד.

כן דוד פוגל משורר שואה וגם נספה בשואה. שירים מאוד, מאוד כבדים. אבל יפים.

זלדה מהממת. למרות שלא לכל ממש התחברתי. יש לה סגנון כזה מחובר, אנושי ואותנטי, יחד עם העדינות הדתית.

על יפן כמובן...נחלת
בקרים מתוכנתים מאת סגל אריאל.אריק מהדרום
תודה. על מה הספר? חוששת קצת מספרים ישראלים.נחלת

אולי זו סנוביות. (יש בזה משהו....), אבל מהמעט שקראתי, לא התרשמתי במיוחד. 

כן נהניתי מפסיעות (?) בחול של אורנה....(?)

על מה הספר?

גיט שעבאס!

בעיקרת תורת הבקרה ותכנות בתוכנת לדראריק מהדרום
תיאוריות של דיאגרמת סולם לבקרי plc
אוי ויי.....נחלת
פסיעות בחול זה ספר קצת קשה רגשיתל המשוגע היחידי

כנראה שאני שייך לפורום אנשים רגישים

רק מלשמוע את התקציר אני מבינה שזה קשהעשב לימוןאחרונה

לא קראתי את הספר

ורגישות זו תכונה טובה

שירה גאולה!אשר ברא
נכון.נחלת
בנפול תרדמה, משה רטאנוני.מית
חתיכת הזיה
אי המטמון לילדים. לא מומלץ. מאוד אכזרי.נחלת
מה דעתך על נילס?חתול זמני
😂אנונימי (2)
הכוונה לילד שרכב על ברבור - סופרת שוודית?נחלת
על אווז הביתחתול זמני

עם כל אווזי הבר

ועם אוגינקדימון
נדמה לי שהתחלתי פעם לקרוא ולא היה כל כך מענייןנחלת

היא ניסתה ללמד גיאורפיה כך, נכון? צריכה אולי לנסות שוב.

החלפתי בספריה את הסיפור שלא נגמר - אבל הוא כתוב כולו ב...ירוק!

מבינה את המחבר, אבל קשה לקרוא כך!

קראתם את הקוסם מארץ עוץ? מקסים. ספר ילדים כמובן.נחלת
ניסיתי אבל לא ממש נהניתי.חתול זמני
קראתי בעבר ממשל המשוגע היחידיאחרונה

וזכור בתור ספר חמוד שאהבתי

דווקא היה חמוד לדעתיחתול זמני

לגבי הסיפור שאינו נגמר – חלקו כתוב באדום!

וזה חלק מהעניין, זה ספר ישן וחמוד מהזמן שבו סופרים היו מאוד יצירתיים

הוא צוחק עלייך...פשוט אני..
לא יפה בכלל 
האיש של הכלבה הלבנה - אין בחנויות הספריםנחלת

בירושלים. האם למישהו יש רעיון היכן אפשר להשיגו?

אפשר יד שניה, אבל במצב טוב.

חן חן.

יש חנייות יד שניהחשבתי שאני חזקה
"סיפור חוזר". תנסי לחפש שם, יש אתר וחנויות פיזיות
תודהנחלת

נדמה לי שניסיתי, אנסה חנות אחרת. זכי למצוות!

יש בירושלים חנות ביפו באיזשהי סמטה..אשר ברא
לא זוכרת את שמה, אבל יש שם המון ספרים שאין בכל מקום
הולצר אולי, סמטה מקבילה לסמטה של דני ספנחלתאחרונה

של דני ספרים, מרח' יפו, או גלריה לספרות רח' ש"ץ (מקינג ג'ורג) או סיפור חוזר ברח' שמואל הנגיד, ליד רח' בצלאל

או בבניין כלל - 2 חנויות - אחת קומת קרקע ליד רח' יפו והשניה כשסובבים את הבניין לרח' אגריפס - יש גם אחת

בכל אופן, פעם היתה.

גם ברחבה למעלה מהמשביר לצרכן הישן (היכן שהיה), יש חנות ספרים יד שניה.

האם כבר לא קוראים?!נחלת
ספר מטלטל.קולמוס הנפש.

מרגש ההחלטה שלה למסור את החיים שלה בשביל לתקן העניין הזה, אבל סוף עצוב בשביל החיים  האישיים שלה. מבאס.

וכמה הבעיה הזו גדולה ואנחנו לא יודעים אפילו, קשור גם לעניין החוק הנורא של 'מיהו יהודי', כמה פסולי חיתון מתערבים בתוכנו בלי ידיעתנו וכמה סבל זה גורם וגורר בעקבותיו. קשה.

משהו יכול לעזור? - קצת לא הנושא, אבל בכל זאת.רשום

יש למשהו את הספר 'הארי פוטר ואוצרות המוות' בPDF?
אבל של התרגום המקורי, של גילי בר הלל..

מצאתי את כל הספרים, אבל חסר לי את זה..

פליזזזזז..

בדקת בפורומים שמיועדים לזה?קולמוס הנפש.
בדקתי ואין שם מה שביקשתי. ממש אשמח, מי שיוכל לעזוררשום
כן, אבל זה לא התרגום המקורי.רשוםאחרונה

אני רוצה את התרגום המקורי של 'גילי בר הלל', זה תרגום איכותי שאפשר לקרוא איתו את הספר.

התרגום שיש שם לספר 7 זה 'תרגום מעריצים', משהו חלטורה כזה.

בתור התחלהנחלת

אינדיורנס - אמיתי. מתח בקוטב, לא הורגים/שודדים וכו' אף אחד. ההישרדות של מי שנתקע שם בעל כורח.

מסע קונטיקי - אמיתי. תור היידרגל - מסע ברפסודה הזויה (שכולם הזדעזעו מהרעיון) כדי להוכיח דבר מה....יש תמונות. מקסים.

3 כוסות תה - מוריסון (אם אני לא טועה) - מטפס הרים אמריקאי על קיי 2 (?) שנקל בטעות למקום אחר. אמיתי.

לבדו ימות אדם - אמיתי. מלחמת העולם השניה - קבוצה מחרתית שהגיעה לנורבגיה כדי לחבל בגרמנים. מרתק.

אל תיגע בזמיר, הרפר לי. עם עובד. קלאסיקה. סיפור אנושי ורגיש מנקודת ראות של ילדה. גזענות. נפלא. יש סיפור בתוך סיפור. סוג של מתח אבל לא מה שמתכוונים כשאומרים מתח.

משחקת באש - אמיתי. איך מגיעים מכת נוצרית קיצונית, ליהדות. מאלף. נוגע ללב.

היום אינו כלה - ספר טוב.  הסופר מקריגיסטן או משהו כזה. 

תינוק שנשבה - כרמלה רייס. ממש תינוק שנשבה. נוגע ללב. אמיתי.  קרוב משפחה של בעלה של המחברת.

רח' הפרחים הלבנים - מלחמת העולם השניה, מנקודת מבט יפנית. 

סודוקו רוצה לחיות - פצצה אטומית  - סיפור. נוגע ללב.

עץ המשי - סיפורים של סופר סיני. הרקע קומוניזם סיני. יפה.

סיפור כתוב על מניפה - יפן, אם אני לא טועה.

וספרי שואה אחדים:

לך לך בני - אמיתי. לא יאומן. בברית המועצות, בחור יהודי שנקלע לשם בעל כורחו. המציאות עולה על כל דמיון. חיים שפירא

אריות בשלג - אמיתי. דינה גבל. סיביר.

הרוח שגברה על הדרקון - אמיתי. מחנה השמדה. ספר קשה ומעורר התפעלות - איזו אמונה.

ניחוח פרחי השלג - אמיתי. משפחה יהודית מסתתרת בעזרת גוי הונגרי. מדהים.

תקוות השני. אמיתי. הסתתרות בשואה בעזרת גוי.

בור צלמוות. אמיתי. האם היינו יכולים לגור במשך שנתיים בבור חשוך, טחוב, קטן, עם ידיד עכברוש?!

עריסת הבמבוק - שוורצבאום. אמיתי. אם מישהו אימץ או חושבת לאמת....מדהים.

עדין הוא הלילה - אמריקאי. סקוט פיג'רלד.

התפסן בשדה השיפון - סלינג'ר. אמריקאי. נוגע ללב.

ספריו של ג'ון סטיינבק - הלשון בוטה ולא נקייה, אבל זה לא "לשמה". סופר טוב. אמריקאי

ויליאם פוקנר - עגה קשה, לא קראתי אבל עד כמה שאני יודעת, נחשב לסופר טוב. אמריקאי

לבנות ארמונות עם כפית - אמיתי. איריס. כשמו כן הוא.

הכל עניין של פקסילים. אמיתי. תמר. התעללות נפשית בנישואין. לענ"ד, ספר מאוד חשוב. יש לה גם הערת שוליים באתר בין הזמנים.

לא בלי בתי - אמיתי. בטי מחמודי. אקטואלי.... אירן.

רחוקי שלי. אמיתי. יפה ברוש. הלם קרב. ספר קשה.

יש גם ספרים המתאימים יותר לבנות. מי שרוצה באישי. (לפחות ספר אחד שעולה כרגע בזכרוני).

מקווה שתיהנו.

ו...נחלת

מתוך ההפיכה - פועה שטיינר (הרב מן ההר - בתו, נראה לי). הרובע היהודי לפני ובזמן שנפל לידי הערבים. אמיתי.

קתרין מנספילד, סיפורים. מצויין. בריטית.

למי שאוהב בעלי חיים:

-כל הספרים של ג'יימס הריוט. אמיתי. וטרינר בריטי. מקסים, רגיש ומשעשע.

-ג'ראלד דארל, חברברי הסוונה ; היער השיכור  - מסע צייד בעלי חיים, חלקם נדירים מאוד,לגני חיות בעולם.  רק שני הספרים האלה.

-חיות הבר אשר אהבתי. יפה.

-בית ברנ....(לא זוכרת) - תומאס מאן. גרמני. סופר מצוין.

-מאדאם בובארי - פלובר. צרפתי.

-לטובת הילד - בריטי.

-יד באפילה - אידה נודל. מסורבת עלייה. איזו אישה אמיצה! סיביר.

-יש סדרה של סיפורים של עמים שונים. לא פולקלור. סיפורי סופרים. משהו!

-מחפשים את אמא - קוריאה הדרומית.

-פצוע קל - אמיתי. אבי תמר.  מלחמת ששת הימים, אם איני טועה. ספר טוב.

-הביתה או החזרה הביתה - אמיתי. חייל שנפצע אנושות בראשו. השיקום שלו. מדהים.

-שרופה - אמיתי. בחורה ערביה מהגדה. רק לבעלי עצבים חזקים.

-ליל הבדולח. אמיתי. ההסטוריון היהודי מרטין גילברט.

-כחש. בן הכט. עיתונאי יהודי אמריקאי שסיקר את משפט קסטנר. לענ"ד - ספר חובה.

- ספרים של הרב חיים סבטו. אהבתי את :תיאום כוונות" - מלחמת יום כיפור.

- אהרן מגד או אפלפלד, מחילה, לא זוכרת. סופר טוב. נוגע בשואה.

-נפשות מתות. גוגול. רוסי. סופר טוב.

-האיש שלא נכנע. אמיתי. ר' ננס. סיביר.  אחרי הספר הזה חשים (אני ), הערצה, השתאות, התפעלות וגם...חולשת דעת. לא יאומן.

-להיות יהודי. על הרב יצחק זילבר זצ"ל. סיביר.     "     "      "     "   "

-מתנת המספרים - יוקו אוגאווה.  ספר יפני קטן,  יפהפה. יש קשר לאיזו נוסחה מתמטית. לא הבנתי את המתמטיקה, אבל הספר...משהו. היא סופרת מוערכת בכל העולם (AI) . ספרים נוספים באנגלית.

לא נעים לי ללחוץ, אבל מישהו חושב לקרוא משהונחלת

מן הרשימה? בכלל, מעניין אתכם? אם לא, שלחו אותה חזרה!

תודה....

אני אשמחל המשוגע היחידי

יש המלצה לחנות טובה באזור ירושלים לקנות?

אם זה יד שניה בכלל טוב...

...נחלת

מוצ"ש.  הבאתי חנויות אחדות.

לא קוראים "הביתה" על החייל שהשתקםנחלת

ושכחתי את השם האמיתי.

- המינגווי

-טולסטוי

- תומאס הארדי -יריד ההבלים. בריטי

הממחתול זמני

קראתי את "והיום איננו כלה"

נראה לי שאקרא את התפסן בשדה השיפון בהמשך

+ לבדו ימות אדם

רק שלא אשכח

תודה. כדאי. התפסן...על נער מתבגר. אם זה מענייןנחלת

אותך. אינדיורניס - ממליצה; כח החיות של האדם. המאבק להישאר בחיים ולשרוד. מאוד מיוחד.

לך לך בני - קראתי כחמש פעמים ומן הסתם אקרא עוד.... זה ספר הרפתקאות אם אפשר לקרוא

לו כך.....מדהים. לא מחנות ריכוז לא מחנות השמדה. סיביר. יש גם תיאור של מלחמה, מיוחד

למחבר. כדאי.

פנג הלבן קראת?חתול זמני
אולי כן. זה על כלב/זאב כזה? לא אכזרי קצת? לא לנוערנחלת

שבת שלום ומבורך לך ולכולם!!!!

דווקא נראה לי די נוער לא? נניח 13-14+חתול זמני

כן אכזרי אבל גם מלא חמלה ותקווה נראה לי

מה לגבי הסיפור שאינו נגמר?

היה צריך להיות סימן שאלה אחרי לא לנוער. כמובן.נחלת
למה הכוונה?נחלת
מכירה את הסיפור שאינו נגמר?חתול זמני
לא איני מכירהנחלת
דחוף בהול לקרואחתול זמני