נחי אייל מחבל בהחתמות של עבודה עברית!אנונימי (פותח)

?http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=16714

פרסום ראשון: מנכ"ל האיחוד הלאומי, נחי אייל, הורה להנהגה הצעירה של התנועה לחדול לאלתר מהחתמת עצומה לעידוד עבודה עברית. אייל טוען כי הפסקת הפעילות נבעה מסיבות של סדר פנימי ולא מהתנגדות לעבודה עברית.

לפני כחודש החל מיזם לעידוד עבודה עברית בירושלים, במסגרתו נקראות משפחות ירושלמיות לחתום על התחייבות לפיה במידה ויפתח בירושלים מרכז קניות שיעסיק יהודים בלבד, הם יקנו במקום ולא ברשתות המזון שמעסיקות גויים. "החנויות מתפרנסות מאיתנו הלקוחות" נכתב בעצומה, "אנו יכולים להציב דרישות ולגרום לכך שיהיה משתלם להן להעסיק יהודים, ולא את האויבים הרבים המסכנים את בנותינו".

עד היום חתמו על המכתב קרוב לשבע מאות משפחות. "כאשר יצטברו אלף חתימות נציג את זה לסופרים בעיר כהוכחה לכח קניה שמעוניין בעבודה עברית", אומר נתנאל גואלמן, תושב שכונת גאולה, הנמנה על מארגני העצומה. "ככל שנציג כח קניה גדול יותר, כך פער המחירים יהיה קטן יותר אם בכלל".

צוות מ'ההנהגה הצעירה של האיחוד הלאומי' השתלבה בהחתמת המשפחות. אולם לקול היהודי נודע כי מנכ"ל האיחוד הלאומי, נחי אייל, הורה להם לחדול מיידית מהשותפות ביוזמה.

"ההחתמות הלכו מעולה, אך שבוע שעבר קיבלנו הוראה מנחי אייל מנכ"ל האיחוד הלאומי להפסיק את ההחתמות מכיוון שזה לא חוקי לקרוא לעבודה עברית", סיפרה לקול היהודי אביה צעירי, תושבת גבעת שמואל החברה ב'הנהגה הצעירה'. צעירי ארגנה לפרוייקט ההחתמות את הצוות שלה המונה כעשרים בני נוער, ואף תכננה לרתום לפרוייקט את שאר חבריה לתנועה המונה כמאתיים בני נוער. "הוכיתי בהלם והתווכחתי, אך ללא הועיל. נאמר לנו מפורשות על ידי דניאל גבאי, רכז הנוער של התנועה, שההוראה להפסיק את ההחתמות הגיעה מנחי שסובר שזה לא חוקי לעודד הפליה בתעסוקה. העצומה בכלל קוראת לעידוד של העסקת יהודים", אמרה צעירי.

בשיחה עם הקול היהודי, אישר מנכ"ל האיחוד הלאומי, נחי אייל, את העובדה כי הורה לפעילי הנוער לחדול מהחתמת המשפחות, אך לדבריו הסיבה לכך היא מנהלתית בלבד. "האיחוד הלאומי מתנגד שכל אחד יעשה מה שמתחשק לו. בתנועת הנוער של האיחוד הלאומי, כמו בכל תנועת נוער אחרת יש היררכיה ברורה. אם רוצים לקיים פעילות תחת הגוף הזה, צריך לעשות זאת באופן מסודר – בתיאום עם רכז הפעילות, או איתי כרכז הארגון, אין כל סיבה אחרת", אמר אייל.

אין ספק שצריך סדר ומשמעת, אך אולי העובדה שבשמאל ובתקשורת מציגים את עבודה עברית כגזענות, יש איזו אי נוחות של התנועה להשתתף במהלך?

"כמובן שאנחנו בעד עבודה עברית, זה עניין לגיטימי לחלוטין. כשאבות הציונות הגיעו ארצה, ודגלו בעבודה עברית, אף אחד לא חשב שיש מהם ריח של גזענות".

האם הופעלו עליכם לחצים על ידי כוחות הביטחון, כמו המשטרה או השב"כ?

"חד משמעית, לא".

זה איננו סוד שהיום, יש איזה מימד בעייתי מבחינה חוקית לדגול בעבודה עברית על פני עבודה ערבית.

"יש בעיה חוקית להפלות ערבים במקום העבודה, אבל לעודד עבודה עברית זה דבר שהאיחוד הלאומי בהחלט בעדו. האיחוד מייצר לא מעט פרויקטים, באמצעות ארגוני הרוחב הקשורים אליו שקשורים לעבודה עברית. אני בכלל לא מבין לאן השיחה הזו מוליכה, אתה לא יודע מה דעתו של כצל'ה בנידון, שבנה מאות בתים בבית אל שחלקם כעת מאוימים בהריסה? אתה לא יודע מה דעתו של מיכאל בן ארי בנידון"?

הדוגמה שהבאת מחבר הכנסת יעקב כץ היא דוגמה מצוינת – אבל לא לעבודה עברית. ישנה דילמה ידועה וישנה האם הדגל המרכזי הוא בנייה בכל מחיר, גם על ידי ערבים, כמו שקרה בבית אל וביישובים רבים נוספים. מנגד עומד הדגל של עבודה עברית, שקוראת במוצהר להעסיק יהודים בלבד. כצל'ה ופועלו הברוך בהחלט אינם תחת הדגל של 'עובדה עברית'.

"שמע, נסחפת. אתה לא מכיר את השמות? אתה לא יודע מי האנשים שבאיחוד הלאומי? עצם העלאת הנושא ביני לבינך בצורה הזו פוגע באינטליגנציה שלי ושלך".

אמרת כי האיחוד הלאומי מעודד עבודה עברית, ורציתי לקבל תשובה ישירה על פרויקטים ספציפיים, מה שעד עכשיו לא הצלחתי לקבל.

"האיחוד הלאומי בעד עבודה עברית, אני לא מעוניין לפרט", חתם אייל את השיחה.

ואחר כך הם מתפלאים למה עזבתי את ההנהגה...מרדכי

וחבל שזה לא פורסם לפני יום כיפור, שאז דברתי עם אחד ממובילי ההנהגה, שניסה לשכנע אותי לחזור.

ועדיין, הראיון איתו יותר שכנעים מאותה בחורהאלעד
תאמינו לאנשים--<יוני>

"אייל טוען כי הפסקת הפעילות נבעה מסיבות של סדר פנימי ולא מהתנגדות לעבודה עברית."

תחשבו בהיגיון..<יוני>

בעיקרון ההחתמות האלה--לא חוקיות.

ההנהגה הצעירה היא שייכת למפלגה--חוקית.

אם ההחתמות--כנראה לא בדיוק חוקיות וההנהגה הצעירה--צריכה להיות חוקית--א"א שהם יעבדו בשביל זה.

יום טוב וחג שמח--אחדות ישראל!

מה לא חוקי בהחתמות?מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ג תשרי תשע"ב 13:38

אף אחד לא קרא להחתים נגד הערבים (שזה אולי באמת היה אסור ע"פ חוקי המדינה).

ההחתמה קראה שאם תהיה רשת שתעסיק רק יהודים יעדיפו לקנות שם, ויש הבדל בין הדברים. 

(והעוסקים במלאכה, תקנו אותי אם אני טועה).

מה לא חוקי בזה???alezish
בררתי קצת--<יוני>

ומסתבר שיש בזה משהו לא חוקי.. (אני חושב חוק החרם או משו כזה.. לא בטוח, אל תתפסו אותי על המילה..)

יש בזה הרבה חוקים מעבר ל"לברר קצת"..אלירז
אבל אנחנו לא מחרימים!מרדכי

זה כול העניין, אנחנו לא מחתימים על להחרים את החנויות שמעסיקות ערבים...

אנחנו מחתימים שיעדיפו לקנות בעסקים שמעסיקים יהודים, אני לא רואה פה שום עניין של חרם.

סדר פנימי של האיחוד הלאומי זה ללקק לנוער מר"צאנונימי (פותח)

אבל לא להחתים למען הערך הציוני הכי בסיסי שזה עבודה עברית 

נוער מרצ וצעירי האיחוד הלאומי משלבים ידיים

לשם שינוי, מאוחדים: הנהגה צעירה של האיחוד הלאומי חברו לנוער ומרצ וביחד הם מתכוונים להפגין נגד מחירי הטסט לרשיון הנהיגה. ביום ד', הם מתכוונים להתייצב להפגנה מול משרד התחבורה בדרישה להחזיר את שיעורי הנהיגה לפורפורציה.

http://www.srugim.co.il/4492-%D7%9E%D7%97%D7%A8-%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%A8-%D7%9E%D7%A8%D7%A6-%D7%95%D7%A6%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%97%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99-%D7%9E%D7%A9%D7%9C%D7%91?di=1

אתה יודע מה הכי משכנע בראיון עם נחי אייל?אנונימי (פותח)

שהוא אומר שזה לא בסדר וגזעני שתהיה אפלייה נגד ערבים אבל הוא כן בעד

העדפה ליהודים (אבל רק בתיאוריה). 

כאילו, מדובר בשני דברים שונים לגמרי ואפשר להעדיף יהודים בלי שזה יהיה על חשבון לא יהודים. 

אני בטוח שזה מה ששיכנע אותך כי זה מאוד הגיוני ומשכנע.

אלעד תסתכל בתגובה של כל הזמן שמח...אלירז
אסור להכריז:אנחנו נגד העסקת ערבים...דוסית גאה!

זה מה שחלא חוקי פה...

אבל העניין הוא שמותר להעסיק יהודים...

בדיוק אבל בדיוק להיפך!אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי רופאח בתאריך י"ג תשרי תשע"ב 16:02

לפי החוק היבש אין הבדל בין העדפה לאפליה!

אסור להעדיף יהודים על רקע לאום או דת כשם שאסור להפלות ערבים על רקע דת או לאום.

אבל באמת אפשר לעסק להפלות "אויבים", זאת אומרת להפלות אנשים לפי מקום המגורים שלהם,

הדעות הפוליטיות שלהם או כל דבר אחר...אז אין שום בעיה להחתים נגד העסקת אויבים אבל כן יש

בעיה להחתים בעד עסקים שמעסיקים רק יהודים

לא, לפי החוק מותר להעדיף ערבים.צחקן

המדינה נותנת לכך תקצוב מיוחד.

המשרדים שעושים את זה עוברים על החוקאנונימי (פותח)

זה מותר רק כי יש פסיקה אקטיביסטית של בג"צ שנוגדת את החוק היבש.

הקבוצות היחידות שמותר לעשות להן אפלייה מתקנת לפי החוק הן נשים ונכים.

אבל כל זה לא קשור אלינו כי ברור שאף אחד ברשויות החוק לא רואה במתן עדיפות ליהודים

אפלייה מתקנת...

תגיש תביעה, משרד התמ"ת מעודד העסקת נכריםצחקן

ומתקצב מי שמעסיק אותם בתחומים מסויימים (הייטק)

קבלו איזה תגובה נתנו להם!!!כל הזמן שמח

אז ככה ממש אין לי זמן לענות כאן על כל השאלות,אבל לפחות קצת-ניח איל לא עשה את זה כי זה לא חוקי ועכשיו הוא ממציא תרוצים אחרים.(חוקי ולא חוקי זה אני משאיר לכם...)

התירוץ הזה דחוק לגמרי,כי זה היה מתואם אם הרכז לגמרי(האמת שהיה לנו ממש קשה לשכנע אותו כמו שאביה כתבה שם אבל בסוף כולם בפה מלא הסכימו!).

אז השאלה שלךי אליו עכשיו למהא תה משקר?

כניראה שהוא גם חושבשזה חוקי(כמו שבן ארי שם כתב)!!

חשוב לי ממש להסביר את זה אבל עכשיו אין לי בכלל זמן אולי מחר או בחג!!!!

חג שמח!!!

זה התגובה שלי(אלירז ניסחה את זה וחשה על כל הבקודות שצרי להדגיש!)

"נתנאל גואלמן, ממנהלי המיזם לעידוד עבודה עברית בירושלים, הגיב אחה"צ (ב) על האיסור שהטיל נחי אייל, מנכ"ל האיחוד הלאומי על צעירי התנועה להשתתף במיזם לחיזוק העבודה העברית בירושלים. "חבל לי מאוד שהאיחוד הלאומי לא מאפשר לצעירי התנועה לשקף ולהביא לידי ביטוי את דרך המפלגה".

"מעבר לצורה המזלזלת וחסרת האחריות שבה בוטלה השתתפותם של צעירי האיחוד הלאומי בפרוייקט, היינו מצפים, כמו גם רבים אחרים, שלצעירי האיחוד הלאומי ולמנכ"ל המפלגה נחי אייל יבער נושא ההתבוללות. יש לבחון לעומק ובאופן יסודי אם קיימת בעיה במיזם כזה, ולא להימלט מכל שותפות ואחריות. מי שהסלוגן שלו הוא 'מובילים כיוון' חייב להביא את זה לידי ביטוי", אמר.

"הפרוייקט מבוסס על פעילות רבת שנים של עמותות ואנשים מבוגרים והבקיאים בנשוא, שגם מעורים היטב בהיבט המשפטי", הוסיף גואלמן. "חבל לי מאוד שהאיחוד הלאומי לא מאפשר לצעירי התנועה לשקף ולהביא לידי ביטוי את דרך המפלגה. לא ייתכן שחברי הכנסת משתדלים לייצג את השקפתם של ציבור בוחריהם, ואילו ההנהגה הצעירה פועלת כתנועת נוער דתית לאומית רגילה, באופן שנראה כחסר זיקה פוליטית או מחוייבות חברתית. הייתי רוצה לראות אותם פועלים למען הפרוייקט, ולא דוחים אותו בשאט-נפש".

"נושא ההתבוללות צריך לבעור לכל אחד! ולא רק לאוהבי התורה והארץ שבחרו ט'", סיים גואלמן"

מהקול היהודי

תגובה יפה. כל הכבודאנונימי (פותח)

היה צריך להזכיר גם את השותפות שלו עם נוער מר"צ ושהפלורליזם שלהם הולך רק לכיוון שמאל ולא לכיוון ימין

בניגוד אליך רופאח.אין בנו שנאה אישית כלפי נחי איילאלירז
אלא רצון אמיתי להביא את הבעיה לפתרונה..
ממה יותר אכפת לך?...(למטה)אבישי רחובות

מאיזה חוק טיפשי של שוויון בין ערבים ליהודים שלא יהיה גזענות(למרות שעפ"י ההגיון שאנו השולטים והכובשים צריך להיות הפליה לטובתנו)או מכך שמאות בנות יהודיות מתחתנות עם ערבים ועוד הרבה בעיות שנגרמות מזה?!יש חוק ויש דבר אחד מעליו והוא התורה אז איפה שמצווים עפ"י התורה באיזה שהו מצווה(כגון פדיון שבויים:יותר חשוב מלבנות ביהכ"נ ולויודע אם יש מצווה יותר גדולה...)אני לא ילך עפ"י החוק האנושי אלא עפ"י החוקים שקבע לנו הקב"ה

אבישי אתה פונה אליי?...אלירז
שנאה "אישית"?!אנונימי (פותח)

אין לי שום סיכסוך אישי עם נחי אייל

אפילו לא דיברתי איתו פעם אחת בחיים שלי והדרכים שלנו אף פעם לה היצטלבו

יש לי שינאה לנחי אייל כי הוא:

1. מסית מעל כל במה אפשרית למסור יהודים למשטרה 

2. מקים יחידה של מלשינים [גיוס המוני של מתנחלים למשטרה] 

3. מסייע לאויב על ידי סיכול פעילות שאמורה למנוע מאויב להתפרנס מיהודים

"אישי"? יותר לא אישי מיזה זה לא יכול להיות.

הבנאדם הרע הזה מסוכן לכלל ישראל וצריך להעיף אותו לכל הרוחות 

למה להוציא שם רע?אדוני המשורר

תאמין לבן אדם!

כי להאמין היום לבניאדם זה נאיבי..אלירז

האמת... בכל דור זה היה כך..

"אל תבטחו בנדיבים, בבן אדם שאין לו תשועה, תצא רוחו ישוב לאדמתו, ביום ההוא אבדו עשתונותיו..."

המטה העולמי :נחי אייל אינו מנכ"ל האיחוד הלאומימעוז אסתר

לאחר פנייה למטה העולמי להצלת העם והארץ (בתור חלק מסיעת האיחוד הלאומי)  בנושא  הוראת נחי אייל להפסיק להחתים למען עבודה עברית 

תגובתם הייתה כי נחי אייל אינו מנכ"ל האיחוד הלאומי אלא מנכ"ל "תקומה"

אז איך הוא אחראי על ההנהגה הצעירה של האיחוד?אנונימי (פותח)אחרונה

איך 1/4 מהסיעה משתמשים בשם של fk המפלגה ועוד שמים בראש מוסר ומשת"פ בלי של-3/4 יהיה מאן דאמר בנושא??

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך