אחד הדיונים הראשונים שהיו לנו בזמנו (בתור מאורסים, ובשלבי ארגון הבית) היה בשאלת מקום המחשב
בבית. לאחר לא מעט מחשבה אשתי דרשה (וקיבלה) שהוא יהיה בסלון, כשאחרי כמה חודשים הצטרף לשם גם המחשב שלה.
היותי מכור כבד (והעובדה שנשארתי כזה גם אחרי שנתיים נישואין) הפך את מיקומו לשאלה מורכבת.
רמת הבסיס:
מחשב הוא כלי עבודה נחוץ, ושימושיו השונים הופכים אותו להיות חלק חשוב ביומן שלנו.
שימושיו הבייתיים השונים (חיפושים שונים, ארגון מידע, מיילים, טלפון, שימוש כנגן מוסיקה ו/או סרטים) ויכולותיו הרבות והמגוונות יכולות לעיתים "להפנט" ולשאוב שעות רבות בלי להרגיש שהזמן (א|ע)ובד.
זה ברמת המשתמש הפשוט. וכידוע לכולכם - פרנסתי היא ממוחשבת, וכמעט כל מטלה יום יומית שלי תלויה בו.
שימושים בפועל:
בניגוד לאחרים שבחרו להגביל את ההתמכרות למחשב בודד, אנחנו בחרנו את האופציה של שימוש בשני מחשבים, ומשתי סיבות
1. למנוע מצב של "טיפוס על הקירות" כשהבעל/האישה על המחשב,
2. כששנינו ביחד - שנינו ביחד. כשנזקקים למחשב (או לטלפון!
)- גם הצד השני עושה משהו שהוא נצרך לו לבדו (על המחשב, או שיחת טלפון וכו')
נסיונות (אוי כמה זה קשה) לקטלג את שימושי המחשב השונים: יעילות (עבודה, סידורים, צרכים שונים) או משחק.
לא אני ולא היא לא מכורים למשחקים אז זו לא התמודדות שהייתה אצלנו.
ילדים:
לא יודע לגבי ילדים של עצמי, כשנגיע לגשר וכד'. אבל על עצמי (עוסק בתחום כ-14 שנה ומחובר לרשת מגיל 13, תוך משיכה עצומה לחלקים החיוביים והמועילים של הרשת ושל התחום) ועל האחים שלי - שגדלו עם אינטרנט מגיל צעיר מאוד. לחלקם זה היה ברכה עצומה ומצאו שימושים יעילים במחשב ושימושיו. אחי הצעיר מצא שם מגיל צעיר את כשרונותיו והיום (18) מתחיל להתפרנס מהם.
חלק קטנים מדי (בינתיים נראה שמתפתח לכיוון חיובי), ואח נוסף הלך אחרי ההבל ויהבל.
אם שואלים אותי, אני חושב שהכל תלוי בדמות ובכשרונותיה. יש ילדים שנכון לצייד אותם במחשב פרטי, ויש כאלה שצריך להדירם מהתחום כמו שמרחיקים סכין מילד בן שלוש.
שימוש יעיל ובחירה נבונה!
משה.