שלום!אנונימי (פותח)

השנה אמא שלי התחילה לעבוד עד שעות מאוחרות(6-7).

מה שיוצא שאחים שלי הקטנים חוזרים מבית הספר לבד, וכשאני חוזרת אני צריכה להכין להם צהרים.

עד עכשיו חממתי להם שניצל תירס וזה בערך מה שהם אכלו... באיזשהו שלב את אומרת לעצמך שדי, והם צריכים גם לגדול על מה שאת גדלת כשהיית בגילם-ארוחות נורמליות ולא רק Junk food..

אני חייבת דחוף מתכונים קלים ומהירים לארוחות צהרים.

שתבינו מי אני, אני אחת שממש לא בקטע שלה לבשל. גם כשאני מנסה זה לא יוצא טעים...

ניסיתי להכין להם קוסקוס(משקית!) מיותר לציין שנשאר ואף אחד לא נגע בזה... כנ"ל לגבי פתיתים... ולכן אני חייבת מתכון קל...

מה עוד, שאני חוזרת הביתה כל יום בסביבות 4-5(היום חד"פ נשארתי בבית...ולכן אני כותבת לכם את התגובה הזאת עכשיו..) מה שיוצא שהם מחכים בבית רעבים, וגם לי יש לא מעט דברים לעשות, ולכן אני חייבת מתכוון מהיר.

 

אשמח שתזרימו מתכוונים ושלא יווצר מצב שאני מוצאת את עצמי חוזרת כל יום על אותו המתכון...

 

גם אשמח שהמתכונים היו פרווה-חלבים כי אני צימחונית... אבל אם אין אז אני אשרוד, ואני אוכל שניצל תירס...(:

 

תודרה רבהחושף שיניים

מה הם אוהבים?חילזון 123

בערך לפחות כדי שיתן קצת כיוון. (מה? יש ילדים שלא אוהבים פתיתים?)

 

בכל אופן-

מה עם ספגטי עם רוטב עגבניות? נראה לי שזה די קל. מרליחים סיר עם מים ומבשלים את הספגטי במים רותחים 10 דקות בערך. מסננים מהמים. ואז בסיר את מערבבת על האש קצת שמן, כמה כפות רסק עגבניות עם פפריקה ומלח ואולי אבקת שום ומים מחממת קצת ומחזירה את הספגטי לסיר ומערבבת.

 

אולי תפוחי אדמה בתנור? תחתכי לקוביות תפוחי אדמה תערבבי עם קצת שמן ומלח וטיפה מים ותאפי בתנור חצי שעה בערך.

אפשר אולי צ'יפס כזה מוכן משקית קפואה, אופים את זה בתנור על נייר אפיה עד שמשחים.

אוהבים פתיתים, אבל לא את שלי..(:אנונימי (פותח)

האמת שהם די סבבה מבחינת האוכל... אין להם משהו שהם במיוחד אוהבים. לא יהיה אכפת להם לנסות מתכון חדש...

 

בקשר לספגטי, אחי הקטן לא אוהב, אז זה פסול.

 

לגבי המתכון של תפוחי אדמה, אני באמת אנסה...

 

אשמח לעוד מתכונים...

תודה(:

אין מנוס מללמוד להכין משהו מזיןמה'

דווקא יכול להיות לך כיף,ועדיף לך ללמוד עכשיו ולא אחרי החתונה.

תתחילי לחפש מתכונים למה שבא לך ולנסות כמו כל כלה טריה חושף שיניים

 

להתחלה:

 

(מתכון של נדיה מטר הענקית..)

לטגן בצל להוסיף שוקיים עוף,אפשר קפוא.. להוסיף הרבה פפריקה ,מלח ופלפל (אפשר רסק) ומים עד לכיסוי ולבשל  חצי שעה,אח"כ אפשר להוסיף תפו"א חתוכים ועוד ירקות שבא לך ,לבשל עוד חצי שעה, להוסיף 2 כוסות אורז/ בורגול/קינואה.. להוסיף עוד טיבול ומים עד קצת מעל הכל,להרתיח,לכסות ולבשל על אש קטנה עוד 20 דקות.

 

לע"נד הכי מזין זה להוסיף סלט טוב לכל ארוחה...

 

בהצלוחה

קונים בשר טחון מערביים עם קצת ביצה ומלחalezish

מכניסים לטוסטר בשרי עם נייר אפיה בתור קציצות יוצא טעים...


שניצל אם יש לך כח להשקיע.


קונים חזה עוף

פירורי זהב

ביצים

ביצים מקושקשות בקערה אחת

פרורים בקערה שנייה

לוקחים שניצל מטבילים בביצה, בפירורים והופ! למחבת...




המבורגר קנוי(כן זה מהמנגל) מטגנים...


לוקחים סתם חזה עוף ומטגנים...

חותכים חזה עוף לרצועות מטגנים עם פרוסות פלפל בצל ושום ורוטב טריאקי |יאמי|


לטגן 'ציצות מבשר טחון...


לקנות גולש ופשוט להכניס לתנור(לתבלן) עם קצת שמן בתבנית(לנחש זמן ולבדוק) עד שמשחים ומשחיר(לבדוק שזה מוכן) להכין צ'יפס(גם אפשר תפוגן בתנור) פיתות אם יש כח להשקיע חמוצים וסלט ו.... הכל לפיתה....





אין יותר קל להכין מקוסקוס בשקיתאמא מסורה

כשאני מכינה אני בד"כ שמה מים קצת יותר ממה שכתוב, כי אז זה באמת יוצא עיסה קשה.

 

הכנת במיקרוגל?

כשמכינים במיקרו', המיקרו' מקשה יותר את הקוסקוס וצריך לדעת איך לעבוד איתו ולפורר כדי שהוא יצא טוב.

 

ממליצה לך בשלב הזה לעשות לפי הוראות הכנה בקערה מכוסה ולהוסיף עוד כרבע כוס מים ממה שכתוב (על כל הכמות) ולא לנסות לעשות חצי חבילה.

בעלי שלא יודע כלום בבישול, ולא מנסה אפילו, הצליח להכין לפי ההוראות, אז אל יאוש, אם פעם אחת לא הצליח בפעם הבאה בעז"ה כן.

 

ורוטב לקוסקוס הכי קל ומהיר להכנה (למרות שהוא לא מזין בכלל):

לשים בסיר 2-3 כפות רסק עגבניות, כחצי כוס מים- מעט מלח ופלפל (כמות של רבע כפית), להרתיח על הגז. שימי לידך כוס עם עוד מים ואם הרוטב סמיך מידי, תשפכי מהכוס כל פעם מעט מים ולערבב עד שהרוטב מעט נוזלי.

 

אורז גם טוב, או שזה נחשב למסובך?

1 כוס אורז שטוף (לשים במסננת עם חורים יחסית צפופים ולשטוף)

2 כוסות מים רותחים, אני בד"כ מרתיחה בקומקום

מעט שמן משהו כמו חצי- אחד כף שמן

חצי כפית מלח

לשים את האורז בסיר להוסיף מלח ושמן, לערבב מעט, להוסיף מים, לבשל על האש הכי קטנה ונמוכה במשך 25-30 דק' (על האריזה כתוב 20 דק', אבל האורז יוצא קצת קשה לטעמי)

 

יש מצב שאחים שלך יוכלו לחמם אוכל מהמקרר?

אם כן, כל פעם שאת מכינה- תכיני כמות גדולה יותר שתספיק ליומיים ואז כשהם חוזרים יהיה להם אוכל מוכן וגם לא תצטרכי כל יום לבשל, זה יותר קשה לחכות לאוכל שיהיה מוכן כשרעבים- יודעת מנסיון חושף שיניים

 

בהצלחה רבה

וממש כל הכבוד לך על האכפתיות והיוזמה, זה ממש לא מובן מאליו

חיוך

לא בטוחה שבריא יותר, אבל כמה רעיונותבת מלך

אפשר טוסטים - הם יכולים לעזור בהכנה:

פרוסות לחם. כל אחד שם גבינ"צ, קטשופ, זיתים, תירס, עגבניות, פטריות, בצל (מה שאוהבים)

סוגרים ומכניסים לטוסט ל5 דק' בערך.


תפו"א - כמו שהציעו בתנור, ואפשר מהר יותר במיקרו (לשטוף ולחתוך לקוביות, לשים בשקית/ קערה מתאימה עם מעט מים ומלח...) להתחיל ב5 דק' ולראות אם צריך עוד וכמה. אפשר גם למעוך את זה לפירה.


חביתה- שוב אפשר תוספות אם אוהבים - בהתחלה להשחים בצל/פטריות. תבלינים לפי מה שאוהבים.


ביצה מקושקשת.


מלוואח וביצה קשה.


יש מרקים שקונים מוכנים בשקית ל4 מנות. אפשר להוסיף לארוחה פתיתים/ אורז.


אם הם אוהבים - להוסיף לכל ארוחה ירקות טריים או כסלט, או פשוט חתוכים שכיף לאכול (מלפפון, עגבניה, גמבה, גזר, אם אוהבים קולורבי) אפשר לאכול עם גבינה לבנה/קוטג'.


תירס מבושל טרי/ משומר כתוספת


אפונה מבושלת כתוספת (אפשר לטגן בצל קצוץ לטגן עד הזהבה ואז להוסיף את האפונה)


בהצלחה! עוד תהני מהמטבח






להכין מראש אוכל ולחמם בסיר?אנונימי (פותח)

חלילה לא במיקרו.



אבל באמת, בתור מי שהיתה ילדת מפתח, אמא שלי בישלה כמויות ביום שישי ואנחנו היינו מחממים..

לא חייבים כל יום טרי..

אפשר שידרוגים- סלט קטן בצד, להוסיף רוטב.. כאלה

וואי תודה...!!(:אנונימי (פותח)

אשמח לעוד...חיוך גדול

 

 

הנה עוד:המוזרה

שקשוקה - עם ביצים עגבניות וגמבה ותיבול כמובן זה מהיר ופשוט ואפשר להכין בדיוק איך שרוצים.


אפשר להוסיף גם לכל ארוחה סלט חי וזה גם בריאות גם טעם וגם משביע.


מרק ירקות- לא צריך לקנות מוכן בשקית זה ממש זבל! סה"כ צריך לקלף כמה ירקות (תפו"א גזר בטטה קישוא) לחתוך לפרוסת לבשל עם תבלינים.


לדעתי את צריכה למצוא מתכונים שמכניסים הכל בסיר אחדאביוס

למשל פסטה-

את יכולה לשים ברוטב כל מיני דברים ואז זה ססבבה למשל היו לי מלא חצילים ועגבניות ולא היה לי מה לעשות איתם וגם לא היה לי כח אז הכנתי פסטה ולרוטב טיגנתי בצל בשמן זית הוספתי קוביות חצילים ועגבניות, קצת תבלינים והופ מערבבים עם הפסטה ויוצא מעולה. ארוחה ב10 דק'.

 

את יכולה גם להכין כמות של אורז ליומיים וביום השני להוציא את האורז ולהקפיץ אותו עם ירקות. אורז ישן טוב יותר למוקפץ וזה גם מהיר וגם טוב.

 

ועוד דבר-

תנסי להפעיל את האחים שלך. בוא תקלף תפו"א תחתוך גזר ולא יודעת מה.. מניסיון-ילדים קטנים מ-ת-י-ם על לעזור במטבח. אחי הקטן לא עושה כלום אבל מייד כשאני נכנסת למטבח הוא מתייצב.

 

עוד משהו-

תנצלי את התנור!! זה נוח לארוחות מהירות.

תכניסי פשטידות, עוף עם ירקות, דגים. הכל הולך.

לגבי פשטידות-אל תסתבכי.

איזה ירקות יש לך בבית? תכניסי לקערה, תוסיפי ביצים, טיפה קמח (לחלבי אפשר גבינה) תבלינים ולתנור.

 

מה עוד?

אם יש לך יום יחסית פנוי תכיני כמות ותקפיאי. בבוקר כשאת יוצאת לבי"ס תוציאי קערה מהמקפיא, כשתחזרי היא תפשיר ונשאר רק לחמם. הימים מתקררים ככה שאפשר להוציא מהבוקר זה לא יתקלקל.

 

את אוהבת חלבי, אז יש לי מתכון לפתיתים חלביים שיוצאים מש טעים, אני חולה על זה.

שמים בסיר פתיתים עם מים חמים לפי הכמות שכתובה על השקית.

מביאים לרתיחה. כשזה רותח תוסיפי חמאה ומלח, מבשלים עוד 10-15 דקות, מוסיפים חלב, מנמיכים את האש,  מבשלים עוד 5 דקות בסיר סגור. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 5-7 דקות.

 

אוכלים עם שמנת חמוצה, אין על זה זה אחד הטעימים!!

 

טוב, אני מקווה שמצאת משהו מכל מה שכתבו לך,

אם לא את מוזמנת למקד את עצמך

 

חח הפתיתים שלך מאוד דומים לקוסקוס חלבי של מרוקאים.אנונימי (פותח)

זה נקרא בורקוקקש!

לא לערבב יש קוסקוס חלבי ויש ברקוקש שזה 2-משה ר-

דברים שונים לגמרי..

חלביכלנית1

פנקייקס (חביתיות קטנות):

1 כוס קמח

2 כפיות א. אפיה

2 כפות סוכר

2 ביצים

1/4 כוס חלב

2 כפות שמן

1 כפית וניל

לבחוש את החומרים היטב שלא ישארו גושים. לשים מעט שמן במחבת, למלא מצקת או 2 כפות בעיסה ולצקת למחבת. בכל פעם מטגנים 4-5 חביתיות לפי גודל המחבת עד שיש בועות והופכים.

פשטידת אטריות חלבית

חב/ אטריות (צינור וכד')- לבשל במי מלח לפי ההוראות עד לריכוך. לסנן היטב.

החומרים: 1קוטג', 3 ביצים, 1 שמנת, (3 כפות בצל ירוק קצוץ), 1 כפית מלח. לבחוש, להוסיף אטריות ולבחוש בעדינות.

להעביר את התערובת לתבנית. לאפות כ-30 דק' בחום בינוני.

לשחרר את הפשטידה מהתבנית ע"י העברת סכין סביב הדפנות והפיכת המאפה על צלחת הגשה. להגיש חם.


וגם הטעם דומה!!!אביוס
כמה רעיונותשירק

- להשתמש בירקות/קטניות קפואים משקית לתוספת - אפונה, אפונה וגזר, תירס, שעועית. לא צריך כלום חוץ מלהוסיף מלח (או אם רוצים, רסק עגבניות, במקרה של אפונה ושעועית).


- מרק ירקות משביע:

מטגנים בשמן בצל קצוץ, מורידים מהאש ומסיפים כמה כפות קמח וקצת מים קרים - מערבבים שלא יהיו גושים.

מקלפים וחותכים כל ירק שהוא (מלבד מלפפון ועגבניה) תפו"א, גזר, קישוא, כלרבי, 

להוסיף כדי שישביע חומוס, עדשים אדומים, שעועית, חיטה, קינואה. מכסים במים,

מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור.

אם את מכינה מרק כזה בסיר גדול, זה יכול להספיק לשלושה ימים, וכל יום אפשר להוסיף לו משהו קצת שונה אם חשוב הגיוון - קניידלך / נקניקיות חתוכות / אטריות.


- קציצות תירס קלות להכנה שילדים טורפים:

2.5 כוסות תירס קפוא מבושל מעט / תירס מקופסת שימורים (פחות בריא)

4 כפות קמח

2 ביצים

קצת מלח

לטגן כמה דקות מכל צד.


התשובה שלי אחרת לגמרייהודיה מא"י

מצטערת, לי המצב הזה נראה לא הגיוני לגמרי

קודם כל - לילדים בבית ספר זה הרבה יותר מידי מאוחר לאכול רק ב5-6 (אמרת שאת חוזרת ב4-5, אני מניחה שהאוכל לא מוגש ברגע שאת חוזרת, הרי את צריכה להכין אותו קודם.)

אז מצטערת, לילדים, זאת לא שעה לארוחת צהריים, זאת שעה לארוחת ערב.

דבר שני - אם את לא בקטע של לבשל, ולא יודעת לבשל, אז ובכן, זה לא תפקיד שלך להכין אוכל לאחים הקטנים שלך. לעזור להורים זה דבר חשוב ונפלא, מצווה גדולה מאוד. וגם לך יש המון מה להרוויח מכך שתבשלי לאחים שלך, אבל היי, רגע, למה הם צריכים להיות שפני הנסיונות של הבישול שלך? התפקיד הזה שמור לבנות בדירת שירות שלך או לבעלך...

בכל מקרה למרות שחשוב מאוד לעזור להורים, לפי התיאורים שלך פה כולם נפגעים מזה שאת צריכה לבשל לאחים שלך.

מה אני מציעה? אני מציעה שתשבי לשיחה בוגרת עם אימא שלך, ותסבירי לה את הקשיים שלך בעניין.

פתרון לדוגמא שאני יכולה לחשוב עליו זה להזיז את הארוחה החמה לארוחת ערב, שאותה אימא שלך תכין ערב קודם, ואת רק תדאגי לחמם ולהגיש לאחים שלך, כשאת חוזרת הביתה. וכך לארוחת צהריים הם יאכלו לחם עם ממרחים או משהו בסגנון, וארוחת ערב תהיה גדולה ומשביעה.

זה גם יכול להיות פתרון זמני, כך שאת תבשלי עם אימא שלך את הארוחה בערב, עד שתלמדי לבשל מספיק כדי להרגיש בטוחה לבשל בעצמך.

ואם הפתרון הזה לא מתאים לכם, נסו למצוא ביחד פתרונות אחרים, עד שתגיעו לפתרון שיהיה מקובל על אימא שלך, ולא יטיל עלייך מטלה שהיא למעלה מיכולתך וידיעותייך.

יהודיה מא"יקיווי

כתבת בדיוק נמרץ את מה שחשבתי כשקראתי את ההודעה.

מה זה רציני שהילדים מחכים רעבים עד שהיא תחזור מהב"ס?????????

מסכימה עם יהודיה, עץ עדיין איננה אמאכלנית1

מאחר שהיא ביקשה עצה, נתתי בלי טיפת ביקורת, אבל בעצם חשבתי לעצמי שאולי אמא שלה אמורה להכין ארוחות בערב או אפילו בבוקר לפני שהיא יוצאת (אם היא חוזרת כ"כ מאוחר היא מן הסתם יוצאת אחרי 8 בבוקר ויכולה להכין, אבל מאחר שנשאלנו על תפריט, נתתי רעיונות.

היי, חברות-קרמבו

איך אפשר לשפוט בלי להכיר?

 

לכל אמא ולכל משפחה יש את האילוצים שלה.

 

ולעניין- אולי באמת כדאי שהילדים יאכלו בצהריים חלבי- לחם וירקות. (אפשר להכין להם מראש, או ללמד אותם. תלוי בגיל.)

 

ובערב- לאכול ביחד את הארוחה העיקרית. (גם אצלנו אוכלים ארוחה חמה בערב. דוקא כך הילדים הולכים לישון שבעים יותר, לפחות אצלי...)

 

זה לא כ"כ מסובך ללמוד לבשל. וגם אם עושים טעויות בהתחלה, עוד תלמדי מהניסיון ותצליחי!

 

בהצלחה, וכל הכבוד לך על העזרה לאמך! כיף לראות כזה כיבוד הורים!

....אחת העם...
עבר עריכה על ידי אחת העם... בתאריך ו' חשון תשע"ב 16:05

פחמימה:


תפוחי אדמה

בכל המתכונים האלה יש לבשל סיר ת"א עם כפית מלח שלושת רבעי שעה.

או אפשר גם "לבשל" אותם במקרו-בערך 4 דק' לתפוח אדמה בינוני.

אח"כ מתבלים (למטה)

ואח"כ צריך לאפות אותם טיפה בתנור עד שרואים ששטח הפנים שלהם נראה טיפה יבש.


1.פפריקה,2 כפות שמן ונקניקיות (סויה/בשריות)

2.טימין,בערך כף שום כתוש, 2 כפות שמן (יותר טעים שמן זית)

3. תבלין גריל עוף (פרווה) מאוד דומה לפפריקה אבל לטעמי יותר טעים.

4.תבלין פיצה וגבינה צהובה

5.תפו"א מוקרמים- מטגנים בצל ופטריות ומוסיפים שמת לבישול וקצת חלב.

6.פירה-מועכים תפוחי אדמה ובערך 2 בטטות עם טיפה מלח


קוסקוס:

מתכון ממש טעים מ"בישולה"

מבשלים ירקות של מרק (גזר,דלעת,בטטה, קישואים,ת"א וכו') וחותכים.

מטגנים בצל ומוסיפים את הירקות, עלי דפנה/פטרוזיליה.

מערבבים 1.5 כוסות מים, 2 כפות סילאן תמרים, כפית שטוחה אבקת מרק עוף, תבלין עלי דפנה ומעט מלח.

מוסיפים לסיר/מחבת ומערבבים.

כדאי לכסות את הסיר/המחבת כדי שהרוטב לא יתאדה...

כשרואים כשהירקות ספגו את הטעם מכבים את האש ומגישים לצד קוסקוס.



חלבון:

 טבעול/משו בשרי/ ביצה באיזשהו מצב צבירה/סלט טונה/דג

לא חושבת שזה נכון לשפוט/להעיר לאמאמה'

לא יפה ולא נכון ,כל בית ומתכון החיים שלו-חח תרתי משמע.

את השיקול הזה האמא צריכה לעשות וזכותה לנהל את ביתה כראות עינינה והרגליה...

 

אני אגב גדלתי ככה בסדר גמור,על קורנפלקס ופרוסות וכולנו בריאים בלע"ה,

נכון שאחרי החתונה הייתי צריכה ללמוד לבשל אפילו חביתה ושלילדים שלי אני דואגת לצהרים ,אבל כל אחת זה משהו אחר ויותר חשוב ללמוד לכבד את זה ואת אמא בפרט..

ובאמת מקסים שעץ רוצה להשקיע ככה באחים שלה,זה לא מובן מאליו,היתה יכולה למצוא לעצמה מלא תירוצים ולתת להם קורנפלקס וסנדוויצים קורץ.כל הכבוד וגם בע"ה שיעזור לה הלימוד הזה כשתצתרך לבשל לבית משלה,בע"ה.

 

מרקים זה סבבה,מקצת חומרים ,קצת עבודה והרבה מים יש סיר גדול לכמה ימים.

מרק עוף-ירקות חתוכים(בצל,ת"א,בטטה,קישוא,גזר,כרפס..),עוף,חוואיג' וקצת כורכום.מלח ופלפל.

אותו דבר אפשר להכין עם בשר (יש בחנות כבר חתוך לקוביות,רק לזרוק לסיר)

מרק ירקות-סתם קוביות ירקות שבא לך,יום אחרי אפשר לטחון את המרק עם מקל טוחן ויש מרק "חדש"

               כדי לגוון ולעשות את המרק משביע אפשר להוסיף לו כוס סולת/אורז/בורגול/שיבולת שועל/איטריות

               או קיטניות-עדשים,אפונה,שעועית ,חומוס,תירס,גריסים(אפשר מוכן מכופסא)

פיצות,אפשר להכין על בצק של מלאווח או פיתות או לאפות.

 

כנפיים עוף-פשוט להכניס לתנור כמו שהן בלי כלום (אפילו קפוא) ,יוצא קריספי כמו ציפס אחרי הרבה זמן.

בשר טחון -לשים בסיר (גם אפשר קפוא) עם קצת מים ,(אפשר גם יין)רסק עגבניות ,לפורר ולערבב ולבשל עד שמוכן,אם אוהבים אפשר להוסיף פטריות ומלח ופלפל כמובן.אפשר להגיש את זה ככה או להוסיף את זה לפתיתים/אטריות.

תפוחי אדמה אפשר לאפות ישר כמו שהם בתנור/מיקרו בימים לחוצים.

ויש היום הרבה "חמם והגש"-נקניקיות (לילדים קטנים צריך לחתוך לאורך שלא יחנקו) קבב מוכן שרק צריך לטגן..קציצות מוכנות וכו'

רוב הדגים (סלמון,נסיכה,מרלוזה,מושט..צריך לקנות כאלה שכבר נקיים מעור-פילה) אפשר להכין תוך כמה דקות טיגון במחבת (אפילו ישר מהמקפיא),רק להזהר לכסות את המחבת עם מכסה או נייר כסף כי השמן מאוד קופץ.

ושוב-העיקר זה הבריאות ,אז כל סלט או ירקות שתוסיפי לצלחת הרי זה משובח...

תסתכלי במתכונים מהאתר או מהאינטרנט יש מלא טובים וקלים.ועוד פעם כל הכבוד לך.

אף אחד לא אמר לה לשפוט/להעיר לאימא שלהיהודיה מא"יאחרונה

וגם לא להפסיק לעזור.

האימא צריכה (וזאת זכותה) לעשות את שיקוליה, אבל הבת לא צריכה למלא את תפקידה שלה אימא!!! (כלומר יש מקרים של טרגדיות קשות שבהם הבת הגדולה נאלצת להכנס למקומה של אימא, אבל לא נשמע שזה המקרה)

תסתכלו על התשובות פה, זה מטורף - אלו הצעות שמציעים למשל לאימא לפני לידה שלישית איך לצלוח את התקופה שאחרי הלידה בלי להזניח את הגדולים,

אז כן, אני מציעה לשואלת לפנות לאימא שלה, ולומר יפה ובנימוס שהתיק הזה גדול מידי בשבילה. לא צריך להעיר ולא צריך לשפוט בשביל הזה.

אה, ואת הנזקים של לגדול על קורנפלקס ופרוסות אין לך שום דרך לדעת.

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אוראחרונה

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימוןאחרונה
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך