בבקשה, תשקיעו לקרוא עד הסוף.. פליזאנונימי (פותח)

זה כבר שלוש שנים שלא עליתי להר הבית מקום מקדשנו. המקום שאליו נשואות עיני כולנו כבר אלפיים שנה, מתחננים בכל תפילה מתי כבר ותחזינה עינינו בשובך לציון? מתי כבר וכסא דוד לתוכה תכין? ובראש מתרוצצים החלומות על מלכות משלנו של יהודים עם חן, זקן פאות והדרת פנים מנהלים ממלכה של טוב ודבקות בקב"ה. בית מקדש מפואר שאין כדוגמתו בעולם, כמויות של זהב, כסף, השולחן, המנורה, הכיורים, מקהלה של הלויים הקדושים שמנגנים במדויק לתוך הלבבות שלנו את הניגונים הכי מתוקים וחודרים בעולם. כהן גדול לבוש ב8 בגדים ברגע המחטא ביותר בשנה כשהוא נכנס לפני ולפנים ואת המתח שבלבבות של כולנו. יצא, או חלילה..? ואמת מה נהדר כהן גדול בצאתו בשלום.... ומעל הכל הקדושה. ההרגשה שהנה זה! זה! הבית של הקב"ה.... המקום שבו אנו יכולים להתקרב ולהרגיש אותו יתברך.. חלום, שאוטוטו יום שבו הגויים יחזיקו בכנף איש יהודי. חלום שידע כל פעול כי אתה פעלתו ויאמר כל אשר...... ה' אלוקי ישראל מלך!!! ומסתובב אני ברחובות ושומע הנה, הנה, התחיל ע"י לשוב לארצו  לאחר אינסוף שנות גלות הקב"ה מתחיל להחיש את החלום שכבר בקושי הצלחנו לשמר כ"כ הרבה שנים, ויש לנו כבר ב"ה ריבונות יהודית בא"י, צבא חזק, כלכלה יציבה, מאות ישיבות וכוללים שלומדים תורה ללא הפסקה. ואני חש שהחלום נתקע באמצע, החים הקלים והנוחים נטולי הסיכונים (כמעט) מצליחים לשבות את ליבנו.. יש הלכה, שאסור לאדם לפסוק לעצמו בגזל ועריות כי נפשו של אדם מחמדתן. אז גם בנושא הגאולה אסור לפסוק לעצמו כי נפשו של האדם חומדת עד מאוד להישאר במסלול שנקבע מראש ע"י אחרים, כי שם בטוח יותר, ושם האדם לא צריך לשאת בתוצאות מעשיו.. הוא לא מסוגל ללכת מול מערכת עוצמתית כ"כ שנבנתה במשך השנים.. השאננות הקיבעון והפחד, הם האויבים הגדולים ביותר של כל פריצת דרך. ואנחנו רוצים לפרוץ וואחד דרך!!!!הראש צריך להיפתח, הלב להרגיש, והאגרוף להיקמץ.. אנחנו מוכרחים לעצמנו מערכה חסרת פשרות... מערכה שבה רק ננצח, כי אין לנו בררה. הגר"א ואחריו הבעש"ט שלחו לפה את תלמידיהם תוך סכנת נפשות עד אשר לא היה בית אשר אין שם מת, כפשוטו!!הם הגיעו לארץ פגשו פה מחלות, שודדים, ביצות. ומה הם שלחו לחבריהם שנשארו בגולה??? טובה הארץ מאוד מאוד!! הם היו מוכנים לסבול ההההכל בשביל הגאולה כמו שהגר"א ראה אותה בקול התור.

כן יקרע וכן ישתחווהאנונימי (פותח)

בפעם האחרונה שעליתי להר הבטחתי לעצמי שזו הפעם האחרונה, הלב לא יכל לסבול את הביזיון של כמה סמרטוטים מלובשים בתוך גופים משחקים כדורגל במקום הקדוש. אבל אחרי המון המון לבטים עליתי שוב היום. וזה התיאור.. כבר nשער האשפות עומדים מאות גויים בתור כדי להיכנס ולחלל את המקום הקדוש, כבר אז, הלב התחיל לבכות. אבל שהתקרבתי ורציתי להעביר את הת"ז לשוטר בכניסה כי כמובן יהודים שרוצים לעלות מחכים יותר מכל המאות גויים האלה ביחד. קפצו עלי כמה מדריכי גויים דוברי עברית (אני מקווה לא יהודים) והתחילו לצעוק שאסור לי לעקוף בשום אופן. למרות שדרך היהודים שעולים לעקוף, להביא את הת"ז ולחכות בתור לסלקציה. הפעם החליטו אותם מובילי גויים שאנחנו לא עוברים.. כבר בשלב זה קשה לשאת את העלבון ולאחר שהפנמנו שדיבור זה לא השפה החביבה עליהם קראנו לעובדי הכותל שבאמת הצליחו להעביר אותנו מהם . אבל אז הייתה גרמניה ענקית שהחליטה שאנחנו לא נעבור.. ותאמינו לי. חבל שאני יודע מה יהיו התוצאות ואני פחדן וכו' אבל היא לא הייתה גומרת טוב עם הסיפור, אם לא היה קורא לה השוטר (מבצע הסלקציה) שתיכנס.. באמת השתעשעתי ברעיון מה היה קורה לו הייתי נכנס לבוש כגוי, בקיצור אחרי ההמתנה, עברנו את הבידוק שם נלקח ממני התיקון הכללי מחשש שמא ח"ו אני יעז לפתוח אותו שם. וכאן מתחילה ההדרכה כיצד לנהוג בהר. אסור אסור אסור אסור אסור ואסור. למלמל בשפתיים, להוציא ציציות, לקרוע חולצות (הלכה) ובטח ובטח שלא להשתחוות ח"ו או גרוע מכך להתפלל בקול. בעצם אני לא סגור מה יותר גרוע בקיצור דבריו הם (מוטי=השוטר בכניסה להר) מרדכי לא יקרע ולא ישתחווה"  ומי אשר יעז להפר חלילה, יותר לא יראה בחיים את הר הבית. אבל נמשיך במעלה ההר ונגיע למקום המקדש. הלב מתרגש, אנ משנן לעצמי מהר את ההלכות לשהיה במקום הקדוש, והופ פתאום השוטר צועק צריך לחכות לעוד שוטרים. אנחנו נכנסים המדריך נותן הסבר חרוז בפסוקים (ככה כולם עושים שם, אבל זה הזכיר לי את ההוא שבאו אליו גנבים הבייתה ועשו לו עיגול והזהירו אותו לא לצאת ממנו, והוא חש סיפוק שהוא הוציא את הרגל.) אני ממלמל בלי קול וישר השוטר ניגש אל המדריך, מה אתה חושב שתערבב אותי?????? ואתה, אני מזהיר אותך אתה יודע על מה ( הוא התכוון על המילמולים שלי) הוא מריץ אותנו מהר, החולצה שלי איכשהו נקרעת כפי ההלכה ב"ה, ואני כבר החלטתי שאני לא מוכן לפחות באופן אישי לשאת את הביזיון. והתחלתי להתפלל והשוטר מתעצבן ואני לא סופר אותו והוא עובר לאיומים שהוא יביא שוטרים שיפוצצו אותי מכות וכו'. עד שהשתחוותי אפיים כמןו שכתב הרמב"ם ואז הוא הודיע לי חגיגית שאני מעוכב, אני ממשיך להתפלל כמובן תוך שליד אוזני חולפות כל מיני אמירות של השוטרים שאני לא מכיר אותם וכדומה, אבל בסוף השתחררתי בערבות עצמית של 15 יום מהעיר העתיקה... זהו!! ואי אפשר בלי לסיים במשפט שאמר לי בסוף השוטר הדרוזי. מה אתה בא אלי בתלונות? אתם המטומטמים שהבאתם את זה לערבים ב67.. אשמח לדעת מה אתם חושבים שצריך ואפשר לעשות בנושא...

אשרייך!! באמת תהיתי מי ה'גבר' שהעז לעשות את זה..גלוק17

לק"י

לדעתי צריך להמשיך בצורה הזאת, לקרוע ולכרוע...

אז שכולם יעצרו וכולם יורחקו..

אבל ככה מתחילים כל דבר.

לא?

יפה. מרשים. אהבתי גם את הניק.מישהו10אחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך