טוב, בעיקרון הסיפור הארוך של לידתה של הבחורה המקסימה מתחיל בירידת מים אצל חמותי
כן כן! אחרי שאת ראש השנה-יום כיפור-חג ראשון בילינו אצל ההורים שלי למקרה והלידה תתחיל (רצינו שאמא שלי תהיה איתי בלידה...) במוצש"ק חול המועד נסענו לחמי וחמותי במטרה לבלות גם איתם קצת זמן..
באזור 12 בלילה אנחנו יובים- אני, חמותי גיסי וגיסתי (בעלי היה בעבודה)- בסלון, רואים טלוויזיה. ופתאום אני מרגישה מעין בריחת שתן קטנטנה. קצת מביך אבל לא נורא. הלכתי לשירותים, ניקיתי את עצמי, הכל היה בסדר. ממשיכים לראות טלוויזיה...ואז- עוד בריחת שתן!! וככה הם באים, בערך פעם בדקה, בריחות שתן (לכאורה)- עד שאני קמה ומגלה על המאחורה שלי כתם רטוב עננננק. שלא נדבר על זה אני יושבת עדיין עם גיסי וגיסתי והם עדים לכל..
חמותי אמרה שכנראה זו ירידת מים וכדאי שניסע לשערי צדק, ונתקשר לבעלי ואמא שלי מהדרך. וכך אכן היה. הגענו לשערי צדק- ובחדר הלידה יושבות להן נשים באמצע הצירים שלהן, גונחות מכאבים, ורק אני, שמחה ולא דואגת...
בדיקה פנימית מגלה שיש לי פתיחה של חצי ס"מ. מסתבר שלא חשתי כאב כזה מימיי..
אבל צריך להתאשפז! כי אכן זו ירידת מים.
אמא נשארה לישון איתי ובעלי ירד לישון באוטו...בינתיים בלי צירים, שומדבר...
יום ראשון בבוקר מתחילי צירים, ככה בקטנה, אחד פה ואחד שם. היום עובר בכאבים כי אני כל שניה צריכה לשירותים, כואב לשת בשירותים ומדי פעם פתאום יש ציר...
ראשון בלילה נותנים לבעלי להישאר לישון איתי בבית חולים ואמא בינתיים נסעה חמי וחמותי לחטוף כמה שעות שינה..בעלי נרדם בינה עמוקה וב21:30 בערך מתחילים להגיע צירים כל עשר דקות. (המלצה חמה למי שאי פעם צריכה להתאשפז ככה ופתאום מגיעים לה צירים: לא להישאר במיטה!! זה מגביר את הכאב פי מיליון!!) בינתיים, כל כמה שעות מחברים אותי למוניטור מה שמונע ממני לזוז גם כשמגיע ציר וכואב...ולא נעים לצרוח כי בחדר איתי יש 2 יולדות שילדו ביום ראשון!!
הצירים המשיכו ככה, כל עשר דקות בערך במהלך כל הלילה. (מרוב כאב פעם אחת בטעות החטפתי לבעלי אגרוף לפנים..). בא\ור 6 בבוקר אמא שלי חוזר לבית חולים ואני ובעלי במסדרון, אני על כדור פיזיו בתקווה שזה יקל את הכאב..וככה הצירים ממשיכים. בשלב מסוים התחלתי להירדם בין ציר לציר מרוב עייפות. ציר- נמנום ל 8 דקות-עוד ציר. עד שפתאום הנימנומים בין צירים מתחילים להתארך- ונראה שמרוב עייפות הגוף שלי פוט הפסיק את הצירים והרדים אותי...
אחרי שנ"צ של 3 שעות- קמים והצירים חוזרים. שכחתי לציין שכל הזמן הזה הייתי בתור לקבלת פיטוצין כדי לזרז את העניינים אבל התור הלך והתארך, ותורי עוד לא הגיע...אפילו שקלנו לעבור לעין כרם בתקווה לקבל שם זירוז יותר מוקדם אבל זה לא קרה...
לקראת שני בלילה, החלטנו לנסות את שיטת הזירוז הטבעי- עיסוי פטמות. אז ב11 בלילה אני ואמא יושבות בחדר אוכל (כדי לא להפריע לשאר המחלקה) ומתחילות להזיז עניינים...
ב1 בלילה מחברים אותי למוניטור. עד אותו רגע כל האחיות במחלקה היו מדהימות וממש דאגו לנו ורק באותה משמרת היו 2 חיות בסרט קצת...ישר אחרי שחיברו אותי למוניטור התחילו להגיע הצירים האמיתיים. האלה שבאמת כואבים. שאי אפר לא לצרוח בהם...
אמא לי ובעלי רצים לחפש אחות ולא מוצאים. רצים כמו משוגעים בכל המחלקה בעודי צורחת מכאבים, ואין אחות אחת שאפשר למצוא...עד שאחת מגיעה לחדר (עשו לי מוניטור לא בחדר שלי משום מה)- עם תפוח ביד, באמצע בי ואומרת לי באדישות: "תשתדלי לא לצרוח, יש כאן מנותחת טרייה שצריכה לישון"
והדבר היחיד שעבר לי בראש היה- את סתומה??!!!??!?!?!?! את יודעת כמה זה כואב??!?!?!
בסוף רופא חמוד התייחס אלינו ושלח אותי לחדר לידה...ב4 בבוקר קיבלת אפידורל ושקעתי בשינה עמוקה ומבורכת לכמה שעות. סופסוף יכולתי לדבר עם בעלי בצורה מסודרת, כמו בנאדם, מתוך שפיות. בשלב מסוים, קיבלתי את הפיטוצין המובטח ובאזור 10 בבקר התעוררתי עם פתיחה עשר. ב"ה. הגיע הזמן אחרי יומיים וחצי. המיילדת אמרה לידות ראשונות בד"כ לקוחות שעתיים אז שאין מה להילחץ. ציר ראשון מגיע ואני דוחפת. אחרי הציר הרופאה והמיילדת הולכות לסדר דברים ופתאום אמא שלי רואה את על המוניטור שעוד ציר מגיע. ורק היא ובעלי בחדר!! אז היא תופסת לי רגל אחת, ובעלי את השניה (כן כן, עת לעשות לה' הפרו תורתך!!) ואני דוחפת, כתוך כדי אמא שלי מנסה לקרוא למיילדת..
ציר שלישי והבחורה המתוקה הייתה בחוץ. כמובן שכולנו פרצנו בבכי D: וזכיתי להחזיק לראשונה את המתוקה שעשתה לי בחילות חצי שנה, בעטה בי בלי סוף וניפחה לי את הרגליים.
והיה כ"כ שווה לחכות!!!!!
בבוקר למחרת, הושענא רבא, קראנו לה בשמה- עדי ציון...