נתחיל בזה שזה כ"כ כ"כ לגיטימי ונורמלי..
ואם הייתי צריכה לתת לזה שם- הייתי קוראת לזה רגשות מעורבים, או אולי אפשר גם לקרוא לזה כאב..
את לא מקנאה בה, ואת בעקרון מאוד שמחה בשמחתה..
אבל..
עדיין, זה קשה, אני לא יודעת איפה את נמצאת כרגע בעניין זה, האם את הבכורה או שיש נשואים מעלייך, יש/אין לך הצעות כרגע, כמה את מחפשת, עם כמה אנשים כבר יצאת, מה פער הגילאים בינך לבין אחותך.. כל זה בד"כ משפיע על הקושי של אחות גדולה שמחתנת צעירה, לטוב ולרע
בהנחה שקשה לך כי את גם מחפשת, ואת ב'עניין', הכאב הזה בא ממקום ש'גם אני רוצה', רצון נקי וטהור, זה לא שאת לא רוצה שיהיה לה, את פשוט רוצה גם.. לבנות את ביתך, להכיר את הבנ"א לו תנשאי..
מהמקום הכי טבעי ואמיתי..
כשאחותי הצעירה התארסה [לפני כמעט שנתיים] היה לי מדהים לשים לב להבדל בין התגובה שלי לבין התגובה של אחותינו הקטנה יותר.. אחותי הקטנה- קפצה, התרגשה, צרחה מהתלהבות.. ואני- שמחתי, באמת שכן- אבל השמחה הזאת היתה מלווה במשו מעיק, קצת עצוב אפילו.. כבד על הלב..
אבל עם כל הקושי והמורכבות- חשוב לי שתדעי שאפשר לעבור את זה בשמחה, ברוגע ובנחת
! זה תהליך, חשוב מאוד שתהיי מודעת לזה, שתמצאי את המקום בו את מקבלת תמיכה, חיזוקים וכו'.. אם זה במסיבת אירוסין, בכל האירגונים לחתונה, או אחריה- בשבע ברכות ובשגרה שאח"כ..
כיום, שאחותי הקטנה נשואה כבר שנה וחצי, ואני עדיין מחפשת.. אני באמת רוצה שתדעי, שאני חיה את חיי בכיף ובשמחה. כן לפעמים קשה לי, לראות אותה ואת בעלה (שב"ה הקשר שלי איתם מצויין) ולרצות ולקוות..
אבל אני יודעת שהקב"ה דואג לי ומתכנן לזמן לי את הבחור שלי בזמן הנכון לי...
אני יכולה להמשיך, יש לי הרבה להגיד בנושא.. אם/איך מדברים על זה עם האחות המאורסת, איך מגיבים לאנשים בעלי יותר ופחות טקט שיבואו אליך ויגידו מה שיגידו, איך בכל זאת משתתפים באירגוני החתונה ועוד ועוד.. אבל אני אסתפק בזה לבינתיים..
ואם אני יכולה עוד לעזור.. אני פה בשמחה- לענות על כל שאלה שהיא
[אפשר גם באישי- רק שכמעט אף פעם לא התכתבתי שם.. אז עדיף לפחות לכתוב לי כאן שאת כותבת באישי.. שאדע לבדוק שם..
]
בינתיים אני רק אגיד לך, שאני שולחת לך חיבוק גדול
,
ומאחלת לך שתעברי את התקופה הזאת בטוב ובשמחה!