הצעה -קומי אורי

למה התמונה שמייצגת את הפורום זה דווקא חומש? אולי חומש תחילה, אבל אחריתנו ישגה מאד, רוצים את כל הארץ!

אני מציעה שהמפה שיש ל"מתנחלוס" בחתימה תעמוד בראש הפורום. מה אתם אומרים? אח"כ נגיד למשה..

בעדeshel
גם אני בעד!קוקו
למרות שחומש מיצג כיום את המאבק על א"י, התמונה שיש למתנחלוס בחתימה זה יפה מאוד!
אני בעד תמונה של ביהמ"ק!!נשר
זו המטרה שלנו!
לא הבנתי מה הבעיה בחומשאנונימי (פותח)
כולנו קשורים פחןת או יותר למקום במיוחד מי שהיה שם בקיץ האחרון ונראה לי שזה הרוב כאן
אי בעד!!!ת.מ.
*אנית.מ.
אני גם בעד בית המקדשסתם משהי
ברגע שיהיה לנו אותו יהיה לנו את כל א"י וזה המטרה.
בדיוק הפוך!מתנחלוס

הבאתי מקורות מתוך המאמרים של הרב עוזיהו שרבף:

http://www.eretzil.org/?ItemID=115&PageID=4

http://www.eretzil.org/?ItemID=34&PageID=4

בספר קול התור מבאר הגר"א שהרחבת ארץ ישראל קודמת לבנין ביהמ"ק על פי הפסוק ירושלים תבנה והיכל תוסד"-

"תיקון רב לחטא המרגלים יכול לבוא על ידי גאולת ירושלים ובנינה ועל ידי הפעולות לקיבוץ גלויות, לפי הכלל הידוע כי זה לעומת זה עשה אלוהים ומדה כנגד מדה היא הן לחוב והן לזכות, תקן במה שפגמת, לתקן כל דבר לפי המקום לפי - הזמן לפי המעשה ולפי הפרסום, והנה חטא המרגלים שהביא בכיה לדורות כדרשת רבותינו על הפסוק "ויבכו העם בלילה ההוא" אותו לילה היה ליל תשעה באב, שבו נחרב בית המקדש, נמצא שתיקון חטא המרגלים צריך להיות על ידי בנין בית המקדש, ולפני בנין בית המקדש צריך להיות בנין ירושלים כמבואר על פי רבנו לפי הפסוק "ירושלים תבנה והיכל תוסד" שנאמר על אתחלתא דגאולה האחרונה כמו בימי כורש.

ישנו כלל גדול שמלמד הרב דוד לידה:"בגאולת הארץ תלוי גאולתנו ובשעבודה שעבודנו". עיר מקלט דף לח', א, מצווה שלד. מובא באם הבנים שמחה דף קצה'.

הרצי"ה כתב (התורה הגואלת עמ' לד'.)-

"כל הארץ אשר אתה רואה, לך אתננה ולזרעך עד עולם" (בראשית יג, טו) "עד עולם" זה עד עולם. רבש"ע, קורא הדורות, הכין את הארץ הזאת בשבילנו עד עולם. עד עולם ממש. ואנחנו מחויבים במצוות "וירשתם אותה וישבתם בה". אנחנו נפגשים עם הפקודה האלוהית, עם המצווה האלוהית ועם העובדה האלוהית, ועל זה מובטחת לנו ברכת ה'. נקיים את המצווה ונצליח, בכל מלוא רוחב ארצנו, יהודה והגליל ועד הירדן, ונרחיב את הכיבושים שלנו.

זהו המצב עכשיו, חזרת כל הארץ אלינו. זוהי העובדה של סדר הגאולה: בהיגאל כל הארץ כולה מיד הגויים, תסתדר גם הגאולה של כל העם כולו בשלמותה. "

בס"ד, מתנחלוסאוריין
אבל בית המקדש(שיבנה במהרה בימינו!) יותר חשוב! ואם י'הי'ה בית מקדש אז נוכל לגאול את ארץ ישראל!

במקורות כתוב הפוך.מתנחלוס
סדר הגאולה (על פי שיעור של הרב עוזיהו שרבף)-
1.ירושת הארץ כולה
2.מינוי מלך
3.מחיית עמלק
4.בניין ביהמ"ק
5.לאחר 40 שנה- תחיית המתים.

כתוב "ירושלים תבנה והיכל תוסד"-
כדי שיבנה ביהמ"ק צריך לרשת את הארץ.
בס"דאוריין
אבל למדנו שבית המקדש הכי חשוב ובלי בית מקדש אין י'הודה ושומרון.... כי אם לה' אין בית אז גם לנו לא י'הי'ה....
אבל אפשר לעבוד על זה בו-זמנית גם בית המקדש(הר הבית..) וגם ארץ ישראל..
איפה זה כתוב?מתנחלוס
זה נחמד להגיד כל מיני רעיונות אבל איפה זה כתוב?
כתוב הפוך, וכבר כתבתי את זה.
בס"ד,אוריין
לוידעת אבל למדנו את זה....
טוב לומשנה...
בעז"ה בקרוב יבנה בית המקדש ונירש את ארץ ישראל!
=)
באחת האיגרות של הרב קוקאנונימי (פותח)
ביחס בין חברון לכותל כמדומני
אני נגדישמעאל
למה אתה נגד?!איזה מלך ה'!
לא צריך לראות רק חלק אחד מארץ ישראל! צריך לראות את כל ארץ ישראל(האמיתית-המלאה!)
שים לב לניק שלו..מישהו צחק איתך אלעד
אההה......חחחחאיזה מלך ה'!
עוד הצעההכהניסט הנודד
למה שלא נציע ת'תמונה הזו ל'לוגו של הפורום?
כי זה מבלבל את המסר.מתנחלוס

בית המקדש יבנה לאחר שנירש את הארץ מנהר מצרים ועד נהר פרת.

לשים את התמונה של ביהמ"ק בפורום ארץ מולדת, נותן אווירה של חוסר עשייה וציפיה שהכל יבא משמים בלי השתדלות מלמטה.

אני שוב מביא את המקורות:

הבאתי מקורות מתוך המאמרים של הרב עוזיהו שרבף:

http://www.eretzil.org/?ItemID=115&PageID=4

http://www.eretzil.org/?ItemID=34&PageID=4

בספר קול התור מבאר הגר"א שהרחבת ארץ ישראל קודמת לבנין ביהמ"ק על פי הפסוק ירושלים תבנה והיכל תוסד"-

"תיקון רב לחטא המרגלים יכול לבוא על ידי גאולת ירושלים ובנינה ועל ידי הפעולות לקיבוץ גלויות, לפי הכלל הידוע כי זה לעומת זה עשה אלוהים ומדה כנגד מדה היא הן לחוב והן לזכות, תקן במה שפגמת, לתקן כל דבר לפי המקום לפי - הזמן לפי המעשה ולפי הפרסום, והנה חטא המרגלים שהביא בכיה לדורות כדרשת רבותינו על הפסוק "ויבכו העם בלילה ההוא" אותו לילה היה ליל תשעה באב, שבו נחרב בית המקדש, נמצא שתיקון חטא המרגלים צריך להיות על ידי בנין בית המקדש, ולפני בנין בית המקדש צריך להיות בנין ירושלים כמבואר על פי רבנו לפי הפסוק "ירושלים תבנה והיכל תוסד" שנאמר על אתחלתא דגאולה האחרונה כמו בימי כורש.

ישנו כלל גדול שמלמד הרב דוד לידה:"בגאולת הארץ תלוי גאולתנו ובשעבודה שעבודנו". עיר מקלט דף לח', א, מצווה שלד. מובא באם הבנים שמחה דף קצה'.

הרצי"ה כתב (התורה הגואלת עמ' לד'.)-

"כל הארץ אשר אתה רואה, לך אתננה ולזרעך עד עולם" (בראשית יג, טו) "עד עולם" זה עד עולם. רבש"ע, קורא הדורות, הכין את הארץ הזאת בשבילנו עד עולם. עד עולם ממש. ואנחנו מחויבים במצוות "וירשתם אותה וישבתם בה". אנחנו נפגשים עם הפקודה האלוהית, עם המצווה האלוהית ועם העובדה האלוהית, ועל זה מובטחת לנו ברכת ה'. נקיים את המצווה ונצליח, בכל מלוא רוחב ארצנו, יהודה והגליל ועד הירדן, ונרחיב את הכיבושים שלנו.

זהו המצב עכשיו, חזרת כל הארץ אלינו. זוהי העובדה של סדר הגאולה: בהיגאל כל הארץ כולה מיד הגויים, תסתדר גם הגאולה של כל העם כולו בשלמותה. "

למתנחלוססתם משהי
גם אנחנו בעד לגאול את א"י(במהרה בימינו אמן!) אבל בסופו של דבר המטרה הסופית הוא בית המקדש(אחרי שנגאל את א"י) ואת זה אנחנו רוצים .
לדעתי התמונה של מתנחלוס מתאימהמ.מ.י.ר
היא לפי הדעה שהכי "מגדילה" את א"י. אמנם לדעת הרמב"ם ועוד ראשונים, גבול א"י שונה מהתמונה, אבל היא כוללת את כולם. (ראו בפניני הלכה "העם והארץ", עמ' 68 והלאה).
אני בעדקטיף שנית
אבל שמישהו יעצב את זה בצורה נורמלית [צחקן..]
אני אנסה..אלעד
ל"סתם מישהי"מ.מ.י.ר
כרגע, בפועל, אין לנו אפשרות לבנות את בית המקדש לצערנו. אבל להיאחז בכל ארצנו הקדושה אנחנו יכולים בעז"ה!
וכיוון שהפורום הזה צריך לחזק אותנו, לעורר אותנו, להאיר אותנו, בקשר לארצנו הקדושה - התמונה המתאימה לדעתי היא זו של מתנחלוס.
אגב, את לא "סתם מישהי". את בת ישראל שאיכפת לה מעניינים קדושים כאלו. יש בנות אחרות שהיו מתעסקות בדברים אחרים, שהם לא ממש קדושים. בקיצור, שלא תחשבי שאת סתם מישהי, לא ולא.

למתנחלוס - כתבת שמינוי מלך הוא קודם לבניין ביהמ"ק, וזו דעת הרמב"ם כמדומני, אבל זו מחלוקת כי בירושלמי במעשר שני (פ"ה, ה"ב) יש דעת רב אחא, שבניין ביהמ"ק קודם למלכות בית דוד. אני גם לא בטוח שקודם לבניין ביהמ"ק חייבים את א"י השלימה, אבל אני לא יודע.

אשריכם ישראל, על מה אתם חושבים!
אולי גם אפשר לעשות במפה נקודה של ירושלים?מ.מ.י.ר
שם נמצא המקום שממנו הושתת העולם.
הנה!!! תסתכלו בכרטיס האישי שלי.. מה דעתכם?אלעד
איכותי מאודהכהניסט הנודד
ערכתי תמונה חדשה.מתנחלוס
מתנחלוס-אין מיליםהכהניסט הנודד
באמת הרבה יותר טוב.אלעד
אם נארגן מספיק מצביעים אולי המנהל ישתכנע
ועוד משהו,קומי אורי

המולדת של העם היהודי זה בכלל במצרים, כמו שלמדנו אתמול.. גם השם של הפורום צריך להשתנות..

[רק שלא נותנים לי לנהל פה..]

קומי אורי לשלטון!! תנו לה לנהל פה! אלעד
ואולי בכלל בארם נהריים?יסכלוש2
מולדת זה לא איפה שנולדנו! יהודי שנולד בח"ל ארץ המולדת שלו זה ארץ ישראל אע"פ שנולד בחו"ל!!! ארץ ישראל זאת הארץ שלנו ואין על זה שום שאלה!! זאת הארץ שלנו- זאת המולדת שלנו!!!! ולא משנה שהפכנו לעם במצרים- הפכנו לעם במצרים שעינינו היו נשואות לארץ ישראל- מולדתנו האמיתית!
הסברמ.מ.י.ר
נכון שאברהם אבינו נולד בארם נהריים.
אבל עם ישראל נתהווה ל"עם" ממש במצרים. ולכן המולדת (משורש י-ל-ד) , זאת אומרת - המקום שם נולד עם ישראל היה מצרים.

כמה דברייםם:פגזניקית גאה!אחרונה

1.התמונה המחודשת של מתנחלוס- פשוט פצצה!! שכוויח עצוום!!!
2.אני מסכימה עם הפירוש של מ.מ.י.ר שנתן ל"סתם מישי"...
3.. קומי אורי לשלטון!! העם עם קומי אורי!!
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה